loading...

Πέμπτη 7 Απριλίου 2016

ΒΟΜΒΑ ΣΤΗΝ ΑΓΟΡΑ! "Λουκέτο" στην ΗΛΕΚΤΡΟΝΙΚΗ ΑΘΗΝΩΝ! Και άλλοι στον δρόμο...

Τέλος εποχής για την Ηλεκτρονική, καθώς η ελληνική αλυσίδα ηλεκτρικών και ηλεκτρονικών συσκευών δεν κατάφερε τελικά να αντισταθεί στην κρίση και το σκληρό ανταγωνισμό και σε λίγες ημέρες κατεβάζει τα ρολά.
Η δυσάρεστη αυτή εξέλιξη θα έχει σαν αποτέλεσμα να κλείσουν 50 καταστήματα σε ολόκληρη την Ελλάδα και να χάσουν τη δουλειά τους 450 εργαζόμενοι.
Ο επιχειρηματίας τα τελευταία χρόνια προσπάθησε με αναδιαρθρώσεις και προωθητικές κινήσεις να σώσει την αλυσίδα, αλλά τελικά δεν τα κατάφερε και οι φήμες που κυκλοφορούσαν τα τελευταία χρόνια, δυστυχώς αυτή τη φορά θα αποδειχτούν αληθινές.
Η εταιρεία δραστηριοποιείται με τη σύγχρονη εμπορική της υπόσταση από το 1989 ενώ η ιστορία της βρίσκεται στις αρχές της δεκαετίας του 1950, οπότε και ξεκίνησε η λειτουργία της ως κατάστημα ηλεκτρικών ειδών. Στους τομείς εμπορίας της Ηλεκτρονικής συγκαταλέγονται ηλεκτρικές οικιακές συσκευές, συσκευές εικόνας και ήχου, ειδών τηλεφωνίας, κλιματιστικών, μικροσυσκευών, multimedia.Ο ιδιοκτήτης της εταιρείας, Ιωάννης Στρούτσης τα τελευταία χρόνια δίνει μάχη να κρατήσει την επιχείρηση στα πόδια της, ενώ σε αυτό το πλαίσιο τα προηγούμενα χρόνια έγιναν περικοπές μισθών, απολύσεις εργαζομένων, ενώ έκλεισαν και πολλάκαταστήματα της εταιρείας σε επαρχιακές πόλεις και όχι μόνο.

Το 2014 μάλιστα, η εταιρεία Ηλεκτρονική είχε ζητήσει από όλους τους εργαζόμενους να προσφέρουν έναν μισθό, προκειμένου να διασωθεί η εταιρεία, κάτι που τότε είχε προκαλέσει θύελλα αντιδράσεων.

Το αφεντικό της Ηλεκτρονικής, Ιωάννης Στρούτσης απέκτησε την εταιρεία το 1989 και έγινε μία από τις μεγαλύτερες εταιρείες της χώρας έχοντας το 13% του μεριδίου αγοράς στην Ελλάδα και το 6 % στην Κύπρο.Πηγή.
loading...

Τετάρτη 6 Απριλίου 2016

Που ξανακούστηκε!!! Χωρίς χαρτιά, χωρίς πιστοποιητικά, η κυβέρνηση στέλνει τα ΛΑΘΡΟπροσφυγόπουλα και ΣΧΟΛΕΙΟ! ΤΟΛΜΗΣΕ να συγκρίνει τους ΛΑΘΡΑΙΟΥΣ με τους Ποντίους!!!

«Είμαστε έτοιμοι ως υπουργείο να εντάξουμε αυτά τα παιδιά στον εκπαιδευτικό ιστό», τόνισε ο υφυπουργός Παιδείας Θεοδόσης Πελεγρίνης, μετά την επίσκεψή του σήμερα το πρωί στο κέντρο φιλοξενίας στον Ελαιώνα.
Ο υφυπουργός Παιδείας, Θεοδόσης Πελεγρίνης, επισκέφθηκε τον Ελαιώνα με τον περιφερειακό διευθυντή Εκπαίδευσης Αττικής Χαράλαμπο Λόντο, καθώς και τους διευθυντές Διευθύνσεων Α΄ Αθήνας, στο πλαίσιο της καταγραφής των εκπαιδευτικών αναγκών των προσφύγων σχολικής και προσχολικής ηλικίας με βάση την οποία θα σχεδιαστούν υποστηρικτές εκπαιδευτικές δομές στα κέντρα φιλοξενίας, αλλά και στις σχολικές μονάδες.
Στους σχεδιασμούς του υπουργείου είναι οι πρόσφυγες σχολικής και προσχολικής ηλικίας να ενταχθούν στο εκπαιδευτικό ιστό από το ερχόμενο σχολικό έτος. «Η ελληνική Πολιτεία έχει μακρά εμπειρία σε αυτού του τύπου την ένταξη καθώς έχει αντιμετωπίσει ανάλογες καταστάσεις στο παρελθόν, όπως για παράδειγμα με τους παλινοστούντες Ποντίους», ανέφερε ο Θ. Πελεγρίνης , ο οποίος στον Ελαιώνα παρακολούθησε προγράμματα δημιουργικής απασχόλησης των προσφυγόπουλων με εκπαιδευτές από τα χωριά SOS, αλλά και μεταπτυχιακούς φοιτητές του ΕΚΠΑ.
«Τα παιδιά αυτά -σημείωσε ο υφυπουργός Παιδείας- έρχονται στο πρόγραμμα δημιουργικής απασχόλησης με την τσάντα στον ώμο. Ανυπομονούν να πάνε στο σχολείο. Κι εμείς πρέπει να τους εξασφαλίσουμε αυτή την πρόσβαση στα διαπολιτισμικά σχολεία μας».
loading...

Ας ξαναθυμηθούμε την ατάκα για τους ΛΑΘΡΟ-μετανάστες, ενός “μεγάλου ηγέτη,,Βίντεο.

loading...

To βίντεο της “ντροπής”. Ντόρα σε συνταξιούχο:”Εσείς φταίτε που 40 χρόνια τρώγατε την καραμέλα που σας σερβίραμε…

Καλά να  πάθετε

“Δεν τρώω εγώ την καραμέλα για τα 40 χρόνια, όλοι εσείς που ψηφίζατε και βγάζατε αυτές τις κυβερνήσεις φταίτε και γουστάρετε τα ψέμματα”.
Απίστευτη κυνικότητα από την κόρη του Κωνσταντίνου Μητσοτάκη στην εκπομπή Ενικός του Νίκου Χατζηνικολάου, όταν συνταξιούχος από το κοινό της εκπομπής της ζήτησε να … “απολογηθεί” για τα 40 χρόνια ευθυνών των κυβερνήσεων ΠΑΣΟΚ-ΝΔ για την χρεοκοπία της χώρας και την εξαθλίωση των πολιτών.
Η κ Μπακογιάννη ήταν ήδη αρκετά εκνευρισμένη από τον διάλογο με τον Πάνο Σκουρλέτη και τους δημοσιογράφους της εκπομπής.


loading...

