loading...

Τρίτη 7 Ιουνίου 2016

Περήφανος Έλληνας:Τρέξτε θα μας σώσουν για άλλη μια φορά.Η Ν.Δ. αναζητά ψηφοφόρους – στελέχη από την κεντροαριστερά με μεταρρυθμιστικό, εκσυγχρονιστικό, ευρωπαϊκό προφίλ.

«Εάν εμείς είμαστε σε στρατηγικό αδιέξοδο, τι να πει ο ΣΥΡΙΖΑ ή τι να πουν τα υπόλοιπα Κόμματα;» απαντά ο Κυριάκος Μητσοτάκης στις εσωκομματικές κριτικές για τις στρατηγικές του κόμματος
«Εγώ παρέλαβα μία Ν.Δ. η οποία είχε χάσει τις εκλογές με 7 μονάδες διαφορά. Και σήμερα είναι μπροστά στις δημοσκοπήσεις 8 με 10 μονάδες σε κάθε δημοσκόπηση» είναι η μόνιμη επωδός του Κυριάκου Μητσοτάκη στη σκιά των συζητήσεων για το εάν είναι η όχι η αξιωματική αντιπολίτευση σε στρατηγικό αδιέξοδο.
«Εάν εμείς είμαστε σε στρατηγικό αδιέξοδο, τι να πει ο ΣΥΡΙΖΑ ή τι να πουν τα υπόλοιπα Κόμματα;» διερωτήθηκε χθες, μιλώντας στο Ρ/Σ Σκάι και συμπλήρωσε, «δεν λέω ότι δεν υπάρχουν πάντα περιθώρια για βελτίωση και διόρθωση των αδυναμιών, αλλά αλίμονο αν είναι σε στρατηγικό αδιέξοδο η Ν.Δ. η οποία προηγείται με διψήφια ποσοστά σχεδόν στις δημοσκοπήσεις».
Αυτή η φράση του κ. Μητσοτάκη δεν ειπώθηκε τυχαία και αποτελεί μήνυμα σε διάφορες πλευρές της Ν.Δ. –και προς τμήμα των «καραμανλικών» – που ασκούν εσχάτως κριτική για πτυχές της στρατηγικής του κόμματος, ειδικά μετά την απομάκρυνση του σεναρίου για πρόωρες εκλογές ή μετά την πρόσφατη αποχώρηση της αξιωματικής αντιπολίτευσης από τη Βουλή, κατά τη συζήτηση για τη διάταξη της off shore. Ακόμη, θεωρείται δεδομένος ο κομματικός ανασχηματισμόςκαθώς ο κ. Μητσοτάκης κρίνει επιβεβλημένες πολλές αλλαγές στο σημερινό σχήμα.
Την ίδια στιγμή ο πρόεδρος της Ν.Δ. προχωρεί με μεγαλύτερη ένταση την αλίευση ψηφοφόρων και στελεχών από το λεγόμενο μεσαίο χώρο, τον οποίο όπως θεωρεί, δεν μπορεί να προσδοκά ο Πρωθυπουργός Αλέξης Τσίπρας, ότι θα προσελκύσει.
Στη σκιά της αναφοράς του πρώην Πρωθυπουργού Αντώνη Σαμαρά (συνέντευξη Real News) για συμπόρευση εκσυγχρονιστών και μεταρρυθμιστών πολιτικών, όπως π.χ. η Άννα Διαμαντοπούλου, ο Ανδρέας Λοβέρδοςκαι ο Γιάννης Μανιάτης, με τη Ν.Δ. ο κ. Μητσοτάκης αποφεύγει να αναφερθεί ονομαστικά σε πρόσωπα.
Για την ηγεσία της Ν.Δ. προέχει σε αυτό το στάδιο η προσέλκυση πολιτών από το λεγόμενο μεσαίο χώρο που δεν είχαν φθαρεί πολιτικά το προηγούμενο διάστημα με θέσεις ευθύνης στο ΠαΣοΚ και δεν έχουν αρνητικό πρόσημο.
Κυρίως αυτό που ενδιαφέρει τη σημερινή ηγετική ομάδα της Ν.Δ. είναι να συμπορευτούν με την αξιωματική αντιπολίτευση πρόσωπα που προέρχονται από το κέντρο ή την κεντροαριστερά, έχουν μεταρρυθμιστικό, εκσυγχρονιστικό και ευρωπαϊκό προφίλ. Η προσπάθεια αυτή τη στιγμή επικεντρώνεται στην περιφέρεια και σε πρόσωπα που, όπως λένε, «έχουν να πουν κάτι στην τοπική κοινωνία, δεν είναι φθαρμένα, έχουν θετικό πρόσημο και αποτελούν αξιόπιστες επιλογές λόγω της συνολικής τους παρουσίας».
Και όπως λέει και ο ίδιος ο κ. Μητσοτάκης ο στόχος της Ν.Δ. είναι να γίνει το αποκούμπι των πολιτών «που κατ΄ εξοχήν δουλεύουν στην ιδιωτική οικονομία, που ξυπνάνε νωρίς, που παλεύουν, που έχουν μια υγιή σχέση με την επιχειρηματικότητα είτε είναι εργαζόμενοι στον ιδιωτικό τομέα είτε είναι οι ίδιοι μικροί και πιο μεσαίοι επιχειρηματίες».
Σε αυτό το κλίμα έχει ενδιαφέρον και η εκδήλωση του Ινστιτούτου Δημοκρατίας Κωνσταντίνος Καραμανλής αύριο, όπου θα παρευρεθούν και θα μιλήσουν με θέμα την απασχόληση, ο κ. Λοβέρδος από τη Δημοκρατική Συμπαράταξη και ο Ιάσων Φωτήλας από το Ποτάμι.
Βέβαια, από τη Συγγρού, διαμηνύουν ότι δεν τους αφορά η συζήτηση για μετεγγραφές εν ενεργεία βουλευτών άλλων κομμάτων και εμμένουν στη γραμμή, ότι η Ν.Δ. εκφράζει τις «πραγματικές μεταρρυθμιστικές δυνάμεις του τόπου» και η νέα πραγματική διαχωριστική γραμμή είναι μεταξύ μεταρρυθμιστών και λαϊκιστών και όχι μεταξύ δεξιάς και αριστεράς».
Παράλληλα, ο κ. Μητσοτάκης, εν μέσω των συζητήσεων της κυβέρνησης για την αλλαγή του εκλογικού νόμου, τάσσεται υπέρ της ενισχυμένης αναλογικής και κατηγορεί τον Πρωθυπουργό ότι κάνει ότι και ο Αγαμέμνων Κουτσόγιωργας το 1988, δηλ. επιχειρεί να αλλάξεις το εκλογικό σύστημα γιατί βλέπει ότι θα χάσει τις επόμενες εκλογές.
Επίσης, θα προχωρήσει στην κατάθεση προτάσεων για τη συνταγματική αναθεώρηση, ένα θέμα που άνοιξε, όπως λένε στη Συγγρού, πρώτος ο πρόεδρος της Ν.Δ., ενώ ήδη η επιτροπή του κόμματος, υπό τον Κώστα Τασούλα, προχωρά στην επεξεργασία των θέσεών της, ενώ οι βασικοί άξονες έχουν δοθεί στη δημοσιότητα.
Την ίδια στιγμή, και ενώ στο παρασκήνιο υπάρχει ψυχρό κλίμα μεταξύ των «καραμανλικών» και «σαμαρικών», αλλά και των πρώτων με τη σημερινή ηγετική ομάδα, η Ν.Δ. προσπαθεί να καλύψει και τα νώτα της στα δεξιά, αφού ήδη κάνουν αισθητή την παρουσία τους, η Εθνική Ενότητα, το κόμμα των Γιώργου Καρατζαφέρη και Τάκη Μπαλτάκου και η Νέα Δεξιά του Φαήλου Κρανιδιώτη.
Δεν ήταν τυχαία η κίνησή μιας ομάδας 13 βουλευτών (Σάββας Αναστασιάδης, Άδωνις Γεωργιάδης, Γιάννης Αντωνιάδης, Φωτεινή Αραμπατζή, Απόστολος Βεσυρόπουλος, Σοφία Βούλτεψη, Αναστάσιος Δημοσχάκης, Γιώργος Κασαπίδης, Θόδωρος Καράογλου, Σίμος Κεδίκογλου, Δημήτρης Κυριαζίδης, Βασίλης Οικονόμου και Μάξιμος Χαρακόπουλος) να στείλουν, στη σκιά της απόφασης της Γερμανικής Βουλής να αναγνωρίσει την γενοκτονία των Αρμενίων, επιστολή στον Πρωθυπουργό και να ζητήσουν την αποπομπή του υπουργού Παιδείας Νίκου Φίλη από την κυβέρνηση, χαρακτηρίζοντάς τον «αρνητή εθνομηδενιστή», θυμίζοντας τις παλαιότερες δηλώσεις του.
loading...

