loading...

Τρίτη 7 Ιουλίου 2015

Οι ΗΠΑ ετοιμάζουν Πραξικόπημα στην Ελλάδα για να μην συμμαχήσει με τη Ρωσία!

Για το λόγο αυτό, απέστειλαν στην Αθήνα την ειδικό στα πραξικοπήματα Βικτόρια Νούλαντ.
Οι Ηνωμένες Πολιτείες και η Γερμανία προετοιμάζονται να οργανώσουν πραξικόπημα στην Ελλάδα για να κρατήσουν τη χώρα σε λειτουργία ως στρατηγικό περιουσιακό στοιχείο του ΝΑΤΟ στην ευάλωτη ευρωπαϊκή νοτιοανατολική πτέρυγα.
«Ένα πραξικόπημα στην Αθήνα για να σώσει τη συμμαχική Ελλάδα από τον εχθρό Ρωσία, είναι στις προετοιμασίες από τις ΗΠΑ και τη Γερμανία, με την υποστήριξη των μη φορολογουμένων της Ελλάδας – τους Έλληνες ολιγάρχες, τους αγγλο-έλληνες Εφοπλιστές και την Ελληνική Εκκλησία», γράφει ο John Helmer, μακροβιότερος ξένος ανταποκριτής στη Ρωσία, που δεν συνδέεται με τα εταιρικά μέσα ενημέρωσης.
loading...

"ΑΣΚΗΘΗΚΑΝ ΟΙ ΠΡΩΤΕΣ ΔΙΩΞΕΙΣ ΣΤΟΥΣ ΔΗΜΟΣΙΟΓΡΑΦΟΥΣ ΤΟΥ ΜΑΥΡΟΥ ΜΕΤΩΠΟ"

Μετά από μια θυελλώδη συνεδρίαση του Πειθαρχικού Συμβουλίου της ΕΣΗΕΑ αποφασίστηκε κατά πλειοψηφία να ασκηθούν οι πρώτες
διώξεις στους πρωταγωνιστές των τηλεοπτικών σταθμών που πρωτοστάτησαν την περασμένη εβδομάδα στη μαζική επιχείρηση
τρομοκράτησης των πολιτών. Χρησιμοποιώντας ψευδείς ειδήσεις, παραπλανητικές ειδήσεις, αντιγραφή των εκβιαστικών θέσεων
των ξένων δανειστών ενάντια στην κυβέρνηση και τη διενέργεια του δημοψηφίσματος αρχικά και των θέσεων του μαύρου μπλόκ ΝΔ,
ΠΑΣΟΚ, Ποτάμι αμέσως μετά, οι τηλεοπτικοί σταθμοί και κυρίως οι δημοσιογράφοι έγιναν στόχος των πολιτών.

loading...

Τυφώνας ο Αλέξης σαρώνει το φαύλο σύστημα της μεταπολίτευσης.

Ο ισχυρος τυφώνας που ονομάζεται Αλέξης Τσίπρας σαρώνει το σαθρό και χρεοκοπημένο σύστημα της μεταπολίτευσης ενώ ταυτόχρονα δρομολογεί ραγδαίες εξελίξεις για αποκατάσταση της δημοκρατικής λειτουργίας της Ευρωπαϊκής Ένωσης, που θα σημάνει το τέλος της λιτότητας και της γερμανικής κυριαρχίας.
Η σαρωτική νίκη του Αλέξη Τσίπρα στο ιστορικό δημοψήφισμα της Κυριακής, προκάλεσε ισχυρές σεισμικές δονήσεις στην Ελλάδα που είχαν σαν αποτέλεσμα να καταρρεύσει με πάταγο το σαθρό και χρεοκοπημένο πολιτικό σκηνικό, που στήθηκε μετά τη μεταπολίτευση.

loading...

ΔΗΜΟΨΗΦΙΣΜΑ ΑΠΟΧΩΡΗΣΗΣ ΑΠΟ ΤΗΝ ΕΥΡΩΠΑΙΚΗ ΕΝΩΣΗ ΔΙΟΡΓΑΝΩΣΑΝ ΟΙ ΑΥΣΤΡΙΑΚΟΙ.

Ενώ η Ελλάδα στραγγαλίζεται αργά αλλά σταθερά από τους «εταίρους» της, την ίδια ώρα την έντονη οργή τους για την Ευρωπαϊκή Ένωση που έχει καταντήσει μια ένωση τοκογλύφων και πολιτικών που επιδιώκουν την εξόντωση των ευρωπαϊκών λαών, θα εκδηλώσουν οι Αυστριακοί με ένα παλλαϊκό δημοψήφισμα που διοργανώσαν σαν πρώτο βήμα για την αποχώρηση τους από αυτή την Ένωση.
Όπως προβάλλουν οι αφίσες που έχουν ήδη κυκλοφορήσει σε ευρεία έκταση σε όλη την Αυστρία, το παλλαϊκό αυτό δημοψήφισμα θα διεξαχθεί από τις 24 Ιουνίου μέχρι στις 1 Ιουλίου. Το κύριο σύνθημα του δημοψηφίσματος είναι «DA GEHEN WIR IN» που σημαίνει «Θα Πάμε Οπωσδήποτε» και δείχνει με χαρακτηριστικό τρόπο την αποφασιστικότητα των διοργανωτών του δημοψηφίσματος να κινητοποιήσουν τον αυστριακό λαό κατά της Ευρωπαϊκής Ένωσης.
Το δημοψήφισμα, σύμφωνα με τις αφίσες που έχουν κυκλοφορήσει, διεξάχθήκε σε όλες τις κοινότητες και τους δήμους της Αυστρίας και έχει καθαρά αντιευρωπαϊκό χαρακτήρα. Η οργανωτική επιτροπή αποτελείται από Αυστριακούς πολίτες όλων των τάξεων και είναι αντιπροσωπευτική, ενώ και πολλοί επώνυμοι της δημόσιας ζωής χωρίς κομματικές ταυτότητες στηρίζουν την διεξαγωγή του δημοψηφίσματος.
Να σημειώσουμε ότι οι Αυστριακοί είναι οργισμένοι από τις ακολουθούμενες πολιτικές των τελευταίων ετών στην Ευρωπαϊκή Ένωση, ενώ στο θέμα των μουσουλμάνων που έχουν κατακλύσει ανεξέλεγκτα την χώρα έχουν λάβει έκτακτα μέτρα που συχνά δεν συνάδουνε με τα ευρωπαϊκά δεδομένα κάτι που έχει προκαλέσει την αντίδραση ευρωπαϊκών οργάνων. Το αυτί όμως των Αυστριακών, δεν «ιδρώνει» από τέτοιες αντιδράσεις.
Εμπρός λοιπόν αν και γερμανόφωνη η Αυστρία μπορεί να δώσει το παράδειγμα για να αντιστραφεί αυτή η καταστροφική πορεία της Ευρωπαϊκής Ένωσης, ή να διαλυθεί αυτό το «τέρας» που κατατρώει τους λαούς της Ευρώπης με πρώτο και καλύτερο τον ελληνικό λαό.
ΝΙΚΟΣ ΧΕΙΛΑΔΑΚΗΣ
Δημοσιογράφος-Συγγραφέας-Τουρκολόγος
www.nikosxeiladakis.gr
loading...

