loading...

Τρίτη 7 Απριλίου 2015

Από τη σειρά «Ντιουκς» Στα 88 του χρόνια έφυγε από τη ζωή ο «Σερίφης Ρόσκο»

Άφησε την τελευταία του πνοή τη Δευτέρα ο ηθοποιός James Best 

Στα 88 του χρόνια έφυγε από τη ζωή ο James Best, ο ηθοποιός που ενσάρκωσε τον Σερίφη Rosco P. Coltrane στους Ντιουκς (The Dukes of Hazzard).
Ο James Best άφησε τη Δευτέρα την τελευταία του πνοή.
Ο ηθοποιός πέθανε από πνευμονία που προκάλεσε επιπλοκές στο αναπνευστικό, όπως δήλωσε κοντινός του φίλος.
Ο James Best είχε εμφανιστεί επίσης σε αρκετά σίριαλ, όπως η επίσης γνωστή και στην Ελλάδα, «Μπονάντζα».
Πηγή είδησης

loading...

Τι λέει η Ρωσία για την αυριανή επίσκεψη του Αλέξη Τσίπρα.

Διευκρινίζεται πως δεν θα υπάρξει συνάντηση του πρωθυπουργού με τον υπ. Οικονομικών

Το ζήτημα του ελληνικού χρέους μπορεί να συζητηθεί στις αυριανές συνομιλίες του Ρώσου Προέδρου Βλαντίμιρ Πούτιν με τον πρωθυπουργό της Ελλάδας Αλ. Τσίπρα (ο οποίος αναμένεται απόψε στις 19:00 στη Μόσχα) δήλωσε ο εκπρόσωπος Τύπου του Ρώσου ηγέτη Ντμίτρι Πεσκόφ.



«Αναμφίβολα δεν αποκλείουμε ότι όλα τα ζητήματα θα εγερθούν», είπε ο κ. Πεσκόφ, συμπληρώνοντας ότι «δεν χρειάζεται, όμως, όλα να αποτιμούνται πιστωτικο-χρηματιστικά. Οι σχέσεις Ρωσίας και Ελλάδας είναι εξαιρετικά πολυεπίπεδες» και στις επικείμενες διαβουλεύσεις θα συζητηθεί «όλο το φάσμα των σχέσεων».

Απαντώντας σε δημοσιογραφικές ερωτήσεις σχετικά με δημοσιεύματα, που έφεραν την ελληνική πλευρά να συζητά «νέα δάνεια», ο υπουργός Οικονομικών της Ρωσίας Αντόν Σιλουάνοφ είπε ότι «προς το παρόν δεν έχουν απευθυνθεί στην πλευρά μας και αυτό το ζήτημα δεν το συζητήσαμε».

Με τη σειρά της, η βοηθός του Ρώσου υπουργού Σβετλάνα Νικήτινα είπε ότι κατά τη διάρκεια της επίσκεψης του κ. Τσίπρα «δεν θα υπάρξει συνάντηση με τον υπουργό Οικονομικών».

Νωρίτερα σήμερα σε δημοσίευμα της οικονομικής ημερήσιας «Κομερσάντ», ρωσική κυβερνητική πηγή φέρεται να έχει δηλώσει ότι υπάρχει το ενδεχόμενο να συζητηθεί και η χορήγηση δανείου στην Ελλάδα.

Η ρωσική πηγή συνέδεσε το δάνειο και τη σχεδιαζόμενη έκπτωση στην τιμή του φυσικού αερίου, που προμηθεύεται η Ελλάδα, από την απάντηση στο γνωστό ρωσικό ενδιαφέρον για την αγορά εταιρειών του Δημοσίου, όπως η ΤΡΑΙΝΟΣΕ και ο Λιμένας Θεσσαλονίκης.

Το δημοσίευμα της «Κομερσάντ» παραθέτει ως εξής τη δήλωση της ρωσικής κυβερνητικής πηγής: «Είμαστε έτοιμοι να εξετάσουμε το ζήτημα της παροχής στην Ελλάδα εκπτώσεων στην τιμή του φυσικού αερίου: η τιμή του συνδέεται, σύμφωνα με το συμβόλαιο με την αξία του πετρελαίου, η οποία τους τελευταίους μήνες μειώθηκε σημαντικά. Επίσης είμαστε έτοιμοι να συζητήσουμε τη δυνατότητα χορήγησης στην Ελλάδα νέων δανείων. Αλλά εδώ με τη σειρά μας ενδιαφερόμαστε για κινήσεις προσέγγισης, ειδικότερα ως προς την απόκτηση από τη Ρωσία ορισμένων περιουσιακών στοιχείων στην Ελλάδα».

Όπως υπενθυμίζει το ρωσικό κρατικό πρακτορείο ΤΑΣΣ, τελευταία φορά, που είχε έρθει Έλληνας πρωθυπουργός στη Μόσχα ήταν, ο Γ. Παπανδρέου, στις 16 Φεβρουαρίου 2010.

Η τελευταία συνάντηση ηγετών των δύο χωρών έγινε, πάντως, στις Βρυξέλλες στις 28 Ιανουαρίου του 2014, σχολιάστηκε, όμως, περισσότερο για τις λευκές πλαστικές καρέκλες εξοχής, που παραχωρήθηκαν στους δύο ηγέτες, παρά για τα αποτελέσματά της.
Πηγή.
loading...

ΑΝΤΙΚΑΤΑΣΤΑΣΗ ΤΟΥ ΠΛΗΘΥΣΜΟΥ ΤΩΝ ΕΛΛΗΝΩΝ ΜΕ ΞΕΝΟΥΣ. TI ΔΕΝ ΚΑΤΑΛΑΒΑΙΝΕΙΣ;;;

Σύμφωνα με το υπ. αριθ. 318/11-4-2011 έγγραφο της Γενικής Γραμματείας Πληθυσμού και Κοινωνικής Συνοχής του Υπουργείου Εσωτερικών προς το Υπουργείο Εξωτερικών, με θέμα “Εθνική Στρατηγική για την κοινωνική ένταξη των υπηκόων τρίτων χωρών από 2011 εως 2015″, μεταξύ άλλων
αναφέρονται επι λέξει τα εξής : “… το εθνικό συμφέρον επιτάσσει να συνεχισθεί η νόμιμη μετανάστευση” (σελ.8),
“… η χώρα θα χρειασθεί και νέους μετανάστες προκειμένου να αντιμετωπισθεί το επερχόμενο φαινόμενο γήρανσης του πληθυσμού”, (Την ώρα που τιμωρούν τους Έλληνες αν κάνουν παιδιά αυξάνοντας την φορολογία λένε ότι πληθυσμός γερνάει, Αντί να δώσουν ελαφρύνσεις για να κάνουμε περισσότερα παιδιά, φέρνουν μετανάστες.
Δεν πρόκειται για αναστροφή γήρανσης του πληθυσμού. ΠΡΟΚΕΙΤΑΙ ΓΙΑ ΑΝΤΙΚΑΤΑΣΤΑΣΗ ΤΟΥ ΠΛΗΘΥΣΜΟΥ ΤΩΝ ΕΛΛΗΝΩΝ ΜΕ ΞΕΝΟΥΣ. Και το εκτελούν μεθοδικά και αποφασισμένα με σχέδιο που δεν το κρύβουν, κι όποιος το πάρει είδηση τι κάνουν και διαμαρτυρηθεί θα τον πουν ρατσιστή και φασίστα)
“…η δημογραφική σύνθεση της χώρας καθιστά αναγκαιότητα την προσέλκυση μεταναστών, πάντα μέσω των νομίμων οδών” (σελ 7 και 8), “η διαχείριση των μεταναστευτικών ροών, πρέπει να στηρίζεται σε σχέσεις αμοιβαίας εμπιστοσύνης αλληλεγγύης και στενής συνεργασίας μεταξύ των χωρών προέλευσης, (σ.σ. εννοεί βεβαίως κυρίως αφροασιατικές χώρες), διέλευσης (σ.σ. Τουρκία δηλαδή) και προορισμού (σ.σ. Ελλάδα δηλαδή) ” (σελ. 6).
(σχόλιο: εδώ γελάμε....) (κι αν δεν είναι νόμιμες τους κάνουμε νόμιμους αμέσως μετά, τους δίνουμε επιδόματα ελαφρύνσεις περίθαλψη... ότι στερούμε από τους Έλληνες που είναι άχρηστοι πια γιατί δεν μας ψηφίζουν )
ΝΟΜΙΚΟ ΚΕΝΟ ΚΑΙ ΤΡΑΓΕΛΑΦΙΚΗ ΚΑΤΑΣΤΑΣΗ Χιλιάδες αλλοδαποί με πλαστά η παραποιημένα έγραφα <<ελληνικότητας >> πήραν την ελληνική ιθαγένεια και ορκίσθηκαν . Όταν όμως θέλησαν να εκδώσουν αστυνομική ταυτότητα ,οι αστυνομικές αρχές μετά από πολλές καταγγελίες αναγκάστηκαν να εξετάσουν από την αρχή όλα τα νομιμοποιητικά έγγραφα και διαπίστωσαν χιλιάδες πλαστά. Τώρα υπάρχει νομικό κενό ,επειδή αυτοί οι άνθρωποι ήδη πήραν την ελληνική ιθαγένεια. Οι παρανόμως ελληνοποιηθέντες είναι στην πλειοψηφία τους Αλβανοί.
Eιπα και ελαλησα, και αμαρτια ουκ εχω
Β.Χ
loading...

