loading...

Κυριακή 22 Νοεμβρίου 2015

ΜΕΛΕΤΗ ΓΙΑ ΤΗΝ ΠΡΟΟΠΤΙΚΗ ΚΑΤΑΡΡΕΥΣΗ ΤΟΥ ΙΣΟΖΥΓΙΟΥ ΑΡΜΑΤΙΚΗΣ ΙΣΧΥΟΣ ΕΛΛΑΔΑΣ-ΤΟΥΡΚΙΑΣ Στη νέα ΣΤΡΑΤΗΓΙΚΗ - Διεθνής αποκλειστικότητα: Αυτό είναι το ρωσικό σύστημα Richag-AV που "τύφλωσε" τα τουρκικά ραντάρ.


Στην ΣΤΡΑΤΗΓΙΚΗ Δεκεμβρίου που  κυκλοφορεί σε ολόκληρη την Ελλάδα μπορείτε να βρείτε ένα αποκλειστικό αφιέρωμα στον ηλεκτρονικό πόλεμο που εφαρμόζουν οι ρωσικές ένοπλες δυνάμεις για πρώτη φορά σε τέτοια έκταση σε μία πολεμική σύγκρουση.
Και είσαι ίσως η πρώτη φορά παγκοσμίως που χρησιμοποιείται ο ηλεκτρονικός πόλεμος σε αποστολές "απαγόρευσης" στην βόρεια Συρία γύρω από τις αεροπορικές βάσεις, τη ναυτική βάση στην Ταρτούς και τις περιοχές που εμπλέκονται οι χερσαίες ρωσικές δυνάμεις
Το σύστημα ECM/ESM Richag-AV της Ρωσίας είναι ίσως ο "πρωταγωνιστής" και το νεότερο μέλος της οικογένειας ρωσικών συστημάτων ηλεκτρονικού πολέμου που κυριαρχούν στο ηλεκτρομαγνητικό φάσμα στις περιοχές που εκπέμπει.
Και δεν είναι λίγες οι φορές που οι τουρκικές ένοπλες δυνάμεις που υποστηρίζουν σε διοικητικό επίπεδο τους ισλαμιστές  "δοκίμασαν" τι σημαίνει Richag-AV...
Η ανάπτυξη στη Συρία των αντιαεροπορικών βλημάτων «εφιάλτης» για τους  πιλότους του ΝΑΤΟ S-300PMU-2, επισκιάζεται από την ανάπτυξη του μυστηριώδους συγκροτήματος ηλεκτρονικού πολέμου που αποτελεί μια μεγαλυτέρων δυνατοτήτων έκδοση του συστήματος Richag-AV.
Η ύπαρξη του στο ρωσικό οπλοστάσιο οποίου αποκαλύφθηκε μόλις τον περασμένο Μάρτιο.
Και έχει μία μοναδικότητα: Εχει εφαρμογή στο τακτικό πεδίο μαχών. Μπορεί να "νεκρώσει" επικοινωνιακά μία έκταση 100 τετραγωνικών χιλιομέτρων μόλις ο ένας πομπός και να "τυφλώσει" οποιοδήποτε ραντάρ εκπέμεπι στην περιοχή πλην των φίλιων.
Δυνατότητες που έχουν δημιουργήσει έντονη  ανησυχία στη Δύση καθιστώντας την περιοχή της Ν.Α. Μεσογείου μετά το Καλίνινγκραντ και τη Μαύρη Θάλασσα περιοχή απαγόρευσης για τα θαλάσσια  και εναέρια μέσα του ΝΑΤΟ.
Να σημειώσουμε ότι στο τεύχος  ν.254 της ΣΤΡΑΤΗΓΙΚΗΣ Νοεμβρίου το οποίο επανακυκλοφόρησε και αναδιανεμήθηκε σε ολόκληρη την Ελλάδα μπορείτε να βρείτε σπάνιες πληροφορίες για το βλήμα cruise 3M54 KALIBR, με το οποίο, κατ'αρχήν, το ρωσικό Ναυτικό βομβάρδισε τους ισλαμιστές από την Κασπία για να αναλάβουν σήμερα τα 25 στρατηγικά βομβαρδιστικά Tu-160, Tu-22 και Tu-95H κτύπησαν επίσης στόχους στην Συρία.
Η ανησυχία των ΗΠΑ για την επιχειρησιακή ένταξη του συγκεκριμένου πυραύλου στο ρωσικό Ναυτικό στη Μαύρη Θάλασσα τελικά επαληθεύτηκε από την αιφνιδιαστική χρησιμοποίησή του από την πλευρά της Κασπίας.
Το μήνυμα της Ρωσίας όμως ήταν σαφές: κανένας στόχος στην Ευρώπη δεν είναι μακριά για τους 3Μ-54 Kalibr, πόσο μάλλον στην Τουρκία
Σήμερα, περίπου 200 βλήματα από αέρος και θαλάσσης εκτοξεύθηκαν και ισοπέδωσαν 140 στόχους του ISIS στην Συρία.
Στην ΣΤΡΑΤΗΓΙΚΗ που κυκλοφορεί μπορείτε ακόμα να διαβάσετε μια εξαιρετικά αποκαλυπτική και διαφωτιστική μελέτη για το μελλοντικό (στο άμεσο μέλλον) ισοζύγιο αρματικών δυνάμεων στο ελληνοτουρκικό μέτωπο
Διαβάστε ακόμα στη νέα ΣΤΡΑΤΗΓΙΚΗ:
3M54 KALIBR: Ποιο είναι το βλήμα cruise με το οποίο το ρωσικό Ναυτικό βομβάριδσε τους ισλαμιστές από την Κασπία
Η θεαματική –και αιφνιδιαστική– εμφάνιση του ρωσικού πυραύλου cruise Kalibr ΚΝ ήταν ένα από τα όπλα που πρωταγωνίστησαν στην ρωσική επέμβαση που πραγματοποιείται στη Συρία.
Η ανησυχία των ΗΠΑ για την επιχειρησιακή ένταξη του συγκεκριμένου πυραύλου στο ρωσικό Ναυτικό στη Μαύρη Θάλασσα τελικά επαληθεύτηκε από την αιφνιδιαστική χρησιμοποίησή του από την πλευρά της Κασπίας. Το μήνυμα της Ρωσίας όμως ήταν σαφές: κανένας στόχος στην Ευρώπη δεν είναι μακριά για τους 3Μ-54 Kalibr, πόσο μάλλον στην Τουρκία…
