loading...

Σάββατο 7 Νοεμβρίου 2015

Κόντρα ΥΠΕΘΑ-Ποταμιού για το «άγιο» επίρραμμα στις στολές στρατιωτικών.

Επιμέλεια Αθανάσιος Περράκης εα Αξ/κός Π.Α.
Κόντρα ΥΠΕΘΑ-Ποταμιού για το «άγιο» επίρραμμα στις στολές στρατιωτικών Σκληρή κόντρα έχει ξεσπάσει μεταξύ του υπουργείου Εθνικής Άμυνας και του Ποταμιού με αφορμή την διαταγή Καμμένου, σύμφωνα με την οποία στρατιωτικοί θα μπορούν να φέρουν επίρραμμα στους ώμους τους με τη μορφή του αγίου προστάτη του όπλου τους.

Το Ποτάμι, σε ανακοίνωσή του, σχολιάζοντας τη διαταγή Καμμένου, τόνισε πως «είναι κατανοητό ότι μετά από κάθε "αριστερίζουσα" δήλωση Φίλη, το δεξιόστροφο "ποίμνιο" της κυβέρνησης ΣΥΡΙΖΑΝΕΛ θα πρέπει να συγκρατείται με πανηγυρικές ενδείξεις συστράτευσης Στρατού – Εκκλησίας, που ούτε η Δικτατορία του Μεταξά, ούτε η Χούντα των Συνταγματαρχών είχαν σκεφτεί ποτέ να εφαρμόσουν». Παράλληλα, προσθέτει πως «παρότι είναι ανήκουστο ότι θα είχαμε επί αριστερής κυβέρνησης επιστροφή στο φάντασμα της αναγραφής του θρησκεύματος, όχι πια επί των ταυτοτήτων αλλά επί των στολών των στρατιωτικών, ίσως η διαταγή αυτή να έχει και τα θετικά της», ενώ καταλήγει σημειώνοντας ότι «για τους άνδρες και τις γυναίκες των Ενόπλων Δυνάμεων που θα κληθούν να υπηρετήσουν στα περιβόητα πεντηκονταετή "σαπάκια", την αναπαλαίωση των οποίων η κυβέρνηση προβάλλει ως επιτομή του εξοπλιστικού προγράμματός της, ένας Άγιος ραμμένος στην στολή, ίσως να αποτελεί μια κάποια λύση…». Η τοποθέτηση του Ποταμιού προκάλεσε την πρωτοφανή απάντηση του υπουργείου Εθνικής Άμυνας, το οποίο τονίζει πως «η ανακοίνωση που εξέδωσε το Ποτάμι για τις στολές των στρατιωτικών επιδέχεται απάντηση μόνο από τον Πνευματικό και τον Θεό τους, αν έχουν Θεό». Ανταπαντώντας με νέα ανακοίνωσή, το Ποτάμι αναφέρει ότι εύχεται να μην υποχρεωθούν και οι πολίτες να φορούν στο πέτο τους τους άγιους προστάτες «του νέου καθεστώτος». 


πηγή In.gr
loading...

Το σχέδιο ισλαμοποίησης της Ευρώπης βρίσκεται σε πλήρη εξέλιξη...

Δεν είναι υπερβολή εάν πούμε πως η ισλαμοποίηση της Ευρώπης βρίσκεται σε πλήρη εξέλιξη…
Οι χιλιάδες ισλαμιστές που καταφθάνουν στην Ευρώπη το τελευταίο διάστημα, φορώντας τον μανδύα του κατατρεγμένου πρόσφυγα πολλές φορές, περνούν στην δεύτερη φάση του σχεδίου της μουσουλμανοποίησης , που αφορά τον βανδαλισμό των Ιερών Ναών των χριστιανικών χωρών. 
Σύμφωνα με την ισπανική αστυνομία , ισλαμιστές εισέβαλαν στην εκκλησία της Παναγίας , στην ισπανική πόλη της Rincon de la Victoria, στην Ανδαλουσία, και βανδάλισαν τον ναό.
Οι ακραίοι ισλαμιστές, έσπασαν τα ξύλινα αγάλματα της Παναγίας και του Εσταυρωμένου κατά τη διάρκεια της επίθεσης.
Μάλιστα, έγραψαν με σπρέι τους τοίχους της εκκλησίας την λέξη «Αλλάχ».
Η ανίερη πράξη, προσβάλει το θρησκευτικό αίσθημα όλων των Ισπανών και η ισπανική Πολιτοφυλακή έχει αρχίσει μια ενδελεχή έρευνα για το βανδαλισμό αυτό στην εκκλησία της Παναγίας.
Πρόκειται για συχνό φαινόμενο, ενώ αντίστοιχα περιστατικά έχουν σημειωθεί και στην Ελλάδα, παρά το γεγονός ότι τα ΜΜΕ σιωπούν και φροντίζου επιμελώς να τα θάβουν… 
Εμπειρογνώμονες κρούουν τον κώδωνα του κινδύνου και κάνουν λόγο για ευθεία επίθεση των Μουσουλμάνων στον χριστιανισμό στην Ευρώπη.
Πηγή.
loading...

ΒΕΡΕΣΕ ψωνίζουν οι μαθητές στα κυλικεία - ΔΕΝ ΕΧΟΥΜΕ ΝΑ ΦΑΜΕ σπίτι είπε ο μικρός και έκλαψε.

    Η μαμά δεν εχει λεφτά και πεινάμε - Ντροπιασμένος ο πατέρας ικέτευσε το κυλικείο για βερεσέ - Δεν ἐχουμε να φἀμε σπίτι θα έχουμε να φαμε στο σχολειο? Μας είπε η μικρή Αννα με δάκρυα στα μάτια.Τεφτέρια έχουν ανοίξει τα τελευταία χρόνια και τα σχολικά κυλικεία στη Σαλονικα, σε μια...