Il Giornale: Ο «άξονας Ρωσίας- Ελλάδας» κάνει τη Μέρκελ να ανατριχιάζει.

Απρίλιος 5, 2015.

Η επικείμενη επίσκεψη του πρωθυπουργού της Ελλάδας, Αλέξη Τσίπρα, στη Μόσχα δεν αρέσει στους ευρωπαίους πολιτικούς, με επικεφαλής τη Γερμανίδα Καγκελάριο, Άνγκελα Μέρκελ,  και τείνουν στο να θεωρούν την ένωση της Ελλάδας και της Ρωσίας, ως απειλή, για την ευρωπαϊκή κοινότητα, γράφει η ιταλική έκδοση του Il Giornale, όπως σημειώνει το ρωσικό Ria Novosti.


«Στις 8 Απριλίου ο Τσίπρας φθάνει στη Μόσχα για να πάρει οικονομική βοήθεια», σημειώνει η ιταλική εφημερίδα. 

«Στην Ελλάδα δεν υπάρχει ελπίδα για μια διέξοδο στην κρίση και η αντιπαράθεση της με τους πιστωτές είναι αυξημένη, ως εκ τούτου, ο Αλέξης Τσίπρας στρέφεται ανατολικά: στη Ρωσία, στον Βλαντίμιρ Πούτιν», γράφει το άρθρο.

 Σύμφωνα με το δημοσίευμα, ο σκοπός της επίσκεψη θα είναι «ένας νέος οικονομικός άξονας,  ο οποίος μπορεί να απελευθερώσει την Ελλάδα από τα ευρωπαϊκά τσιμπούρια (ακάρια-клещей-  ενώ στο ιταλικό δημοσίευμα που ανατρέξαμε, αναφέρεται ως «tenaglie europee»- ευρωπαϊκή τσιμπίδα, τανάλια)».

Αυτό το ταξίδι «έχει ενοχλήσει και ανησυχήσει τον πολιτικό κόσμο της Γερμανίας, όχι λόγω της ίδιας της επίσκεψης… Μετά την Άνγκελα Μέρκελ και τον Φρανσουά Ολάντ,  που συναντήθηκε επίσης με τον Βλαντίμιρ Πούτιν πριν από λίγο καιρό, το πρόβλημα είναι ότι οι ελληνο-ρωσικές συνομιλίες θεωρούνται ως μια σκόπιμη απειλή» γράφει εισαγωγικά και η ιταλική εφημερίδα Corriere della Sera.

Σύμφωνα με τους Γερμανούς πολιτικούς, η συνάντηση θα έχει ως στόχο «να δημιουργήσει μια ιδιαίτερη σχέση με τη Μόσχα και για την Αθήνα φαίνεται ως μια μερική εναλλακτική λύση από τις Βρυξέλλες», γράφει το άρθρο.

Νωρίτερα, η υπηρεσία Τύπου του Κρεμλίνου ανέφερε ότι ο Πούτιν θα πραγματοποιήσει συνάντηση στις 8 Απριλίου με τον Τσίπρα, ο οποίος θα προσκλήθηκε να επισκεφθεί τη Ρωσία.

Ο νέος πρωθυπουργός της Ελλάδας, προσκλήθηκε, επίσης, στην παρέλαση της νίκης στη Μόσχα στις 9 Μαΐου.

«Θα συζητηθούν και οι σχέσεις μεταξύ της Μόσχας και της Ευρωπαϊκής Ένωσης  και το σπάσιμο των εν εξελίξει πολιτικών κυρώσεων από τις Βρυξέλλες, για τις οποίες η στάση της Αθήνας στην πολιτική αυτή είναι κρύα, εάν κρίνουμε από τις δηλώσεις των εκπροσώπων της ελληνικής ηγεσίας», είπε ο εκπρόσωπος του Ρώσου ηγέτη, Ντμίτρι Πεσκόφ.

Αναφερόμενος επίσης σε ζήτημα οικονομικής βοήθειας προς την Ελλάδα ο εκπρόσωπος είπε ότι, μάλλον, το ερώτημα πρέπει να απευθυνθεί στην Ελλάδα.

Ο Πεσκόφ τόνισε ότι στις συζητήσεις μεταξύ της Ρωσίας και της Ελλάδας δεν θα είναι μόνο η οικονομία αλλά και οι ανθρωπιστικές σχέσεις.

loading...

Η Μόσχα χαρίζει τα πρόστιμα από την Gazprom στην Ελλάδα - Ανάσες για την ελληνική οικονομία με εντολή Β. Πούτιν.

Την ώρα που η Ε.Ε. αντιμετωπίζει με καχυποψία το ταξίδι του πρωθυπουργού Αλέξη Τσίπρα στη Ρωσία που ξεκινά την Τετάρτη και την συνάντηση που θα έχει με τον πρόεδρο της χώρας Βλαντιμίρ Πούτιν η Μόσχα προετοιμάζεται για μια νέα εποχή στις σχέσεις των δύο χωρών.

Αυτό γιατί πρόκειται να προβεί σε κινήσεις οι οποίες θα έχουν άμεσα θετικά αποτελέσματα στη χειμαζόμενη ελληνική οικονομία, επιτρέποντας την αναθέρμανση των μεταξύ των δύο χωρών εμπορικών σχέσεων.
Το ταξίδι του έλληνα πρωθυπουργού έχει θορυβήσει πολλούς στις Βρυξέλλες όπως και στην αντίπερα όχθη του Ατλαντικού σε σημείο που να προχωρούν σε προκλητικά δημοσιεύματα ευρωπαϊκών και αμερικανικών ΜΜΕ, σε προσπάθεια δημιουργίας κλίματος ότι η Ελλάδα δεν θα εγκαταλείψει το δυτικό στρατόπεδο.
Μόλις εχθές οι Financial Times, πατρονάριζαν προκλητικά την Αθήνα σε άρθρο τους λέγοντας ότι ο Α. Τσίπρας καλύτερο θα είναι να μιλήσει στη Μόσχα με τον Β. Πούτιν  για... τον καιρό και τα σπορ, υπονοώντας ότι η Ελλάδα δεν πρόκειται να βρει κάποια χειροπιαστή υποστήριξη από την Ρωσία.
Οι wall Street Journal μάλιστα σε σημερινό τους δημοσίευμα σπεύδουν να προκαταλάβουν τις επόμενες κινήσεις του Α. Τσίπρα λέγοντας ότι αλλά ουσιαστικά «συστήνοντας» να μην πάει στη Μόσχα στις 9 Μαΐου για να παρακολουθήσει την παρέλαση της «Ημέρας της Νίκης»  καθώς αυτό θα ήταν παρέκκλιση από τις αρχές της πολιτικής της Ε.Ε.
Πέρα όμως από τις δυτικές «συστάσεις» η  Ρωσία είναι αποφασισμένη και παρά τον ιδιότυπο πόλεμο «νεύρων» που γίνεται από τα δυτικά ΜΜΕ αλλά και αξιωματούχους να προχωρήσει σε μια σειρά μέτρων τα οποία θα ανακουφίσουν την ελληνική οικονομία και μάλιστα άμεσα.
Έτσι εκτός από την άρση του εμπάργκο για τα αγροτικά προϊόντα και την επιθεώρηση 20 ελληνικών εταιρειών από τις ρωσικές αρχέςμ για τα οποία έχουμε ήδη αποκαλύψει η ρωσική πλευρά αναμένεται να προτείνει την δημιουργία μικτών, ελληνορωσικών, εταιρειών επεξεργασίας τωναγροτικών προϊόντων τα οποία θα οδεύουν προς την αχανή ρωσική αγορά.
Ένα  νέο ακόμη στοιχείο που έρχεται στην επιφάνεια είναι το χάρισμα των προστίμων για τη χαμηλή κατανάλωση φυσικού αερίου από την Ελλάδα.
Ο Βλαντιμίρ Πούτιν έχει παρέμβει στην Gazprom προκειμένου να χαριστούν τα πρόστιμα προς την Ελλάδα, για τη μειωμένη κατανάλωση κατά 40% την περασμένη χρονιά. 
Η οικονομική ανάσα που λάβει η ελληνική αγορά αλλά και το δημόσιο από τα ρωσικά αυτά «δώρα» είναι αυτονόητη ενώ δεν αποκλείεται η Ρωσία να προχωρήσει και σε μια γενναία έκπτωση της τιμής του φ.α. προς την Ελλάδα κάτι που αποτελεί πάγιο ελληνικό αίτημα αλλά δεν μπόρεσε ποτέ να ικανοποιηθεί εξαιτίας της εχθρικής συμπεριφοράς προς την Μόσχα των προηγούμενων ελληνικών κυβερνήσεων.
Σε κάθε περίπτωση το ταξίδι του Α. Τσίπρα πρόκειται να ανοίξει νέους δρόμους προς τα ανατολικά για την Ελληνική οικονομία και την αγροτική παραγωγή και όπως είναι φυσικό να προκαλέσει πονοκεφάλους στις Βρυξέλλες που διαπνέονται αυτόν τον καιρό από ένα πρωτοφανές αντι-ρωσικό μένος.
defencenet
loading...

