loading...

Τετάρτη 7 Οκτωβρίου 2015

Αυτός είναι ο «δράκος» των Εξαρχείων.

Η ΕΛΑΣ έδωσε στη δημοσιότητα τα στοιχεία και φωτογραφίες του 29χρονου που κατηγορείται για βιασμούς.

Στα χέρια της Αστυνομίας βρίσκεται ένας Παλαιστίνιος που κατηγορείται για δύο βιασμούς γυναικών στην περιοχή των Εξαρχείων.
Η ΕΛΑΣ έδωσε στη δημοσιότητα τα στοιχεία και φωτογραφίες του 29χρονου ο οποίος συνελήφθη στις 27 Σεπτεμβρίου στην περιοχή των Εξαρχείων από αστυνομικούς της Υποδιεύθυνσης Ασφάλειας Αθηνών και του Τμήματος Ασφαλείας Κυψέλης, κατηγορούμενος για βιασμό.
Ειδικότερα, ο Χαρούν Αμπού Αρράχ κατηγορείται ότι στις 5 και 26 Σεπτεμβρίου 2015, οδήγησε στο διαμέρισμά του, σε πολυκατοικία στα Εξάρχεια, δύο αλλοδαπές, μία Ιταλίδα και μία Νορβηγίδα και με χρήση σωματικής βίας και απειλές τις βίασε.
loading...

ΤΕΛΕΙΩΣΑΜΕ!!! ΑΠΑΡΑΒΑΤΟΣ ΟΡΟΣ 3ου ΜΝΗΜΟΝΙΟΥ!!!ΚΑΤΑΡΓΗΣΗ ΕΘΝΙΚΩΝ ΚΑΙ ΘΡΗΣΚΕΥΤΙΚΩΝ ΕΟΡΤΩΝ!!!














       ΑΠΙΣΤΕΥΤΟ!!!ΑΠΑΡΑΒΑΤΟΣ ΟΡΟΣ 3ου ΜΝΗΜΟΝΙΟΥ!!!ΚΑΤΑΡΓΗΣΗ ΕΘΝΙΚΩΝ ΚΑΙ ΘΡΗΣΚΕΥΤΙΚΩΝ ΕΟΡΤΩΝ!!!
Άρθρο 1: Πολυπολιτισμική Παιδεία σε όλα τα Εκπαιδευτικά Ιδρύματα της Χώρας, από 11.9.2016.
Άρθρο 2: Κατάργηση Θρησκευτικών Εορτών και Εθνικών σε όλα τα εκπαιδευτικά Ιδρύματα, από 11.9.2017.
Άρθρο 3: Κατάργηση Εκκλησιασμού μαθητών, από.....
.... 11.11.2016.
Άρθρο 4: Υποχρεωτική επίσκεψη σε Συναγωγή και Ισλαμικό Τέμενος από Εκπαιδευτική Βαθμίδα του Δημοτικού και σταδιακώς σε εκπαιδευτικές βαθμίδες Γυμνασίου και Λυκείου, από 11.11.2016.
Άρθρο 5: Εισαγωγή στην Εκπαιδευτική Βαθμίδα του Δημοτικού του μαθήματος σεξουαλικής διαπαιδαγωγήσεως από 11.9.2016 και παροχή δωρεάν προφυλακτικών σε όλους τους μαθητές από εκπαιδευτική βαθμίδα του Δημοτικού, από 11.10.2016.

Άρθρο 6: Κατάργηση μαθήματος Ελληνικής Ιστορίας, κατάργηση για την Ελληνική Επανάσταση, εισαγωγή μαθήματος Ευρωπαϊκής Αναγεννήσεως με κυρίαρχο ζήτημα την Γαλλική και Ιταλική Επανάσταση του Γαριβάλδη του 1843. Εφαρμογή Μεταρρυθμίσεως από 11.12.2018.
Άρθρο 7: Πρακτική εφαρμογή του μαθήματος σεξουαλικής διαπαιδαγωγήσεως σε όλες τις Σχολικές Βαθμίδες, από 11.12.2017.
Άρθρο 8: Κατάργηση Εθνικών Εορτών και Παρελάσεων, από 16.10.2016.
Άρθρο 9: Εισαγωγή εορτών για το περιβάλλον σε όλες τις Σχολικές Βαθμίδες, από 17.10.2016.
Άρθρο 10: Κατάργηση Θεολογικών Σχολών σε Πανεπιστήμιο από 16.10.2016. Μετατροπή σε Θρησκειολογικές Σχολές του Τμήματος των Φιλοσοφικών Σχολών. Κατάργηση μαθήματος Θρησκευτικών σε όλες τις Εκπαιδευτικές Βαθμίδες, από 11.9.2016, και εισαγωγή μαθήματος Θρησκειολογίας από 12.9.2016.
Άρθρο 11: Κατάργηση πολλών Καθηγητών σε εκπαιδευτικές Βαθμίδες και εισαγωγή Διαδικτύου, από 1.1.2017.

Άρθρο 12:

12 Α: Εισαγωγή εικόνων-slides στο μάθημα σεξουαλικής διαπαιδαγωγήσεως, από 19.9.2016.
12 Β: Εισαγωγή Ηλεκτρονικής ταυτοποιήσεως των μαθητών, από 20.9.2017.
12 Γ: Εισαγωγή Ηλεκτρονικής Μπάρας ασφαλείας σε όλα τα Σχολικά και Πανεπιστημιακά Ιδρύματα και εισαγωγή μαθητών-σπουδαστών-καθηγητών στα Σχολικά και Πανεπιστημιακά Ιδρύματα με Κάρτα Ασφαλείας.
12 Δ: Εκδρομές Σχολείων Εκπαιδευτικών και Πανεπιστημιακών Ιδρυμάτων σε μέρη σεξουαλικής απελευθερώσεως, από 17.9.2017.
12 Ε: Απελευθέρωση σεξουαλική των μαθητών, από 16.9.2016.
loading...

Τρίτη 6 Οκτωβρίου 2015

Σύμφωνο συμβίωσης και για τα ομόφυλα ζευγάρια θα προωθήσει η κυβέρνηση.

Ανακοινώσεις από τον υπουργό Δικαιοσύνης Νίκο Παρασκευόπουλο στις προγραμματικές. Τι είπε για τις διατάξεις που αφορούν στην αποφυλάκιση κρατουμένων..


Ο υπουργός Δικαιοσύνης Νίκος Παρασκευόπουλος ενημέρωσε τη Βουλή κατά την ανάγνωση των προγραμματικών δηλώσεων ότι η κυβέρνηση προτίθεται να επεκτείνει το σύμφωνο συμβίωσης και στα ομόφυλα ζευγάρια και μάλιστα σύντομα.

Υπενθυμίζεται ότι το σχετικό νομοσχέδιο είχε δοθεί σε δημόσια διαβούλευση το καλοκαίρι από τον υπουργείο Δικαιοσύνης αλλά τελικά δεν κατατέθηκε προς ψήφιση στη Βουλή.

Ο κ. Παρασκευόπουλος προτίθεται μάλιστα να προωθήσει όσο το δυνατόν ταχύτερα το ζήτημα προκειμένου να αντιμετωπιστούν οι καταδικαστικές αποφάσεις του Ευρωπαϊκού Δικαστηρίου.

Ο κ. Παρασκευόπουλος απάντησε, εν τω μεταξύ, για μια ακόμη φορά στις αιτιάσεις που δέχθηκε περί ψήφισης διατάξεων που επέτρεψαν να αποφυλακισθούν κρατούμενοι οι οποίοι συνέχισαν την εγκληματική δράση τους. Ανέφερε, δηλαδή, ότι οι απολύσεις υπό όρους έγιναν με βάση τις διατάξεις προηγούμενων νόμων.

Επιτέθηκε μάλιστα κατά «προσώπων και οργανωμένων συμφερόντων» που αναθερμαίνουν, όπως είπε, την πολιτική κατά της αποσυμφόρησης. «Όσα ακούγονται είναι φοβικά και αντιεπιστημονικά» ξεκαθάρισε.

«Η δικαιοσύνη δεν εκδικείται. Ίσα-ίσα εξευμενίζει τις Ερινύες» συμπλήρωσε στο ίδιο πνεύμα ο κ. Παρασκευόπουλος. Ανακοίνωσε, μάλιστα, ότι σύντομα θα τεθεί σε λειτουργία η μονάδα απεξάρτησης στις φυλακές των Διαβατών, καθώς και τρία νέα σχολεία δεύτερης ευκαιρίας (στις φυλακές Χανίων, Δομοκού και Νιγρίτας).

Επίσης, ενημέρωσε τη Βουλή ότι θα επεκταθεί το δίκτυο του εναλλακτικού συστήματος απεξάρτησης εντός 20 φυλακών.
Πηγή.
loading...

ΔΙΑΤΑΓΗ ΠΟΥΤΙΝ, «ΦΕΡΤΕ ΜΟΥ ΖΩΝΤΑΝΟ ΤΟΝ ΑΡΧΗΓΟ ΤΩΝ ΤΖΙΧΑΝΤΙΣΤΩΝ»

Αποφασισμένος να ξεκαθαρίσει μια και καλή το τοπίο με τους Τζιχαντιστές, φέρεται ο Ρώσος πρόεδρος, Βλαδιμήρ Πούτιν, όπως αναφέρουν χαρακτηριστικά τουρκικά δημοσιεύματα, τα οποία τονίζουν ότι δεν προβλέπεται να τελειώσει η ρωσική επέμβαση αν δεν εξαλειφθεί οριστικά η ισιλαμιστική απειλή στην Συρία και όχι μόνο.