Νέα επίθεση του Αμβρόσιου στον Φίλη: Είναι αδίστακτος, υπερόπτης, κομπλεξικός.

Νέα επίθεση κατά του υπουργού Παιδείας Νίκου Φίλη εξαπολύει μέσα από το προσωπικό του blog ο Μητροπολίτης Καλαβρύτων και Αιγιαλείας Αμβρόσιος. «Είναι αδίστακτος, υπερόπτης, κομπλεξικός, καταστροφικός, και γι’ αυτό και επικίνδυνος! Τώρα πια είναι και ….καταραμένος!» αναφέρει μεταξύ άλλων.

Αναλυτικά η ανάρτησή του
ΝΙΚ. ΦΙΛΗΣ
ΕΝΑΣ ΠΡΟΒΛΗΜΑΤΙΚΟΣ ΑΝΘΡΩΠΟΣ!
Για τον κ. Νικόλαο Φίλη δεν έχουμε την καλύτερη ιδέα! Είναι αδίστακτος, υπερόπτης, κομπλεξικός, καταστροφικός, και γι’ αυτό και επικίνδυνος! Τώρα πια είναι και ….καταραμένος!  Ως εκ τούτου, λοιπόν, δεν μπορούμε να αντιληφθούμε πως τα Μέλη της Ακαδημίας Αθηνών, οι Πανεπιστημιακοί Καθηγηταί, γενικώς δε η πνευματική Ελίτ της Χώρας μας, επαναλαμβάνουμε, δεν μπορούμε να αντιληφθούμε πως όλοι αυτοί ανέχονται σαν Προϊστάμενό τους ένα πρόσωπο, το οποίο δεν έχει λάβει ανώτερη μόρφωση με σπουδές σε κάποια Πανεπιστημιακή Σχολή! Τον θεωρούν άραγε κατάλληλον για το υψηλό πόστο; Δεν βλέπουν τήν καταστροφική πορεία της Παιδείας;
Από την άλλη πλευρά δεν μπορούμε να ανεχθούμε την γελοιοποίηση, την οποία επιχειρούν μερικοί για τον Υπουργό Παιδείας και την οποία θα απολαύσετε παρακάτω! Οπωσδήποτε κατέχει ένα Υπουργικό θώκο και ως εκ τούτου  οφείλουμε σεβασμό άν όχι προς το Πρόσωπο, τουλάχιστον προς το Αξίωμα, το οποίον φέρει!
Ο ταλαίπωρος αυτός άνθρωπος είναι αρνητής της Ορθοδόξου πίστεως. Αφού υπηρέτησε στην Εκκλησία ως νεωκόρος και ως ιεροψάλτης, αφού δηλ. ετράφη από την Μητέρα Εκκλησία, τώρα εχθρεύεται την Εκκλησία και την πολεμάει! Μεταξύ πολλών άλλων θέλει να μεταλλάξει το μάθημα των Θρησκευτικών σε μάθημα Θρησκειολογίας! Θέλει επίσης να παύση ό στοιχειώδης πια σήμερα εκκλησιασμός των μαθητών, να σταματήσει η πρωινή προσευχή στα Δημόσια Σχολεία, να παύσουν οι Μαθητικές παρελάσεις, να μη διδάσκονται τα αρχαία ελληνικά… Πόσα άλλα θα ακόμη θα ακούσωμε; Είναι ανατρεπτικός! Είναι άθρησκος! Είναι άπατρις! Τό μόνο, για το οποίο ενδιαφέρεται, είναι να προωθήσει την αριστερή, την αθεϊστική, κουλτούρα του.
__________Γι’ αυτό και μόνο το λόγο αυτο-εξευτελίζεται! Κάθε μέρα χάνει από τό κύρος του! Όλο και περισσότεροι τον «ξεφωνίζουν»! Ιδού ένα μικρό απάνθισμα από τον ημερήσιο Τύπο:
  • «Όταν ο Υπουργός Παιδείας προάγει το ταξικό bullying», γράφουν (‘Αποψη, 4/06, σελ. 7/21).
  • «Είδα τον Φίλη ως Λούθηρο» γράφει ειρωνικά η «Καθημερινή» (4/06).
  • «…Είναι απόβλητος από τήν Ελλάδα και την πολιτισμένη ανθρωπότητα», γράφει ο κ. Κωνστ. Ν. Τράκας, Αντιπρόεδρος του Ελεγκτικού Συνεδρίου ε.τ., ( ΕΣΤΙΑ, 3/06, σελ. 8).
  • Η Ιερά Σύνοδος «….κατηγορεί τον κ. Φίλη ότι, με τις δηλώσεις του, παραπλανά τον Ελληνικό Λαό» (ΕΣΤΙΑ, 3/06, σελ. 3).
  • «Κεραυνοί από την Εκκλησία κατά του Φίλη!», διαβάζουμε στην εφημερίδα «ΔΗΜΟΚΡΑΤΙΑ» (3/06, σελ. 16) και συνεχίζει:«Η Διαρκής Ιερά Σύνοδο εξέδωσε χθες ηχηρή απάντηση στις «επιθέσεις εναντίον του μαθήματος των Θρησκευτικών» »
  • «Ο Υπουργός Παιδείας Νίκος Φίλης άρχισε τη διάλυση του σχολείου. Μειώνει τον χρόνο παράδοσης (των αρχαίων ελληνικών) στο Γυμνάσιο» (Δημοκρατία, 4/06, σελ. 16).
  • «Δεν μπορεί να κοπεί η ρίζα της παγκόσμιας σκέψης», αντιτείνουν στον κ. Φίλη Πανεπιστημιακοί της Κλασσικής Φιλολογίας του Εθνικού καί Καποδιστριακού Πανεπιστημίου «βλ. Πελοπόννησος των Πατρών, 5/06, σελ. 15).
  • Και αστοιχείωτος ο κ. Φίλης; «Δυστυχώς, για ακόμη μία φορά, οι αστοιχείωτοι που καθορίζουν τι πρέπει να διδάσκεται και τι όχι στο σχολείο, σκέφτονται με όρους ιδεολογικούς  και πολιτικούς», γράφει ο κ. Τάκης Θεοδωρόπουλος (Καθημερινή, 5/06, σελ. 21).
  • «Κάτω τα ξερά σας! Να σημειωθεί πως η αμάθεια και η εμπάθεια αποτελούν, εν Ελλάδι, το καλύτερο πιστοποιητικό για να μεταμφιεστεί κάποιος σε Υπουργό Παιδείας», γράφει ο κ. Νικος Καραβέλος, Δικηγόρος και Συγγραφεύς (ΤΟ ΠΑΡΟΝ, 5/06, σελ. 12).
  • «Σε άλλα μέρη αποκρούουν ακόμα και με διαδηλώσεις κάθε απόπειρα κατάργησης της ελληνικής και της λατινικής γλώσσας. Εδώ σιγή! Την ίδια ώρα, που ένας κενόμυαλος και βάρβαρος Υπουργός Παιδείας, αυτοαποκαλούμενος και αρχαιολάτρης, στηλιτεύει τη διδασκαλία των Αρχαίων Ελληνικών στα Γυμνάσια, αποκαλώντας τα «παρά φύσιν»(ένθ. ανωτ.)
  • «Φαίνεται, ότι εκεί στο Υπουργείο Παιδείας τρελάθηκαν. Πήραν τον κασμά και γκρεμίζουν ό,τι βρουν μπροστά τους», γράφει η εφημερίδα ΤΟ ΠΑΡΟΝ με τίτλο «Σκουπόσκυλο τους χρειάζεται» (5/06, σελ. 3). Και κάπου αλλού προσθέτει:
  • «Μπάχαλο έχουν κάνει τον χώρο της Παιδείας ο αρμόδιος Υπουργός  και ο κ. Λιάκος με τον Παιδαγωγικό Κώδικα δημοκρατικού Ανθρωπισμού, που επεξεργάζονται…» (ενθ. ανωτ. σελ. 4)
  • ΣΥΜΠΕΡΑΣΜΑ: «Μήπως είναι ώρα, Αλέξη, να πάρεις κανένα σκουπόξυλο και να σαρώσεις από δω κι από κει;», διερωτώνται οι παράγοντες της Εφημερίδος ΤΟ ΠΑΡΟΝ (5/06, σελ. 3).
  • «Νά ξεσηκωθούμε όλοι για τη διάλυση της Παιδείας», κραυγάζει λέγει ο Σύλλογος Δασκάλων και Νηπιαγωγών Πάτρας (ενθ. ανωτ. 4/06, σελ. 6). «Διαπράττονται εγκλήματα σε βάρος της Παιδείας», συμπληρώνει!
  • «Η Αρχαία Ελληνική δεν είναι «νεκρή» γλώσσα» (ένθ. ανωτ. 5/06, σελ. 15).
  • Τέλος η εφημερίδα «ΚΑΘΗΜΕΡΙΝΗ» στη δεύτερη σελίδα της και με τίτλο   «ΤΑ ΣΑΒΒΑΤΙΑΤΙΚΑ» έχει βάλει τον κ. Φίλη να ομιλεί από ένα βήμα με φόντο μια τοιχογραφία με εικόνες Αγίων, έχει δε θέσει ως λεζάντα τα ειρωνικά λόγια:
«Ξεχειλίζει αγιοσύνη ….»!
Ποιός; Μα ποιός άλλος; Ο Υπουργός κ. Φίλης (4/06, σελ. 2).
  • Ακόμη και στο Υπουργικό Συμβούλιο τον επήραν «στο ψιλό γαζί», όπως λέμε συνήθως! «Τον έλεγαν «Πρίγκιπα» στο Υπουργικό! Στο ….δούλεμα πήραν τον Νίκο Φίλη συνάδελφοί του χθες στο Υπουργικό Συμβούλιο, που συνεδρίασε υπό την προεδρεία του Πρωθυπουργού….Τον υποδέχθηκαν με την προσφώνηση «πρίγκιπα», ύστερα από το σάλο που προκάλεσαν τα σχέδια …για απαγόρευση των λέξεων «πριγκίπισσα» και  «βασιλόπουλο» από γονείς για τα παιδιά τους. Το κάζο που υπέστη… και τα γέλια που ακολούθησαν δεν φάνηκε πάντως να τον ενοχλούν…»  (Εφημ. «Δημοκρατία» , 3/06, σελ. 16).
Έπειτα από τα παραπάνω εισαγωγικά σας παρουσιάζουμε  ένα δημοσίευμα, διά του οποίου γελοιοποιείται ο κ. Φίλης. Προέρχεται από ιστότοπο μεγάλης επισκεψιμότητος. Ας μη υπερβαίνουμε τα όρια, ακόμη και όταν πρόκειται να γράψουμε για ένα φαιδρό πρόσωπο, άθεο, ανιστόρητο και αυτό-εξευτελιζόμενο ημέρα με την ημέρα όλο και περισσότερο! Εμείς, ναι, τον καταρασθήκαμε για τις αθεϊστικές πράξεις και αποφάσεις του, αλλά ουδέποτε τον ειρωνευθήκαμε! Η εκφρασθείσα κατάρα μας ήταν έκφραση μιας πνευματικής ποινής, μιά τιμωρία, όχι όμως μια ειρωνεία!
Ως προς τον Υπουργό κ. Φίλη, αυτό που τον εκθέτει δεν είναι η έλλειψη πτυχίου! Η έλλειψη αυτογνωσίας είναι αυτό, διά του οποίου κάθε ημέρα όλο και περισσότερο αυτο-γελοιοποιείται! Αν είχε λίγο φιλότιμο μέσα του, μετά την Απόφαση της Γερμανικής Βουλής για την «γενοκτονία των Αρμενίων», όφειλε να παραιτηθεί αμέσως από τον Υπουργικό του θώκο και να εξαφανισθεί από προσώπου της γης!
Αίγιον, 6 Ιουνίου 2016
+ Ο ΚΑΛΑΒΡΥΤΩΝ ΚΑΙ ΑΙΓΙΑΛΕΙΑΣ ΑΜΒΡΟΣΙΟΣ
loading...

