loading...

Σάββατο 26 Μαρτίου 2016

ΟΜΟΓΕΝΕΙΑ Αλβανία: Με λαμπρότητα γιόρτασαν οι ομογενείς μας την επέτειο της 25ης Μαρτίου.

Με ιδιαίτερη λαμπρότητα γιόρτασαν φέτος οι Έλληνες της Αλβανίας την επέτειο της Επανάστασης του 1821. Οι εορταστικές εκδηλώσεις άρχισαν πριν από μια βδομάδα, σε διάφορα αστικά κέντρα όπου διαμένει η εθνική ελληνική μειονότητα στην Αλβανία, όπως στο Αργυρόκαστρο, στο Δέλβινο, στους Αγίους Σαράντα, τη Χιμάρα, την Αυλώνα, την Κορυτσά, τα Τίρανα και αλλού.
 
Οι εκδηλώσεις ολοκληρώθηκαν σήμερα με τις μαθητικές παρελάσεις στα κεφαλοχώρια των ελληνικών μειονοτικών δήμων της Δρόπολης και της Φοινίκης, στη Δερβιτσάνη και τη Λειβαδιά αντίστοιχα.
Χαρακτηριστικό είναι ότι φέτος προσήλθε στις εκδηλώσεις αυτές πλήθος Ελλήνων μειονοτικών. Το παρών στις εκδηλώσεις έδωσαν και οι ελληνικές διπλωματικές αρχές στην Αλβανία καθώς και πολιτικοί εκπρόσωποι της εθνικής ελληνικής μειονότητας, όπως και τοπικοί άρχοντες.
Τέλος, εκτός από τις μαθητικές παρελάσεις, οι Έλληνες της Αλβανίας έδωσαν φέτος ιδιαίτερη προσοχή στην παρουσίαση των εθνικών τους λαϊκών παραδόσεων και την επισήμανση της συμβολής των προγόνων τους στην επανάσταση του 1821.
loading...

Δεν υπάρχουν σχόλια :

Δημοσίευση σχολίου

loading...