Έτσι, σύμφωνα με δημοσίευμα της τουρκικής εφημερίδας Radikal, ο Ρώσος πρόεδρος έχει δώσει σαφή εντολή στις δυνάμεις του που έχουν εγκατασταθεί και επιχειρούν από τις ρώσικες βάσεις στην Συρία, να πιάσουν και να φέρουν αλυσοδεμένο ζωντανό τον αρχηγό των Τζιχαντιστών, Ebubekir Bağdat, καθώς και όλο το επιτελείο του στην Μόσχα, για να… τους περιποιηθεί αναλόγως.
Την είδηση αυτή μετέδωσε πρώτα η αραβόφωνη εφημερίδα, Afitab-i Yezd, επικαλούμενη αποκλειστικές ρωσικές πηγές και στην συνέχεια πέρασε και στον τουρκικό τύπο, προκαλώντας μεγάλη αίσθηση.
Η εντολή αυτή του Πούτιν, όπως αναφέρεται, έχει σκοπό αφ’ ενός να καταδείξει ότι η όποια αμερικανική επέμβαση δεν έβλαψε καθόλου τους Τζιχανστιστές και αφ’ ετέρου να αποδείξει διεθνώς ότι ο αρχηγός των Τζιχαντιστών είναι καθαρά δημιούργημα των Αμερικανών και η άνδρωση του στηρίχτηκε από την Τουρκία, την Σαουδική Αραβία και το Κατάρ, δηλαδή οι χώρες που πρωτοστατούν εναντίον της ρωσικής επέμβαση στην Συρία.
Μάλιστα ο υπουργός Άμυνας της Ρωσίας, İgor Konaşenkov, απαντώντας στις νατοϊκές επικρίσεις για τους αεροπορικούς βομβαρδισμούς στην Συρία, δήλωσε πως μέχρι τώρα όλοι οι αεροπορικοί βομβαρδισμοί των Αμερικανών το μόνο που κατάφεραν είναι να ενισχύσουν ακόμα περισσότερο τους Τζιχαντιστές. Για αυτό η ρωσική επέμβαση θα συνεχιστεί.
Δηλαδή…ρωσική Τελεία και Παύλα!
ΝΙΚΟΣ ΧΕΙΛΑΔΑΚΗΣ
Δημοσιογράφος-Συγγραφέας-Τουρκολόγος
www.nikosxeiladakis.gr
loading...

Αυτός είναι ο Σερραίος που ασελγούσε σε 10χρονους!!

Η Ανακοίνωση της ΕΛ.ΑΣ.
Δίνονται στη δημοσιότητα, κατόπιν σχετικής Διάταξης της Εισαγγελίας Πρωτοδικών Σερρών, τα στοιχεία ταυτότητας και των φωτογραφιών 30χρονου ημεδαπού, καθώς και της ασκηθείσας σε βάρος του ποινικής δίωξης για ασέλγεια με ανήλικους , έναντι αμοιβής οι οποίοι συμπλήρωσαν τα δέκα, όχι όμως τα δεκαπέντε έτη της ηλικίας τους, κατά συρροή, κατ’ εξακολούθηση και κατά συνήθεια, ο οποίος την 23-09-2015 είχε συλληφθεί στις Σέρρες από αστυνομικούς της Ομάδας Πρόληψης και Καταστολής της Εγκληματικότητας των Σερρών.
(σχετικό το από 25-09-2015  Δελτίο Τύπου μας).Πρόκειται για τον:
ΒΑΣΙΛΕΙΑΔΗ Απόστολο του Βασιλείου και της Δήμητρας γεν. 07-03-1985, κάτοικο Σερρών,
Η συγκεκριμένη δημοσιοποίηση, χρονικής διάρκειας ενός μήνα, σύμφωνα με τη σχετική Εισαγγελική Διάταξη, αποσκοπεί στην ανάγκη προστασίας του κοινωνικού συνόλου, της διευκόλυνσης διερεύνησης της συμμετοχής του και σε άλλες ομοειδούς βαρύτητας αξιόποινες πράξεις σε βάρος και άλλων θυμάτων και της ευχερέστερης ικανοποίησης της ποινικής αξίωσης της Πολιτείας για τον κολασμό των παραπάνω αδικημάτων.
Στο πλαίσιο αυτό, παρακαλούνται οι πολίτες να επικοινωνούν με τους τηλεφωνικούς αριθμούς23210-90805, 23210-90918, 23210-90905 της Υποδιεύθυνσης Ασφάλειας Σερρών, για την παροχή οποιασδήποτε σχετικής πληροφορίας. Σημειώνεται ότι διασφαλίζεται η ανωνυμία και το απόρρητο της επικοινωνίας.

loading...

150.000 εφέδρους επιστρατεύει αιφνιδιαστικά η Ρωσία για ολοκληρωτικό πόλεμο στη Συρία!

ΒΡΕΤΑΝΙΚΑ ΜΜΕ ΜΕΤΑΔΙΔΟΥΝ ΟΤΙ Ο Β.ΠΟΥΤΙΝ ΘΕΛΕΙ ΝΑ "ΤΕΛΕΙΩΝΕΙ" ΜΕ ΤΟΥΣ ΙΣΛΑΜΙΣΤΕΣ
Στην μεγαλύτερη επιστράτευση εφέδρων μετά τον Β'ΠΠ προχώρησε το ρωσικό Γενικό Επιτελείο με συνολικά 150.000 εφέδρους να καλούνται υπό τα όπλα ενώ βρετανικά ΜΜΕ μεταδίδουν ότι δεκάδες μεταγωγικά σπεύδουν στα ρωσικά λιμάνια για να μεταφέρουν χιλιάδες στρατιώτες με τελικό προορισμό τη Συρία.
Την ίδια στιγμή το συριακό Γενικό Επιτελείο ολοκληρώνει την εκπαίδευση διάρκειας έξι εβδομάδων των νεοσύλλεκτων του συριακού Στρατού που προήλθαν από τις στρατολογήσεις Σύρων Αλαουιτών, Ελληνορθόδοξων, Αρμένιων κλπ., εχθρικών προς το ισλαμιστικό σουνιτικό τόξο, μειονοτήτων.
Συνολικά περίπου 10.000 νέοι στρατιώτες θα ριχθούν στην μάχη μέσα στον Οκτώβριο αρχικά για να αναλάβουν την φρούρηση των οδικών αξόνων από και προς τη Δαμασκό αλλά και στις ακτές της Μεσογείου, απελευθερώνοντας παλαιότερες και πλέον έμπειρες μονάδες που θα αναλάβουν εκκαθαριστικές επιχειρήσεις τόσο στο Ιντλίμπ όσο και στη Παλμύρα-Κεντρική Συρία, σε συνεργασία με με σκοπό όχι μόνο την εξουδετέρωση των "μετριoπαθών" (FSA) και λοιών ισλαμιστών (αλ Νούσρα και ISIL) αλλά και την πλήρη αποκατάσταση της κρατικής εξουσίας σε αυτές τις περιοχές.
Eπίσης με στοχευμένες αεροπορικές επιδρομές της ρωσικής Αεροπορίας, βολές πυροβολικού και εν συνεχεία ελιγμούς πεζικού και ρωσικών ειδικών δυνάμεων και συγκροτήματα μονάδων αποτελούμενα από Σύρους, Ιρανούς, παραστρατιωτικές δυνάμεις Σιιτών από το Ιράκ και τη Χεζμπολάχ θα ξεκινήσει η προέλαση προς την Ράκκα. Το διάστημα που θα απαιτηθεί για τον πλήρη έλεγχο αυτής της επαρχίας εκτιμάται σε 3-5 εβδομάδες.
Φαίνεται ότι ο Β.Πούτιν είναι αποφασισμένος να μην αφήσει να γίνουν "μισές" δουλειές στο συριακό θέατρο επιχειρήσεων και έτσι μετά την αεροπορική δύναμη έρχεται η στιγμή της χερσαίας επέμβασης.
Οι Βρετανοί ισχυρίζονται ότι ο Ρώσος ηγέτης προετοιμάζει μια πρωτοφανή σε μέγεθος εκστρατευτική δύναμη για να καταλάβει τη ντε φάκτο πρωτεύουσα του Ισλαμικού Κράτους, πόλη Ράκα στην κεντρική Συρία.
Στη Ράκα λέγεται ότι το Ισλαμικό Κράτος έχει μια μόνιμη ισχυρή φρουρά τουλάχιστον 5.000 σκληροτράχηλων τζιχαντιστών.
Ο Πούτιν σκοπεύει να κινητοποιήσει τμήμα από τους 150.000 εφέδρους που επιστράτευσε νωρίτερα αυτή την εβδομάδα.
Σύμφωνα με μια «εσωτερική» πηγή που επικαλείται μια βρετανική εφημερίδα η Express, «είναι ξεκάθαρο ότι η Ρωσία επιθυμεί να σαρώσει τα δυτικά της χώρας, να καταλάβει στη συνέχεια τη Ράκα και όλες τις πετρελαιοπηγές και πηγές φυσικού αερίου γύρω από την Παλμύρα».
Η ίδια πηγή πρόσθεσε: «Γρήγορα πλέον γίνεται ένας αγώνας δρόμου για τη Ράκα – να ασφαλιστούν οι πετρελαιοπηγές και να εκκαθαριστεί όλη η Συρία από τους τζιχαντιστές», και η πρωτεύουσα του Ισλαμικού Κράτους είναι στρατηγικής σημασίας για να ολοκληρωθεί με επιτυχία η αποστολή.
Δεν είναι άλλωστε τυχαία η αναφορά του εκπροσώπου του Ρώσικου Υπουργείου Άμυνας, Igor Konashenkov, που ανέφερε ότι τα μαχητικά Su-34 της Ρώσικης Πολεμικής Αεροπορίας κατέστρεψαν το κέντρο διοίκησης και το κέντρο εκπαίδευσης του Ισλαμικού Κράτους.
Τα μαχητικά κατέστρεψαν συνολικά 12 στόχους, πάνω από το Ισλαμικό Κράτος που άνηκαν στους τζιχαντιστές, τις τελευταίες 24 ώρες. Ο εκπρόσωπος επίσης ανέφερε ότι το στρατόπεδο εκπαίδευσης τρομοκρατών έχει πλήρως καταστραφεί. Οι στόχοι επιλέχθηκαν με βάση τις πληροφορίες που συγκεντρώθηκαν και επαληθεύτηκαν από την Ρωσία και τη Συρία.
«Ως αποτέλεσμα των αεροπορικών πληγμάτων μας εναντίον στόχων του Ισλαμικού Κράτους, καταφέραμε να διαλύσουμε το σύστημα ελέγχου τους, τις γραμμές εφοδιασμού της τρομοκρατικής οργάνωσης, και προκαλέσαμε επίσης σημαντικές ζημιές στην υποδομή που χρησιμοποιείται για την ετοιμασία πράξεων τρομοκρατίας», ανέφερε το υπουργείο.
Νωρίτερα, το πρακτορείο ειδήσεων RIA μετέδωσε πως η ρωσική Πολεμική Αεροπορία χρησιμοποιεί στη Συρία κατευθυνόμενους από λέιζερ πυραύλους αέρος-εδάφους KH-29L, επικαλούμενο τον συνταγματάρχη Ιγκόρ Κλίμοφ, εκπρόσωπο της Πολεμικής Αεροπορίας.
loading...