Aκραία κ διχαστική η δήλωση του......

Γ.Δελαστίκ: «Γερμανοτσολιάδες και σκυλιά το 40% των Ελλήνων που ψήφισαν ΝΑΙ»! (vid)

Αντιδράσεις προκάλεσε η δήλωση του Γιώργου Δελαστίκ τη βραδιά του δημοψηφίσματος στην ενημερωτική εκπομπή του Star. 
«Αυτό που έκανε ο ελληνικός λαός απόψε με όλα τα σκυλιά να αλυχτάνε εναντίον του, είναι μεγαλοπρεπής κίνηση. Αποδείχτηκε ότι ο ελληνικός λαός δεν είναι ραγιάς, δεν είναι γερμανοτσολιάς», είπε ο κ. Δελαστίκ και όταν ρωτήθηκε αν είναι το 40% του ελληνικού λαού γερμανοτσολιάδες, ανέφερε: «Δεν έχω πρόθεση να απαντήσω. Δεν έχω καμία πρόθεση να συζητήσω οτιδήποτε».
Έκπληκτος ο Νίκος Χατζηνικολάου παρατήρησε: «Αυτό που είπατε είναι πολύ βαρύ. Να σας ρωτάμε αν θεωρείτε το 40% του ελληνικού λαού γερμανοτσολιάδες και να μην απαντάτε, αυτό με ενοχλεί και μένα βαθύτατα». «Το αντιλαμβάνομαι», ήταν η στωική απάντηση του Γιώργου Δελαστίκ.
Μερικά λεπτά αργότερα, ο Νίκος Χατζηνικολάου επανήλθε λέγοντας: «Πρέπει να σας πω ότι αν δεν είχα την προσωπική φιλία ετών μαζί σας, θα σας ζητούσα να αποχωρήσετε. Δεν το έπραξα για λόγους μόνο προσωπικής φιλίας. Εισέπραξα πολύ αρνητική έκπληξη απόψε για σας με αυτή την τοποθέτησή σας, την οποία ενώ σας την επισημάναμε δεν κάνατε ούτε μισό βήμα πίσω και μιλάτε για το 40% των Ελλήνων».
Ο Γιώργος Δελαστίκ επιβεβαίωσε: «Για όσους ψήφισαν ΝΑΙ».
«Πολύ θλιβερό!», είπε κλείνοντας ο Νίκος Χατζηνικολάου.

loading...

"Φύγετε από εδώ" είπε ο Βαρουφάκης στα "τοξικά ΜΜΕ" - ΒΙΝΤΕΟ.

Πανικός επικράτησε κατά την αποχώρηση του Γιάνη Βαρουφάκη από το υπουργείο Οικονομικών Δεκάδες φωτογράφοι, οπερατέρ και δημοσιογράφοι έπεσαν πάνω του ζητώντας μια δήλωση και καταγράφοντας την τελευταία του έξοδο.

Κάποιοι έπεσαν πάνω σε μια σταθμευμένη μηχανή που βρισκόταν στη μηχανή του τέως υπουργού και την πέταξαν κάτω. Ο κ Βαρουφάκης βοήθησε να την σηκώσουν και στη συνέχεια μίλησε για τοξικά μέσα ενημέρωσης.

"Τα τοξικά ΜΜΕ καλό είναι να εκπολιτίζονται λίγο. Φύγετε από εδώ. Είναι μια ζούγκλα αυτό που έχετε κάνει εδώ. Φτάνει" είπε.

loading...

Ο Φιντέλ Κάστρο χαιρετίζει τον γενναίο Ελληνικό λαό.

Ο ιστορικός ηγέτης της Κούβας,  Φιντέλ Κάστρο, απέστειλε συγχαρητήρια επιστολή στον Πρωθυπουργό, Αλέξη Τσίπρα, για την «λαμπρή νίκη» του στο δημοψήφισμα, ευχόμενος, παράλληλα, «τη μεγαλύτερη δυνατή επιτυχία».
Σας επισυνάπτουμε την επιστολή καθώς και την μετάφρασή της:

Εξοχότατε κ. Αλέξη Τσίπρα,
Πρωθυπουργέ της Ελλάδας
                       
                        Σας συγχαίρω θερμά για τη λαμπρή πολιτική σας νίκη, τις λεπτομέρειες της οποίας παρακολούθησα από κοντά μέσω του καναλιού TeleSur.
                        Η Ελλάδα είναι πολύ οικεία για τους Κουβανούς. Αυτή μας δίδαξε φιλοσοφία, τέχνη και επιστήμες της αρχαιότητας όταν σπουδάζαμε στο σχολείο και, μαζί με αυτά, την πιο περίπλοκη από όλες τις ανθρώπινες δραστηριότητες: την τέχνη και την επιστήμη της πολιτικής.

