loading...

Κυριακή 7 Ιουνίου 2015

Π.Καμμένος: "Eπαναλειτουργία στρατιωτικών φυλακίων στα ελληνοαλβανικά σύνορα"

Επαναλειτουργία στρατιωτικών φυλακίων και ενίσχυση του στρατεύματος στα ελληνοαλβανικά σύνορα, προανήγγειλε από το ακριτικό φυλάκιο των Δρυμάδων Πωγωνίου Ιωαννίνων, ο υπουργός Αμυνας Πάνος Κάμμενος, εξέλιξη η οποία θα ικανοποιήσει το πάγιο αίτημα των κατοίκων στα χωριά της μεθορίου, που ζητούν να νιώσουν ασφαλείς.
 
Ο κ. Καμμένος, ο οποίος πραγματοποιεί περιοδεία στα ακριτικά στρατιωτικά φυλάκια της Ηπείρου, είπε στο ΑΠΕ-ΜΠΕ απαντώντας σε σχετική ερώτηση. « Ήδη ανασχεδιάζουμε όλη την περιοχή. Ο ανασχεδιασμός της αμυντικής δομής, θα ανακοινωθεί σε λίγο καιρό. Το καλοκαίρι , στοΠΛΑΊΣΙΟ της αναδιοργάνωσης που γίνεται, και σύμφωνα με τις εντολές που έχουν δοθεί και από εμένα αλλά και από τον Αρχηγό του Στρατού, από την πρώτη σειρά ,τις επόμενες μέρες, θα ενισχυθεί περεταίρω η παρουσία των κληρωτών στην περιοχή .Θα υπάρξει επαναλειτουργία φυλακίων, μονάδες καταδρομέων που θα κάνουν ασκήσεις στην περιοχή, αλλά και ελικόπτερα θα επιχειρούν στην περιοχή, για να δώσουν στους κατοίκους αίσθημα ασφάλειας».
 
Ο υπουργός Εθνικής Aμυνας, επισήμανε ότι οι υφιστάμενες δυνάμεις ,ο Στρατός ,η Ελληνική αστυνομία αλλά και οι τοπικές αρχές καταβάλουν προσπάθειες ,κάνουν καλά τη δουλειά τους ,όμως «πρέπει να ζωντανέψουν τα χωριά». Όπως τόνισε, τα «νέα παιδιά που έφυγαν από τον τόπο τους και είναι άνεργα στην Αθήνα, να επιστρέψουν , να καλλιεργήσουν και πάλι τη γή μας. Πρέπει να βάλουμε μπροστά την πατρίδα να δουλεύει».
 
Ο κ. Καμένος ήταν κατηγορηματικός απαντώντας σε ερώτηση σχετικά με τις αξιώσεις που προβάλει το τελευταίο διάστημα η Αλβανία. «Η Εθνική Κυριαρχία της χώρας δεν είναι προς διαπραγμάτευση και κανένας δεν μπορεί να την διαπραγματευτεί, είτε αυτό λέγεται οικονομική απειλή, είτε λέγεται εξωτερική απειλή. Η Ελλάδα, ούτε φοβάται ούτε παραδίδει χιλιοστό της γης του αέρα και της θάλασσας της».
 
Στο φυλάκιο των Δρυμάδων ο Υπουργός Εθνικής Αμυνας τίμησε την 62χρονη Σοφία Δημητρίου, την γυναίκα φρουρό των συνόρων ,που ζει μόνη της στο χωριό Ορεινό. Ο υπουργός την συνεχάρη για το θάρρος της και της ανακοίνωσε πως θα την εντάξει στην Εθνοφυλακή, αλλάζοντας άμεσα το νόμο, καθώς προβλέπει να υπηρετούν μόνο άνδρες.
 
«Δίνετε θάρρος σε όλους. Αισθανόμαστε ασφαλείς όσο είστε εσείς εδώ» της είπε χαρακτηριστικά και πρόσθεσε, «θα αποτελείτε μέρος τη Παλαικής 'Αμυνας της πατρίδας μας». Μάλιστα της έδωσε τιμητική πλακέτα του Υπουργείου Εθνικής Αμυνας.
 
Τμήμα ειδήσεωνDEFENCENET.gr

loading...

Kαταγγελία Σκουρλέτη, ότι οι τράπεζες καλούν καταθέτες να βγάλουν τα χρήματα τους στο εξωτερικό!.

Ο Πάνος Σκουρλέτης, στην εκπομπή "Ακραίως", με τον Τάκη Χατζή στο ΣΚΑΙ, κατήγγειλε ότι στο υπουργείο του, υπάρχουν ανώνυμες καταγγελίες ότι οι διοικήσεις των Τραπεζών καλούν μέσω των διευθυντών τους, τους καταθέτες να βγάλουν τα χρήματα τους στο εξωτερικό, όπως για παράδειγμα στο Λουξεμβούργο!
Πηγή.
loading...

Πολύτεκνος με 16 παιδιά ζητεί από το ΣτΕ αφορολόγητο όριο.

Στην Ολομέλεια του Συμβουλίου της Επικρατείας συζητήθηκε η αίτηση πολύτεκνου που έχει 16 παιδιά (από τα οποία τα 12 ζουν μαζί του), με την οποία ζητεί να κρίνει το Δικαστήριο εάν παραβιάζει ή όχι το Σύνταγμα, η μη πρόβλεψη από την Πολιτεία αφορολογήτου ορίου στον φόρο εισοδήματος των πολύτεκνων οικογενειών. Επίσης, ζητεί από το ΣτΕ να αποφανθεί εάν είναι σύμφωνη με το Σύνταγμα η μη πρόβλεψη διαδικασίας για την απόδειξη φοροδοτικής ικανότητας των πολύτεκνων οικογενειών (μαχητό τεκμήριο).   Ειδικότερα, στο ΣτΕ έχει προσφύγει πολύτεκνός κάτοικος της Θεσσαλονίκης υποστηρίζοντας ότι «στερείται της φοροδοτικής ικανότητας» (αδυνατεί) να πληρώσει το φόρο εισοδήματος του 2014 που ανέρχεται σε 31.652,24 ευρώ, γιατί το ποσό αυτό δαπανήθηκε αποκλειστικά για τις απολύτως απαραίτητες ανάγκες αξιοπρεπούς διαβίωσης της οικογένειας του. Σύμφωνα με τη δήλωση εισοδήματος του 2014 το ετήσιο εισόδημά του ανήλθε σε 36.806 ευρώ από μισθωτές υπηρεσίες και 27,50 ευρώ από εκμίσθωση γαιών, ενώ η σύζυγός του είχε εισόδημα 1.747 ευρώ από μισθωτές υπηρεσίες και 27,50 ευρώ από εκμίσθωση γαιών. Ακόμη, δήλωσε ότι έχει ένα Ι.Χ. αυτοκίνητο 1.598 κ.ε., ένα ακόμη δεύτερο Ι.Χ. αυτοκίνητο 1.995 κ.ε. το έχει κατά 50% με τη γυναίκα του. Ακόμη, η γυναίκα του έχει μια μονοκατοικία 299 Τ.μ. Ο φόρος που κλήθηκε να πληρώσει μαζί με την γυναίκα του ήταν 4.738 ευρώ (κύριος φόρος 3.753 ευρώ, ειδική εισφορά αλληλεγγύης 112 ευρώ και φόρο πολυτελείας 220 ευρώ). Στην σύζυγο καταλογίστηκε φόρος εισοδήματος 3,44 ευρώ, ειδική εισφορά αλληλεγγύης 426,81 ευρώ και φόρο πολυτελείας 220 ευρώ.   Ο πολύτεκνος έχει προσφύγει στο Διοικητικό Πρωτοδικείο Θεσσαλονίκης και ζητεί να ακυρωθεί ο προσδιορισμός του φόρου του που εκδόθηκε σύμφωνα με την δήλωση φόρου εισοδήματος του οικονομικού έτους 2014, ενώ παράλληλα ζήτησε να εκδικαστεί η υπόθεση του ως πιλοτική δίκη σύμφωνα με το νόμο 3900/2010. Το αίτημά του έγινε δεκτό και η υπόθεσή του συζητήθηκε στην Ολομέλεια του ΣΤΕ με εισηγητή το σύμβουλο Επικρατείας Ηρακλής Τσακόπουλος.   Το ΣτΕ θα κρίνει εάν είναι αντισυνταγματική η παράλειψης του νομοθέτη να λάβει ειδική μέριμνα για τις πολύτεκνες οικογένειες, υπό τη μορφή είτε θεσπίσεως αφορολογήτου ορίου στο φόρο εισοδήματος φυσικών προσώπων υπέρ των οικογενειών αυτών είτε προβλέψεως διαδικασίας για την απόδειξη της φοροδοτικής τους ικανότητας».   Όπως υποστηρίζει ο πολύτεκνος η Πολιτεία πρέπει να καθορίσει ένα αφορολόγητο όριο για τις πολύτεκνες οικογένειες, καθώς μάλιστα το ίδιο το Σύνταγμα προστατεύει το θεσμό της οικογένειας και το αφορολόγητο αυτό όριο πρέπει να είναι μαχητό, δηλαδή να υπάρχει η δυνατότητα ανταπόδειξης από τον φορολογούμενο ότι Π.χ. οι δαπάνες διαβίωσης της οικογένειας του αποδεδειγμένα οριακά καλύπτονται από το εισόδημά του, με συνέπεια να μην μπορεί να ανταποκριθεί στον επιβληθέντα φόρο. Το ΣτΕ επιφυλάχθηκε να εκδώσει την απόφασή του η οποία αναμένεται με το νέο δικαστικό έτος (από 16 Σεπτεμβρίου 2015). Πηγή: www.lifo.gr
loading...