ΕΛΛΗΝΟΤΟΥΡΚΙΚΑ Οι θρύλοι για την Αγιά Σοφιά που τρέμουν οι Τούρκοι! [βίντεο]




Σημαίνει ο Θιός, σημαίνει η γης, σημαίνουν τα επουράνια,
σημαίνει κι η Αγια Σοφιά, το μέγα μοναστήρι,
με τετρακόσια σήμαντρα κι εξηνταδυό καμπάνες,
κάθε καμπάνα και παπάς, κάθε παπάς και διάκος.
Ψάλλει ζερβά ο βασιλιάς, δεξιά ο πατριάρχης,
κι απ΄την πολλήν την ψαλμουδιά εσειόντανε οι κολόνες
Η επιβλητική εικόνα της “Αγίας του Θεού Σοφίας”, που θεμελιώθηκε το από τον Μεγάλο Κωνσταντίνο το 330 μ.Χ., δεσπόζει ακόμα και σήμερα στη σκέψη των χριστιανών σε όλο τον κόσμο. Μύθοι, θρύλοι και παραδόσεις στέκουν ακόμα ζωντανοί στο πέρασμα των αιώνων, όπως αυτή για την Αγία Τράπεζα της Αγιά Σοφιάς.
Οι θρύλοι την θέλουν να είναι κατασκευασμένη από χρυσό. Από πάνω της κρέμονταν 30 στέμματα των αυτοκρατόρων, ανάμεσα τους και αυτό του Μ. Κωνσταντίνου. Όπως αναφέρει στο ιστολόγιό του ο πρωτοπρεσβύτερος Δημήτριος Αθανασίου, σύμφωνα με την παράδοση πριν ο Μωάμεθ ο Β΄ καταλάβει την Κωνσταντινούπολη, ο αυτοκράτορας Κων/νος διέταξε να μεταφέρουν την αγία τράπεζα και όλα τα κειμήλια της Αγίας Σοφίας μακριά από την πόλη για να μην πέσουν στα χέρια των Τούρκων. Τρία καράβια Ενετικά λοιπόν ξεκίνησαν από την πόλη γεμάτα με όλα αυτά τα κειμήλια, όπως λέει και ο θρύλος, αλλά το τρίτο από αυτά που μετέφερε την αγία τράπεζα βυθίστηκε στα νερά του Βοσπόρου στην περιοχή του Μαρμαρά.
Από τότε μέχρι σήμερα στο σημείο εκείνο που είναι βυθισμένη η αγία τράπεζα τα νερά της θάλασσας είναι πάντοτε ήρεμα και γαλήνια, ασχέτως με τις καιρικές συνθήκες που επικρατούν στην γύρω περιοχή. Το φαινόμενο μαρτυρούν και σύγχρονοι Τούρκοι επιστήμονες, που έχουν κάνει κατά καιρούς απόπειρες να ανακαλύψουν που οφείλεται αυτό το περίεργο φαινόμενο, αλλά λόγω της λασπώδους σύστασης του βυθού, επέστησαν άκαρπες.

Δεκάδες ίσως κι εκατοντάδες είναι οι θρύλοι που έχουν επιζήσει μέχρι σήμερα. Και δεν λέγονται μόνο μέσα από χείλη χριστιανών. Και στη μουσουλμανική Τουρκία, τα τελευταία χρόνια γίνεται μεγάλη συζήτηση για τα θαύματα της Αγιάς Σοφιάς. Όλα ξεκίνησαν στο τέλος του Ιουλίου του 2009, όταν ήρθε στο φως η παράσταση ενός αγγέλου, η οποία ήταν καλυμμένη εδώ και έξι αιώνες κάτω από στρώματα μετάλλου και γύψου. Βρέθηκε πάνω σε μωσαϊκά τα οποία είχαν καλυφθεί λίγο μετά την Άλωση της Πόλης, το 1453, και τη μετατροπή της Αγίας Σοφίας σε τζαμί.

Οι άγγελοι

Οι συντηρητές ανακάλυψαν άλλους τέσσερις αγγέλους ζωγραφισμένους πάνω στα μωσαϊκά, οι οποίοι βρίσκονταν κάτω από πολλά στρώματα ασβέστη ο καθένας τους έχει έξι φτερά, δημιουργήθηκαν μεταξύ 900 – 1300 π.Χ.
Οι άγγελοι μοιάζουν να φτερουγίζουν και να αιωρούνται στο ναό σε σημείο τέτοιο που η εφημερίδα Milliyet αναφερόμενη στο γεγονός έκανε και νύξεις "για σημαδιακή εμφάνιση μέσα στον ιστορικό ναό της Αγίας Σοφίας που ίσως έχει και άλλες προεκτάσεις....".
Σύμφωνα με αναφορές στον τουρκικό Τύπο ο πρόεδρος του "Saadet" ενός μικρού κόμματος, που όμως σχετίζεται με το κόμμα του Ερτνογάν, ο Numan Kurtulmus,σε ομιλία του που έκανε στην Κων/πολη σε κλειστό στάδιο,αναφερόμενος στην αποκάλυψη του"Αγγέλου της Αγίας Σοφίας", δήλωσε πως η αποκάλυψη αυτή ήταν προμήνυμα,σε συνδυασμό με τις εξελίξεις της περιόδου εκείνης,του τελικού διαμελισμού και της οριστικής κατάρρευσης της σύγχρονης Τουρκίας !
Στους τουρκικούς θρύλους είναι και το φέρετρο της βασίλισσας Σοφίας (προφανώς γίνεται κάποια ταύτιση με την Αγιά Σοφία) το οποίο προστατεύουν οι τέσσερις αρχάγγελοι που βρίσκονται πάνω στον Θόλο του ναού. Οι αρχάγγελοι αυτοί, όπως αναφέρουν και πιστεύουν οι Τούρκοι, είναι οι Τζεμπραΐλ, Μιχαήλ, Ισραφήλ και Αζραήλ. 
Σύμφωνα πάντα με τους Τούρκους, ο Τζεμπραήλ προστατεύει τους αυτοκράτορες, ο Μιχαήλ τον ναό από τις εχθρικές επιθέσεις, ενώ οι Τζεμπραηλ και Ισραφήλ ήταν οι αγγελιοφόροι των γεγονότων από τις πολεμικές επιχειρήσεις στους αυτοκράτορες. Και οι τέσσερις αυτοί αρχάγγελοι έχουν ταχτεί μετά την πτώση της Πόλης να προφυλάσσουν το φέρετρο της βασίλισσας Σοφίας από τον κίνδυνο κάποιος βέβηλος να το ανοίξει και να επέλθει η δευτέρα παρουσία.Οι σταυροί
Θαύμα είναι σύμφωνα με πρόσφατο δημοσίευμα της εφημερίδας Σαμπάχ, στο οποίο αναφέρεται και το Greekamericannewsagency.com οι σταυροί που εμφανίζονται στην εκκλησία.
Στην οροφή του ναού υπάρχει ο Σταυρός του Αγίου Ανδρέα σε διαγώνιο μορφή, ένα σημαντικό σύμβολο που όχι μόνο δεν χάθηκε στους αιώνες της οθωμανικής κατοχής αλλά δεσπόζει με όλη την συμβολική σημασία του. Παράλληλα και ο «Σταυρός του Ιουστινιανού» τρομάζει τους Τούρκους καθώς οι θρύλοι αναφέρουν για ένα πανάρχαιο κειμήλιο που βρίσκεται άγνωστο που μέσα στην Αγία Σοφία και μάλιστα προέρχεται από την Αίγυπτο και έχει τρομακτική δύναμη.
Γενικότερα η κατασκευή του μεγάλου αυτού ορθοδόξου αρχιτεκτονικού αριστουργήματος, σύμφωνα με τις ίδιες τις τουρκικές πηγές, βασίστηκε στο χριστιανικό σύμβολο του Σταυρού και το γεγονός αυτό εμπνέει το δέος αλλά και μια αδιόρατη φοβία για την μελλοντική επάνοδο της Αγίας Σοφίας στον φυσικό της κάτοχο, δηλαδή στην Ελληνορθόδοξη λατρεία.
“Μεγάλο δέος δημιουργεί στους Τούρκους, όπως αναφέρει η Σαμπάχ και τα διάφορα μωσαϊκά που έχουν αναδυθεί με όλη την μεγαλοπρέπεια τους τις τελευταίες δεκαετίες μέσα στο ιερό ναό της Αγίας Σοφίας της Κωνσταντινούπολης, παρά του ότι η μουσουλμανική θρησκεία θεωρεί σαν αμάρτημα την απεικόνιση προσώπων που σχετίζονται με θρησκευτικά γεγονότα. Ιδιαίτερο δέος τους προκαλεί το γνωστό μωσαϊκό που απεικονίζει τον Ιησού έχοντας την Παναγία και τον Ιωάννη τον Βαπτιστή στα δεξιά και αριστερά Του.
Οι Τούρκοι το έχουν ονομάσει χαρακτηριστικά το «Μωσαϊκό της Αποκάλυψης» και ο συμβολισμός αυτός ανάγει στην εσχατολογική σημασία του που είναι έντονη στους μουσουλμάνους Τούρκους”. 
Στα άδυτα...
Το 2009 ομάδες ειδικών δυτών με εξελιγμένο εξοπλισμό, εξερεύνησαν τα θεμέλια του ναού. Πέρασαν από στις στενές εισόδους των υπόγειων τούνελ που ως επί το πλείστον είναι πλημμυρισμένα. Την κάθοδο επιχείρησαν, μέσα από στόμιο μικρής διαμέτρου, ένας κάμεραμαν και ένας δύτης-φωτογράφος. Είναι σαν να βυθίζεσαι στην Ιστορία», είπε ο δύτης Οζάν Τσοκντεγιέρ, που διήνυσε 283 μέτρα μέσα σε στοές. Κάτω από την Αγία Σοφία υπάρχουν δύο στοές με νερό που συνδέονται με το Βυζαντινό Υδραγωγείο, το οποίο βρίσκεται κοντά στον ναό.
Το 1945 είχε γίνει μια προσπάθεια να αντληθεί το νερό, αλλά αυτό δεν στέρευε ποτέ, γεγονός που υποχρέωσε τη διακοπή των εργασιών. Οι δύτες πιστεύουν, από αυτά που αντίκρυσαν, ότι επαλήθευσαν κάποιες εικασίες: ότι η Αγία Σοφία συνδεόταν υπόγεια με το παλάτι του Κωνσταντίνου του Πορφυρογέννητου και βέβαια με το Βυζαντινό Υδραγωγείο. Θρύλοι αναφέρουν ότι οι Οθωμανοί επεξέτειναν τις στοές ώστε να μπορούν μέσω αυτών να πηγαίνουν οι Σουλτάνοι στην Αγία Σοφία, που είχαν μετατρέψει σε τζαμί, για να προσευχηθούν.
Τα μωσαϊκά 
Ο τουρκολόγος Νίκος Χειλαδάκης που έχει πολλές φορές αναφερθεί στα δημοσιεύματα οτυ τουρκικού Τύπου, επισημαίνει τις ξεχωριστές αναφορές στα μωσαϊκά της Αγιά Σοφιάς, τα οποία αναπαριστάνε γνωστούς βυζαντινούς αυτοκράτορες, όπως τον Ιωάννη τον Κομνηνό με τον Ιησού Χριστό και τον αυτοκράτορα Κωνσταντίνο τον Μονομάχο με την αυτοκράτειρα Ζωή.
Όλες αυτές οι απεικονίσεις προκαλούν έντονο δέος καθώς όλη αυτή η ελληνορθόδοξη χριστιανική μεγαλοπρέπεια και η εσωτερική δύναμη που αναδύουν αυτά τα ψηφιδωτά, έχουν γεννήσει διάφορους θρύλους για τους εσχατολογικούς τους συμβολισμούς. Οι συμβολισμοί αυτοί σχετίζονται με τις τουρκικές φοβίες για την επάνοδο στην επιφάνεια και στην εξουσία της αγίας Ανατολικής Ρωμαϊκής Αυτοκρατορίας με την ευλογία του ίδιου του Ιησού Χριστού.
Η μακέτα των μελισσών 
Τέλος, από τους πλέον εντυπωσιακούς ορθόδοξους μύθους είναι ένας νεοεελληνικός θρύλος από την περιοχή της Θράκης που μας πληροφορεί για τον τρόπο που με τον οποίο ο αυτοκράτορας Ιουστινιανός βρήκε το σχέδιο για το χτίσιμο της Αγίας Σοφίας μετά το 530 π.Χ.
Την αποδίδει ο ποιητής Γεώργιος Βιζυηνός, στην ποιητική του συλλογή «Ατθίδες αύραι». 
«Ηταν ο καιρός που ο αυτοκράτορας στην Πόλη είχε αποφασίσει να χτίσει την Αγία Σοφία. Είχε καλέσει τον πρωτομάστορα, και ο τελευταίος είχε κάνει ένα σχέδιο και ύστερα και άλλο και ύστερα και άλλα σχέδια, πώς να χτιστεί η μεγάλη εκκλησία . Κανένα όμως από αυτά τα σχέδια δεν ευχαριστούσε το βασιλιά. Ηθελε κάτι άλλο, πολύ πιο σπουδαίο. Και ο πρωτομάστορας κάθε μέρα προβληματιζόταν και πιο πολύ και σκεφτόταν τι νέο σχέδιο να φτιάξει.
Μια Κυριακή, την ώρα που τελείωνε η λειτουργία, ζύγωσε πρώτος ο αυτοκράτορας να πάρει το αντίδωρο, εκείνο όμως του ξεφεύγει από το χέρι και πέφτει κάτω. Μια στιγμή αργότερα παρουσιάζεται μια μέλισσα που φτεροκοπούσε προς το ανοιχτό παράθυρο, κρατώντας το πεσμένο αντίδωρο του αυτοκράτορα.
Βγάζει αμέσως διαταγή ο βασιλιάς ότι όσοι έχουνε μελίσσια να τ΄ανοίξουνε και να ψάξουν, για να βρεθεί το αντίδωρο. Ψάχνει και ο πρωτομάστορας στα δικά του μελίσσια και τι βλέπει; Είχανε κάτσει οι μέλισσες μέρες πριν και είχανε φτιάξει με το κερί μέσα στην κυψέλη μιαν εκκλησία πανέμορφη και σκαλιστή και μεγαλοπρεπή, που δεν είχε όμοιά της σ΄ολόκληρη την Οικουμένη. Ολες οι λεπτομέρειες είχανε γίνει στην εντέλεια μέσα κι έξω στην εκκλησία.
Η πόρτα της ανοιχτή, ο τρούλος έτοιμος οι κολώνες στη θέση τους, ως και η Αγία Τράπεζα τελειωμένη. Την είχαν αποτελειώσει σ΄όλα της την εκκλησία, και επάνω στην Αγία Τράπεζα της είχε φέρει εκείνη η μέλισσα και είχε αποθέσει το αντίδωρο του βασιλιά.
Είδε την εκκλησιά ο πρωτομάστορας και θαύμασε το τέλειο σχέδιό της. Την είδε κατόπιν και ο αυτοκράτορας και ήταν όλος χαρά. Το σχέδιο που είχανε φτιάξει οι μέλισσες, έγινε το σχέδιο που χτίστηκε η Αγία Σοφία"!
Τμήμα ειδήσεων pronews.gr
loading...

