loading...

Τετάρτη 8 Ιουνίου 2016

«Στο πλαίσιο του σεβασμού των θρησκευτικών ελευθεριών» ΟΑΚΑ και ΣΕΦ στη διάθεση των μουσουλμάνων για το Ραμαζάνι.


      Oι ενδιαφερόμενες οργανώσεις ή σωματεία πρέπει να καταθέσουν τις αιτήσεις τους μέχρι τις 17 Ιουνίου

Το Στάδιο Ειρήνης και Φιλίας και το Ολυμπιακό Αθλητικό Κέντρο Αθηνών παραχωρούνται δωρεάν και φέτος για την τέλεση των θρησκευτικών καθηκόντων των μουσουλμάνων που ζουν στην Αθήνα, κατά τη Λύση της Νηστείας του Ραμαζανίου.

Η απόφαση ελήφθη «στο πλαίσιο του σεβασμού των θρησκευτικών ελευθεριών και δικαιωμάτων του ανθρώπου» και έπειτα από συνεργασία εκπρόσωπων των συναρμόδιων υπουργείων, δηλαδή του υπουργείο Εσωτερικών και Διοικητικής Ανασυγκρότησης και του υπουργείο Πολιτισμού και Αθλητισμού.

Η Γενική Γραμματεία Θρησκευμάτων εύχεται στους μουσουλμάνους ο μήνας του 
Ραμαζανίου «να είναι ένας μήνας αγάπης, ελεημοσύνης και καλών πράξεων» και υπογραμμίζει πως οι ενδιαφερόμενες οργανώσεις ή σωματεία που επιθυμούν να κάνουν χρήση των χώρων αυτών, καλούνται να καταθέσουν εγγράφως στα Διοικητικά Συμβούλια του Σ.Ε.Φ. και του Ο.Α.Κ.Α. τις αιτήσεις τους μέχρι τις 17 Ιουνίου.

Επίσης, τονίζεται πως οι ενδιαφερόμενες οργανώσεις ή σωματεία περιοχών της χώρας, όπου δεν έχουν προβλεφθεί χώροι προσευχής για μουσουλμάνους, καλούνται να απευθυνθούν στους κατά τόπους Δήμους.

Για την καλύτερη ενημέρωση υπηρεσιών, φορέων και ιδιωτών που τυχόν εμπλακούν στην παροχή διευκολύνσεων στους μουσουλμάνους συμπολίτες μας κατά την διάρκεια του Ραμαζανίου υπενθυμίζεται ότι κατά τη διάρκεια της νηστείας (περίπου από την Ανατολή έως την Δύση του ηλίου) δεν επιτρέπεται η βρώση και η πόση οιασδήποτε τροφής ή υγρού (υφίστανται εξαιρέσεις που προβλέπονται αναλυτικά) ενώ οι ώρες προσευχής δεν είναι κοινές για όλη τη χώρα αλλά διαφοροποιούνται.
Πηγή.
loading...

Δεν υπάρχουν σχόλια :

Δημοσίευση σχολίου

loading...