                        Η χώρα σου, ειδικά η τόλμη της στην παρούσα συγκυρία, γεννά το θαυμασμό στους λαούς της Λατινιής Αμερικής και της Καραϊβικής αυτού του ημισφαιρίου, που βλέπουν πώς η Ελλάδα, μπροστά σε απειλές από το εξωτερικό, υπερασπίζεται την ταυτότητά της και την κουλτούρα της. Ούτε ξεχνούν ότι ένα χρόνο μετά την επίθεση του Χίτλερ στην Πολωνία, ο Μουσολίνι διέταξε το στρατό του να εισβάλει στην Ελλάδα, και αυτή η γενναία χώρα απώθησε την επίθεση και ανάγκασε τους εισβολείς να υποχωρήσουν, κάτι που οδήγησε στην ανάπτυξη τεθωρακισμένων γερμανικών δυνάμεων στην Ελλάδα οι οποίες παραμέρισαν τους αρχικούς στόχους της ύπαρξής τους.

                        Η Κούβα αναγνωρίζει το θάρρος και τις επιχειρισιακές ικανότητες των ρωσικών στρατευμάτων, που, ενωμένες με τις δυνάμεις του ισχυρού συμμάχου τους, της Λαϊκής Δημοκρατίας της Κίνας, και με αυτές άλλων εθνών της Μέσης Ανατολής και της Ασίας, επιχειρούσαν πάντα να απογεύγουν τον πόλεμο αλλά ποτέ δεν επέτρεψαν η στρατιωτική επιθετικότητα να περάσει χωρίς μια απάντηση πειστική και συντριπτική.

                        Στις τωρινές πολιτικές συνθήκες στον πλανήτη μας, όταν η ειρήνη και η επιβίωση του είδους μας κρέμονται από μια κλωστή, κάθε απόφαση, περισσότερο από κάθε άλλη φορά, πρέπει να αναλύεται και να εφαρμόζεται με προσοχή, με τρόπο που κανείς δε θα μπορεί να αμφισβητήσει την εντιμότητα και την σοβαρότητα με τις οποίες πολλοί από τους πιο υπεύθυνους και σοβαρούς από όσους διοικούν, αγωνίζονται σήμερα για να αντιμετωπίσουν τις καταστροφές που απειλούν τον πλανήτη.

                        Σας ευχόμαστε, εντιμότατε σύντροφε, Αλέξη Τσίπρα τη μεγαλύτερη δυνατή επιτυχία.Αδελφικά,

                        Fidel Castro Ruz                                                                      Julio 5 de 2015                                                                                                      8 y 12 p.m.

loading...

Δευτέρα 6 Ιουλίου 2015

"ΝΙΚΗ ΕΝΑΝΤΙΑ ΣΤΗΝ ΕΥΡΩΠΑΪΚΗ ΟΛΙΓΑΡΧΙΑ" Ύμνοι για τους Ελληνες από Μ.Λεπέν και Ν.Φάρανζ: "Είναι φανταστικό να βλέπεις το κουράγιο των Ελλήνων απέναντι στο bullying των Βρυξελλών".












                        Ενθουσιασμός σε όλα τα ευρωπαϊκά κόμματα που αντιστρατεύονται τη διεφθαρμένη γραφειοκρατία των Βρυξελλών και τη μονοκρατορία του Βερολίνου. Μετά τη θερμή δήλωση του "συγγενούς" στον ΣΥΡΙΖΑ πολιτικού σχηματισμού των Podemos, ήρθε η άλλη πλευρά του ευρωπαϊκού πολιτικού φάσματος, του βρετανικού UKIP του Νάιτζελ Φάρατζ και του γαλλικού Εθνικού Μετώπου της Μαρί Λεπέν.
Η πρώτη δήλωση του Ν.Φάρατζ έγινε στον προσωπικό του λογαριασμό στο Twitter και ήταν σαφώς ενθουσιώδης: "Το σχέδιο της ΕΕ πεθαίνει. Είναι φανταστικό να βλέπεις το κουράγιο του ελληνικού λαού απέναντι στο πολιτικό και οικονομικό bullying από τις Βρυξέλλες», έγραψεο Φαράτζ.
Ενώ λίγη ώρα αργότερα, η επικεφαλής του Εθνικού Μετώπου, Μαρίν Λεπέν, έγραψε: "Η νίκη του "όχι" στο ελληνικό δημοψήφισμα είναι μία νίκη του λαού ενάντια στην ευρωπαϊκή ολιγαρχία. Είναι ένα "όχι" ελευθερίας, επανάστασης κατά των ευρωπαϊκών όρων που θέλουν να επιβάλουν το κοινό νόμισμά τους με κάθε κόστος, παρά την πιο απάνθρωπη και αντιπαραγωγική λιτότητα".
loading...

Τον "έφαγαν" οι δανειστές.Την παραίτηση του ανακοίνωσε ο Γιάνης Βαρουφάκης.

