loading...

Σάββατο 5 Σεπτεμβρίου 2015

Άρθρο Γιάννη Λαϊνιώτη: Οι ΑΝΕΛ και οι μεγάλες αλήθειες αυτών των εκλογών.

Υπάρχουν μεγάλες αλήθειες που πρέπει να ειπωθούν σε αυτές τις εκλογές. Και είναι οι ΑΝΕΛ που για μια ακόμη φορά έχουν την ευθύνη και υποχρέωση να τις "φωνάξουν". Θα προσπαθήσω να προσεγγίσω τις πλεον σημαντικές:
* Οι ΑΝΕΛ, μόνοι και πρώτοι επισημάναμε στον ελληνικό λαό τι έρχεται. Το κάναμε όταν όλοι εκτελούσαν εντολές των ξένων δανειστών. Τώρα δεν έχουν νόημα τα μνημόσυνα αλλά πρέπει με συγκεκριμένο σχέδιο να ξαναχτίσουμε την Ελλάδα. Με μια νέα πολιτική, που θα φέρει την ανάπτυξη και θα αντιμετωπίσει την ανεργία. Μία πολιτική διαφορετική από την πολιτική της λιτότητας και της εσωτερικής υποτίμησης. 
* Κάποιοι λένε να δημιουργηθεί μια κυβερνητική «Εθνική Ελλάδος» με όλους όσους έχουν οδηγήσει την Ελλάδα στα δεσμά των δανειστών. Όμως η αλήθεια είναι ότι σε μια τέτοια περίπτωση θα έχουμε  "Εθνική της διαπλοκής".
* Η συνεργασία του ΣΥΡΙΖΑ με τους ΑΝΕΛ, ήταν μια επιτυχής συνεργασία, μια έντιμη συμφωνία. Δεν διαπραγματευτήκαμε ούτε θέσεις, ούτε κουκιά, ούτε εξουσία. Παλέψαμε για την πατρίδα μας. Άνθρωποι από διαφορετικούς πολιτικούς χώρους, με κοινά ιδανικά. Αυτό μπορεί να συνεχιστεί και θα συνεχιστεί.
* Μπορούσαμε να μην υπογράψουμε; Όχι και να γιατί: Την άλλη μέρα το πρωί η τουρκική Finansbank θα προχωρούσε σε δήμευση της Εθνικής Τράπεζας, σε κατάσχεση των καταθέσεων των Ελλήνων, καθώς και των σπιτιών όσων έχουν δανειστεί από την τράπεζα.
Οι βαλκανικές χώρες θα έκαναν κατάσχεση των υποκαταστημάτων των ελληνικών τραπεζών που βρίσκονται στα εδάφη τους, όπως έγινε με τα κυπριακά υποκαταστήματα στην Ελλάδα. Θα είχαμε 3 εκατομμύρια μετανάστες και θα βάζαμε 4 εκατομμύρια Έλληνες, που θα απολύονταν από τις δουλειές τους γιατί θα έκλειναν οι επιχειρήσεις, σε εμφύλιο με τα υπόλοιπα 6 εκατομμύρια συνανθρώπων τους. Αυτόν τον εφιάλτη δεν μπορούσε να τον υπογράψει κανένας.
* Δεν φέραμε το χειρότερο μνημόνιο, δείτε τους αριθμούς: Το μνημόνιο Παπανδρέου ήταν 40 δισ. ευρώ, το δεύτερο 25 δισ. ευρώ και εδώ μιλάμε στην ουσία για 8 δισ. ευρώ μέτρα, τα οποία σου φέρνουν 86 δισ. χρηματοδότηση.
* Ο κ. Μεϊμαράκης έχει έναν καημό. Συνεχώς προβλέπει ότι οι ΑΝΕΛ δεν θα μπουν στη Βουλή. Ας ασχοληθεί με τα του οίκου του όμως. Είναι μύθος ότι κάτι άλλαξε στη ΝΔ, ότι δηλαδή έγινε στροφή του κόμματος προς την κεντροαριστερά. Η αλήθεια είναι ότι στα τηλεπαράθυρα βλέπουμε πάντοτε τους Βορίδηδες και Γεωργιάδηδες. 
* Οι δημοσκοπήσεις είναι προκλητικά στημένες. Θυμηθείτε τις δημοσκοπήσεις που βγήκαν δύο βδομάδες πριν από τις εκλογές του Ιανουαρίου, οι οποίες έδιναν στους ΑΝΕΛ 1,7%. Τελικά πήραμε 5%.
Οι ίδιοι άνθρωποι στο δημοψήφισμα έβγαζαν ότι είναι μπροστά το «ναι» ή ότι η διαφορά θα είναι 2% ή 3%, έπεσαν έξω ένα 20% δηλαδή.
* Γιατί να ψηφίσει κανείς ΑΝΕΛ; Γιατί  η μεταπολίτευση πέθανε. Ψήφος στα κόμματα του χτες είναι χαμένη ψήφος. Και απευθύνομαι στους παλιούς Νεοδημοκράτες. Ξέρουν ότι ο ΣΥΡΙΖΑ είναι μπροστά με διαφορά. Αν ψηφίσουν ΝΔ, αυτή θα παραμείνει ένα κόμμα με προσωρινό πρόεδρο, όπου οι δελφίνοι προσπαθούν να ανατρέψουν τον πρόεδρο που εκείνοι διόρισαν.
Αν ψηφίσουν Ανεξάρτητους Έλληνες θα ξέρουν ότι οι αρχές και οι αξίες της παραδοσιακής, λαϊκής, πατριωτικής δημοκρατικής και ριζοσπαστικής κεντροδεξιάς, τις οποίες κι εγώ πρεσβεύω, δεν θα υποστούν φθορά - αναφέρομαι κυρίως στα εθνικά θέματα ή τα θέματα της θρησκείας και της ελεύθερης οικονομίας - σε μια κυβέρνηση που θα συμμετέχουμε εμείς. 
loading...

Δεν υπάρχουν σχόλια :

Δημοσίευση σχολίου

loading...