loading...

Δευτέρα 7 Δεκεμβρίου 2015

ΠΟΛΩΝΙΑ: Η κυβέρνηση θα επιδοτεί τις οικογένειες που θα κάνουν παιδιά.

Η νέα πολωνική κυβέρνηση στηρίζει την οικογένεια και ξεκινά ένα πρόγραμμα μηνιαίων επιδομάτων για να ενθαρρύνει την απόκτηση περισσότερων παιδιών.
Μόνο εβδομάδες μετά την εκλογή του κόμματος ‘Νόμος και Δικαιοσύνη’, η συντηρητική, φιλο-Καθολική πρωθυπουργός, Beata Szydlo (φωτο κάτω), κρατώντας την προεκλογική υπόσχεση της ενέκρινε ένα μέτρο σύμφωνα με το οποίο θα αρχίσουν να δίνονται στις οικογένειες μηνιαία επιδόματα για κάθε παιδί πέραν του πρώτου. Οι φτωχές οικογένειες θα λαμβάνουν επιδόματα για όλα τα παιδιά. Το μηνιαίο επίδομα θα είναι από 500 ζλότι (περίπου $ 124).
Το μέτρο θα πρέπει να περάσει από το κοινοβούλιο προτού τεθεί σε ισχύ την άνοιξη του 2016. Η χρηματοδότηση θα προέλθει από τράπεζα και φόρους των σούπερ μάρκετ, μεταξύ άλλων.Με μέσο όρο μόλις 1,3 παιδιά ανά οικογένεια – κάτω από το ποσοστό γονιμότητας αντικατάστασης που είναι το 2,1 παιδιών ανά γυναίκα – η Πολωνία έχει ένα από τα χαμηλότερα ποσοστά γεννήσεων στον κόσμο, με τις ανησυχίες για την ικανότητα της χώρας να διατηρήσει την οικονομία και το συνταξιοδοτικό της σύστημα να έχουν αυξηθεί.
Η μείωση του ποσοστού των γεννήσεων σημαίνει γήρανση του πληθυσμού. Λαμβάνοντας υπόψη ότι το 1950 η μέση ηλικία ήταν 25,8, σήμερα είναι πιο κοντά στο 40. Εάν η τάση αυτή συνεχιστεί, θα είναι 51 έως το 2050. Ο πληθυσμός μειώνεται επίσης, από 38,6 εκατομμύρια που ήταν το 1995- στα 38 εκατομμύρια το 2010, με πρόβλεψη να φτάσει στα 32 εκατομμύρια το 2050. Χωρίς επαρκή νεολαία να αντικαταστήσει τους ηλικιωμένους και να συμβάλει στο εργατικό δυναμικό, πληρώνοντας φόρους και να στηρίξει το συνταξιοδοτικό σύστημα, η οικονομική κατάρρευση θα μπορούσε να έρθει – μια εξέλιξη που η πολωνική κυβέρνηση προσπαθεί να προλάβει με την ενθάρρυνση των οικογενειών να τεκνοποιήσουν.
Τουλάχιστον 80 χώρες σε όλο τον κόσμο αντιμετωπίζουν την ίδια δημογραφική παρακμή με μερικούς να μιλάνε για «πληθυσμιακή καταστροφή». http://tilegrafima.gr/


loading...

Αβραμόπουλος: Εθνικισμός, ξενοφοβία και λαϊκισμός απειλούν την Ευρώπη.

Μήνυμα από Σαράγεβο
«Χρειάζεται να επιβραδύνουμε τις ροές και να προσφέρουμε ένα καλύτερο καταφύγιο σε όλους, ιδίως κάτω από αυτές τις καιρικές συνθήκες» τόνισε ο Δημήτρης Αβραμόπουλος στο περιθώριο της ετήσιας συνόδου των υπουργών Εσωτερικών της Ε.Ε. και των Δυτικών Βαλκανίων
Η επιστροφή του εθνικισμού και η άνοδος της ξενοφοβίας και του λαϊκισμού στην Ευρώπη είναι μία σημαντική απειλή για όλες τις χώρες, επισήμανε από το Σεράγεβο ο Ευρωπαίος Επίτροπος Μετανάστευσης, Δημήτρης Αβραμόπουλος.
«Κάτι τέτοιο θέτει σε αμφισβήτηση το κοινό μας ευρωπαϊκό όραμα όσο και την ιδέα μιας Ευρώπης χωρίς αποκλεισμούς» τόνισε, σε κοινή συνέντευξη τύπου με τον προεδρεύοντα του Συμβουλίου και υπουργό Εξωτερικών του Λουξεμβούργου, Ζαν Άσελμπορν, και τον υπουργό Ασφάλειας της Βοσνίας και Ερζεγοβίνης, Ντράγκαν Μέκτιτς, στο περιθώριο της ετήσιας συνόδου υπουργών Εσωτερικών Υποθέσεων και Δικαιοσύνης Ε.Ε. – Δυτικών Βαλκανίων.
«Αντί για τέτοιου είδους αντιδράσεις, έχω την πεποίθηση πως θα έπρεπε να χρησιμοποιούμε αυτές τις προκλήσεις – την προσφυγική κρίση, τις μεταναστευτικές ροές και την τρομοκρατική απειλή – ως καταλύτη προς επανεξέταση και ενδυνάμωση των σχέσεων μας» σημείωσε και πρόσθεσε ότι «δεν υπάρχει χρόνος για χάσιμο, πρέπει να εμβαθύνουμε την ενότητα, τη συνεργασία και τον συντονισμό μας.
Για τις προσφυγικές ροές κατά μήκος της διαδρομής των δυτικών Βαλκανίων ο κ. Άβραμόπουλος υπογράμμισε πως «χρειάζεται να επιβραδύνουμε τις ροές και να προσφέρουμε ένα καλύτερο καταφύγιο σε όλους, ιδίως κάτω από αυτές τις καιρικές συνθήκες».
Για την καταπολέμηση της τρομοκρατίας ανέφερε πως «εγκρίθηκε ολοκληρωμένο σχέδιο ενάντια στην τρομοκρατία μεταξύ της ΕΕ και των Δυτικών Βαλκανίων ώστε να ανταποκριθούμε με συλλογικό τρόπο σε αυτήν την απειλή».
loading...

Οι γιατροί «φύλακες άγγελοι» που αρκούνται… σε ένα χαμόγελο.