Ιπτάμενο Drome Ασθενοφόρο με GPS …Δείτε το εν δράσει! (video).

Ιπτάμενο drome Ασθενοφόρο κατασκεύασε νεαρός Ολλανδός μηχανικός με δυνατότητα μεταφοράς  ιατρικών βοηθημάτων ανάγκης  GPS και κάλυψη πάνω απο 14 τετραγωνικά χιλιόμετρα
Το συγκεκριμένο drone είναι κατασκευασμένο από ανθρακονήματα και τα εξαρτήματα που το αποτελούν έχουν παραχθεί από τρισδιάστατο εκτυπωτή.
Ο νεαρός Ολλανδός αναφέρει πως το drone έχει τη δυνατότητα να μεταφέρει φορτίο που φθάνει και τα 5 κιλά και είναι δυνατό να καλύπτει σε μικρό χρονικό διάστημα μία περιοχή 14 τετραγωνικών χιλιομέτρων. Υπογραμμίζεται πως το drone είναι εφοδιασμένο και με σύστημα GPS.
Το πρωτότυπο drone είναι εφοδιασμένο με μάσκα οξυγόνου αλλά και μια δόση ινσουλίνης ώστε να είναι δυνατή η άμεση αντιμετώπιση περιστατικών δύσπνοιας και υπογλυκαιμικού σοκ.
Η τιμή του drone είναι λίγο «αλμυρή» καθώς φθάνει τα 22.000 δολάρια αλλά η ζωή δεν αποτιμάται σε χρήματα.Δείτε το εν δράσει!

loading...

Μέσα στον μήνα οι μνημονιακές αλλαγές σε γάλα, ψωμί και καταστήματα.

Μέσα στον μήνα οι μνημονιακές αλλαγές σε γάλα, ψωμί και καταστήματα Μέσα στον Οκτώβριο σχεδιάζεται να εκδοθούν οι εφαρμοστικές αποφάσεις για τις αλλαγές στο ψωμί (δυνατότητα πώλησης ψωμιού και από άλλα καταστήματα) και το γάλα, η διάρκεια ζωής του οποίου απελευθερώθηκε με νόμο του Αυγούστου.

Πιο συγκεκριμένα, η διάρκεια ζωής του γάλακτος θα καθορίζεται με ευθύνη της βιομηχανίας, ανάλογα με τη μέθοδο παστερίωσης που εφαρμόζεται για κάθε προϊόν.
Πρόκειται για τροποποιήσεις στους κανόνες Διακίνησης και Εμπορίας Προϊόντων και Παροχής Υπηρεσιών (ΔΙΕΠΠΥ), που θα υπογράψει ο γενικός γραμματέας Εμπορίου και Καταναλωτή Αντώνης Παπαδεράκης.
Όπως δήλωσε στο ΑΠΕ ο κ. Παπαδεράκης, για το θέμα του ψωμιού το υπουργείο μελετά, χωρίς να παραβιάζεται το πνεύμα των ρυθμίσεων της συμφωνίας, να επιτραπεί μόνο στους φούρνους που υλοποιούν όλη τη διαδικασία αρτοποίησης (από τις πρώτες ύλες ως το τελικό προϊόν) να αναγράφουν τη λέξη «φρέσκο» στο ψωμί. Εναλλακτικά εξετάζεται να ενημερώνεται ο καταναλωτής ως προς το αν το ψωμί που αγοράζει έχει παρασκευαστεί από νωπή ή κατεψυγμένη ζύμη.
Για τη λειτουργία των καταστημάτων τις Κυριακές, αναμένεται η απόφαση του Συμβουλίου της Επικρατείας, στο οποίο προσέφυγαν εμπορικές οργανώσεις και εργαζόμενοι για να προσβάλουν την απόφαση, που επέτρεψε την πιλοτική λειτουργία των καταστημάτων όλες τις Κυριακές του χρόνου σε δέκα περιοχές της χώρας. Αν γίνει δεκτή η προσφυγή, τότε θα επανέλθει το καθεστώς των 8 Κυριακών που ίσχυε ήδη (συν όσες αποφασίζουν οι αντιπεριφερειάρχες για την εξυπηρέτηση τοπικών αναγκών).
Αν απορριφθεί, τότε αναβιώνει το ζήτημα της πλήρους απελευθέρωσης, τουλάχιστον για τις περιοχές πιλοτικής εφαρμογής. Όποια και αν είναι η απόφαση όμως, το υπουργείο Οικονομίας σχεδιάζει ήδη να ορίσει σαφή κριτήρια για τον καθορισμό των τουριστικών περιοχών, ώστε να μην υπάρχει αθέμιτος ανταγωνισμός μεταξύ επιχειρήσεων. Το μνημόνιο προβλέπει επίσης την πλήρη απελευθέρωση των εκπτώσεων και των προσφορών, που θα γίνονται από τις επιχειρήσεις καθ όλη τη διάρκεια του χρόνου χωρίς περιορισμούς. Θα διατηρηθούν όμως οι επίσημες περίοδοι εκπτώσεων, και θα πραγματοποιηθεί κύκλος διαλόγου με τις εμπορικές οργανώσεις για τον καθορισμό πλαισίου δεοντολογίας αναφορικά με το θεσμό των εκπτώσεων και των προσφορών.
loading...