Απίστευτη απόδραση από φυλακή υψίστης ασφαλείας της Ν. Υόρκης.

 Δείτε το σημείωμα που άφησαν στους φύλακες του σωφρονιστικού ιδρύματος.
Δύο καταδικασμένοι δολοφόνοι βρήκαν έναν απίστευτο δρόμο προς την ελευθερία.
Πρόκειται για τον 48χρονο Ρίτσαρντ Ματτ και τον 34χρονο Ντέιβιντ Σουέτ οι οποίο κατάφεραν να αποδράσουν τη φυλακή Clinton Correctional Facility.
Οι δύο δραπέτες χρησιμοποίησαν ηλεκτρικά εργαλεία για να ανοίξουν τρύπες σε μεταλλικούς αγωγούς που τους οδήγησαν μέσω τούνελ έξω από το σωφρονιστικό ίδρυμα.
Μάλιστα οι δύο άνδρες άφησαν και ένα σημείωμα πίσω τους για τους αστυνομικούς που θα τους αναζητούσαν!
Στο σημείωμα που είχαν σχεδιάσει ένα χαμογελαστό πρόσωπο έγραφαν… «Καλή σας ημέρα»!













Πηγή.
loading...

Έκτατο.Άμεση κοινοποίηση.Παναττικό – πανελλαδικό προσκλητήριο κατά της ανέγερσης του ισλαμικού τεμένους στον Ελαιώνα...

Δευτέρα 8 Ιουνίου. 18:30 στο Πολεμικό Μουσείο ΓΙΑΤΙ ΛΕΜΕ ΟΧΙ στην εμμονή της Πολιτείας για την ανέγερση ισλαμικού τεμένους στην περιοχή του Βοτανικού στον Ελαιώνα; ΠΟΙΑ ΕΙΝΑΙ Η ΣΤΑΣΗ ΤΗΣ ΠΟΛΙΤΕΙΑΣ; ΠΟΙΑ ΕΙΝΑΙ Η ΣΤΑΣΗ ΤΗΣ ΕΚΚΛΗΣΙΑΣ; ΠΟΙΑ ΘΑ ΕΙΝΑΙ Η ΔΙΚΗ ΣΟΥ ΣΤΑΣΗ ΕΛΛΗΝΑ; ΓΙΑΤΙ Η ΑΛΗΘΕΙΑ ΕΙΝΑΙ Η ΔΙΑΦΑΙΝΟΜΕΝΗ ΙΣΛΑΜΟΠΟΙΗΣΗ ΤΗΣ ΕΛΛΑΔΟΣ ομιλητές Κωνσταντίνος Ρωμανός Αναπληρωτής Καθηγητής Φιλοσοφίας στο Πανεπιστήμιο Αιγαίου Ο Μακαριώτατος Αρχιεπίσκοπος Αθηνών και πάσης Ελλάδος των Γ.Ο.Χ. (Πατρώου Ημερολογίου)  Μακάριος Αικατερίνη Παντελίδου & Γεώργιος Χορτάτος Δικηγόροι Αθανάσιος Καψιώτης Ιστορικός Αθανάσιος Παπαγεωργίου Ιατρός   Ο εξωραϊστικός, φυσιολατρικός & πολιτιστικός σύλλογος Βοτανικού-Ρουφ «η ΑΘΗΝΑ» και η Επιτροπή Αγώνα κατά του ισλαμικού τεμένους... 

Διαβάστε περισσότερα www.axisradio.gr/panattiko-panelladiko-prosklitirio-kata-tis-anegersis-tou-islamikou-temenous-ston-eleona/ © www.axisradio.gr
loading...

ΕΠΙΒΕΒΑΙΩΝΕΤΑΙ ΠΛΗΡΩΣ ΤΟ ΡΕΠΟΡΤΑΖ ΤΟΥ DEFENCENET.GR ΓΙΑ ΤΟ ΠΕΡΙΕΧΟΜΕΝΟ ΤΗΣ ΣΥΝΟΜΙΛΙΑΣ Εντυπωσιακή κίνηση από το Κρεμλίνο: Εξέδωσαν επίσημη ανακοίνωση για ένα απλό τηλεφώνημα Πούτιν-Τσίπρα...

Με επίσημη ανακοίνωσή που εξέδωσε  η υπηρεσία Τύπου του Κρεμλίνου, επιβεβαιωσε τις πληροφορίες του defencenet.gr (διαβάστε σχετικά εδω για το περιεχόμενο της τηλεφωνικής συνομιλίας, που είχαν την Παρασκευή το μεσημέρι ο πρωθυπουργός Αλέξης Τσίπρας και ο πρόεδρος της Ρωσίας Βλαντίμιρ Πούτιν για τον Greek Stream και την ελληνική συμμετοχή στο πρόγραμμα του αγωγού φυσικού αερίου, τονίζοντας ότι:
“Συζητήθηκαν τα πρακτικά βήματα για την υλοποίηση των συμφωνιών, που επιτεύχθηκαν κατά την πρόσφατη επίσκεψη εργασίας του Α.Τσίπρα στη Ρωσία και ειδικότερα η σχεδιαζόμενη κατασκευή υποδομών μεταφοράς φυσικού αερίου μέσω του εδάφους της Τουρκίας και της Ελλάδας”..

Επίσης επιβεβαιώνεται και το σημείο του άρθρου του defencenet.gr για την επιβεβαίωση του ταξιδιού του πρωθυπουργού Α.Τσίπρα στην Αγία Πετρούπολη, όπου θα συμμετάσχει στο forum των ηγετών των χωρών της μεγαλύτερης οικονομικής ένωσης του πλανήτη (BRICS).
Σύμφωνα με το Κρεμλίνο, "Οι δύο ηγέτες συμφώνησαν να συναντηθούν στο Διεθνές Οικονομικό Φόρουμ της Αγίας Πετρούπολης, στις 18-20 Ιουνίου, όπου ο πρωθυπουργός έχει προσκληθεί ως τιμώμενος ξένος ηγέτης".Όπως επισημαίνει το ρωσικό πρακτορείο ΡΙΑ-Νόβοστι, κατά τη συνομιλία συζητήθηκε το σχέδιο της κατασκευής κόμβου για τη μεταφορά ρωσικού φυσικού αερίου στα σύνορα Ελλάδας – Τουρκίας και το οικονομικό μέρος της συμφωνίας
Σχολιάζοντας τη συνομιλία το κρατικό, επίσης, πρακτορείο ΤΑSS διαπιστώνει ότι “οι ηγέτες Ρωσίας και Ελλάδας τον τελευταίο καιρό έχουν αυξήσει τις επαφές τους”και προσθέτει ότι το θέμα του αγωγού μέσω της Ελλάδας συζητήθηκε στις 7 Μαΐου κατά τη διάρκεια της προηγούμενης τηλεφωνικής συνομιλίας των δύο ηγετών, οι οποίοι είχαν συναντηθεί στο Κρεμλίνο στις 8 Απριλίου.
Παρατηρητές από την ρωσική πρωτεύουσα σημειώνουν ότι σπάνια τέτοιου είδους απλές τηλεφωνικές συνομιλίες λαμβάνουν τέτοιας προβολής από το Κρεμλίνο,κάτι που σημαίνει ότι ειδικά στην παρούσα χρονική συγκυρία η Ρωσία ήθελε να δείξει ότι στηρίζει την Ελλάδα...
Ενα άλλο ιδιαίτερο στοιχείο που αξίζει να σημειωθεί είναι ότι η συνομιλία είχε και "αμυντικό ενδιαφέρον" με αναφορές σε πλόες και διευκολύνσεις του ρωσικού Στόλου στο Αιγαίο, εξελίξεις που βέβαια είχαν δρομολογηθεί επί υπουργίας Δ.Αβραμόπουλου στο υπουργείο Εθνικής Αμυνας.
Γενικά σε μία τέτοια συγκυρία η κυβέρνηση δείχνει να επιδιώκει την ισχυρή παρουσία του ρωσικού Στόλου στο Αιγαίο ως "εχέγγυο" σε πιθανές κινήσεις από τους εξ Ανατολών γείτονεςειδικά στην συγκεκριμένη δύσκολη συγκυρία...
Τμήμα ειδήσεων defencenet.gr
loading...

Daily Telegraph: Το ΔΝΤ πρόδωσε την αποστολή του στην Ελλάδα.

