loading...

Κυριακή 27 Μαρτίου 2016

Οι μαθητές τίμησαν την 25η Μαρτίου.

Την Πέμπτη 24 Μαρτίου 2016 τα Ελληνικά Εκπαιδευτήρια της Αλεξάνδρειας τίμησαν με κάθε λαμπρότητα την Εθνική Επέτειο της 25ης Μαρτίου. Οι μαθητές του Πρατσίκειου Δημοτικού σχολείου και του Αβερωφείου Γυμνασίου-Λυκείου παρέλασαν ενώπιον των επισήμων και των παροίκων με περίσσια περηφάνια.
Στη συνέχεια οι μαθητές χόρεψαν παραδοσιακούς χορούς, υπό την καθοδήγηση της δασκάλας κας Ευγγελίας Σαράτση, κάνοντας υπερήφανους όλους τους παρισταμένους.
Νωρίτερα είχε προηγηθεί η σχολική εορτή, την ευθύνη της οποίας είχαν φέτος οι μαθητές του Αβερωφείου Γυμνασίου-Λυκείου και οι οποίοι κατάφεραν μέσα από τις απαγγελίες ποιημάτων, θεατρική παράσταση με τον τίτλο “Κλέφτες” και τα τραγούδια τους να τονώσουν την εθνική μας περηφάνια. Τον πανηγυρικό της ημέρας διάβασε ο φιλόλογος κ. Ντάλας Νικόλαος.

Η παρουσία των παιδιών των Ελληνικών Εκπαιδευτηρίων της πόλης μας αποτελεί την ελπίδα ότι ο ελληνισμός της ΜαθητέςΑλεξάνδρειας έχει μέλλον και το μέλλον είναι αυτά τα παιδιά που ολόθερμα χειροκροτήθηκαν από όλους τους παρευρισκομένους.
Την εορτή και την παρέλαση τίμησαν με την παρουσία τους ο Μακαριώτατος Πάπας Πατριάρχης Αλεξανδρείας και Πάσης Αφρικής κ.κ. Θεόδωρος Β’, ο Γενικός Πρόξενος της Ελλάδας στην Αλεξάνδρεια κ. Εμανουήλ Κακαβελάκης, ο Έφορος Πολιτισμού και Αθλητισμού της Ελληνικής Κοινότητας Αλεξανδρείας, ο εκπρόσωπος της Κυπριακής ΜαθητέςΑδελφότητας Αλεξανδρείας κ. Γιώργος Ελευθερίου, η Πρόεδρος του Συνδέσμου Ελλήνων Εκπαιδευτικών Αλεξανδρείας κα Γεωργία Μαστουρίδου, η Πρόεδρος του Συλλόγου Ελλήνων Επιστημόνων Αλεξανδρείας “Πτολεμαίος Α’” κα Λιλίκα Θλιβίτη, καθώς και πλήθος κόσμου.


loading...

Δεν υπάρχουν σχόλια :

Δημοσίευση σχολίου

loading...