Tα νεοταξικά ΜΜΕ ΔΕΝ ΤΟ ΕΙΠΑΝ... ΡΩΣΟΙ ΠΥΡΠΟΛΗΣΑΝ ΑΥΤΟΚΙΝΗΤΟ ΠΟΜΠΗ ΜΕ ΚΛΕΜΜΕΝΟ ΠΕΤΡΕΛΑΙΟ..

Tα νεοταξικα ΜΜΕ ΔΕΝ ΤΟ ΕΙΠΑΝ... ΡΩΣΟΙ ΠΥΡΠΟΛΗΣΑΝ ΑΥΤΟΚΙΝΗΤΟ ΠΟΜΠΗ ΜΕ ΚΛΕΜΜΕΝΟ ΠΕΤΡΕΛΑΙΟ..Ήταν αυτοκίνητο πομπή του ISIS με κλεμμένο πετρέλαιο από την Συρία, με κατεύθυνση την Τουρκία .... 



Μα οι ρωσοι πιλότοι το πυρπόλησαν σαν νέοι Καναρηδες.... Να γιατί καίγονται να σταματήσουν τους Ρώσους Τούρκοι - Αμερικάνοι και μετριοπαθείς Ισλαμοφασιτες της Σαουδικής Αραβίας... 
Για να μην τρώμε ότι κουτόχορτο πάνε να μας ταΐσουν τα νεοταξικα ΜΜΕ !!!!
πηγη www.oparlapipas.com

loading...

ΕΤΣΙ ΑΝΤΙΜΕΤΩΠΙΖΟΥΝ ΟΙ ΣΟΒΑΡΟΙ ΛΑΟΙ ΤΙΣ ΑΠΕΙΛΕΣ ΣΕ ΒΑΡΟΣ ΤΗΣ ΑΣΦΑΛΕΙΑΣ ΤΟΥΣ Ρωσίδα τηλεπαρουσιάστρια: "Πολύ καλός ο καιρός για βομβαρδισμούς τζιχαντιστών στη Συρία"!












                                         "Οι καιρικές συνθήκες στη Συρία είναι ιδανικές για τους ρωσικούς βομβαρδισμούς", είπε «on air» τηλεπαρουσιάστρια του ρωσικού κρατικού σταθμού Rossia- 24, καιμε τον τρόπο αυτό κατέδειξε ότι όλη η Ρωσία βιώνει έναν "πολεμικό πυρετό" που όμοιό του έχει να ζήσει από την εποχή του Β'ΠΠ
«Eάν σκεφτόμαστε τον καιρό, πράγματι είναι η κατάλληλη χρονική στιγμή για να ξεκινήσει η Ρωσία τους βομβαρδισμούς στη Συρία», δήλωσε η Ρωσίδα τηλεπαρουσιάστρια στη διάρκεια του δελτίου ειδήσεων το περασμένο Σάββατο, τέσσερις μέρες μετά την έναρξη των ρωσικών βομβαρδισμών στο συριακό έδαφος, με τη Μόσχα να επιμένει ότι στόχος των αεροπορικών επιδρομών είναι οι θέσεις των μαχητών του Ισλαμικού Κράτους.
Η τηλεπαρουσιάστρια έδωσε αναλυτικά λεπτομέρειες για τις καιρικές συνθήκες που επικρατούν στη βόρεια πλευρά της Συρίας, εκεί όπου κυρίως πραγματοποιούν τις αεροπορικές τους επιδρομές οι Ρώσοι.
«Στις βόρειες περιοχές της Συρίας βρέχει μία φορά κάθε δέκα μέρες», είπε η Ρωσίδα τηλεπαρουσιάστρια επισημαίνοντας ότι εκεί κυρίως βομβαρδίζουν οι Ρώσοι. «Όμως αυτό δεν επηρεάζει σημαντικά τους ρωσικούς βομβαρδισμούς», προσθέτει.
Η Ρωσίδα τηλεπαρουσιάστρια του κρατικού δικτύου Rossia-24 υπογράμμισε πως "Μόνο οι αμμοθύελλες θα μπορούσαν να καθυστερήσουν τις αεροπορικές επιδρομές". 
Αντε να το πει αυτό Ελληνίδα τηλεπαρουσιάστρια όχι για βομβαρδισμούς, απλά για αναχαιτίσεις τουρκικών μαχητικών στο Αιγαίο. Π.χ. να έλεγε "Δώδεκα αναχαιτίσεις έκανε σήμερα στο Αιγαίο η Πολεμική Αεροπορία υπό καλές καιρικές συνθήκες και το ίδιο καλός θα παραμείνει ο καιρός για αναχαιτίσεις και το επόμενο χρονικό διάστημα"!
Θα την κατηγορούσαν για "μιλιταρισμό", αν όχι για "ακροδεξιά εθνικίστρια"...
loading...

Δευτέρα 5 Οκτωβρίου 2015

Συναγερμός θα ηχήσει αύριο σε όλη την Ελλάδα.

Οι σειρήνες συναγερμού της Πολιτικής Άμυνας, θα ηχήσουν αύριο Τρίτη (06.10.2015)», σε όλη την Ελλάδα, για πέντε λεπτά, στο πλαίσιο της άσκησης «ΠΑΡΜΕΝΙΩΝ 2015», σύμφωνα με ανακοίνωση του Αρχηγείου της ΕΛ.ΑΣ.
Συγκεκριμένα, οι σειρήνες θα ηχήσουν ως εξής:
  • Στις 11:00, σήμανση συναγερμού αεροπορικής επίθεσης, για εξήντα (60) δευτερόλεπτα (διακοπτόμενος ήχος διαφορετικής έντασης).
  • Στις 11:05, σήμανση λήξης συναγερμού, για εξήντα (60) δευτερόλεπτα (συνεχής ήχος σταθερής έντασης).
Στην ανακοίνωση επισημαίνεται ότι η ενεργοποίηση των σειρήνων συναγερμού Πολιτικής Άμυνας, έχει καθαρά δοκιμαστικό χαρακτήρα και δεν συντρέχει κανένας λόγος σύγχυσης ή ανησυχίας.
Πηγή.
loading...

Βίντεο:OI "ΠΡΟΦΗΤΕΙΕΣ" ΤΟΥ ΧΡΙΣΤΟΔΟΥΛΟΥ,Χριστόδουλος: Kλαίει για τη Μακεδονία !,Αρχιεπίσκοπος Χριστόδουλος - η τελευταία συνέντευξη.



Πηγή:www.youtub.com

loading...

Τα 90+1 κακουργήματα της «εγκληματικής οργάνωσης» ΠΑΣΟΚ!.