Δευτέρα 6 Απριλίου 2015

Ζητούν να καταργηθεί η μεταφορά του Αγίου φωτός.

Την «κατάργηση της μεταφοράς και διανομής του υποτιθέμενου «Αγίου φωτός» με έξοδα του Ελληνικού Κράτους», ζητά με ανακοίνωσή της η Ένωση Άθεων.
Ειδικότερα, σε συνέχεια της ανακοίνωσης που εστάλη στα υπουργεία Οικονομικών, Εξωτερικών, Εθνικής Άμυνας και Παιδείας η Ένωση υποστηρίζει πως «Σε μία περίοδο που ο Έλληνες φορολογούμενοι δοκιμάζονται από περικοπές σε μισθούς και συντάξεις, βαρύτατη φορολογία, ανεργία και συμπίεση του πραγματικού τους εισοδήματος, θεωρούμε αδιανόητο να δίνεται έστω κι ένα ευρώ για τη μεταφορά του υποτιθέμενου «Αγίου φωτός» από το Ελληνικό Κράτος και κατ” επέκταση τον Έλληνα φορολογούμενο».
Διαβάστε ολόκληρη την ανακοίνωση.
«Τα τελευταία χρόνια κάθε Σάββατο πριν την Κυριακή του χριστιανικού Πάσχα μεταφέρεται αεροπορικώς στην Ελλάδα το λεγόμενο «Άγιο φως» από την Ιερουσαλήμ και γίνεται δεκτό με τιμές αρχηγού κράτους.
Ανεξάρτητα αν κάποιος είναι πιστός ή όχι αντιλαμβάνεται ότι η αεροπορική μεταφορά του «Αγίου φωτός» είναι μία μη απαραίτητη πολυτέλεια. Η μη αναγκαιότητά της καταδεικνύεται από το γεγονός ότι για πρώτη φορά αυτό συνέβη μόλις το 1988 με πρωτοβουλία ιδιώτη, αφού μέχρι τότε το «Άγιο φως» μεταφερόταν με πλοίο. Σύμφωνα με δημοσίευμα της Κυριακάτικης Ελευθεροτυπίας (24-04-2005) ο συγκεκριμένος ιδιώτης είχε αναλάβει τη μεταφορά μέχρι και το 2000 (με εξαίρεση το 1998).
Από το 2002 το Ελληνικό κράτος (και πιο συγκεκριμένα το Υπουργείο Εξωτερικών) ανέλαβε την οργάνωση αλλά και το οικονομικό κόστος της αεροπορικής μεταφοράς του «Αγίου φωτός» με ειδική πτήση και το υποδέχεται με τιμές αρχηγού κράτους στην Αθήνα. Από την Αθήνα το «Άγιο φως» μεταφέρεται πάλι με ειδικές πτήσεις της πολιτικής και πολεμικής αεροπορίας σε διάφορες Μητροπόλεις ανά την Ελλάδα που σημαίνει ακόμα μεγαλύτερη οικονομική επιβάρυνση.
Σημειώνεται ακόμη πως κανένα άλλο κράτος στον κόσμο (από αυτά που θεωρούνται πως έχουν σημαντικό ποσοστό ορθόδοξων πιστών π.χ. Ρωσία, Σερβία, Αρμενία) δεν ναυλώνει αεροσκάφος για να μεταφέρει το φως, ούτε το υποδέχεται ως αρχηγό κράτους.
Σε μία περίοδο που ο Έλληνες φορολογούμενοι δοκιμάζονται από περικοπές σε μισθούς και συντάξεις, βαρύτατη φορολογία, ανεργία και συμπίεση του πραγματικού τους εισοδήματος, θεωρούμε αδιανόητο να δίνεται έστω κι ένα ευρώ για τη μεταφορά του υποτιθέμενου «Αγίου φωτός» από το Ελληνικό Κράτος και κατ” επέκταση τον Έλληνα φορολογούμενο.
Zητάμε από τα αρμόδια υπουργεία να ενημερώσουν τους Έλληνες φορολογούμενους πόσο έχει κοστίσει στο Ελληνικό Κράτος η μεταφορά του ονομαζόμενου «Αγίου φωτός» στην Ελλάδα και η διανομή του στις ανά τη χώρα Μητροπόλεις από το 1988 μέχρι σήμερα. Ειδικότερα για:
1. Το κόστος της ειδικής πτήσης για τη μεταφορά του Υπουργού Εξωτερικών και των άλλων επιβατών της πτήσης προς την Ιερουσαλήμ και πίσω.
2. Το κόστος διαμονής των παραπάνω και άλλα έξοδα διαβίωσης.
3. Το κόστος των αγημάτων και άλλων τελετών και εκδηλώσεων κατά την υποδοχή του «Αγίου φωτός».
4. Το κόστος των ειδικών πτήσεων (με αεροπλάνα της πολιτικής και πολεμικής αεροπορίας) για τη διανομή του «Αγίου φωτός» στις Μητροπόλεις της χώρας.
5. Το κόστος άλλων σχετικών με τη μεταφορά και διανομή του «Αγίου φωτός» εξόδων.
Τέλος ζητάμε την κατάργηση της μεταφοράς και διανομής του υποτιθέμενου «Αγίου φωτός» με έξοδα του Ελληνικού Κράτους».Πηγή.
loading...

Μούχλα ΤΕΛΟΣ! Ένα απίστευτο κόλπο για να εξαφανίσετε τη μούχλα από το σπίτι σας.

Το υπεροξείδιο του υδρογόνου, κοινά γνωστό σαν οξυζενέ, είναι ανόργανη χημική ένωση που περιέχει υδρογόνο και οξυγόνο, με χημικό τύπο Η2Ο2.
Είναι το απλούστερο υπεροξείδιο, δηλαδή χημική ένωση που περιέχει δεσμό O-O, αποκαλούμενο και με τον όρο «υπεροξειδική γέφυρα». Είναι επίσης ισχυρό οξειδωτικό. Το χημικά καθαρό υπεροξείδιο του υδρογόνου, στις συνηθισμένες συνθήκες, δηλαδή σε θερμοκρασία 25°C και υπό πίεση 1 atm, είναι διαυγές υγρό, λίγο πιο πυκνόρευστο από το νερό. Σε αραιό διάλυμα, φαίνεται άχρωμο. Εξαιτίας των οξειδωτικών του ιδιοτήτων, το υπεροξείδιο του υδρογόνου χρησιμοποιείται συχνά ως ένα λευκαντικό ή απολυμαντικό μέσο. Η οξειδωτική του δυναμικότητα είναι τόσο ισχυρή ώστε θεωρείται πολύ δραστικό οξυγονωτικό χημικό είδος.
Όπως θα δείτε στο παρακάτω βίντεο οι ιδιότητες του οξυζενέ είναι πολλές. Η καταπολέμηση της μούχλας είναι μία από αυτές.


loading...

Κυριακή 5 Απριλίου 2015

Άστεγος - «Έσβησε» στους δρόμους...

Έζησε τη ζωή του στους δρόμους και εκεί έσβησε...Ο λόγος για έναν άστεγο 49χρονο, Πολωνό, που εντοπίστηκε λίγο πριν τις 4 τα ξημερώματα σε ημιθανή κατάσταση στη λεωφόρο Ικάρου, στο Ηράκλειο Κρήτης. 

Στο σημείο έσπευσε ασθενοφόρο του ΕΚΑΒ που τον μετέφερε στο νοσοκομείο όπου λίγη ώρα αργότερα εξέπνευσε.

Την υπόθεση διερευνά η αστυνομία προκειμένου να διευκρινιστούν τα αίτια που τον οδηγησαν στο θάνατο.
loading...

Με επιτυχία η μεταμόσχευση καρδιάς στον μικρό Αλέξανδρο.

Με επιτυχία πραγματοποιήθηκε στο νοσοκομείο της Πάντοβα η μεταμόσχευση καρδιάς στον μικρό Αλέξανδρο, που είχε μεταφερθεί από το νοσοκομείο της Πάτρας, μέσω Αράξου, στην Ιταλία με στρατιωτικό αεροπλάνο.

Ο μικρός θα παραμείνει για αρκετό χρονικό διάστημα ακόμη στο ιταλικό νοσοκομείο, για ανάρρωση, ενώ οι γιατροί είναι ιδιαίτερα ικανοποιημένοι από την πορεία της υγείας του και το γεγονός ότι ο οργανισμός δέχθηκε το μόσχευμα.

Ο Αλέξανδρος από την Πρέβεζα είχε μείνει νοσηλευθεί για κάποιες μέρες στο Πανεπιστημιακό Νοσοκομείο Πατρών και στη συνέχεια, με περιπετειώδη τρόπο διακομίσθηκε στην Πάντοβα.

Πηγή: epiruspost.gr
loading...