Διαβάστε ακόμα στη νέα ΣΤΡΑΤΗΓΙΚΗ:
3M54 KALIBR: Ποιο είναι το βλήμα cruise με το οποίο το ρωσικό Ναυτικό βομβάριδσε τους ισλαμιστές από την Κασπία
Η θεαματική –και αιφνιδιαστική– εμφάνιση του ρωσικού πυραύλου cruise Kalibr ΚΝ ήταν ένα από τα όπλα που πρωταγωνίστησαν στην ρωσική επέμβαση που πραγματοποιείται στη Συρία.
Η ανησυχία των ΗΠΑ για την επιχειρησιακή ένταξη του συγκεκριμένου πυραύλου στο ρωσικό Ναυτικό στη Μαύρη Θάλασσα τελικά επαληθεύτηκε από την αιφνιδιαστική χρησιμοποίησή του από την πλευρά της Κασπίας. Το μήνυμα της Ρωσίας όμως ήταν σαφές: κανένας στόχος στην Ευρώπη δεν είναι μακριά για τους 3Μ-54 Kalibr, πόσο μάλλον στην Τουρκία…
ΕΛΛΑΔΑ-ΤΟΥΡΚΙΑ: ΑΝΑΤΡΟΠΗ ΚΑΙ ΤΟΥ ΙΣΟΖΥΓΙΟΥ ΑΡΜΑΤΙΚΗΣ ΙΣΧΥΟΣ ΜΕΧΡΙ ΤΟ 2020!
Εικονική πραγματικότητα το νυν αρματικό δυναμικό του ΕΣ: Μόνο 353 άρματα με σωλήνες των 120 χλστ.!
Ο Έβρος αποτελεί εκ των πραγμάτων ένα εν δυνάμει πεδίο σύγκρουσης εδαφικών και δη τεθωρακισμένων δυνάμεων σε μια πιθανή ένοπλη σύρραξη μεταξύ Ελλάδας και Τουρκίας.
Πρόκειται για μια στενή γεωγραφικά έκταση στην οποία είναι ανεπτυγμένοι μεγάλοι αριθμοί αρμάτων μάχης και από τις δύο πλευρές. Η πρόσφατη προμήθεια του ΕΣ με 353 άρματα μάχης Leopard 2HEL/A4 σίγουρα έχει αποτελέσει μια σοβαρή ενίσχυση στο αρματικό δυναμικό, αλλά τα αμέσως επόμενα χρόνια η κατάσταση αναμένεται να αλλάξει δραματικά με την είσοδο σε υπηρεσία στον τουρκικό Στρατό των πρώτων 250 από τα 1.000 συνολικά άρματα Altay.
P-3H ORION: Το πλέον προηγμένο ΑΦΝΣ της Μεσογείου θα ανήκει στο ΠΝ
Με την ενεργοποίηση της LOA για την αναβάθμιση των αεροσκαφών P-3B Orion  ξεκίνησε το πρόγραμμα που θα αποδώσει ένα ολοκληρωμένο σύστημα εναέριας επιτήρησης, διοίκησης και ελέγχου στο Αιγαίο, ένα αεροσκάφος το οποίο θα είναι σε θέση να πραγματοποιεί μια σειρά αποστολών, παρέχοντας το ΠΝ ένα εργαλείο επιτήρησης, έγκαιρης προειδοποίησης και ανθυποβρυχιακού πολέμου.
ΑΠΟ ΤΗΝ GLORIOUS SPARTAN ΣΤΗΝ BLUE FLAG: Επτά χρόνια συνεκπαίδευσης   της ΠΑ με την IAF
Με την ολοκλήρωση της φετινής «Blue Flag» στο Ισραήλ, η Πολεμική Αεροπορία συμπληρώνει έναν εξαιρετικά πετυχημένο κύκλο συνεργασίας και  εκπαίδευσης διάρκειας 7 ετών με μια από τις καλύτερες αεροπορικές  δυνάμεις στο κόσμο. Η συνεργασία αυτή είχε σημαντικό αντίκτυπο στο  διεθνές προφίλ που έχει «χτίσει» η ΠΑ εδώ και μια περίπου 10ετία, ενώ  συνέβαλε με θετικό τρόπο στην απόκτηση πολύτιμων εμπειριών τόσο για τους  χειριστές που συμμετείχαν στις ασκήσεις αυτές, όσο και σε επίπεδο  επιτελικού σχεδιασμού αεροπορικών επιχειρήσεων υψηλού επιπέδου.
1.000 JDAM ΓΙΑ ΤΗΝ ΤΗΚ! H θανάσιμη απειλή για τις ελληνικές Ένοπλες Δυνάμεις και ποιες οι λύσεις  για την αντιμετώπισή της
Η αγορά από την Τουρκία 1.000 συλλογών JDAM που παράγονται από την  Boeing για τα αεροσκάφη F-35 που πρόκειται να προμηθευτεί αποτελεί ένα  ακόμη χαρακτηριστικό παράδειγμα του φρενήρη ρυθμού με τον οποίο  εξοπλίζονται οι τουρκικές ένοπλες δυνάμεις. Ο συνδυασμός F-35, JDAM και  του τουρκικού cruise βλήματος SOM-J που θα εξοπλίζει τα τουρκικά stealth μαχητικά κρούσης, είναι ένα φονικό τρίπτυχο και μια νέα εφιαλτική απειλή για την Ελλάδα. Ποια είναι τα επιχειρησιακά χαρακτηριστικά των όπλων αυτών, πόσο καταστροφικά είναι, αλλά και ποιες δυνατότητες υπάρχουν για  την αντιμετώπισή τους μπορείτε να διαβάσετε στο άρθρο που ακολουθεί.
ΑΕΡΟΠΟΡΙΑ ΣΤΡΑΤΟΥ: Το αδιέξοδο πρόγραμμα του μέσου μεταφορικού ελικοπτέρου ΝΗ-90 στον ΕΣ - Επιχειρείται πώληση των 20 ελικοπτέρων στο Κατάρ