Απίστευτο σκηνικό στο δελτίο του Alpha – Αγρότης στον Σρόιτερ: Άντε και γα%#@ου [βίντεο]

Ο αγρότης που άρχισε να οργώνει με το τρακτέρ στην περιοχή όπου οι πρόσφυγες έχουν στήσει τις σκηνές τους στην Ειδομένη, δεν άντεξε τον διάλογο με τον παρουσιαστή του κεντρικού δελτίου το Alpha.
Ο Λάζαρος Ούλης είναι αγρότης και ιδιοκτήτης των 72 στρεμμάτων περιμετρικά του καταυλισμού όπου έχουν αναπτύξει οι πρόσφυγες εκατοντάδες σκηνές στην Ειδομένη.
Η κάμερα τον «έπιασε» ζωντανά την ώρα που πήγε να οργώσει στον καταυλισμό και το απόγευμα της Πέμπτης (31/3) ήταν καλεσμένος να μιλήσει το κεντρικό δελτίο του Alpha.
Μόνο που όπως θα δείτε και εσείς στο βίντεο, δεν ήταν τόσο ψύχραιμος και στο τέλος πέταξε το ακουστικό και έβρισε τον παρουσιαστή Αντώνη Σρόιτερ!

loading...

Προσέξτε τα εξοχικά σας! Αν μπούν μέσα λαθρομετανάστες δύσκολα μπορείτε να τους βγάλετε.

Μεγάλη προσοχή στις εξοχικές,η δεύτερες κατοικίες σας! Αν εισβάλλουν μέσα λαθρομετανάστες πρόσφυγες κάθονται μέσα με το έτσι θέλω! Ήδη έχουμε τα πρώτα κρούσματα στην περιοχή της Χαλκιδικής όπου πρόσφυγες μπήκαν μέσα σε ερημικές εξοχικές κατοικίες,και οι αρχές δεν έκαναν τίποτα για να βοηθήσουν τους ιδιοκτήτες!.Προφανώς υπάρχει κάποια οδηγία από το υπουργείο προστασίας του πολίτη να κάνουν τα στραβά μάτια,η πατούν επάνω στους διεθνής νόμους για τους πρόσφυγες όπου μπορούν να βρούν άσυλο και κατάλυμα και να το παραβιάσουν εάν κινδυνεύει η ζωή τους από κακουχία! Ο νόμος όσον αφορά τους πρόσφυγες είναι ελαστικός,και δεν προστατεύει το δικαίωμα της ιδιοκτησίας,εάν ο εισβολέας βρεί το σπίτι ακατοίκητο!

Πολλοί ιδιοκτήτες πήραν το νόμο στα χέρια τους,αλλά δεν είναι λύση η αυτοδικία!..Έλληνες είμαστε απροστάτευτοι στο έλεος των μουσουλμάνων! Βρείτε τρόπο να προστατεύσετε τις περιουσίες σας!
Πηγή.
loading...

Τρίτη 5 Απριλίου 2016

Δευτέρα 4 Απριλίου 2016

Πούτιν: Οι Ιλουμινάτι σχεδιάζουν να χρησιμοποιήσουν το Ισλάμ για να ξεκινήσουν τον 3ο Παγκόσμιο Πόλεμο.

Ο Ρώσος Πρόεδρος Πούτιν είναι αποφασισμένος να καταστρέψει τους Ιλουμινάτι, περιγράφοντας την καταστροφή από την πιο φευγαλέα οργάνωση του κόσμου...
Ο Ρώσος Πρόεδρος Πούτιν είναι αποφασισμένος να καταστρέψει τους Ιλουμινάτι, περιγράφοντας την καταστροφή από την πιο φευγαλέα οργάνωση του κόσμου ως την «πιο σημαντική κληρονομιά» , και σύμφωνα με πηγές του Κρεμλίνου, κατανοεί τον ρόλο του Ισλάμ στο σχέδιο των Iλουμινάτι,που θέλουν να ξεκινήσουν τον τρίτο παγκόσμιο πόλεμο.
Στη Ρωσία υπάρχει ένα παλιό ρητό που μεταφράζεται περίπου σε “Αν δεν καταλαβαίνετε το παρελθόν, δεν θα μπορείτε να κατανοήσετε το παρόν, ή να διαμορφώσετε το μέλλον”.Ο Πούτιν ζει με αυτό το ρητό. Σύμφωνα με πηγές μελετάει την ιστορία των Iλουμινάτι ώστε να μπορεί να καταλάβει τα σχέδιά τους και να καταστρέψει την επεμβατική οργάνωση.
Ο Albert Pike που ήταν κορυφαίος Ιλουμινάτι,στην πρόβλεψή του για τους τρεις παγκοσμίους πολέμους το 1880, είχε δηλώσει ανοιχτά ότι το Ισλάμ θα είναι το κεντρικό στοιχείο στον 3ο παγκόσμιο πόλεμο, και ότι οι Ιλουμινάτι θα οδηγήσουν το Ισλάμ σε άμεση αντιπαράθεση με τη Δύση.
Ζούμε στις μέρες μας,τη νέα παγκόσμια τάξη που μεταχειρίζεται το Ισλάμ για να υποθάλψουν μια
κρίση, και να φέρουν τη σύγκρουση των πολιτισμών. Ας μη γελιόμαστε,οι Ιλουμινάτι χρησιμοποιούν το Ισλάμ για να πετύχουν τους στόχους τους.
Σύμφωνα με τους στενούς φίλους του Πούτιν, πιστεύει ότι η επιστολή του Albert Pike,που έγραψε ένα γράμμα σε ένα φίλο του,το 1871 περιγρλαφει με λεπτομέρειες αυτά που θα συμβούν κατά τη
διάρκεια του 3ου παγκοσμίου πολέμου.
Αυτή η περιβόητη επιστολή/προσχέδιο, του Albert Pike καταγράφει όπως λέγετε το στρατιωτικό πρόγραμμα που θα χρειαστεί τουλάχιστον 100 χρόνια μέχρι να φτάσει η ημέρα να εμφανίσουν τον αρχηγό τους βασιλιά-Δεσπότη όλου του κόσμου,και να επιβάλλουν την παγκόσμια δικτατορία πάνω σε ότι θα έχει απομείνει από το ανθρώπινο γένος.
Ο Pike φαίνεται να δείχνει μια συνωμοσία για να ξεκινήσει ο πόλεμος, έτσι ώστε ο Αντίχριστος να μπορεί να ανέλθει προς τη θέση του ,ως κυβερνήτης του κόσμου.
Αναφέρεται λεπτομερώς στους δύο προηγούμενους παγκόσμιους πολέμους με την πτώση του Τσάρου στον 1ο Παγκόσμιο πόλεμο και την επιβολή του κομμουνιστικού-αθε’ι’στικού καθεστώτος στην ΕΣΣΔ.Ενώ ο 2ος παγκόσμιος πόλεμος έγινε για την ίδρυση του κράτους του Ισραήλ.
Στον 3ο παγκόσμιο πόλεμο το κεντρικό στοιχείο θα είναι το Ισλάμ για την πτώση της Δύσης.
Το Ισλάμ στη συνέχεια θα αποδεκατιστεί από μόνο του, επιτρέποντας τη νέα θρησκεία του
Σατανισμού να εξαπλωθεί στη γη. Όλοι οι μουσουλμάνοι θα πέσουν σε αυτό το σύστημα.
Το Ισλάμ χρησιμοποιείται από τους Ιλουμινάτι σαν εργαλείο για την καταστροφή της Δύσης.Για την καταστροφή των Δίδυμων πύργων στη Νέα Υόρκη το 2001 κατηγόρησαν τους μουσουλμάνους.
Το Ισλάμ ήταν η θρησκεία που χρησιμοποιήθηκε για να υποθάλψει την κρίση.
Και όπως όλοι γνωρίζουμε, από εκείνο το σημείο τα πράγματα έχουν χειροτερέψει. Ποιός είναι ο κοινός παράγοντας κάθε φορά που βλέπετε μια κρίση; Ποιος είναι πίσω από αυτό;
Το Ισλάμ.
Με αυτό δημιούργησαν την κρίση των Μεταναστών και αυτό χρησιμοποιούν για τα τρομοκρατικά κτυπήματα.Οι Ιλουμινάτι θέλουν να διαμορφώσουν το μέλλον μας.θα τα καταφέρουν;
http://yournewswire.com/putin-illuminati-plans-to-use-islam-to-spark-world-war-3/
ΑΠΟΔΟΣΗ ΑΠΟ ΤΟ YOUR NEWS WIRE :Corfiatiko.blogspot.com