προσπάθεια να εξυπηρετήσουν τους μαθητές ώστε να μην μένουν νηστικοί, όπως υποστηρίζει, μιλώντας στο ΑΠΕ-ΜΠΕ, ο πρόεδρος του Σωματείου Κυλικειαρχών Σαλονικας «Μακεδονία», Στέφανος Φακούδης.
Όπως εξηγεί, ακόμα και στις θεωρούμενες ώς εύπορες περιοχές, στα ανατολικά της Σαλονικας, πάρα πολλά είναι τα παιδάκια που αδυνατούν πλέον να διαθέσουν έστω και ένα ευρώπουλα τοις μετρητοίς για να προμηθευτούν το κολατσιό τους, οπότε "γράφουν" τις αγορές τους στα τεφτέρια που έχουν ανοίξει τα κυλικεία.
Προσθέτει δε, ότι ο ίδιος, όταν διαπίστωσε ότι κάποιοι γονείς αδυνατούσαν αποδεδειγμένα να πληρώσουν το κόστος της σίτισης των παιδιών τους στο σχολείο, αναγκάστηκε στο τέλος της χρονιάς να διαγράψει τα χρέη τους, σκίζοντας και πετώντας το τεφτέρι.
"Η κρίση έχει αλλάξει τις συνήθειες των παιδιών, που σε μεγάλο ποσοστό πλέον δεν αγοράζουν κάτι από το κυλικείο αλλά φέρνουν το κολατσιό τους από το σπίτι. Υπάρχει όμως κι ένα μεγάλο ποσοστό μαθητών, τουλάχιστον 20%, που αδυνατούν να κάνουν ακόμα κι αυτό, δηλαδή να πάρουν μαζί τους φαγητό από το σπίτι" σημειώνει ο κ.Φακούδης.
Όσο περνούν τα χρόνια, λέει, το πρόβλημα επιδεινώνεται και, πέραν της προφανούς επίπτωσής του στα ίδια τα παιδάκια, συρρικνώνει και τον τζίρο των σχολικών κυλικείων, με αποτέλεσμα δεκάδες εξ αυτών να έχουν οδηγηθεί στο λουκέτο, αφήνοντας χωρίς δουλειά πολλούς επαγγελματίες.
Το 30% των επαγγελματιών που είχαν κυλικεία το 2010 "έχουν αποχωρήσει"
Σύμφωνα με τον κ. Φακούδη, από την αρχή της κρίσης, το 2010, ο κύκλος εργασιών των περίπου 300 σχολικών κυλικείων της Σαλονικας έχει μειωθεί κατά 40% μέσο όρο, "ενώ ένα 30% των παλιών συναδέλφων μας αναγκάστηκαν να αποχωρήσουν", καθώς δεν μπορούσαν να πληρώνουν όχι απλά τα μισθώματα του επαγγελματικού τους χώρου αλλά ούτε καν το ΤΕΒΕ. Το θέμα των μισθωμάτων αποτελεί μόνιμο βραχνά για τους κυλικειάρχες, οι οποίοι τα τελευταία χρόνια ζητούν επιμόνως τη μείωσή τους σε ποσοστό 20% έως 35% αναλόγως του μισθώματος, σκοντάφτοντας στις περισσότερες περιπτώσει στην άρνηση των σχολικών επιτροπών και των δήμων.
"Οι σχολικές επιτροπές δεν επιδοτούνται πλέον με χρηματικά ποσά από τους δήμους, οπότε τις ενδιαφέρει τι θα εισπράξουν" υποστηρίζει ο κ. Φακούδης, σύμφωνα με τον οποίο η αντίσταση στη μείωση των μισθωμάτων τροφοδοτείται και από τους νεοεισερχόμενους στο επάγγελμα, οι οποίοι νοικιάζουν τα σχολικά κυλικεία στις αντίστοιχες δημοπρασίες, και μη έχοντας γνώση της αγοράς και των πραγματικών τζίρων τους, τα "χτυπάνε" σε υψηλές τιμές. "Καλό είναι πριν προσφέρουν ένα υψηλό μίσθωμα να συμβουλεύονται τους άλλους επαγγελματίες της αγοράς και να μαθαίνουν και τι εισπράττει πραγματικά ένα κυλικείο" λέει.
Αύξηση στις τιμές λόγω ΦΠΑ 23%
Ο ίδιος υπενθυμίζει ότι, φέτος, λόγω της αύξησης του ΦΠΑ στο 23%, οι τιμές των τροφίμων που πωλούνται στα
σχολικά κυλικεία, με εξαίρεση του κουλούρι και το νερό, "παρουσιάζουν μια διαφοροποίηση" σε σχέση με πέρυσι: π.χ., η τυρόπιτα πωλείται προς 1,10 ευρώπουλα έναντι 1 ευρώπουλα "με τη διατίμηση που έκανε το υπουργείο".
Κατά τον ίδιο, η ποιότητα και το είδος των τροφίμων που διατίθενται στα σχολικά κυλικεία της Σαλονικας είναι πλήρως εναρμονισμένα με τις προδιαγραφές του υπουργείου Υγείας, "τουλάχιστον στο 90% των κυλικείων για το οποίο έχω γνώση εγώ" (σ.σ. στο σωματείο είναι εγγεγραμμένα 220 από τα περίπου 300 κυλικεία).
"Στις αρχές κάθε χρονιάς οι συνάδελφοι έρχονται και μας συμβουλεύονται για το είδος των τροφίμων που μπορούν να πουλήσουν και ακολουθούν πιστά τις οδηγίες, ενώ μας βοηθάνε σε αυτό και οι προμηθευτές" λέει.
Ποια τρόφιμα επιτρέπεται να πωλούνται στα κυλικεία των σχολείων;
Στο μεταξύ, λίστα με τα τρόφιμα που επιτρέπεται να πωλούνται σε σχολικά κυλικεία, καντίνες (σταθερές) και χώρους εστίασης εντός των δημόσιων και ιδιωτικών σχολείων πρωτοβάθμιας και δευτεροβάθμιας εκπαίδευσης, έδωσε σήμερις στη δημοσιότητα το Κέντρο Προστασίας Καταναλωτών (ΚΕΠΚΑ) προς ενημέρωση των γονέων.
Τα επιτρεπόμενα τρόφιμα ανά κατηγορία είναι τα εξής:
Φρούτα - Λαχανικά
-Φρέσκα φρούτα και λαχανικά εποχής, καλά πλυμένα και συσκευασμένα, σε ατομική μερίδα
-Αποξηραμένα φρούτα χωρίς προσθήκη ζάχαρης, συσκευασμένα, σε ατομική μερίδα έως 50gr
-Φυσικός χυμός φρούτων ή και λαχανικών, που παρασκευάζεται εντός των κυλικείων - καντινών. Δεν επιτρέπεται η προσθήκη σακχάρων/γλυκαντικών ουσιών.
-Φρουτοσαλάτα που παρασκευάζεται εντός των κυλικείων - καντίνων από φρέσκα, καλά πλυμένα φρούτα εποχής. Δεν επιτρέπεται η προσθήκη σακχάρων/γλυκαντικών ουσιών
-Σαλάτα από φρέσκα, καλά πλυμένα λαχανικά, που παρασκευάζεται, εντός των κυλικείων - καντινών, χωρίς προσθήκη αλατιού. Επιτρέπεται η προσθήκη ελαιολάδου, ξυδιού ή λεμονιού
-Συσκευασμένοι φυσικοί χυμοί φρούτων και ομοειδών προϊόντων, χωρίς συντηρητικά και χωρίς προσθήκη ζάχαρης, σε ατομική συσκευασία έως και 250ml.
   Γαλακτοκομικά
-Γάλα τυποποιημένο, παστεριωμένο, σε ατομική συσκευασία έως 500ml, πλήρες και ημιαποβουτυρωμένο (1,5%-1,8% λιπαρά)
-Σοκολατούχο γάλα με χαμηλά λιπαρά (max.1,8%), σε συσκευασία έως 250ml
-Γιαούρτι τυποποιημένο (έως 5% λιπαρά), χωρίς πρόσθετα σάκχαρα, σε ατομική μερίδα, έως 200gr
-Ροφήματα από συνδυασμούς φρέσκου γάλακτος και φρέσκων φρούτων, που θα παρασκευάζονται, στο κυλικείο. Δεν επιτρέπεται η προσθήκη ζάχαρης ή η χρήση έτοιμης σκόνης.
-Τυριά πολύ σκληρά, σκληρά, ημίσκληρα, μαλακά τυριά.Εξαιρούνται τα ανακατεργασμένα τυριά, ή τηγμένα τυριά και ανακατεργασμένα τυριά, με αλειφώδη υφή.
Απλά αρτοπαρασκευάσματα ή αρτοσκευάσματα
-Κουλούρι σησαμένιο ολικής άλεσης ή λευκό
-Κριτσίνια ολικής άλεσης ή λευκά σε ατομική συσκευασία έως 50gr
-Φρυγανιές ολικής άλεσης ή λευκές, σε ατομική συσκευασία έως 50gr
-Κράκερς ολικής άλεσης ή λευκά σε ατομική συσκευασία έως 50gr.
Ολα τα απλά αρτοσκευάσματα πρέπει να πληρούν τις εξής προδιαγραφές: κορεσμένα λιπαρά έως 3%, τράνς λιπαρά έως 0,1 % και νάτριο έως 0,5%.
Διάφορα αρτοσκευάσματα
-Μουστοκούλουρα, σε ατομική μερίδα έως 60gr
-Μπισκότα απλά, χωρίς γέμιση, σε ατομική συσκευασία (έως 60γρ) με συγκεκριμένες προδιαγραφές ως πος τα τρανς και κορεσμένα λιπαρά και τη ζάχαρη
-Σταφιδόψωμο σε ατομική μερίδα έως 60gr
-Μπάρα δημητριακών ολικής άλεσης, σε ατομική μερίδα έως 40γρ, η οποία πρέπει να πληροί συγκεκριμένες προδιαγραφές ως προς τα κορεσμένα και τρανς λιπαρά και το νάτριο.
-Τυρόπιτα-πίτα λαχανικών, σε ατομικές μερίδες των 120gr. με συγκεκριμένες προδιαγραφές ως προς τη ζύμη και το τυρί
-Πίτσα η οποία στη γέμιση μπορεί να περιλαμβάνει μόνο τυρί, τομάτα, πιπεριές, μανιτάρια, κρεμμύδι και καλαμπόκι. Δεν επιτρέπεται η χρήση σάλτσας και αλλαντικών.
Σάντουιτς
Τα σάντουιτς/τοστ μπορούν να παρασκευάζονται, με συνδυασμούς των τροφίμων των επόμενων παραγράφων. Μπορούν να είναι τυποποιημένα, ή να παρασκευάζονται, στο χώρο του κυλικείου-καντίνας αυθημερόν. Επιτρέπεται η χρήση όλων των ειδών ψωμιού, με εξαίρεση το μπριος, το κρουασάν, ή το πιροσκί. Δεν επιτρέπεται η χρήση άλλων αλλαντικών, εκτός από βραστή γαλοπούλα με συγκεκριμένες προδιαγραφές, ενώ ως προς τα τυριά ισχύουν όασ αναφέρθηκαν παραπάνω. Λαχανικά όλων των ειδών μπορούν να χρησιμοποιηθούν, καθώς και ελιές χωρίς το κουκούτσι και πάστα ελιάς κι αβγά καλά βρασμένα. Από λιπαρές ύλες επιτρέπεται μόνο η προσθήκη ελαιολάδου. Επιτρέπεται η παρασκευή γλυκών σάντουιτς, με συνδυασμό των προαναφερομένων ψωμιών και με γέμιση μίας κουταλιάς της σούπας μέλι ή μέλι-ταχίνι.
Γλυκίσματα
-Κρέμα και ρυζόγαλο σε ατομικές μερίδες των 150gr (με περιεκτικότητα σε λίπος γάλακτος έως 4%)
-Χαλβάς σε ατομική μερίδα, έως 50gr
-Παστέλι σε ατομική μερίδα έως 50gr
-Μέλι σε ατομική μερίδα
-Σοκολάτα υγείας και γάλακτος, σε ατομική μερίδα έως 30gr. Δεν επιτρέπεται η διάθεση τσιχλών και καραμελών.
Ξηροί καρποί
-Στα κυλικεία των σχολείων δευτεροβάθμιας εκπαίδευσης επιτρέπονται οι ξηροί καρποί όλων των ειδών, χωρίς προσθήκη αλατιού ή ζάχαρης, σε ατομική συσκευασία, έως 50gr. Δεν επιτρέπονται οι τηγανισμένοι ξηροί καρποί.
Υγρά
-Εμφιαλωμένο νερό μόνο σε πλαστικές φιάλες και χυμοί μόνο σε πλαστικές και χάρτινες συσκευασίες στις ποσότητες που αναφέρονται παραπάνω.
-Μόνο στα κυλικεία των σχολείων δευτεροβάθμιας εκπαίδευσης, τα παρακάτω αφεψήματα: χαμομήλι, φασκόμηλο, τσάι του βουνού, χωρίς προσθήκη ζάχαρης, ή σύνθετων γλυκαντικών
-Καφές μόνο για το προσωπικό
-Δεν επιτρέπεται η διάθεση αναψυκτικών.
-Δεν επιτρέπεται η διάθεση λειτουργικών τροφίμων ή συμπληρωμάτων διατροφής και προϊόντων που περιέχουν γενετικά τροποποιημένους οργανισμούς.
Ανώτατες τιμές
Στα σχολικά κυλικεία ισχύουν -σύμφωνα με το ΚΕΠΚΑ- οι παρακάτω ανώτατες τιμές:

ΕΙΔΗ ΑΝΩΤΑΤΕΣ ΤΙΜΕΣ ΣΕ ΕΥΡΩ ΜΕ Φ.Π.Α.

α) Σάντουιτς ή τοστ από ψωμί ολικής άλεσης
   ή λευκό, με τυρί (με προσθήκη ή μη λαχανικών, τομάτας, ελαιολάδου και άλλων) 1,10

β) Σάντουιτς ή τοστ από ψωμί ολικής άλεσης ή λευκό με τυρί και γαλοπούλα (με προσθήκη ή μη λαχανικών, τομάτας, ελαιολάδου και άλλων) 1,35

γ) Απλό αρτοσκεύασμα (σουσαμένιο κουλούρι) σε ατομική συσκευασία 40 γραμμαρίων τουλάχιστον 0,40

δ) Τυρόπιτα - σπανακόπιτα με τυρί φέτα ή κασέρι βάρους 120 γραμμαρίων 1,10

ε) Εμφιαλωμένο νερό των 500 ml, εγχώριο ή μη, εντός ή εκτός ψυγείου 0,35

στ) Φυσικοί χυμοί φρούτων με 100% χυμό (χωρίς πρόσθετη ζάχαρη) σε ατομική συσκευασία 250 ml 0,95.
loading...

Γιαγιά Προσκυνάει τον Άγνωστο Στρατιώτη!!Φὠτο-Βίντεο.

loading...

Οικιακή βοηθός πήρε 273.000 ευρώ από ηλικιωμένη.

© Παρέχεται από: News247.gr
Άφαντη, μαζί με δεκάδες χιλιάδες ευρώ, έγινε μία αλλοδαπή οικιακή βοηθός στη Θεσσαλονίκη. Η 55χρονη Γεωργιανή φέρεται ότι αφαίρεσε 273.000 ευρώ από το διαμέρισμα 80χρονης, την οποία φρόντιζε. Εκτός από την οικιακή βοηθό στο «κόλπο» φαίνεται ότι ήταν ο 55χρονος Γεωργιανός σύζυγός της και η 36χρονη κόρη τους.
Το περιστατικό καταγγέλθηκε από την ίδια την ηλικιωμένη και οι έρευνες των αστυνομικών στράφηκαν προς το ανδρόγυνο, το οποίο, όμως, απ' ό,τι φαίνεται εγκατέλειψε την Ελλάδα και εικάζεται ότι βρίσκεται στη Γεωργία.
Η 36χρονη κόρη, σε βάρος της οποίας, όπως και των γονιών της, σχηματίστηκε δικογραφία, δεν συνελήφθη, καθώς δεν συντρέχουν οι προϋποθέσεις του αυτοφώρου, ενώ αρνείται κάθε εμπλοκή της στην υπόθεση.
Όπως έγινε γνωστό, η 55χρονη εργαζόταν τα τελευταία χρόνια στο διαμέρισμα της 80χρονης, στο κέντρο της Θεσσαλονίκης. Μάλιστα, διέθετε κλειδιά του σπιτιού και μπαινόβγαινε ανενόχλητη. Η κλοπή του χρηματικού ποσού εκτιμάται ότι σημειώθηκε τον περασμένο μήνα. Εκτός από τα χρήματα, οι δράστες αφαίρεσαν και μία κασετίνα με ασημένια μαχαιροπίρουνα, μεγάλης αξίας, κατά την καταγγέλλουσα.
loading...

Παρασκευή 6 Νοεμβρίου 2015

ΡΟΜΠΕΕΕΕΕΣ! ΤΟ… ΤΙΜΗΜΕΝΟ ΚΟΥΚΟΥΕ ΨΗΦΙΣΕ ΥΠΕΡ ΤΗΣ ΑΣΥΛΙΑΣ ΤΟΥ ΠΝΙΓΜΕΝΟΥ ΣΤΑ ΧΡΕΗ ΜΕΓΑΡΟΥ ΜΟΥΣΙΚΗΣ!