«Το Διεθνές Νομισματικό Ταμείο βρίσκεται σε δεινή θέση»
Ένα ιδιαίτερο αιχμηρό άρθρο του Αμπρόζ Ίβανς – Πρίτσαρντ για το Διεθνές Νομισματικό Ταμείο και τη στάση του απέναντι στην Ελλάδα φιλοξενεί στη σελίδες της η βρετανική εφημερίδα «Daily Telegraph».
Το άρθρο έχει τίτλο «Το Διεθνές Νομισματικό Ταμείο πρόδωσε την αποστολή του στην Ελλάδα, αιχμάλωτο στους πιστωτές της ΟΝΕ» και υπότιτλο «Το προπατορικό αμάρτημα του Διεθνούς Νομισματικού Ταμείου στην Ελλάδα ήταν το ότι άφησε τον Ντομινίκ Στρος - Καν να επιβληθεί στον οργανισμό για να σώσει τις ευρωπαϊκές τράπεζες και το ευρώ όταν ξέσπασε η κρίση, καταδικάζοντας σε καταστροφή την Ελλάδα».
«Το Διεθνές Νομισματικό Ταμείο βρίσκεται σε δεινή θέση. Η κατάσταση έχει φθάσει σε τέτοιο σημείο στην Ελλάδα, όπου η ίδια η αξιοπιστία και η μελλοντική επιβίωση του ΔΝΤ διακυβεύονται», ξεκινά το άρθρο του ο δημοσιογράφος.
«Οι Έλληνες δεν αρνούνται να πληρώσουν τη δόση ύψους 300 εκατομμυρίων ευρώ προς το ΔΝΤ επειδή τους τελείωσαν τα χρήματα, παρότι σύντομα θα συμβεί αυτό. Πέντε πρωταγωνιστές της κυβέρνησης ΣΥΡΙΖΑ που συναντήθηκαν στο Μέγαρο Μαξίμου το βράδυ της Πέμπτης έλαβαν μία εν ψυχρώ, υπολογισμένη και προσεκτικά μελετημένη απόφαση να μην πληρώσουν. Γνώριζαν ακριβώς τι έκαναν. Η επικεφαλής του ΔΝΤ Κριστίν Λαγκάρντ αιφνιδιάστηκε. Αξιωματούχοι στην Ουάσινγκτον εξεπλάγησαν», σχολιάζει ο αρθρογράφος.
«Οι ηγέτες του ΣΥΡΙΖΑ γνωστοποιούν ότι είναι τόσο ενοχλημένοι και με τόσο έντονο το αίσθημα της αδικίας, ώστε ενδεχομένως να αθετήσουν την αποπληρωμή των δόσεων στο ΔΝΤ στις 30 Ιουνίου. Κάνοντας κάτι τέτοιο θα φέρουν τον Οργανισμό στη δεινή θέση να κληθεί να εξηγήσει στις 188 χώρες μέλη του γιατί έχασε τόσο απερίσκεπτα τα χρήματά τους».
«Οι Έλληνες κατηγορούν το Διεθνές Νομισματικό Ταμείο ότι συμφώνησε σε ένα καθεστώς επιβεβλημένης λιτότητας από την ΟΝΕ, το οποίο παραβιάζει τον ίδιο τον κανονισμό του ΔΝΤ και βρίσκεται σε απόλυτη αντίθεση με την πενταετή ανάλυση του εξαιρετικού ερευνητικού του τμήματος και του επικεφαλής οικονομολόγου του Ολιβέ Μπλανσάρ».
«Ο άνθρωπος του ΔΝΤ στην Αθήνα, Πολ Τόμσεν, έχει πιέσει για την εφαρμογή του προγράμματος λιτότητας με ένα ύποπτο πάθος, το οποίο σοκάρει ακόμη και τους αξιωματούχους της Ευρωπαϊκής Επιτροπής, οι οποίοι -συγκριτικά- είναι «γατάκια».
Αυτό θα ήταν κατά κάποιον τρόπο δικαιολογημένο αν ήταν διαθέσιμη η άλλη πλευρά της συνηθισμένης διαπραγμάτευσης του ΔΝΤ: απομείωση του χρέους και υποτίμηση. Έτσι συνήθως λειτουργούν τα προγράμματα του ΔΝΤ: επιβάλλουν αυστηρές μεταρρυθμίσεις, αλλά ταυτόχρονα ξεχνούν το χρέος και αποκαθιστούν τις καταρρακωμένες χώρες στην εξωτερική βιωσιμότητα. Είναι μία πολύ επιτυχημένη συνταγή», γράφει ο Βρετανός δημοσιογράφος επισημαίνοντας ότι η πρακτική αυτή δεν εφαρμόστηκε από το ΔΝΤ στην περίπτωση της Ελλάδας.
«Το προπατορικό αμάρτημα του Διεθνούς Νομισματικού Ταμείου στην Ελλάδα είναι ότι επέτρεψε στον αστό, Παριζιάνο Ντομινίκ Στρος-Καν να επιβληθεί στον οργανισμό για να στηρίξει την νομισματική ένωση της Ευρώπης και το ευρωπαϊκό τραπεζικό σύστημα όταν ξέσπασε η κρίση το 2010».
«Η αποστολή του ΔΝΤ είναι να σώζει τις χώρες. 'Όχι τα νομίσματα ή τις τράπεζες και στα σίγουρα δεν θα πρέπει να κάνει βρωμοδουλειές για μία πλούσια νομισματική ένωση, η οποία είναι απολύτως ικανή να τα βγάλει μόνη της πέρα με τις υποθέσεις της αλλά αρνείται να το πράξει για πολιτικούς λόγους».
«Σαφώς ήταν δύσκολη η συγκυρία τον Μάιο του 2010. Η ευρωζώνη κλυδωνιζόταν ανεξέλεγκτα» σημειώνει ο δημοσιογράφος.
«Ωστόσο, διαρροές από τις συναντήσεις του ΔΝΤ αποκάλυψαν ότι όλα τα μέλη των αναδυόμενων οικονομιών (και η Ελβετία) ήταν αντίθετα με τους όρους του πρώτου δανείου βοήθειας προς την Ελλάδα. Διαμαρτυρήθηκαν ότι σχεδιάστηκε (το πακέτο) για να σώσει το ευρώ και όχι την Ελλάδα».
«Η αναδιάρθρωση του χρέους έπρεπε να βρίσκεται στο τραπέζι» λέει ο εκπρόσωπος της Βραζιλίας στο ΔΝΤ.
«Το ΔΝΤ θα πρέπει να είναι προσεκτικό. Έχει γίνει η επιτομή της κακοδιοίκησης» επισημαίνει ο αρθρογράφος και συνεχίζει: «Ο Οργανισμός έχει επιτακτική ανάγκη για μεταρρυθμίσεις».
«Η μαχητική κυβέρνηση της Ελλάδας οδηγεί τα πράγματα σε κρίσιμο σημείο για έναν οργανισμό που έχει ήδη προβλήματα, αλλά διαθέτει και εξαιρετικό προσωπικό κι αξίζει ακόμη να σωθεί.
Η κυρία Λαγκάρντ θα πρέπει να σταματήσει να παίζει τον ρόλο ενός διπλωμάτη. Θα πρέπει να βγάλει το ευρωπαϊκό της καπέλο και αντ΄ αυτού να αρχίσει να μιλάει για λογαριασμό του Οργανισμού, του οποίου ηγείται και για τον κόσμο. Θα πρέπει να αντιμετωπίσει τους πιστωτές της ΟΝΕ κατά μέτωπον και δημοσίως. Θα πρέπει να τους πει, ωμά, ότι φέρουν το ίδιο μερίδιο ευθύνης για το σημερινό αδιέξοδο. Θα πρέπει να τους καταστήσει σαφές ότι η Ελλάδα χρειάζεται σαρωτική ελάφρυνση του χρέους και ότι η άρνηση των πιστωτών να αντιμετωπίσουν αυτό το βασικό γεγονός είναι αυτή τη στιγμή το κυριότερο εμπόδιο για μία λύση».
loading...

Λουξεμβούργο: Σήμερα Κυριακή το δημοψήφισμα για επέκταση εκλογικών δικαιωμάτων στους ξένους

