loading...

Τετάρτη 13 Ιουλίου 2016

Βοτανικός: «Τζαμί δεν θα γίνει εδώ» (Εικόνες)

Η έκφραση “Τζαμί δεν θα γίνει εδώ” ήταν αυτή που άκουγε κυρίως ο επισκέπτης, κατά την χτεσινή ημέρα στην περιοχή του Βοτανικού, στην είσοδο του πρώην στρατοπέδου του ναυτικού όπου έχει προγραμματισθεί να γίνει το μουσουλμανικό τέμενος από την κυβέρνηση. 
Και την άκουγε από το στόμα των λίγων εκατοντάδων οι οποίοι πέρασαν κατά την διάρκεια της ημέρας. Γιατί πέρασαν;

Γύρω στις 4 το πρωί της δευτέρας μερικές δεκάδες ανθρώπων, μέλη είτε του πολιτιστικού Συλλόγου “Αθηνά” της περιοχής του Βοτανικού, είτε της ένωσης Εφέδρων “Οπλίτες-Πολίτες”, είτε του κινήματος “Ελλήνων Αφύπνιση” μπήκαν στο συγκεκριμένο “οικόπεδο” το οποίο πλέον ανήκει στο δημόσιο αφού παρεδώθει σε αυτό από το Ναυτικό και ξεκίνησαν τις διαδικασίες διαμόρφωσης του χώρου προκειμένου να φιλοξενηθούν Άστεγοι συμπολίτες μας. 

Γύρω στις 9 το πρωί της Δευτέρας δεκάδες άτομα είτε είχαν κινητοποιηθεί είτε είχαν ειδοποιηθεί και είχαν μεταβεί στον χώρο, προκειμένου να στηρίξουν την συγκεκριμένη προσπάθεια. Εμείς βρεθήκαμε στον χώρο λίγο αργότερα προκειμένου να δούμε το τι ακριβώς συμβαίνει. Και πραγματικά εντυπωσιαστήκαμε από τον τρόπο με τον οποίο γίνεται η διαχείριση της όλης κατάστασης.

Σίγουρα η πρώτη εικόνα η οποία βλέπει αυτός που φτάνει στον χώρο δεν είναι εντυπωσιακή. Μία γκαραζοπορτα-καγκελόπορτα, από την οποία βλέπει κανείς έναν χώρο που οδηγεί στο βάθος. Και ... εγκατάλειψη. Η πρώτη νότα που δόθηκε από τους διοργανωτές στην αναδιαμόρφωση του χώρου ήταν μια τεράστια ελληνική σημαία η οποία είναι ορατή από την Ιερά Οδό και η οποία δίνει τον τόνο.

“Έχουμε τόσους συμπολίτες χωρίς στέγη και θα κάνουμε τζαμιά;”

Μιλώντας με τους διοργανωτές η απορία που τέθηκε ήταν απλή. Είναι δυνατόν το ελληνικό κράτος εν μέσω μιας πολύχρονης κρίσης, η οποία ξεπερνά τα επίπεδα κρίσεων που παράγονται από πολέμους να ασχολείται με την δημιουργία τζαμιού; Είναι δυνατόν την ίδια στιγμή που χιλιάδες συμπολίτες μας αντιμετωπίζουν πρόβλημα στέγασης αλλά και επιβίωσης έτοιμα κτήρια που μπορούν να εξυπηρετήσουν πάρα πολλούς ανθρώπους να γκρεμίζονται προκειμένου να γίνουν τζαμιά;
Και πραγματικά στον χώρο υπάρχουν αρκετά toll του Πολεμικού Ναυτικού τα οποία με την κατάλληλη συντήρηση αλλά και τις κατάλληλες προσθήκες σε υλικό μπορούν να στεγάσουν πάρα πολύ κόσμο. Και είναι απορίας άξιον πώς το ελληνικό κράτος επιθυμεί να γκρεμίσει αυτές τις... έτοιμες υποδομές προκειμένου να κάνει ένα... τζαμί, το οποίο έχει θέα στην Ακρόπολη.
Η οποία δεσπόζει στην περιοχή.

