loading...

Σάββατο 12 Δεκεμβρίου 2015

Γ. Καμίνης: Μεγάλη τιμή να υπογραφεί στο δημαρχείο Αθήνας το πρώτο σύμφωνο ομόφυλου ζευγαριού.

«Θα ήταν μεγάλη χαρά και τιμή για την Αθήνα να υπογραφεί συμβολικά το πρώτο Σύμφωνο Συμβίωσης μεταξύ ομόφυλου ζευγαριού στο Δημαρχείο της Αθήνας» δήλωσε ο δήμαρχος Αθηναίων Γιώργος Καμίνης, με αφορμή τη συζήτηση για το θέμα στη Βουλή.
Μιλώντας στην τηλεόραση του Σκάι, κληθείς να σχολιάσει αντιδράσεις μέρους της Εκκλησίας, σημείωσε ότι μερίδα της εκκλησίας με φωτισμένους ανθρώπους διδάσκει την αγάπη και μία άλλη μερίδα κηρύσσει το μίσος, που δεν έχει σχέση με τη χριστιανική διδασκαλία.
Σε ό,τι αφορά στο μεταναστευτικό, ο δήμαρχος Αθηναίων έκανε λόγο για έλλειψη συγκροτημένου σχεδίου απέναντι στις ροές μεταναστών, που δεν λαμβάνουν την ιδιότητα του πρόσφυγα και εγκλωβίζονται στην πρωτεύουσα.
Τόνισε ότι η Αθήνα δεν πρέπει να επιστρέψει στην κατάσταση που ήταν το 2012 και 2013. «Αυτό θα ήταν κακό και για τη λειτουργία της πόλης και για την αξιοπρέπεια των μεταναστών» σημείωσε ο κ. Καμίνης, επισημαίνοντας την αμηχανία της κεντρικής διοίκησης.
Ο δήμαρχος Αθηναίων υπογράμμισε ότι πρέπει να λειτουργήσουν τα hot spots, καθώς και την ανάγκη συνεργασίας των ελληνικών αρχών με την Frontex.
Επιπλέον τόνισε κατηγορηματικά ότι δεν θα πρέπει να σηκώσει μόνη της η Αθήνα το πρόβλημα, αλλά να πάρουν πρωτοβουλίες και οι άλλοι δήμαρχοι, σημειώνοντας ότι η ΚΕΔΕ πρέπει να δείξει υπευθυνότητα και να αναλάβει πρωτοβουλία για το ζήτημα.
Σε σχετική ερώτηση ο κ. Καμίνης δήλωσε ότι τα τέλη στους δημότες έχουν μείνει σε χαμηλά επίπεδα, ενώ έχουν αυξηθεί τα τέλη σε καταστήματα σε περιοχές που ήταν υπερβολικά χαμηλά σε σχέση με τη σημερινή τους χρήση.
Για τις κλήσεις που αφορούν στην παράνομη στάθμευση, ο δήμαρχος Αθηναίων είπε ότι η Δημοτική Αστυνομία θα συνεχίσει να είναι αυστηρή στο αντικοινωνικό παρκάρισμα και την παράνομη κατάληψη δημοσίου χώρου.
loading...

Δεν υπάρχουν σχόλια :

Δημοσίευση σχολίου

loading...