Μετά το ΚΟΡΑΝΙ στην Αγία Σοφία η Ρωσία ετοιμάζει ΤΟ ΜΕΓΑΛΟ ΧΤΥΠΗΜΑ!

Έξαλλη είναι η Ρωσία με την απόφαση της Τουρκίας, να διαβαστεί το Κοράνι στην Αγία Σοφία, όπως μεταδίδουν τα Ρωσικά ΜΜΕ.

Η Μόσχα θεωρεί την νέα ενέργεια της Τουρκία, ως υπόλειμμα της Οθωμανικής Κυριαρχίας, που προσβάλει τον Χριστιανισμό και για αυτό πολλοί αναλυτές υποστηρίζουν ότι θα αντιδράσει αναλόγως. 

Βέβαια αντίστοιχες ήταν και οι δηλώσεις του υπουργού Εξωτερικών της Ρωσίας, Σεργκέι Λαβρόφ, ο οποίος με αφορμή την αναγνώριση της γενοκτονίας των Αρμενίων από το Γερμανικό Κοινοβούλιο, δήλωσε τα εξής: «η υπερφίαλη εξωτερική πολιτική της Τουρκίας τα τελευταία χρόνια με τις ατελείωτες προκλήσεις της οδηγεί αυτή την χώρα σε οριστική διάλυση».

Ο κ. Λαβρόφ επιτέθηκε για πρώτη φορά τόσο σκληρά στην Τουρκία, καθώς σχολίασε πως έρχεται το τέλος της!

Βέβαια αναφέρθηκε και στην Γερμανία, για την οποία είπε ότι με την νέα της απόφαση, έρχεται πιο κοντά στην Ρωσία. 

Πλέον αναμένουμε τις εξελίξεις και τις αντιδράσεις Μόσχας-Άγκυρας…

voicenews.gr
loading...

ΕΙΣΤΕ ΒΕΒΑΙΟΙ ΠΩΣ ΕΙΜΑΣΤΕ ….ΦΤΩΧΟΙ??? Πάρτε βαθιά ανάσα και διαβάστε!!!!!

Πάρτε βαθιά ανάσα και διαβάστε!!!!!
1. Είμαστε μια χώρα που ελέγχει μια χερσαία και θαλάσσια έκταση όση είναι η Γερμανία και η
Αυστρία μαζί (450.000 τετρ. χιλιόμετρα), αφού εκτεινόμαστε από την Αδριατική ως τις ακτές του Λιβάνου (περιλαμβανομένης της Κύπρου μας) και από το τριεθνές στονΈβρο ως ανοιχτά της Λιβύης. Θέλεις ΔΥO ώρες ταξίδι με το αεροπλάνο για να πας από το πιο δυτικό (Κέρκυρα) στο πιο ανατολικό άκρο του Ελλαδικού χώρου (Λάρνακα).Σαν να πετάς δηλαδή από τις Βρυξέλλες προς τη Μασσαλία.
2. Στον κόσμο ζουν συνολικά 17.000.000 Ελλαδίτες, Κύπριοι, Βορειοηπειρώτες, Κωνσταντινουπολίτες, Ίμβριοι, Τενέδιοι κλπ.
3. Είμαστε 2οι στον κόσμο σε καταθέσεις στην Ελβετία.4. Δεχόμαστε 16.000.000 τουρίστες τον χρόνο και διαθέτουμε μια σημαντική τουριστική βιομηχανία.5. Έχουμε τρία πολύ μεγάλα ναυπηγεία που κατασκευάζουν κάθε είδος πλοίου .6. Έχουμε βιομηχανίες αμαξωμάτων που κατασκευάζουν βαρέα φορτηγά, λεωφορεία, τρόλεϊ, βαγόνια τραίνων, επικαθήμενα, μπετονιέρες, βυτία κλπ.7. Διαθέτουμε 2.400 υπερδεξαμενόπλοια και μεγάλα φορτηγά πλοία είμαστε έτσι 1οι στον κόσμο στην εμπορική ναυτιλία, ενώ άλλα 1.500 τεράστια τάνκερ και φορτηγά έχουν οι Κύπριοι πλοιοκτήτες -5οι στον κόσμο.8. Είμαστε 2οι παγκοσμίως στο πρόβειο γάλα, 3οι στις ελιές, 3οι παγκοσμίως στον κρόκο, στα ακτινίδια, στα ροδάκινα.9. Είμαστε 1οι στον κόσμο σε νικέλιο, 1οι σε λευκόλιθο, 1οι στον κόσμο σε υδρομαγνησίτη, 1οι στον κόσμο σε περλίτη, (1.600.000 τόννοι), 2οι παγκοσμίως σε μπετονίτη (1.500.000 τόννοι), 1οι στην ΕΕ σε βωξίτη (2.174.000 τόννοι), 1οι και σε χρωμίτη, 1οι και σε ψευδάργυρο, 1οι και σε αλουμίνα.10. Έχουμε την 2η καλύτερη Πολεμική Αεροπορία στο ΝΑΤΟ (μετά τις ΗΠΑ, ενώ οι Τούρκοι είναι προτελευταίοι), ενώ έχουμε και το 2ο καλύτερο Πολεμικό Ναυτικό στο ΝΑΤΟ, με την Τουρκία να είναι Τ11. Έχουμε νοτίως της Κρήτης 175 δισεκατομμύρια βαρέλια πετρέλαιο, το 3ο μεγαλύτερο κοίτασμα παγκοσμίως. Εντωμεταξύ ο χρυσός που υπάρχει στην Θράκη μας αξίζει 38 δις ευρώ. Έχουμε εκεί, στην Μακεδονία και την Θράκη , τα 3 μεγαλύτερα κοιτάσματα χρυσού της Ευρώπης. Η αξία του πετρελαίου και του αερίου μας είναι – κρατηθείτε – 10 ΤΡΙΣΕΚΑΤΟΜΜΥΡΙΑ ΔΟΛΛΑΡΙΑ !όπως αναφέρει το Γεωλογικό Ινστιτούτο των ΗΠΑ, το ΥΣΓΣ.
loading...