“Ενισχύσεις”
Με το που κυκλοφόρησε στο διαδίκτυο η είδηση, κυρίως μέσω των Κοινωνικών Δικτυών όπως το 
facebook αλλά και το twitter όλο και περισσότερος κόσμος άρχισε να έρχεται προς την Ιερά Οδό, όπου και βρίσκεται η είσοδος του συγκεκριμένου οικοπέδου. Μαζί τους ήλθε και η Αστυνομία, προκειμένου να ελέγξει το τι ακριβώς συμβαίνει. Αρχικά ένα περιπολικό και μετά ένα δεύτερο έφτασε στο σημείο και ζήτησε να μιλήσει με τους διοργανωτές, πράγμα το οποίο και έγινε. 
Οι δεύτεροι λοιπόν τους παρουσίασαν το χαρτί με το οποίο “νομιμοποιούσαν” την κινησή τους. 
Ένα εξώδικό το οποίο κατέθεσαν στην εισαγγελία με νόμιμο τρόπο. Μία αίτηση με την οποία ζητούν να τους δοθεί ο χώρος που προορίζεται για τζαμί ώστε να δημιουργήσουν hot spot για Έλληνες άστεγους, βασιζόμενοι σε έναν νόμο του 2002 που λέει ότι όποια δημόσια κτήρια παραμένουν χωρίς χρήση επί μακρόν χρονικό διάστημα μπορούν να χρησιμοποιηθούν για κάποιους σκοπούς, όχι με τον τρόπο των αναρχικών, δηλαδή με καταλήψεις αλλά πάντα σε συνεννόηση με τους αρμόδιους φορείς. Κάτι το οποίο φαίνεται να επιθυμούν οι κάτοικοι οι οποίοι δηλώνουν ανοιχτοί σε συνεργασία με οποιονδήποτε φορέα θέλει να συνδράμει το έργο τους. 

Πληροφορίες που συλλέξαμε επί τόπου μιλούν ακόμη και για συγκεκριμένες ΜΚΟ οι οποίες ασχολούνται με τους αστέγους και οι οποίες θα αρχίσουν ήδη από σήμερα να μεταφέρουν ανθρώπους που έχουν ανάγκη στον συγκεκριμένο χώρο, έτσι ώστε να διαλυθεί κάθε υποψία περί του αντιθέτου. Και οι συγκεντρωμένοι ήδη έχουν ξεκινήσει να μεταφέρουν είδη πρώτης ανάγκης, όπως γεννήτριες αλλά και φαγητά στον συγκεκριμένο χώρο. 


Το συγκεκριμένο χαρτί είναι αλήθεια ότι “βραχυκύκλωσε” τους αστυνομικούς, οι οποίοι παρέμειναν στο σημείο για κάποιες ώρες αλλά μετά αποχώρησαν.

Ο “πατριωτικός χώρος”

