loading...

Παρασκευή 5 Φεβρουαρίου 2016

ΣΥΝΑΓΕΡΜΟΣ!Κλείνουν τα σύνορα της ΕΕ και αφήνουν όλους τους μετανάστες στην Ελλάδα...



Μετά τις τελευταίες εξελίξεις, η Ελλάδα και η Τουρκία φαίνεται πως θα βρεθούν στο επίκεντρο των πιέσεων της Ευρωπαϊκής Ένωσης στα πλαίσια της αντιμετώπισης του μεταναστευτικού! 
«Οι μεγαλύτερες πιέσεις θα ασκηθούν στην Τουρκία και σε όσες χώρες γειτονεύουν με τις εμπόλεμες περιοχές για να δημιουργήσουν καταυλισμούς, όπου θα φιλοξενηθούν οι πρόσφυγες μέχρι τον τερματισμό των εχθροπραξιών στην πατρίδα τους. Η δεύτερη φάση των πιέσεων για την αντιμετώπιση της κρίσης θα έχει στόχο την Ελλάδα» ανέφερε στην «Ντάνας» διπλωμάτης πρωθυπουργικού γραφείου χώρας που ήταν συν διοργανώτρια της διάσκεψης δωρητών του Λονδίνου και η οποία δεν κατονομάζεται. 
Στα υπόλοιπα Βαλκάνια δεν αναμένεται να ασκηθούν αντίστοιχες πιέσεις, ενώ η συμμετοχή τους στην επίλυση του προσφυγικού θα εξαρτηθεί από τις δυνατότητές τους και θα περιοριστεί στη φιλοξενία μερικών χιλιάδων προσφύγων. Συγκεκριμένα για την Σερβία προβλέπεται η φιλοξενία 5.000 έως 6.000 προσφύγων. Μέσα στην άνοιξη η Ευρώπη θα αρχίσει να κλείνει σταδιακά τα σύνορα για τους μετανάστες. «Σε πρώτη φάση θα κλείσουν τα σύνορα για τους πρόσφυγες από το Ιράκ, στην συνέχεια γι” αυτούς από το Αφγανιστάν και τέλος θα απαγορευτεί και η είσοδος όσων προέρχονται από τη Συρία»  
Είναι ακόμα βέβαιο το στο άμεσο μέλλον η Κροατία θα υψώσει φράχτη κατά μήκος των συνόρων με την Σερβία. Η Ευρωπαϊκή Ένωση, μέχρι τη βελτίωση των καιρικών συνθηκών και τον πλήρη αποκλεισμό των συνόρων για όλους τους πρόσφυγες θα έχει λάβει μία σειρά από μέτρα για την αντιμετώπιση των προσφυγικών ροών, αφού η εκτίμηση είναι ότι το 2016 περίπου 1,2 εκατομμύρια πρόσφυγες θα προσπαθήσουν να φτάσουν σε χώρες της κεντρικής Ευρώπης. 
Παρά τα μέτρα αποτροπής των προσφυγικών ροών σε Τουρκία και Ελλάδα κάποιοι πρόσφυγες θα καταφέρουν να διεισδύσουν και εκεί είναι που η Σερβία θα έχει τον καθοριστικό ρόλο, αφού θα κληθεί να φιλοξενήσει αυτούς τους πρόσφυγες, οι οποίοι ωστόσο δεν αναμένεται να ξεπεράσουν τις έξι χιλιάδες. 
loading...

Δεν υπάρχουν σχόλια :

Δημοσίευση σχολίου

loading...