ΕΛΛΗΝΙΚΗ ΟΙΚΟΝΟΜΙΑ Εκδίδεται σήμερα η υπουργική απόφαση για το νέο εφάπαξ.

Ανοίγει ο δρόμος για την πληρωμή των 62.000 εφάπαξ που εκκρεμούν σχεδόν τρία χρόνια σε δημόσιο και ιδιωτικό τομέα.Σύμφωνα με το «Εθνος» η υπουργική απόφαση υπεγράφη χθες κι εκδίδεται -εκτός απροόπτου- σήμερα.
Με τη συγκεκριμένη απόφαση καθορίζονται οι επιμέρους λεπτομέρειες για τον υπολογισμό του βοηθήματος, βάσει και των αριθμητικών τύπων του πρόσφατα ψηφισθέντος νόμου 4387. Με τον νέο τρόπο υπολογισμού θα πληρωθούν όσοι αποχώρησαν από 1.9.2013.
Για τον χρόνο ασφάλισης μέχρι 1/1/2014 και μετά το ποσό του εφάπαξ ισούται με το ποσό των εισφορών. Για τον χρόνο ασφάλισης πριν από την 1/1/2013, το ποσό αποτελείται από δύο τμήματα και προκύπτει από μαθηματικό τύπο... για δυνατούς λύτες.
Μέχρι 31/12/2013 για μισθωτούς Δημοσίου και Ιδιωτικού τομέα με εισφορά 4%, το εφάπαξ υπολογίζεται στο 60% των αποδοχών επί το δεκαδικό του αριθμού των ετών ασφάλισης ως την παραπάνω ημερομηνία. Οι αποδοχές υπολογίζονται στον μέσο όρο της τελευταίας πενταετίας.
Για τους αυτοαπασχολούμενους με εισφορά 4% ισχύουν όλα τα παραπάνω, όμως ως αποδοχές υπολογίζεται ο μέσος όρος των ασφαλιστικών εισφορών κατηγοριών ασφάλισης επί των οποίων επιβλήθηκαν οι εισφορές την τελευταία πενταετία ως 31/12/2013.
Αυτό είναι το νέο εφάπαξ του Δημοσίου
Κατηγορία εκπαίδευσης    -      Έτη ασφάλισης    -     Νέο ποσό
ΠΕ                                       35                           33.973 ευρώ
ΠΕ                                       30                           27.540 ευρώ
ΠΕ                                       25                           21.255 ευρώ
ΔΕ                                       35                           28.774 ευρώ
ΔΕ                                       30                           23.306 ευρώ
ΔΕ                                       25                           17.985 ευρώ
ΥΕ                                       35                           24.637 ευρώ
ΥΕ                                       30                           19.951 ευρώ
ΥΕ                                       25                           15.405 ευρώ
Το νέο εφάπαξ στο Δημόσιο είναι μειωμένο από 15% ως 18%. Σε ό,τι αφορά υπαλλήλους της ΔΕΗ ΔΕΗ +0,62%, των δήμων και τους ξενοδοχοϋπάλληλους του ιδιωτικού τομέα, το εφάπαξ μειώνεται από 18% ως 20%. Αντίθετα αυξημένο κατά 5% ως και 10% είναι το ποσό του εφάπαξ για τους εμποροϋπάλληλους.
- See more at: http://www.pronews.gr/portal/20160607/economy/elliniki-oikonomia/3/ekdidetai-simera-i-ypoyrgiki-apofasi-gia-neo-efapax#sthash.33J8e7ws.dpuf
Πηγή.

loading...

Όπως διαμέλισαν τη Γιουγκοσλαβία, το ίδιο θα κάνουν και με μας…

Η Ελλάδα είναι ήδη εκτός της Ζώνης Σένγκεν. Είναι η μοναδική μέλος της Ευρωζώνης που έχει δεχθεί τόσο μεγάλες ταπεινώσεις και τέτοιους εξευτελισμούς! Επί ημερών Τσίπρα, συντελούνται οι μεγαλύτερες καταστροφές που συνέβησαν τα πέτρινα-μνημονιακά χρόνια…
Του ΓΙΩΡΓΟΥ ΤΡΑΓΚΑ
Φωνάζω έξι ολόκληρα χρόνια ότι οι Γερμανοί είναι αποδεδειγμένα εχθροί μας και παίζουν διπλό παιχνίδι σε βάρος της Ελλά­δος, προκειμένου να την αποδυναμώσουν και να τη διαλύσουν, όπως έκαναν και με τη Γιουγκοσλαβία. Έχουν βρει τώρα μεγά­λη ευκαιρία, με τον Τσίπρα στο Μαξίμου, ώστε να προωθήσουν όλα τα σχέδιά τους για την περιοχή μας. Ο Αλέξης φαντάζει στα μά­τια πολλών Ευρωπαίων ηγετών όπως ο Μιλόσεβιτς και άλλοι Σέρβοι κομμουνιστές την εποχή του διαμελισμού της Ομοσπονδιακής Γιουγκοσλαβίας. Από το Βερολίνο «παίζεται» ακριβώς το ίδιο παιχνίδι, όπως εκείνο που έστησε ο τότε Γερμανός υπουργός Εξωτερι­κών Χανς Ντίτριχ Γκένσερ.Οι περίφημοι εταίροι μας, αξιοποιώντας πλή­ρως το πολιτικό και ανθρώπινο προφίλ του σημερινού Έλληνα πρωθυπουργού και κρα­τώντας πολλούς απόρρητους φακέλους για στελέχη της ελληνικής πολιτικής σκηνής, έστρεψαν σταδιακά με την πλέον βρώμικη προπαγάνδα όλους τους Ευρωπαίους εναν­τίον της πατρίδας μας. Πρώτα με την υπόθεση του χρέους και έπειτα για τη δήθεν ανικανότη­τα αναχαίτισης του πελώριου προσφυγικού κύματος από τη Μέση Ανατολή.
Ξεκίνησαν την προπαγάνδα με τους «τεμπέ­ληδες» και «φοροφυγάδες» Έλληνες, που δεν μπορούν να υλοποιήσουν τις μαγικές μεταρ­ρυθμίσεις του κυρίου Σόιμπλε και του ΔΝΤ και συνέχισαν χύνοντας δηλητήριο σε όλους τους ευρωπαϊκούς λαούς, ότι εμείς ευθυνόμαστε «που κατακλύζονται οι πολιτισμένες κοι­νωνίες τους από τη δυστυχία των προσφύγων και κυρίως από την επικινδυνότητα ανέλεγ­κτων και υπόπτων ατόμων που μπορεί να ανή­κουν στο “Ισλαμικό Χαλιφάτο» και να είναι εν δυνάμει τρομοκράτες».
Έτσι, απομόνωσαν πλήρως τη χώρα μας και τη μετέτρεψαν σε χωματερή χιλιάδων δυστυ­χισμένων ανθρώπων, που η ισοπεδωμένη οικονομικά Ελλάδα δεν μπορεί ούτε να θρέ­ψει ούτε να περιθάλψει. Έδωσαν ή πρόκειται σύντομα να δώσουν ένα βουνό λεφτά στην Τουρκία ενώ, συγχρόνως, οι Γερμανοί τής επέτρεψαν να «σουλατσάρει» στα ελληνικά χωρικά ύδατα με το πρόσχημα ότι το ΝΑΤΟ θα αναχαιτίσει τις ροές των προσφύγων και θα τις εηαναπροωθεί στην Τουρκία. Δεν υπάρχει μεγαλύτερο ψέμα. Αυτό το πρόβλημα η Άγκυρα, αν ήθελε να το λύσει, θα το είχε κά­νει σε 24 ώρες, διαλύοντας όλα τα δίκτυα διακινητών κατά μήκος των ακτών της. Το φασι­στικό καθεστώς του Ερντογάν έβγαλε και βγά­ζει δισεκατομμύρια από τη διακίνηση των προσφύγων και πρόκειται να εισπράξει πολλά δισ. ευρώ για να κρατήσει, όπως λένε στην Τουρκία, τους μισούς από τους μετανάστες που προωθούνται στα ελληνικά νησιά.
Τώρα κατάλαβαν πολιτικοί και δημοσιογρά­φοι ότι το Βερολίνο παίζει διπλό παιχνίδι. Τώ­ρα αντιλήφθηκαν ακόμη και οι «πολύ μνημονιακοί» στην Αθήνα το δηλητηριώδες και θα­νατηφόρο, για το Έθνος μας, σενάριο της γερ­μανικής κυβέρνησης. Τόσο ο Τουσκ όσο και η κυρία Μέρκελ ευχαρίστησαν τα ευρωπαϊκά κράτη που όρθωσαν φράχτες και έκλεισαν τα σύνορά τους με την Ελλάδα. Ακόμη και ο «φί­λος» μας, ο Ιταλός πρωθυπουργός Ρέντσι, έστειλε αστυνομικούς-καραμπινιέρους στα ελληνοαλβανικά σύνορα για να «σφραγιστούν καλύτερα»!
Για να μην περάσει ούτε ένας μετανάστης και ξεφύγει προς την Ευρώπη μέσω Αλβανίας ή Ιταλίας. Το ίδιο έκαναν και οι Βούλγαροι, ενώ ο Σκοπιανός πρόεδρος είπε κάτι που είναι -δυ­στυχώς- πολύ μεγάλη αλήθεια: «Κανείς στην Ευρώπη δεν θέλει τον Τσίπρα και δεν συμπα­θεί τους Έλληνες». Ο πρωθυπουργός κατάφερε να απομονωθούμε πλήρως από όλον τον πλανήτη! Μαθαίνω ότι είναι θέμα ημερών ή εβδομάδων να ανακοινώσουν ή να αφήσουν να διαρρεύσει ότι επί ημερών Αλέξη Τσίπρα και ΣΥΡΙΖΑ – ΑΝ.ΕΛ. πέρασαν χιλιάδες ύπο­πτοι (πολλοί από τους οποίους πιστεύουν ότι ήταν τζιχαντιστές) στην Ευρώπη. Οι Σκοπια­νοί υποστηρίζουν ότι έχουν στα χέρια τους στοιχεία από 9.000 ύποπτα και πλαστά διαβα­τήρια, τα οποία δόθηκαν εδώ, στην Αθήνα!
Η Ελλάδα είναι ήδη εκτός της Ζώνης Σένγκεν. Είναι η μοναδική χώρα-μέλος της Ευρωζώνης που έχει δεχθεί τόσο μεγάλες τα­πεινώσεις και τέτοιους εξευτελισμούς. Επί ημερών Τσίπρα, συντελούνται οι μεγαλύτερες καταστροφές που συνέβησαν τα πέτρινα- μνημονιακά χρόνια. Οι Γερμανοί δεν θα στα­ματήσουν εδώ. Ήδη, παράλληλα με τις κινή­σεις και τις απαιτήσεις των Τούρκων, έχουν βάλει το περίφημο κουαρτέτο να ζητάει κατώ­τερη σύνταξη ύψους 180 ευρώ! Δηλαδή, το Βερολίνο θέλει να κάνουμε χαρακίρι, αποδε­χόμενοι εξευτελιστική διαβίωση για μεγάλο μέρος του πληθυσμού μας. Μην έχετε καμία αυταπάτη. Όσοι συνεργάζονται ή αποδέχον­ται όλα αυτά που ζητάνε οι δήθεν αλληλέγγυοι εταίροι μας είναι συναυτουργοί σε εγκλήματα κατά της ανθρωπότητας. Οι υπακούοντες σε ενέργειες οι οποίες μειώνουν την εθνική άμυ­να, τη διπλωματική ισχύ της χώρας, που υπο­νομεύουν την κρατική οντότητα και την εδαφι­κή κυριαρχία είναι αναμφισβήτητα πιόνια των ξένων και δωσίλογοι. Δεν έχει σημασία αν σήμερα ανήκουν στην Αριστερά, χθες στη Δε­ξιά και αύριο πάλι στπ Δεξιά. Δεν έχει καμία σημασία αν έχουν ως επιχείρημα ότι «πρέπει να παραμείνουμε στην Ευρωζώνη για να μην πτωχεύσουμε».
Όσοι τα λένε γνωρίζουν ότι η οικονομία της χώρας είναι κλινικά νεκρή και πως οι Γερμα­νοί επιβουλεύονται ολοφάνερα, πλέον, την εδαφική ακεραιότητά της. Όσοι πιστεύουν ότι αυτό δεν συμβαίνει ή είναι εκτός πραγματικό­τητας ή είναι συνεργοί των δυνάμεων κατοχής!
loading...