Κ τα μνημόνια τα υπέγραψες όταν ήσουν βουλευτής πιστεύοντας τις αρχές κ τις αξίες μας;Παυλόπουλος από το Μεσολόγγι: «Μένουμε πιστοί στις αρχές και αξίες μας»


«Μένουμε πιστοί στις αρχές και αξίες μας και δεν υποστέλλουμε την σημαία», τόνισε ο Πρόεδρος της Δημοκρατίας, Προκόπης Παυλόπουλος μετά την επιμνημόσυνη δέηση που εψάλη στον κήπο των ηρώων στο Μεσολόγγι, στο πλαίσιο των εκδηλώσεων για την 189η επέτειο της εξόδου της ηρωικής φρουράς των ελευθέρων πολιορκημένων.

Συγκεκριμένα, ο Πρόεδρος της Δημοκρατίας σημείωσε: «Εμείς οι Έλληνες έχουμε χρέος να μην ξεχνάμε αρχές και αξίες, οι οποίες αποτελούν την βάση της ιστορίας μας. Η προσήλωση στην ελευθερία, ως βιωματική κατάσταση, είναι κάτι που διέπει τους Έλληνες από τα βάθη της ίδιας της ιστορίας. Ο αγώνας για την ελευθερία συνεχίζεται ακόμη και σήμερα όχι μόνο στην Ελλάδα, αλλά και σε όλο τον κόσμο, γιατί μπορεί και άλλες δυνάμεις, πέρα από εκείνες που παραδοσιακά απειλούσαν την ελευθερία, και σήμερα να μην αφήνουν τον άνθρωπο να αναπτύξει την προσωπικότητά του σύμφωνα με τις δυνατότητες του. Εμείς οι Έλληνες ξέρουμε την αξία της ελευθερίας, έχουμε μάθει να την κατακτούμε και να την διδάσκουμε. Αυτό πρέπει να πράξουμε και τώρα. Πιστοί στα ιδανικά μας, έχοντας μαζί και όλους εκείνους τους λαούς που έχουν προσήλωση στα ίδια ιδανικά που σήμερα πια συμπληρώνονται εκτός από την ελευθερία από την κοινωνική δικαιοσύνη και τον ανθρωπισμό, τα οποία είναι βασικά συστατικά στοιχεία της αξίας του ανθρώπου. Από τον ιερό χώρο του Μεσολογγίου στέλνουμε ξανά μήνυμα, πως μένουμε πιστοί σε αυτές τις αρχές και αξίες μας και δεν υποστέλλουμε την σημαία».

Σημειώνεται πως τον Πρόεδρο της Δημοκρατίας υποδέχτηκε στο Μεσολόγγι ο Δήμαρχος της πόλης, Νίκος Καραπάνος. Κατά την διάρκεια εκδήλωσης υποδοχής στην πινακοθήκη, του παρέδωσε ένα έργο του ζωγράφου και εικαστικού Βαγγέλη Ρόμπολα. Στην συνέχεια ο Προκόπης Παυλόπουλος παρέστη στην δοξολογία που εψάλη στον μητροπολιτικό ναό του Αγίου Σπυρίδωνος και κατόπιν παρακολούθησε την παρέλαση. Αμέσως μετά σχηματίστηκε πομπή προς το κήπο των ηρώων όπου εψάλη τρισάγιο και έγινε κατάθεση στεφάνων.

Μετά τέλος της παρέλασης ο Προκόπης Παυλόπουλος δήλωσε ότι «το ιστορικό φως, που αναβλύζει από την πηγή της εξόδου και την θυσία των «Ελεύθερων Πολιορκημένων» - η οποία ήταν απόφαση και όχι ανάγκη - παραμένει ανέσπερο, για τους Έλληνες αλλά και για ολόκληρη την Ανθρωπότητα, κυρίως δε για την Ευρώπη". "Το Μεσολόγγι εκπέμπει, urbi et orbi, και σήμερα μέσα στην δεινή παγκόσμια οικονομική κρίση εκείνο που ο Διονύσιος Σολωμός εννοούσε ως «ολίγο φως και μακρινό σε μέγα σκότος κ' έρμο».
Πηγή.
loading...

Η Ρωσία "δίνει" σε ΣΥΡΙΖΑ-ΑΝΕΛ κυριαρχία στις αγροτικές περιοχές.

Ευεργετικές συνέπειες στην περαιτέρω διεύρυνση της εκλογικής βάσης του ΣΥΡΙΖΑ αλλά και των ΑΝΕΛ αναμένεται να έχει στους αγροτικούς και κτηnτροφικούς νομούς οι οποίοι έχουν υποφέρει από το ρωσικό εμπάργκο-απάντηση στις δυτικές κυρώσεις- και η άρση του οποίου θα είναι ένα από τα δώρα του Β.Πούτιν στον Α.Τσίπρα.
 
Θα ωφεληθούν περίπου είκοσι νομοί σε Πελοπόννησο,Θεσσαλία και Μακεδονία οι οποίοι παράγουν φράουλες,ροδάκινα,νεκταρίνια, κ.λ.π, όπως και κτηνοτροφικά προϊόντα, οι οποίοι έχουν πληγεί από το ρωσικό εμπάργκο και θα επωφεληθούν από την πολιτική της κυβέρνησης έναντι της Μόσχας άμεσα με "ζεστό" χρήμα εδώ και τώρα.
 
Να σημειώσουμε ότι στους περισσότερους από τους νομούς Αργολίδας,Λακωνίας,Ηλείας,Κορνθίας,Πέλλας,Ημαθίας,Πιερίας,Άρτας, κ.λ.π τα ποσοστά του ΣΥΡΙΖΑ,ήταν σημαντικά χαμηλότερα από τα αστικά κέντρα όπου ο ΣΥΡΙΖΑ είχε σαρώσει και οι ΑΝΕΛ κρατούσαν τις βασικές τους δυνάμεις.
 
Αυτό σημαίνει ότι έχει σημαντικό περιθώριο αύξησης των εκλογικών ποσοστών τα οποία τώρα πλέον είναι βέβαιο ότι θα τα καταγράψει.
 
Πάντως να σημειώσουμε ότι και ο Λαϊκός Σύνδεσμος είχε ταχθεί  κατά των κυρώσεων, και σαφώς θα δικαιωθεί από τις εξελίξεις.
 
Με πρωτοβουλία της ελληνικής πλευράς πραγματοποιήθηκε την Πέμπτη  συνάντηση εκπροσώπων της ρωσικής αρχής και στελεχών της ελληνικής πρεσβείας με θέμα την άρση του περιορισμού του εμπάργκο εισαγωγής ελληνικών προϊόντων που είχε επιβάλει πέρυσι τον Αύγουστο η Ρωσία. 
 
Η Ελλάδα απέστειλε επιστολή στη ρωσική αρχή στις 3 Μαρτίου, ζητώντας την άρση των περιορισμών για μια σειρά ελληνικών προϊόντων ζητώντας να  επιτραπούν οι εισαγωγές φράουλας, κίουι, ροδάκινου, ψαριών και θαλασσινών. 
 
Την άρση του εμπάργκο, στις εισαγωγές τροφίμων από Ελλάδα, Κύπρο και Ουγγαρία  θα πραγματοποιήσει η Ρωσία και στο πλαίσιο αυτό σχεδιάζει να ξεκινήσει ελέγχους στις κτηνοτροφικές επιχειρήσεις των χωρών.
 
Σύμφωνα με το Reuters εκπρόσωπος της ρωσικής ρυθμιστικής αρχής για τον κλάδο των φρέσκων τροφίμων, «Rosselkhoznadzor», δήλωσε πως στις  στις 20 Απριλίου ξεκινά διερεύνηση των ελληνικών αγροτοβιομηχανικών επιχειρήσεων. 
 
Στην άρση το εμπάργκο πέραν των γεωργικών και των κτηνοτροφικών προϊόντων, εντάσσονται και τα προϊόντα αλιείας, αλλά και άλλα είδη όπως γούνες (η Καστοριά ζει απο το εμπόριο γούνας,όπου η Ρωσία αποτελούσε τον βασικό εισαγωγέα).
 
loading...

ΟΙ ΓΕΡΜΑΝΟΙ ΚΑΙ ΟΙ ΒΡΥΞΕΛΛΕΣ ΘΕΩΡΟΥΝ ΤΗ ΧΩΡΑ ΑΠΟΙΚΙΑ Γερμανικό θράσος από "Μ.Σουλτς & σία" προς τον Α.Τσίπρα: "Μην τολμήσεις να ζητήσεις βοήθεια από την Μόσχα"

Νέες απειλές από τον δήθεν "φιλέλληνα" Γερμανό Μ.Σουλτς για το ταξίδι του Α.Τσίπρα στην Μόσχα, ο οποίος με θράσος είπε στον πρωθυπουργό ότι θα στραφεί εναντίο των Ευρωπαίων εάν ζητήσει βοήθεια από την Μόσχα.
Δηλαδή του ζητά εν ολίγοι να παραδώσει τον ελληνικό λαό στις διαθέσεις των δήθεν Ευρωπαίων "συμμάχων" οι οποίοι θέλουν να επιβάλουν στην Ελλάδα πιστωτική "ασφυξία", και όλοι οι Έλληνες να κάτσουν φρόνιμα και να πεθάνουν σιωπηλά και αδιαμαρτύρητα για το καλό της Ευρώπης (του Βερολίνου).

loading...