Την παραίτησή του από το υπουργείο Οικονομικών υπέβαλε ο Γιάνης Βαρουφάκης με ανακοίνωσή του. «Λίγο μετά την ανακοίνωση των αποτελεσμάτων του δημοψηφίσματος, μου κατέστη γνωστό ότι οι συμμετέχοντες στο Eurogroup, και λοιποί εταίροι, θα ‘εκτιμούσαν’ την... απουσία μου από τις συνεδριάσεις του, κάτι που ο Πρωθυπουργός έκρινε ότι ίσως βοηθήσει στην επίτευξη συμφωνίας.
Για αυτό και αποχωρώ από το υπουργείο Οικονομικών» αναφέρει συγκεκριμένα ο κ. Βαρουφάκης και προσθέτει:
«Είναι καθήκον μου να βοηθήσω όσο μπορώ τον Αλέξη Τσίπρα να εκμεταλλευτεί, όπως εκείνος κρίνει, το κεφάλαιο που μας δώρησε ο ελληνικός λαός μέσω του δημοψηφίσματος. Κι είναι τιμή μου η απαίτηση των δανειστών».
«Η Αριστερά λειτουργεί συλλογικά και οι αριστεροί δεν αγαπάμε τις καρέκλες», σημειώνει ο κ. Βαρουφάκης υπογραμμίζοντας πως θα στηρίξει τον Αλέξη Τσίπρα, την νέα ηγεσία του υπουργείου Οικονομικών, την κυβέρνηση της Αριστεράς.
Δείτε το κείμενο που το ανήρτησε στο ιστολόγιο του:
Ολόκληρη η ανακοίνωση παραίτησης του Γ. Βαρουφάκη:
«Το δημοψήφισμα της 5ης Ιουλίου θα μείνει στην παγκόσμια ιστορία ως μοναδική στιγμή που ένας μικρός ευρωπαϊκός λαός όρθωσε το ανάστημά του εναντίον της Χρεοδουλοπαροικίας. Όπως όλες οι δημοκρατικές κατακτήσεις, έτσι κι αυτή η ιστορική απόρριψη του τελεσίγραφου του Eurogroup της 25ης Ιουνίου έχει μεγάλο κόστος. Είναι λοιπόν απαραίτητο το κεφάλαιο του ΟΧΙ να επενδυθεί άμεσα ώστε να μετατραπεί σε ΝΑΙ σε κάποια έντιμη συμφωνία-επίλυση – με αναδιάρθρωση χρέους, με μειωμένη λιτότητα, με αναδιανομή υπέρ των μη εχόντων, με πραγματικές μεταρρυθμίσεις.
Λίγο μετά την ανακοίνωση των αποτελεσμάτων του δημοψηφίσματος, μου κατέστη γνωστό ότι οι συμμετέχοντες στο Eurogroup, και λοιποί εταίροι, θα «εκτιμούσαν» την... απουσία μου από τις συνεδριάσεις του, κάτι που ο Πρωθυπουργός έκρινε ότι ίσως βοηθήσει στην επίτευξη συμφωνίας. Για αυτό και αποχωρώ από το Υπουργείο Οικονομικών.
Είναι καθήκον μου να βοηθήσω όσο μπορώ τον Αλέξη Τσίπρα να εκμεταλλευτεί, όπως εκείνος κρίνει, το κεφάλαιο που μας δώρησε ο ελληνικός λαός μέσω του δημοψηφίσματος.
Και είναι τιμή μου η απαίτηση των δανειστών.
Η Αριστερά λειτουργεί συλλογικά και οι αριστεροί δεν αγαπάμε τις καρέκλες. Θα στηρίξω τον Αλέξη Τσίπρα, την νέα ηγεσία του Υπουργείου Οικονομικών, την κυβέρνηση της Αριστεράς.
Η υπερπροσπάθεια να τιμήσουμε τον γενναίο ελληνικό λαό, και το περίφημο ΟΧΙ που χάρισε χτες στους απανταχού δημοκράτες, μόλις ξεκινά!»
Το παρασκήνιο της αποχώρησης Βαρουφάκη
Σύμφωνα με πληροφορίες η απόφαση ελήφθη αργά χθες το βράδυ μετά από συζήτηση με τον πρωθυπουργό. Ηταν γνωστό πως η σχέση με τους υπόλοιπους 18 ΥΠΟΙΚ ήταν πολύ κακές.
Η κίνηση αυτή ερμηνεύεται ως μία προσπάθεια -οπισθοχώρηση του πρωθυπουργού για να ξεκλειδώσει η διαπραγμάτευση.
Νωρίς το πρωί ο αντιπρόεδρος της κυβέρνησης Γιάννης Δραγασάκης πήγε στο Μέγαρο μαξίμου προκειμένου να συζητήσει με τον πρωθυπουργό και να αποφασιστεί ποιος θα είναι ο νέος υπουργός Οικονομικών.
 








loading...

Ανοίγουν και τη Δευτέρα καταστήματα τραπεζών για τους συνταξιούχους.

Η Ελληνική Ένωση Τραπεζών ανακοίνωσε ότι τα καταστήματα των τραπεζών - μελών της που ήταν ανοικτά την Παρασκευή 3 Ιουλίου 2015 θα είναι ανοικτά και αύριο, Δευτέρα 6 Ιουλίου, για τις ίδιες συναλλαγές.
 
Σε αυτά τα καταστήματα θα εξυπηρετηθούν και όσοι συνταξιούχοι δεν έχουν ακόμα εισπράξει το ποσό των 120 ευρώ, διότι δεν έχουν κάρτα.
loading...

Κυριακή 5 Ιουλίου 2015

"Την παραίτησή του από την ηγεσία της Νέας Δημοκρατίας ανακοίνωσε ο Αντώνης Σαμαράς."















"Την παραίτησή του από την ηγεσία της Νέας Δημοκρατίας ανακοίνωσε ο Αντώνης Σαμαράς."
Πηγή.
loading...

«ΙΣΧΥΡΗ ΕΝΤΟΛΗ ΣΤΗΝ ΚΥΒΕΡΝΗΣΗ ΓΙΑ ΝΑ ΦΕΡΕΙ ΣΥΜΦΩΝΙΑ» Σκουρλέτης: Σήμερα δεν υπάρχει Ελληνας να μην νιώθει περήφανος.

«Νομίζω πως δεν υπάρχει Έλληνας σήμερα που να μην είναι υπερήφανος» δήλωσε ο υπουργός Εργασίας Π. Σκουρλέτης μπαίνοντας στο Μαξίμου.
«Διότι ανεξάρτητα από το τι ψήφισε έδειξε πως αυτός ο τόπος πρώτα από όλα σέβεται τη Δημοκρατία. Αλλά και η ίδια η κυβέρνηση νομίζω ότι πηγαίνει με μια ισχυρή εντολή, ένα ισχυρό διαπραγματευτικό χαρτί για να φέρει μια συμφωνία η οποία θα ανοίξει άλλους δρόμους» πρόσθεσε ο κ. Σκουρλέτης,
Πηγή.
loading...

Άγρια ΓΙΟΥΧΑ στον Στ. Θεοδωράκη στο εκλογικό κέντρο που ψήφισε.










