loading...

Δευτέρα 31 Αυγούστου 2015

Μάθε τις 4 περίεργες αιτίες της στυτικής δυσλειτουργίας!

Μάθε τις 4 περίεργες αιτίες της στυτικής δυσλειτουργίας!
Σύμφωνα με στατιστικά στοιχεία, το 75% των αντρών που αντιμετωπίζει πρόβλημα στυτικής δυσλειτουργίας δεν αναζητάει ιατρική βοήθεια, επειδή ντρέπεται να παραδεχτεί το πρόβλημά του.
Είναι όμως σημαντικό να γνωρίζει κάθε άντρας, τουλάχιστον τις αιτίες που του συμβαίνει, επειδή ορισμένες φορές, πρόκειται για ένα γενικότερο σύμπτωμα κάποιας πιο σοβαρής κατάστασης, όπως οι χρόνιες παθήσεις, η καρδιακή νόσος, η κακή κυκλοφορία του αίματος στις αρτηρίες και ο διαβήτης.
Εκτός, όμως από αυτές τις σοβαρές -και σε γενικές γραμμές γνωστές- αιτίες στυτικής δυσλειτουργίας, υπάρχουν μερικές ακόμα που δεν τις φαντάζεστε. Δείτε ποιες είναι αυτές:
Έλλειψη βιταμίνης D
Ολοένα και περισσότερες έρευνες δείχνουν ότι έλλειψη βιταμίνης D είναι παράγοντας κινδύνου για καρδιακή προσβολή, συμφορητική καρδιακή ανεπάρκεια, περιφερική αρτηριακή νόσο, εγκεφαλικά επεισόδια, καθώς και για παθήσεις που συνδέονται με την καρδιαγγειακή νόσο, όπως η υψηλή πίεση αίματος και ο διαβήτης. Και επειδή καρδιακή νόσος είναι μια αποδεδειγμένη αιτία στυτικής δυσλειτουργίας, είναι λογικό ότι μερικές άλλες μελέτες έχουν συνδέσει και την ανεπάρκεια βιταμίνης D με την συγκεκριμένη διαταραχή.
Παρακολουθείτε πολύ συχνά πορνογραφικό υλικό
Σε έρευνα του Ινστιτούτου Kinsey διαπιστώθηκε ότι το 9% των αντρών που παρακολουθούν πορνογραφικό υλικό στο διαδίκτυο ή την TV, αδυνατούν να σταματήσουν τη συνήθειά τους, η οποία εξελίσσεται σε ασθένεια. Η υπερβολική θέαση πορνογραφικού υλικού έχει συνδεθεί με μειωμένη αυτοεκτίμηση και αυτοπεποίθηση, μειωμένη ποιότητα διαπροσωπικών σχέσεων και μειωμένη σεξουαλική ικανοποίηση. Επίσης, έρευνα από τα πανεπιστήμια Brigham Young και του Μιζούρι έδειξε ότι η θέαση πονογραφικού υλικού στους άνδρες συνδέεται με μειωμένη ποιότητα στην σεξουαλική τους επαφή, η οποία επηρεάζει τόσο τους ίδιους όσο και τις συντρόφους τους.
Δεν βουρτσίζετε καλά τα δόντια σας
Έρευνα Ισραηλινών επιστημόνων έδειξε ότι πάνω από το 15% των αντρών με στυτική δυσλειτουργία, έχει ταυτόχρονα και περιοδοντίτιδα. Η βασική θεωρία είναι ότι η ουλίτιδα είναι μια χρόνια φλεγμονώδης πάθηση, η οποία προκαλεί αύξηση της φλεγμονής σε ολόκληρο το σώμα. Έτσι, όταν υπάρχουν αυξημένοι δείκτες φλεγμονής, που ενδέχεται να έχει προκληθεί από την ασθένεια των ούλων, μπορεί να εκδηλωθούν και άλλα συμπτώματα της φλεγμονής, όπως η αρτηριοσκλήρωση.
Ροχαλίζετε πολύ
Η υπνική άπνοια μπορεί να προκαλέσει υψηλή πίεση του αίματος και άλλες καρδιαγγειακές παθήσεις, προβλήματα μνήμης, αύξηση βάρους, ανικανότητα και πονοκεφάλους. Έρευνα που δημοσιεύθηκε στην επιστημονική επιθεώρηση Journal of Clinical Sleep Medicine έδειξε ότι το 63% των αντρών με στυτική δυσλειτουργία αντιμετωπίζει προβλήματα στις σχέσεις του, το 69% έχει μειωμένη σεξουαλική επιθυμία και το 46% έχει μειωμένη σεξουαλική διέγερση.
loading...

Δεν υπάρχουν σχόλια :

Δημοσίευση σχολίου

loading...