loading...

Τετάρτη 14 Δεκεμβρίου 2016

Δήμαρχος Λέσβου σε σύνοδο υπέρ της αποδοχής λαθρομεταναστών: «Πρέπει να τους εντάξουμε στις κοινωνίες μας, αυτοί οι άνθρωποι έχουν να προσφέρουν πολλά» ΒΙΝΤΕΟ

Ετήσια (νεοταξίτικων προδιαγραφών…) Σύνοδος Κορυφής, με θέμα: «Ευρώπη, οι Πρόσφυγες είναι αδέλφια μας», που πραγματοποιήθηκε στις 9 & 10 Δεκεμβρίου 2016 στο Βατικανό, με πρωτοβουλία της Ακαδημίας του προκαθήμενου της Ρωμαιοκαθολικής Εκκλησίας, Πάπα Φραγκίσκου, και με την συμμετοχή «70 ευρωπαίων δημάρχων υπέρ της υποδοχής των προσφύγων και μεταναστών» - σύμφωνα με την επίσημη ανακοίνωση.
Μεταξύ των δημάρχων που τάσσονται υπέρ της υποδοχής των εξ’ Ανατολών απρόσκλητων, ήταν και ο ψεκασμένος δήμαρχος Λέσβου, Σπύρος Γαληνός, μαζί με διαφόρους αριστερούς και «αλληλέγγυους» δημάρχους (της Βαρκελώνης, της Μαδρίτης, του Παρισιού, κ.λπ.) – περιοχών όμως που δεν ζουν το πρόβλημα στις πραγματικές του διαστάσεις, όπως η Λέσβος, και απλώς θεωρητικολογούν εκ του ασφαλούς.
Αλήθεια, οι κάτοικοι της Λέσβου το ξέρουν ότι ο δήμαρχός τους είναι «υπέρ της υποδοχής προσφύγων και μεταναστών» κι ότι συμμετέχει σε νεοταξίτικες συνόδους;

"Δεν πρέπει απλά να βρούμε χώρους να φιλοξενήσουμε αυτούς τους ανθρώπους και να προσφέρουμε ελεημοσύνη. Πρέπει να τους εντάξουμε στις κοινωνίες μας. Πρέπει να τους κάνουμε χρήσιμα μέλη των κοινωνιών μας. Και αυτοί οι άνθρωποι έχουν να προσφέρουν πολλά. Ίσως περισσότερα από όσα φανταζόμαστε. Αυτό το πάντρεμα των πολιτισμών, αυτό το πάντρεμα της αλληλεγγύης και της γνώσης, που μπορούν να  τα προσφέρουν και να υπάρξει..."

Πηγή.
loading...

Δεν υπάρχουν σχόλια :

Δημοσίευση σχολίου

loading...