loading...

Τρίτη 13 Σεπτεμβρίου 2016

Ο Νότης Μαριάς καταγγέλλει στην Ευρωβουλή τις προκλητικές δηλώσεις της γερμανικής καγκελαρίας για τις γερμανικές αποζημιώσεις.Βίντεο.

Τις θρασύτατες και συνάμα προκλητικές δηλώσεις της γερμανικής καγκελαρίας για το ζήτημα των γερμανικών αποζημιώσεων κατήγγειλε με χθεσινή του ομιλία στην Ολομέλεια του Ευρωπαϊκού Κοινοβουλίου στο Στρασβούργο ο Ανεξάρτητος Ευρωβουλευτής Καθηγητής Νότης Μαριάς στηλιτεύοντας ταυτόχρονα και την απαράδεκτη πρόσφατη αρνητική απόφαση της Επιτροπής Αναφορών της Ευρωβουλής για τις Γερμανικές Οφειλές.

Όπως επισήμανε ο Έλληνας Ανεξάρτητος Ευρωβουλευτής «η πρόσφατη αρνητική απόφαση της Επιτροπής Αναφορών για τις Οφειλές της Γερμανίας προς την Ελλάδα είναι ηθικά απαράδεκτη και πολιτικά εντελώς προκατειλημμένη. Αποτελεί όνειδος για την ίδια την Ευρωπαϊκή Ένωση που νίπτει τας χείρας της σαν νέος Πόντιος Πιλάτος στο ζήτημα των Γερμανικών Πολεμικών Επανορθώσεων. Αποτελεί ιταμή ιστορική πρόκληση προς τους Έλληνες αγωνιστές της εθνικής αντίστασης αλλά και τους λαούς της Ευρώπης που δεν έσκυψαν το κεφάλι στο ναζιστικό θηρίο. Αποτελεί τρανή απόδειξη ότι η ΕΕ έχει πλέον μετατραπεί σε Γερμανική Ευρώπη που προσπαθεί να αλλάξει ακόμη και την ίδια την ιστορία. Αποτελεί απόφαση που αποθρασύνει ακόμη περισσότερο το Βερολίνο, όπως φάνηκε με τις σημερινές προκλητικές δηλώσεις του εκπροσώπου της γερμανικής καγκελαρίας Στέφεν Ζάιμπερτ που δηλώνει ότι το θέμα των γερμανικών αποζημιώσεων έχει δήθεν ρυθμιστεί».

Και ο Νότης Μαριάς κατέληξε: «Βέβαια η Κομισιόν και οι διάφορες μνημονιακές δυνάμεις στην Ευρωβουλή ενθαρρύνθηκαν από την προκλητική αδιαφορία που έδειξε η ίδια η κυβέρνηση Τσίπρα η οποία δεν στήριξε την Αναφορά των αγωνιστών της εθνικής αντίστασης (ΠΕΑΕΑ/ΔΣΕ). Όμως δεν πρόκειται να το βάλουμε κάτω. Ο αγώνας για την διεκδίκηση των γερμανικών αποζημιώσεων συνεχίζεται».Aκολουθεί βίντεο με την ομιλία του Νότη Μαριά:


loading...

Δεν υπάρχουν σχόλια :

Δημοσίευση σχολίου

loading...