Γράφει ο Αθανάσιος Βασιλόπουλος
Τις προηγούμενες ημέρες, μόλις το κόμμα- μακρύ χέρι του σάπιου συστήματος και του αδηφάγου κεφαλαίου τόλμησε να υπονοήσει κάτι περί «αφεντικών» (!!!) του Αρχηγού της Χρυσής Αυγής –εννοώντας το «κεφάλαιο», έτσι γενικά κι αόριστα, όπως κάνουν πάντα- τους καλέσαμε να πούνε –άμα τους βαστάει!- έστω κι ένα όνομα ολιγάρχη, σε ανάρτηση με τον ενδεικτικό τίτλο «Κουκουέδες πέστε «Μπόμπολας» άμα σας βαστάει». Φυσικά, το… τιμημένο έκανε την πάπια!
Ως γνωστόν, μετά τα μεσάνυχτα, πέρασε και το νέο πολυνομοσχέδιο με τα προαπαιτούμενα του τρίτου αριστερού Μνημονίου. Το φαινομενικά περίεργο, ήταν ότι οι σπαγκοραμμένοι του Περισσού ψήφισαν τα… μισά άρθρα (την επόμενη να πετάξουν τις μάσκες και να τα ψηφίσουν όλα!). Μεταξύ αυτών και το άρθρο 53. Το οποίο ήταν το μόνο που υπερψήφισαν όλοι ανεξαιρέτως οι βουλευτές της νουδούλας, όλοι οι βουλευτές του ΣΥΡΙΖΑ (με τιμητική εξαίρεση την Άννα Βαγενά), όλοι οι βουλευτές του κλεφτο-ΠΑΣΟΚ, όλοι οι βουλευτές του Ποταμιού και όλοι οι βουλευτές του… αντιδιαπλεκόμενου μορφώματος Λεβέντη. Τέτοια σύμπνοια πέρα ως πέρα; Πολύ περίεργη, ε; Γιατί άραγε; Τι ήταν αυτό που ένωσε όλες τις πλευρές του… συνταγματικού τόξου, από την άκρα αριστερά μέχρι την ψοφοδεξιά;
Το Μέγαρο Μουσικής (του ολιγάρχη Ψυχάρη) φυσικά! Καθώς το συγκεκριμένο άρθρο προβλέπει παράταση της προστασίας από τους πιστωτές και την παροχή φορολογικής και ασφαλιστικής ενημερότητας για όλες τις πράξεις και άλλα πολλά και ευεργετικά, στο χρεωμένο μέχρι το λαιμό (με 245 εκατομμύρια ευρώ) Μέγαρο Μουσικής, του κομμουνιστή ολιγάρχη Ψυχάρη – γιού στελέχους του ΚΚΕ, παρολίγον βαφτισιμιού του Ζαχαριάδη, παλιού δημοσιογράφου της «Αυγής» (όταν το ΚΚΕ ήταν παράνομο και κρυβόταν μέσα στην ΕΔΑ) και τέλος παλιού μέλος του Ελληνο-σοβιετικού Συνδέσμου Φιλίας.
Αυτά και σκασμός κουκουέδες λακέδες των αφεντικών!
loading...

Νέα προγράμματα απασχόλησης για 104.000 ανέργους.

Δώδεκα νέα προγράμματα για την προώθηση της απασχόλησης και την καταπολέμηση της ανεργίας, που αφορούν 104.000 ανέργους, έχουν προγραμματιστεί έως τον επόμενο Μάρτιο, παράλληλα με δράσεις για ευκαιρίες απασχόλησης προς 150.000 ωφελουμένους, που σύμφωνα με το 3ο μνημόνιο θα ξεκινήσουν εντός του 2016. Τα 2/3 αυτών (περίπου οι 100.000) θα είναι μέσω προγραμμάτων κοινωφελούς εργασίας, που αναμορφώνονται και θα διαρκούν πλέον οκτώ και όχι πέντε μήνες, με τις ίδιες αποδοχές για τους ωφελουμένους (495 ευρώ καθαρά).

Τα προγράμματα που ανακοίνωσε χθες η αναπληρώτρια υπουργός Εργασίας Ράνια Αντωνοπούλου και αναμένεται να υλοποιηθούν στους επόμενους έξι μήνες είναι:

1. Επιδότηση 10.000 θέσεων 12μηνης διάρκειας με έμφαση στους μακροχρόνια ανέργους, γυναίκες και ανέργους κυρίως άνω των 50. Εναρξη: Δεκέμβριος 2015.

2. Προώθηση της αυτοαπασχόλησης 5.000 νέων έως 18-24 ετών, με επιδότηση εισφορών κοινωνικής ασφάλισης έως 12 μήνες. Εναρξη: Ιανουάριος 2016.

3. Προώθηση της αυτοαπασχόλησης 5.000 νέων έως 25-29 ετών, με επιδότηση εισφορών κοινωνικής ασφάλισης έως 12 μήνες. Εναρξη: Ιανουάριος 2016.

4. Δράσεις Ολοκληρωμένης Παρέμβασης για 8.000 νέους έως 24 ετών, για την προώθησή τους σε προγράμματα κατάρτισης με εγγυημένη 12μηνη απασχόληση. Εναρξη: Φεβρουάριος 2016.

5. Απόκτηση εργασιακής εμπειρίας και ένταξη σε θέσεις απασχόλησης για 10.000 νέους 18-24 ετών σε επιχειρήσεις, με επίβλεψη στον χώρο εργασίας και ένταξη σε νέες θέσεις στις ίδιες ή άλλες επιχειρήσεις για επιδοτούμενη απασχόληση 12 μηνών. Εναρξη: Φεβρουάριος 2016.

6. Απόκτηση εργασιακής εμπειρίας και ένταξη σε θέσεις απασχόλησης για 3.000 νέους 25-29 ετών σε επιχειρήσεις, με επίβλεψη στον χώρο εργασίας και ένταξη σε νέες θέσεις στις ίδιες ή άλλες επιχειρήσεις για επιδοτούμενη απασχόληση 12 μηνών. Εναρξη: Φεβρουάριος 2016.

7.  Συμβουλευτική, επαγγελματική κατάρτιση, πιστοποίηση προσόντων και πρακτική άσκηση σε επιχειρήσεις σε συνεργασία με κλαδικούς φορείς. 15.000 άνεργοι. Εναρξη: Μάρτιος 2016.

8. Προώθηση της νεανικής επιχειρηματικότητας για 1.000 ανέργους για δημιουργία start-ups από νέους 18-29 ετών. Εναρξη: Μάρτιος 2016.

9. Προώθηση της επιχειρηματικότητας για 3.000 ανέργους άνω των 29 ετών για δημιουργία startups. Εναρξη: Μάρτιος 2016.

10. Απασχόληση για ΑμεΑ σε κοινωνικές συνεταιριστικές επιχειρήσεις. Εναρξη: Μάρτιος 2016.

11. Προώθηση της απασχόλησης μέσω προγραμμάτων επαγγελματικής κατάρτισης με εγγυημένη απασχόληση για ηλικίες 29-64 ετών. Απευθύνεται σε 26.000 ανέργους.

12. Επιδότηση μισθολογικού κόστους για την ενίσχυση της πλήρως ασφαλισμένης εργασίας σε ΚΟΙΝΣΕΠ.

Σύμφωνα με την κ. Αντωνοπούλου, τα νέα προγράμματα διαπνέονται από διαφορετική φιλοσοφία, καθώς σχεδιάστηκαν με στόχο τον συνδυασμό της κατάρτισης σε συγκεκριμένες ειδικότητες με την εγγυημένη απασχόληση. Αλλαγές έρχονται και στα προγράμματα κοινωφελούς εργασίας. Με απόφαση της αναπληρώτριας υπουργού, κανένας ωφελούμενος της κοινωφελούς δεν θα εργάζεται πλέον στην καθαριότητα των δήμων, αλλάζει ο τρόπος μοριοδότησης για να συμμετέχουν περισσότερες ηλικιακές ομάδες, όπως άνεργοι με ενήλικα παιδιά, χωρίς παιδιά και άνω των 45. Ειδικά για τη Γ΄ φάση του τρέχοντος προγράμματος, σύμφωνα με την κ. Αντωνοπούλου οι οριστικοί πίνακες των ωφελουμένων (19.000 θέσεις εργασίας) αναμένεται να ανακοινωθούν την ερχόμενη βδομάδα. Να σημειωθεί ότι από το 1,4 δισ. που έχει προϋπολογιστεί για όλη την προγραμματική περίοδο 2014-2020 για προγράμματα κατά της ανεργίας έχουν ήδη εγγραφεί 950 εκατ. ευρώ (μαζί με τα 12 νέα προγράμματα που ξεκινούν άμεσα). Τα περίπου 500 εκατ. που απομένουν μπορούν να χρησιμοποιηθούν εμπροσθοβαρώς, ακόμη και εντός του 2016, κάτι για το οποίο έχουν συμφωνήσει και οι θεσμοί. Στο πλαίσιο δε, της επικαιροποίησης του ΕΣΠΑ 2014-2020, η Ελλάδα και πρωτίστως το υπουργείο Εργασίας διεκδικεί επιπλέον κοινοτικούς πόρους 1,2 - 2 δισ. ευρώ.
Έντυπη
loading...

