loading...

Πέμπτη 29 Οκτωβρίου 2015

Απόρρητο πόρισμα - ΣΟΚ: "Η Ελλάδα μπορεί να διεκδικήσει τις γερμανικές αποζημιώσεις"Απόρρητο πόρισμα - ΣΟΚ: "Η Ελλάδα μπορεί να διεκδικήσει τις γερμανικές αποζημιώσεις".

Διάπλατα άνοιξε ο δρόμος για τη διεκδίκηση των γερμανικών αποζημιώσεων μέσω ενός Απορρήτου Πορίσματος Ομάδας Εργασίας του Νομικού Συμβουλίου του Κράτους, σύμφωνα με το οποίο είναι νομικά απαιτητές. "Η Ελληνική Δημοκρατία διατηρεί το δικαίωμα να διεκδικήσει από την Ομοσπονδιακή Δημοκρατία της Γερμανίας την πλήρη ικανοποίηση όλων των δημοσίων αξιώσεων, αλλά και των αξιώσεων Ελλήνων υπηκόων που πηγάζουν από τους δύο Παγκόσμιους Πολέμους."
Η έκθεση ολοκληρώθηκε τον Ιανουάριο του 2014, με το Νομικό Συμβούλιο του Κράτους να προτείνει τις εξής ακόλουθες ενέργειες: 1. Να προσκαλέσει την Ομοσπονδιακή Δημοκρατία της Γερμανίας σε διαπραγματεύσεις . 2. Σε περίπτωση που η Γερμανία αρνηθεί να προσέλθει σε διαπραγματεύσεις ή σε περίπτωση αδυναμίας εξεύρεσης συμφωνίας των δυο χωρών, τότε η Ελλάδα θα πρέπει να προσφύγει απευθείας “σε δεσμευτική για τα μέρη δικαιοδοτική κρίση” παρακάμπτοντας το Διαιτητικό Δικαστήριο της Συμφωνίας του Λονδίνου καθώς αυτό έχει μόνο μη δεσμευτικού χαρακτήρα δικαιοδοσία. Κοινώς το Νομικό Συμβούλιο του Κράτους προτρέπει την κυβέρνηση να προσφυγει άμεσα στο Διεθνές Δικαστήριο της Χάγης.
loading...

Δεν υπάρχουν σχόλια :

Δημοσίευση σχολίου

loading...