Οι πολίτες του Λουξεμβούργου ψηφίζουν την Κυριακή για την επέκταση των εκλογικών δικαιωμάτων στους ξένους --μια κίνηση η οποία είναι όχι μόνο χωρίς προηγούμενο στην Ευρώπη, αλλά θα μπορούσε επίσης να διευρύνει το εκλογικό σώμα του μικροσκοπικού, αλλά κοσμοπολίτικου μεγάλου δουκάτου ακόμη και κατά 50%.
Το δημοψήφισμα υποστηρίζεται από τον φιλελεύθερο πρωθυπουργό Ξαβιέ Μπετέλ στο πλαίσιο ενός προγράμματος εκσυγχρονισμού που περιλαμβάνει τη μείωση της ηλικίας ψήφου στα 16 από τα 18 χρόνια και τη θέσπιση ενός δεκαετούς ορίου για τις υπουργικές θητείες, μετά τη 19ετή θητεία του συντηρητικού προκατόχου του, του Ζαν-Κλοντ Γιούνκερ, ο οποίος είναι τώρα πρόεδρος της Ευρωπαϊκής Επιτροπής.
Ωστόσο πρόσφατες δημοσκοπήσεις δείχνουν πως προηγείται το στρατόπεδο του "όχι", το οποίο υποστηρίζεται από το κόμμα του Γιούνκερ που βρίσκεται τώρα στην αντιπολίτευση και υποστηρίζει πως οι ξένοι που ζουν πολύ καιρό στο Λουξεμβούργο θα πρέπει αντίθετα να ζητούν να αποκτήσουν την υπηκοότητα.
Δεκάδες επικεφαλής επιχειρήσεων που υποστηρίζουν το "ναι", υπέγραψαν αυτή την εβδομάδα μια καταχώρηση σε εφημερίδες στην οποία τονίζουν ότι η ψήφος υπέρ των ξένων είναι "μια μοναδική ευκαιρία για το Λουξεμβούργο και ακίνδυνη για τους Λουξεμβούργιους".
Σε περίπτωση που κερδίσει το "ναι", το κοινοβούλιο θα προβεί σε αναθεώρηση του Συντάγματος, η οποία θα πρέπει να επικυρωθεί με ένα δεύτερο δημοψήφισμα.
Σχεδόν οι μισοί από τους 540.000 κατοίκους του Λουξεμβούργου είναι ξένοι, πολλοί Ιταλοί και Πορτογάλοι, και άλλοι 150.000 πηγαινοέρχονται καθημερινά στη χώρα αυτή από τη Γερμανία, τη Γαλλία και το Βέλγιο, πολλοί για να εργασθούν στον χρηματοπιστωτικό τομέα που έχει υποκαταστήσει τις ιστορικές βιομηχανίες άνθρακα και χάλυβα.
Η ερώτηση στο δημοψήφισμα θα είναι αν οι ξένοι, που έχουν ζήσει επί 10 χρόνια στο Λουξεμβούργο και έχουν ασκήσει το υφιστάμενο δικαίωμά τους να ψηφίζουν στις δημοτικές εκλογές, θα πρέπει επίσης να ψηφίζουν στις εθνικές ψηφοφορίες. Στην κατηγορία αυτή ανήκουν ήδη περίπου 35.000 πρόσωπα, ενώ ο αριθμός αυτός μπορεί να αυξηθεί σε πάνω από 100.000, αν όλοι οι ξένοι που κατοικούν στο Λουξεμβούργο εδώ και μια δεκαετία ή περισσότερο ζητήσουν να εγγραφούν στα εκλογικά μητρώα και ψηφίσουν στις τοπικές εκλογές. 
Τμήμα ειδήσεων defencenet.gr
loading...

Δήλωση γεμάτη νόημα από Β.Πούτιν: "Θα δούμε στο μέλλον ο ελληνικός λαός ποιο στρατόπεδο θα διαλέξει.

Σε πρόσκληση ένταξης της Ελλάδος στην Ευρασιατική Ένωση προχώρησε ο Ρώσος πρόεδρος Β.Πούτιν μια ημέρα μετά το τηλεφώνημα
στον Έλληνα πρωθυπουργό Α.Τσίπρα, καλώντας μάλιστα τον ελληνικό λαό να αποφασίσει σε ποια οικονομική ζώνη θέλει να ανήκει!
«Έχουμε πολύ στενές, ιστορικές και καλές σχέσεις συνεργασίας με την Ελλάδα. Είναι στο χέρι του ελληνικού λαού να πάρει μια κυρίαρχη απόφαση ως προς το ποιας Ένωσης και ποιας ζώνης θέλει να είναι μέλος, και δεν γνωρίζουμε τι θα συμβεί στο μέλλον», επισήμανε ο ρώσος Πρόεδρος στην Corriere della Sera αφήνοντας ορθάνοιχτο το ενεδόμενο μέγιστης γεωπολιτικής αλλαγής.
Εδώ να σημειωθεί ότι τα καταστατικά τη ΕΕ και της Ευρσιατικής Ένωσης δεν απαγορεύουν σε μια χώρα να αποτελεί μέλος και των δύο υπερεθνικών οργανισμών. Στην πραγματικότητα θα ήταν μεγάλο προνόμιο για την Ελλάδα εάν προχωρούσε σε μια τέτοια γεωπολιτική κίνηση.
Τα προϊόντα της έχουν άμεση ζήτηση από την Ευρασιατική Ένωση, ενώ την ίδια στιγμή η ΕΕ της επιβάλλει να τα "θάβει" όπως στην περίπτωση των πορτοκαλιών.
Αλλά και η Μόσχα επιθυμεί να παραμείνει η Ελλάδα στην ΕΕ ώστε να αποτελεί "γέφυρα" με την Ευρασιατική Ένωση. Η πρόσκληση είναι υψίστης γεωστρατηγικής σημασίας και πρέπει να αξιολογηθεί ανάλογα, από μια κυβέρνηση που φαίνεται να έχει τα "κότσια" να πραγματοιεί τέτοιες ενέργειες.
«Χτίζουμε σχέσεις με την Ελλάδα ανεξάρτητα από το αν είναι μέλος της ΕΕ, της ευρωζώνης ή του ΝΑΤΟ»,δήλωσε ο Ρώσος Πρόεδρος Βλαντιμίρ Πούτιν σε συνέντευξή του σε ιταλική εφημερίδα, μία ημέρα μετά την τηλεφωνική επικοινωνία που είχε με τον Αλέξη Τσίπρα. Ο κ. Πούτιν κλήθηκε να τοποθετηθεί για τη σκληρή διαπραγμάτευση Αθήνας-δανειστών που βρίσκεται σε εξέλιξη
και ουσιαστικά κάλεσε τους Ευρωπαίους να μην ρισκάρουν το ενδεχόμενο ενός Grexit.
Και συμπλήρωσε: «Για μια οικονομία όπως η ελληνική, υπάρχουν δυσκολίες που επέφεραν οι κοινοί ευρωπαϊκοί κανόνες. Επειδή δεν μπορούν να υποτιμήσουν τη δραχμή, είναι απόλυτα συνδεδεμένοι με το ευρώ». Ο κ. Πούτιν υπογράμμισε την ίδια στιγμή τα οφέλη που έχει η Ελλάδα από την παραμονή της στο ευρώ, όπως το ότι λαμβάνει δάνεια με ευνοϊκούς όρους, έχει χρηματοδοτική στήριξη και έχει πρόσβαση στην αγορά εργασίας της Ευρώπης, επισήμανε όμως ότι μια ελληνική έξοδος από το
ευρώ θα είναι επιβλαβής μεν για την Ελλάδα αλλά θα είναι και για την Ευρωπαϊκή Ένωση.
Πάντως, ο υπουργός Οικονομικών της Ρωσίας, Αντόν Σιλουάνοφ, δήλωσε πως «η απόφαση της Αθήνας (για "πακετοποίηση" των δόσεων του ΔΝΤ) δεν θα οδηγήσει σε χρεοκοπία». Στη διάρκεια ομιλίας του σε ένα τραπεζικό συνέδριο στην Αγία Πετρούπολη, ο Σιλουάνοφ τόνισε ότι «από κοινού με την ΕΕ, η Ελλάδα χρειάζεται να βρουν τον κατάλληλο βηματισμό που θα την οδηγήσει σε εξυπηρέτηση των δόσεων της, και από την άλλη πλευρά, να προχωρήσουν κάποιες δομικές
μεταρρυθμίσεις».
Πηγή.


loading...

Ο Α.Τσίπρας περιμένει τα χρήματα του Β.Πούτιν γι'αυτό και δεν έχει καμιά ανησυχία αναφέρει μετά λύπης του το αμερικανικό Bloomberg!


Η Ελλάδα κάνει ψυχολογικό πόλεμο και εξοντώνει λίγο-λίγο το ΔΝΤ, την Κομισιόν και την ΕΚΤ, οδηγώντας τους δανειστές σε οδυνηρή ήττα, και ο Β.Πούτιν έχει υποσχεθεί στον Α.Τσίπρα την απαραίτητη οικονομική βοήθεια, όπως αποκαλύπτει σήμερα το συνήθως λαλίστατο κατά της κυβέρνησης Bloomberg!
 
Σε λίγο θα βάλουν και τα "κλάματα" τόσο πολύ τους έχει κάνει να "τρέχουν" η νέα ελληνική κυβέρνηση.

«Η Ελλάδα τα θέλει όλα» υποστηρίζει ο αρθρογράφος του Bloomberg Λέονιντ Μπερσίντσκι, με αφορμή την απόφαση της Ελλάδας να ομαδοποιήσει την αποπληρωμή τεσσάρων δόσεων προς το ΔΝΤ στις 30 Ιουνίου.
 
Ο αρθρογράφος του αμερικανικού πρακτορείου υπενθυμίζει την «προειδοποίηση», όπως χαρακτηρίζει τις δηλώσεις του κοινοβουλευτικού εκπροσώπου του ΣΥΡΙΖΑ Νίκου Φίλη, περί μη αποπληρωμής της δόσης των 300 εκατ. ευρώ της 5ης Ιουνίου προς το ΔΝΤ, αν δεν υπήρχε μέχρι τότε συμφωνία Ελλάδας-πιστωτών. Ο Μπερσίντσκι σχολιάζει ότι τότε, «οι πιστωτές δεν πήραν στα σοβαρά» την προειδοποίηση αυτή, αλλά τελικά η Ελλάδα, το βράδυ της Πέμπτης έκανε πράξη τα λόγια της.
 