Κακουργήματα παντός είδους έχει διαπράξει το ΠΑΣΟΚ από τότε που ιδρύθηκε -και πολύ περισσότερο από το 1981 που άρχισε να κυβερνά- μέχρι σήμερα εις βάρος της πατρίδας μας και των Ελλήνων πολιτών. Σε εθνικό, πολιτικό, οικονομικό, κοινωνικό αλλά και ποινικό επίπεδο οι φάκελοι είναι δεκάδες και ως εκ τούτου το κόμμα του Ανδρέα Παπανδρέου, του Κώστα Σημίτη, του Γιώργου Παπανδρέου και σήμερα του Ευάγγελου Βενιζέλου είναι το τελευταίο που μπορεί να κουνά το δάχτυλο προς οποιαδήποτε κατεύθυνση και να μιλά για «εγκληματική οργάνωση». Πρώτα θα έπρεπε να αναγνωρίσει τον εαυτό του στη θέση του κατηγορουμένου για τα εγκλήματα και τις συμφορές που έχει προκαλέσει και που σε καμία περίπτωση δεν παραγράφονται!
Οσο κι αν θεωρούνται ξεχασμένες πολλές από τις υποθέσεις αυτές, στις οποίες πρωταγωνίστησαν είτε ηγετικές φιγούρες είτε γκρίζα πρόσωπα που εκτελούσαν εντολές, ήρθε η ώρα να βγουν από το συρτάρι (τουλάχιστον) της Ιστορίας και να ανοίξει πάλι η συζήτηση για την απόδοση ευθυνών. Οι 90+1 φάκελοι, που επιγραμματικά παρουσιάζει σήμερα η «κυριακάτικη δημοκρατία», αποτελούν μόνο ένα μικρό τμήμα της «ογκώδους δικογραφίας». Από τις μεγάλες υπεξαιρέσεις και το σκάνδαλο Κοσκωτά της δεκαετίας του 1980, την προδοσία των Ιμίων, την απάτη του Χρηματιστηρίου και το «πάρτι» των Ολυμπιακών Αγώνων κατά την περίοδο Σημίτη, την εθνική λεηλασία με το Μνημόνιο και την προσφυγή στο ΔΝΤ επί Γιώργου Παπανδρέου και τη «λίστα Λαγκάρντ» του Ευάγγελου Βενιζέλου, το υλικό που προκύπτει είναι καταλυτικό και το κατηγορητήριο αδυσώπητο.
Το πάρτι της δεκαετίας του ’80 με το δημόσιο χρήμα και τις κρατικές προμήθειες1. Το περίφημο σκάνδαλο «καλαμποκιού» ήταν από τα πιο ηχηρά της πρώτης οκταετίας του ΠΑΣΟΚ, με λαθραία εισαγωγή χιλιάδων τόνων γιουγκοσλαβικού καλαμποκιού από κρατική εταιρία και εξαγωγή του ακολούθως σε ευρωπαϊκές χώρες ως ελληνικό. Τα κέρδη υπερέβησαν τα 1.500.000 δολάρια, ενώ στα παραστατικά εμφανίστηκε μόνο 1.000.000 δρχ.!
2. Σκάνδαλο 1,5 δισ. ει βάρος της ΕΤΒΑ και δύο θυγατρικών ναυτιλιακών εταιριών της, με την αγορά πλοίων από άγνωστες κυπριακές εταιρίες, οι οποίες εμφανίζονταν χωρίς κεφάλαια και χωρίς μετόχους.
3. Διασπάθιση δημόσιου χρήματος στην Αγροτική Ασφαλιστική. Πέρα από τις άλλες παρανομίες, εξασφάλιζε στα διευθυντικά στελέχη της μισθούς από 25.000.000 33.000.000 δρχ. μηνιαίως.
4. Σκάνδαλο πλαστογραφίας στο υπουργικό συμβούλιο, με παράνομη παράταση νομικών συμβούλων της Τραπέζης της Ελλάδος.
5. Στον Οργανισμό Σχολικών Κτιρίων «πράσινο» στέλεχος ζήτησε από ιδιώτη 15.000.000 δραχμές για να συμπεριληφθεί το οικόπεδό του στους σχεδιασμούς του οργανισμού.
6. ΠΡΟΜΕΤ 1: Ενώ η επίσημη τιμή του εισαγόμενου καφέ ανά τόνο ήταν 1500 δολάρια, η κρατική ΠΡΟΜΕΤ τον εισήγε λαθραία, υπερτιμολογώντας στα 2.000 δολάρια τον τόνο.
7. ΠΡΟΜΕΤ 2: Αγόρασε από φιλανδική εταιρία εξαγωγών ξυλείας ποσότητες καυσόξυλων αντί του ποσού των 250.000.000 δρχ., τα οποία μάλιστα κρίθηκαν ακατάλληλα από τους Ελληνες ξυλουργούς και τελικά σάπισαν στο λιμάνι της Ελευσίνας.
8. Σειρά από υπεξαιρέσεις Αγροτικών Εξαγωγών στην ΑΓΡΕΞ.
9. Στην Εθνική Τράπεζα σκάνδαλο κατάχρησης 47.000.000 δρχ.
10. Στα τέλη του 1985 ξέσπασε το σκάνδαλο με τον εκδότη φιλοπασοκικών εφημερίδων Αθανάσιο Πόπωτα, που οδηγήθηκε στη φυλακή για κατάχρηση 57.000.000 δρχ. από την Εθνική Τράπεζα. Οι ηθικοί αυτουργοί όμως δεν τιμωρήθηκαν…
11. Πυρκάλ 1: Πουλούσε στο Ιράκ 112 δολάρια την οβίδα και στον Ελληνικό Στρατό 201 δολάρια!
12. Πυρκάλ 2: Αγόρασε το άχρηστο ναυπηγείο πλαστικών σκαφών στο Λαύριο αντί 370.000.000 δρχ.
13. Στη ΔΕΗ δύο υποθέσεις είδαν το φως της δημοσιότητας. Η πρώτη αφορούσε υπεξαίρεση 500.000.000 δρχ. και η δεύτερη συμφωνία για αγορά ηλεκτρικής ενέργειας από την Αλβανία, προκαλώντας ζημιά 120.000.000 δρχ. στη ΔΕΗ.
14. Η αγορά των προβληματικών αεροσκαφών MIRAGE. Ο Ανδρέας Παπανδρέου όρισε υπεύθυνο για την αγορά τους τον Γιώργο Λούβαρη. Το κόστος τους ήταν διπλάσιο από τις τρέχουσες τιμές.
15. ΚΥΔΕΠ: «Το σκάνδαλο του σταριού». Ζημίωσε τους Ελληνες αγρότες 910.000.000 δρχ. Χρησιμοποιήθηκαν δύο εταιρίες, ως μεσάζοντες, για το ξεπούλημα των προϊόντων της, με αποτέλεσμα να κερδίσουν δισεκατομμύρια οι εταιρίες αυτές εις βάρος του Ελληνικού Δημοσίου.
16. Η υπόθεση «Μιχάλης Σταματελάτος». Υποδιευθυντής του υποκαταστήματος της Ιονικής και Λαϊκής Τράπεζας -φίλος ιστορικού στελέχους του ΠΑΣΟΚ- υπεξαίρεσε 230.000.000 δρχ. και βρέθηκε στη φυλακή.
17. Στον ΟΠΑΠ σημειώθηκαν σκάνδαλα και απάτες με ανάμειξη μεγαλοστελέχους του ΠΑΣΟΚ.
18. «Σκάνδαλο Κοσκωτά»: Το σχέδιο για την οικονομική επικράτηση «νέων τζακιών», προσαρμοσμένων στις πολιτικές επιλογές του ΠΑΣΟΚ, με πολιτικές, οικονομικές και ποινικές προεκτάσεις.
19 Ελληνική Βιομηχανία Οπλων: Ο ίδιος ο τότε υφυπουργός Εθνικής Αμύνης Στάθης Γιώτας, προτού παραιτηθεί, υπέβαλε μηνυτήριες αναφορές για επιζήμιες πράξεις και παραλείψεις και για μίζες δισεκατομμυρίων μέσω εταιριών «φαντασμάτων».
20. Η εμπλοκή του στελέχους του ΠΑΣΟΚ -του τότε δημάρχου Χαλκηδόνας Χρήστου Παπαδόπουλου- ακόμη και στην «εταιρία δολοφόνων».
Η ληστεία με το Χρηματιστήριο, τα εξοπλιστικά και το 1.000.000 μάρκα του στρατηγού Τσουκάτου
1. Χρηματιστήριο: η πιο άγρια λεηλασία 1.500.000 μικροεπενδυτών μετά τις προτροπές υπουργών και του ίδιου του Κώστα Σημίτη.
2. Οι Ολυμπιακοί Αγώνες, που αποδείχθηκαν από εθνικό όραμα ένα μεγάλο σκάνδαλο. Οι καθυστερήσεις ανάθεσης των έργων από τους υπουργούς της κυβέρνησης Σημίτη οδηγούσαν σε απευθείας «τυφλές» αναθέσεις με συνοπτικές και αδιαφανείς διαδικασίες και τελικά πολύ μεγάλες υπερβάσεις.
3 TOR-M1 (ρωσικά αντιαεροπορικά συστήματα): ένας από τους λόγους που βρίσκεται στο εδώλιο ο Ακης Τσοχατζόπουλος. Κανείς άλλος από την ηγεσία του ΠΑΣΟΚ δεν έχει λογοδοτήσει ακόμη.
4. Τα άρματα μάχης Λέοπαρντ, τα οποία η κυβέρνηση Σημίτη αγόρασε επτά φορές ακριβότερα απ’ ό,τι η Τουρκία (2 δισ. δραχμές).
5. Τα προβληματικά γερμανικά υποβρύχια κόστους 750 δισ. δρχ., τιμή πενταπλάσια του πραγματικού κόστους. Και στην περίπτωση αυτή κατηγορείται (μόνο!) ο Ακης Τσοχατζόπουλος.
6. Τα περίφημα διπλά βιβλία του ΠΑΣΟΚ. Οι δαπάνες για την άμυνα δεν εμφανίζονταν ποτέ στα κρατικά έξοδα αλλά εγγράφονταν μόνο σε ειδικούς λογαριασμούς της Τραπέζης της Ελλάδος.
7. Προμήθειες στα νοσοκομεία: εικονικές τιμολογήσεις και υπερτιμολογήσεις φαρμάκων και ιατρικών υλικών και εργαλείων από 300% έως 1.500%.
8. Σκάνδαλο 1 δισ. € στην ΕΑΒ: οι κυβερνήσεις του ΠΑΣΟΚ για να «στρογγυλοποιήσουν» τα τεράστια ελλείμματα της εταιρίας αλλά κυρίως για να τα κρύψουν κάτω από το χαλί τα έβαζαν σε ειδικό λογαριασμό «αναπόσβεστων εξόδων ιδρύσεως της εταιρίας»!
9. Το 2001 το ΠΑΣΟΚ για να καλύψει ένα χρέος 2,8 δισ. «σκαρφίστηκε» το πράσινο δομημένο ομόλογο του 2001 με τις 18 τράμπες (swaps). Το οφειλόμενο ποσόν από τους λάθος χειρισμούς ανήλθε στα 54 δισ. ευρώ.
10. Καταστροφή των Ταμείων. Το 2002-2003 χάθηκαν μόνο μέσω της Ακρόπολις Χρηματιστηριακής και μέσω ομολόγων 5.500.000 €. Συνολικά χάθηκαν πάνω από 3,5 δισ. € (1,3 τρισ. δρχ.) μόνο από το 1999-2002.
11. Το 2003 ο Μισέλ Ζοσεράν, πρόεδρος της γαλλικής αμυντικής βιομηχανίας THALES, κατήγγειλε για δωροδοκία μέλος της ελληνικής κυβέρνησης για να αναλάβει η εταιρία του την αναβάθμιση έξι φρεγατών του Πολεμικού Ναυτικού.
12. Σκάνδαλο Αριάδνη: Το 2000 το Ελληνικό Δημόσιο δανείστηκε 650.000.000 € από την offshore εταιρία ARIADNE S. A. με έδρα το Λουξεμβούργο, βάζοντας υποθήκη ως το 2013 τα έσοδα των λαχείων. Οι προμήθειες εκτιμάται ότι ξεπέρασαν τα 7.500.000 €.
13. Ολυμπιακή Αεροπορία: τον Οκτώβριο του 2003 η Ευρωπαϊκή Επιτροπή στράφηκε κατά της Ελλάδας και την έστειλε στο Ευρωπαϊκό Δικαστήριο για τις παράνομες χρηματοδοτήσεις της Ολυμπιακής από την κυβέρνηση Σημίτη. Κόστιζε 1.500.000 ευρώ ημερησίως στους φορολογουμένους, δηλαδή 550.000.000 ευρώ τον χρόνο!
14. Η πώληση των Μεταλλείων Κασσάνδρας στην εταιρία Ελληνικός Χρυσός Α.Ε. έναντι του ποσού των 11.000.000 €, όταν τον Ιούνιο του 2004, έξι μήνες μετά τη συναλλαγή, διεθνής εταιρία παροχής συμβουλών υπολόγισε την αγοραία αξία των Μεταλλείων στα 408.000.000
15. Το σκάνδαλο με τον παράνομο τζόγο και τα φρουτάκια στα οποία ενεπλάκη και το όνομα του τότε βουλευτή του ΠΑΣΟΚ Αλέκου Χρυσανθακόπουλου.
16. Για τέσσερα κακουργήματα ασκήθηκε δίωξη κατά πρώην γενικού διευθυντή του ΠΑΣΟΚ και χρηματιστηριακής εταιρίας για υπόθεση με ομόλογα.
17. Σε μεγάλο ξενοδοχείο η δεξίωση που παραχώρησε ο Κώστας Σημίτης προς τους Ευρωπαίους ηγέτες για τη σύνοδο κορυφής φέρεται ότι κόστισε περί τα 100.000.000 δραχμές.
18. Οι αμαρτωλές «δουλειές» με τη Μονή Τοπλού στην Κρήτη, στην οποία δεσμεύτηκαν 26.000 στρέμματα με σκοπό να περάσουν στην εκμετάλλευση ξένης εταιρίας.
