loading...

Σάββατο 17 Σεπτεμβρίου 2016

Προσωπική ΕΝΤΟΛΗ ΠΟΥΤΙΝ υπέρ των αρχαιοελληνικών...

Σύμφωνα με το ρωσικό τύπο ο Βλαντιμίρ Πούτιν έδωσε εντολή για την ορθή συντήρηση και προβολή των σπάνων σε αξία αρχαιοελληνικών ευρημάτων της Κριμαίας.
«Τα αρχαία περίτεχνα αντικείμενα που βρέθηκαν κατά τις πρόσφατες ανασκαφές στην περιοχή «σκάλα του μιθριδάτη»  στην Κριμαία ,  θα πρέπει να αποδοθούν στο  μουσείο διαφυλάσσοντας την ασφάλεια τους και απαγορεύοντας την  λεηλασία τους» , δήλωσε ο Πρόεδρος της Ρωσίας Βλαντιμίρ Πούτιν.
«Θα πρέπει επίσης να μιλήσουμε για τη δημιουργία ενός προγράμματος. Πρέπει να ιδρύσουμε  και άλλα μουσεία, χωρίς να έρθουμε σε αντιπαράθεση με τους κληρικούς στην περιοχή. Δεν υπάρχουν άλλωστε  αντιπρόσωποι των αρχαίων ελληνικών ναών εδώ. Σίγουρα, θα πρέπει να δοθεί η ιδιότητα του υπαίθριου μουσείου στην περιοχή,  και θα πρέπει να δημιουργηθεί  ένα καλό πρόγραμμα », δήλωσε ο Πούτιν.
Μάλιστα ο ρωσικός τύπος τονίζει ότι ο Πρόεδρος έδωσε προσωπική εντολή  στις  κυβερνητικές αρχές της  Κριμαίας να διαφυλάξουν ως «κόρη οφθαλμού τα ευρήματα αυτά , διότι  ενδεχομένως να υπάρχουν υπόνοιες για την υφαρπαγή τους από παράνομους  .

loading...

Δεν υπάρχουν σχόλια :

Δημοσίευση σχολίου

loading...