Δύο επιστήμονες, λαμπρά παραδείγματα ανθρώπων, που εξετάζουν άπορους ασθενείς δωρεάν!
Άποροι, ανασφάλιστοι και άνθρωποι που δυσκολεύονται οικονομικά και αδυνατούν να πληρώσουν ακόμα και μία ιατρική επίσκεψη, επωφελούνται από τις υπηρεσίες της επιστήμης τους που προσφέρουν εθελοντικά ιδιώτες γιατροί.
Ο κ. Νικόλαος Κουτσομήτρος,πνευμονολόγος από το Αγρίνιο Αιτωλοακαρνανίας, πιστός στον όρκο του Ιπποκράτη, προσφέρει αφιλοκερδώς τις υπηρεσίες του εκεί όπου πραγματικά τον έχουν ανάγκη! Μία Τετάρτη κάθε μήνα παίρνει το ιατρικό του βαλιτσάκι και ένα φορητό σπιρόμετρο και δίνει ραντεβού με ανθρώπους που δεν έχουν καλή οικονομική κατάσταση ή είναι ανασφάλιστοι, για δωρεάν εξέταση.
«Άρχισα να γυρίζω τα χωριά του Αγρινίου πριν από έξι χρόνια, το 2009. Αφορμή στάθηκε ένα δημοσίευμα που διάβασα για έναν Αμερικανό γιατρό, που πρόσφερε δωρεάν τις υπηρεσίες του στους αστέγους. Πήγαινε τα βράδια κάτω από τις γέφυρες και στα στενά που σύχναζαν και τους εξέταζε», περιγράφει ο κ. Κουτσομήτρος.
Έκτοτε αφιερώνει μια μέρα τον μήνα προκειμένου να επισκεφθεί ένα διαφορετικό κάθε φορά χωριό (Θέρμο, Αμφιλοχία, Καινούργιο, Κατούνα κ.λπ.) της Αιτωλοακαρνανίας.
«Οι εξετάσεις γίνονται σε διάφορα μέρη, όπως πρώην δημοτικά γραφεία, πρώην δημαρχεία, ακόμα και σε καφενεία πηγαίνουμε. Όλα αυτά, βέβαια, σε συνεννόηση με τον δήμο», προσθέτει ο 40χρονος ιατρός.
Οι ασθενείς καταφθάνουν για ακρόαση, μέτρηση οξυγόνου, σπιρομετρήσεις. «Έχω μαζί μου φορητό σπιρόμετρο. Τους κάνω, δηλαδή, ένα πλήρες τσεκ-απ. Επίσης, τους προτρέπω να κάνουν ακτινογραφίες κ.λπ. και μάλιστα κάποιες φορές έχουν προλάβει τον καρκίνο, ο οποίος βρισκόταν στο πρώτο στάδιο».
«Στην αρχή ήταν λίγο διστακτικοί, γιατί δεν περίμεναν ότι θα έρθει κάποιος γιατρός να τους εξετάσει δωρεάν. Φοβόντουσαν ότι μπορεί να τους ζητήσει χρήματα μετά… Όμως, σιγά-σιγά εξοικειώθηκαν και το είδαν πολύ φιλικά», λέει και προσθέτει: «Βλέπω μια χαρά, μια ευτυχία όταν πάω και τους εξετάζω. Σίγουρα ανακουφίζονται όταν με βλέπουν».
Οι περισσότεροι ασθενείς του είναι συνταξιούχοι και άνεργοι νέοι, ηλικίας 20-30 ετών, αλλά και μικρά παιδιά. «Μερικοί δεν έχουν να πάνε στο νοσοκομείο. Βλέπω ανθρώπους που τους λυπάμαι. Που δεν μπορούν να πάνε στα εξωτερικά ιατρεία, γιατί είναι ανασφάλιστοι. Όλα αυτά τα έχω επισημάνει», σημειώνει.
Στην αρχή οι ασθενείς ήταν λίγο διστακτικοί, γιατί δεν περίμεναν ότι θα έρθει κάποιος γιατρός να τους εξετάσει δωρεάν. Φοβόντουσαν ότι μπορεί να τους ζητήσει χρήματα μετά
«Κάθε χρόνο τα πράγματα είναι λίγο χειρότερα από τον προηγούμενο. Οι φτωχοί γίνονται φτωχότεροι και οι πλούσιοι, πλουσιότεροι», παρατηρεί ο 40χρονος ιατρός.
Ο κ. Νικόλαος Κουτσομήτρος είναι ενεργό μέλος του Κοινωνικού Ιατρείου του Δήμου Αγρινίου και μάλιστα αρκετές φορές τον συνοδεύουν στις αποστολές του και δύο νοσοκόμες του Κοινωνικού Ιατρείου.
Είναι παντρεμένος, πατέρας ενός αγοριού και θεωρεί χρέος του, όπως λέει, να βοηθάει τον κόσμο όπως μπορεί. «Εγώ δεν κάνω κάτι σπουδαίο. Δεν μου κοστίζει τίποτα. Είναι μόνο μία Τετάρτη από τον μήνα μου», λέει και προσθέτει: «Η αμοιβή μου είναι ηθική». Αξίζει να σημειωθεί ότι μέχρι σήμερα έχει εξετάσει δωρεάν περίπου 1.500 άτομα.

Ο «φύλακας άγγελος» της Λήμνου
O 40χρονος παθολόγος, στρατιωτικός γιατρός Θωμάς Λούκας, πατέρας δύο παιδιών, υπηρετεί στη Λήμνο από τον Αύγουστο του 2010 και από το 2012 προσφέρει δωρεάν τις υπηρεσίες του σε άπορους και ανασφάλιστους Λημνιούς. Δέχεται καθημερινά στα δύο του ιατρεία ανθρώπους που αντιμετωπίζουν προβλήματα υγείας, αλλά δεν μπορούν να αντεπεξέλθουν στο κόστος των ιατρικών εξετάσεων.
Σύμφωνα με τον κ. Λούκα, «όλοι μας θα πρέπει να βοηθήσουμε, πόσω μάλλον εμείς οι στρατιωτικοί, που το ’χουμε στη φύση μας. Θα πρέπει να είμαστε κοντά σε όσους αντιμετωπίζουν προβλήματα».
Την ιδέα έδωσε στον κ. Λούκα ένας φίλος του, που του ζήτησε να επισκεφτεί κάποιον ηλικιωμένο γείτονά του, ο οποίος αντιμετώπιζε προβλήματα υγείας αλλά δεν είχε την οικονομική δυνατότητα να επισκεφτεί γιατρό.
Από τότε και μέχρι σήμερα ο κ. Λούκας δέχεται άπορους και ανασφάλιστους πολίτες, ακόμα και μικρά παιδιά, της Λήμνου και τους εξετάζει δωρεάν ή με μια μικρή αμοιβή, ανάλογα την περίπτωση.
«Στην αρχή ήταν διστακτικοί, το σκέφτονταν, αν κρύβεται κάτι από πίσω κ.λπ. Στη συνέχεια, αφενός από στόμα σε στόμα, αφετέρου και από ανακοίνωση που βγάλαμε σε τοπικούς ραδιοφωνικούς σταθμούς, διάφορες ομιλίες που κάνω σε Συλλόγους, σχολεία κ.λπ. μαθεύτηκε πιο πολύ και ανταποκρίθηκαν», σημειώνει ο 40χρονος ιατρός.
Αρχικά, είχε ορίσει το Σάββατο ως την ημέρα που θα δεχόταν τους ασθενείς, αλλά επέκτεινε αυτό το άτυπο κοινωνικό ιατρείο, έτσι ώστε να λειτουργεί καθημερινά.
«Ο κόσμος ζορίζεται. Από τους 5.000 κατοίκους, το 10% έχει ανάγκη. Όμως, δεν ήθελα να εξετάζω τυχαία. Να νιώθουν άσχημα επειδή δεν μπορούν να πληρώσουν κ.λπ. Οι πιο πολλοί που έρχονται δεν είναι άποροι, με την έννοια ότι τρώνε από συσσίτια, αλλά άνθρωποι που τους έχει γονατίσει η κρίση και δύσκολα τα βγάζουν πέρα. Έτσι, ήθελα να έρχονται με αξιοπρέπεια. Η ασθένεια εξάλλου δεν έχει μέρες».
«Αν έρθει ένας πατέρας με τρία παιδιά για να τους κάνω π.χ. εμβόλια, δεν θα πάρω χρήματα και για τα τρία, αλλά θα χρεώσω μία επίσκεψη. Άλλο παράδειγμα, αν έρθει ένα ζευγάρι ηλικιωμένων χαμηλοσυνταξιούχων που θέλει να γράψει τα φάρμακά του δεν θα πάρω χρήματα», σημειώνει και προσθέτει: «Η ποιότητα ζωής λόγω της αγάπης είναι πολλαπλή από το να γράψω δωρεάν. Μέσα σε μια μέρα μπορεί να εξετάσω και 30 άτομα και να κάνω ταμείο 30 ευρώ»!
Αν και η καταγωγή του είναι από την Ελευσίνα, δεν σκέφτεται ούτε στιγμή να αφήσει τη Λήμνο καθώς, όπως λέει, έχει δεθεί με το όμορφο νησί και τους κατοίκους του.
Η αγάπη που λαμβάνει είναι ανεκτίμητη, δηλώνει, ενώ δεν λείπουν φυσικά και τα… τυχερά του.
«Η χαρά που παίρνω τα 30 λεπτά που περπατώ στην αγορά, που συνομιλώ με τους ανθρώπους κ.λπ., δεν ανταλλάσσεται. Όσο για το ότι δεν παίρνω καθόλου χρήματα, προκειμένου να με ευχαριστήσουν μου ’χουν προσφέρει από κουνέλι, ντομάτες, πεπόνια, καρπούζια μέχρι και χειροποίητο πλεκτό… με το όνομά μου! Και, πιστέψτε με, τα χαίρομαι περισσότερο από αυτούς».
Κλείνοντας, ο κ. Λούκας προτρέπει και άλλους συναδέλφους του να πράξουν το ίδιο, γιατί όπως χαρακτηριστικά λέει: «Αν ήμασταν γιατροί για να παίρνουμε αμοιβή, όταν τελειώσει η αμοιβή (τα χρήματα) δεν θα είμαστε πια γιατροί. Οι γιατροί είναι για να κάνουν καλά τον άρρωστο».
Σε αυτές τις δύσκολες περιόδους, λοιπόν, που και το σύστημα υγείας στην Ελλάδα νοσεί, ας ελπίσουμε τα παραπάνω λαμπρά παραδείγματα να βρουν συνοδοιπόρους, ανθρώπους ταγμένους στην επιστήμη τους και στην ανιδιοτελή βοήθεια προς τον συνάνθρωπο.,

Της Σοφίας Χρήστου
loading...

