loading...

Σάββατο 9 Απριλίου 2016

ΑΠΟΚΑΛΥΨΗ ΧΑΤΖΗΝΙΚΟΛΑΟΥ: Αυτά είναι τα κείμενα με τα ΜΕΤΡΑ που ζητούν οι Θεσμοί - Μας θέλουν ΖΩΝΤΑΝΟΥΣ ΝΕΚΡΟΥΣ.

Όλες οι τελευταίες εξελίξεις γύρω από την κρίσιμη διαπραγμάτευση της ελληνικής πλευράς και των Θεσμών, αλλά και το πολύ βαρύ πακέτο μέτρων που έρχεται,  βρέθηκαν στο επίκεντρο του κεντρικού δελτίου ειδήσεων του Star με την Μάρα Ζαχαρέα.
Κυβέρνηση και Θεσμοί ετοιμάζουν δύο κείμενα μέχρι τις 10 Απριλίου. Ο εκδότης των εφημερίδων «Real News» και «Αγορά» και σχολιαστής του δελτίου Νίκος Χατζηνικολάου, αποκάλυψε ότι «το 37σέλιδο κείμενο της Ευρωπαϊκής Ένωσης και το 15σελίδο κείμενο του ΔΝΤ στάλθηκαν στην ελληνική κυβέρνηση και αποτελούν ουσιαστικά το προσχέδιο της συμφωνίας που προτείνει το κουαρτέτο».
Όπως τόνισε ο γνωστός δημοσιογράφος, «η διαφορά των δύο emails είναι ότι αυτό της Κομισιόν  ζητά να παραμείνει ο στόχος για πρωτογενές πλεόνασμα 3.5% του ΑΕΠ το 2018, ενώ το ΔΝΤ  χαμηλώνει τον στόχο στο 1,5% του ΑΕΠ, ζητώντας παράλληλα γενναία διευθέτηση του χρέους».
Σύμφωνα με τον Νίκο Χατζηνικολάου, ο οποίος έχει στην κατοχή του τα δύο κρίσιμα κείμενα, «και οι δύο πλευρές των δανειστών ταυτίζονται στο φορολογικό, στο ασφαλιστικό και στα κόκκινα δάνεια».
ΠΟΛΥ ΣΚΛΗΡΑ ΤΑ ΜΕΤΡΑ
Η εφημερίδα "Αγορά" που κυκλοφορεί το Σάββατο αποκαλύπτει μάλιστα ότι «οι δανειστές απαιτούν την μείωση του αφορολόγητου στις 8.182  ευρώ, ενώ προτείνουν την αύξηση του ΦΠΑ σε ενέργεια, ύδρευση, βιβλία και προσδιορίζουν το ύψος των νέων έμμεσων φόρων σε κινητή τηλεφωνία και συνδρομητική τηλεόραση. Επίσης, οι δανειστές απαιτούν την απελευθέρωση των ομαδικών απολύσεων έως τον Σεπτέμβριο του 2016, τις περικοπές των προνομιακών επιδομάτων, τη ρήτρα μηδενικού ελλείμματος στις επικουρικές συντάξεις και νέες παρεμβάσεις στα ειδικά μισθολόγια με πάγωμα μπόνους και προαγωγών».
Όσο για τα «κόκκινα» δάνεια, όπως αποκάλυψε ο Νίκος Χατζηνικολάου, «οι δανειστές, θέλουν να πωλούνται όλα σε funds, ακόμη και τα ενήμερα δάνεια, εκτός από λίγα στεγαστικά, που περιγράφουν στα emails που έστειλαν στην ελληνική κυβέρνηση».
«Πρόκειται για ένα πολύ βαρύ και πολύ δύσκολο πακέτο μέτρων και το μεγάλο ερώτημα είναι "αν θα περάσει από το ελληνικό κοινοβούλιο." Ήδη κάποιοι από τις Βρυξέλλες διατυπώνουν αμφιβολίες για το αν θα έχει κλείσει η αξιολόγηση πριν το Πάσχα και αφήνουν να εννοηθεί ότι μπορεί τα πράγματα να φτάσουν ακόμη και στα... μέσα του καλοκαιριού», κατέληξε ο γνωστός δημοσιογράφος.
loading...

Δεν υπάρχουν σχόλια :

Δημοσίευση σχολίου

loading...