Κάποιους από τους παριστάμενους στον χώρο τους είχαμε δει και στο παρελθόν σε διάφορες εκδηλώσεις του ευρύτερου πατριωτικού χώρου και ειδικά στις κινητοποιήσεις που γινόντουσαν στο Βοτανικό. Από τις “επίσημες” όμως εκφάνσεις του χώρου, το παρόν έδωσε ο Χρήστος Ρήγας από την ΛΕΠΕΝ, αλλά και μια ομάδα νέων που συνδέονται με τον αθλητικό κύκλο 
Propatria. Η ΛΕΠΕΝ από την πλευρά της είναι και το μοναδικό κόμμα το οποίο εξέδωσε ανακοίνωση για το ζήτημα. Στην οποία αναφέρεται: “Εδώ δεν υπάρχουν κάμερες, ούτε βουλευτές, ούτε διάσημοι. Εδώ δεν υπάρχουν ΜΚΟ, ούτε αλληλέγγυοι με παχυλούς μισθούς. Εδώ υπάρχουν Έλληνες που δεν το βάζουν κάτω. Έλληνες που νοιάζονται για το διπλανό τους που ζούσε αξιοπρεπώς και επιβίωνε, μέχρι να γίνει πράξη η “κοινωνική πολιτική” του μεταπολιτευτικού συρφετού. Ένα Hot Spot για Έλληνες, με πρωτοβουλία των κατοίκων του Βοτανικού , της “ΑΝΑΓΕΝΝΗΣΗΣ ΕΛΛΗΝΩΝ” και του κινήματος Ελλήνων Εφέδρων “Πολίτες- Οπλίτες”, την οποία στηρίζουμε με κάθε μας δύναμη! 
Η Λαϊκή Ελληνική Πατριωτική Ένωση είναι εκεί για να στηρίξει όπως μπορεί τους πραγματικούς βασανισμένους, από τους εγχώριους δυνάστες. Οι κάτοικοι με κάθε νόμιμο μέσο και με επίσημη ανακοίνωση στην Εισαγγελία Αθηνών, πλέον , θα αξιοποιήσουν το χώρο του παλαιού στρατοπέδου του Ναυτικού στην Ιερά Οδό 114, στην Αθήνα. Καλούμε τους συναγωνιστές, φίλους και απλούς πολίτες, να προσφέρουν ό,τι μπορούν από το υστέρημά τους στους δοκιμαζόμενους Έλληνες που ζουν στο δρόμο, για να πραγματωθεί η προσπάθεια των σκεπτόμενων κατοίκων του Βοτανικού και των υποστηρικτών τους. Για περισσότερες πληροφορίες, να μεταβούν στην περιοχή και οι κάτοικοι εκτός Αθηνών να επικοινωνήσουν αν θελήσουν να προσφέρουν ακόμα και με εμάς! Κανένας Έλληνας στο δρόμο. Ούτε βήμα πίσω για την πατρίδα μας!”


Από την πλευρά τους οι παριστάμενοι όμως διευκρίνισαν ότι χρειάζονται ενισχύσεις και βοήθεια και ότι οι πάντες είναι ευπρόσδεκτοι. Ενώ αυτό είναι και το κύριο μήνυμα που βλέπει κανείς στους λογαριασμούς κοινωνικής δικτύωσης των παρευρισκομένων.

Η Ανακοίνωση της Επιτροπής Αγώνα
Η παγκοσμιοποίηση που σαν τσουνάμι χτύπησε την ανθρωπότητα, χτύπησε και χτυπά σκληρά και απάνθρωπα και τον Ελληνισμό, μεταβάλλοντας σε ερείπιο τη ζωή και το μέλλον των ανθρώπων και του τόπου. Δείχνοντας ταυτόχρονα μεγάλες αλήθειες για το πολιτικό σύστημα του τόπου, το οποίο στο σύνολο του δυστυχώς αποδείχθηκε ανίκανο, διεφθαρμένο, υποταγμένο σε ξένες δυνάμεις και αδιάφορο για τους Έλληνες παρά μόνο ως πηγή πλουτισμού του.

Παρέλαση του ενός κόμματος μετά το άλλο για μία από τα ίδια. Όσο μεγαλύτερες προεκλογικές υποσχέσεις, τόσο μεγαλύτερες οι απογοητεύσεις από τις αντίθετες πράξεις, την εθελοδουλεία, την μετατροπή του τόπου σε αποικία και του λαού σε εξιλαστήριο θύμα.
Στο όνομα της Ελευθερίας οι πιο ανελεύθεροι νόμοι, στο όνομα της Δικαιοσύνης η επιλεκτική εφαρμογή της, στο όνομα της Δημοκρατίας Η ΑΡΝΗΣΗ της, στο όνομα της Ευρώπης των λαών, η Ευρώπη των αγορών και των ιδιωτικών συμφερόντων. Κι εμείς που πια δε θέλουμε το ρόλο του φτωχού συγγενή και του άβουλου πλάσματος, την τύχη μας στα χέρια μας παίρνουμε. Αρνούμαστε να παρακολουθούμε ανενεργοί, αμέτοχοι και άβουλοι την καταστροφή της χώρας, την φτωχοποίηση του λαού, τον εκτοπισμό του και την εκ των άνω καθοδηγούμενη «διέξοδο» της μετανάστευσης.