        " Ο κόσμος αποδοκίμασε τη στάση του "Ποταμιού" της διαπλοκής"στο οποίο άσκησε το εκλογικό του δικαίωμα. Έντονες αποδοκιμασίες και άγρια γιούχα δέχθηκε ο Σταύρος Θεοδωράκης, στο εκλογικό τμήμα στο Χαϊδάρι στο οποίο άσκησε το εκλογικό του δικαίωμα.Οταν έφτασε εκεί ο επικεφαλής του Ποταμιού, δεκάδες συγκεντρωμένοι του επιτέθηκαν φραστικά, ενώ η προσπάθειά του να ανοίξει διάλογο μαζί τους δεν είχε αποτέλεσμα.«Ελπίζω ο σπόρος του διχασμού που τόσο απερίσκεπτα έριξαν κάποιοι στην κοινωνία για να υπηρετήσουν τα μικροκομματικά οφέλη τους, να μην καρποφορήσει», είπε ο κ. Θεοδωράκης αφού ψήφισε.
Πηγή.

loading...

Ο ΣΥΡΙΖΑ ζητά παρέμβαση εισαγγελέα σε ΜΜΕ.

Για παραβίαση της εκλογικής νομοθεσίας που απαγορεύει τις εκπομπές πολιτικού περιεχομένου, κάνει λόγο σε ανακοίνωσή του ο ΣΥΡΙΖΑ, ενώ καταγγέλλει τον τηλεοπτικό σταθμό ΣΚΑΙ.
«Παρά τη σχετική απαγόρευση του νόμου ο τηλεοπτικός σταθμός ΣΚΑΙ χθες Σάββατο, μία μέρα πριν το δημοψήφισμα, συνεχίζει τις εκπομπές πολιτικού περιεχομένου, με καλεσμένους εκπροσώπους του ΝΑΙ.
Η παραβίαση αυτή της εκλογικής νομοθεσίας  εντάσσεται σε μια πρωτοφανή προσπάθεια επηρεασμού του εκλογικού σώματος και απαιτεί την άμεση παρέμβαση των αρμόδιων Αρχών», αναφέρει η ανακοίνωση του ΣΥΡΙΖΑ.
loading...

Μάθε που ψηφίζεις.

Τηλέφωνο:2131361500
www.ypes.gr
Πηγή φωτογραφίας.

loading...

ΤΩΡΑ: Εκατοντάδες αγανακτισμένοι στο MEGA για την άθλια προπαγάνδα του ΝΑΙ (ΦΩΤΟΣ)





















Mega Channel
Διαδηλωτές βρέθηκαν πριν λίγη ώρα έξω από τις εγκαταστάσεις του τηλεοπτικού σταθμού MEGA στη λεωφόρο Μεσογείων. Με αυτόν τον τρόπο θέλησαν να διαμαρτυρηθούν για την τηλεοπτική προπαγάνδα υπέρ του «ναι».













































Πηγή.
loading...

Μην γονατίσετε την Ελλάδα, γιατί εάν σηκωθεί θα τρέχετε.

"Μην γονατίσετε την Ελλάδα, γιατί εάν σηκωθεί θα τρέχετε"
Για εκλογικό σεισμό στην Ευρωζώνη κάνει λόγο ο κορυφαίος οικονομολόγος και προειδοποιεί τους θεσμούς για ενδεχόμενη επιτυχία της… δραχμής. Το άρθρο αναφέρει τα εξής: «Η ουσία της ελληνικής κατάστασης είναι ότι οι πραγματικές παράμετροι μίας βραχυχρόνιας συμφωνίας είναι σαφείς και αναπόφευκτες: Η Ελλάδα δεν μπορεί να έχει πρωτογενές έλλειμμα του προϋπολογισμού, γιατί κανείς δεν θα της δανείζει χρήματα. Και δεν μπορεί να έχει μεγάλο πρωτογενές πλεόνασμα,επειδή δεν είναι δυνατό να την ξεζουμίσει κανείς άλλο. Έτσι, θα έλεγε κανείς ότι μια συμφωνία ώστε η Ελλάδα να έχει ένα μικρό πρωτογενές πλεόνασμα κατά τα επόμενα χρόνια θα είναι εύκολο να επιτευχθεί. Αυτό θα συμβεί, οπότε γιατί να μην το επισημοποιήσουμε;Αλλά τώρα το ΔΝΤ παίζει τον κακό μπάτσο, δηλώνοντας ότι δεν μπορεί να απελευθερώσει κεφάλαια μέχρι ο ΣΥΡΙΖΑ να πατήσει τις γραμμές του για τις συντάξεις και τη μεταρρύθμιση της αγοράς εργασίας. Το τελευταίο είναι αμφίβολο οικονομικά -η ίδια η έρευνα του ΔΝΤ δεν μπορεί να στηρίξει τον ενθουσιασμό για τις διαρθρωτικές μεταρρυθμίσεις, κυρίως στην αγορά εργασίας.Τα παραπάνω επισημαίνουν πιθανώς ένα πραγματικό πρόβλημα -η Ελλάδα κατά πάσα πιθανότητα δεν μπορεί να προσφέρει ό,τι έχει υποσχεθεί στους συνταξιούχους- αλλά αυτό γιατί θα πρέπει να είναι ένα θέμα πέρα και πάνω από το γενικό ζήτημα του πρωτογενούς πλεονάσματος.Θα ήθελα να παροτρύνω όλους να αναρωτηθούν τι θα συμβεί εάν πράγματιη Ελλάδα εξωθηθεί εκτός ευρώ. (Ναι, Grexit -άσχημη λέξη, αλλά τη συνηθίσαμε.) Σίγουρα θα ήταν άσχημα στην Ελλάδα,τουλάχιστον σε πρώτη φάση. Αυτή τη στιγμή οι χώρες του πυρήνα του ευρώ πιστεύουν ότι το υπόλοιπο της ευρωζώνης μπορεί να το xειριστεί, το οποίο θα μπορούσε να είναι αλήθεια. Σημειώστε, ωστόσο, ότι το υποτιθέμενο τείχος προστασίας της ΕΚΤ δεν έχει δοκιμαστεί ποτέ στην πραγματικότητα.
Εάν οι αγορές χάσουν την πίστη τους και ο έρθει ο χρόνος για αγορές ισπανικών ή ιταλικών ομολόγων από την ΕΚΤ, αυτό θα γίνει πραγματικότητα;Αλλά το μεγαλύτερο ερώτημα είναι τι θα συμβεί ένα ή δύο χρόνια μετά το Grexit, όπου ο πραγματικός κίνδυνος για το ευρώ δεν είναι ότι η Ελλάδα θα αποτύχει, αλλά ότι θα πετύχει. Ας υποθέσουμε ότι μία σημαντικά υποτιμημένη νέα δραχμή φέρει μια πλημμύρα Βρετανών να πίνουν μπύρα στο Ιόνιο πέλαγος, και η Ελλάδα αρχίσει να ανακάμπτει. Αυτό θα ενθαρρύνει σε μεγάλο βαθμό τους αμφισβητίες της λιτότητας και της εσωτερικής υποτίμησης αλλού.Σκεφτείτε το. Μόλις προχθές οι Πολύ Σοβαροί Ευρωπαίοι χαιρετούσαν την Ισπανία ως μια μεγάλη επιτυχία, μια δικαίωση του όλου προγράμματος. Προφανώς ο ισπανικός λαός δεν συμφωνεί. Κι αν οι δυνάμεις που είναι ενάντια στο κατεστημένο έχουν να δείξουν προς μια Ελλάδα που ανακάμπτει, η απαξίωση του κατεστημένου θα επιταχυνθεί.Ένα συμπέρασμα, υποθέτω, είναι ότι η Γερμανία θα πρέπει να προσπαθήσει να σαμποτάρει την Ελλάδα μετά την έξοδο. Ελπίζω όμως αυτό θα θεωρείται απαράδεκτο.
Πηγή.




























