loading...

Δευτέρα 12 Σεπτεμβρίου 2016

Ποιος θα πάρει το πρωτάθλημα! Ο Κ. Νικολακόπουλος προσπαθεί να δώσει μέσα από το blog του στο gazzetta την απάντηση, σχολιάζοντας και τις εμφανίσεις των ΠΑΟΚ κι ΑΕΚ.

Η πρεμιέρα του πρωταθλήματος (με το πανευρωπαϊκό ρεκόρ, να ξεκινάει τόσο αργά, στις 10 Σεπτέμβρη!!!) μας έδωσε την ίδια γεύση που είχαμε από το καλοκαίρι, αναφορικά με τη μάχη της κορυφής.
Από τα ευρωπαϊκά παιχνίδια τους, είχε φανεί ότι Παναθηναϊκός, ΑΕΚ και ΠΑΟΚ έχουν φέτος δυναμώσει. Πολύ απλά διότι για πρώτη φορά ενίσχυσαν τόσο πολύ τις ομάδες τους. Έτσι είναι αυτά. Όταν παίρνεις αρκετούς καλούς παίκτες, γίνεσαι πιο δυνατός. Τους πήρε κάποια χρόνια να το κάνουν, αλλά το έκαναν φέτος και εισπράττουν τη διαφορά.
Βέβαια, άλλο πράγμα το να είναι ένα πρωτάθλημα ανταγωνιστικό σε επίπεδο κορυφής κι άλλο πράγμα να είναι ένα πρωτάθλημα ανταγωνιστικό αυτό καθ΄εαυτό. Διότι ανταγωνιστικό πρωτάθλημα με τις τέσσερις ομάδες να έχουν τέτοια χαώδη διαφορά από τις τέσσερις πρώτους αντιπάλους τους, όπως αυτή που είδαμε το Σαββατοκύριακο, δεν υπάρχει…
Για τον Ολυμπιακό σίγουρα η βραδιά ήταν καλή. Όσο κι αν ο αντίπαλος ήταν επιπέδου Λεβαδειακού προχθεσινού και Παναιτωλικού χθεσινού, οι πρωταθλητές έβγαλαν καλή εικόνα, σε ομαδικό κι ατομικό επίπεδο. Έδωσαν χαμόγελα στον κόσμο τους, μετά από καιρό. Έβγαλαν προς τα έξω όχι μόνο ότι παραμένουν με μεγάλη ποιότητα, με την προσθήκη, για αρχή, των Μάριν κι Ελιονούσι, αλλά κι ότι υπάρχει δίψα στην ομάδα.
Κι επειδή όλα δείχνουν ότι φέτος ο Ολυμπιακός θα δεχθεί μεγαλύτερη πίεση από ποτέ τα τελευταία χρόνια, αγωνιστική κι εξωαγωνιστική (παρεμπιπτόντως, είδα σήμερα πρωτοσέλιδη σε εφημερίδα της Θεσσαλονίκης, την φωτογραφία με την επετειακή φανέλα που έδωσε στον κύριο Κοντονή ο ΠΑΟΚ), νομίζω πως το πρωτάθλημα θα το πάρει η ομάδα που το θέλει περισσότερο. Η ομάδα που κάθε Κυριακή θα δείχνει πάνω στο χορτάρι ότι «πεινάει» περισσότερο για νίκες, αυτή θα το πάρει.
Κι αφού έγραψα χθες την γνώμη μου για τον Παναθηναϊκό, όπως τον είδα στη Λιβαδειά, αν κάνω το ίδιο και για την ΑΕΚ και τον ΠΑΟΚ.
Ο ΠΑΟΚ μου άρεσε. Έβγαζε φάσεις με τεράστια άνεση κι αν κέρδιζε κι αυτός με 6-1, όπως ο Ολυμπιακός, θα ήταν ένα απολύτως δίκαιο σκορ. Και να σκεφθούμε ότι ο ΠΑΟΚ στην Τούμπα πέρσι είχε φέρει 0-0 με τον Παναιτωλικό και πρόπερσι είχε χάσει 1-2…Νομίζω δε ότι ο Μάτος είναι ο καλύτερος δεξιός μπακ του πρωταθλήματος, στο επιθετικό κομμάτι, γιατί έχει την καλύτερη σέντρα. Κι ο νέος στόπερ, ο Βαρέλα, παρά την πατάτα που έκανε στο γκολ, είναι σαφές ότι έχει αξία. Ο Μπίσεσβαρ είναι…χοντρούλης, αλλά «της μιλάει» κι ο Ντζαλμά είναι ουσιαστικός κυνηγός.
Η ΑΕΚ δεν μου άρεσε ανάλογα. Αλλά με Κετσπάγια προπονητή, ως συνέχεια του Πογέτ, καταλαβαίνω ότι στην ΑΕΚ ψάχνουν το αποτέλεσμα κι όχι την ωραία μπάλα. Μου μοιάζει η λιγότερο δουλεμένη ομάδα από πλευράς τακτικής στο δημιουργικό κομμάτι. Στηρίζεται στην κλάση κάποιων παικτών, που όμως πλέον είναι περισσότεροι απ΄ ότι πέρσι κι ο Πατίτο μου έκανε πραγματικά καλή εντύπωση. Ο Αλμέϊδα ακόμη κι έτσι μπορεί να σκοράρει με ευκολία στο ελληνικό πρωτάθλημα. Όμως, ο καλύτερος παίκτης της είναι μακράν ο Τσιγκρίνσκι. Ο Λουτσέσκου κατέβασε ενδεκάδα-πατάτα!  Μπαρούφα ολκής η έμπνευση για Φλίσκα αριστερό μπακ και ακατανόητη χαζομάρα που άφησε στον πάγκο το Νιέτο. Ο Ρουμάνος μπήκε στο παιχνίδι μετά το 3-1! Η ΑΕΚ, πάντως, ναι μεν δεν ήταν το ίδιο καλή με Παναθηναϊκό, ΠΑΟΚ κι Ολυμπιακό, όμως είχε να αντιμετωπίσει και καλύτερη ομάδα. Και της έριξε 4-1, ενώ πέρσι στο αντίστοιχο παιχνίδι είχε νικήσει μόλις 2-1, με την Ξάνθη να χάνει πέναλτι. Μία Ξάνθη που όταν έπαιξε με νορμάλ ενδεκάδα απέδειξε ότι μπορεί να είναι και φέτος για το πρώτο μισό της βαθμολογίας.
Τι είδα από διαιτησίες;
Ο Κομίνης ήταν καλός, αλλά στο τέλος χάρισε την αποβολή στο Λαμπρόπουλο, σε φάση ορισμό δεύτερης κίτρινης κάρτας.
Ο Δελφάκης κι οι επόπτες πλησίασαν το άριστο στο Καραϊσκάκη.
Ο Κιοτζένης στην Τούμπα ήταν άψογος. Ο επόπτης από την Πέλλα, στο οφσάϊντ που έκοψε του Παναιτωλικού, ήταν…επόπτης από την Πέλλα.
Γενικά, πάντως, και τις ομάδες και τους διαιτητές, θα τους κρίνουμε καλύτερα στα πιο δύσκολα. Υπομονή.
loading...

Δεν υπάρχουν σχόλια :

Δημοσίευση σχολίου

loading...