Το αίμα των Ποντίων καμουφλάρει την πώληση των 14 αεροδρομίων στην Fraport-Slentel.

Eβαλαν τον Πάγκαλο του ΣΥΡΙΖΑ, τον Φίλη, να αμολήσει την αθλιότητα για τους Ελληνες του Πόντου, γνωρίζοντας τι επρόκειτο να ακολουθήσει. Κι αυτό για να περάσουν ανώδυνα την έγκριση του υπουργικού συμβουλίου για την παραχώρηση των 14 Αεροδρομίων στην κοινοπραξία Fraport-Slentel.
To αίμα και η οδύνη για την γενοκτονία των Ποντίων έρχεται να σκεπάσει τις αντιδράσεις των ψηφοφόρων του ΣΥΡΙΖΑ οι οποίοι έχουν ταιστεί με μπόλικο σανό προεκλογικά.
Την μερακλίδικη δουλειά της πώλησης των Αεροδρομίων ανέλαβαν οι υπουργοί Καμμένος, Τσακαλώτος και Σπίρτζης.
Στον επικοινωνιακό γκαιμπελισμό του ΣΥΡΙΖΑ συμμετέχει ολόψυχα και σύσσωμος ο ανύπαρκτος Βαγγέλης Μειμαράκης, ο οποίος έχει μετατρέψει την ΝΔ σε ένα μαλθακό (για να μην πούμε καμμιά πιο βαριά κουβέντα), νωθρό και ανύπαρκτο κόμμα ξεπεσμένων στελεχών που δεν έχουν ουδεμία απήχηση στην κοινωνία.Ιδού ο λόγος (το ρεπορτάζ του Βαγγέλη Μανδραβέλη από την Καθημερινή) που η κυβέρνηση ΣΥΡΙΖΑ έβαλε τον υπουργό- Κατέλη της να αμολήσει μία ακόμη μπαρούφα>
Με την υπογραφή Πράξης Υπουργικού Συμβουλίου (ΠΥΣ) η κυβέρνηση δεσμεύθηκε για την ολοκλήρωση της αποκρατικοποίησης των 14 περιφερειακών αεροδρομίων. Πρόκειται για προαπαιτούμενη ενέργεια για την εκταμίευση της δόσης των 2 δισ. ευρώ και η οποία είχε περιληφθεί στη λίστα των 70 εκκρεμοτήτων που κατήρτισε το Ταμείο Αξιοποίησης της Ιδιωτικής Περιουσίας του Δημοσίου (ΤΑΙΠΕΔ), σχετικά με την προώθηση του προγράμματος αποκρατικοποιήσεων.
Με τη συγκεριμένη Πράξη, ουσιαστικά το Υπουργικό Συμβούλιο συνυπογράφει τα σχέδια παραχώρησης των 14 αερολιμένων της χώρας. Παράλληλα εξουσιοδοτεί τους αρμόδιους υπουργούς να πράξουν ό,τι είναι αναγκαίο για την υπογραφή της τελικής σύμβασης παραχώρησης των αερολιμένων. Τα μέλη της κυβέρνησης που εξουσιοδοτούνται για την ολοκλήρωση της σύμβασης παραχώρησης είναι ο υπουργός Αμυνας Παν. Καμμένος, ο υπουργός Οικονομικών Ευκ. Τσακαλώτος και ο εποπτεύων υπουργός Υποδομών Χρ. Σπίρτζης.
kourdistoportocali
loading...

Ενώ εσύ ασχολιόσουν με τις δηλώσεις αντιπερισπασμού του Φίλη, τι υπεγράφη χωρίς ντόρο;

Με Πράξη Υπουργικού Συμβουλίου (ΠΥΣ) η κυβέρνηση ανάβει το «πράσινο φως» για τις δύο συμβάσεις παραχώρησης των 14 περιφερειακών αεροδρομίων στην κοινοπραξία Fraport – Slentel.
Πρόκειται για την Πράξη 39 της 2−11−2015, η οποία ελήφθη λαμβάνοντας υπόψη δεσμεύσεις που έχει αναλάβει η Ελλάδα στο πλαίσιο της τελευταίας συμφωνίας της με τους εταίρους και δανειστές, καθώς και σχετική απόφαση του ΤΑΙΠΕΔ, με την οποία ανακηρύχτηκε προτιμητέος επενδυτής η κοινοπραξία FRAPORT A G − SLENTEL Ltd.
Η ΠΥΣ δημοσιεύθηκε το βράδυ της Τρίτης στην Εφημερίδα της Κυβερνήσεως και κάνει λόγο για την «ανάγκη άμεσης έγκρισης των σχεδίων σύμβασης παραχώρησης για την αναβάθμιση, συντήρηση, διαχείριση και λειτουργία περιφερειακών αεροδρομίων Κρήτης, Ηπειρωτικής Ελλάδας και Ιονίου (Ομάδα Α) και Αιγαίου (Ομάδα Β)», καθώς και «το γεγονός ότι όρος για τη θέση των συμβάσεων παραχώρησης σε ισχύ αποτελεί η με νόμο κύρωσή τους από τη Βουλή των Ελλήνων».
Κατόπιν τούτου, το Υπουργικό Συμβούλιο προχωρά στη «συνυπογραφή από το Ελληνικό Δημόσιο των σχεδίων σύμβασης παραχώρησης ως προς τα δικαιώματα και τις υποχρεώσεις που αναλαμβάνει το ίδιο σύμφωνα με τα προβλεπόμενα στις ανωτέρω συμβάσεις».
Επίσης, η ΠΥΣ παρέχει εξουσιοδότηση στους υπουργούς Εθνικής Άμυνας, Οικονομικών και Υποδομών «για τη συνυπογραφή για λογαριασμό του Ελληνικού Δημοσίου των συμβάσεων παραχώρησης καθώς και τυχόν άλλων συμβάσεων τροποποιητικών, παρακολουθηματικών ή εκτελεστικών».
Τα 14 αεροδρόμια είναι αυτά της Θεσσαλονίκης, της Κέρκυρας, των Χανίων, της Κεφαλονιάς, της Ζακύνθου, του Ακτίου, της Καβάλας, της Ρόδου, της Κω, της Σάμου, της Μυτιλήνης, της Μυκόνου, της Σαντορίνης και της Σκιάθου.

Στον διαγωνισμό του ΤΑΙΠΕΔ για την παραχώρηση 14 περιφερειακών αεροδρομίων για 40+10 χρόνια πλειοδότης ανεδείχθη έναν χρόνο πριν, τον Νοέμβριο του 2014, η ελληνογερμανική κοινοπραξία, η οποία προσέφερε εφάπαξ τίμημα 1,2 δισ. ευρώ, ετήσιο μίσθωμα 22,9 εκατ. ευρώ κατ” έτος, ποσοστό 25% από τα από τα προ φόρων, τόκων και αποσβέσεων έσοδα και τέλη υπέρ ΥΠΑ, που φτάνουν 1,2 δισ. ευρώ για όλη την περίοδο της παραχώρησης. Παράλληλα, δεσμεύθηκε για επενδύσεις 330 εκατ. στην πρώτη τετραετία και συνολικά 1,4 δισ. ευρώ για τις επόμενες τέσσερις δεκαετίες.
Δείτε εδώ το ΦΕΚ  
για την παραχώρηση των 14 περιφερειακών αεροδρομίων.
loading...

Πέμπτη 5 Νοεμβρίου 2015

Δίνουν 1200 ευρώ το μήνα στους υπουργούς για «στεγαστικό επίδομα»!

Ψηφίστηκε από τη Βουλή η σχετική διάταξη.