ΕΙΔΗΣΗ – ΣΟΚ! Ξεκίνησε το ΤΣΙΠάρισμα! Ζούμε τα έσχατα χρόνια… (BINTEO)

Ξεκίνησε το τσιπάρισμα στην χώρα του Πάπα. Σημεία των καιρών… Ζούμε τα έσχατα χρόνια!







Δείτε το βίντεο:

loading...

ΟΡΘΟΔΟΞΙΑ ΤΟ ΚΟΡΑΝΙ ΔΙΑΒΑΖΕΤΑΙ ΚΑΙ ΠΑΛΙ ΜΕΣΑ ΣΤΟ ΣΥΜΒΟΛΟ ΤΗΣ ΟΡΘΟΔΟΞΙΑΣ Τζαμί και πάλι η Αγία Σοφία! - Τελέστηκε ισλαμική λειτουργία για πρώτη φορά μετά το ... 1934.

του Θεόφραστου Ανδρεόπουλου
Η Αγκυρα προχώρησε τελικά στην ιερόσυλη πράξη κατά της Ορθοδοξίας, και για πρώτη φορά από το 1934 ιμάμηδες ανάγνωσαν χθες βράδυ εντός του ναού της Αγίας Σοφίας, στην πρώτη αφιερωματική στο Ραμαζάνι εκπομπή του κρατικού TRT Diyanet, στίχους του Κορανίου κατά τη διάρκεια του πρωινού γεύματος πριν τη νηστεία (sahur), μμετατρέποντας έτσι το Στολίδι της Ορθοδοξίας σε τέμενος.
 
Βάσει του ισλαμικού τελετουργικού ο χώρος θεωρείται πλέον τζαμί...
 
Την πρόθεση του Ρ.Τ.Ερντογάν να μετατρέψει την Αγία Σοφία σε τζαμί κατά την διάρκεια του Ραμαζανιού την αποκάλυψε το pronews.gr πριν μερικές ημέρες.
 
Στις ημέρες του Ραμαζανιού, το οποίο ξεκινάει στις 6 Ιουνίου και θα διαρκέσει μέχρι τις 5 Ιουλίου θα λειτουργεί ως μουσουλμανικό τέμενος και καθημερινά θα αναγιγνώσκεται το Κοράνι μέσα στον ναό προς χάριν μιας θρησκευτικής μουσουλμανικής εκπομπής του τουρκικού ΤRT.  
 
Όπως αναφέρει μάλιστα το διαφημιστικό της εκπομπής «ο ναός της Αγίας Σοφίας σας προσκαλει να έρθετε για να κατανοήσετε την την ομορφιά του Κορανίου και μέσα σε κλίμα ειρήνης να προσευχηθείτε».  
 
Επί 30 ημέρες λοιπόν θα αναγιγνώσκεται το Κοράνι μέσα στο σύμβολο της Ορθοδοξίας και το ΤRTrelegion θα καλύπτει καθημερινά το γεγονός.  
 
Η Αγία Σοφία μάλιστα στην εκπομπή αναφέρεται ως το 8ο θαύμα του κόσμου. Σκοπός της εκπομπής είναι «κατά τη διάρκεια του Ραμαζανιου να γνωρίσει στους πιστούς την Ισλαμική αδελφότητα, τη δικαιοσύνη την συνείδηση ​​της ενότητας, της αλληλεγγύης.» 
 
Το πρόγραμμα θα προβάλλεται καθημερινά στις 2:00 για 30 μέρες.
 
Το Ραμαζάνι ξεκίνησε σήμερα, 6 Ιουνίου, και θα διαρκέσει μέχρι τις 7 Ιουλίου. «Έλλειψη σεβασμού έναντι θρησκευτικών μνημείων», χαρακτηρίζουν κύκλοι του ΥΠΕΞ τυχόν ανάγνωση του Κορανίου στην Αγία Σοφία ενώ το ζήτημα χαρακτήρισαν ιδιαίτερα σοβαρό οι υπεύθυνοι Εξωτερικών της Ν.Δ. Ντόρα Μπακογιάννη και Γιάννης Κεφαλογιάννης, τονίζοντας ότι δεν πρέπει να αντιμετωπίζεται από το ΥΠΕΞ μέσω της τακτικής «δεν δυσαρεστώ κανέναν, τους έχω όλους ικανοποιημένους».
 
Συγκεκριμένα, η συντονίστρια Εξωτερικών και Άμυνας και ο τομεάρχης Εξωτερικών τη Ν.Δ. καλούν «μετ' επιτάσεως το ΥΠΕΞ και προσωπικά τον υπουργό κ. Κοτζιά να προβεί άμεσα στις δέουσες ενέργειες και να αφήσει στην άκρη τους άσκοπους λεονταρισμούς δια των κύκλων του υπουργείου του».
 
«Η Αγιά Σοφιά, διαχρονικό σύμβολο της Ορθόδοξης Εκκλησίας, αποτελεί μνημείο παγκόσμιας πολιτιστικής κληρονομιάς. Το αυταπόδεικτο αυτό γεγονός σεβάστηκαν ανεξαιρέτως όλες οι κυβερνήσεις του σύγχρονου τουρκικού κράτους, διατηρώντας την ως μουσείο», παρατηρούν.
 