πηγή: http://www.pentapostagma.gr/2016/04/%cf%80%ce%bf%cf%8d%cf%84%ce%b9%ce%bd-%ce%bf%ce%b9-%ce%b9%ce%bb%ce%bf%cf%85%ce%bc%ce%b9%ce%bd%ce%ac%cf%84%ce%b9-%cf%83%cf%87%ce%b5%ce%b4%ce%b9%ce%ac%ce%b6%ce%bf%cf%85%ce%bd-%ce%bd%ce%b1-%cf%87%cf%81.html#ixzz44sf57Kig

loading...

Αλβανίδα μάνα ζήτησε να απομακρυνθούν ΤΑ ΕΛΛΗΝΟΠΟΥΛΑ ΑΠΟ ΣΧΟΛΕΙΟ ΤΟΥ ΑΓΙΟΥ ΠΑΝΤΕΛΕΗΜΟΝΑ!

Αλβανίδα μητέρα ζήτησε σε συνέλευση του Ελληνικού Σχολείου της Περιοχής Αγ. Πεντελεήμονα, όπου στα 140 παιδιά τα 120 είναι αλλοδαπά, να πάρουν τα παιδιά τους οι Έλληνίδες Μάνες και
να φύγουν από το σχολείο μια που αυτοί (οι Αλλοδαποί ) έχουν την πλειοψηφία!
Η καταγγελία έγινε στην εκπομπή του Δημήτρη Κωνσταντάρα στο κανάλι ART -TV και στην εκπομπή του «Τα πάντα ρει» .
Πηγή.
loading...

Μόνο που δεν έκλαψα όταν είδα το video! ΕΝΑΣ ΝΙΓΗΡΙΑΝΟΣ ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΟ ΕΛΛΗΝΑΣ ΑΠΌ ΕΚΑΤΟΜΜΥΡΙΑ ΑΛΛΟΥΣ!

Μόνο που δεν φώναζα μέσα στο σπίτι μου όταν είδα αυτόν τον συνέλληνα της Ν. Υόρκης! Αλίμονο σε μας και...

Μόνο που δεν φώναζα μέσα στο σπίτι μου όταν είδα αυτόν τον συνέλληνα της Ν. Υόρκης!
Αλίμονο σε μας και στα εκατομμύρια των συμπατριωτών μας που κοιμόμαστε τον νήδυμο…
Ένας Νιγηριανός-Έλληνας που αξίζει να βραβευθεί ως αντιπρόσωπος της Ελλάδας, ως κινητή διαφήμιση της παραπαίουσας χώρας μας… Ένας Νιγηριανός που είναι πράγματι δυο φορές πιο Έλληνας από εκατομμύρια άλλους


ΑΝ ΔΕΝ ΟΜΟΛΟΓΗΣΟΥΜΕ ΕΜΕΙΣ, ΘΑ ΜΑΣ ΟΜΟΛΟΓΗΣΟΥΝ ΟΙ ΠΕΤΡΕΣ ΚΑΙ ΟΙ ΑΛΛΟΕΘΝΕΙΣ!
Ντροπή μας!
Προσέξτε τι λέει στο 15-17 λεπτό για τη γλώσσα, ανατριχιαστικό!
Προσέξτε ΠΩΣ μιλάει την ελληνική γλώσσα ένας σκουρόχρωμος ενώ εμείς οι ιδιοκτήτες αυτού του θησαυρού την έχουμε ακρωτηριάσει…
Ντροπή μας!
Ας ξοδέψουμε 20 λεπτά από τη φτωχή ζωούλα μας για να αναθαρρήσουμε.
ΑΠΙΣΤΕΥΤΟ! «Το Ελληνικό Πνεύμα», εκπομπή του «NGTV» στη Ν. Υόρκη, επιμελείται Νιγηριανός!


loading...

Κυριακή 3 Απριλίου 2016

Σαν σἠμερα γεννήθηκε ο Θεόδωρος Κολοκοτρώνης. 1770 – 1843.