19. Το κορυφαίο σκάνδαλο Siemens για το οποίο εκτός από τις άλλες πτυχές του υπάρχει η ομολογία του Θόδωρου Τσουκάτου ότι 1.000.000 μάρκα μεταφέρθηκε στα ταμεία του ΠΑΣΟΚ.
20. Τον Ιανουάριο του 2004 εννέα βουλευτές του ΠΑΣΟΚ κατέθεσαν τροπολογία, που αποτέλεσε το σκάνδαλο Πάχτα για το Πόρτο Καρράς και έδωσε τη δυνατότητα σε κατασκευαστική εταιρία να χτίσει χιλιάδες τουριστικές κατοικίες στη Χαλκιδική.
Κορυφαίο όλων το ΔΝΤ
Η προσφυγή στο ΔΝΤ και στα Μνημόνια που ακολούθησαν υπήρξε το μεγαλύτερο από τα «σύγχρονα κακουργήματα» του ΠΑΣΟΚ επί Γιώργου Παπανδρέου. Από το 2010 έως σήμερα, εξαιτίας αυτής της επιλογής, φτωχοποιήθηκε η ελληνική κοινωνία, σημειώθηκαν χιλιάδες αυτοκτονίες, χρεοκόπησαν νοικοκυριά και επιχειρήσεις, βγήκε στο σφυρί ο εθνικός πλούτος και καταδικάστηκαν οι επόμενες γενιές.
Τα Ιμια, το «ευχαριστώ στους Αμερικανούς» και άλλα 49 καταστροφικά λάθη
Εγκλήματα πολλαπλών διαστάσεων, που βαρύνουν το ΠΑΣΟΚ, είναι κι αυτά:
1. Η υπερχρέωση της χώρας και η διόγκωση του δημόσιου χρέους στο 114%, όταν το 1981 το δημόσιο χρέος ήταν μόλις 29%. Τότε μπήκαν οι «βάσεις» για τη σημερινή καταστροφή.
2. Υπέρογκα δάνεια, υπανάπτυξη, εκτόξευση πληθωρισμού την περίοδο ’81-’89.
3. «ΕΟΚ και ΝΑΤΟ το ίδιο συνδικάτο»: Το γνωστό καταστροφικό σύνθημα.
4. Αποβιομηχάνιση της χώρας, ως απόρροια των «συνδικαλιστικών κεκτημένων».
5. Ανεξέλεγκτοι διορισμοί στο Δημόσιο. Οι Ελληνες επέλεγαν την ασφάλεια του Δημοσίου, «μια θέση στον ήλιο», κρατώντας την «πράσινη» κομματική ταυτότητα.
6. Εκμετάλλευση προς ίδιον όφελος των κρατικών και κοινοτικών πόρων. Μετά το 1985 το ΠΑΣΟΚ διαχειρίστηκε τα τεράστια ποσά των κοινοτικών κονδυλίων, με τα οποία θα έπρεπε να είχε μεταμορφωθεί η Ελλάδα.
7. Τα περίφημα μπλε και λευκά ψηφοδέλτια, ώστε να εξασφαλιστεί η εκλογή Σαρτζετάκη στη θέση του Προέδρου της Δημοκρατίας.
8. Στην οκταετία 1981-1989 ασκήθηκαν οι μεγαλύτερες διώξεις στην ελεύθερη ραδιοφωνία.
9. Ψέματα του τύπου «Ο Μητσοτάκης είναι συνεργάτης των ναζί» για τον διχασμό των Ελλήνων.
10. Η σημαία στα ελληνικά εμπορικά πλοία: Το 1981 η πλειονότητα των Ελλήνων πλοιοκτητών, φοβούμενη τον «σοσιαλιστικό μετασχηματισμό» και τα «πενταετή προγράμματα» του Παπανδρέου, άλλαξε σημαία στα πλοία της.
11. Η διατήρηση των χαμηλών αμοιβών διατήρησε το χαμηλό εργασιακό κόστος. Μάλιστα, αυτή την περίοδο, 1981-2004, μειώθηκε κατά 30% και οι πραγματικοί μισθοί κυμαίνονταν στα ίδια επίπεδα το 1998 με εκείνα του 1982.
12. Ανεργία: Μετά το ’81 άρχισε να αυξάνεται, ενώ το 1998 ξεπέρασε τον μέσο κοινοτικό όρο, παρά τη διόγκωση του δημόσιου τομέα και τους διορισμούς κολλητών και φίλων.
13. Θεοφάνης Τόμπρας: Παρακολουθήσεις και καταγραφές συνομιλιών στον ΟΤΕ και στην ΚΥΠ.
14. Το καλοκαίρι του 1985 ο Δ. Χαλικιάς, διοικητής τότε της Τραπέζας της Ελλάδος, διαπίστωσε ότι έχει στο ταμείο του μόνο 200.000 δολάρια και το ισοζύγιο πληρωμών έκλεινε με έλλειμμα 3,5 δισ.!
15. Τα Ιμια και το «ευχαριστώ» του Κώστα Σημίτη στους Αμερικανούς από το βήμα της Βουλής.
16. Οι κακοτεχνίες σε σχεδόν όλα τα δημόσια έργα. Κατασκεύαζαν δρόμους-καρμανιόλες με φτηνά υλικά, τεράστιο κόστος και αντίστοιχα κέρδη για τους εργολάβους.
17. «Δημιουργική λογιστική» από την κυβέρνηση Σημίτη για την είσοδο στην ΟΝΕ με πειραγμένα στοιχεία.
18. Χειραγώγηση του γενικού δείκτη του Χρηματιστηρίου με τα ταμεία των ΔΕΚΑ (Δημόσια Επιχείρηση Κρατικών Αξιών) και των ασφαλιστικών ταμείων.
19. Βάσει των στοιχείων της Επιτροπής Κεφαλαιαγοράς, «πράσινο στέλεχος» είχε πραγματοποιήσει συναλλαγές 1.5000.000 ευρώ στο Χρηματιστήριο (όταν αυτό ήταν στις δόξες του) σε μικρό χρονικό διάστημα.
20. Αμυντικοί αντιαεροπορικοί πύραυλοι S-300. Η τουρκική κυβέρνηση απείλησε την Κύπρο να μην τους εγκαταστήσει στη Λευκωσία. Ο κ. Σημίτης ανάγκασε τον Πρόεδρο της Κύπρου, τον κ. Κληρίδη, να υποκύψει στις τουρκικές απειλές. Τελικά οδηγήθηκαν προς αποθήκευση στην Κρήτη.
21. Εθνικό Κτηματολόγιο, επί υπουργίας Κώστα Λαλιώτη. Παρά τα ουκ ολίγα ευρωπαϊκά κονδύλια, το έργο δεν ολοκληρώθηκε. Αποτέλεσμα, να πληρώνουμε τεράστια πρόστιμα.
22. ΑΣΕΠ: Κάτω από τους νόμους Πεπονή κατασκεύασαν τις περίφημες «αποκαταστατικές» διατάξεις που το καταργούσαν. Ο δημόσιος τομέας ΠΑΣΟΚοκρατείται, αφού επί 20 χρόνια είχαν διοριστεί πάνω από 1.000.000 «πράσινα» παιδιά.
23. Οι μεγαλύτερες αυξήσεις σε καταναλωτικά είδη πρώτης ανάγκης έγιναν μεταξύ Δεκεμβρίου 2000 και Δεκεμβρίου 2003! Το καλοκαίρι του 2003 μόνο τα οπωρολαχανικά αυξήθηκαν κατά 36%!
24. Ο νόμος περί ευθύνης υπουργών: Ενα νομικό κατασκεύασμα που εμπεριέχει ολόκληρη την κουλτούρα ατιμωρησίας και αποφυγής ευθυνών του «πανελλήνιου σοσιαλισμού».
25. Οι συμβασιούχοι: Κατά την τριετία 2001-2004 το ΠΑΣΟΚ προχώρησε στον διορισμό 250.000 συμβασιούχων για καθαρά ψηφοθηρικούς λόγους.
26. Παράδοση του δημόσιου πλούτου στους κρατικοδίαιτους «βαρόνους» των κατεστημένων συμφερόντων.
27. Αποτυχία εξάλειψης της γραφειοκρατίας. Στην πραγματικότητα, το «μεγάλο κράτος» και οι χιλιάδες διορισμένοι και βολεμένοι επαύξησαν τον κρατισμό, τη διαφθορά και τη γραφειοκρατία.
28. Οταν κινδύνευε να χάσει εκλογές, το ΠΑΣΟΚ κατέφευγε σε εκλογικά συστήματα δήθεν αναλογικής για τη δημιουργία πολιτικής αστάθειας, ώστε να επιστρέψει γρήγορα στην εξουσία με τη βοήθεια των μέσων ενημέρωσης.
29. Συμφωνία της Μαδρίτης. Παραχωρήθηκαν για πρώτη φορά δικαιώματα «συνιδιοκτησίας» της Αγκυρας στο Αιγαίο.
30. Η παράδοση του Οτσαλάν στους Τούρκους.
31. Η «νίκη του Ελσίνκι» που παρουσιάστηκε ως επίτευγμα της εξωτερικής πολιτικής Σημίτη, ενώ ποτέ δεν εξήγησαν στους Ελληνες ποιες ήταν οι πραγματικές συνέπειες αυτής της συμφωνίας.
32. Συναίνεση Σημίτη – Παπανδρέου στον βομβαρδισμό Σερβίας – Κοσσυφοπεδίου, στον βομβαρδισμό δηλαδή ευρωπαϊκής (βαλκανικής) χώρας, με ορατό τον κίνδυνο μεταβολής συνόρων στη γειτονιά μας.
33. Εξοπλιστικά προγράμματα 20 δισ. ευρώ από την κυβέρνηση Σημίτη. Τα προβληματικά μαχητικά κόστισαν τη ζωή πολλών αεροπόρων. Ο μόνος που δεν επωφελήθηκε ήταν το ελληνικό κράτος.
34. Ο Προϋπολογισμός του 2003 προέβλεπε έλλειμμα 0,9% του ΑΕΠ και τελικά έφτασε το 5,7%.
35. Εγκληματική υποτίμηση δραχμής πριν από την ένταξη της χώρας στην ΟΝΕ.
36. Φόροι: Παρά την «πράσινη» υποσχεσιολογία, από το 1993 έως το 2003 παρατηρείται αύξηση φόρων κατά 122,5%.
37. Αγροτικό ζήτημα: Δόθηκαν από την Ευρωπαϊκή Ενωση τρισεκατομμύρια για την αναδιάρθρωση της αγροτικής παραγωγής και της οικονομίας. Οι επιδοτήσεις όμως χρησιμοποιήθηκαν μόνο για ψηφοθηρικούς λόγους.
38. Στον τομέα της ασφάλειας. Υπόθεση «Πάσσαρης»: Δολοφόνησε δύο αστυνομικούς κατά τη διάρκεια απόδρασής του από το νοσοκομείο όπου είχε μεταφερθεί, διαφεύγοντας της σύλληψης.
39. Ναυάγιο «Σαμίνα» επί υπουργίας Χρήστου Παπουτσή.
40. Η είσοδος των ΜΑΤ στο Πολυτεχνείο τον Νοέμβριο του 1995 επί υπουργίας Σήφη Βαλυράκη. Χρειάστηκαν 20 κλούβες για να μεταφέρουν τους 472 συλληφθέντες, εκ των οποίων οι 140 ήταν ανήλικοι.
41. Εκποίηση 20 τόνων χρυσού από την Τράπεζα της Ελλάδος: Την αποφάσισαν τον Αύγουστο του 2003 ο Κώστας Σημίτης και ο Νίκος Γκαργκάνας, με πλήρη μυστικότητα.
42. Μόνο για τόκους από τα χρέη του ΠΑΣΟΚ μία τετραμελής οικογένεια πληρώνει 4.000 ευρώ τον χρόνο.
43. Η επιβολή υποχρεωτικής διόρθωσης των δημοσιονομικών στοιχείων από την Ευρωπαϊκή Επιτροπή κατά πέντε φορές!
44. Το περίφημο «άρθρο 4» που κήρυξε «παράνομες» τις απεργίες με το πρόσχημα της εργασιακής ειρήνης για την περίοδο των Ολυμπιακών Αγώνων.
45. Το φιάσκο της οδού Νιόβης τον Σεπτέμβριο του 1998, με τον Σορίν Ματέι που με μια χειροβομβίδα απέδειξε την πλήρη ανεπάρκεια της Αστυνομίας.
46. Καθύβριση δικαστών μόλις τολμούσαν να αγγίξουν υποθέσεις διαφθοράς – διαπλοκής. Η Δικαιοσύνη, σύμφωνα με την «πράσινη» λογική, έπρεπε να λειτουργεί «αλά καρτ».
47. Βιομηχανία παράνομων ελληνοποιήσεων με χορήγηση ελληνικής ταυτότητας και εκλογικού βιβλιαρίου ακόμη και σε σεσημασμένους κακοποιούς από τις πρώην κομμουνιστικές χώρες.
48. Φτωχοποίηση του ελληνικού λαού, με 2.500.000 Ελληνες κάτω από τα όρια της φτώχειας, σύμφωνα με τη Eurostat, και δημιουργία νεόπτωχης τάξης.
49. Η «ομερτά» μεταξύ Ευ. Βενιζέλου και Γ. Παπανδρέου για τη μαύρη τρύπα των 110.000.000 ευρώ στο ταμείο του ΠΑΣΟΚ, που επιβαρύνθηκαν οι φορολογούμενοι.
50. Η «λίστα Λαγκάρντ» αποτελεί το πιο πρόσφατο κακούργημα του ΠΑΣΟΚ. Η απόκρυψή της, μαζί με τη στέρηση τεράστιων ποσών από φόρους την ώρα που ξεζουμίζονταν οι απλοί πολίτες, έστειλε μεν στο Ειδικό Δικαστήριο τον Γ. Παπακωνταντίνου, αλλά ο έτερος υπεύθυνος Ευ. Βενιζέλος δεν έχει λογοδοτήσει ακόμη.
ΔΗΜΟΚΡΑΤΙΑ
loading...