Ακόμη, αναφέρουν ότι η απόφαση ανάγνωσης του Κορανίου μέσα στην Αγιά Σοφιά «τη μετατρέπει ουσιαστικά σε τζαμί για πρώτη φορά μετά από 80 χρόνια» και συμπληρώνουν ότι αποτελεί «ενέργεια προκλητική, ακατανόητη και δείγμα έλλειψης σεβασμού έναντι των Ορθοδόξων Χριστιανών ανά την υφήλιο και δεν συνάδει με την ευρωπαϊκή πορεία της Τουρκίας».
 
Όπως αναφέρει η Wikipedia ο βυζαντινός Ναός της Ύπατης Σοφίας του Ένσαρκου Λόγου του Θεού, περισσότερο γνωστή ως Αγία Σοφία ή Αγιά-Σοφιά, (τουρκικά Ayasofya, λατινικά Sancta Sophia ή Sancta Sapientia), γνωστός και ως Ναός της Αγίας του Θεού Σοφίας ή απλά Η Μεγάλη Εκκλησία, ήταν από το 360 μέχρι το 1453 ορθόδοξος καθεδρικός ναός της Κωνσταντινούπολης, με εξαίρεση την περίοδο 1204 - 1261 κατά την οποία μετετράπη σε ρωμαιοκαθολικός ναό, ενώ μετά την άλωση της Κωνσταντινούπολης μετατράπηκε σε τέμενος, μέχρι το 1934 και αποτελεί σήμερα μουσειακό χώρο (τουρκικά Ayasofya Müzesi). Προηγουμένως είχε υπάρξει εκκλησία του Βυζαντινού κράτους η οποίαείχε κτιστεί επί Κωνσταντίνου Α' και Κωνσταντίνου Β' (324-360 μ.Χ,) και η οποία καταστράφηκε κατά τη Στάση του Νίκα (532 μ.Χ.).  
 
Ανήκει στις κορυφαίες δημιουργίες της βυζαντινής ναοδομίας, πρωτοποριακού σχεδιασμού, και υπήρξε σύμβολο της πόλης, τόσο κατά τη βυζαντινή όσο και κατά την οθωμανική περίοδο. Το παρόν κτίσμα ανεγέρθηκε τον 6ο αιώνα, επί βασιλείας του Ιουστινιανού Α΄, από τους μηχανικούς Ανθέμιο από τις Τράλλεις (σημ. Αϊδίνιο) και Ισίδωρο από τη Μίλητο. Στο ίδιο σημείο, επί του πρώτου λόφου της Κωνσταντινούπολης και σε κοντινή απόσταση από το Μέγα Παλάτιον και τον Ιππόδρομο της πόλης, είχαν χτιστεί παλαιότερα δύο ακόμα ναοί που καταστράφηκαν από πυρκαγιά.  
 
Το οικοδόμημα ακολουθεί τον αρχιτεκτονικό ρυθμό της τρουλαίας βασιλικής και συνδυάζει στοιχεία της πρώιμης βυζαντινής ναοδομίας, σε πολύ μεγάλη κλίμακα. Αρχιτεκτονικές επιρροές της Αγίας Σοφίας εντοπίζονται σε αρκετούς μεταγενέστερους ορθόδοξους ναούς αλλά και σε οθωμανικά τζαμιά, όπως στο τέμενος του Σουλεϊμάν και στο Σουλταναχμέτ τζαμί.    
 
Εκτός από τον αρχιτεκτονικό σχεδιασμό της, η Αγία Σοφία ξεχωρίζει επίσης για τον πλούσιο εσωτερικό διάκοσμό της, που ωστόσο υπέστη σοβαρές καταστροφές κυρίως από τις βαρβαρότητες των Τούρκων κατά τη διάρκεια της Οθωμανικής κυριαρχίας.   Κατά την περίοδο την Οθωμανικής Αυτοκρατορίας έγιναν στο ναό σημαντικές καταστροφές στις τοιχογραφίες του ναού (ασβεστώθηκαν), αφού η απεικόνιση του ανθρώπινου σώματος θεωρείται βλασφημία για το Ισλάμ. Ο ναός με την σπουδαία αρχιτεκτονική του αποτέλεσε πρότυπο για την κατασκευή και άλλων τεμενών, όπως το Μπλε Τζαμί.   To 1934 o Μουσταφά Κεμάλ, στα πλαίσια του εκσυγχρονισμού της Τουρκίας, μετέτρεψε το τέμενος σε μουσείο.
 
Σήμερα ο ναός εξακολουθεί να είναι μουσείο, ενώ πραγματοποιούνται σε αυτόν πολιτιστικές εκδηλώσεις, αλλά και εκδηλώσεις που θεωρούνται από ορισμένους ότι δεν αρμόζουν στο χώρο, όπως επιδείξεις μόδας. Παράλληλα γίνονται προσπάθειες για τη διάσωση των ψηφιδωτών του ναού.  
 
Θεωρείται και είναι το υπέρτατο Σύμβολο της Ορθοδοξίας και ο Ρ.Τ.Ερντογάν θέλει πάση θυσία να την μετατρέψει ξανά σε τζαμία διότι φοβάται επανελλη΄νιση των Κρυπτοχριτιανών που κατά εκατομμύρια διαβιούν στην σημερινή Τουρκία.   Τον φοβίζει και η κρίση που ό ίδιος προκάλεσε με την Ορθόδοξη Ρωσία και οι προειδοποιήσεις του Β.Πούτιν για επιστροφή του Ιερού Ναού στην Ορθοδοξία. 

 
- See more at: http://www.pronews.gr/portal/20160606/religion/orthodoxia/84442/tzami-kai-pali-i-agia-sofia-telestike-islamiki-leitoyrgia-gia#.V1VhJkYtwus.facebook
Πηγή.
loading...

Δευτέρα 6 Ιουνίου 2016

Δωρεάν Μαθήματα- Αυτοάμυνας &Καράτε στο Πειραιά -με τον Γιώργο Σταυρουδάκη -ΒΙΝΤΕΟ.

Δωρεάν μαθήματα αυτοάμυνας & καράτε στο Πειραιά απο τον Δάσκαλο και πρωταθλητή Ευρώπης Γιώργο Σταυρουδάκη στο Πολιτιστικό Κέντρο -ΚΩΣΤΑΡΑΚΟΣ-Θήρας&Μαντινείας Καμίνια .

loading...

Περήφανος Έλληνας:K εσείς κλείσατε τα μεγαλύτερα μαγαζιά.ΑΝΔΡΕΑΣ ΚΑΤΣΑΝΙΩΤΗΣ: "Η Κυβέρνηση κλείνει τα μικρά μαγαζιά της υπαίθρου"

Για την αναγκαιότητα στήριξης των επιχειρήσεων σε περιοχές κάτω των 2.000 κατοίκων έκαναν λόγο με ερώτηση που κατέθεσαν προς τους Υπουργούς Οικονομίας και Εργασίας, οι βουλευτές της Νέας Δημοκρατίας μεταξύ των οποίων και ο βουλευτής Αχαΐας και Αναπληρωτής Γραμματέας Κοινοβουλευτικής Ομάδας, Ανδρέας Κατσανιώτης.
Ο κ. Κατσανιώτης δήλωσε ότι «η Κυβέρνηση καταδικάζει την ελληνική ύπαιθρο, αφού τσάκισε τους αγρότες τώρα κλείνει τα μπακάλικα, τα καφενεία και τις ταβέρνες στα χωριά».
Στην ερώτηση επεσήμανε μαζί με τους υπόλοιπους συνυπογράφοντες βουλευτές ότι ενώ υπήρχε για πολλά χρόνια καθεστώς προστασίας στα μικρά καταστήματα στα χωριά της χώρας με στόχο να μην ερημώσουν, µε την ψήφιση του νομοσχεδίου υπ.αριθµόν 4387, η κατηγορία αυτή των ελεύθερων επαγγελματιών σε περιοχές κάτω των 2.000 κατοίκων εντάσσεται στον ΕΦΚΑ µε το καθεστώς των ασφαλισμένων στον ΟΑΕΕ, κάτι που προκαλεί την αύξηση των ασφαλιστικών υποχρεώσεων τους και κατά συνέπεια θέτει εν αµφιβόλω τη διατήρηση της λειτουργίας των επιχειρήσεων τους, κάτι που θα έχει σημαντικές συνέπειες για τις τοπικές κοινωνίες, ενώ τόνισαν ότι χωρίς να υπάρχει ουσιαστικό δημοσιονομικό όφελος, η Κυβέρνηση θα οδηγήσει σε λουκέτο τους ιδιοκτήτες των μικρών επιχειρήσεων που θα αντιμετωπίσουν σημαντικές δυσχέρειες και δεν θα μπορέσουν να ανταπεξέλθουν στις αυξημένες υποχρεώσεις τους με αποτέλεσμα την ερημοποίηση της ελληνικής υπαίθρου.Τέλος, οι βουλευτές ζήτησαν να ενημερωθούν από τους αρμόδιους Υπουργούς αν είναι στις προθέσεις τους να διορθωθεί το νομοθετικό πλαίσιο που διέπει τις ασφαλιστικές υποχρεώσεις των επαγγελματιών που δραστηριοποιούνται σε περιοχές κάτω των 2.000 κατοίκων, ποιο ήταν το συνολικό δημοσιονομικό όφελος από την ένταξη των ελεύθερων επαγγελματιών αυτών στις συνολικές ρυθμίσεις του νομοσχεδίου που επέβαλλε τη µη εξαίρεση τους, αλλά και ποια μέτρα προτίθενται στο αμέσως επόμενο διάστημα να εφαρμόσουν για τη στήριξη των μικρών επιχειρήσεων σε ορεινές και νησιωτικές περιοχές, προκειμένου να μπορέσουν αυτές να συνεχίσουν τη λειτουργία τους και να µη διαταραχθεί η κοινωνική συνοχή.
loading...

