loading...

Παρασκευή 16 Οκτωβρίου 2015

Σχόλιο Περήφανου Έλληνα Οι τράπεζες ανέκαθεν ανακεφαλοποιούνται απο τον κρατικό προυπολογισμό,οπότε πρέπει να γίνουν κρατικές./Δραγασάκης: Μέχρι το τέλος της χρονιάς η ανακεφαλαιοποίηση των τραπεζών.

Το θέμα με το ασφαλιστικό σχολίασε ο αντιπρόεδρος της κυβέρνησης, Γιάννης Δραγασάκης, μιλώντας στο Mega.
«Οι επιλογές με το ασφαλιστικό είναι 2: αν θα συνεχίσουμε με μικροαλλαγές σ' ένα μη βιώσιμο σύστημα ή θα σχεδιάσουμε ένα νέο ασφαλιστικό σύστημα», εξήγησε ο κ. Δραγασάκης.
Όπως δήλωσε ο ίδιος, «θα συζητήσουμε τα μοντέλα από διάφορες χώρες. Το μοντέλο της Χιλής το απορρίπτουμε γιατί είναι τελείως ιδιωτικό. Μπορούμε να δούμε το μοντέλο της Σουηδίας. Σε κάθε περίπτωση πρέπει να δούμε τι υπάρχει διεθνώς και πάνω σε αυτά να αρχίσουμε να χτίζουμε το δικό μας».
Σε κάθε περίπτωση, όπως τόνισε ο κ. Δραγασάκης «κύριο μέλημα είναι να κάνουμε ένα σύστημα βιώσιμο με εγγυημένη σύνταξη έστω ως 1.000 ευρώ, με αναδιανεμητικό χαρακτήρα, που θα λαμβάνει υπόψη και τα νέα δεδομένα. Χωρίς τη δημιουργία θέσεων εργασίας και τη μείωση της ανεργίας κανένα ασφαλιστικό σύστημα δεν είναι βιώσιμο».
Αναφορικά με το ενδεχόμενο περικοπών, ο αντιπρόεδρος της κυβέρνησης δεσμεύτηκε ότι «η κυβέρνηση θα κάνει ό,τι μπορεί για να μην υπάρξουν περικοπές σε αυτούς που το έχουν ανάγκη».
Όπως είπε, «ακόμη και οι μεγάλες συντάξεις έχουν θεμελιωθεί. Όταν μιλάμε για πλούτο μιλάμε για συσσωρευμένο πλούτο κι όχι για το εισόδημα που έχει κάποιος. Αυτό θα το δούμε από το περουσιολόγιο που αναμένουμε να ολοκληρωθεί».
Αναφορικά με την ανακεφαλαιοποίηση των τραπεζών, ο κ. Δραγασάκης τόνισε πως «το θέμα θα λήξει μέσα στο χρόνο», καθώς διαφορετικά κινδυνεύουν οι καταθέσεις.
«Όλα δείχνουν ότι μπορούμε να ολοκληρώσουμε την πρώτη αξιολόγηση», εκτίμησε, ενώ είπε πως η άρση των capital controls θα γίνει «το πρώτο τρίμηνο του '16».
«Η ανακεφαλαιοποίηση των τραπεζών και η θετική αξιολόγηση θα δώσουν την ώθηση για την ανάκαμψη, ώστε μέσα στο 2016 να επιτευχθεί ανάπτυξη. Δεν θέλουμε μεγέθυνση στη βάση του παλιού μοντέλου αλλά εδραίωση ενός νέου αναπτυξιακού υποδείγματος για να μείνει οριστικά πίσω η κρίση», υπογράμμισε ο κ. Δραγασάκης.
loading...

Δεν υπάρχουν σχόλια :

Δημοσίευση σχολίου

loading...