Ηγετική μορφή της Ελληνικής Επανάστασης, που έδρασε στην Πελοπόννησο και εξ αυτού του λόγου είναι γνωστός και ως «Γέρος του Μωριά».
Ο Θεόδωρος Κολοκοτρώνης γεννήθηκε «εις τα 1770, Απριλίου 3, την Δευτέρα της Λαμπρής... εις ένα βουνό, εις ένα δέντρο αποκάτω, εις την παλαιάν Μεσσηνίαν, ονομαζόμενον Ραμαβούνι», όπως αναφέρει στα Απομνημονεύματά του. Ήταν γιος του κλεφτοκαπετάνιου Κωνσταντή Κολοκοτρώνη (1747-1780) από το Λιμποβίσι Αρκαδίας και της Γεωργίτσας Κωτσάκη, κόρης προεστού από την Αλωνίσταινα Αρκαδίας. Η οικογένεια των Κολοκοτρωναίων από το 16ο αιώνα, που εμφανίζεται στο προσκήνιο της ιστορίας, βρίσκεται σε αδιάκοπο πόλεμο με τους Τούρκους. Μονάχα από το 1762 έως το 1806, 70 Κολοκοτρωναίοι εξοντώθηκαν από τους κατακτητές.
Το 1780, ήταν 10 ετών, όταν ο πατέρας του σκοτώθηκε από τους Τούρκους, ένα γεγονός που σημάδεψε τη ζωή του. Στα 17 του έγινε οπλαρχηγός του Λεονταρίου και στα 20 του νυμφεύτηκε την κόρη του τοπικού προεστού Αικατερίνη Καρούσου. Το 1806, κατά τη διάρκεια του μεγάλου διωγμού των κλεφτών από τους κατακτητές, κατόρθωσε να διασωθεί και να καταφύγει στη Ζάκυνθο, όπου κατατάχθηκε στον αγγλικό στρατό κι έφθασε μέχρι το βαθμό του ταγματάρχη. Το 1818 μυήθηκε στη Φιλική Εταιρεία και στις αρχές του 1821 αποβιβάστηκε στη Μάνη για να λάβει μέρος στον επικείμενο Αγώνα.
Στις 23 Μαρτίου του 1821 συμμετείχε στο υπό τον Πετρόμπεη Μαυρομιχάλη στρατιωτικό σώμα που κατέλαβε την Καλαμάτα, σηματοδοτώντας την έναρξη της Ελληνικής Επανάστασης. Αμέσως μετά έβαλε σκοπό να καταλάβει την Τριπολιτσά, το διοικητικό κέντρο των Οθωμανών στον Μωριά, γιατί αλλιώτικα δεν θα μπορούσε να επικρατήσει η επανάσταση, όπως πίστευε. Η νίκη των Ελλήνων στο Βαλτέτσι (13 Μαΐου 1821) και η άλωση της Τριπολιτσάς (23 Σεπτεμβρίου 1821), που οφείλονται αποκλειστικά και μόνο στον Κολοκοτρώνη, τον επέβαλαν ως αρχηγό του επαναστατικού στρατού της Πελοποννήσου.
Στη μάχη των Δερβενακίων (26 - 28 Ιουλίου 1822), όπου καταστράφηκε ο στρατός του Δράμαλη, αναδείχθηκε η στρατηγική του ιδιοφυΐα και η κυβέρνηση Κουντουριώτη τον διόρισε αρχιστράτηγο των επαναστατικών δυνάμεων. Η ίδια, όμως, κυβέρνηση θα τον φυλακίσει στην Ύδρα, κατά τη διάρκεια των εμφύλιων συρράξεων των ετών 1823 και 1824, όπου είχε πρωταγωνιστικό ρόλο. Θα τον απελευθερώσει τον Μάιο του 1825, όταν ο Ιμπραήμ απειλούσε να καταστείλει την επανάσταση και θα του αναθέσει εκ νέου την αρχιστρατηγία του Αγώνα. Μετρ του κλεφτοπολέμου και της «καμμένης γης», θα κατορθώνει να κρατήσει ζωντανή την επανάσταση μέχρι τη Ναυμαχία του Ναβαρίνου (7 Οκτωβρίου 1827).
Μετά την απελευθέρωση συντάχθηκε με τον Ιωάννη Καποδίστρια κι έγινε ένα από τα επιφανή στελέχη του Ρωσικού Κόμματος. Κατά τη διάρκεια της Αντιβασιλείας διώχθηκε ως αντιβασιλικός και καταδικάσθηκε σε θάνατο τον Μάιο του 1834. Μετά την ενηλικίωσή του, ο Όθωνας του χάρισε την ποινή, τον διόρισε σύμβουλο της Επικρατείας και τον ονόμασε αντιστράτηγο.
Τα τελευταία χρόνια της ζωής του, ο Κολοκοτρώνης τα πέρασε στην Αθήνα με την ερωμένη του Μαργαρίτα Βελισσάρη (η σύζυγός του είχε πεθάνει το 1820), στο ιδιόκτητο σπίτι του, στη γωνία των σημερινών οδών Κολοκοτρώνη και Λέκκα. Την ίδια περίοδο υπαγόρευσε στον Γεώργιο Τερτσέτη τα απομνημονεύματά του, που κυκλοφόρησαν το 1851 με τον τίτλο «Διήγησις συμβάντων της ελληνικής φυλής από τα 1770 έως τα 1836» και τα οποία αποτελούν πολύτιμη πηγή για την Ελληνική Επανάσταση.
Ο Θεόδωρος Κολοκοτρώνης πέθανε από εγκεφαλικό επεισόδιο στις 4 Φεβρουαρίου του 1843, λίγο μετά την επιστροφή στο σπίτι του από δεξίωση στα Ανάκτορα. Από τον γάμο του με την Αικατερίνη Καρούσου απέκτησε τέσσερα παιδιά: τον Πάνο (1798-1824), τον Γενναίο (1806- 1868), τον Κολλίνο (1810-1848) και την Ελένη, ενώ από τη σχέση του με τη Μαργαρίτα Βελισσάρη τον Παναγιωτάκη (1836-1893), τον οποίο αναγνώρισε με τη διαθήκη του.


ΠΗΓΗ: http://www.sansimera.gr/biographies/809#ixzz44mdB0PNp
loading...

«Μας βγάζουν μαχαίρια.... κυνηγάνε τα παιδιά μας.. λεηλατούν τα χωράφια μας»... βίντεο με απειλές με απελπισμένες φωνές ελλήνων απο την χιο....!!!

Ο άγριος καβγάς και τα χθεσινοβραδινά μαχαιρώματα στην π. ΒΙΑΛ, ξεχείλισαν και το ποτήρι των κατοίκων των Καμποχώρων, που σήμερα συγκεντρώθηκαν αυθόρμητα έξω από τα γραφεία της Αστυνομίας, να εκφράσουν τη δυσαρέσκειά τους επειδή στην ουσία αισθάνονται απροστάτευτοι.