ΚΟΙΝΩΝΙΑ Χειροπέδες στον Αλβανό «δράκο με το ποδήλατο» που επιτέθηκε σεξουαλικά σε 27 ανήλικες μαθήτριες.

Ένας 46χρονος από την Αλβανία συνελήφθη, στις 2 Ιουνίου στη Δραπετσώνα, για αποπλάνηση παιδιών κατά συρροή, κλοπή και απείθεια.
Το τελευταίο χρονικό διάστημα περιήλθαν στην Υποδιεύθυνση Ανηλίκων της Διεύθυνσης Ασφάλειας Αττικής, καθώς και σε διάφορα Τμήματα Ασφαλείας της Αττικής, καταγγελίες σχετικά με την δράση ενός ατόμου, το οποίο κινούμενο με ποδήλατο, προσέγγιζε ανήλικες και ενεργούσε σε βάρος τους ασελγείς πράξεις.
Για τον εντοπισμό και τη σύλληψη του ανωτέρω δράστη, πραγματοποιήθηκαν επισταμένες και συνεχείς αναζητήσεις από πλήθος Αστυνομικών Υπηρεσιών Τάξης και Ασφάλειας, με αποτέλεσμα στις 2 Ιουνίου να εντοπισθεί στη Δραπετσώνα, από αστυνομικούς της Άμεσης Δράσης (Ομάδα ΔΙ.ΑΣ), άτομο κινούμενο με ποδήλατο που προσομοίαζε με τα χαρακτηριστικά του αναζητούμενου. Ο δράστης αρνούμενος τον αστυνομικό έλεγχο, ετράπη σε φυγή, τελικά όμως ακινητοποιήθηκε και προσήχθη αρχικά στο Τ.Α. Δραπετσώνας και στη συνέχεια στην Υποδιεύθυνση Ανηλίκων της Διεύθυνσης Ασφάλειας Αττικής.
Όπως διαπιστώθηκε από την έρευνα που διενεργήθηκε, ο 46χρονος κινούμενος συνήθως με ποδήλατο, πλησίον σχολικών συγκροτημάτων, κυρίως κατά τις πρωινές ώρες της προσέλευσης των μαθητών και προφασιζόμενος ότι είναι γνωστός της οικογενείας τους, προσέγγιζε ανήλικες μαθήτριες ηλικίας 13 έως 15 ετών, και προέβαινε σε ασελγείς πράξεις. Σε μία μάλιστα περίπτωση αφαίρεσε από μαθήτρια και το κινητό της τηλέφωνο.
Μέχρι στιγμής, εξιχνιάσθηκαν υποθέσεις σεξουαλικής παρενόχλησης σε βάρος 27 ανήλικων μαθητριών, η συντριπτική πλειοψηφία των οποίων τον αναγνώρισαν ανεπιφύλακτα, σε περιοχές της Βορειανατολικής Αττικής, της Δυτικής Αττικής και του Πειραιά.
Κατασχέθηκαν τα δύο ποδήλατα που χρησιμοποιούσε κατά την τέλεση των πράξεών του.
Ο συλληφθείς, οδηγήθηκε στον εισαγγελέα Πλημμελειοδικών Πειραιά, ο οποίος τον παρέπεμψε σε τακτικό ανακριτή.

 - See more at: http://www.pronews.gr/portal/20160606/koinonia/71/synelifthi-alvanos-gia-sexoyaliki-parenohlisi-27-anilikon-mathitrion#sthash.NqfDXdVJ.dpuf
Πηγή.
loading...

Απολύσεις και «ψαλίδι» στους μισθούς: Το παζάρι για 13ο και 14ο μισθό – Τι ισχύει τελικά;

Από νωρίς και πριν καν κλείσει η τρέχουσα αξιολόγηση άρχισαν τα όργανα για την επόμενη με τους δανειστές να ρίχνουν στο τραπέζι “έτοιμα μέτρα” τα οποία ζητούν επίμονα ήδη από το 2012.   Ο κόμπος, λένε, στο θέμα των εργασιακών έχει φτάσει στο χτένι και έτσι απαιτούν την απελευθέρωση των απολύσεων με παράλληλες περικοπές (νέες) στους μισθούς του ιδιωτικού τομέα. Αν και πρόκειται για ένα άκρως υφεσιακό μέσο με αμφίβολα αποτελέσματα οι δανειστές απαιτούν στο θέμα των απολύσεων η χώρα να πιάσει τα ευρωπαϊκά επίπεδα. Στην Ελλάδα προβλέπονται κάθε μήνα ως 6 απολύσεις για επιχειρήσεις που απασχολούν από 20 ως 150 εργαζόμενους ή ποσοστό 5% για επιχειρήσεις με περισσότερους από 150 εργαζόμενους.   Στην Ευρώπη ο μέσος όρος προβλέπει τουλάχιστον 10 απολύσεις για επιχειρήσεις με 20 ως 100 εργαζόμενους, 10% των εργαζόμενων για επιχειρήσεις με 100 ως 300 απασχολούμενους και τουλάχιστον 30 απολύσεις για επιχειρήσεις με περισσότερους από 300 εργαζόμενους. Την ίδια ώρα πέφτει ξανά στο τραπέζι το θέμα του 13ου και του 14ου μισθού. Εδώ η μια πρόταση λέει να μην παίρνουν τον μισθό αυτό οι νεοι που προσλαμβάνονται για πρώτη φορά, κάτι που θα ανοίξει την πόρτα για σαρωτικές απολύσεις και την πρόσληψη νέων εργαζόμενων με μικρό μισθό και χωρίς 13ο και 14ο.  Στην περίπτωση κατάργησης του 13ου και του 14ου μισθού από τον ιδιωτικό τομέα το ποσό αυτό θα πρέπει να επιμερισθεί στους μισθούς κατά τη διάρκεια του έτους. Και στην μια και στην άλλη περίπτωση πάντως η κυβέρνηση διαψεύδει κατηγορηματικά ότι υπάρχει ανάλογο σχέδιο. Η διαπραγμάτευση πάντως σε αυτό το επίπεδο δεν έχει καν αρχίσει, ο δρόμος είναι ακόμη μακρύς.
Πηγή.

loading...

Σχέδιο Νέας Δημοκρατίας για “προσφυγικό”: Συμφωνούμε με τον Σύριζα και θα κάναμε τα ίδια!

