loading...

Δευτέρα 5 Σεπτεμβρίου 2016

Τρόμος στο καθεστώς: Διψήφιο το ποσοστό της Χρυσής Αυγής και μεγάλες προοπτικές ανόδου στην δημοσκόπηση του ΣΚΑΪ.

Εξαιρετικά άβολα αισθάνθηκαν η δημοσιογράφος του ΣΚΑΪ και ο «ποταμίσιος» υπεύθυνος της νέας δημοσκόπησης του Πανεπιστημίου Μακεδονίας για το συγκεκριμένο κανάλι κατά τη διάρκεια της παρουσίασης των αποτελεσμάτων της.
Ξεκινώντας από τα ποιοτικά στοιχεία του σώματος της δημοσκόπησης, αμφότεροι έμειναν άφωνοι από το συντριπτικό ποσοστό του 66%, το οποίο διαφωνεί με την πολιτική των ανοιχτών συνόρων που ευαγγελίζονται ΝΔ και Σύριζα, αλλά και το 62% που αποδοκιμάζει την μνημονιακή πολιτική, που έχουν συνυπογράψει τα ίδια ακριβώς κόμματα.



Αυτά τα ποιοτικά στοιχεία αποτυπώνονται και στην πρόθεση ψήφου που παρουσίασε το Πανεπιστήμιο, αφού ο Σύριζα κινείται εξαιρετικά χαμηλά στο 17,5%, ενώ η Νέα Δημοκρατία παρά το γεγονός ότι προηγείται στην «παράσταση νίκης», αλλά και δημοσκοπικά, παρουσιάζει εξαιρετική πτώση μίας ποσοστιαίας μονάδας που δείχνει ότι ο Μητσοτάκης δεν καταφέρνει να πείσει τους ψηφοφόρους.
Η Χρυσή Αυγή παρουσιάζεται στο 7,5%, το οποίο με την πρέπουσα αναγωγή φτάνει στο 10,1%.

Όμως δεν είναι μονάχα το διψήφιο ποσοστό, το οποίο επιτυγχάνει το Λαϊκό Εθνικιστικό Κίνημα. Όπως είπε χαρακτηριστικά ο Μαραντζίδης, υπάρχει ένα τεράστιο ποσοστό των ψηφοφόρων του Σύριζα, το οποίο φεύγει από το κυβερνών κόμμα και κινείται «πιο αντισυστημικά».

Αυτό σημαίνει ότι το 10,1% είναι ένα είδος χαμηλότατου ορίου για την Χρυσή Αυγή, αφού πολλοί από αυτούς τους πρώην ψηφοφόρους του Σύριζα έχουν ήδη επιλέξει να ψηφίσουν Χρυσή Αυγή, τιμώντας την στάση του Κινήματος σε όλα τα επίπεδα της πολιτικής. Αυτό φαίνεται, άλλωστε, και από τα ποιοτικά στοιχεία της δημοσκόπησης, τα οποία προαναφέραμε, αλλά δεν τόλμησε να το αναφέρει ο Μαραντζίδης.
Το ίδιο, αλλά σε μικρότερο ποσοστό, συμβαίνει και με τους ψηφοφόρους της Νέας Δημοκρατίας, οι οποίοι επίσης μετακινούνται προς «άλλο κόμμα» και εν τέλει κάποιοι από αυτούς (οι εναπομείναντες πατριώτες που ξεγελιόντουσαν μέχρι χθες από την αντεθνική ψευτοδεξιά) θα καταλήξουν στη Χρυσή Αυγή.
Το βασικό συμπέρασμα της δημοσκοπήσεως είναι ότι το σύστημα βρίσκεται ενώπιον ενός τρόμου, τον οποίο δεν τολμάει καν να ομολογήσει, αν και τον βλέπει: Το Λαϊκό Εθνικιστικό Κίνημα εκφράζοντας την βούληση του Ελληνικού Λαού για Πίστη, Πατρίδα και Ελευθερία σαρώνει τα πάντα στο πέρασμά του, ανεβαίνοντας συνεχώς.




loading...

Δεν υπάρχουν σχόλια :

Δημοσίευση σχολίου

loading...