Εκδήλωση για τις Γερμανικές Αποζημιώσεις διοργανώνει σε πρώην στρατόπεδο συγκέντρωσης των ναζί στο Βέλγιο ο Νότης Μαριάς.

ΔΕΛΤΙΟ ΤΥΠΟΥ
Μετά την πρόσφατη εξέλιξη της αποδοχής ως «παραδεκτή» Αναφοράς της Πανελλήνιας Ένωσης Αγωνιστών Εθνικής Αντίστασης και Δημοκρατικού Στρατού Ελλάδας (ΠΕΑΕΑ-ΔΣΕ) για τις γερμανικές αποζημιώσεις και την επικείμενη συζήτηση του θέματος για πρώτη φορά σε θεσμικό όργανο της Ε.Ε.  εν προκειμένω στο Ευρωπαϊκό Κοινοβούλιο, εντείνεται η προσπάθεια δημοσιοποίησης και ανάδειξης του Εθνικού μας θέματος σε διεθνές επίπεδο.
Στο πλαίσιο αυτό ο Ανεξάρτητος Ευρωβουλευτής Νότης Μαριάς οργανώνει εκδήλωση για την Εθνική υπόθεση της διεκδίκησης των  Οφειλών της Γερμανίας  προς την Ελλάδα  στην «καρδιά» της Ευρώπης, στο Βέλγιο,.
Η εκδήλωση θα γίνει στις 9 Δεκεμβρίου, ώρα 14.00, στο πρώην  ναζιστικό στρατόπεδο συγκέντρωσης Μπρέντοκ (Μemorial National du fort de Breendonk),  χώρο ιδιαίτερης ιστορικής μνήμης αφού εκεί μαρτύρησαν  χιλιάδες πατριώτες.
Οι ομιλίες θα εστιάσουν:
  • Στο Ολοκαύτωμα της Υπάτης, που έζησε τρεις φορές τη λυσσαλέα καταστροφική μανία των Γερμανών.
  • Στην Κρύα Βρύση Ρεθύμνου, που εντάχθηκε στα Μαρτυρικά χωριά της Κρήτης μετά το βαρύ φόρο αίματος που πλήρωσε στη διάρκεια της γερμανικής κατοχής.
  • Στα Ναζιστικά στρατόπεδα συγκέντρωσης.
Ομιλητές: Ο δημοσιογράφος Γιάννης Καζάσης, ο Διευθυντής του περιοδικού «Επίκαιρα» Γιάννης Κορωναίος, η Πρόεδρος του Συλλόγου Φίλων Μουσείου Κρητικής Παράδοσης Ειρήνη Χατήρη – Λαγουδάκη και ο Ανεξάρτητος Ευρωβουλευτής Νότης Μαριάς, που με την εμπεριστατωμένη και διαρκή δράση του πέτυχε την ως άνω απόφαση της Επιτροπής Αναφορών του Ευρωπαϊκού Κοινοβουλίου.
Επισυνάπτονται  πρόσκληση και αφίσα της εκδήλωσης.

loading...

Νότης Μαριάς στην Ευρωβουλή: Κύριε Βέμπερ, τα σύνορά μας θα συνεχίσουν να τα προστατεύουν Έλληνες, κι όχι Γερμανικά στρατεύματα όπως ονειρεύεστε …

ΔΕΛΤΙΟ ΤΥΠΟΥ/ΒΙΝΤΕΟ
Κατώτερη των περιστάσεων χαρακτήρισε την ηγεσία της Ε.Ε. με παρέμβασή του στην Ολομέλεια του Ευρωπαϊκού Κοινοβουλίου στις Βρυξέλλες στις 2 Δεκεμβρίου ο Ανεξάρτητος Ευρωβουλευτής Νότης Μαριάς, λέγοντας ότι υποκύπτει στους εκβιασμούς της Τουρκίας.
«Μιας Τουρκίας –είπε ο Έλληνας Ανεξάρτητος Ευρωβουλευτής- που θωπεύει τον Daesh και κάνει λαθρεμπόριο πετρελαίου με τους τζιχαντιστές. Μιας Τουρκίας, που οργανώνει το λαθρεμπόριο μεταφοράς χιλιάδων προσφύγων  από τη Συρία στα νησιά του Αιγαίου, με κέρδος άνω των 12 δισ. ευρώ. Μιας Τουρκίας, που συνεχίζει να παραβιάζει τον εναέριο χώρο της Ελλάδας».
Στον πύρινο λόγο του ο Νότης Μαριάς στράφηκε κατά της ηγεσίας της ΕΕ αλλά και κατά του Γερμανού προέδρου του Ευρωπαϊκού Λαϊκού Κόμματος λέγοντας: «Τελικά, κύριοι της Ευρωπαϊκής Ένωσης, έχετε βάλει το λύκο να φυλάει τα πρόβατα κι όχι μόνο. Επιπλέον, δίνετε στην Άγκυρα και 3 δις ευρώ».
Απευθυνόμενος ιδιαιτέρως προς τον Βέμπερ ο Νότης Μαριάς είπε: «Η Ελλάδα κατακλύστηκε από χιλιάδες πρόσφυγες γιατί τους κάλεσε η κα Μέρκελ να έρθουν στην Γερμανία. Η Ελλάδα είναι κυρίαρχη χώρα και δεν δέχεται συνδιαχείριση των εξωτερικών της συνόρων.»
«κύριε Βέμπερ, να το πάρετε απόφαση ότι τα σύνορα μας είναι Ελληνικά και θα συνεχίσουν να τα προστατεύουν οι Έλληνες, κι όχι Γερμανικά στρατεύματα, όπως ονειρεύεστε. Γιατί αυτό έχει λήξει ιστορικά και αμετάκλητα εδώ και 70 χρόνια».
Ολόκληρη η παρέμβαση του Ανεξάρτητου Ευρωβουλευτή Νότη Μαριά στο βίντεο που ακολουθεί:https://www.youtube.com/watch?v=CkL6LDUpgoE
loading...

Κυριακή 6 Δεκεμβρίου 2015

Πάνε με αγροτικό στο σχολείο της Ποντοηράκλειας Κιλκίς ...16 μαθητές.

(Βίντεο) Φορτωμένοι στην καρότσα αγροτικού πάνε στο σχολείο της Ποντοηράκλειας, 16 μαθητές απ` τη Μεταμόρφωση Κιλκίς.
Όπως τονίζεται σε ρεπορτάζ του ΑΝΤ1 FOCUC, δεν υπάρχουν κονδύλια για σχολικό λεωφορείο και πηγαινοέρχονται στριμωγμένοι στην καρότσα αγροτικού, διανύοντας καθημερινά απόσταση περίπου 5 χιλιομέτρων.
loading...

Τα τρία άλυτα μυστήρια των Μυκηνών.

Έδωσαν το όνομά τους στον πρώτο μεγάλο ελληνικό πολιτισμό που αναπτύχθηκε στην ηπειρωτική Ελλάδα κατά την ύστερη Εποχή του Χαλκού (1600-1100 π.Χ.).
Ο μυκηναϊκός πολιτισμός επινοήθηκε ως όρος από τους αρχαιολόγους, που τον εμπνεύστηκαν από το σημαντικότερο κέντρο της εποχής, τις πολύχρυσες Μυκήνες, όπως τις παραδίδει ο Ομηρος, μιλώντας για την ηγεμονική δύναμη ανάμεσα σε όλους τους Ελληνες.
Μόνο που, αν και εφόσον ο Τρωικός Πόλεμος έγινε όντως, και αν και εφόσον έγινε περί το 1150 π.Χ. όπως υπολογίζουν οι επιστήμονες, όχι μόνο οι Μυκήνες αλλά και όλα τα μυκηναϊκά βασίλεια είχαν ήδη παρακμάσει και καταστραφεί.
Δεν είναι το μόνο μυστήριο που καλείται να λύσει η αρχαιολογία με επιστημονικό τρόπο. Οι Μυκήνες αποτελούν από μόνες τους μυστήριο. Κανείς δεν ξέρει από πού ήρθαν στην Αργολίδα οι πρώτοι κάτοικοι, οι οποίοι, πάντως, ανήκαν σε ελληνικά φύλα.
Ξέρουμε όμως μέχρι πού έφτασαν: μέχρι την κεντρική και βόρεια Ευρώπη (παραδουνάβιες περιοχές, Βαλτική, Καρπάθια) και μέχρι τη Σαρδηνία και την Κάτω Ιταλία, αλλά και την Αίγυπτο, τη μικρασιατική ακτή, τη Μεσοποταμία σε αναζήτηση πρώτων υλών και αγορών. Μάλιστα, αυτοί οι δεινοί έμποροι είχαν συναλλαγές μέχρι τη νότια Αγγλία, όπως διαπιστώνεται και πάλι από τα ευρήματα. Κάποιος υπήρξε ο μετακομιστής εμπορευμάτων τους, μας λέει η έφορος αρχαιοτήτων Αργολίδας, Αλκηστις Παπαδημητρίου.
Αφορμή για τη συζήτηση μαζί της υπήρξε η έκδοση του τόμου «Μυκήνες» από το Κοινωφελές Ιδρυμα Ιωάννη Σ. Λάτση στη σειρά «Ο κύκλος των μουσείων». Ενα έργο γραμμένο με επιστημοσύνη και αγάπη, το οποίο έρχεται να προστεθεί σε άλλους 16 τόμους που υπάρχουν με μορφή δωρεάν e-book στην ιστοσελίδα του Ιδρύματος. Ταυτοχρόνως, ο φροντισμένος τόμος, με εξαιρετικές φωτογραφίες του Σωκράτη Μαυρομμάτη, και τη βοήθεια των εκδόσεων «Ολκός», προσφέρεται σε περιορισμένα αντίτυπα σε φορείς, σχολεία, πανεπιστήμια και επιστήμονες.
tria-alita-mistiria-mikinon1