Όλοι μαζί και ο καθένας ξεχωριστά είχε να διηγηθεί τη δική του προσωπική ιστορία, αφού το τελευταίο διάστημα που η ΒΙΑΛ από Κέντρο καταγραφής έγινε Φυλακή ανοικτού τύπου… για να χρησιμοποιήσουμε μιας ορολογία της Κυβέρνησης, που δεν γνωρίζει ούτε πού πατά ούτε πού βρίσκεται, οι μετανάστες - πρόσφυγες είναι κρατούμενοι όποτε θέλουν αφού ο συρμάτινος φράκτης του “Στρατοπέδου” από την πίσω πλευρά του είναι ανοικτός.

Σύμφωνα με τους κατοίκους πάντα, ο Αστυνομικός Διευθυντής τους υποσχέθηκε φύλαξη και στο σημείο αυτό, αλλά τους επεσήμανε ότι η Αστυνομία έχει στο Νομό ορισμένα όρια τα οποία έχει ξεπεράσει. Μετά τον Αστ. Διευθυντή οι συγκεντρωμένοι συνέχισαν για να υποβάλλουν τα παράπονα τους στον… Δήμαρχο. - See more at: alithia.gr

loading...

Γερμανικός Τύπος: Το χάος στη Χίο είναι μια προειδοποίηση για την ΕΕ.

Αρκετά είναι και σήμερα τα δημοσιεύματα στο γερμανικό τύπο για τους πρόσφυγες στην Ελλάδα και κυρίως για τη συμφωνία ΕΕ-Τουρκίας.
«Το χάος στη Χίο πρέπει να λειτουργήσει ως μια προειδοποίηση στα κράτη μέλη της ΕΕ και κυρίως στη γερμανική κυβέρνηση. Έκαναν τον λογαριασμό χωρίς τους πρόσφυγες. Κανείς δεν μπορεί να απαιτήσει από αυτούς να επιστρέψουν σε μια χώρα που θα τους αντιμετωπίζουν όπως όλα δείχνουν χωρίς αξιοπρέπεια…Είναι δικαίωμα των χιλιάδων ανθρώπων που αναζητούν προστασία να αμυνθούν απέναντι στην απέλασή τους και να κάνουν σαφές ότι η συμφωνία με την Τουρκία θα αποτύχει πριν καν τεθεί σε ισχύ», σημειώνει σε δημοσίευμά της η Huffington Post σχετικά με την κατάσταση των προσφύγων στην Ελλάδα και τη συμφωνία με την ΕΕ.
Η Süddeutsche Zeitung σχολιάζει σχετικά με την προοπτική επαναπροώθησης των προσφύγων από την Ελλάδα στην Τουρκία: «Πρόσφυγες και Έλληνες βγήκαν στους δρόμους σε Αθήνα και Πειραιά διαμαρτυρόμενοι για τη συμφωνία ΕΕ-Τουρκίας. Ήδη πριν από την επίσημη έναρξη των απελάσεων των προσφύγων στις 4 Απριλίου διάφορες ειδήσεις από τη Διεθνή Αμνηστία προκαλούν ανησυχία. Σύμφωνα με τις έρευνές της οι τουρκικές αρχές έστειλαν πίσω στη Συρία χιλιάδες πρόσφυγες. Ο κίνδυνος η Τουρκία να μην αναλάβει τις ευθύνες της είναι υπαρκτός. Από την άλλη πλευρά πρέπει κανείς να πει ότι η χώρα διαχειρίστηκε ψύχραιμα τον μεγάλο αριθμό των προσφύγων στο έδαφός της και φάνηκε πιο ανθρώπινη από κάποια κράτη - μέλη της ΕΕ».
Τέλος η Frankfurter Rundschau γράφει για τη συμφωνία ΕΕ – Τουρκίας για το προσφυγικό: «Οι μαζικές απελάσεις χιλιάδων Σύρων στην εμπόλεμη πατρίδα είναι κοινό μυστικό στην επαρχία Χατάι στη νότια Τουρκία, γράφει η Διεθνής Αμνηστία. Η γερμανική κυβέρνηση διαμηνύει ότι θα εξετάσει την υπόθεση. Γιατί όμως τώρα τρεις μέρες πριν από την έναρξη των επαναπροωθήσεων από την Ελλάδα; Γεγονός πάντως είναι ότι η Τουρκία παραβιάζει κατάφορα το διεθνές δίκαιο με την πολιτική της των απελάσεων».
 
Πηγή.
loading...

Ο Πούτιν σπέρνει πανικό: Άρον-άρον εκκενώνουν οι Αμερικανοί την βάση Ιντσιρλίκ λόγω των ρωσικών Iskander-M. Σε πανικό ακόμα και η CIA!

Έπειτα και από ενημέρωση της CIA ότι πράγματι οι ρωσικοί Iskander-M, οι οποίοι δύνανται να φέρουν πυρηνικές κεφαλές, έχουν στοχοποιήσει τις βάσεις εντός τουρκικής επικράτειας, συνεχίζεται η εκκένωση τους μαζί με την διασπορά μαχητικών αεροσκαφών.
Υπενθυμίζεται πως ο Αναπληρωτής Διευθυντής του Ινστιτούτου Πολιτικής και Στρατιωτικής Ανάλυσης, Alexander Khramchikhin, είχε αναφέρει ότι οι πύραυλοι , «Iskander-M» έχουν ως στόχο την Τουρκία και τις στρατιωτικές εγκαταστάσεις των τουρκικών ενόπλων δυνάμεων.
Εμπρός σε αυτή την κατάσταση, η ηγεσία του τουρκικού Στρατού ανακοίνωσε σειρά μέτρων, προκειμένου να αντιμετωπιστεί πιθανή χρήση του ρωσικού υπερόπλου.
Δόθηκε εντολή στα τουρκικά στρατεύματα να απομακρυνθούν άμεσα από πιθανά σημεία πτώσης των πυραύλων και διατάχθηκε να καμουφλαριστούν όλα τα τουρκικά οπλικά συστήματα.
Αλλά και οι Αμερικανοί, από την πλευρά τους, εκκενώνουν την βάση του Ιντσιρλίκ από τα γυναικόπαιδα. Όπως μάλιστα γνωστοποιήθηκε, η εντολή εκκένωσης που εξέδωσε τόσο το αμερικανικό Πεντάγωνο όσο και το State Department δεν έγινε εξαιτίας του κουρδικού PKK αλλά λόγω της εμβέλειας των Iskander-M, οι οποίοι βρίσκονται ήδη στην Συρία. Συγκεκριμένα, το εύρος των πυραύλων υπολογίζεται στα 500 χιλιόμετρα, ενώ οι συνέπειες από την πτώση τους είναι καταστροφικές.
Να θυμίσουμε πως ΗΠΑ και Ισραήλ έχουν προειδοποιήσει διπλωμάτες, αξιωματούχους και πολίτες να εγκαταλείψουν άμεσα την Τουρκία.
loading...

