loading...

Σάββατο 4 Ιουνίου 2016

Απόλυτη κατάρρευση του Συστήματος Υγείας…

Υπό κατάρρευση βρίσκεται στο Εθνικό Σύστημα Υγείας, καθώς σήμερα λειτουργούν μόνο 600 κλίνες στις Μονάδες Εντατικής Θεραπείας (ΜΕΘ), ενώ παράλληλα παραμένουν κλειστές 180 με 200. Την ώρα που η έλλειψη προσωπικού έχει οδηγήσει στο τεράστιο αυτό πρόβλημα, στην Ελλάδα θα έπρεπε να λειτουργούν τουλάχιστον 2.000 κλίνες ΜΕΘ.

Τα στοιχεία αυτά προέκυψαν από την παρουσίαση της πρώην διευθύντριας της ΜΕΘ του Ιατρείου Πόνου του Θεαγενείου, κ. Γεωργίας Αναστασιάδου (αναισθησιολόγος). Η κ. Αναστασιάδου συμμετείχε σε διημερίδα με θέμα «Σαράντα χρόνια ΜΕΘ και Ιατρείο Πόνου», η οποία διοργανώνεται στη Θεσσαλονίκη από την Εταιρία Αναισθησιολογίας και Εντατικής Ιατρικής Βορείου Ελλάδος σε συνεργασία με το Ιατρείο Πόνου του Θεαγενείου.
«Σήμερα, στην Ελλάδα, υπάρχουν 400.000 νοσοκομειακές κλίνες. Με αναλογία 5% κλινών εντατικής, θα έπρεπε να είχαμε 2.000 κλίνες στις Μονάδες Εντατικής Θεραπείας. Δυστυχώς, σήμερα υπάρχουν μόνο 600 κλίνες ΜΕΘ ανοικτές, 180 έως 200 είναι κλειστές λόγω έλλειψης προσωπικού και υπάρχουν άλλες 70 κλίνες εντατικής θεραπείας-αυξημένης φροντίδας. Λόγω της έλλειψης κλινών παρατηρούνται αρνήσεις εισαγωγής και οι συγγενείς των ασθενών απειλούν ότι θα πάνε στον εισαγγελέα. Το 22 έως 43% αρνήσεων εισαγωγής είναι λόγω έλλειψης κλινών. Για να αυξηθούν οι διαθέσιμες κλίνες πρέπει να διακομίζονται στη ΜΕΘ ασθενείς που έχουν πιθανότητα να ζήσουν και να μη διακομίζονται ασθενείς για να πεθάνουν» ανέφερε χαρακτηριστικά η κ. Αναστασιάδου.
loading...

Δεν υπάρχουν σχόλια :

Δημοσίευση σχολίου

loading...