Το γεγονός πως «η Ελλάδα πρέπει να πληρώσει 1,5 δισ. ευρώ μέχρι το τέλος Ιουνίου», είναι κατά τον αρθρογράφο μια «κίνηση εξ ίσου πραγματιστική και απειλητική».
«Η Ελλάδα κερδίζει χρόνιο για να συνεχίσει τον ψυχολογικό πόλεμο, εξοντώνοντας το ΔΝΤ, την Κομισιόν και την ΕΚΤ» προσθέτει, αλλά ταυτόχρονα επισημαίνει ότι «η καθυστερημένη αποπληρωμή δείχνει επίσης την επικίνδυνη προθυμία να το παλέψει μέχρις εσχάτων».
 
Ο Μπερσίντσκι υποστηρίζει ότι η ελληνική κυβέρνηση δεν φαίνεται να έχει «καμία ανησυχία» για το γεγονός ότι το ελληνικό χρηματιστήριο κατρακυλά και ότι οι αποδόσεις των ομολόγων ανεβαίνουν, την ίδια ώρα που ο πρωθυπουργός τηλεφωνεί στον Ρώσο πρόεδρο Βλαντιμίρ Πούτιν, με τον δεύτερο να «τον έχει δελεάσει με βοήθεια αν δεν βγει τίποτα με την Ευρώπη και το ΔΝΤ».
 Θυμίζουμε ότι χθες με επίσημη ανακοίνωσή που εξέδωσε που εξέδωσε η υπηρεσία Τύπου του Κρεμλίνου, επιβεβαιωσε τις πληροφορίες του defencenet.gr (διαβάστε σχετικά εδώ για το περιεχόμενο της τηλεφωνικής συνομιλίας, που είχαν την Παρασκευή το μεσημέρι ο πρωθυπουργός Αλέξης Τσίπρας και ο πρόεδρος της Ρωσίας Βλαντίμιρ Πούτιν για τον Greek Stream και την ελληνική συμμετοχή στο πρόγραμμα του αγωγού φυσικού αερίου, τονίζοντας ότι:
“Συζητήθηκαν τα πρακτικά βήματα για την υλοποίηση των συμφωνιών, που επιτεύχθηκαν κατά την πρόσφατη επίσκεψη εργασίας του Α.Τσίπρα στη Ρωσία και ειδικότερα η σχεδιαζόμενη κατασκευή υποδομών μεταφοράς φυσικού αερίου μέσω του εδάφους της Τουρκίας και της Ελλάδας”..
Επίσης επιβεβαιώνεται και το σημείο του άρθρου του defencenet.gr για την επιβεβαίωση του ταξιδιού του πρωθυπουργού Α.Τσίπρα στην Αγία Πετρούπολη, όπου θα συμμετάσχει στο forum των ηγετών των χωρών της μεγαλύτερης οικονομικής ένωσης του πλανήτη (BRICS).
Σύμφωνα με το Κρεμλίνο, "Οι δύο ηγέτες συμφώνησαν να συναντηθούν στο Διεθνές Οικονομικό Φόρουμ της Αγίας Πετρούπολης, στις 18-20 Ιουνίου, όπου ο πρωθυπουργός έχει προσκληθεί ως τιμώμενος ξένος ηγέτης".</p>
Ο δε Ρώσος πρόεδρος στο τηλεφώνημά του στον Έλληνα πρωθυπουργό δήλωσε την αμέριστη συμπαράστασή του στην Ελλάδα σε αυτές τις δύσκολες ώρες και διαβεβαίωσε πως "Ό,τι χρειαστείτε, η Ρωσία θα είναι στο πλάι σας".
Την ίδια στιγμή η βρετανική Daily Telegraph παρουσίασε το ΔΝΤ ως αποκλειστικά υπεύθυνο για την οικονομική καταστροφή της Ελλάδας και διακυβέβευεται όπως αναφέρει η ίδια του η ύπαρξη! Εντυπωσιακή μεταστροφή του Διεθνούς Τύπου, αμέσως μετά την "πιστολιά" που έριξε ο Α.Τσίπρας, όταν όλοι οι δανειστές νόμιζαν ότι "μπλοφάρει"
Με τίτλο «Το ΔΝΤ πρόδωσε την αποστολή του στην Ελλάδα, αιχμάλωτο στους πιστωτές της ΟΝΕ», η βρετανική εφημερίδα Daily Telegraph φιλοξενεί σήμερα άρθρο του δημοσιογράφου της, Αμπρόζ Ίβανς-Πρίτσαρντ.
Ο υπότιτλος αναφέρει: «Το προπατορικό αμάρτημα του ΔΝΤ στην Ελλάδα ήταν ότι άφησε τον Ντομινίκ Στρος-Καν να επιβληθεί στον οργανισμό για να σώσει τις ευρωπαϊκές τράπεζες και το ευρώ όταν ξέσπασε η κρίση, καταδικάζοντας σε καταστροφή την Ελλάδα».
«Το Διεθνές Νομισματικό Ταμείο βρίσκεται σε δεινή θέση. Η κατάσταση έχει φθάσει σε τέτοιο σημείο στην Ελλάδα, όπου η ίδια η αξιοπιστία και η μελλοντική επιβίωση του ΔΝΤ διακυβεύονται», ξεκινά το άρθρο του ο δημοσιογράφος.
«Οι Έλληνες δεν αρνούνται να πληρώσουν τη δόση ύψους 300 εκατ. ευρώ προς το ΔΝΤ επειδή τους τελείωσαν τα χρήματα, παρότι σύντομα θα συμβεί αυτό. Πέντε πρωταγωνιστές της κυβέρνησης ΣΥΡΙΖΑ που συναντήθηκαν στο Μέγαρο Μαξίμου χθες (το βράδυ της Πέμπτης) έλαβαν μία εν ψυχρώ, υπολογισμένη και προσεκτικά μελετημένη απόφαση να μην πληρώσουν.</p>
Γνώριζαν ακριβώς τι έκαναν. Η επικεφαλής του ΔΝΤ Κριστίν Λαγκάρντ αιφνιδιάστηκε. Αξιωματούχοι στην Ουάσινγκτον εξεπλάγησαν» σχολιάζει ο δημοσιογράφος.
«Οι ηγέτες του ΣΥΡΙΖΑ γνωστοποιούν ότι είναι τόσο ενοχλημένοι και με τόσο έντονο το αίσθημα της αδικίας, ώστε ενδεχομένως να αθετήσουν την αποπληρωμή των δόσεων στο ΔΝΤ στις 30 Ιουνίου. Κάνοντας κάτι τέτοιο θα φέρουν τον Οργανισμό στη δεινή θέση να κληθεί να εξηγήσει στις 188 χώρες-μέλη του γιατί έχασε τόσο απερίσκεπτα τα χρήματά τους...».</p>
«Οι Έλληνες κατηγορούν το ΔΝΤ ότι συμφώνησε σε ένα καθεστώς επιβεβλημένης λιτότητας από την ΟΝΕ, το οποίο παραβιάζει τον ίδιο τον κανονισμό του ΔΝΤ και βρίσκεται σε απόλυτη αντίθεση με την πενταετή ανάλυση του εξαιρετικού ερευνητικού του τμήματος και του επικεφαλής οικονομολόγου του Ολιβέ Μπλανσάρ...».
«Ο άνθρωπος του ΔΝΤ στην Αθήνα, Πόουλ Τόμσεν, έχει πιέσει για την εφαρμογή του προγράμματος λιτότητας με ένα ύποπτο πάθος, το οποίο σοκάρει ακόμη και τους αξιωματούχους της Ευρωπαϊκής Επιτροπής, οι οποίοι -συγκριτικά- είναι «γατάκια». Αυτό θα ήταν (κατά κάποιον τρόπο) δικαιολογημένο αν ήταν διαθέσιμη η άλλη πλευρά της συνηθισμένης διαπραγμάτευσης του ΔΝΤ: απομείωση του χρέους και υποτίμηση. Ετσι συνήθως λειτουργούν τα προγράμματα του ΔΝΤ:
επιβάλλουν αυστηρές μεταρρυθμίσεις, αλλά ταυτόχρονα ξεχνούν το χρέος και αποκαθιστούν τις καταρρακωμένες χώρες στην εξωτερική βιωσιμότητα. Είναι μία πολύ επιτυχημένη συνταγή...», γράφει ο Βρετανός δημοσιογράφος επισημαίνοντας ότι η πρακτική αυτή δεν εφαρμόστηκε από το ΔΝΤ στην περίπτωση της Ελλάδας.
«Το προπατορικό αμάρτημα του ΔΝΤ στην Ελλάδα είναι ότι επέτρεψε στον αστό, Παριζιάνο Ντομινίκ Στρος-Καν να επιβληθεί στον οργανισμό για να στηρίξει την νομισματική ένωση της Ευρώπης και το ευρωπαϊκό τραπεζικό σύστημα όταν ξέσπασε η κρίση το 2010».
«Η αποστολή του ΔΝΤ είναι να σώζει τις χώρες. 'Οχι τα νομίσματα ή τις τράπεζες και στα σίγουρα δεν θα πρέπει να κάνει βρωμοδουλειές για μία πλούσια νομισματική ένωση, η οποία είναι απολύτως ικανή να τα βγάλει μόνη της πέρα με τις υποθέσεις της αλλά αρνείται να το πράξει για πολιτικούς λόγους».
«Σαφώς ήταν δύσκολη η συγκυρία τον Μάιο του 2010. Η ευρωζώνη κλυδωνιζόταν ανεξέλεγκτα» σημειώνει ο δημοσιογράφος.>Ωστόσο, διαρροές από τις συναντήσεις του ΔΝΤ αποκάλυψαν ότι όλα τα μέλη των αναδυόμενων οικονομιών (και η Ελβετία) ήταν αντίθετα με τους όρους του πρώτου δανείου βοήθειας προς την Ελλάδα. Διαμαρτυρήθηκαν ότι σχεδιάστηκε (το πακέτο) για να σώσει το ευρώ και όχι την Ελλάδα».
«Η αναδιάρθρωση του χρέους έπρεπει να βρίσκεται στο τραπέζι» λέει ο εκπρόσωπος της Βραζιλίας στο ΔΝΤ.
«Το ΔΝΤ θα πρέπει να είναι προσεκτικό. Εχει γίνει η επιτομή της κακοδιοίκησης» επισημαίνει ο αρθρογράφος και συνεχίζει: «Ο Οργανισμός έχει επιτακτική ανάγκη για μεταρρυθμίσεις».
«Η μαχητική κυβέρνηση της Ελλάδας οδηγεί τα πράγματα σε κρίσιμο σημείο για έναν οργανισμό που έχει ήδη προβλήματα, αλλά διαθέτει και εξαιρετικό προσωπικό κι αξίζει ακόμη να σωθεί.
Η κυρία Λαγκάρντ θα πρέπει να σταματήσει να παίζει τον ρόλο ενός διπλωμάτη. Θα πρέπει να βγάλει το ευρωπαϊκό της καπέλο και αντ΄αυτού να αρχίσει να μιλάει για λογαριασμό του Οργανισμού, του οποίου ηγείται και για τον κόσμο. Θα πρέπει να αντιμετωπίσει τους πιστωτές της ΟΝΕ κατά μέτωπον και δημοσίως. Θα πρέπει να τους πει, ωμά, ότι φέρουν το ίδιο μερίδιο ευθύνης για το σημερινό αδιέξοδο. Θα πρέπει να τους καταστήσει σαφές ότι η Ελλάδα χρειάζεται σαρρωτική ελάφρυνση του χρέους ...και ότι η άρνηση των πιστωτών να αντιμετωπίσουν αυτό το βασικό γεγονός είναι αυτή τη στιγμή το κυριότερο εμπόδιο για μία λύση...».
Γίνεται σαφές πλεόν ότι ο Έλληνας πρωθυπουργός με μια κίνηση ματ, που απλά απιτούσε κότσια, κατάφερε να μετατρέψει το ζήτημα της βιωσιμότητας της Ελλάδας σε θέμα βιωσιμότητας του ΔΝΤ. Και το έκανε αυτό με τον πιο πατροπαράδοτο τρόπο, αυτόν του Μέγιστου των Ελλήνων του Μ.Αλέξανδρου, έκοψε τον Γόρδιο Δεσμό, γιατί οι θηλειές δεν λύνονται απλά κόβονται.</p>
Εάν δεν πληρωθεί η συxωνευμένη δόση στις 30 Ιουνίου τίθεται θέμα ύπαρξης του ίδιου του ΔΝΤ. Η Ελλάδα πάντως θα συνεχίσει να υπάρχει, διότι απλούστατα είτε αρέσει έιτε δεν αρέσει στους μισέλληνες Δυτικούς (ΕΕ-ΗΠΑ για να μην ξεχνάμε) είναι...Αιωνία.