Σάββατο 4 Απριλίου 2015

ΤΟ "ΠΑΡΩΝ" ΔΙΝΟΥΝ Ο ΠΡΩΘΥΠΟΥΡΓΟΣ, Ο ΠΤΔ, ΚΑΙ Ο ΥΠΕΘΑ - ΕΡΙΚ ΤΟΥΣΕΝ: "ΕΤΣΙ ΕΚΤΟΞΕΥΘΗΚΕ ΤΟ ΧΡΕΟΣ" Ξεκίνησε η συνεδρίαση της Επιτροπής Λογιστικού Ελέγχου του χρέους - Πόσο είναι το παράνομο και επαχθές φορτίο (live) (upd).

ΤΟ "ΠΑΡΩΝ" ΔΙΝΟΥΝ Ο ΠΡΩΘΥΠΟΥΡΓΟΣ, Ο ΠΤΔ, ΚΑΙ Ο ΥΠΕΘΑ - ΕΡΙΚ ΤΟΥΣΕΝ: "ΕΤΣΙ ΕΚΤΟΞΕΥΘΗΚΕ ΤΟ ΧΡΕΟΣ"

 
Ξεκίνησε στις 12 το μεσημέρι η λειτουργία της Επιτροπής Λογιστικού Ελέγχου του Χρέους που συγκροτήθηκε με απόφαση της προέδρου της Βουλής, κυρίας Ζωής Κωνσταντοπούλου. 

Έργο της η διερεύνηση των πραγματικών γενεσιουργών αιτιών που δημιούργησαν και εκτόξευσαν το χρέος. Την επιτροπή συγκροτούν επιστήμονες, ειδικοί και ενεργοί πολίτες.
Η εναρκτήρια διαδικασία, που γίνεται στη Βουλή, στην αίθουσα της Γερουσίας, θα διαρκέσει από σήμερα έως τη Μ. Τρίτη. Το «παρών» δίνουν ο πρωθυπουργός Αλέξης Τσίπρας, ο υπουργός Εθνικής Άμυνας Πάνος Καμμένος και ο Πρόεδρος της Δημοκρατίας, Προκόπης Παυλόπουλος.
Το συντονισμό και τις σχέσεις της Επιτροπής με το Ευρωκοινοβούλιο και τα Κοινοβούλια των κρατών μελών της Ευρώπης και του κόσμου, έχει αναλάβει η Ευρωβουλευτής κυρία Σοφία Σακοράφα, ενώ τον Επιστημονικό Συντονισμό της διεθνούς ομάδας έχει αναλάβει ο ειδικός επί θεμάτων χρέους Ερίκ Τουσέν.
Τα πρώτα ευρήματα της Επιτροπής Λογιστικού Ελέγου θα δημοσιοποιηθούν τον Ιούνιο, ενώ αναφορές για την πρόοδο του έργου της Επιτροπής θα δημοσιοποιούνται συχνά. 
Στο 60-70% ανέρχεται το ελληνικό παράνομο, η άνομο, η δυσβάσταχτο και άρα νομικά διαγράψιμο ελληνικό χρέος σύφωνα με Γάλλους οικονομολόγους.
Θα γίνει κατανατοητό ότι η χώρα βρίσκεται εν μέσω μια "ληστείας" στην οποία συμμετείχαν όλοι οι υποτιθέμενοι "σύμμαχοι" και "εταίροι".
Πρέπει να γίνει κατανοητό εν τέλει πόσο αναμένεται σε ποσοστό να είναι παράνομο το εθνικό χρέος και εν τέλει να θεωρείται νομικά διαγράψιμο και για αυτό το λόγο η Ζ.Κωνσταντοπούλου προχώρησε όπως είχαν δεσμευθεί προεκλογικά και ο ΣΥΡΙΖΑ αλλά και οι ΑΝΕΛ στη σύσταση επιτροπής λογιστικού ελέγχου του ελληνικού χρέους.
«Μπορεί επισήμως ένας στους τρεις Έλληνες να αντιμετωπίζει σοβαρό πρόβλημα επιβίωσης. Μπορεί ένα στα δύο νοικοκυριά στην Ελλάδα να μην καταφέρνει να βγάλει το δεκαπενθήμερο. Μπορεί η νέα γενιά να παίρνει τον δρόμο της ξενιτιάς για ένα μεροκάματο, αλλά όλα κι όλα: ο μηχανισμός στήριξης... έσωσε τη χώρα!». 
Με μπόλικη ειρωνική διάθεση ο Γάλλος οικονομολόγος Μισέλ Χουσόν, επικεφαλής του Ινστιτούτου Οικονομικών και Κοινωνικών Ερευνών του Παρισιού, καταφέρεται εναντίον των δανειστών της Ελλάδας.
«Το 56% του ελληνικού δημόσιου χρέους είναι παράνομο», λέει ο Γάλλος οικονομολόγος και εξηγεί: «Το ήμισυ του ελληνικού χρέους που αποκτήθηκε πριν από την κρίση, από το 1988 ως το 2000, οφειλόταν σε υπέρογκα επιτόκια και στη μείωση των κρατικών εσόδων από το 2000 λόγω της φορολογικής αμνηστίας προς τους πλουσίους. Αν δεν υπήρχαν οι δύο αυτοί παράγοντες, το ελληνικό δημόσιο χρέος θα αντιστοιχούσε μόλις στο 49% του ΑΕΠ το 2007, αντί του 103% που ήταν. Μπορεί, λοιπόν, να εξαχθεί το συμπέρασμα ότι το 56% του ελληνικού χρέους που αποκτήθηκε πριν από την κρίση ήταν παράνομο».
Από την πλευρά του ο Ζαν Γκαντρέ, επίτιμος καθηγητής Οικονομικών στο Πανεπιστήμιο της Λιλ, υποστηρίζει ότι το ελληνικό δημόσιο χρέος είναι παράνομο σε ποσοστό 70%! Σύμφωνα με τον Γκαντρέ, «περισσότερο από το μισό του συσσωρευμένου χρέους το 2007 είναι παράνομο, όπως παράνομο είναι και το σύνολο σχεδόν της αύξησης του χρέους από το 2007. Σύμφωνα με κάποιες προσεγγίσεις, το παράνομο χρέος θα μπορούσε να αποτελεί το 120%-130% του τρέχοντος ΑΕΠ ή περίπου το 70% του συνολικού ελληνικού δημόσιου χρέους».
«Η Επιτροπή θα διενεργήσει Λογιστικό Έλεγχο του ελληνικού χρέους τους επόμενους μήνες, σε μια προσπάθεια να διευκρινίσουμε κατά πόσον μέρος του ελληνικού Δημοσίου Χρέους είναι αθέμιτο, είναι παράνομο, απεχθές ή μη βιώσιμο», τόνισε αρχικά ο ειδικός επί θεμάτων χρέους, Βέλγος,Eρίκ Τουσέν.
Ο Ερίκ Τουσέν, αφού πρώτα ευχαρίστησε για την πρόσκληση να παρουσιαστεί στην Επιτροπή Λογιστικού Ελέγχου του Χρέους, αναφέρθηκε για το έργο που έχει μπροστά της η Επιτροπή για τη διερεύνηση των πραγματικών γενεσιουργών αιτιών που δημιούργησαν και εκτόξευσαν το χρέος.
«Το ελληνικό χρέος βρισκόταν στο 113% του ΑΕΠ το 2009, προτού ξεκινήσει η ελληνική κρίση, και με την παρέμβαση του ΔΝΤ και των ευρωπαϊκών θεσμών που συμμετείχαν στο μνημόνιο, έφτασε στο 175%, όπως γνωρίζετε, του ΑΕΠ το 2014. Πως μπορούμε να το εξηγήσουμε αυτό;», τόνισε, μεταξύ άλλων, ο Ερίκ Τουσέν.
Ο Βέλγος Ερίκ Τουσέν είναι καθηγητής Πολιτικής Επιστήμης στο Πανεπιστήμιο της Λιέγης και πρόεδρος της CADTM, της Επιτροπής για τη Διαγραφή του Χρέους του Τρίτου Κόσμου, καθώς και μέλος της Επιστημονικής Επιτροπής της γαλλικής οργάνωσης ATTAC και έχει αναλάβει τον Επιστημονικό Συντονισμό της διεθνούς ομάδας.
Δείτε την ομιλία του Ερίκ Τουσέν κατά την  εναρκτήρια διαδικασία της Εξεταστικής Επιτροπής.

loading...

Οι καναλάρχες πουλάνε τρέλα για να μην πληρώσουν τα 40 εκ. που χρωστάνε.

