loading...

Πέμπτη 16 Ιουνίου 2016

Δείτε όλα τα νέα όρια συνταγογράφησης των διαγνωστικών εξετάσεων! Πίνακες ανά ειδικότητα.



    









                              Σε εφαρμογή τίθεται το νέο πλαφόν στη συνταγογράφηση των διαγνωστικών εξετάσεων.
Σύμφωνα με την υπουργική Απόφαση που υπογράφει ο αναπληρωτής υπουργός υγείας Π.Πολάκης και δημοσιεύθηκε στην εφημερίδα της κυβερνήσεως τίθεται σε εφαρμογή ο »κόφτης» για τις διαγνωστικές εξετάσεις ενώ δίνεται η δυνατότητα σε οδοντιάτρους και γιατρούς με ειδικότητα αναισθησιολογίας να συνταγογραφούν ιατρικές πράξεις και διαγνωστικές εξετάσεις.
Έτσι σε μια απέλπιδα προσπάθεια να συγκρατηθεί η δαπάνη του ΕΟΠΥΥ  με την εν λόγω απόφαση κάθε γιατρός – ανάλογα με την ειδικότητά του– έχει συγκεκριμένο αριθμό εξετάσεων που έχει δικαίωμα να συνταγογραφεί στον ασφαλισμένο. Δεν είναι τυχαίο άλλωστε ότι ο Οργανισμός αργά το βράδυ της Τρίτης ανήρτησε τα νέα όρια συνταγογράφησης προκειμένου να υπενθυμίσει στους γιατρούς που πρέπει να μπαίνει ο «κόφτης». Εξάλλου ο ΕΟΠΥΥ συνεχίζει τα κουρέματα στα χρήματα των γιατρών όταν διαπιστώνονται ακόμη και απλά διαδικαστικά λάθη.
Όπως αναφέρεται στην εν λόγω απόφαση «για τον ίδιο ΑΜΚΑ ασφαλισμένου επιτρέπεται η συνταγογράφηση και εκτέλεση της ίδιας εξέτασης μία φορά εντός διαστήματος 20 ημερών.
Για τις παρακάτω εξετάσεις, το ανωτέρω χρονικό όριο είναι 4 ημέρες:
Γενική Αίματος
− Χολερυθρίνη
− CPK, CPK − MB
− Ηλεκτρολύτες (Κάλιο, Νάτριο, Ασβέστιο)
− Σάκχαρο
− Ουρία
− Κρεατινίνη
− Αμυλάση
− INR,PT,PTT
−B− Χοριακή γοναδοτροπίνη
− Γενική Ούρων
− CRP ποσοτικό
− Ακτινογραφίες ανά όργανο με πάθηση
Με την ίδια απόφαση «απαγορεύεται  η  συνταγογράφηση  διαγνωστικών  εξετάσεων από ιατρούς αμιγώς εργαστηριακών ειδικοτήτων και συγκεκριμένα Βιοπαθολόγους, Ακτινοδιαγνώστες, Κυτταρολόγους και Παθολογοανατόμους, με την εξαίρεση της ειδικότητας των Ακτινοδιαγνωστών − Επεμβατικών Ακτινολόγων, δίνοντάς τους τη δυνατότητα να συνταγογραφούν ιατρικές πράξεις και διαγνωστικές εξετάσεις.
Επίσης οι ιατροί με ειδικότητα αναισθησιολογίας  που  εργάζονται σε ιατρεία πόνουκαθώς και οι οδοντίατροι δύνανται να συνταγογραφούν ιατρικές πράξεις και διαγνωστικές εξετάσεις.

Δείτε παρακάτω τι μπορούν να συνταγογραφούν οι βασικές ειδικότητες:



















loading...

Δεν υπάρχουν σχόλια :

Δημοσίευση σχολίου

loading...