loading...

Κανένα σχόλιο από την Κομισιόν για τη χθεσινή συζήτηση στη Βουλή

Η Ευρωπαϊκή Επιτροπή δεν θέλησε σήμερα να προβεί σε κανένα επίσημο σχόλιο για τη χθεσινή συζήτηση στη Βουλή των Ελλήνων, προβάλλοντας το επιχείρημα ότι – ως είθισται – δεν σχολιάζει εθνικές κοινοβουλευτικές διαδικασίες.

Ωστόσο, κύκλοι προσκείμενοι στα ηγετικά κλιμάκια των Βρυξελλών αντιμετώπισαν σε γενικές γραμμές με θετικό τρόπο τόσο τους χαμηλούς τόνους, όσο και το κλίμα συναίνεσης που -όπως σημείωσαν- χαρακτήρισε τη χθεσινή συζήτηση στην Αθήνα. Εκτίμησαν δε πως υπάρχει έδαφος για συνέχιση των διαβουλεύσεων με την ελληνική πλευρά, με στόχο την αναζήτηση κοινά αποδεκτών λύσεων σε ζητήματα που παραμένουν ανοιχτά.

Ως προς την ημερομηνία μιας ενδεχόμενης επόμενης συνάντησης του πρωθυπουργού Αλέξη Τσίπρα με τον Ζαν Κλοντ Γιούνκερ, πηγές της Ευρωπαϊκής Επιτροπής έλεγαν πως δεν έχει ακόμη οριστεί. Επισήμαιναν, όμως, πως ούτως ή άλλως οι δυο άνδρες αναμένεται να συμπέσουν στις αρχές της ερχόμενης εβδομάδας στις Βρυξέλλες, με την ευκαιρία της συνάντησης κορυφής της ΕΕ με τις χώρες της Λατινικής Αμερικής και της Καραιβικής.
Πηγή.


loading...

Σάββατο 6 Ιουνίου 2015

Ρομπότ εναντίον σαμουράι - Απίστευτη μονομαχία (vid).

Είναι γνωστό ότι οι Ιάπωνες λατρεύουν τις πολεμικές τέχνες, την παράδοση και την τεχνολογία. Ένας σαμουράι δίδαξε την τέχνη της ξιφασκίας σε ένα ρομπότ και στο τέλος οι δύο τους αναμετρήθηκαν.
Ο  Isao Machi είναι ένας από τους καλύτερους, οι ικανότητές του όπως θα δείτε και στο βίντεο είναι εκπληκτικές. Μπορεί να κόψει σε φέτες μια τηγανιτή γαρίδα που εκτοξεύετε εναντίον του με ταχύτητα 130 χιλιομέτρων την ώρα.
Ωστόσο στην μονομαχία με τον «μαθητή του» φαίνεται πως έχασε τη μάχη. Ο ρομποτικός βραχίονας επέδειξε καταπληκτική δεξιοτεχνία.

loading...

Πώς να πληρώνετε λιγότερα χρήματα για το λογαριασμό της ΔΕΗ.

Μετά από τη δυσάρεστη εμπειρία να πληρώσω 472 ευρώ σε έναν λογαριασμό της ΔΕΗ που το ρεύμα ήταν 172 ευρώ και…από τα υπόλοιπα 300 ευρώ, τα 100 ευρώ ΦΠΑ, ΕΡΤ, Δήμος και 200 ευρώ ρυθμιζόμενες χρεώσεις, και αφού στη ΔΕΗ που πήγα σε έξαλλη κατάσταση δεν μπόρεσε να με κατατοπίσει κανείς, μου είπαν απλά, αυτό είναι, τόσο καταναλώσατε, αποφάσισα να το ψάξω μόνη μου.
Βρήκα λοιπόν το εξής:
Οι λογαριασμοί έρχονται: ένας έναντι στο δίμηνο και ένας εκκαθαριστικός στο τετράμηνο.
Σε κάθε λογαριασμό θα βρείτε πάνω δεξιά την ένδειξη «ΕΠΟΜΕΝΗ ΚΑΤΑΜΕΤΡΗΣΗ».
Αυτό που έχετε να κάνετε για την επόμενη καταμέτρηση μετά τον εκκαθαριστικό, δηλαδή τον λογαριασμό έναντι που θα είναι ο επόμενος και βάζουν κατά προσέγγιση ότι θεωρούν σωστό, είναι να πάρετε τα νούμερα εσείς ο ίδιος από το ρολόι της ΔΕΗ και να τα δώσετε στο 10410 ή στο deddie.gr.
Θα βρείτε το παραπάνω νούμερο και την ιστοσελίδα στην πίσω σελίδα του εκκαθαριστικού λογαριασμού σας.
Αν έχετε και νυχτερινό, οι ενδείξεις είναι δύο.
Γιατί όλο αυτό;
Για έναν πολύ απλό λόγο.
Θα έχετε εκκαθαριστικό λογαριασμό ανά δίμηνο.
Μέχρι έναν ορισμένο αριθμό kwh η τιμή είναι πολύ μικρότερη από ότι αν ξεπεράσετε το όριο.
Οι ρυθμιζόμενες χρεώσεις αυξάνονται τραγικά πολύ με την αύξηση των kwh.
Με το να δίνετε τις μετρήσεις μόνοι σας, παίρνετε εκκαθαριστικό λογαριασμό στο δίμηνο, με τις μισές kwh από ότι στο τετράμηνο, που το θεωρούν έναν ενιαίο λογαριασμό αθροίζοντας την κατανάλωση και των τεσσάρων μηνών!
Έτσι:
1. Έχετε έναν πολλαπλασιαστή Χ kwh πολύ μικρότερο που σημαίνει οικονομία στα χρήματα που πληρώνετε για ρεύμα, αφού δεν ξεπερνάτε το όριο του ρεύματος γιατί ο λογαριασμός σπάζει σε δύο δίμηνα.
2. Οι ρυθμιζόμενες χρεώσεις πέφτουν κατακόρυφα γιατί ο αριθμός των kwh είναι πολύ μικρότερος στο εκκαθαριστικό του διμήνου από ότι στο εκκαθαριστικό του τετραμήνου.
Ας είμαστε συνειδητοποιημένοι και ενεργοί σε ότι μας αφορά.
Είναι προτιμότερο να ψάχνουμε να βρούμε λύσεις παρά να καταναλώνουμε την ενέργειά μας κλαίγοντας τη μοίρα μας.
Η οποιαδήποτε αλλαγή ξεκινά πάντα από μέσα μας.
loading...