Το πρόβλημα που υφίσταται αναφορικά με την ικανότητα της ΑΣ να υποστηρίξει αεροκίνητες επιχειρήσεις με τον υπάρχοντα στόλο των UH-1H  και AB 205 έχει ενταθεί το τελευταίο διάστημα μετά την αναστολή των  παραδόσεων των NH-90 που υπολείπονται. Παράλληλα, το πρόβλημα επάρκειας ανταλλακτικών των ίδιων ελικοπτέρων τα έχει θέσει ουσιαστικά εκτός  υπηρεσίας. Την ίδια στιγμή, από τη μέχρι τώρα χρησιμοποίηση του ΝΗ-90  έχουν προκύψει σοβαρά ερωτήματα αναφορικά με την επιχειρησιακή του αξία, εξαιτίας εγγενών αδυναμιών. Έτσι, και προ του κινδύνου να βρεθεί ο Στρατός χωρίς ελικόπτερα εφόδου εξετάζεται η προοπτική άλλων λύσεων.
Εκσυγχρονισμός φρεγατών ΜΕΚΟ-200ΗΝ: Ώρα «0» - Ή τώρα ή ποτέ!
Με καθυστέρηση έναρξης που φτάνει τα 10 και πλέον έτη, το πρόγραμμα  εκσυγχρονισμού και αναβάθμισης  των ελληνικών φρεγατών τύπου ΜΕΚΟ, έχει  οδηγηθεί σε αδιέξοδο, απειλώντας την ίδια την εθνική κυριαρχία στο Αιγαίο και την δυνατότητα προβολής ισχύος της στην Ανατολική Μεσόγειο.
ΕΛΕΥΘΕΡΟΙ ΣΚΟΠΕΥΤΕΣ ΣΤΟΝ ΕΣ: Όταν μια «επένδυση» χαμηλού κόστους μπορεί να αποδώσει στο μέγιστο.