«Στεγαστικό επίδομα» 1.000-1.200 ευρώ το μήνα στους υπουργούς που μένουν εκτός Αθηνών, ψήφισε η Βουλή κατά την επικύρωση του τρίτου Μνημονίου.
Το χαρακτηρισμό «στεγαστικό επίδομα» χρησιμοποίησε ο υπουργός Δικαιοσύνης Νίκος Παρασκευκόπουλος για την διάταξη που περιλαμβάνεται στο άρθρο 25 του νόμου 4336/2015, του πολυνομοσχεδίου, δηλαδή, με το οποίο επικυρώθηκε το τρίτο Μνημόνιο, και σύμφωνα με την οποία προβλέπεται η χορήγηση δαπανών διαμονής και στα μέλη της κυβέρνησης και τους υφυπουργούς που δεν έχουν τη βουλευτική ιδιότητα.
«Eίναι μια ρύθμιση απρόσωπη και πάγια για επαρχιώτες υπουργούς στους οποίες χορηγείται ένα στεγαστικό επίδομα λόγω μη βουλευτικής ιδιότητας. Δινόταν και παλιά, το έδινε η Βουλή, αλλά τώρα προβλέπεται να δίνεται με άλλη διαδικασία» υποστήριξε ο υπουργός Δικαιοσύνης.
Το άρθρο, μάλιστα, προβλέπει και αναδρομική ισχύ της διάταξης από την 1 Φεβρουαρίου 2015.
Σύμφωνα με την εφημερίδα Δημοκρατία η διάταξη αφορά ουσιαστικά δύο μέλη της κυβέρνησης: τον υφυπουργό Εξωτερικών σήμερα και αναπληρωτή υπουργό Οικονομικών, τότε, Δημήτρη Μάρδα και τον υπουργό Δικαιοσύνης Νίκο Παρασκευόπουλο.
Οι δύο υπουργοί βάσει νόμου δεν δικαιούνταν κρατική κάλυψη των εξόδων τους για τη διαμονή τους στην πρωτεύουσα ενώ και οι δύο δήλωναν τον Αύγουστο του 2015 ως μόνιμο τόπο διαμονής τη Θεσσαλονίκη.
Με τη διάταξη αυτή, όμως, πλέον δικαιούνται τα 1.000-1.200 ευρώ, όσο, δηλαδή, το ύψος του επιδόματος που δικαιούνται οι βουλευτές της περιφέρειας που δεν έχουν ιδιόκτητη κατοικία στην Αττική.
Πηγή: protothema.gr
loading...

Στο πλευρό του Φίλη η Ρεπούση: Τρόμαξα με τις ανακοινώσεις των κομμάτων για τη δήλωσή του.

Με ένα ποίημα του Μπρεχτ σχολίασε η πρώην βουλευτής και καθηγήτρια Ιστορίας,Μαρία Ρεπούση τη δήλωση του υπουργού Παιδείας Νίκου Φίλη, στην εκπομπή του Νίκου Χατζηνικολάου, «στον ενικό» αναφορικά με τη γενοκτονία των Ποντίων.
«Για την υπόθεση Φίλη, να θυμίσω στους φωτισμένους ανθρώπους αυτού του τόπου που σιωπούν, το ποίημα που έκανε διάσημο ο Μπρέχτ: "Όταν ήρθαν να πάρουν ... δεν αντέδρασα
Μετά ήρθαν να πάρουν εμένα, αλλά δεν υπήρχε πια κανείς να αντισταθεί μαζί μου"» έγραψε η Μαρία Ρεπούση στον προσωπικό της λογαριασμό στο Facebook.
Αργότερα, μιλώντας στον «Αθήνα 9.84» για τη δήλωση του Νίκου Φίλη, ανέφερε:

«Τι δουλειά έχουν τα κοινοβούλια να αποφαίνονται για το παρελθόν; Αυτό είναι ένα πολύ επικίνδυνο μονοπάτι, διότι τα εθνικά κοινοβούλια -δεν μιλάω για τα διεθνή φόρα, ούτε για τον ΟΗΕ-, δεν έχουν δουλειά να αποφαίνονται για το ιστορικό παρελθόν. Υπάρχει η ιστορική επιστήμη η οποία ερευνά, συμπληρώνεται, αλλάζει μέσα στα χρόνια και έχει να κάνει με τη διατήρηση του ιστορικού παρελθόντος, δηλαδή με το να το καθιστά κάθε φορά ζωντανό. Το πρώτο λάθος -κατά την άποψή μου-, βρίσκεται εκεί».

«Τα εθνικά κοινοβούλια προχώρησαν και όχι μόνον αποφαίνονται για το παρελθόν, χαρακτηρίζουν τι έγινε και τι δεν έγινε, αλλά έχουν ψηφίσει και νόμους που ποινικοποιούν την αντίθετη άποψη. Αυτό είναι εξαιρετικά επικίνδυνο.

Από το 2008 υπάρχει μια διεθνής πρωτοβουλία που ονομάζεται “Ελευθερία για την Ιστορία”. Έχει υπογραφεί από 1.374 επιφανείς ιστορικούς, από 49 χώρες σε όλο τον κόσμο, η οποία κάνει έκκληση στον ορθό λόγο των πολιτών και υποστηρίζει ότι η ιστορία δεν μπορεί να είναι σκλάβα ούτε της επικαιρότητας, ούτε της εθνικής εξωτερικής πολιτικής του κάθε κράτους, ούτε να γράφεται καθ” υπαγόρευση της μνήμης, που δεν είναι ενιαία, είναι ανταγωνιστική… Σε ποιο κόσμο οδηγούμαστε, μέσα από αυτή την ανάμειξη της πολιτικής στην ιστορία; Εάν κάποια κοινότητα, κάποιο έθνος, κάποια θρησκευτική ομάδα, αισθάνεται ότι έχει λόγους να διεκδικήσει, ποινικά, κάποια αναγνώριση, υπάρχουν διεθνή φόρα και ο ΟΗΕ που διασφαλίζει αντικειμενικότητα στις αποφάσεις και την χρησιμοποίηση των όρων, γιατί όλα αυτά είναι αντικείμενο διαλόγου και επεξεργασίας» υπογράμμισε.

Αναφορικά με τη διάταξη για την ποινικοποίηση της αντίθετης άποψης αναφορικά με τις αναγνωρισμένες από την ελληνική Βουλή γενοκτονίες η κυρία Ρεπούση υπογράμμισε:

«Μια διάταξη που δεν ψήφισε τότε ούτε η κοινοβουλευτική ομάδα του ΣΥ.ΡΙΖ.Α., ούτε εγώ προσωπικά, παρόλο που το κόμμα μου τότε, η Δημοκρατική Αριστερά, είχε ταχθεί υπέρ αυτής. Την θεωρώ εξαιρετικά επικίνδυνη. Αυτή η ιστορία των νόμων της μνήμης, τι πρέπει να θυμόμαστε και τι πρέπει να ξεχάσουμε και ποιος τιμωρείται για το τι θυμάται και τι λέει, έχει απασχολήσει τη διεθνή κοινότητα. Στη Γαλλία έγιναν δίκες με βάση τους νόμους της μνήμης… Εάν θεσπίσουμε τέτοιες πρακτικές, οι οποίες έχουν ξεκινήσει από πολύ καλές προθέσεις, δηλαδή η ποινικοποίηση της άρνησης του Ολοκαυτώματος ήταν αυτή που οδήγησε στο να ψηφίζονται οι σχετικές διατάξεις από τα εθνικά κοινοβούλια. Εκεί, στην άρνηση του Ολοκαυτώματος, κρυβόταν στην ουσία η δικαιολόγηση της ναζιστικής θυριωδίας. Αν και η αφετηρία ήταν σωστή, οδηγούμαστε σε πολύ επικίνδυνα μονοπάτια. Στην Ελλάδα, έχουμε καταλήξει να ασκείται ένα είδος εθνικής τρομοκρατίας. Η εθνική ορθότητα έχει φτάσει να τρομοκρατεί κάποιον ιστορικό, πολιτικό, που μπορεί να έχει μια διαφοροποίηση στην κυρίαρχη εθνική άποψη. Αυτό είναι πάρα πολύ σοβαρό. Και δεν είναι αλήθεια το επιχείρημα που λένε τώρα για τον κ. Φίλη, ότι είναι υπουργός Παιδείας, διότι τα έχω υποστεί κι εγώ -που δεν ήμουν υπουργός Παιδείας-, ιστορικοί, αλλά και απλοί πολίτες, οι οποίοι τόλμησαν να θέσουν κάποια ερωτήματα στο κυρίαρχο εθνικό αφήγημα. Πρέπει ανεξαρτήτως κομμάτων, να βγουν οι φωτισμένοι άνθρωποι αυτού του τόπου -γιατί υπάρχουν πάρα πολλοί- και να μιλήσουν».

