loading...

Σάββατο 24 Δεκεμβρίου 2016

ΕΚΤΑΚΤΟ - Οι δανειστές «κατάπιαν» τις παροχές Α.Τσίπρα: Ο Γ.Ντάισενμπλουμ «ξεπάγωσε» την μείωση του χρέους.

Μια πρώτη νίκη κατά των Γερμανών και του Β.Σόιμπλε ειδικότερα πέτυχε η ελληνική κυβέρνηση: «Οι συνομιλίες με την Ελλάδα για τα βραχυπρόθεσμα μέτρα για την ελάφρυνση του χρέους θα ξαναρχίσει» αναφέρει στην ανακοίνωσή του από το Άμστερνταμ, ο επικεφαλής του Eurogroup, Γερούν Ντάισελμπλουμ θέτοντας έτσι τέλος στα «κακά» σενάρια που τελικά μόνο ο Β.Σόιμπλε ασπάζονταν.
«Ο Ευρωπαϊκός Μηχανισμός Σταθερότητας (ESM) ξανάρχισε τις διαδικασίες λήψης αποφάσεων για τα βραχυπρόθεσμα μέτρα» και συνέχισε «οι θεσμοί έλαβαν την επιστολή της ελληνικής κυβέρνησης στην οποία η Αθήνα επαναλαμβάνει τις δεσμεύσεις της για μεταρρυθμίσεις»
Η στρατηγική του πρωθυπουργού για άμεση προσφυγή στις κάλπες σε περίπτωση που οι δανειστές συνέχιζαν να έχουν παρανοϊκές απαιτήσεις, έπιασε τόπο. Είναι προσωπική ήττα για τον Β.Σόιμπλε ο οποίος είχε καταλήξει να είναι μόνος του εναντίον όλων και να έχει περιθωριοποιηθεί. Δεν ήταν τυχαίοι οι βαριοί «φωτογραφικοί» χαρακτηρισμοί εναντίον του από τον ίδιο τον πρωθυπουργό και το ελληνικό ΥΠΟΙΚ.
Στην ουσία πέτυχαν την απομυθοποίηση του Γερμανού ΥΠΟΙΚ στα μάτια των Θεσμών οι οποίοι τελικώς έπραξαν το αυτονόητο και «ξεπάγωσαν» το ζήτημα της άμεσης μείωσης του χρέους.
Φυσικά η απόφαση αυτή εκθέτει όσους δεν ψήφισαν τις παροχές για τους χαμηλοσυνταξιούχους και την αναστολή της αύξης του ΦΠΑ στα νησιά του Αιγαίου.Θα είναι μόνο για φέτος αλλά μέχρι του χρόνου είναι πολύ πιθανό να μην υπάρχει ο Β.Σόιμπλε στην ίδια θέση!
Με όλη αυτή την ιστορία άλλωστε καταδείχθηκε ότι μόνο αυτός έχει εμμονή με την Ελλάδα και την προτεσταντική τιμωρία της. Οι άλλοι Ευρωπαίοι έχου καταλάβει την σοβαρότητα της κατάστασης και τον κίνδυνο που διατρέχει πλέον η ευρωζώνη και έπραξαν τα αυτονόητα.
Θέλουν Χριστούγεννα χωρίς προβλήματα!
loading...

Δεν υπάρχουν σχόλια :

Δημοσίευση σχολίου

loading...