H αποστολή στην Συρία από τον ρωσικό Στρατό μεγάλων μονάδων ελεύθερων σκοπευτών (ο ρωσικός Στρατός χρησιμοποιεί οργανωμένες μονάδες και όχι  μεμονωμένες ομάδες «ελίτ» ή άτομα ελεύθερων σκοπευτών), καταδεικνύει για  άλλη μια φορά πόσο χρήσιμη είναι η συμμετοχή των ελεύθερων σκοπευτών σε  μια πολεμική σύγκρουση, όχι κατ’ ανάγκη υψηλής έντασης.
ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΑΚΟΜΗ ΣΤΗ ΝΕΑ «Σ» ΠΟΥ ΚΥΚΛΟΦΟΡΕΙ
AUSA 2015: ΕΝΤΥΠΩΣΙΑΚΗ Η ΠΑΡΟΥΣΙΑ ΤΟΥ ΕΛΛΗΝΙΚΟΥ ΠΕΡΙΠΤΕΡΟΥ - OKTΩ ΕΛΛΗΝΙΚΕΣ ΕΤΑΙΡΕΙΕΣ - ΕΚΘΕΤΕΣ
Για δεύτερη συνεχή χρονιά και με πρωτοφανή συμμετοχή όλων των εμπλεκομένων στον κλάδο της άμυνας, πραγματοποιήθηκαν τη Δευτέρα 12 Οκτωβρίου 2015 τα εγκαίνια του Ελληνικού Περιπτέρου στην έκθεση AUSA 2015.
Υπηρεσία εκτάκτων αναγκών EMERCOM: Ποιος είναι ο γιγάντιος αυτός ρωσικός οργανισμός;
Το αεροδρόμιο της Λαττάκεια στη Συρία αποτέλεσε και εξακολουθεί να αποτελεί εκτός από βάση των ρωσικών μαχητικών και συχνό σταθμό αεροσκαφών Il-76, Il-62 ή An-148 της ρωσικής υπηρεσίας εκτάκτων αναγκών EMERCOM μεταφέροντας εξοπλισμό και προσωπικό. Τα αεροσκάφη παρατηρήθηκαν και στις πτήσεις transit των ρωσικών αεροσκαφών με προορισμό τη Συρία, πετώντας σε σχηματισμό με αυτά. Ποιος ακριβώς όμως είναι αυτός ο «μυστηριώδης» ρωσικός οργανισμός;