Για εφαρμογή στην πράξη της ίσης μεταχείρισης όλων απέναντι στο νόμο, και προάσπιση των συμφερόντων του Ελληνικού Δημοσίου κάνουν λόγο κύκλοι της κυβέρνησης, μετά την εφαρμογή του νόμου σχετικά με το αντάλλαγμα για την χρήση διαύλων ραδιοσυχνοτήτων από τους τηλεοπτικούς σταθμούς εθνικής εμβέλειας κατά τα έτη 2011, 2012, 2013 και 2014.
Υπενθυμίζεται ότι την Πέμπτη από το Μαξίμου διέρρευσε ότι τα κανάλια καλούνται να καταβάλουν άμεσα 40 εκατ. ευρώ για τις ραδιοτηλεοπτικές συχνότητες.
Μετά τη διαρροή, πολλοί έκαναν λόγο για τακτοποιημένες οφειλές μέσω συμψηφισμών.
Όπως τονίζουν ανώτατα κυβερνητικά στελέχη «βάσει των διατάξεων του άρθρου 21 του Ν. 2328/1995, όπως έχει τροποποιηθεί και ισχύει, η άδεια λειτουργίας των τηλεοπτικών σταθμών χορηγείται υπό τον όρο της καταβολής ελάχιστου ετησίου ανταλλάγματος υπέρ του Ελληνικού Δημοσίου για τη χρήση ορισμένου ή ορισμένων διαύλων ραδιοσυχνοτήτων που παραχωρούνται στο σταθμό αυτής της κατηγορίας.
Στις ως άνω διατάξεις προβλέπεται ρητώς και ευθέως ότι το αντάλλαγμα καθορίζεται σε ποσοστό δύο τοις εκατό (2%) επί των ακαθάριστων εσόδων των τηλεοπτικών σταθμών, ενώ τα ποσοστά αυτά μπορούν να αναπροσαρμόζονται με κοινή απόφαση των Υπουργών Οικονομικών και Τύπου και Μ.Μ.Ε. και εισπράττονται σε ετήσια βάση κατά τις διατάξεις του Κώδικα Εισπράξεως Δημοσίων Εσόδων, όπως ισχύει κάθε φορά.
Δεν υπάρχει, όμως, διάταξη που να προβλέπει συμψηφισμούς για το τέλος αυτό. Τελευταία φορά που υπογράφτηκαν παρόμοιες αποφάσεις καταβολής ανταλλαγμάτων ήταν από τον τότε Υπουργό Επικρατείας κ. Παντελή Καψή για τα έτη μέχρι το 2010 και από τότε μέχρι σήμερα δεν εκδόθηκε καμία σχετικά απόφαση.
loading...

ΜΕΓΑΛΗ ΗΛΕΚΤΡΟΝΙΚΗ ΕΠΙΘΕΣΗ ΔΕΧΕΤΑΙ ΤΟ ΕΘΝΙΚΙΣΜΟΣ.ΝΕΤ ΑΠΟ ΤΟΥΣ ΤΖΙΧΑΝΤΙΣΤΕΣ!

Από νωρίς σήμερα το πρωί, δεχόμαστε μεγάλη ηλεκτρονική επίθεση! Προφανώς επειδή αγνοήσαμε και τη δεύτερη προειδοποίηση (η οποία ήταν και η «τελευταία» μας), από τους «τρελούς του Αλλάχ», την οποία λάβαμε χθες τα ξημερώματα και είναι η κάτωθι:
A message by CyberJihad
ISIS is coming for you, Greek nationalists.
You ignored our previous warning, and continued your Islamophobic propaganda.
This is our last warning, stop now, or you will have serious consquences.
Here is what we did to another Greek site: http://bit.do/newsbeasthacked
The message there is also a message for you.
A message by CyberJihad

Ιδού και η μετάφραση:
Ο ISIS έρχεται για σας Έλληνες εθνικιστές.
Αγνοήσατε την προηγούμενη προειδοποίησή μας και συνεχίσατε την ισλαμοφοβική προπαγάνδα.
Αυτή είναι η τελευταία προειδοποίηση, σταματήστε τώρα, αλλιώς θα έχετε σοβαρές συνέπειες.
Εδώ είναι αυτό που έπαθε ένα άλλο ελληνικό σάιτ
Το μήνυμα σε κείνους είναι ένα μήνυμα και για σας.
Η απάντησή μας: Πιστεύουμε στον Χριστό και στην Ελλάδα και δε σας φοβόμαστε!
loading...

Παρασκευή 3 Απριλίου 2015

Η ΠΡΟΣΦΟΡΑ ΑΠΟ ΤΟΝ ΡΩΣΣΟ ΠΡΟΕΔΡΟ ΣΤΟΝ ΕΛΛΗΝΑ ΠΡΩΘΥΠΟΥΡΓΟ ΘΑ ΕΙΝΑΙ ΤΕΤΟΙΑ ΠΟΥ ΔΕΝ ΘΑ ΜΠΟΡΕΙ Ο ΑΛΕΞΗΣ ΤΣΙΠΡΑΣ ΝΑ ΤΗΝ ΑΡΝΗΘΕΙ..

ΕΑΝ ΑΥΤΑ ΤΑ ΟΠΟΙΑ ΕΓΡΑΨΑΝ  ΡΩΣΣΙΚΑ ΕΝΗΜΕΡΩΤΙΚΑ ΜΠΛΟΚΣ ΓΙΑ ΤΟ ΤΙ ΘΑ ΠΡΟΤΕΙΝΕΙ Ο ΡΩΣΣΟΣ ΠΡΟΕΔΡΟΣ ΣΤΟΝ ΕΛΛΗΝΑ ΠΡΩΘΥΠΟΥΡΓΟ ΙΣΧΥΟΥΝ,ΤΟΤΕ ΑΝΑΤΡΕΠΟΝΤΑΙ ΧΩΡΙΣ ΥΠΕΡΒΟΛΕΣ ΟΛΟΙ ΟΙ ΔΥΤΙΚΟΙ ΣΧΕΔΙΑΣΜΟΙ ΚΑΤΑ ΤΗΣ ΧΩΡΑΣ ΜΑΣ ΑΠΟ ΤΗΝ ΕΠΟΧΗ ΤΗΣ ΔΟΛΟΦΟΝΙΑΣ ΤΟΥ ΑΕΙΜΝΗΣΤΟΥ ΙΩΑΝΝΗ ΚΑΠΟΔΙΣΤΡΙΑ..
ΘΑ ΜΙΛΑΜΕ ΓΙΑ ΜΙΑ ΝΕΑ ΕΠΟΧΗ ΣΤΗΝ ΕΛΛΗΝΙΚΗ ΕΞΩΤΕΡΙΚΗ ΠΟΛΙΤΙΚΗ ΚΑΙ ΣΙΓΟΥΡΑ ΚΑΠΟΙΟΙ ΣΑΜΑΡΑΔΕΣ ΚΑΙ ΒΕΝΙΖΕΛΟΙ ΔΕΝ ΘΑ ΞΕΡΟΥΝ ΠΟΥ ΝΑ ΚΡΥΦΤΟΥΝ..
Η ΠΡΟΣΦΟΡΑ ΑΠΟ ΤΟΝ ΡΩΣΣΟ ΠΡΟΕΔΡΟ ΣΤΟΝ ΕΛΛΗΝΑ ΠΡΩΘΥΠΟΥΡΓΟ ΘΑ ΕΙΝΑΙ ΤΕΤΟΙΑ ΠΟΥ ΔΕΝ ΘΑ ΜΠΟΡΕΙ Ο ΑΛΕΞΗΣ ΤΣΙΠΡΑΣ ΝΑ ΤΗΝ ΑΡΝΗΘΕΙ..
ΘΑ ΠΡΟΚΕΙΤΑΙ ΓΙΑ ΣΥΝΔΥΑΣΜΕΝΟ ΠΑΚΕΤΟ ΠΡΟΣΦΟΡΑΣ ΑΠΟ ΡΩΣΣΙΑ-ΚΙΝΑ,ΠΟΥ ΘΑ ΠΕΡΙΛΑΜΒΑΝΕΙ,ΟΙΚΟΝΟΜΙΚΗ ΒΟΗΘΕΙΑ,ΕΝΕΡΓΕΙΑΚΗ ΕΠΑΡΚΕΙΑ,ΣΤΡΑΤΙΩΤΙΚΗ ΠΡΟΣΤΑΣΙΑ ΚΑΙ ΕΠΑΝΕΞΟΠΛΙΣΜΟ ΤΩΝ ΕΝΟΠΛΩΝ ΔΥΝΑΜΕΩΝ ΜΕ ΕΞΑΙΡΕΤΙΚΟΥΣ ΟΙΚΟΝΟΜΙΚΟΥΣ ΟΡΟΥΣ ,ΠΡΟΝΟΜΙΑΚΗ ΤΟΥΡΙΣΤΙΚΗ ΣΥΝΕΡΓΑΣΙΑ ΜΕ ΑΠΕΥΘΕΙΑΣ ΠΤΗΣΕΙΣ ΠΡΟΣ ΕΛΛΑΔΑ ΑΠΟ ΟΛΕΣ ΤΙΣ ΜΕΓΑΛΕΣ ΡΩΣΣΙΚΕΣ ΠΟΛΕΙΣ..Κ.Α..
ΑΣ ΕΥΧΗΘΟΥΜΕ ΟΙ ΠΛΗΡΟΦΟΡΙΕΣ ΝΑ ΕΠΙΒΕΒΑΙΩΘΟΥΝ ΚΑΙ ΑΣ ΕΤΟΙΜΑΣΤΟΥΜΕ ΓΙΑ ΤΗΝ ΔΥΤΙΚΗ ΕΚΔΙΚΗΣΗ ΠΟΥ ΑΛΛΩΣΤΕ ΤΗΝ ΖΟΥΜΕ ΧΡΟΝΙΑ..ΑΠΟ ΤΗΝ ΚΥΠΡΟ ΚΑΙ ΤΗΝ Β.ΗΠΕΙΡΟ ΜΕΧΡΙ ΤΟ ΑΙΓΑΙΟ ΚΑΙ ΤΗΝ ΕΠΕΚΤΑΣΗ ΤΩΝ ΧΩΡΙΚΩΝ ΜΑΣ ΥΔΑΤΩΝ ΣΤΑ 12 ΝΑΥΤΙΚΑ ΜΙΛΙΑ..
ΜΑΝΩΛΗΣ ΠΡΑΣΙΝΟΣ
loading...