loading...

Σάββατο 4 Ιουλίου 2015

Οι όροι και προϋποθέσεις για να γίνεις βουλευτής στην Αρχαία Αθήνα.

Ιδού λοιπόν, το Ελληνικό Δίκαιο που ίσχυε κατά τον 5ο π.Χ. αιώνα, δηλαδή το Δίκαιον του Χρυσού Αιώνα και της Αθηναϊκής Δημοκρατίας. Οι νόμοι ήταν του Σόλωνα και προέβλεπαν πως εάν κάποιος πολίτης ήθελε να γίνει βουλευτής.
Ο Νόμος απαιτούσε τα εξής :
1) Να είναι Αθηναίος​ πολίτης. 2) Nα κατέχει την Ελληνική θρησκεία και παιδεία ​ (όμαιμον, ομότροπον, ομόθρησκον)​… 3) Nα ΜΗΝ είναι κίναιδος, και 4) Να καταγραφεί ΟΛΗ η περιουσία του, μέχρι και τα σανδάλια που φορούσε, καθώς και η οικογενειακή του περιουσία. Εάν τηρούνταν όλα αυτά, τότε μπορούσε να γίνει βουλευτής. ​
Οι νόμοι που εισήγοντο στην Εκκλησία του Δήμου για ψήφιση ήταν ονομαστικοί, δηλαδή έφεραν το όνομα του προτείνοντος. Εκείνος δε που πρότεινε κάποιον νόμο έπρεπε να είναι ΠΟΛΥ προσεκτικός.
Όχι μόνον να έχει εξετάσει το εάν υπήρχε άλλος, προγενέστερος νόμος που ρύθμιζε το θέμα με τρόπο διαφορετικό (οπότε έπρεπε να τον αναφέρει), αλλά ήταν και ΥΠΕΥΘΥΝΟΣ για τα αποτελέσματα του προτεινόμενου.
Έτσι, εάν πρότεινε και περνούσε νόμο ο οποίος αποδεικνυόταν οικονομικά ζημιογόνος για την Αθήνα, τότε έπρεπε να κατασχεθεί από την καταγεγραμμένη περιουσία του, όλο το ποσόν κατά το οποίο ζημιώθηκε οικονομικά η Αθήνα.
Αν μάλιστα ​δεν έφθανε ΟΛΗ η περιουσία του -μέχρι και τα σανδάλια του, που κατεγράφησαν-, τότε το ανεξόφλητο υπόλοιπο, υποχρεώνονταν να το εξοφλήσει ΔΟΥΛΕΥΟΝΤΑΣ ΣΕ ΔΗΜΟΣΙΑ ΕΡΓΑ. Αν ο νόμος, που πρότεινε και ψηφίστηκε, ζημίωνε ΗΘΙΚΑ την Αθήνα η ποινή ήταν: AΥΘΗΜΕΡΟΝ ΤΕΛΕΥΘΗΣΑΤΩ …
loading...

"Τα έχασε ο ανταποκριτής του BBC στην Αθήνα με την συγκέντρωση του ΟΧΙ στο Σύνταγμα"

"Τα έχασε ο ανταποκριτής του BBC στην Αθήνα με την συγκέντρωση του ΟΧΙ στο Σύνταγμα" "  Ο Mark Lowen ανταποκριτής επί χρόνια του BBC στην Αθήνα έγραψε σε tweet του : "Έχω σταθεί σε αυτή την ταράτσα (σ.σ. εννοεί παρακείμενου ξενοδοχείου) πολλές φορές τα τελευταία χρόνια και αυτό είναι το μεγαλύτερο πλήθος που μπορώ να θυμηθώ&quot"
Πηγή.
loading...

"Video-Μετρό Συντάγματος: "Αλήτες ρουφιάνοι δημοσιογράφοι" φώναζαν εκατοντάδες πολίτες!"