Τα τρία άλυτα μυστήρια των Μυκηνών

tria-alita-mistiria-mikinon-700x360
Έδωσαν το όνομά τους στον πρώτο μεγάλο ελληνικό πολιτισμό που αναπτύχθηκε στην ηπειρωτική Ελλάδα κατά την ύστερη Εποχή του Χαλκού (1600-1100 π.Χ.).
Ο μυκηναϊκός πολιτισμός επινοήθηκε ως όρος από τους αρχαιολόγους, που τον εμπνεύστηκαν από το σημαντικότερο κέντρο της εποχής, τις πολύχρυσες Μυκήνες, όπως τις παραδίδει ο Ομηρος, μιλώντας για την ηγεμονική δύναμη ανάμεσα σε όλους τους Ελληνες.
Μόνο που, αν και εφόσον ο Τρωικός Πόλεμος έγινε όντως, και αν και εφόσον έγινε περί το 1150 π.Χ. όπως υπολογίζουν οι επιστήμονες, όχι μόνο οι Μυκήνες αλλά και όλα τα μυκηναϊκά βασίλεια είχαν ήδη παρακμάσει και καταστραφεί.
Δεν είναι το μόνο μυστήριο που καλείται να λύσει η αρχαιολογία με επιστημονικό τρόπο. Οι Μυκήνες αποτελούν από μόνες τους μυστήριο. Κανείς δεν ξέρει από πού ήρθαν στην Αργολίδα οι πρώτοι κάτοικοι, οι οποίοι, πάντως, ανήκαν σε ελληνικά φύλα.
Ξέρουμε όμως μέχρι πού έφτασαν: μέχρι την κεντρική και βόρεια Ευρώπη (παραδουνάβιες περιοχές, Βαλτική, Καρπάθια) και μέχρι τη Σαρδηνία και την Κάτω Ιταλία, αλλά και την Αίγυπτο, τη μικρασιατική ακτή, τη Μεσοποταμία σε αναζήτηση πρώτων υλών και αγορών. Μάλιστα, αυτοί οι δεινοί έμποροι είχαν συναλλαγές μέχρι τη νότια Αγγλία, όπως διαπιστώνεται και πάλι από τα ευρήματα. Κάποιος υπήρξε ο μετακομιστής εμπορευμάτων τους, μας λέει η έφορος αρχαιοτήτων Αργολίδας, Αλκηστις Παπαδημητρίου.
Αφορμή για τη συζήτηση μαζί της υπήρξε η έκδοση του τόμου «Μυκήνες» από το Κοινωφελές Ιδρυμα Ιωάννη Σ. Λάτση στη σειρά «Ο κύκλος των μουσείων». Ενα έργο γραμμένο με επιστημοσύνη και αγάπη, το οποίο έρχεται να προστεθεί σε άλλους 16 τόμους που υπάρχουν με μορφή δωρεάν e-book στην ιστοσελίδα του Ιδρύματος. Ταυτοχρόνως, ο φροντισμένος τόμος, με εξαιρετικές φωτογραφίες του Σωκράτη Μαυρομμάτη, και τη βοήθεια των εκδόσεων «Ολκός», προσφέρεται σε περιορισμένα αντίτυπα σε φορείς, σχολεία, πανεπιστήμια και επιστήμονες.
tria-alita-mistiria-mikinon1
Αεροφωτογραφία της ακρόπολης των Μυκηνών. Αποψη από νοτιοδυτικά.
Οι Μυκήνες πριν γίνουν πολύχρυσες ήταν ένας μικρός νεολιθικός οικισμός, (7η έως 4η χιλιετία) από τον οποίο βρέθηκαν λίγα κεραμεικά. Πρώτα αρχιτεκτονικά ίχνη κατοίκησης έχουμε από το 2200 έως το 1900 π.Χ. Από το 1650 έως το 1600 δημιουργήθηκαν οι ταφικοί κύκλοι Β’ και Α’ (όπως ονομάστηκαν από τους πρώτους ανασκαφείς). Ο οικισμός, με στρατηγική θέση ώστε να ελέγχει τα περάσματα, τη γεωργία και την κτηνοτροφία στην Αργολίδα, αναπτύσσεται σιγά σιγά.
Το νεκροταφείο της μεσοελλαδικής περιόδου (1900 – 1600 π.Χ.) δείχνει βαθμιαία αύξηση πληθυσμού και δημιουργία ηγεμονικής δύναμης. «Τέλη του 17ου αιώνα π.Χ., η δύναμη αυτή θα αναλάβει την εξουσία και τον έλεγχο όλης της περιοχής, αφήνοντας σε δεύτερη μοίρα το Αργος, το σημαντικότερο κέντρο της Αργολίδας κατά τη μεσοελλαδική εποχή» σύμφωνα με τη δρα Παπαδημητρίου. Οι Μυκήνες μετατρέπονται σιγά σιγά σε τεράστιο κέντρο στον ελλαδικό χώρο.
Ριψοκίνδυνοι ταξιδιώτες
Χρυσή νεκρική προσωπίδα, γνωστή ως η μάσκα του Αγαμέμνονα.
«Ποιοι ήταν όμως αυτοί οι ρωμαλέοι ηγεμόνες;» αναρωτιέται στο βιβλίο. «Και πώς απέκτησαν τον υπέρογκο πλούτο που τους επέτρεψε να αποσύρουν από την κυκλοφορία και να πάρουν μαζί τους στο ταξίδι για τον άλλο κόσμο, ανάμεσα σε άλλα τιμαλφή, πάνω από 14 κιλά χρυσού με τη μορφή εκπληκτικών έργων τέχνης, πολλά από τα οποία κατασκευάστηκαν πιθανώς από Μινωίτες τεχνίτες σύμφωνα με βασιλικές παραγγελίες, για να εκφράσουν την ιδεολογία της ανερχόμενης νέας τάξης; Η φυσιογνωμία τους, που διαφαίνεται μέσα από τα αρχαιολογικά ευρήματα, έχει πολεμικά χαρακτηριστικά, όπως μαρτυρεί ο λαμπρός οπλισμός που βρέθηκε στους τάφους τους.
Γνωρίζουμε όμως πως ήταν ριψοκίνδυνοι ταξιδιώτες, που αναζήτησαν ευγενή και πολύτιμα μέταλλα στην κεντρική και βόρεια Ευρώπη. Επίσης, για να προωθήσουν τα πλούσια αγαθά που προέρχονταν από τη γεωργία και την κτηνοτροφία, όπως το κρασί, το λάδι και ενδεχομένως τα υφαντά, συνδέθηκαν στενά με τους Μινωίτες.
Αυτοί πάλι γνώριζαν καλά τους θαλασσινούς δρόμους προς την Αίγυπτο και είναι πιθανό να τους οδήγησαν προς το ακμαίο Μέσο Βασίλειο. Ισως εκεί λοιπόν να πλούτισαν οι πρώιμοι Μυκηναίοι, θέτοντας τις πολεμικές τους αρετές στην υπηρεσία της ξενόφερτης στην Αίγυπτο δυναστείας των Υκσώς που κατέλαβε την εξουσία στα μέσα του 17ου αιώνα π.Χ. Και επειδή τίποτε στην ανθρώπινη Ιστορία δεν είναι τυχαίο ή ξαφνικό, θα πρέπει να δεχτούμε πως οι Μυκηναίοι απέκτησαν σιωπηλά αλλά συστηματικά στη διάρκεια των τριών αιώνων της Μέσης Χαλκοκρατίας τη δύναμη που αντανακλούν τα κτερίσματα των βασιλικών ταφικών περιβόλων. Εξασφάλισαν έτσι για τα γένη τους την πρωτεύουσα θέση, όχι μόνο στην Αργολίδα αλλά και σε ολόκληρη την Πελοπόννησο και έδωσαν το όνομά τους σε ολόκληρο τον σπουδαίο πολιτισμό της Υστερης Εποχής του Χαλκού».