Κυριακή 4 Οκτωβρίου 2015

4 Οκτωβρίου 1974 – Ο Κωνσταντίνος Καραμανλής ιδρύει τη Νέα Δημοκρατία που κατάντησε Μεσημεριανάδικο.

ΣΑΝ ΣΗΜΕΡΑ… 4 ΟΚΤΩΒΡΙΟΥ 1974…
Ο Κωνσταντίνος Καραμανλής ιδρύει τη Νέα Δημοκρατία.
Στην ιδρυτική διακήρυξη της οποίας αναφερόταν μεταξύ άλλων:
«Η Νέα Δημοκρατία είναι η πολιτική παράταξη που ταυτίζει το έθνος με το λαό, την πατρίδα με τους ανθρώπους της, την πολιτεία με τους πολίτες της, την εθνική ανεξαρτησία με τη λαϊκή κυριαρχία, την πρόοδο με το κοινό αγαθό, την πολιτική ελευθερία με την έννομη τάξη και την κοινωνική δικαιοσύνη.»
Στη διακήρυξη του κόμματος αναφέρονται οι στόχοι της νέας παράταξης: «Νέα Δημοκρατία είναι το σύστημα με το οποίο οι ολιγώτεροι και επώνυμοι καθοδηγούν αντί να καταδημαγωγούν, εκπροσωπούν αντί να καταδυναστεύουν – σε τελική ανάλυση – και περισσότερους και ανωνύμους». «Νέα Δημοκρατία είναι η παράταξη που αγνοεί τις διενέξεις και τους διχασμούς του παρελθόντος και προσανατολίζεται στα ευρύτερα δυνατά σχήματα εθνικής ενότητος». «Η παράταξη της Νέας Δημοκρατίας υπόσχεται ότι θα υπηρετεί πάντα και μόνο τα αληθινά συμφέροντα του Έθνους, που βρίσκονται πέρα και επάνω από τις παραπλανητικές ετικέτες της Δεξιάς, του Κέντρου και της Αριστεράς»….
«Η ελευθέρα οικονομία στην οποία πιστεύει η «Νέα Δημοκρατία» δεν ημπορεί να αποκλείσει την διεύρυνση του οικονομικού τομέως, τον οποίο ελέγχει το κράτος. Και ότι η ιδιωτική πρωτοβουλία δεν ημπορεί να βρει την δικαίωσή της χωρίς παράλληλη συμμετοχή των ευρύτερων λαϊκών τάξεων στην κατανομή του εθνικού προϊόντος. Κάθε πολίτης της χώρας αυτής πρέπει να γίνει εργάτης μαζί και νομεύς της οικονομικής ευημερίας. Και να αισθάνεται ήσυχος για το μέλλον του και για το μέλλον των παιδιών του». «Θα καταστήσει την Ελλάδα ισχυρή και απρόσβλητη. Με εκσυγχρονισμένες τις Ένοπλες Δυνάμεις, η ανεξαρτησία της Ελλάδος θα κατοχυρωθεί. Και θα είναι σεβαστή από όλους, χωρίς την ανάγκη άλλων προστατών εκτός από τους συλλογικούς οργανισμούς στους οποίους θα μετέχει με την ελεύθερη βούλησή της και σύμφωνα με τα πάγια συμφέροντα του Ελληνισμού, στα οποία περιλαμβάνεται και η μοίρα της Κύπρου»….

loading...

Σάββατο 3 Οκτωβρίου 2015

«Συγγνώμη» ζητούν οι ΗΠΑ για το βομβαρδισμό νοσοκομείου των Γιατρών Χωρίς Σύνορα.

Τους 16 έχουν φτάσει οι νεκροί από αεροπορική επιδρομή σε νοσοκομείο που διαχειρίζονται οι Γιατροί Χωρίς Σύνορα, στο Αφγανιστάν και συγκεκριμένα στην πόλη Κουντούζ.
Τουλάχιστον 9 μέλη του προσωπικού των Γιατρών Χωρίς Σύνορα, 4 ενήλικες ασθενείς και 3 παιδιά σκοτώθηκαν, ανέφερε η οργάνωση στον λογαριασμό της στο Twitter.
Ο βομβαρδισμός έγινε από αμερικανικά βομβαρδιστικά, με τον επικεφαλής των υπό την ηγεσία των ΗΠΑ δυνάμεων στο Αφγανιστάν ζήτησε συγγνώμη από τον πρόεδρο της χώρας.
Ο στρατηγός Τζον Κάμπελ έδωσε λεπτομέρειες στον πρόεδρο Άσραφ Γάνι και ζήτησε συγγνώμη, ανέφερε ανακοίνωση από το γραφείο του Γάνι.
Εκπρόσωπος του διεθνούς συνασπισμού δεν μπορούσε να επιβεβαιώσει αμέσως το τηλεφώνημα του Κάμπελ στον Γάνι.
Τμήμα ειδήσεων pronews.gr
loading...

Ο Πατρινός που συνδυάζει μπάσκετ στα Αραχωβίτικα…και οικονομικές επιστήμες στο Πανεπιστήμιο.

Ο Αλέξης Δριβίλας συνδυάζει άψογα την αγάπη του για το μπάσκετ και τις σπουδές του αφού είναι φοιτητής στο  τμήμα οικονομικών επιστημών στο Πανεπιστήμιο Πατρών.
Μπορεί προτεραιότητα του να είναι οι σπουδές του αλλά αγωνίζεται στην ομάδα μπάσκετ των Αραχωβιτίκων αφού δεν έχει κρύψει το πάθος του για το άθλημα.
Μάλιστα θεωρείται από τους παλιούς παίκτες της ομάδας αφού προέρχεται από τις ακαδημίες των Αραχωβιτίκων και τα τρία τελευταία χρόνια αγωνίζεται στην ανδρική ομάδα του συλλόγου.
Σαν πιστός «στρατιώτης» ακολούθησε όλη την προετοιμασία της ομάδας και είναι στις βασικές επιλογές του προπονητή του Λάμπρου Φραγκισκάτου για την φετινή σεζόν όπου στην πρεμιέρα του πρωταθλήματος την ερχόμενη Δευτέρα τα Αραχωβίτικα κοντράρονται με τον Προφήτη/Ηλία.
loading...
loading...