Πλήρης διάλυση στα σύνορα - Λαθρομετανάστες: «Μάθαμε ότι ανοίξατε τα σύνορα και ερχόμαστε»

Σε επίπεδα διάλυσης κινείται η ασφάλεια της χώρας με τα σύνορα πλέον να ορθάνοικτα στις ορδές των λαθρομεταναστών οι οποίοι κατακλύζουν τα ελληνικά παράλια των νησιών του Α. Αιγαίου.

Κάθε αποτρεπτικός ή μηχανισμός πρόληψης παράνομης εισόδου έχει εγκαταλειφθεί με αποτέλεσμα καθημερινά πλέον εκατοντάδες λαθρομετανάστες να εισέρχονται ανενόχλητοι στη χώρα.
Η συνειδητά εγκληματική αυτή πολιτική της νέας κυβέρνησης σε βάρος του εναπομείναντος ελληνικού στοιχείου σύντομα θα ανατρέψει κάθε δεδομένο μετατρέποντας τη χώρα σε χώρα αλλοδαπών.
Χαρακτηριστικά, και σύμφωνα με ρεπορτάζ της εφημερίδας «Καθημερινή», που επικαλείται μαρτυρίες αξιωματικών του Λιμενικού που υπηρετούν στο νησί, μόνο το τριήμερο από την Παρασκευή 27 Μαρτίου έως και την Κυριακή 29 Μαρτίου εντοπίστηκαν και μεταφέρθηκαν στην Ελλάδα 620 λαθρομετανάστες που μπήκαν, ενώ ανακοίνωση της Ενωσης Προσωπικού Λιμενικού Σώματος Λέσβου μιλά για πενταπλασιασμό του αριθμού των παράνομων μεταναστών που συνελήφθησαν το Μάρτιο του 2015, σε σχέση με τον αντίστοιχο μήνα πέρυσι.
«Το Μάρτιο του 2014 καταγράφηκαν 650 άτομα, φέτος έως 30 Μαρτίου είχαν καταγραφεί ήδη πάνω από 3.000» αναφέρουν συνδικαλιστές του Λιμενικού.
Μόλις χθες το πρωί εντοπίστηκαν στην περιοχή Βατάχτι Πλωμαρίου 38 λαθρομετανάστες, ενώ, σύμφωνα με κάποιες πληροφορίες, ένα δεύτερο περιστατικό καταγράφηκε στις 3 χθες το μεσημέρι στην περιοχή Κόρακας Λέσβου.
Άνδρες του Λιμενικού που υπηρετούν στο νησί αποδίδουν την πρωτοφανή όξυνση του φαινομένου στη διαφαινόμενη κυβερνητική πολιτική στο θέμα διαχείρισης της λαθρομετανάστευσης.
Λένε χαρακτηριστικά ότι στις μίνι συνεντεύξεις (debriefing) μετά τη διάσωσή τους, οι αλλοδαποί ομολογούν στους Έλληνες αξιωματούχους: «Ακούσαμε ότι η Ελλάδα άνοιξε τα σύνορά της και πλέον μπορούμε να ταξιδέψουμε εύκολα στην Ευρώπη».
Άλλη πηγή παραδέχεται εμμέσως ότι το προηγούμενο διάστημα επιχειρούνταν ανασχέσεις της εισόδου δουλεμπορικών σκαφών στα ελληνικά χωρικά ύδατα, πρακτική που σήμερα έχει εγκαταλειφθεί.
«Ορισμένοι από τους εθελοντές που επέκριναν στο παρελθόν τακτικές που ακολουθούσε το Λιμενικό βρίσκονται πλέον σε επιτελικές θέσεις» σχολίασε στην εφημερίδα πηγή του Λιμενικού.
Η κατάσταση έχει ξεπεράσει κάθε προηγούμενο. Η κυβέρνηση οδηγεί την ελληνική κοινωνία στην εξαφάνιση επιβάλλοντας ένα ιδιότυπο αυταρχικό καθεστώς αλλαγής της ανθρωπογεωγραφίας της χώρας.
Δεν είναι όμως μόνο η Λέσβος που πλήττεται από τους λαθρομετανάστες. Πλοίο με 51 αλλοδαπούς έφτασε εχθές ανενόχλητο μέχρι το Γύθειο και πιο συγκεκριμένα στο Πόρτο Κάγιο όπου και τους υποδέχθηκαν οι τοπικές αρχές.
Εχθές στη Σάμο 23 λαθρομετανάστες αποβιβάστηκαν στην περιοχή Βλαμαρή ενώ σήμερα ακόμη 46 λαθρομετανάστες αποβιβάστηκαν στην περιοχή Αγία Ελένη Χίου.
Ακόμη και αυτά τα στατιστικά των παράνομων εισόδων είναι δύσκολο να κρατηθούν. Ο γράφων και βάσει των στατιστικών της ΕΛ.ΑΣ είχε υπολογίσει σε 1020 τους λαθρομετανάστες που είχαν εισέλθει στη χώρα από τις 11 Μαρτίου αλλά τα στοιχεία των Λιμενικών Λέσβοθυ μιλούν για 3000(!) το Μάρτιο. Και αυτοί μόνο στη Λέσβο. Συνολικά ουδείς γνωρίζει π-όσοι εισέβαλλαν στην «επικράτεια» το Μάρτιο.
defencenet.gr
loading...

Τετάρτη 1 Απριλίου 2015

Σφουντούρης: Ούτε το 1% των Γερμανών δεν γνωρίζουν για τις θηριωδίες των ναζί (βίντεο).

«Ούτε το 1% του γερμανικού λαού δεν γνωρίζει για τις θηριωδίες των ναζί στην Ελλάδα» και σήμερα δημιουργήθηκε ένα κύμα συμπαράστασης «μέχρι και 5 εκ. Γερμανοί θα είναι ενημερωμένοι» ανέφερε σε συνέντευξή του ο Αργ. Σφουντούρης
που επέζησε της σφαγής του Διστόμου, αλλά έχασε τους γονείς και 30 ακόμα συγγενείς που ήταν μέσα στους 218 εκτελεσθέντες από τους ναζί.
Οι Γερμανοί δεν μιλούσαν πολύ για αυτά τα πράγματα είπε και αναφέρθηκε στο χιούμορ που έγινε στη σατιρική εκπομπή του καναλιού που έλαβε μέρος όπου ακούγεται από Γερμανό να λέει: «Μπήκαμε σε τόσα πολλά κράτη, μπορεί να ξεχάσαμε και ένα»!Δείτε παρακάτω το βίντεο:

loading...

Να γιατί η κυβέρνηση δεν είναι αρεστή στα μίντια - Θα μπαίνει "λουκέτο" σε υπερχρεωμένα ΜΜΕ με απόφαση του υπουργού Επικρατείας.

Έρχεται ο νόμος που φοβούνταν τα ελληνικά ΜΜΕ και θα δίνει τη δυνατότητα να παρεμβαίνει ο υπουργός Επικρατείας και να ζητά τη λύση εταιρειών των Μέσων Μαζικής Ενημέρωσης που έχουν αρνητικά ίδια κεφάλαια και αποφεύγουν να προχωρήσουν σε αυξήσεις μετοχικού κεφαλαίου και γενικότερα δεν έχουν τακτοποιημένα τα οικονομικά των επιχειρήσεών τους δίνει άρθρο που περιλαμβάνεται στο νομοσχέδιο για την ΕΡΤ.


Έτσι προφανώς εξηγείται και το μενος των καναλιών ρος τη νέα κυβέρνηση την οποία στο σύνολό τους τα εγχώρια ΜΜΕ χτυπούν από την πρώτη μέρα που ανέλαβε την εξουσία Ήταν προεκλογική δέσμευση ότι θα μπει τάξη και κανόνες στον μιντιακό χώρο, κάτι που δεν είναι ιδαίτερα εύπεπτο στους ιδιοκτήτες των μίντια, που είχαν συνηθίσει να ακολουθούν τις γραμμές τους χωρίς παρεμβάσεις και κυρίως χωρίς κανένα έλεγχο. Όλοι θυμούνται τι είχε γίνει στο παρελθόν σε παρόμοια προσπάθεια της κυβέρνησης Κ.Καραμανλή με τον περίφημο "βασικό μέτοχο".

Το νέο νομοσχέδιο αναμένεται να αυξήσει και άλλο τις κατακρίσεις κατά της κυβέρνησης.

Μάλιστα η συμπεριφορά ορισμένων ιδιοκτητών εκδοτικών μέσων έχει προκαλέσει και την αντίδραση των τραπεζών που χρηματοδοτούν με δάνεια τη λειτουργία χρεωμένων Μέσων Ενημέρωσης. Πρόκειται για δάνεια τα οποία έχει πληρώσει ο ελληνικός λαός μέσω ανακεφαλαιοποίησης των τραπεζών και έχει μπει εγγυητής αποπληρωμής τους για τον επόμενο μισό αιώνα.