ΟΙ ΑΠΕΙΛΕΣ KAI OI EKBIAΣΜΟΙ... Τα WikiLeaks αποκαλύπτουν συνομιλία Π.Τόμσεν-Ν.Βελκουλέσκου για την Ελλάδα: «Έπρεπε να τους τσακίσουμε με χειρότερο πρόγραμμα»

Το Wikileaks αποκαλύπτει τον διάλογο των κορυφαίων αξιωματούχων του ΔΝΤ, του Πολ Τόμσεν και της Ντέλια Βελκουλέσκου που διαχειρίζονται το θέμα της Ελλάδας και οι διάλογοι είναι ανατριχιαστικοί και γίνεται ακόμα πιο ανατριχιαστικοί αν σκεφθεί κανείς ότι η συνομιλία υποκλάπηκε μόλις στις 19 Μαρτίου.
Ουσιαστικά εκβιάζουν και συμπεριφέρονται μπερ σαν νταβατζήδες και έμποροι των Εθνών
Οι δύο αξιωματούχοι του ΔΝΤ αναφέρουν ότι πρέπει να απειληθεί η Ελλάδα πάλι με οικονομική καταστροφή, προκειμένου άλλοι «παίκτες» να αναγκαστούν να δεχτούν όσα προτείνει το Ταμείο. Για τη Γερμανία αυτό θα είναι η ελάφρυνση χρέους και για την Ελλάδα τα μέτρα λιτότητας, ανάμεσά τους η αύξηση φόρων και η περικοπές των συντάξεων.
Πρόκειται, σύμφωνα με το WikiLeaks, για τα όσα ειπώθηκαν σε τηλεδιάσκεψη στις 19 Μαρτίου, μεταξύ Βελκουλέσκου και Τόμσεν. 
«Δεν πρόκειται να δεχτώ ένα πακέτο μικρών μέτρων, δεν πρόκειται», λέει ο Τόμσεν στη συζήτηση. «Τι θα χρειαστεί για να φτάσουμε σε σημείο αποφάσεων; Στο παρελθόν, μόνο μία φορά ελήφθησαν αποφάσεις και ήταν όταν οι Ελληνες επρόκειτο να ξεμείνουν σοβαρά από χρήματα και να χρεοκοπήσουν. Πιθανόν αυτό θα συμβεί ξανά. Σε αυτή την περίπτωση, θα τραβήξει έως τον Ιούλιο και είναι ξεκάθαρο ότι οι Ευρωπαίοι δεν πρόκειται να συζητούν για ένα μήνα πριν από το Brexit», προσθέτει.
Σύμφωνα με το WikiLeaks, η Βελκουλέσκου στη συγκεκριμένη συνομιλία λέει «Είναι ενδιαφέρον ότι η Ελλάδα υποχώρησε λίγο τόσο στη φορολογική μεταρρύθμιση τόσο λίγο στην έκπτωση φόρου και στις επικουρικές συντάξεις».  
Η άποψη του Τόμσεν από την άλλη είναι ότι οι Ελληνες «δεν πλησιάζουν καν στο να αποδεχτούν τις απόψεις μας». Η Βελκουλέσκου από την πλευρά της επιχειρηματολογεί ότι «αν η ελληνική κυβέρνηση πιεστεί αρκετά θα το έκανε... Αλλά δεν έχουν κανένα κίνητρο και ξέρουν ότι η Κομισιόν είναι πρόθυμη να συμβιβαστεί, οπότε αυτό είναι το πρόβλημα».
Η Βελκουλέσκου έκανε λόγο και για λάθος στρατηγική από το ΔΝΤ. «Δεν διαπραγματευτήκαμε με την Κομισιόν και μετά να θέσουμε στους Ελληνες κάτι πολύ χειρότερο. Τους βάλαμε το μίνιμουμ που ήμασταν πρόθυμοι να σκεφτούμε και οι Ελληνες λένε ότι δεν διαπραγματευόμαστε», αναφέρει.
Το WikiLeaks αναφέρει ότι στη συζήτηση η Βελκουλέσκου αποκάλυψε ότι το ΔΝΤ εξετάζει το αν θα πρέπει να δημοσιεύσει την επικαιροποιημένη έκθεσή του για την κρίση.
Ομως, φοβούνται ότι το δημοψήφισμα στη Βρετανία στις 23 Ιουνίου θα «παραλύσει» τη λήψη αποφάσεων στην ΕΕ, σε μία κρίσιμη στιγμή. Το δημοψήφισμα, αναφέρουν, θα περιπλέξει τα πράγματα, καθυστερώντας τη «στιγμή της αλήθειας» για μετά από τη διεξαγωγή του. «Αυτό θα είναι καταστροφή», αναφέρει χαρακτηριστικά η Βελκουλέσκου.
Σε κάποιο σημείο η Βελκουλέσκου προτείνει και μία ασυνήθιστη λύση: να διαχωριστεί το πρόβλημα σε δύο προγράμματα, με διαφορετικούς στόχους. «Το ερώτημα είναι αν οι Ευρωπαίοι θα αποδέχονταν τους μεσοπρόθεσμους στόχους της Κομισιόν, για τους σκοπούς του προγράμματος και τους δικούς μας στόχους για τους σκοπούς της ελάφρυνσης χρέους», λέει.
Η συζήτηση, σύμφωνα με τον οργανισμό, δείχνει ότι το ΔΝΤ προγραμματίζει να πει στη Γερμανία ότι θα αποχωρήσει από την Τρόικα, αν το Ταμείο και η Κομισιόν δεν καταφέρουν να συμφωνήσουν στο ζήτημα της ελάφρυνσης του ελληνικού χρέους.
 - See more at: http://www.pronews.gr/portal/20160402/%CE%B5%CE%BB%CE%BB%CE%B7%CE%BD%CE%B9%CE%BA%CE%B7-%CE%BF%CE%B9%CE%BA%CE%BF%CE%BD%CE%BF%CE%BC%CE%B9%CE%B1/%CF%84%CE%B1-wikileaks-%CE%B1%CF%80%CE%BF%CE%BA%CE%B1%CE%BB%CF%8D%CF%80%CF%84%CE%BF%CF%85%CE%BD-%CF%83%CF%85%CE%BD%CE%BF%CE%BC%CE%B9%CE%BB%CE%AF%CE%B1-%CF%84%CF%8C%CE%BC%CF%83%CE%B5%CE%BD-%CE%B2%CE%B5%CE%BB%CE%BA%CE%BF%CF%85%CE%BB%CE%AD%CF%83%CE%BA%CE%BF%CF%85-%CE%B3%CE%B9%CE%B1-%CF%84%CE%BF-%CF%80%CF%8E%CF%82-%CE%B8%CE%B1#sthash.ttF6OZuG.dpuf

loading...