Τα αμερικανικά F-15C στην Τουρκία απέναντι από τα Su-30SM

Στις 6 Νοεμβρίου η αμερικανική Αεροπορία ανέπτυξε τα πρώτα 6 F-15C (από τα 12 συνολικά που έχει προγραμματιστεί) στην αεροπορική βάση του Ιντσιρλίκ στην Τουρκία. Ο λόγος είναι πρακτικά γρίφος καθώς η επίσημη εκδοχή είναι για την προστασία του τουρκικού εναέριου χώρου από ξένες απειλές. Είναι κοινό μυστικό όμως ότι τα αμερικανικά αεροσκάφη βρίσκονται στην Τουρκία υπο το φόβο των ρωσικών Su-30SM που δρουν στη Συρία
ΤΟΥΡΚΙΑ ΚΑΙ ΠΥΡΗΝΙΚΑ ΟΠΛΑ: Η Τουρκία ετοιμάζεται να γίνει πυρηνική δύναμη
Τα τουρκικά σχέδια για πυρηνική ενέργεια, με την κατασκευή τριών πυρηνικών σταθμών στο Ακούγιου, την Σινώπη και στα σύνορα με τη Βουλγαρία, είναι γνωστά και έχουν δημιουργήσει εδώ και καιρό προβληματισμούς σχετικά με τον κίνδυνο που συνιστούν για τη γύρω περιοχή σε περίπτωση ενός πυρηνικού ατυχήματος.
Η ΠΑΓΚΟΣΜΙΟΠΟΙΗΣΗ ΤΟΥ ΠΟΛΕΜΟΥ: Ο διαρκής πόλεμος των Ηνωμένων Πολιτειών για παγκόσμια κυριαρχία.

Ολόκληρος ο κόσμος βρίσκεται, με τον ένα ή τον άλλο τρόπο, αντιμέτωπος  με τις συνέπειες των πολέμων που υποκίνησαν οι ΗΠΑ σε διάφορες χώρες οι  οποίες αρνήθηκαν να υποκύψουν στις πιέσεις της αμερικανικής ηγεμονίας. Αυτή η «παγκοσμιοποίηση του πολέμου» είναι, σύμφωνα με τον Καναδό  οικονομολόγο και συγγραφέα Μισέλ Τσοσουντόφσκι, το νέο δόγμα της  αμερικανικής ηγεσίας προκειμένου να πραγματοποιήσει τα σχέδιά της για  παγκόσμια κυριαρχία
Η ΜΑΧΗ ΚΙΛΚΙΣ-ΛΑΧΑΝΑ: Η μάχη που έκρινε την ελληνική κυριαρχία στην Μακεδονία.
H μάχη του Kιλκίς-Λαχανά υπήρξε η σημαντικότερη μεταξύ των ελληνικών και  των βουλγαρικών δυνάμεων κατά τη διάρκεια του B΄ Bαλκανικού Πολέμου. H  ελληνική νίκη είχε ως άμεσο αποτέλεσμα τη διάσωση της Θεσσαλονίκης και  την κατάρρευση των βουλγαρικών σχεδίων για τη δημιουργία της «Μεγάλης Βουλγαρίας».
loading...

Δεν υπάρχουν σχόλια :

Δημοσίευση σχολίου

loading...