loading...

Σάββατο 30 Απριλίου 2016

27 ΑΠΡΙΛΙΟΥ 1941: ΟΙ ΜΕΡΑΡΧΙΕΣ ΤΟΥ ΧΙΤΛΕΡ ΣΤΗΝ ΑΘΗΝΑ. 27 ΑΠΡΙΛΙΟΥ 2016: ΟΙ ΓΕΡΜΑΝΟΙ ΞΑΝΑΡΧΟΝΤΑΙ.BINTEO.


Αθήνα, 27 Απριλίου 1941, Κυριακή του Θωμά. Οι σιδηρόφρακτες Μεραρχίες του Χίτλερ, μετά απο ένα 20ήμερο σκληρών μαχών, επι ελληνικού εδάφους, ευρίσκονται στα πρόθυρα των Αθηνών. Ο καταπονημένος ελληνικός στρατός, πολεμώντας γενναία επι ένα εξάμηνο, εναντίον δύο αυτοκρατοριών, με πανίσχυρους Στρατούς, της Ιταλίας και της Γερμανίας κάμφθηκε μπροστά στον πολυάριθμο, ξεκούραστο και καλά εξοπλισμένο Χιτλερικό Στρατό.

Οι κάτοικοι της ανοχύρωτης και αφύλακτης πόλεως των Αθηνών με βουρκωμένα μάτια και λυγμούς απο την συγκίνηση κλείστηκαν στα σπίτια τους και σφάλισαν καλά τα παραθυρόφυλλα. Είναι μια πράξη βουβής διαμαρτυρίας. Δεν θέλουν να δουν την παράδοση. Αρνούνται να σταθούν μάρτυρες της σκληρής και αδυσώπητης εικόνας, να περνά ο εχθρός τα δεσμά της σκλαβιάς στην Ελλάδα.

Την ίδια στιγμή ο ραδιοφωνικός σταθμός των Αθηνών διακόπτει την θεία λειτουργία, της Κυριακής του Θωμά, για να μεταδώσει ο αρχιεκφωνητής Κώστας Σταυρόπουλος την έκτακτη είδηση.

«Εδώ ραδιοφωνικός σταθμός Αθηνών. Έλληνες, οι Γερμανοί εισβολείς ευρίσκονται εις τα πρόθυρα των Αθηνών. Έλληνες, κρατείστε ψηλά την σημαία του Μετώπου. Σε λίγο ο σταθμός αυτός δεν θα είναι ελληνικός. Θα μεταδίδει ανακοινωθέντα του εχθρού. Ο βασιλεύς και η κυβέρνησις ευρίσκονται εις την Κρήτην όπου συνεχίζουν τον αγώνα! Ζήτω το Έθνος» Ακολουθεί ο εθνικός ύμνος…

Εβδομήντα πέντε χρόνια μετά, οι τοποτηρητές των Γερμανών γκαουλάιντερ, Αλέξης Τσίπρας και Πάνος Καμμένος, υπογράφουν την πλήρη και οριστική παράδοση της χώρας, στους εκπροσώπους του Δ’ Ράιχ, Άγκελα Μέρκελ και Βόλφκανγκ Σόιμπλε.

Παραδίδουν, «αναίμακτα», χωρίς μία ντουφεκιά, έναν ολόκληρο λαό, στα χέρια των νέων (αλλά και παλαιών) κατοχικών γενοκτόνων του.

Μόνη λύση, η ΑΝΤΙΣΤΑΣΗ. Έλληνες, ΨΗΛΑ ΤΙΣ ΚΑΡΔΙΕΣ. Κρατήστε καλά μέσα στην ψυχή σας, τη ρήση του Οδυσσέα Ελύτη:

«Ήρθαν ντυμένοι φίλοι
αμέτρητες φορές οι εχθροί μου
το παμπάλαιο χώμα πατώντας
και το χώμα δεν έδεσε ποτέ με τη φτέρνα τους».

Καλό αγώνα και καλή Ανάσταση στην πατρίδα μας!

Πατήστε εδω για το βίντεο.
Πηγή φωτογραφίας.

loading...

Δεν υπάρχουν σχόλια :

Δημοσίευση σχολίου

loading...