Εγχρωμη αναπαράσταση του μεγάρου της ακρόπολης των Μυκηνών από τον Ε. Ολύμπιο. Γ. Ε. Μυλωνάς, «Πολύχρυσοι Μυκήναι».
Εχοντας εκτιμήσει τη σημασία της Κρήτης, με την ύφεση που παρουσιάζεται στο νησί, εγκαθιστούν μυκηναϊκή δυναστεία στην Κνωσό, ελέγχοντας στην ουσία ολόκληρη τη μεγαλόνησο, όπως και την ηπειρωτική χώρα. Στους Ανακτορικούς χρόνους (14ος – 13ος αι. π.Χ.) κατασκευάζονται στις Μυκήνες τα κυκλώπεια τείχη «με τη βοήθεια των γνώσεων των βασιλικών εταίρων από την αυτοκρατορία των Χετταίων» και ιδρύεται το μεγαλοπρεπές ανάκτορο με όλα του τα παραρτήματα.
Ο μύθος που παρουσιάζει ο Στράβων για τους προϊστορικούς Κύκλωπες τους θέλει να έρχονται από τη Λυκία, όπου και το βασίλειο των Χετταίων.
Μέσα στα τείχη ανεγείρεται ανάκτορο, με χώρους άσκησης εξουσίας, κατοίκησης, εργαστήρια, αποθήκες, και επίσης ένα θρησκευτικό κέντρο. «Η άρχουσα τάξη» αναφέρει η κ. Παπαδημητρίου, «εξακολουθεί να ενταφιάζεται με πλούσια κτερίσματα σε θαλαμωτούς ή εντυπωσιακούς μνημειώδεις θολωτούς τάφους».
Οι Μυκηναίοι έμποροι «κατακλύζουν με τα προϊόντα τους τις αγορές της Μεσογείου, ενώ οι ηγεμόνες εξακολουθούν να επιδεικνύονται μέσω αντικειμένων, ακραιφνούς μυκηναϊκού ύφους πλέον, από πολύτιμα ή εξωτικά υλικά, τα οποία αναδεικνύουν οι εξειδικευμένοι τεχνίτες των ανακτορικών εργαστηρίων». Η πλούσια παραγωγή απαιτεί οργάνωση, γραφειοκρατία και διαχειριστικό έλεγχο. Λογιστικά στοιχεία καταγράφονται σε πήλινες πινακίδες της πρώιμης ελληνικής Γραμμικής Β΄γραφής.
Γυναικεία κεφαλή από ασβεστοκονίαμα. Περιοχή θρησκευτικού κέντρου, 13ος αι. π.Χ.
Η ακμή αυτών των δύο αιώνων, η εξέχουσα θέση που κατείχαν οι ηγεμόνες των Μυκηνών στο σύνολο του μυκηναϊκού κόσμου, «θα προσωποποιηθεί στην ιστορική μνήμη με τον αρχιστράτηγο των Ελλήνων στον Τρωικό πόλεμο, τον μυθικό βασιλιά Αγαμέμνονα» υπογραμμίζει η συγγραφέας. «Ο μύθος, που κρύβει πάντοτε μια ιστορική αλήθεια, θα επιλέξει αυτόν τον ατρόμητο άνακτα για αρχηγό».
Γύρω στα τέλη του 13ου αιώνα και στις αρχές του επόμενου ξέσπασαν μεμονωμένες και όχι κατ” ανάγκη ταυτόχρονες πυρκαγιές, που ακολουθήθηκαν από επισκευές του ανακτόρου και των κτιρίων διοίκησης. Kατά τη διάρκεια του 12ου αι. π.X. οι περισσότερες εγκαταστάσεις, ανακτορικές και μη, εξακολούθησαν να λειτουργούν.
Oι αναταραχές όμως του 1200 π.X. στη Mικρά Aσία και στην Aνατολική Mεσόγειο και η καταστροφή των εμπορίων τους από επιδρομείς απέκοψαν τις επαφές των Mυκηναίων ανάκτων με τα κυριότερα κέντρα συναλλαγών τους. O 12ος και ο 11ος αι. π.X. είναι για τις Mυκήνες περίοδος οικονομικής συρρίκνωσης και πολιτικής παρακμής, χωρίς όμως γενικές ή, έστω, εκτεταμένες καταστροφές. H ακρόπολη δεν είχε βίαιο τέλος.
Χρυσά δισκάρια με έκτυπη διακόσμηση.
Στους αιώνες που θα ακολουθήσουν, οι Μυκήνες έχουν φθίνουσα πορεία και θα καταλήξουν, τον 7ο αιώνα π.Χ., προσάρτημα του Αργους. Οι Αργείοι τις καταλαμβάνουν το 468 π.Χ., καταστρέφουν καίρια τμήματα της οχύρωσης και εξανδραποδίζουν τους κατοίκους. Μέχρι τον 2ο αιώνα μ.Χ., οπότε τις επισκέπτεται ο Παυσανίας, είναι ορατά μονάχα μέρη της οχύρωσης και η Πύλη των Λεόντων.
Αυτό το μεγαλειώδες έμβλημα βασιλικής δύναμης και επιβολής θα είναι το αδιαμφισβήτητο τοπόσημο της ένδοξης πόλης που δεν υπήρχε πια, μέχρι τον 19ο αιώνα, οπότε ο Ερρίκος Σλήμαν θα ξεκινήσει τις ανασκαφές. Ακέφαλοι οι λέοντες και η πόλη λεηλατημένη από χέρια ντόπιων, κατακτητών, αλλά και περιηγητών, θα επιβεβαιώνουν το λατινικό απόφθεγμα: sic transit gloria mundi. Ετσι παρέρχεται η δόξα του κόσμου.



loading...

Νέα πρόκληση της Τουρκίας στο Αιγαίο – Το «Τσεσμέ» κινείται δίχως άδεια.

Ανεβαίνει για ακόμη μια φορά η ένταση στο Αιγαίο με την Τουρκία να προβαίνει σε προκλητικές κινήσεις.


Μετά τις πρόσφατες πτήσεις έξι τουρκικών μαχητικών πάνω από Ελληνικά νησιά που σήμαναν συναγερμό στο Ελληνικό Υπουργείο Άμυνας, τώρα ήρθε η σειρά του τουρκικού υδρογραφικού σκάφους «Τσεσμέ» να κινηθεί προκλητικά.
Μάλιστα, το συγκεκριμένο σκάφος συνοδευόμενο από το τουρκικό πολεμικό πλοίο «Μποντρούμ» πλέει ανάμεσα σε Λέσβο και Χίο και κινεί τις υποψίες στην Ελληνική πλευρά.
Το τουρκικό ερευνητικό σκάφος μάλιστα δεν έχει λάβει άδεια από την ελληνική πλευρά, όπως προβλέπεται σύμφωνα με το διεθνές δίκαιο, προκειμένου να ξεκινήσει σεισμογραφικές ή άλλες εργασίες στο βυθό. Παρότι πλέει σε διεθνή ύδατα, βρίσκεται σε περιοχή πάνω από ελληνική υφαλοκρηπίδα.
Η παρουσία του «Μποντρούμ» έχει… ταρακουνήσει την Ελληνική πλευρά που βρίσκεται σε επιφυλακή, με ελληνικά σκάφη και την κανονιοφόρο «Αήττητος» να παρακολουθεί τις κινήσεις τους.
loading...

Άρση των capital controls ακόμη και μέσα στο 2016 προβλέπει ο Σταθάκης.Σε πιστέψαμε.

ΑΤΜ
Την εκτίμηση ότι έξοδος από τα capital controls μπορεί να επιτευχθεί ακόμα και στα μέσα του 2016, διατυπώνει ο υπουργός Οικονομίας, Ανάπτυξης και Τουρισμού Γιώργος Σταθάκης σε συνέντευξή του στο «Βήμα της Κυριακής».

