loading...

Δευτέρα 26 Οκτωβρίου 2015

Είναι μπροστά τους και δεν το βλέπουν! Αυτό μπορεί να είναι το ισοδύναμο για τον ΦΠΑ στην εκπαίδευση!

Μυστήριο
Μπροστά σε ανεξέλεγκτες καταστάσεις βάζει τον εαυτό της η ελληνική «αριστερή» κυβέρνηση και κλείνει τα μάτια σε ολοφάνερες περιπτώσεις βλάβης των δημοσίων εσόδων, τα οποία θα μπορούσαν πολύ εύκολα να κλείσουν άλλες «τρύπες», όπως για παράδειγμα του τεράστιο και εξαιρετικά σημαντικό ζήτημα του ΦΠΑ στην ιδιωτική εκπαίδευση!
Την ώρα που η κυβέρνηση εξαναγκάζει την Κατερίνα Σαββαΐδου να παραιτηθεί με την κατηγορία ότι δεν εισέπραξε τον φόρο από τις τηλεοπτικές διαφημίσεις, την ίδια ώρα παραμένει στη θέση του ο επικεφαλής της Επιτροπής Ελέγχου και Εποπτείας Παιγνίων (ΕΕΕΠ) Αντώνης Στεργιώτης, ο οποίος με τις αποφάσεις του στερεί πολλά εκατομμύρια ευρώ εσόδων από το project των παιγνιομηχανημάτων (VLTs) του ΟΠΑΠ
Ήδη έχουν χαθεί φορολογικά έσοδα 35 εκατομμυρίων ευρώ που είχαν αρχικά προϋπολογισθεί για το 2015, ενώ το ελληνικό δημόσιο θα χάσει περισσότερα από 225 εκατομμύρια ευρώ το 2016.
Κι αυτό συμβαίνει λόγω της αδυναμίας του Υπουργείου Οικονομικών να βάλει ένα τέλος στην αυθαιρεσία του επικεφαλής της ΕΕΕΠ, που εισήγαγε απροειδοποίητα και χωρίς καμία διαβούλευση το νέο Κανονισμό για τη λειτουργία των VLTs, που καθιστά ασύμφορη τη λειτουργία τους και προκαλεί θύελλα διαμαρτυριών από τους πράκτορες και τη διοίκηση του ΟΠΑΠ. Ο νέος Κανονισμός, εκτός από την μεγάλη ζημιά που προκαλεί στα έσοδα του Δημοσίου, ουσιαστικά επιτρέπει την συνέχιση της ασυδοσίας που επικρατεί στον χώρο του παράνομου τζόγου (ξεπερνά τα 6 δισεκατομμύρια ευρώ) και αποτελεί ανοιχτή πληγή όχι μόνο για την οικονομία αλλά και για την κοινωνία.
Ο ΟΠΑΠ, έχει καταβάλλει το ποσό των 560 εκατ. ευρώ για την αποκλειστική χρήση για 10 χρόνια 35.000 παιγνιομηχανημάτων και ήταν απόλυτα έτοιμος να εγκαινιάσει την λειτουργία τους στα τέλη Ιουνίου, όταν η ΕΕΕΠ ανακοίνωσε αιφνιδιαστικά την αλλαγή του Κανονισμού λειτουργίας τέσσερις ημέρες πριν την επίσημη έναρξη.
loading...

Δεν υπάρχουν σχόλια :

Δημοσίευση σχολίου

loading...