Σάββατο 2 Απριλίου 2016

Δείτε τι μας περιμένει…(VIDEO)

Τα χάλια μας εντολή να χτυπούν συνταξιούχους και αγρότες δίνουν στα μάτ, τα μπάσταρδα μην τα ακουμπήσουν…
BINTEO.
Πηγή.
loading...

Παρασκευή 1 Απριλίου 2016

Μια οφειλόμενη απάντηση στον κ. Κουρουμπλή, που αποκάλεσε «αντίχριστους» όσους δεν θέλουν να γεμίσει η Ελλάδα πρόσφυγες.

Γράφει ο Δημήτρης Σωτηρόπουλος
Εκδότης – Φωτογράφος, Διαχειριστής της ΙστοσελίδαςΕλλάς – Ορθοδοξία
Ο Υπουργός Εσωτερικών, σε τηλεοπτική εκπομπή δήλωσε πρόσφατα τα εξής, με αφορμή περιστατικό διαμαρτυρίας κατοίκων και Ιερέα της Βέροιας για την εγκατάσταση προσφύγων στην περιοχή:
 
«Αμαυρώνουν με το χυδαιότερο τρόπο την προσφορά της ορθοδοξίας. Η ορθοδοξία έχει δώσει τα πάντα για τους πρόσφυγες και δεν έχει το δικαίωμα κανένας από αυτούς τους κυρίους, δεν τους λέω ιερωμένους γιατί δεν είναι, είναι έξω από το Χριστό, για να μην πω ότι είναι αντίχριστοι, όταν συμπεριφέρονται με τέτοιο τρόπο».
Καταρχήν, ας δούμε σε ποιο περιστατικό αναφέρεται ο αθυρόστομος κ. Κουρουμπλής:
Όπως βλέπουμε στο βίντεο, ο Ιερέας λέει επί λέξει:
 
«Στα διακόσια μέτρα υπάρχει μια μοναχή στον Προφήτη Ηλία…εάν πειραχτεί μια τρίχα από τα μαλλιά της θα γίνει χαμός…»!
Με αφορμή αυτή λοιπόν την προειδοποίηση του Ιερέα, ο «χριστιανός» Υπουργός βρήκε ευκαιρία να…στολίσει όχι μόνο τον παπά της Βέροιας, αλλά και όλους όσους αντιδρούν στην εγκατάσταση προσφύγων στον τόπο τους!
 
Άκου λοιπόν, ανεκδιήγητε κ. Κουρουμπλή, γιατί αρκετά ανεχτήκαμε εσένα και τους ομοίους σου που όποτε θέλουν «θυμούνται» τον Χριστό κι όποτε θέλουν Τον υβρίζουν:
ΠΟΙΟΣ ΕΙΣΑΙ ΕΣΥ που θα μας αποκαλέσεις αντίχριστους;
 
ΕΙΣΑΙ ΑΥΤΟΣ που συμμετέχει σε μια κυβέρνηση όχι μόνο χριστιανική δεν είναι, αλλά δεν σέβεται τίποτα, ούτε Ελλάδα ούτε Ορθοδοξία!
 
ΕΙΣΑΙ ΑΥΤΟΣ που ψήφισε τον κατάπτυστο και αντιχριστιανικό σύμφωνο συμβίωσης ομοφυλοφίλων!
 
ΕΙΣΑΙ ΑΥΤΟΣ που ψήφισε Μνημόνιο που κάθε άλλο παρά…χριστιανικό είναι!
 
ΕΙΣΑΙ ΑΥΤΟΣ που δεν τόλμησε να πει κουβέντα σε συναδέλφους σου υπουργούς που ΑΡΝΟΥΝΤΑΙ την Γενοκτονία εκατομμυρίων Ελλήνων, αποκαλούν τα Σκόπια «Μακεδονία» κι έχουν παραδώσει το Αιγαίο σε μια εγκληματική συνδιαχείρηση με την Τουρκία, υπό την «ομπρέλα» του ΝΑΤΟ!
 
ΚΑΙ ΤΟΛΜΑΣ να αποκαλείς εμάς αντίχριστους;;;
 
Ναι, μπορεί να μην είμαστε σωστοί χριστιανοί, μπορεί να μην είμαστε άξιοι χριστιανοί. Άλλωστε, ουδείς αναμάρτητος.
Όμως, πρέπει να έχει κανείς απύθμενο θράσος  για να ζητήσει και τα ρέστα,ΓΙΑΤΙ; Επειδή ο Ιερέας προειδοποίησε πως δίπλα από τα κέντρα φιλοξενίας προσφύγων στη Βέροια, υπάρχει μια καλόγρια μόνη της;
 
Δηλαδή αν πάθει τίποτα αυτή η μοναχή, θα φταίνε οι «αντίχριστοι»;
 
Ή εσύ και οι όμοιοί σου, «εξυπνάκια» Κουρουμπλή;
 
ΝΤΡΟΠΗ ΣΟΥ! Τίποτα άλλο…!

loading...

Σχόλιο Περήφανου Έλληνα:Σε πιστέψαμε.ΥΠ.ΕΘ.Α. Πάνος Καμμένος: «Το Πάσχα η Ελλάδα θα επιστρέψει στην ανάπτυξη»

Ο υπουργός εθνικής άμυνας και πρόεδρος των ΑΝ.ΕΛ Πάνος Καμμένος εκτίμησε πως μέχρι το Πάσχα η Ελλάδα θα γυρίσει σελίδα στην πορεία της προς καλύτερες ημέρες.
Σε δηλώσεις του στη Λευκωσία, όπου βρίσκεται για τους εορτασμούς της επετείου της 1ης Απριλίου για τον αγώνα της ΕΟΚΑ, ανέφερε πως «φαίνεται πως μέχρι το Πάσχα, ή λίγες μέρες μετά το Πάσχα,  η Ελλάδα θα ακολουθήσει την Κύπρο στην έξοδο από τη θλιβερή αυτή εποχή που ζήσαμε και θα προχωρήσουμε σε μια νέα εποχή, όπου θα έρθει πάλι η ανάπτυξη και το χαμόγελο».
Πηγή.
loading...