"Η οργή των πολιτών για τα ιδιωτικά κανάλια, που εδώ και μία εβδομάδα έχουν επιδοθεί αντί της ενημέρωσης που όφειλαν να προσφέρουν, σε στυγνή προπαγάνδα υπέρ του ΝΑΙ στο δημοψήφισμα, είναι τεράστια....Ήδη τα συνεργεία του Mega δέχονται επιθέσεις έξω από τις τράπεζες που στήνονται για να μοντάρουν δηλώσεις και να συνεισφέρουν στο κλίμα τρομοκρατίας." Το παρακάτω βίντεο, είναι από την προσέλευση πολιτών στην μεγαλειώδη συγκέντρωση υπέρ του ΟΧΙ, στο σταθμό του Μετρό του Συντάγματος....Αυθόρμητα, σείεται ο σταθμός από τον σύνθημα..."Αλήτες-Ρουφιάνοι- Δημοσιογράφοι"
"Η οργή των πολιτών για τα ιδιωτικά κανάλια, που εδώ και μία εβδομάδα έχουν επιδοθεί αντί της ενημέρωσης που όφειλαν να προσφέρουν, σε στυγνή προπαγάνδα υπέρ του ΝΑΙ στο δημοψήφισμα, είναι τεράστια....Ήδη τα συνεργεία του Mega δέχονται επιθέσεις έξω από τις τράπεζες που στήνονται για να μοντάρουν δηλώσεις και να συνεισφέρουν στο κλίμα τρομοκρατίας." Το παρακάτω βίντεο, είναι από την προσέλευση πολιτών στην μεγαλειώδη συγκέντρωση υπέρ του ΟΧΙ, στο σταθμό του Μετρό του Συντάγματος....Αυθόρμητα, σείεται ο σταθμός από τον σύνθημα..."Αλήτες-Ρουφιάνοι- Δημοσιογράφοι"
Πηγή.
loading...

Παρασκευή 3 Ιουλίου 2015

Επιστολή αναγνώστη στον κύριο Καραμανλή: «Nτροπή σου>>.

ΕΠΙΣΤΟΛΗ ΑΝΑΓΝΩΣΤΗ ΣΤΟΝ ΚΥΡΙΟ ΚΑΡΑΜΑΝΛΗ: «NΤΡΟΠΗ ΣΟΥ – ΤΑ ΠΡΟΗΓΟΥΜΕΝΑ ΧΡΟΝΙΑ ΑΜΕΤΡΗΤΟΙ ΕΛΛΗΝΕΣ ΑΥΤΟΚΤΟΝΗΣΑΝ, ΑΜΕΤΡΗΤΟΙ ΕΛΛΗΝΕΣ ΕΧΑΣΑΝ ΤΙΣ ΔΟΥΛΕΙΕΣ ΤΟΥΣ…Κ ΕΣΥ ΥΠΕΓΡΑΦΕΣ ΜΝΗΜΟΝΙΑ ΑΤΑΡΑΧΟΣ.ΠΟΥ ΗΣΟΥΝ ΤΟΤΕ;»

loading...

Δημοσιογράφος του Mega σπρώχνει συνταξιούχο που υπερασπίστηκε την πατρίδα και την κυβέρνηση! (Βίντεο).

Το… μεγάλο κανάλι επιδίδεται σε έναν αγώνα υπέρ του «Ναι» στο δημοψήφισμα, αποκλείοντας από τον τηλεοπτικό αέρα οποιονδήποτε έχει διαφορετική άποψη.
Χαρακτηριστικό παράδειγμα το πρωί της Πέμπτης στην Καλλιθέα, όπου ρεπόρτερ έκανε ρεπορτάζ έξω από ATM τράπεζας.
Ο δημοσιογράφος πλησίασε έναν ηλικιωμένο που περίμενε για την σύνταξή του και τον ρώτησε ποιες ανάγκες θα καλύψει με τα 120 ευρώ που θα πάρει.
Όμως ο ηλικιωμένος δεν απαντάει όπως ο δημοσιογράφος περίμενε, δηλώνοντας πως πρέπει να στηριχθεί η προσπάθεια της κυβέρνησης έναντι των δανειστών.
Ο δημοσιογράφος αντέδρασε αμέσως διακόπτοντας τον ηλικιωμένο κύριο και παίρνοντάς του το μικρόφωνο αναζήτησε άλλον συνομιλητή πιο… ταιριαστό, σπρώχνοντας μάλιστα τον ηλικιωμένο κύριο.
loading...

Γιαννακόπουλος: Επάρκεια φαρμάκων στην ελληνική αγορά – Την Κυριακή λέμε ΟΧΙ στους δανειστές.















     Η ελληνική φαρμακοβιομηχανία κάνει τα πάντα ώστε να υπάρχει επάρκεια φαρμάκων στην αγορά, υποστήριξε ο διευθύνων σύμβουλος της Βιανέξ, Δημήτρης Γιαννακόπουλος, μιλώντας σε εκδήλωση βράβευσης εταιρειών «The Diamonds of the Greek Economy 2015».
«Παρά τις δυσκολίες, η ελληνική φαρμακοβιομηχανία στέκεται υπεύθυνα στο πλευρό των πολιτών, συνεχίζει να παραδίδει στο 100% τις παραγγελίες, ακόμα και με πίστωση, για να υπάρχει επάρκεια φαρμάκων στην αγορά» υποστήριξε ο κ. Γιαννακόπουλος.
Όσον αφορά το δημοψήφισμα, υποστήριξε ότι «μπροστά μας έχουμε ένα πολύ σημαντικό δημοψήφισμα, που πρέπει να γίνει ευκαιρία, για να εκφράσουμε την καταδίκη μας στα μνημόνια διαρκείας των δανειστών». Τασσόμενος υπέρ του «όχι», εξήγησε ότι οι δανειστές «προκάλεσαν το κλείσιμο των τραπεζών, για να εκβιάσουν έναν ολόκληρο λαό, που τόλμησε να πει όχι στη σκληρή λιτότητα».
«Μετά από την παταγώδη αποτυχία να ελέγξουν τη φαρμακευτική δαπάνη, ζητούν και νέες μειώσεις σε εξευτελιστικά πλέον επίπεδα. Ζητούν τιμές χαμηλότερες από τη Βουλγαρία» συμπλήρωσε, καλώντας τον ελληνικό λαό να ψηφίσει «όχι» στο δημοψήφισμα της Κυριακής.
loading...