11 μονάδες μπροστά ο ΣΥΡΙΖΑ, σύμφωνα με νέα δημοσκόπηση (Φωτογραφίες)

Στις 11 μονάδες η διαφορά ανάμεσα στον ΣΥΡΙΖΑ και στη ΝΔ, σύμφωνα με την πρόθεση ψήφου
Το 75% των πολιτών τάσσονται σταθερά υπέρ της παραμονής της χώρας στο ευρώ
Συμφωνία θέλει το 50% των ερωτηθέντων ακόμα και αν θιγούν οι κόκκινες γραμμές

Πόσο δημοφιλείς είναι στους πολίτες, Αλέξης Τσίπρας και Αντώνης Σαμαράς
Μια δημοσκόπηση με σημαντικότατα ευρήματα παρουσιάζει το newsit μεσούσης της διαπραγμάτευσης και με τις εξελίξεις κάθε ώρα που περνάει να είναι καταιγιστικές.

Η δημοσκόπηση της Alco που έγινε την Τετάρτη και την Πέμπτη για λογαριασμό του newsit και τελείωσε πριν την ανακοίνωση της μη πληρωμής της δόσης στο ΔΝΤ, αποκαλύπτει όσα σκέφτονται οι πολίτες την στιγμή που βομβαρδίζονται από πληροφορίες για το μέλλον της χώρας και με την κυβέρνηση να βαδίζει σε τεντωμένο σχοινί.
Οι Έλληνες θέλουν συμφωνία, θέλουν η χώρα να παραμείνει στο ευρώ ακόμα κι αν αυτό έχει κόστος, εμφανίζονται διχασμένοι στο ενδεχόμενο εκλογών, με πλειοψηφία εκείνους που δεν τις επιθυμούν και διψούν για την επίτευξη συμφωνίας.
Πιο αναλυτικά:
Όσον αφορά στην πρόθεση ψήφου – παρότι δεν είμαστε σε προεκλογική περίοδο – η διαφορά ανάμεσα σε ΣΥΡΙΖΑ και ΝΔ σε σύγκριση με την προηγούμενη δημοσκόπηση της Alco μειώνεται από τις 15 στις 11 μονάδες. Το Ποτάμι κρατά τις δυνάμεις του όπως και το ΚΚΕ, η Χρυσή Αυγή υποχωρεί και ΑΝΕΛ και ΠΑΣΟΚ βρίσκονται λίγο πάνω από το όριο εκπροσώπησης στην Βουλή.
ΣΥΡΙΖΑ 31,3%
ΝΔ 20,4%
ΧΡΥΣΗ ΑΥΓΗ 4,8%
ΤΟ ΠΟΤΑΜΙ 5,2%
ΚΚΕ 4,5%
ΑΝΕΛ 3,2%
ΠΑΣΟΚ 3,5%




















Πολύ σημαντικό εύρημα είναι ότι οι πολίτες σε ποσοστό 45% ζητούν από την κυβέρνηση να προχωρήσει σε συμφωνία ακόμα κι αν παραβιάσει τις κόκκινες γραμμές της. δεν είναι μικρό όμως και το ποσοστό εκέινων που θέλει πρόωρες εκλογές αφού φτάνει το 37%.
Οι πολίτες δείχνουν με τον πιο σαφή τρόπο ότι θέλουν πάση θυσία να μείνει η Ελλάδα στο ευρώ. Η συντριπτική τους πλειοψηφία (ποσοστό 74%) δεν θέλει να ακούει για άλλο νόμισμα παρά μόνο για το ευρώ.
Ξεκάθαρα είναι τα πράγματα και όταν οι πολίτες ερωτώνται τι πρέπει να κάνει η κυβέρνηση σε περίπτωση που δεν γίνουν δεκτές οι ελληνικές προτάσεις. Οι μισοί ζητούν υποχώρηση και ένα ποσοστό 41% ζητάει να αντισταθούμε.
Η πλειοψηφία των ερωτηθέντων θεωρεί επίσης ότι δεν είναι σε καλό δρόμο η κυβέρνηση όσον αφορά τον τρόπο με τον οποίο διαπραγματεύεται. Το ποσοστό αυτό είναι 47%.










Τα δυο πρόσωπα που κρίνονται για την στάση τους στις καταιγιστικές εξελίξεις το τελευταίο χρονικό διάστημα είναι ο πρωθυπουργός, Αλέξης Τσίπρας και ο αρχηγός της αξιωματικής αντιπολίτευσης, Αντώνης Σαμαράς.
Οι ψηφοφόροι εξακολουθούν να έχουν θετική γνώμη για τον πρωθυπουργό ενώ ο αρχηγός της αξιωματικής αντιπολίτευσης εξακολουθεί να έχει περισσότερες θετικές από αρνητικές γνώμες.
Όσο για τον υπουργό Οικονομικών Γιάνη Βαρουφάκη αξιολογούν θετικά την συμπεριφορά του παρά τις επικρίσεις που δέχεται. Θετικά τον αξιολογεί το 46% και αρνητικά το 39%.
Η δημοσκόπηση έγινε στις 3 και 4 Ιουνίου από την εταιρεία Alco για το Newsit σε 1.000 άτομα σε όλη την Ελλάδα.
loading...

Καμμένος σε Άδωνι: Στα τέσσερα εσείς, στα τέσσερα!

Σε μια επίδειξη υψηλού πολιτικού λόγου ο πρόεδρος των Ανεξάρτητων Ελλήνων κατά τη διάρκεια της ομιλίας του στη Βουλή στη συζήτηση για τη διαπραγμάτευση, απευθυνόμενος στους βουλευτές της Νέας Δημοκρατίας επανέλαβε τη φράση που είχε πει και στο παρελθόν: «Στα τέσσερα εσείς, στα τέσσερα!» εννοώντας τη διαπραγματευτική στρατηγική της προηγούμενη κυβέρνησης με τους δανειστές.
Το σχόλιο αυτό ήρθε ως απάντηση στις επικρίσεις της αντιπολίτευσης για την πρόταση της ελληνικής κυβέρνησης προς τους εταίρους.
Η φράση του κ. Καμμένου προκάλεσε την αντίδραση του Άδωνι Γεωργιάδη που άρχισε να διαμαρτύρεται και ο πρόεδρος των ΑΝΕΛ απευθύνθηκε στην κ. Κωνσταντοπούλου για να τον προστατεύσει.
Φυσικά η πρόεδρος της Βουλής δεν έχασε την ευκαιρία και «κάρφωσε» τον βουλευτή της ΝΔ αναφέροντας ότι «σας υπενθυμίζω ότι είναι συζήτηση πολιτικών αρχηγών. Θα σας παρεξηγήσουν».
Η ομιλία του κ. Καμμένου συνεχίζεται με την ίδια ένταση ενώ σε άλλο σημείο είπε πάλι προς τον κ. Γεωργιάδη «σταματήστε να ουρλιάζετε. Χάνετε ψήφους με τον τρόπο αυτό».

Διάβασε περισσότερα στο: Καμμένος σε Άδωνι: Στα τέσσερα εσείς, στα τέσσερα! | Plus: Πολιτική | gazzetta.gr 
Follow us: @gazzetta_gr on Twitter | gazzetta.gr on Facebook


Διάβασε περισσότερα στο: Καμμένος σε Άδωνι: Στα τέσσερα εσείς, στα τέσσερα! | Plus: Πολιτική | gazzetta.gr 
Follow us: @gazzetta_gr on Twitter | gazzetta.gr on Facebook


Πηγή.
loading...

Παρασκευή 5 Ιουνίου 2015

Καμμένος: Απελευθέρωση της χώρας, η πρόταση της κυβέρνησης.

«Ήρθε η ώρα της πρότασης της κυβέρνησης. Εμείς στηρίζουμε την κυβέρνηση αυτή μέχρι να επιτελεστεί η λαϊκή εντολή που έδωσε ο ελληνικός λαός, σημείωσε ο πρόεδρος των ΑΝ. Ελ., Πάνος Καμμένος στην συζήτηση σε επίπεδο πολιτικών αρχηγών για την διαπραγμάτευση του χρέους.

«Δεν θα φύγουμε ούτε ένα σίγμα από τα όρια που έθεσε. Η συμφωνία θα έχει μια εθνική γραμμή που θα λέει τέλος στην εξαθλίωση του λαού, στη λιτότητα για να πάρουμε το μέλλον στα χέρια μας. Δεν θα φύγουμε ούτε ένα σίγμα από αυτά τα όρια», συμπλήρωσε.

Καταλήγοντας ο κ. Καμμένος, αναφέρθηκε και στα πεπραγμένα της σημερινής κυβέρνησης: «Αυτή είναι μια κυβέρνηση που διαπραγματεύτηκε και έφερε μια συμφωνία 47 σελίδων, ένα κείμενο στο οποίο δεν αναφέρεται ότι θα φέρει άλλο μνημόνιο. Τελείωσαν τα μνημόνια. Η πρόταση της σημερινής κυβέρνησης είναι η απελευθέρωση της χώρας».