Το νομοσχέδιο, λοιπόν, περιλαμβάνει διάταξη που τροποποιεί το παλαιό άρθρο 48 του Κ.Ν. 2190/1920 περί ανωνύμων εταιρειών. Συγκεκριμένα, δίνει τη δυνατότητα στον υπουργό Επικρατείας να προβαίνει σε λύση ανώνυμης εταιρείας στην περίπτωση που αυτή έχει παραβιάσει τις προϋποθέσεις που προβλέπει ο νόμος για τη σύσταση και τη λειτουργία της.

Ποιες είναι οι προϋποθέσεις αυτές όπως ορίζονται από το νόμο: «Η εταιρεία μπορεί να λυθεί με δικαστική απόφαση έπειτα από αίτηση οποιουδήποτε έχει έννομο συμφέρον αν:

α) κατά τη σύσταση της εταιρείας δεν καταβλήθηκε το κεφάλαιο που ήταν καταβλητέο, ολικά ή μερικά, σύμφωνα με τις διατάξεις του νόμου και του καταστατικού,

β) η εταιρεία δεν έχει το ελάχιστο κεφάλαιο που ορίζεται κάθε φορά από τον νόμο,

γ) το σύνολο των ιδίων κεφαλαίων της εταιρείας καταστεί κατώτερο του ενός δεκάτου του μετοχικού κεφαλαίου και η γενική συνέλευση δεν λαμβάνει μέτρα,

δ) η εταιρεία δεν έχει υποβάλει, προς καταχώριση, οικονομικές καταστάσεις τριών τουλάχιστον συνεχών διαχειριστικών χρήσεων, εγκεκριμένες από τη γενική συνέλευση». Ακολούθως ορίζει ότι «έννομο συμφέρον για τη λύση της εταιρείας έχει και ο υπουργός Ανάπτυξης ή η κατά περίπτωση αρμόδια εποπτεύουσα Αρχή».

Το άρθρο 18 του νέου νομοσχεδίου για την ΕΡΤ αντικαθιστά το συγκεκριμένο εδάφιο της παραγράφου αυτής ως εξής: «Εννομο συμφέρον έχει και ο υπουργός Οικονομικών, Υποδομών, Ναυτιλίας και Τουρισμού, καθώς και ο υπουργός Επικρατείας, αρμόδιος για θέματα Δημόσιας Ραδιοτηλεόρασης».

Η νέα ρύθμιση θεωρητικά δίνει στον υπουργό Επικρατείας τη γενική αρμοδιότητα επέμβασης επί πάσης φύσεως ανώνυμων εταιρειών, αλλά εκτιμάται ότι στην πράξη το πεδίο της δυνητικής εφαρμογής της θα περιοριστεί στα ραδιοτηλεοπτικά μέσα και στα μέσα ενημέρωσης γενικότερα.

Είναι δε μία προειδοποίηση προς τους ιδιοκτήτες να φροντίσουν να τακτοποιήσουν ενδεχόμενες εκκρεμότητες που μπορεί να έχουν τα Μέσα τους.

Οι ζημιές εξαφανίζουν τα ίδια κεφάλαια (Πήγασος - ΔΟΛ - ΣΚΑΪ) στις περισσότερες εκδοτικές εταιρείες, ενώ ακόμα και εταιρείες που έχουν έσοδα από άλλες δραστηριότητες («Καθημερινή») προχωρούν σε ενυπόθηκα δάνεια. Σε δεινή θέση βρίσκεται και η Τηλέτυπος, καθώς έχουν μειωθεί τα ίδια κεφάλαια και θα υπάρξει ανεπάρκεια κεφαλαίου εφόσον δεν ληφθούν μέτρα. Αναλυτικά η εικόνα ανά εκδοτική έχει ως εξής:

Πήγασος: εμφάνισε για τη χρήση του 2014 αρνητικά ίδια κεφάλαια 92,3 εκατ. ευρώ από 59,9 εκατ. ευρώ πέρυσι. Οι ζημιές χρήσης ήταν 32,3 εκατ. ευρώ από 29,8 εκατ. ευρώ πέρυσι.

Ο κύκλος εργασιών ανήλθε στα 58,9 εκατ. ευρώ από 59,9 εκατ. ευρώ πέρυσι. Τα βραχυπρόθεσμα δάνεια ανέρχονται σε 145 εκατ. ευρώ έναντι 136 εκατ. ευρώ πέρυσι και οι μακροπρόθεσμες υποχρεώσεις 11 εκατ. ευρώ από 10,9 εκατ. ευρώ πέρυσι.

Τηλέτυπος: Ζημιές 12,4 εκατ. ευρώ από 20,4 εκατ. ευρώ πέρυσι εμφάνισε το 2014 η Τηλέτυπος (MEGA), για την οποία οι ορκωτοί λογιστές σημειώνουν με έμφαση ότι το ερχόμενο διάστημα πιθανότατα να υπάρξει ανεπάρκεια κεφαλαίου.

Τα ίδια κεφάλαια μειώθηκαν λόγω των ζημιών σε 25,4 εκατ. ευρώ από 39,1 εκατ. ευρώ. Οι βραχυπρόθεσμες υποχρεώσεις ανήλθαν σε 52,8 εκατ. ευρώ έναντι 41,4 εκατ. ευρώ το 2013. Οι μακροπρόθεσμες υποχρεώσεις μειώθηκαν σε 67,9 εκατ. ευρώ από 82,2 εκατ. ευρώ.

Αττικές Εκδόσεις: Με ζημιές 175.000 ευρώ έκλεισε το 9μηνο του 2014 έναντι κερδών 572.000 ευρώ το 2013. Τα βραχυπρόθεσμα δάνεια ανήλθαν σε 10,3 εκατ. ευρώ και οι μακροπρόθεσμες υποχρεώσεις σε 8,7 εκατ. ευρώ. Ο τζίρος ανήλθε σε 37,7 εκατ. ευρώ από 40,5 εκατ. ευρώ.

Ναυτεμπορική: Σε 2,2 εκατ. ευρώ έφτασαν οι ζημιές της Ναυτεμπορικής το 9μηνο του 2014 έναντι 2,1 εκατ. ευρώ πέρυσι. Τα ίδια κεφάλαια μειώθηκαν σε 8,9 εκατ. ευρώ από 13 εκατ. ευρώ. Ο τζίρος της ανήλθε σε 4,2 εκατ. ευρώ από 5,6 εκατ. ευρώ πέρυσι.

Καθημερινή: Ζημιές 4,5 εκατ. ευρώ στο 9μηνο του 2014 για την Καθημερινή έναντι 13,5 εκατ. ευρώ πέρυσι. Τον περασμένο Απρίλιο αύξησε το κεφάλαιό της κατά 8,9 εκατ. ευρώ.

ΣΚΑΪ: Το έτος 2012, όπως και το 2013 ο ΣΚΑΪ εμφανίζει αρνητικά ίδια κεφάλαια και χρήζει αύξησης μετοχικού κεφαλαίου. Ο κύκλος εργασιών με τα στοιχεία 31/12/2013 ήταν 58,9 εκατ. ευρώ. Στις τράπεζες οφείλονται 17 εκατ. ευρώ, ενώ οι μακροπρόθεσμες υποχρεώσεις είναι 34,6 εκατ. ευρώ.

ΔΟΛ: Ζημιές 17,5 εκατ. ευρώ σημείωσε ο όμιλος το 2013, ενώ τα κεφάλαια ήταν αρνητικά, στα 70 εκατ. ευρώ. Τα ίδια κεφάλαια την ίδια περίοδο ήταν 24,7 εκατ. ευρώ. Ο κύκλος εργασιών το 2013 ανήλθε σε 58,9 εκατ. ευρώ. Οι μακροπρόθεσμες υποχρεώσεις ήταν 72,5 εκατ. ευρώ και οι βραχυπρόθεσμες 107,5 εκατ. ευρώ.

Alpha: Ζημιές 4,8 εκατ. ευρώ ήταν το αποτέλεσμα για την Alpha Τηλεόραση το 2013. Με τζίρο 48,7 εκατ. ευρώ, οι μακροπρόθεσμες υποχρεώσεις ήταν 24,2 εκατ. ευρώ και οι βραχυπρόθεσμες 37,5 εκατ. ευρώ. Στις τράπεζες οφείλονται 11 εκατ. ευρώ.

STAR: Σύμφωνα με ισολογισμό της περιόδου 1/7/2013 -30/6/2014, το STAR ήταν κερδοφόρο κατά 149.000 ευρώ. Με κύκλο εργασιών 698.000 ευρώ, τα ίδια κεφάλαια ήταν 695.000 ευρώ.

Θα μπορέσει η κυβέρνηση να βάλει μια έννομη τάξη στο χώρο της "τέταρτης εξουσίας"; Μένει να αποδειχθεί.
Πηγή.

loading...

ΈΚΤΑΤΟ.Ιπτάμενος δίσκος έκανε αναγκαστική προσγείωση εντός του συντριβανιού στην πλατεία Γεωργίου στην Πάτρα.













Καλό μήνα.Να είστε καλά!
loading...
loading...