Ο υπουργός αναφέρει, εξάλλου, ότι έχει ήδη αρχίσει να βελτιώνεται το επιχειρηματικό κλίμα και σημειώνει: «Το γ΄τρίμηνο, με τους κεφαλαιακούς ελέγχους να πλήττουν την οικονομία και την αβεβαιότητα σχετικά με την παραμονή στην ευρωζώνη να κορυφώνεται, το ΑΕΠ υποχώρησε μόλις κατά 1,1%. Αν το τρέχον τρίμηνο η συρρίκνωση περιοριστεί στο 0,2%, συνολικά για το 2015 θα καταγραφεί ανάπτυξη! Σε κάθε περίπτωση, πιστεύω ότι πριν από το καλοκαίρι το ΑΕΠ θα έχει επιστρέψει σε ανοδική τροχιά».

Ο κ. Σταθάκης ερωτώμενος για τον αναπτυξιακό νόμο αναφέρει ότι «πρωταρχικός στόχος του νόμου είναι να αποφευχθούν λάθη των προηγούμενων αντίστοιχων νόμων» και σημειώνει ότι «σε αντίθεση με τους προκατόχους του ο νέος αναπτυξιακός νόμος θα εστιάσει τα κριτήρια επιλογής σε καινοτόμες επιχειρήσεις, στη νεανική επιχειρηματικότητα και στον εξαγωγικό χαρακτήρα της επιλεγμένης επένδυσης».

Τέλος, ο υπουργός, σχετικά με τη δήλωσή του για το «πόθεν έσχες» των περιουσιακών του στοιχείων επισημαίνει: «Οι λογαριασμοί για τους οποίους εγκαλούμαι ήταν της μητέρας μου με συνδικαιούχους τα δύο της παιδιά- εμένα και τον αδελφό μου. Αυτό δηλώθηκε το 2013. Το 2014 είχα αποσυρθεί από τους λογαριασμούς. Ως προς τα ακίνητα, δεν υπάρχει η παραμικρή παράλειψη όσον αφορά τα δικά μου. Ορισμένα αγροτικά ακίνητα της συζύγου μου, τα οποία τελούν υπό δικαστική διεκδίκηση και στα οποία η σύζυγός μου δεν συμμετέχει σε ποσοστό περισσότερο του 3%, έχουν δηλωθεί κανονικά το 2013 και το 2014».


 
loading...

Πως ο Άγιος Νικόλαος έγινε προστάτης των ναυτικών..

Θεωρείται προστάτης των ναυτικών σε όλο τον κόσμο και δεν είναι τυχαίο. Κάποτε αποφάσισε να ταξιδέψει με πλοίο στους Άγιους Τόπους, για να προσκυνήσει. Κατά τη διάρκεια του ταξιδιού ξέσπασε θαλασσοταραχή, με αποτέλεσμα πλήρωμα και επιβάτες να πανικοβληθούν. Ο Άγιος όμως δεν έχασε την πίστη του, προσευχήθηκε στον Θεό και η θάλασσα ηρέμησε. Ο μύθος λέει ότι ένας ναυτικός γλίστρησε, έπεσε από το κατάρτι και σκοτώθηκε. Όμως ο Νικόλαος προσευχήθηκε θερμά και ο ναυτικός αναστήθηκε. Ο Άγιος Νικόλαος γεννήθηκε το 270 μ.Χ. στα Πάταρα της Λυκίας, από πλούσια οικογένεια. Μεγάλωσε με επιμελημένη μόρφωση και με πίστη στα Θεία. Από πολύ μικρός έμεινε ορφανός και με μεγάλη περιουσία στα χέρια. Αφιερώθηκε στον Θεό και βοήθησε πολλούς φτωχούς και αδύνατους, για την προστασία των οποίων έδωσε μεγάλους αγώνες, ενώ ίδρυσε πολλά νοσοκομεία και φιλανθρωπικά ιδρύματα.... 

Όταν επέστρεψε από τα Ιεροσόλυμα, χειροτονήθηκε ιερέας και αφιερώθηκε στον ασκητικό βίο. Έγινε ηγούμενος στη Μονή Σιών στα Μύρα της Λυκίας και όταν απεβίωσε ο τότε Αρχιεπίσκοπος, οι επίσκοποι, δια θεϊκής αποκαλύψεως, αναγόρευσαν τον Νικόλαο σε Αρχιεπίσκοπο. Εμψύχωνε τους διωκόμενους, από τους Ρωμαίους, Χριστιανούς και αυτό του κόστισε την εξορία του και την υποβολή του σε βασανιστήρια, κατά την περίοδο των διώξεων από τον Διοκλητιανό. Όταν όμως ανέβηκε στον αυτοκρατορικό θρόνο ο Μέγας Κωνσταντίνος, ο Νικόλαος αποφυλακίστηκε, επέστρεψε στη θέση του Αρχιεπισκόπου και σύμφωνα με την παράδοση, βοήθησε πολύ κόσμο, αφού είχε το χάρισμα της θαυματουργίας. Ο Άγιος Νικόλαος αποδήμησε στις 6 Δεκεμβρίου του 343 μ.Χ. και μετά την κοίμησή του ονομάστηκε «μυροβλήτης». Το 1087 κάποιοι ναύτες αφαίρεσαν τα λείψανά του από τα Μύρα της Λυκίας και τα μετέφεραν στο Μπάρι της Ιταλίας. Τοποθετήθηκαν στον Ναό του Αγίου Στεφάνου, όπου -σύμφωνα με τον θρύλο- κατά τη διάρκεια της θείας λειτουργίας, τα ιερά λείψανα άρχισαν να αναβλύζουν τόσο μύρο, που οι πιστοί το συνέλεγαν σε δοχεία, για να το χρησιμοποιήσουν για θεραπεία σε διάφορες ασθένειες.... 




Διαβάστε όλο το άρθρο: http://www.mixanitouxronou.gr/pos-o-agios-nikolaos-egine-prostatis-ton-naftikon/
loading...

Άγιος Νικόλαος: Ο προστάτης των ναυτικών εορτάζει σήμερα 6/12 (video)

Ο Άγιος Νικόλαος γεννήθηκε τον 3ο αιώνα μ.Χ. στα Πάταρα της Λυκίας από γονείς ευσεβείς και πλουσίους την εποχή των αυτοκρατόρων Διοκλητιανού Μαξιμιανού και έτυχε επιμελημένης μόρφωσης.
Άγιος Νικόλαος είναι άγιος της Ανατολικής Ορθόδοξης, αλλά και της Ρωμαιοκαθολικής Εκκλησίας. Έζησε τον 4ο αιώνα μ.Χ. στα Μύρα της Λυκίας.
Όμως, σε νεαρή ηλικία έμεινε ορφανός και κληρονόμος μιας μεγάλης περιουσίας. Από πολύ νωρίς είχε αφιερωθεί στα θεία, μετά τη μετάβασή του στα Ιεροσόλυμα για να προσκυνήσει τον Τίμιο Σταυρό και τον Πανάγιο Τάφο. Όταν επέστρεψε στην πατρίδα του χειροτονήθηκε ιερέας στα Πάταρα. Στην αρχή αφιερώθηκε στον ασκητικό βίο κι έγινε ηγούμενος της Μονής Σιών στα Μύρα της Λυκίας. Όταν απεβίωσε, ο τότε Αρχιεπίσκοπος Μύρων της Λυκίας, οι επίσκοποι, δια θεϊκής αποκαλύψεως, αναγόρευσαν Αρχιεπίσκοπο τον Νικόλαο.
Από την θέση αυτή ανέπτυξε έντονη δράση και επεξέτεινε τους αγώνες του για την προστασία των φτωχών και των απόρων, ιδρύοντας νοσοκομεία και διάφορα φιλανθρωπικά ιδρύματα. Προικισμένος με υψηλό χριστιανικό φρόνημα, θάρρος και ζωτικότητα εμψύχωνε τους διωκόμενους από τους Ρωμαίους χριστιανούς, διωκόμενος και εξοριζόμενος και ο ίδιος για τη στάση του αυτή.
Κατά τους διωγμούς του Διοκλητιανού υπέστη βασανιστήρια. Όταν όμως ανήλθε στον αυτοκρατορικό θρόνο ο Μέγας Κωνσταντίνος ελευθερώθηκαν όλοι οι χριστιανοί και έτσι ο Νικόλαος επανήλθε στο αρχιεπισκοπικό θρόνο. Σύμφωνα με την παράδοση, ήταν προικισμένος με το χάρισμα της θαυματουργίας και έσωσε πολλούς ανθρώπους όσο ήταν εν ζωή αλλά και μετά την κοίμησή του.
Αναφέρονται πλείστα θαύματα του Αγίου, όπως η απελευθέρωση των τριών στρατηλατών, θεραπεία αρρώστων και υποστήριξη φτωχών.Ο Άγιος Νικόλαος θεωρείται ο κατ” εξοχήν προστάτης των ναυτικών, καθώς και του Ελληνικού Πολεμικού Ναυτικού, γιατί στο βίο του αναφέρονται θαύματα που έχουν σχέση με τη θάλασσα. Για το λόγο αυτό, όλα τα πλοία του πολεμικού ναυτικού, καθώς και όλα τα εμπορικά, φέρουν την εικόνα του.
loading...