Φτάνει πια! 
Εμείς εδώ θα μείνουμε, για να κρατήσουμε ζωντανή τη χώρα, να εξαλείψουμε τον παρασιτισμό, τη γραφειοκρατία, τη διαφθορά αλλά και να βοηθήσουμε αλληλέγγυοι ανθρώπους που βρέθηκαν από την μία μέρα στην άλλη άνεργοι, άστεγοι, αβοήθητοι, ως παράπλευρες απώλειες του συστήματος εκείνου που νοιάζεται μόνο για νούμερα και όχι για ανθρώπους, και που πίσω από την ψυχρή λογική των αριθμών κρύβει τη βαθειά του αγωνία για την επιβίωση του.

Ενώ φτιάχνονται δεκάδες κέντρα φιλοξενίας για τους μετανάστες με χρηματοδότηση που προορίζεται για τους Έλληνες, φτιάχνονται νόμοι για να μας κλέψουν «νόμιμα» τα σπίτια μας και για να μας φορολογήσουν εξωφρενικά, αφαιρώντας μας έτσι κάθε ελπίδα αξιοπρεπούς διαβίωσης, οδηγώντας κάποιους ακόμα και σε αυτοκτονία. Όσο για τους απόμαχους της ζωής «τους φροντίζουν», καταργώντας μέχρι και το ΕΚΑΣ και εν συνεχεία και την επικουρική σύνταξη.
Εξάλλου σε τούτο εδώ τον τόπο, ο λαός πάντα πολέμησε για τη δική του πολιτιστική ταυτότητα και ποτέ δε δέχθηκε την επιβολή άλλης. Κάτι που επιχειρείται συντονισμένα σήμερα με τον έντονο εποικισμό προσφύγων και μεταναστών, που εγκλωβίστηκαν εδώ (πολλοί παρά τη θέληση τους), βάσει σχεδιασμού των παγκοσμιοποιητών με σκοπό την αλλοίωση των εθνικών χαρακτηριστικών των ευρωπαϊκών χωρών, ώστε το «διαίρει και βασίλευε» να λειτουργήσει διαλύοντας κοινωνίες και δημιουργώντας κατευθυνόμενες και ελεγχόμενες μάζες.
Λογικές βέβαια αλλοτρίωσης και εκβαρβαρισμού όταν δεν τις δεχόμαστε, τις αντιπαλεύουμε. Γι’ αυτό αποφασίσαμε να φτιάξουμε ένα κέντρο στήριξης και φιλοξενίας για όλους αυτούς τους Έλληνες πολίτες, ώστε να έχουν έναν τόπο να σταθούν, ένα πιάτο να γευτούν και ένα χέρι να κρατηθούν στις δύσκολες στιγμές που περνούν.

Για όλα αυτά σας καλούμε όλους σε ενότητα και αντίσταση, ώστε όλοι μαζί να αντιπαλέψουμε την λαίλαπα της καταστροφής, να φέρουμε την ελπίδα στον τόπο, τα παιδιά μας από την ξενιτιά…
Μια και δεν ξεχνάμε ότι στον τόπο μας άρχοντες Εμείς και μόνο Εμείς!
Όλοι μαζί λοιπόν εδώ στο κέντρο φιλοξενίας των Ελλήνων, να το στηρίξουμε, να συμπαρασταθούμε και να διατρανώσουμε ότι

Σε τούτα εδώ τα μάρμαρα Κακιά σκουριά δεν πιάνει!



loading...

Δεν υπάρχουν σχόλια :

Δημοσίευση σχολίου

loading...