loading...

Τρίτη 17 Μαΐου 2016

Ρώσος υπουργός Μεταφορών: «Η Ρωσία ετοιμάζει συνεργασία με την Ελλάδα με την δημιουργία ειδικών οικονομικών ζωνών»!

Σε πολύ καλό δρόμο είναι οι ελληνορωσικές σχέσεις που έχουν στόχο την επανεκίνηση της αποστολής ελληνικών αγροτικών προϊόντων στην αχανή ρωσική αγορά.
«Υπάρχει  ανάγκη για κοινή δράση μεταξύ της Ρωσίας και  Ελλάδας σε όλους τους τομείς της οικονομίας, για να διορθωθεί η κατάσταση που έχει προκύψει ως αποτέλεσμα των ευρωπαϊκών κυρώσεων καθώς και της ανταπόκρισης του ρωσικού εμπάργκο σε  προϊόντα από την ΕΕ», τόνισε ο Ρώσος υπουργός Μεταφορών Maxim Sokolov , μιλώντας σε  διάλεξη στο Αριστοτέλειο Πανεπιστήμιο Θεσσαλονίκης, αναφέρει ο ρωσικός τύπος.
Ο Sokolov είναι αντιπρόεδρος της ρωσο-ελληνικής κοινής Επιτροπής για την οικονομική, βιομηχανική και επιστημονική-τεχνική συνεργασία.
Στη Θεσσαλονίκη, είχε συνομιλίες με τον Έλληνα αντιπρόεδρο της Μικτής Επιτροπής, και  Υφουργό Εξωτερικών της Ελλάδας κ. Δημήτρη Μάρδα. Επιπλέον, ο Ρώσος Υπουργός παρέστη στην έναρξη της Διεθνούς Έκθεσης Βιβλίου, στην οποία η Ρωσία είναι επίτιμο μέλος.
Σε ομιλία στο  Πανεπιστημίου Θες/νικης, ο  Sokolov είπε ότι η Ρωσία συμφώνησε με την Ελλάδα ότι οι κυρώσεις θα πρέπει να αρθούν , και εξέφρασε την λύπη του, που η Ρωσία δεν μπορεί να άρει το εμπάργκο για  μία μόνο  χώρα της Ευρωπαϊκής Ένωσης, την  Ελλάδα. Η ρωσική κυβέρνηση είναι  υπέρ του διαλόγου με την Ευρωπαϊκή Επιτροπή και ελπίζει να βοηθήσει την Ελλάδα σε αυτήν την κατεύθυνση είπε ο ίδιος.
«Οι αμοιβαίες κυρώσεις είναι δίκοπο μαχαίρι», τόνισε ο Ρώσος πολιτικός, οι οποίες πλήττουν την οικονομία σε  ΕΕ και Ρωσία. Πιο συγκεκριμένα, το διμερές εμπόριο μεταξύ της Ρωσίας και της; Ελλάδας μειώθηκε κατά 40% το 2014 και  επιπλέον 34% το 2015.
Ο Sokolov είπε επίσης ότι οι ρωσικές άμεσες επενδύσεις στην Ελλάδα κατά τους πρώτους εννέα μήνες του 2015 εκτιμώνται  στα 653 εκατομμύρια δολάρια.
Ο ίδιος εξέφρασε την πεποίθηση ότι οι ελληνικές επιχειρήσεις θα λειτουργήσουν  σε ειδικές οικονομικές ζώνες που δημιουργήθηκαν στη Ρωσία. Όσον αφορά την ανάπτυξη των διμερών οικονομικών σχέσεων,  έμφαση θα δοθεί  κατά τη γνώμη του, σε νέες επενδυτικές ευκαιρίες στον αγρο-βιομηχανικό τομέα, την γεωργία και την υδατοκαλλιέργεια. !!
Ο ίδιος  έκανε ειδική μνεία των συμφερόντων των ρωσικών εταιρειών να συμμετέχουν σε προγράμματα ιδιωτικοποιήσεων στην Ελλάδα.
Ο Υπουργός Μεταφορών της Ρωσικής Ομοσπονδίας σημείωσε ότι η Ελλάδα είναι ίσως η παλαιότερη φίλη χώρα της Ρωσίας, επειδή οι χώρες διαθέτουν  πολύ βαθιές ρίζες εδώ και  πάνω από χίλια χρόνια. Ο Ρώσος Υπουργός τα είπε όλα , καθοδηγώντας τους τομείς που έχουν «ψωμί» τα επόμενα χρόνια .
pentapostagma.gr
loading...

Δεν υπάρχουν σχόλια :

Δημοσίευση σχολίου

loading...