Σχολιάζοντας τις ανακοινώσεις των κομμάτων για τη δήλωση του υπουργού Παιδείας «στον ενικό» η πρώην βουλευτής τόνισε:

«Προσωπικά, τρόμαξα με τις ανακοινώσεις των κομμάτων και της κυβέρνησης και του ΠΑΣΟΚ… Αυτά είναι πολύ ανησυχητικά».

«Άκουσα σήμερα τον πρόεδρο της Διεθνούς Ένωσης Ποντιακών Σωματείων, ο οποίος κατέληξε στην ομιλία του με το “μην ξεχνάτε ότι υπάρχει και η ψήφος”. Κάθε φορά, υπάρχει μια άποψη ανάμεσα σε πολύ προοδευτικούς πολίτες, όσον αφορά το θέμα του timing, το “ήταν ανάγκη τώρα να το θέσει;”. Το έθεσε ο άνθρωπος. Είχε γράψει παλιότερα κάποιο κείμενο στην εφημερίδα, ρωτήθηκε επ” αυτού και δεν το αρνήθηκε» επεσήμανε και συνέχισε:

«Με αφορμή και τις δηλώσεις του υπουργού Παιδείας, ο διάλογος που πρέπει να ανοίξει σε πολιτικό επίπεδο, δεν είναι τι έγινε και τι δεν έγινε στον Πόντο, αλλά πώς η Δημοκρατία, η σημερινή ελληνική Δημοκρατία, επιτρέπει το μακρύ χέρι της πολιτικής πάνω στην επιστήμη και τους επιστήμονες, αλλά και στους πολιτικούς που ενδεχομένως στηρίζονται σε μια ιστορική άποψη, την οποία αποδέχονται και εκφράζουν δημόσια».
loading...

Τετάρτη 4 Νοεμβρίου 2015

Ανέβηκε ο Τούρκος αθλητής στο βάθρο και του ‘ρθαν από την εξωτερική δυο Κυπριόπουλα – VIDEO.












  •         Τούρκος αθλητής ανέβηκε στο βάθρο των Πανευρωπαϊκών Αγώνων Μοντέρνου Διάθλου / Τριάθλου στην Τουρκία, αλλά…Την παράσταση έκλεψαν δυο Κύπριοι αθλητές. Ο λόγος για τους Νικόλα Ιωαννίδη και Σταύρο Σάββα, οι οποίοι κατέλαβαν την πρώτη και δεύτερη θέση, αντίστοιχα, στην Κατηγορία Νέων Β (15-16 ετών).


Οι δυο αθλητές ανέβηκαν στα πιο ψηλά σκαλοπάτια με περηφάνια κρατώντας τη σημαία της Κύπρου και το χάρηκαν δεόντως, παρά το «τεχνικό λάθος» των Τούρκων διοργανωτών (οι αγώνες έγιναν στο Κουσάντασι) κατά την ανάκρουση του Εθνικού μας ύμνου.
ΜακΦαν
Δείτε το απολαυστικό video:


loading...

Τατσόπουλος: Έχει δίκιο ο Φίλης δεν ήταν γενοκτονία των Ποντίων Τετάρτη, 4 Νοεμβρίου 2015.2 βίντεο.

Τατσόπουλος: Έχει δίκιο ο Φίλης δεν ήταν γενοκτονία των Ποντίων.Υπέρ του Νίκου Φίλη και κόντρα στον σάλο που έχουν προκαλέσει οι 
δηλώσεις του, ότι δεν υπήρξε γενοκτονία Ποντίων, αλλά αιματηρή
εθνοκάθαρση, τάσσεται ο Πέτρος Τατσόπουλος.Σε ανάρτησή του στο facebook, αναφέρει: «Αυτή τη φορά ο Νίκος Φίλης ΕΙΧΕ ΔΙΚΑΙΟ. Η σφαγή των Ποντίων ΗΤΑΝ εθνοκάθαρση. ΔΕΝ ήταν γενοκτονία. Ποια είναι η διαφορά μεταξύ της ΕΘΝΟΚΑΘΑΡΣΗΣ και της ΓΕΝΟΚΤΟΝΙΑΣ; Την περιγράφω στην ομιλία μου στη Βουλή, πέρυσι, στις 2 Σεπτεμβρίου (από το 5.20 έως το 10.36). Για τις ιλαροτραγικές συνέπειες της επέκτασης του ορισμού "γενοκτονία" σε ΟΛΕΣ τις μαζικές σφαγές -ιδίως σε όσες αναγνωρίζονται ως γενοκτονίες από τη Βουλή των Ελλήνων- αναφέρομαι στην επόμενη ομιλία μου, στις 5 Σεπτεμβριου (από το 3.10 έως το 6.15). Ρίξτε τους μια ματιά, όποτε βρείτε χρόνο, όσοι δεν θέλετε να ακούτε μονάχα εθνικολαϊκιστικά γαβγίσματα».





loading...

Πρόεδρος Ποντίων «Για εμάς τους Πόντιους είναι νεκρό κρέας ο Φίλης – Είναι αγράμματος και αστοιχείωτος» πηγή: http://www.pentapostagma.gr/

Θύελλα αντιδράσεων προκάλεσε η δήλωση του Νίκου Φίλη με την οποία αμφισβήτησε πως υπήρξε Γενοκτονία των Ποντίων από τους Τούρκους...
Θύελλα αντιδράσεων προκάλεσε η δήλωση του Νίκου Φίλη με την οποία αμφισβήτησε πως υπήρξε Γενοκτονία των Ποντίων από τους Τούρκους...
Θύελλα αντιδράσεων προκάλεσε η δήλωση του Νίκου Φίλη με την οποία αμφισβήτησε πως υπήρξε Γενοκτονία των Ποντίων από τους Τούρκους.
Θέση στο θέμα πήρε μέσω του ΣΠΟΡ FM και ο πρόεδρος των Ποντίων Ελλάδας, Χαράλαμπος Αποστολίδης, ο οποίος χρησιμοποίησε σκληρότατους χαρακτηρισμούς σε βάρος του υπουργού Παιδείας, καλώντας παράλληλα τον Αλέξη Τσίπρα να τον στείλει σπίτι του. Διαβάστε όσα είπε ο κ. Αποστολίδης, ο οποίος υπήρξε παλιότερα και γενικός γραμματέας του ΠΑΟΚ:
«Είναι αγράμματος και αστοιχείωτος που δεν δικαιούται να έχει επιστημονική άποψη. Τον έδιωξα από το Πάντειο, δεν τελείωσε καν το πρώτο έτος. Από το 1997 με 83% η κοινότητα των επιστημόνων διεθνολόγων είπε πως πρόκειται για Γενοκτονία όχι μόνο των Ποντίων, αλλά γενικότερα στη Μικρά Ασία, ενώ έγιναν και συστάσεις στην Τουρκία.
Ο άνθρωπος αυτός δεν ξέρει ποιος είναι εύπορος και πηγαίνει τα παιδιά του σε ιδιωτικό, ούτε τα μακαρόνια από το κρέας για το ΦΠΑ δεν μπορεί να ξεχωρίσει.
Την ώρα που αιμορραγεί η Ελλάδα τέτοια στόματα να τα αφήσει στο σπίτι τους ο πρωθυπουργός. Να ανοίξουμε τα ελληνικά λεξικά και να διαβάσουν τι είναι Εφιάλτης και Κερκόπορτα. Εκεί δίπλα βάζουμε το πορτρέτο του μαζί με τους συνωστισμούς της Ρεπούση. Για μας είναι ένα νεκρό κρέας, ένα άχρηστο σάπιο κομμάτι στο αιματοβαμμένο κορμί του ελληνισμού. Με παίρνουν από τις Βρυξέλλες και μου λένε πως η τουρκική διπλωματία το δέχτηκε ως μάννα εξ ουρανού. Από τον υπουργό Παιδείας! Ας ρώταγε τους συμβούλους του. Ας μου κάνει μήνυση, τον προκαλώ.
Η επιστημονική κοινότητα έχει αποφανθεί.