Πέμπτη 2 Ιουλίου 2015

"ΕΞΥΠΗΡΕΤΗΣΑΝ ΚΑΙ ΕΞΥΠΗΡΕΤΟΥΝ ΣΥΜΦΕΡΟΝΤΑ"! Γερμανός αντικαγκελάριος: "Τα δύο διεφθαρμένα κόμματα ΠΑΣΟΚ και ΝΔ κατέστρεψαν την Ελλάδα"

Ο ίδιος ο Γερμανός αντικαγκελαριος, Sigmar Gabriel, παραδέχθηκε ότι «Για τη σημερινή κατάσταση στην Ελλάδα δεν φταίει ούτε ο λαός της ούτε η σημερινή κυβέρνηση.
Το λάθος που κάναμε και δεν υπολογίσαμε σωστά, είναι ότι δεν λάβαμε υπόψη μας ότι στη χώρα υπάρχει μια διεφθαρμένη οικονομική ολιγαρχία, που την λυμαίνεται χρόνια τώρα, ακόμα και με την κρίση.

 
Τα προγράμματα στην Ελλάδα απέτυχαν, γιατί τα δυο διεφθαρμένα κόμματα που κυβέρνησαν την Ελλάδα,ΠΑΣΟΚ και ΝΔ, εξυπηρέτησαν και εξυπηρετούν αυτά τα συμφέροντα» .
 
Ομιλία βόμβα από τον αντικαγκελάριο της Γερμανίας, Sigmar Gabriel, μέσα στη γερμανική Βουλή. Επί της ουσίας, ο αντικαγκελάριος παραδέχθηκε ότι ουδεμία ευθύνη φέρει ο ελληνικός λαός και ότι η ίδια η Γερμανία συνεργάστηκε τόσα χρόνια με μια δειφθαρμένη πολιτική και οικονομική ελίτ, υποθηκεύοντας το μέλλον της χώρας.
 
Ο Ζίγκμαρ Γκάμπριελ επέρριψε, βέβαια, ευθύνες και στη συγκυβέρνηση ΣΥΡΙΖΑ-ΑΝΕΛ λέγοντας ότι επιδιώκει την εξυπηρέτηση των εθνικών της συμφερόντων (τώρα, από πότε είναι κακό για μια χώρα να κοιτάζει τα εθνικά της συμφέροντα, μόνο ο Γκάμπριελ μπορεί να το καταλάβει αυτό), επιδεικνύοντας αδιαφορία και ασκώντας μια πολιτική «εις βάρος των υπολοίπων». Ο Γερμανός αντικαγκελάριος συμπλήρωσε ότι το ευρώ θα παραμείνει ένα σταθερό νόμισμα, εφόσον τηρούνται οι κανόνες της νομισματικής ένωσης.
 
Μετά από αυτή τη δήλωση, ίσωςΠΑΣΟΚ και ΝΔ θα πρέπει να αναλογιστούν εάν τους συμφέρει να στηρίξουν τον "ναι" καθότι, όπως φαίνεται, στη Γερμανία έχουν αποφασίσει σε ποιους θα "φορτώσουν" τα νέα εγκλήματα που θα διαπραχθούν εναντίον του ελληνικού λαού.
 
 

loading...

Τηλεοπτικό διάγγελμα Πρωθυπουργού Αλέξη Τσίπρα.

Τηλεοπτικό διάγγελμα Πρωθυπουργού Αλέξη Τσίπρα.
Πατήστε εδω για να δείτε το βίντεο.
Πηγή.
Πηγή φωτογραφίας.
loading...

Το δημοψήφισμα στο zougla.gr.

Το 51% άγγιξε το «όχι» στη διαδικτυακή ψηφοφορία του zougla.gr. 

Στη ψηφοφορία που διεξήχθη από τις 29 Ιουνίου και ολοκληρώθηκε στην 1η Ιουλίου (είναι κυλιόμενη), συμμετείχαν 1221 άτομα.
Το 51% των συμμετεχόντων ψήφισε "ΟΧΙ" στη διαδικτυακή ψηφοφορία του zougla.gr.
Από σύνολο των συμμετεχόντων (το δείγμα είναι σταθμισμένο) «ναι» ψήφισε το 42%,ενώ το 3% δήλωσε ότι δεν πρόκειται να ψηφίσει και το 4% δεν γνώριζε ή δεν ήθελε να απαντήσει. 

Εξαιρετικό ενδιαφέρον επίσης έχει η απάντηση ενός ποσοστού της τάξης του 20% από τους ψηφοφόρους του ΣΥΡΙΖΑ, το οποίο δηλώνει ότι θα ψηφίσει «ναι». 

Είναι φανερό ότι τελικά το αποτέλεσμα θα κριθεί στο νήμα και ότι το βράδυ της Κυριακής θα είναι μακρύ για την τελική έκβαση του αποτελέσματος, το οποίο απ' ότι φαίνεται θα λειτουργήσει και ως ψήφος εμπιστοσύνης για την κυβέρνηση.

Αυτός είναι και ο λόγος για τον οποίον αντέδρασαν πολλά κυβερνητικά στελέχη που υποστήριξαν ότι και
 το δημοψήφισμα ήταν άκαιρο αλλά και το αποτέλεσμά του μπορεί να λειτουργήσει ως μπούμερανγκ, αναγκάζοντας τον Πρωθυπουργό να ζητήσει εκλογές.

Ωστόσο, προς το παρόν, φαίνεται ότι ο ΣΥΡΙΖΑ διατηρεί τα ποσοστά του εφόσον στην πρόθεση ψήφου λαμβάνει το ποσοστό του 36,2% με την Νέα Δημοκρατία να εμφανίζει μία σχετική άνοδο στο 21.9%.

Στην τρίτη θέση ηΧΡΥΣΗ ΑΥΓΗ με 7% και ακολουθούν κατά σειρά το Ποτάμι, το ΠΑΣΟΚ, το ΚΚΕ, οι ΑΝ.ΕΛ. με τελευταίο το ΚΗ.ΔΗ.ΣΟ. 

Το ποσοστό της αδιευκρίνιστης ψήφου, 15% έχει επίσης ενδιαφέρον, εφ' όσον πολλά θα εξαρτηθούν από την έκβαση της συμφωνίας.

Τι απάντησαν οι πολίτες για το δημοψήφισμα:





















































































































loading...
loading...