Ο ΣΥΡΙΟΣ ΠΡΟΕΔΡΟΣ ΜΠΑΣΑΡ ΑΛ ΑΣΑΝΤ ΕΔΩΣΕ ΣΗΜΕΡΑ ΕΝΤΟΛΗ ΚΑΙ ΑΝΟΙΧΘΗΚΑΝ ΤΑ ΥΠΟΓΕΙΑ ΠΥΡΗΝΙΚΑ ΚΑΤΑΦΥΓΙΑ ΤΑ ΟΠΟΙΑ …

Ο ΣΥΡΙΟΣ ΠΡΟΕΔΡΟΣ ΜΠΑΣΑΡ ΑΛ ΑΣΑΝΤ ΕΔΩΣΕ ΣΗΜΕΡΑ ΕΝΤΟΛΗ ΚΑΙ ΑΝΟΙΧΘΗΚΑΝ ΤΑ ΥΠΟΓΕΙΑ ΠΥΡΗΝΙΚΑ ΚΑΤΑΦΥΓΙΑ ΤΑ ΟΠΟΙΑ ΔΗΜΙΟΥΡΓΗΘΗΚΑΝ ΑΠΟ ΤΟΝ ΠΑΤΕΡΑ ΤΟΥ ΚΑΙ ΕΧΟΥΝ ΜΕΙΝΕΙ ΚΛΕΙΣΤΑ ΕΠΙ 42 ΟΛΟΚΛΗΡΑ ΧΡΟΝΙΑ!!!

ΤΕΛΕΥΤΑΙΑ ΦΟΡΑ ΠΟΥ ΤΑ ΚΑΤΑΦΥΓΙΑ ΛΕΙΤΟΥΡΓΗΣΑΝ ΗΤΑΝ ΤΟ 1973 ΚΑΤΑ ΤΗΝ ΔΙΑΡΚΕΙΑ ΤΟΥ ΠΟΛΕΜΟΥ ΜΕ ΤΟ ΙΣΡΑΗΛ.
ΠΛΗΡΟΦΟΡΙΕΣ ΘΕΛΟΥΝ ΝΑ ΕΧΕΙ ΚΙΝΗΤΟΠΟΙΗΣΕΙ ΟΤΙ ΠΥΡΟΒΟΛΑΡΧΙΕΣ ΕΧΕΙ ΜΕ ΠΥΡΑΥΛΟΥΣ SCUD,ΕΝΩ ΑΝΗΣΥΧΗΤΙΚΑ ΕΙΝΑΙ ΤΑ ΝΕΑ ΑΠΟ ΤΟ ΜΕΤΩΠΟ ΜΕ ΤΗΝ ΤΟΥΡΚΙΑ..
ΠΕΡΙΠΟΥ 30.000 ΤΟΥΡΚΟΙ ΣΤΡΑΤΙΩΤΕΣ ΕΙΝΑΙ ΕΤΟΙΜΟΙ ΝΑ ΕΙΒΑΛΟΥΝ ΣΤΗΝ ΛΑΤΑΚΙΑ..ΕΝΩ ΣΥΡΙΑ-ΙΡΑΝ-ΧΕΣΜΠΟΛΧ ΚΑΙ ΡΩΣΣΙΑ ΕΧΟΥΝ ΣΥΓΚΕΝΤΡΩΣΕΙ ΚΟΝΤΑ ΣΤΙΣ 20.000 ΣΤΡΑΤΙΩΤΕΣ ΒΟΡΕΙΑ ΤΗΣ ΡΩΣΣΙΚΗΣ ΑΕΟΠΟΡΙΚΗΣ ΒΑΣΗΣ.ΟΙ ΕΠΟΜΕΝΕΣ ΜΕΡΕΣ ΕΙΝΑΙ ΚΡΙΣΙΜΕΣ ΓΙΑΥΤΑ ΠΟΥ ΘΑ ΑΚΟΛΟΥΘΗΣΟΥΝ ΚΑΙ ΕΡΧΟΝΤΑΙ ΜΕ ΜΕΓΑΛΗ ΤΑΧΥΤΗΤΑ!!!
newrussia
loading...

Σάββατο 5 Δεκεμβρίου 2015

90 ΧΡΟΝΙΑ ΕΛΛΗΝΙΚΗ ΦΑΡΜΑΚΟΒΙΟΜΗΧΑΝΙΑ.

Στην Κορυφή της Ελληνικής Βιομηχανίας Φαρμάκων
Για να φτάσεις στην κορυφή χρειάζεται να προσπαθήσεις.

Να έχεις όραμα, αφοσίωση και πίστη.
Είμαστε υπερήφανοι που, συνεπείς στις αρχές μας, κατορθώσαμε να οδηγήσουμε τη ΒΙΑΝΕΞ στην κορυφή της Ελληνικής Βιομηχανίας Φαρμάκων.
Είναι η δικαίωση μιας πολύχρονης προσπάθειας που συνεχίζεται από γενιά σε γενιά, και παράλληλα η συμβολή μας στην εθνική οικονομία.
Επιδίωξή μας, είναι η ΒΙΑΝΕΞ να παραμένει μια πρωτοπόρος φαρμακευτική βιομηχανία και γι’ αυτό, στηριγμένοι σε στέρεες βάσεις,
η ματιά μας είναι στραμμένη πάντα μπροστά.
Οι αποτελεσματικές συνεργασίες με εταιρείες διεθνούς κύρους που μας τιμούν με την εμπιστοσύνη τους, μας επιτρέπουν τη διαρκή
ανάπτυξη τεχνογνωσίας και την εξέλιξη προϊόντων.
Πολύ σημαντικός παράγοντας επιτυχίας είναι άλλωστε και η συνεισφορά του ανθρώπινου δυναμικού μας, προσεκτικά επιλεγμένου για την
επαγγελματική του υπευθυνότητα.
Το επενδυτικό πρόγραμμα της ΒΙΑΝΕΞ, σε εφαρμογή μελετημένων στρατηγικών σχεδιασμών, προδιαγράφει την περαιτέρω ανάπτυξη της
εταιρείας και τη διατήρηση της κορυφαίας της θέσης.
Μιας θέσης που δεν είναι αυτοσκοπός, αλλά όραμα δημιουργίας.

Παύλος Δ. Γιαννακόπουλος
Ιδρυτής & Πρόεδρος ΒΙΑΝΕΞ ΑΕ



loading...

Στη δημοσιότητα τα στοιχεία και η σκατόφατσα του υπαλλήλου της ΕΡΤ3 Αρσένιου Σερασίδη, που κατηγορείται για τον βιασμό της 9χρονης.

Στη δημοσιότητα έδωσε η ΕΛ.ΑΣ. τη φωτογραφία του 56χρονου παιδόφιλου, εργαζόμενου στην ΕΡΤ 3, ο οποίος κατηγορείται για το βιασμό ενός 9χρονου κοριτσιού. Πρόκειται για τον Αρσένιο Σερασίδη, ο οποίος είχε συλληφθεί στις 24 Νοεμβρίου 2015 στη Θεσσαλονίκη. Σε βάρος του σχηματίστηκε δικογραφία για τα κατ’ εξακολούθηση αδικήματα της πορνογραφίας ανηλίκων, αποπλάνησης παιδιών και παράβασης του νόμου περί προστασίας προσωπικών δεδομένων. O 56χρονος κρίθηκε προφυλακιστέος μετά την απολογία του στη β' τακτική ανακρίτρια Θεσσαλονίκης. Κατά την απολογία του...
αρνήθηκε την πράξη του βιασμού ενώ αποδέχθηκε τις υπόλοιπες κατηγορίες που του αποδίδονται, της αποπλάνησης ανηλίκου κάτω των 13 ετών, της κατοχής και διακίνησης υλικού παιδικής πορνογραφίας και της παραβίασης του νόμου περί ευαίσθητων προσωπικών δεδομένων. 
loading...