Και οι πράξεις εθνοκάθαρσης αποτελούν Γενοκτονία. Ακόμη και να μην μπορεί μια εθνότητα να τεκνοποιήσει… Και αυτό Γενοκτονία είναι.

Δεν τελείωσε καν την Πάντειο και τις Πολιτικές Επιστήμες. Βεβήλωσε τη μνήμη των νεκρών μας και τον Ελληνισμό. Τα έβαλε με 1,5 εκατ. Ποντίους. Καλούμε τον πρωθυπουργό να τον στείλει από εκεί που ήρθε.

Δεν φαντάζομαι πως είχε πρόθεση γιατί είναι τόσο άσχετος που κανείς δεν θα τον εμπιστευόταν. Είναι ανακόλουθος. Είπε πως είναι προσωπική του γνώμη και ας το λύσει κάποιο επιστημονικό φόρουμ. Μα το έχει λύσει κύριε Φίλη. Έκανε στρατευμένη δημοσιογραφία σε ένα Μέσο. Είναι ώρα να πάει σπίτι του, δεν τον ανεχόμαστε. Το είχα πει και στον κύριο Κουβέλη για την Ρεπούση. Δεν με άκουσε. Να τον διώξει ο πρωθυπουργός γιατί θα του κάνει ζημιά και δεν του αξίζει να του κάνει ζημιά».
πηγή:http://www.pentapostagma.gr/2015/11/%CF%80%CF%81%CF%8C%CE%B5%CE%B4%CF%81%CE%BF%CF%82-%CF%80%CE%BF%CE%BD%CF%84%CE%AF%CF%89%CE%BD-%CE%B3%CE%B9%CE%B1-%CE%B5%CE%BC%CE%AC%CF%82-%CF%84%CE%BF%CF%85%CF%82-%CF%80%CF%8C%CE%BD%CF%84%CE%B9%CE%BF.html
loading...

Τρίτη 3 Νοεμβρίου 2015

Έκκληση του Δημάρχου Λέσβου σε ΠΝΟ: Εξαιρέστε το νησί μας από την απεργία - Θα γεμίσουμε με 30.000 λαθρομετανάστες.

Έκκληση για διατήρηση των δρομολογίων για τη μεταφορά λαθρομεταναστών και προσφύγων απευθύνει ο δήμαρχος Λέσβου, προειδοποιώντας πως εάν η απεργία της Πανελλήνιας Ομοσπονδίας Ναυτεργατών (ΠΝΟ) συνεχιστεί μέχρι τα μεσάνυχτα της Κυριακής, όπως έχει εξαγγελθεί, στο νησί θα εγκλωβιστούν πάνω από 30.000! Μία τέτοια υπεσυγκέντρωση προσφύγων και λαθρομεταναστών θα προκαλέσει ανυπολόγιστες αντιδράσεις, ενώ όπως προειδοποιεί ο κ. Γαληνός «οι συνέπειες θα είναι ολέθριες για όλους».    Όπως αναφέρει ο δήμος Λέσβου σε σχετική ανακοίνωση «κατανοούμε και σεβόμαστε απόλυτα τα αιτήματα των σκληρά εργαζόμενων ναυτεργατών. Πρέπει όμως να γίνει αντιληπτό πως η ακτοπλοϊκή σύνδεση της Λέσβου με το λιμάνι του Πειραιά, εξασφαλίζει την σταθερή ροή λαθρομεταναστών και προσφύγων προς την ηπειρωτική Ελλάδα. Σε περίπτωση που η απεργία διαρκέσει έως τα μεσάνυχτα της Κυριακής, όπως έχει εξαγγελθεί από την ΠΝΟ, είναι σίγουρο πως θα εγκλωβιστούν στην Λέσβο πάνω από 30.000 λαθρομετανάστες και πρόσφυγες».    «Κάτι τέτοιο θα έχει ολέθριες και καταστροφικές συνέπειες για όλο το νησί όπως δείχνουν και τα γεγονότα των αρχών Σεπτεμβρίου, όταν η έλλειψη εισιτηρίων εγκλώβισε τον ίδιο αριθμό λαθρομεταναστών και προσφύγων», σημειώνεται, ακόμη. «Τους τελευταίους μήνες η Λέσβος διαχειρίζεται μια κατάσταση έκτακτης ανάγκης και πρέπει πάση θυσία να διατηρηθεί ανοιχτή η σύνδεση με την ηπειρωτική Ελλάδα. Όπως και εμείς σεβόμαστε και κατανοούμε τα αιτήματα της ΠΝΟ, ζητάμε και από εκείνη να σεβαστεί το γεγονός ότι το νησί μας ζει μια από τις πιο δύσκολες κρίσεις στην σύγχρονη ιστορία του και να επιτρέψει στα πλοία που μεταφέρουν λαθρομετανάστες και πρόσφυγες να αναχωρήσουν. Διαφορετικά οι συνέπειες θα είναι ολέθριες για όλους», καταλήγει η ανακοίνωση.

Πηγή.
loading...

Περισσότεροι από 20.000 οι πλειστηριασμοί και 12.000 οι φάκελοι κατασχέσεων μέσα στο 2013. Αυτό είναι το κράτος πρόνοιας!

Σε ένα ανελέητο φοροκυνηγητό έχει επιδοθεί η εφορία, οι ΔΕΚΟ και οι Δήμοι προκειμένου να εισπράξουν ληξιπρόθεσμες οφειλές, και σε αρκετές περιπτώσεις ασκώντας μέτρα αναγκαστικής είσπραξης (κατασχέσεις, πλειστηριασμούς και ποινικές διώξεις).
{jathumbnail off}
Σύμφωνα με στοιχεία που δημοσιεύει το Βήμα της Κυριακής, μέχρι στιγμής η Εφορία άπλωσε το “χέρι” της σε 131.807 οφειλέτες, καθώς από αυτούς παίρνει απευθείας από την τράπεζα μέρος των καταθέσεών τους, από τις επιχειρήσεις που εργάζονται μέρος του μισθού τους, ενώ αν εισπράττουν ενοίκια η Εφορία ζητεί από τους ιδιοκτήτες να καταθέτουν τα μισθώματα απευθείας στα ταμεία του κράτους.

Μέσα στο 2013 κινήθηκαν διαδικασίες κατάσχεσης περιουσιακών στοιχείων σε 53.129 ληξιπρόθεσμους οφειλέτες, αλλά και φοροφυγάδες, ενώ σε 26.516 οφειλέτες έχουν ασκηθεί ποινικές διώξεις.

12.300 φάκελοι κατασχέσεων συντάχθηκαν μέσα στο 2013

Όπως αναφέρεται στο δημοσίευμα, η Εφορία έχει βγάλει σε πλειστηριασμό μέσα στο 2013 περίπου 20.000 ακίνητα καθώς η απαγόρευση των πλειστηριασμών δεν ισχύει για χρέη προς το Δημόσιο και τα ασφαλιστικά ταμεία αλλά μόνο προς τις τράπεζες και τρίτους.

Ο αριθμός των κατασχέσεων καταθέσεων, μισθών, ενοικίων κτλ. σε ληξιπρόθεσμους οφειλέτες και φοροφυγάδες αυξήθηκε μέσα στο 2013 σε σύγκριση με το 2012 κατά 52.007.
Συνολικά το 2013 οι πλειστηριασμοί και οι ποινικές διώξεις ανήλθαν σε 226.010, ενώ το 2012 ήταν 164.963, δηλαδή αυξήθηκαν το περασμένο έτος σε σύγκριση με το προηγούμενο κατά 61.047.

Danioliptes.gr
loading...
loading...