Πηγή.
loading...

Βαρουφάκης: "Θα καταβληθούν τα δεδουλευμένα στους εργαζομένους των πρώην ΑΤΕ και ΤΤ".

Για την καταβολή των δεδουλευμένων των εργαζομένων στην πρώην ΑΤΕ και στο πρώην ΤΤ δεσμεύθηκε ο υπουργός Οικονομικών, Γ. Βαρουφάκης.
 
Ο Γ. Βαρουφάκης συναντήθηκε το απόγευμα της Παρασκευής με αντιπροσωπεία των συλλόγων των εργαζομένων στην Αγροτική και στο νέο Ταχυδρομικό Ταμιευτήριο. 
 
Μάλιστα, όπως γνωστοποίησε ο υπουργός, το εν λόγω θέμα θα διευθετηθεί με έκδοση Υπουργικής Απόφασης, πριν το τέλος Ιουνίου.
 
Η σχετική δαπάνη δεν θα επιβαρύνει τον κρατικό προϋπολογισμό, αλλά θα προέλθει από την εκκαθάριση των προαναφερομένων πρώην πιστωτικών ιδρυμάτων.
 
Τμήμα ειδήσεωνDEFENCENET.gr 
loading...

Αφιερωμένο στους εναπομείναντες ψηφοφόρους της Ν.Δ.Ο... πατριώτης Σαμαράς χαίρεται για τα επαχθή μέτρα που ζητούν οι δανειστές!

«Η δήθεν πετυχημένη διαπραγμάτευση του κ. Τσίπρα κατέρρευσε χθες βράδυ. Τα προτεινόμενα μέτρα, όπως παραδέχονται και οι ίδιοι οι υπουργοί της κυβέρνησης, είναι πάρα πολύ σκληρότερα από τα μέτρα Χαρδούβελη», αναφέρει, σε δήλωσή του, ο πρόεδρος της ΝΔ, Αντώνης Σαμαράς, ο οποίος δείχνει να χαίρεται για τα επώδυνα μέτρα που ζητούν οι δανειστές!
«Το “συνολικό κόστος Τσίπρα” είναι πια τεράστιο, όχι μόνο σε ΦΠΑ, ρεύμα, ιδιωτικό τομέα κλπ, αλλά κυρίως σε αξιοπιστία. Η κοροϊδία και τα ψέματα τελείωσαν», συνεχίζει στην προκλητική δήλωσή του ο κ. Σαμαράς, και προσθέτει: «Όπως πρέπει να τελειώσουν και οι ανοησίες για εκλογές. Γιατί εκλογές σήμερα θα γινόντουσαν υπό συνθήκες άγριες και ασύμφορες για τους Έλληνες. Αφήστε που θα μας έφερναν σε χειρότερο ακόμη σημείο από εκείνο που βρισκόμαστε σήμερα. Και, άλλωστε, τι θα ζητούσε ο ΣΥΡΙΖΑ, να πάρει εντολή από το λαό για να μας πάει στη δραχμή; Εκτός πια και αν αυτός ήταν από την αρχή ο πραγματικός τους στόχος».
 
«Η μόνη διέξοδος που έχει απομείνει για τον κ. Τσίπρα είναι να προσέλθει στη μεγάλη εθνική συνεννόηση που έχουμε προτείνει.Είναι ο μόνος δρόμος για τη χώρα», καταλήγει.


Read more: http://www.newsbomb.gr/politikh/political-parties/story/593270/o-patriotis-samaras-xairetai-gia-ta-epaxthi-metra-poy-zitoyn-oi-daneistes#ixzz3cB8FK31U


loading...

Τα παίζει όλα για όλα η κυβέρνηση: Εκτακτη συνεδρίαση της Βουλής συγκαλεί ο Αλέξης Τσίπρας.

Ραγδαίες είναι οι εξελίξεις στο εσωτερικό της κυβέρνησης σε ό,τι αφορά τη διαπραγμάτευση με τους δανειστές. Ο πρωθυπουργός, υπό το βάρος των ασφυκτικών πιέσεων των δανειστών και των σκληρών μέτρων που έχουν απαιτήσει οι Θεσμοί, συγκάλεσε εκτάκτως συζήτηση προ ημερησίας διατάξεως για τη διαπραγμάτευση η οποία θα πραγματοποιηθεί σήμερα Παρασκευή, στις 18:00 στη Βουλή.
Εκτιμάται ότι ο κ. Τσίπρας θα ενημερώσει τα κόμματα για τις διαπραγματεύσεις, τις κινήσεις τις κυβέρνησης και τις κόκκινες γραμμές που θέτει ενώ η αντιπολίτευση αναμένεται να ασκήσει έντονη κριτική για τους χειρισμούς των τελευταίων ημερών.
Οι δανειστές, σύμφωνα με τις πηγές που επικαλείται το Reuters, φέρονται να ζητούν από την Ελλάδα έσοδα 1% του ΑΕΠ από αύξηση ΦΠΑ, 1% από περικοπές συντάξεων, καθώς επίσης και μη υπαναχώρηση στο ασφαλιστικό ή μονομερείς ενέργειες στα εργασιακά.
Η συζήτηση θα γίνει βάσει του άρθρου 142Α του κανονισμού της Βουλής με ανοχή ως προς τον χρόνο.
Σύμφωνα με όσα προβλέπει το σχετικό άρθρο, η διάρκεια ενημέρωσης ή δήλωσης από τον πρωθυπουργό δεν μπορεί να υπερβαίνει τα 10 λεπτά.
Οι πρόεδροι των κοινοβουλευτικών ομάδων της αντιπολίτευσης μπορούν να αναπτύξουν τις απόψεις τους για το περιεχόμενο της ανακοίνωσης ή δήλωσης της κυβέρνησης για πέντε λεπτά.
Η απάντηση του πρωθυπουργού στις απόψεις των αρχηγών των κομμάτων της αντιπολίτευσης δεν μπορεί να υπερβεί τα πέντε λεπτά.
Οι πρόεδροι των Κοινοβουλευτικών Ομάδων έχουν δικαίωμα δευτερολογίας για τρία λεπτά και ο πρωθυπουργός κλείνει τη συζήτηση μέσα σε πέντε λεπτά.
Δικαίωμα ενημέρωσης έχουν και οι αρμόδιοι υπουργοί για δέκα λεπτά αρχικά ενώ η δευτερολογία τους δεν μπορεί να ξεπερνά τα πέντε λεπτά.
Η συνεδρίαση θα γίνει αφού πρώτα ο πρωθυπουργός ενημερώσει υπουργούς και στελέχη της κυβέρνησης για τις διαπραγματεύσεις, με σκοπό να υπάρξει από την ελληνική πλευρά μια νέα απάντηση στα τελεσίγραφα των δανειστών.
Η λίστα με τα μέτρα
Υπενθυμίζεται ότι μία λίστα με μέτρα που ζητούν οι δανειστές από την Αθήνα, με στόχο την επίτευξη συμφωνίας, παρουσίαζει επικαλούμενο πηγές το πρακτορείο Reuters.
Οι δανειστές, σύμφωνα με τις πηγές που επικαλείται το Reuters, φέρονται να ζητούν από την Ελλάδα έσοδα 1% του ΑΕΠ από αύξηση ΦΠΑ, 1% από περικοπές συντάξεων, καθώς επίσης και μη υπαναχώρηση στο ασφαλιστικό ή μονομερείς ενέργειες στα εργασιακά.
Ζητούν επίσης εξοικονόμηση 800 εκατ. ευρώ σταδιακά, έως το 2016, με την κατάργηση του ΕΚΑΣ.
Παράλληλα, φέρονται να ζητούν δέσμευση της Αθήνας για ιδιωτικοποιήσεις των ΑΔΜΗΕ, ΕΛΠΕ, Ελληνικού, λιμανιών και ΤΡΑΙΝΟΣΕ.
Στην περίπτωση που η συμφωνία γίνει δεκτή, τότε προβλέπεται η αποδέσμευση 10,9 δισ.,ευρώ από τον EFSF για τις χρηματοδοτικές ανάγκες της χώρας την περίοδο Ιουλίου – Αυγούστου.
Οπως αντιλαμβάνεται κανείς πρόκειται για τα μέτρα που διέρρευσαν και χθες μετά τη συνάντηση του πρωθυπουργού με τον Ζ.Κ. Γιούνκερ και απορρίφθηκαν άμεσα από την ελληνική πλευρά. Αλλωστε, είναι πολύ δύσκολο να περάσει η πρόβλεψη για έσοδα 1% από τον ΦΠΑ, δηλαδή περί το 1,8 δισ. ευρώ, χωρίς να υπάρξει μεγάλη αύξηση σε βασικά αγαθά και υπηρεσίες.
Επίσης, η Αθήνα δεν συζητά καθόλου την κατάργηση του ΕΚΑΣ αλλά και τις περικοπές 1,8 δισ. από συντάξεις ενώ αντιδράσεις θα υπάρξουν και για τις ιδιωτικοποιήσεις που ζητά η πλευρά των δανειστών.
Πηγή: mignatiou.com
loading...
loading...