ΕΝΟΠΛΕΣ ΣΥΓΚΡΟΥΣΕΙΣ ΕΠΕΛΑΣΗ ΤΟΥ ΣΥΡΙΑΚΟΥ ΣΤΡΑΤΟΥ ΣΕ ΟΛΑ ΤΑ ΜΕΤΩΠΑ - ΡΩΣΙΚΟ ΥΠΑΜ: "ΚΑΤΑΣΤΡΕΨΑΜΕ 1458 ΣΤΟΧΟΥΣ"



Ρωσικά μαχητικά Su-34 κτύπησαν νέο τουρκικό κομβόι - Πολλοί Τούρκοι νεκροί - Ρωσικά μεταφορικά αεροσκάφη ανεφοδιάζουν τους Κούρδους (vid)του Βασίλη Καπούλα.Κάρβουνο, φωτιά και θειάφι μυρίζουν τα τουρκο-συριακά σύνορα στην περιοχή των Τουρκομάνων καθώς ρωσικά μαχητικά Su-34 βομβάρδισαν νέο τουρκικό κομβόι μεταξύ Ahras και Kafr Nasih ενώ  μεταφορικό αεροσκάφος IL-76 της ρωσικής Αεροπορίας έριξε πέντε τόνους εξοπλισμού και πυρομαχικών στους Σύρους Κούρδους του YPG, εφαρμόζοντας σε πλήρη κλίμακα τα αντίποινα για την κατάρριψη του ρωσικού μαχητικού υποστρατηγικής κρούσης Su-24.   Από την επίθεση αναφέρονται 7 Τούρκοι νεκροί και 11 οχήματα κατεστραμμένα, ενώ για άλλη μία φορά επλήγησαν θέσεις των Τουρκομάνων στην περιοχή. Ένα άλλο ενδιαφέρον, στοιχεία που είχαν οι ρωσικές υπηρεσίες από την περιοχή είναι ότι το δυνάμεως Τάγματος τουρκικό στρατιωτικό σώμα που είχε εισέλθει στην Τουρκία και ο βομβαρδισμός του οποίου από το Su-24 συνετέλεσε στην κατάρριψη του αεροσκάφους από τα τουρκικά F-16, αποσύρθηκε με αρκετά σοβαρές απώλειες.Πληροφορίες αναφέρουν ότι άφησαν πίσω τους πάνω από 10 νεκρούς και καταγράφουν 35 τραυματίες.
"Όλη την εβδομάδα από τις 26 Νοεμβρίου μέχρι τις 4 Δεκεμβρίου, τα ρωσικά μαχητικά πραγματοποίησαν 431 επιδρομές από τη βάση Hmeymim και χτύπησαν 1.458 τρομοκρατικούς στόχους σε Χαλέπι, Ιντλίμπ, Λαττάκεια, Χάμα, Χομς, Ράκκα και Deir ez-Zor" ανέφερε το ρωσικό ΥΠ.ΑΜ.
"Διοικητικά κέντρα των τρομοκρατών, κέντρα εκπαίδευσης, αποθήκες πυρομαχικών και καταφύγια καταστράφηκαν από τις ρωσικές αεροπορικές επιδρομές" είπε ο Igor Konashenkov.
"Η Ρωσική Αεροπορία κατέστρεψε 12 σταθμούς μεταφοράς πετρελαίου, 170 βυτιοφόρα και 8 διυλιστήρια που ελέγχονταν από τρομοκράτες αυτή τη βδομάδα" είπε ο Konashenkov.
"Τις τελευταίες 24 ώρες Su-34 χτύπησαν δύο κομβόι βυτιοφόρων κοντά σε Χαλέπι και Ράκκα και κατέστρεψαν 40 οχήματα των τρομοκρατών τροποποιημένα ώστε να μεταφέρουν πετρέλαιο" είπε ο Konashenkov ενώ τόνισε ότι "Όλες οι επιδρομές των βομβαρδιστικών μας συνοδεύονταν από αναχαιτιστικά Su-30".
"Κοντά στο χωριό Kessab στη Λαττάκεια καταστρέψαμε ένα μεγάλο κρυσφήγετο ισλαμιστών σε στρατηγικό σημείο ενώ διαλύσαμε και μια μεγάλη αποθήκη πυρομαχικών στο Μορέκ στη Χάμα".
"Στη Χομς υπήρχε καμουφλαρισμένο διοικητικό κέντρο των τρομοκρατών που ανακαλύφτηκε και κατέστρεψαν τα ρωσικά μαχητικά" είπε ο Konashenkov. "Αυτό το διοικητικό κέντρο συντόνιζε το πυροβολικό τους".
"Τέλος, νεκροί είναι οι ηγέτες των τρομοκρατών στη Χάμα".
Ταυτόχρονα, ρωσικό στρατιωτικό μεταγωγικό αεροσκάφος έριξε χιλιάδες τόνους στρατιωτικού εξοπλισμού στους Κούρδους του PYD στο Χαλέπι".
Η τοπική συντονιστική επιτροπή των Κούρδων επιβεβαίωσε ότι την Τετάρτη, ρωσικό στρατιωτικό μεταγωγικό IL-76 έριξε πέντε τόνους εξοπλισμού και πυρομαχικών στις δυνάμεις του PYD, βόρεια του Χαλεπίου.
Στόχος είναι να υποστηρίξουν τους Κούρδους στις προσπάθειες τους να συνδέσουν το Κομπάνι και την Afrin στη βόρεια Συρία ελέγχοντας τις περιοχές της Azaz.
Την ίδια στιγμή η Χεζμπολάχ επέστρεψε στο Χαλέπι καθώς αντιμετώπιζε την αντεπίθεση των ισλαμιστών της Harakat Ahrar Al-Sham, Harakat Nouriddeen Al-Zinki και “Jabhat Al-Nusra”.
Οι δυνάμεις της Χεζμπολάχ έφτασαν ξανά στο Χαλέπι μαζί με άρματα μάχης Τ-72 και Ιρανούς, Ιρακινούς, Αφγανούς παραστρατιωτικούς δίνοντας ώθηση στον συριακό Στρατό που κατέλαβε τις περιοχές Tal Al-Baraqa, Tal Dadeen, Tal Ja’eera και Tal ‘Arba’een.
Στόχος πλέον είναι να καταληφθεί η στρατηγικής σημασίας περιοχή ICARDA που βρίσκεται στον μεγάλης σημασίας αυτοκινητόδρομο Χαλέπι-Δαμασκός.
Ταυτόχρονα, ο συριακός Στρατός προελαύνει και στην περιοχή Al-Ghaab βόρεια της Χάμα. Στην περιοχή Tal Zajram, έλαβαν χώρα σφοδρές συγκρούσεις με τις κοινές δυνάμεις των ισλαμιστών από Jaydh Al-Fateh, FSA και Jabhat Al-Nusra.
Ο συριακός Στρατός κατάφερε να ασφαλίσει την είσοδο του στρατηγικού λόφου ενώ η ρωσική Αεροπορία βομβάρδιζε τις θέσεις της Jaysh Al-Fateh.
Χαρακτηριστικό είναι το βίντεο που έδωσε στην δημοσιότητα το υπουργείο Άμυνας της Ρωσίας και δείχνει ένα ρωσικό μαχητικό να παρακολουθεί ένα UAV των ΗΠΑ στη βόρεια Συρία.
Πλέον ο συριακός Στρατός επικεντρώνεται σε Al-Ziyarah, Tal Wassit και Al-Mansoura στην Al-Ghaab 
Τέλος, Mil Mi-24 συνεχίζουν να σφυροκοπούν θέσεις των ισλαμιστών Τουρκμένων γύρω από τα βουνά Jabal Al-Akrad και Jabal Al-Turkmen.
ενώ ο συριακός Στρατός και οι σύμμαχοι του κατέλαβαν τους στρατηγικούς λόφους της Katf Al-Hamida μετά από σφοδρές μάχες με τη Jabhat Al-Nusra και τον FSA.
Μετά την κατάληψη της Katf Al-Hamida, ο συριακός Στρατός και οι σύμμαχοι του κινούνται προς τον νότιο άξονα του Katf Ghadder και το μικρό λόφο του χωριού Raweesat Khandiq το οποίο και κατελήφθη αφού οι ισλαμιστές υποχώρησαν και εγκατέλειψαν τις θέσεις τους.












- See more at: http://www.pronews.gr/portal/20151204/defencenet/%CE%B5%CE%BD%CE%BF%CF%80%CE%BB%CE%B5%CF%83-%CF%83%CF%85%CE%B3%CE%BA%CF%81%CE%BF%CF%85%CF%83%CE%B5%CE%B9%CF%83/%CF%83%CF%85%CF%81%CE%AF%CE%B1#sthash.d36k3pXn.dpuf

loading...
loading...