Δυτική Ελλάδα: Αυτός είναι ο χώρος που προτάθηκε για τους πρόσφυγες με αναπηρία.

Αλληλέγγυοι στην αντιμετώπιση του προσφυγικού ζητήματος δηλώνουν η Περιφέρεια Δυτικής Ελλάδας, οι Δήμοι, το ΤΕΕ και οι φορείς, όπως αποφασίστηκε στη διάρκεια της δεύτερης σύσκεψης που έγινε σε ιδιαίτερα θετικό κλίμα στην αίθουσα του Περιφερειακού Συμβουλίου.Κατά τη διάρκεια της συζήτησης, κυρίως όσον αφορά την εξεύρεση χώρων προσωρινής στέγασης προσφύγων, τόσο ο Περιφερειάρχης Δυτικής Ελλάδας Απόστολος Κατσιφάρας, όσο και οι Δήμαρχοι εξέφρασαν την βούλησή τους να υποστηρίξουν οικογένειες Σύρων προσφύγων εφόσον, αφενός αυτό ζητηθεί από την κυβέρνηση, η οποία έχει και την ευθύνη και τον πρωταρχικό λόγο επιλογής των σημείων που θα δημιουργηθούν αυτοί οι χώροι και αφετέρου επιτυγχάνεται κοινωνική συναίνεση και συνοχή.Παράλληλα στη σύσκεψη, μετά και την επίσημη εγκατάσταση Σύρων προσφύγων στη Μυρσίνη Π.Ε. Ηλείας, κατατέθηκε μία ακόμη πρόταση, η οποία έχει ιδιαίτερο ενδιαφέρον. Πρόκειται για τον χώρο πρώην ΚΑΦΚΑ – νυν ΚΕΦΙΑΠ (Κέντρο Φυσικής Ιατρικής και Αποκατάστασης) Αιτωλοακαρνανίας στην Αμφιλοχία, το οποίο διαθέτει τις απαραίτητες κτιριακές υποδομές και τον εξοπλισμό και με την ταυτόχρονη αναβάθμιση της λειτουργίας του μπορεί να φιλοξενήσει κυρίως πρόσφυγες με αναπηρία και χρόνιες παθήσεις, καθώς και μέλη των οικογενειών τους."Θα βρισκόμαστε σε διαρκή και στενή συνεργασία προκειμένου να βλέπουμε πως εξελίσσεται το ζήτημα, ενώ συχνά θα πραγματοποιούνται συναντήσεις, όταν χρειάζεται ώστε να δίνουμε λύσεις στα τυχόν προβλήματα που θα παρουσιάζονται" κατέληξε ο Περιφερειάρχης Απ. Κατσιφάρας.

loading...

Πώς ξεκίνησε το έθιμο της Πρωταπριλιάς.

Κάθε χρόνο την 1η Απριλίου αναβιώνει το έθιμο με τα αθώα ψέματα. Πρόκειται για μία παιγνιώδη συνήθεια των ανθρώπων, με παγκόσμια διάσταση.
Το έθιμο έλκει την καταγωγή του από τη Δύση και οι ρίζες του ανιχνεύονται στους αρχαίους Κέλτες, οι οποίοι συνήθισαν την Πρωταπριλιά που καλυτέρευε ο καιρός να βγαίνουν για ψάρεμα. Τις περισσότερες φορές γύριζαν με άδεια χέρια, αλλά οι ψεύτικες ιστορίες τους για μεγάλα ψάρια έδιναν κι έπαιρναν.
Τον Μεσαίωνα οι Γάλλοι γιόρταζαν την Πρωτοχρονιά την 1η Απριλίου, λόγω του Πάσχα. Το 1560 ή το 1564 ο βασιλιάς Κάρολος Θ’ μετέθεσε την αρχή του έτους από την 1η Απριλίου στην 1η Ιανουαρίου για να συμβαδίζει η χώρα του ημερολογιακά με τις άλλες χώρες. Η αλλαγή αυτή δημιούργησε προβλήματα στο λαό, καθώς ό,τι έχει σχέση με την οργάνωση του χρόνου δημιουργεί συναισθηματικές φορτίσεις και αντιδράσεις. Όσοι, λοιπόν, από τους υπηκόους του βασιλιά αποδέχτηκαν την ημερολογιακή αλλαγή πείραζαν εκείνους που συνέχιζαν να τηρούν την παλιά πρωτοχρονιά (1η Απριλίου), λέγοντάς τους περιπαικτικά ψέματα ή κάνοντάς τους ψεύτικα πρωτοχρονιάτικα δώρα, όπως αναφέρει το sansimera.gr.
Από τους Κέλτες και τους Γάλλους το έθιμο μεταλαμπαδεύτηκε σ’ όλο τον κόσμο, με προεξάρχουσες τις εφημερίδες στις αρχές του 20ου αιώνα και στη συνέχεια τα ηλεκτρονικά μέσα ενημέρωσης, που συχνά μεταδίδουν πολύ επιτυχημένες ειδήσεις – φάρσες. Με την εξάπλωση του Ίντερνετ, η Πρωταπριλιά έχει γίνει πλέον καθημερινή συνήθεια. Τα λεγόμενα «hoax» είναι οι πιο συνηθισμένες διαδικτυακές φάρσες. Πρόκειται για κατασκευασμένες ιστορίες με περίτεχνο τρόπο που μπορούν να ξεγελάσουν ακόμη κι ένα γνώστη του θέματος, το οποίο πραγματεύονται.
Στον ελληνικό χώρο το έθιμο πρέπει να ήταν γνωστό από την εποχή των Σταυροφοριών. Η συνήθεια να λένε ψέματα δεν είναι άγνωστη στην Ελλάδα. Μάλιστα, αποτελεί, όπως υποστηρίζει ο λαογράφος Γεώργιος Μέγας, συνήθη μηχανισμό στην προσπάθεια εξασφάλισης της επιτυχίας μιας μαγικής ενέργειας ή ενός δύσκολου έργου, βάσει της αντίληψης ότι η ψευδολογία ξεγελά και εμποδίζει τις βλαπτικές δυνάμεις. Και το ψέμα της Πρωταπριλιάς είναι «ένα σκόπιμο ξεγέλασμα των βλαπτικών δυνάμεων που θα εμπόδιζαν την αγροτική παραγωγή», σύμφωνα με το λαογράφο Δημήτριο Λουκάτο.
loading...
loading...