Σχέδιο 29 ολόκληρων σημείων παρουσίασε η Νέα Δημοκρατία προς το φιλοθεάμων κοινό, το οποίο διασκεδάζει παρακολουθώντας τα καθεστωτικά ψεύδη που λέγονται πριν τις εκλογές. Ομολογουμένως, όπως θα δείτε παρακάτω στην παρουσίαση του βαρύγδουπου πλάνου Μητσοτάκη για τους «πρόσφυγες», η Νέα Δημοκρατία ουσιαστικά επικροτεί την πολιτική Τσίπρα σε όλα της τα σημεία.
Απορίας άξιο, λοιπόν, με τι πρόγραμμα θα κατέβει η Νέα Δημοκρατία στις εκλογές, αφού συμφωνεί σε όλα με τον Σύριζα και το μόνο που απομένει είναι και ο επίσημος «γάμος» μεταξύ των δύο κομμάτων. Την συμφωνία επί των μνημονιακών πολιτικών την έχουμε ήδη δει εμπράκτως, αφού ο Σύριζα εφαρμόζει ό,τι ονειρευόταν ο Μητσοτάκης, δηλαδή φοροεπιδρομές, φωτογραφικές διατάξεις υπέρ «ημετέρων», μειώσεις μισθών – συντάξεων και άλλα παρόμοια, μνημονιακά.
Σας παρουσιάζουμε τα κυριότερα σημεία από το πρόγραμμα Μητσοτάκη:
1) «Δημιουργία ειδικών τάξεων υποδοχής στα σχολεία για τα παιδιά όσων παραμείνουν στη χώρα μας ως αναγνωρισμένοι πρόσφυγες και μέχρι να καταστεί εφικτή η επιστροφή τους. Απαιτείται άμεση εξασφάλιση των αντίστοιχων κονδυλίων από ΕΕ.»
Συμφωνία, δηλαδή, με τον Φίλη για την δημιουργία σχολείων για τους λαθρομετανάστες, την ίδια ώρα που γίνονται συγχωνεύσεις σχολείων.
2) «Άμεση δημιουργία αξιόπιστου μητρώου Μ.Κ.Ο. σε κεντρικό επίπεδο ώστε να περιοριστεί η ανεξέλεγκτη δράση τους.»
Παρόμοιο μητρώο και καταγραφή των ΜΚΟ έχει κάνει και ο Σύριζα, με τα γνωστά αποτελέσματα. Η διαφορά ποιά είναι; Ότι στην προκειμένη θα παίρνει περισσότερα χρήματα η ΜΚΟ της Αλεξίας;
3) «Θα πρέπει όλοι να μεταφερθούν σε επίσημες δομές φιλοξενίας: πρόσφυγες και οικογένειες σε ελεγχόμενες ανοιχτές δομές φιλοξενίας και οικονομικοί μετανάστες σε κλειστά προαναχωρησιακά κέντρα.»
Η διαφωνία, δηλαδή, είναι ότι θα πρέπει, σύμφωνα με τη Νέα Δημοκρατία να δοθούν ακόμα περισσότερα κτήρια και υποδομές για την δημιουργία Hot Spot. Ίσως μάλιστα να υπάρχει σημείο διαφωνίας ως προς την κατασκευάστρια εταιρεία, αφού δεν πήρε αρκετές δουλειές η Siemens.
Επιπλέον, θυμόμαστε ότι επί κυβερνήσεως Νέας Δημοκρατίας υπήρχαν πολλά Hot Spot, κλειστά και ανοιχτά. Κλειστά ήταν η Αμυγδαλέζα και άλλα παρόμοια που κρατούνταν το πολύ 5000 άτομα και ανοιχτά οι δρόμοι και οι πλατείες της χώρας, εκεί που σκότωσαν τον Καντάρη και τον Λαζανά, εκεί που κακοποίησαν την Μυρτώ.
4) «Επειδή ακόμη επικρατεί χάος σε πολλούς χώρους φιλοξενίας, είναι αναγκαίο να τοποθετηθεί επιτέλους ένας υπεύθυνος ανά νησί ή νομό που φιλοξενεί πρόσφυγες και μετανάστες.»
Δεν καταλαβαίνουμε που είναι η διαφωνία με τον Σύριζα. Επί Νέας Δημοκρατίας δόθηκαν οι μαρίνες των νησιών στους τούρκους. Τώρα, επί Σύριζα, τοποθετήθηκαν και οι τούρκοι παρατηρητές – λιμενικοί. Το κράτος... έχει συνέχεια, όπως φαίνεται.
5) «Σύναψη συμφωνιών επανεισδοχής μεταξύ της ΕΕ και των χωρών αποδημίας των παρανόμων οικονομικών μεταναστών.»
Η ΝΔ δεν ήταν, φαίνεται, κυβέρνηση ούτε σαράντα χρόνια ώστε να προβεί στην σύναψη των συγκεκριμένων συμφωνιών.
6) «Λήψη κατάλληλων μέτρων για την αποτελεσματική φύλαξη των συνόρων μας, όπως ακριβώς συνέβη τη διετία 2012-2014. Μόνον έτσι μπορεί να αντιμετωπιστεί το ενδεχόμενο η Τουρκία να αφήσει εκ νέου ελεύθερες τις ροές. Σε αντίθετη περίπτωση με κλειστά τα σύνορά μας με τη ΠΓΔΜ θα εγκλωβιστούν στη χώρα μας δεκάδες χιλιάδες πρόσφυγες-μετανάστες.»
Πρόκειται περί πραγματικού ανεκδότου να μιλά η Νέα Δημοκρατία περί της φυλάξεως των συνόρων και δεν θα ασχοληθούμε παραπέρα. Απλά θα καταδείξουμε το θράσος και θα τους αφήσουμε στην χλεύη του μέσου κατοίκου των Αθηνών και των νησιών του Ανατολικού Αιγαίου.


Διαβάστε περισσότερα: http://www.xryshaygh.com/enimerosi/view/schedio-neas-dhmokratias-gia-prosfugiko-sumfwnoume-me-ton-suriza-kai-tha-ka#ixzz4AlG49IqB


loading...

ΤΟ NATIONAL GEOGRAPHIC ΠΡΟΒΑΛΛΕΙ ΠΑΓΚΟΣΜΙΩΣ ΤΗΝ ΕΛΛΗΝΙΚΟΤΗΤΑ ΤΗΣ ΜΑΚΕΔΟΝΙΑΣ ΚΑΙ ΤΟΥ ΜΕΓΑΛΟΥ ΑΛΕΞΑΝΔΡΟΥ!ΒΙΝΤΕΟ.

Φιμώνει τους εσωτερικούς υπονομευτές! Αποστομώνει τους εξωτερικούς πλαστογράφους! Σηματοδοτεί την επερχόμενη αλλαγή κορυφής στην αμερικανική εξωτερική πολιτική για το Σκοπιανό (Ομπάμα και Χίλαρυ)! Δικαιώνει την μακρόχρονη επίμονη, ασυμβίβαστη και αμετακίνητη πολιτική μας, στην μη αναγνώριση των Σκοπίων με το ελληνικό ιερό όνομα Μακεδονία! Καιεπιβεβαιώνει για μια ακόμη φορά τον Άγιο Γέροντα Παΐσιο, που τα είχε δει και τα είχε πει όλα, ενώ δικαιώνει πανηγυρικά και τον αείμνηστο Νικόλαο Μάρτη! Εξαιρετική σύνθεση του N.G. με τον Έλληνα Φίλιππο Β΄, πατέρα του Μ. Αλεξάνδρου ΣΤΡΟΦΗ 180 ΜΟΙΡΩΝ Το αμερικανικό National Geographic πραγματοποιεί απίστευτη στροφή 180 μοιρών, καθώς από τους χάρτες που ανέγραφαν "Μακεδονία" τα Σκόπια στο παρελθόν, περνάει τώρα στην απόλυτη δικαίωση του Ελληνισμού και στην πιο ανέλπιστη παγκόσμια προβολή της ελληνικότητας της Μακεδονίας, του Φιλίππου και του Μεγάλου Αλεξάνδρου, μέσα στην ίδια την πρωτεύουσα των ΗΠΑ, επηρεάζοντας έτσι την ελίτ της Αμερικής, πολιτική, οικονομική, στρατιωτική, πολιτισμική! Κάτι το οποίο αποτελεί χαστούκι θανάτου στα Σκόπια! Ζωφόρος Τάφου Φιλίππου Β΄, με τονισμένο τον Μ. Αλέξανδρο ΣΤΟ ΜΟΥΣΕΙΟ ΤΟΥ NATIONAL GEOGRAPHIC Συγκεκριμένα, το National Geographic, φιλοξενεί στο ίδιο το διεθνούς αίγλης Μουσείο του, στην Ουάσινγκτον, την πρωτόγνωρη Έκθεση με τον αποστομωτικό τίτλο: "ΟΙ ΕΛΛΗΝΕΣ, από τον Αγαμέμνονα στον Μέγα Αλέξανδρο"! Η Έκθεση, με τον αποστομοτικό για τους πλαστογράφους τίτλο και τους κάθε είδους υποστηρικτές τους, άνοιξε ήδη την Τετάρτη 1η Ιουνίου και θα διαρκέσει ως τις 10 Οκτωβρίου 2016. Χρυσές μάσκες Μακεδόνων πολεμιστών του Αρχοντικού Πέλλας 5.000 ΧΡΟΝΙΑ ΕΛΛΗΝΙΚΟΥ ΠΟΛΙΤΙΣΜΟΥ Στην μοναδική αυτή εμπλουτισμένη έκθεση, που ταξίδεψε πιο μπροστά σε Μουσεία του Καναδά, πραγματοποιείται μέσα από 500 και πλέον σπάνιους αρχαιολογικούς θησαυρούς μας, ένα εξαιρετικό ταξίδι μέσα από 5.000 χρόνια του ελληνικού πολιτισμού, όπου εκτός των άλλων καταδεικνύεται και υπογραμμίζεται η ελληνικότητα της Μακεδονίας! Τα εκθέματα προέρχονται από είκοσι δύο ελληνικά Μουσεία και πολλά από αυτά πολλά δεν έχουν ποτέ ξανά εμφανιστεί έξω από την χώρα μας! ΔΕΙΤΕ ΤΟ ΒΙΝΤΕΟ ΤΟΥ NATIONAL GEOGRAPHIC ΚΑΙ ΔΑΚΡΥΣΤΕ Δείτε το παραπάνω συγκλονιστικό βίντεο του National Geographic και δακρύστε! Η μεγάλη δικαιώση του Ελληνισμού είναι πλέον καθ΄ οδόν! Ο Μέγας Αλέξανδρος και τα ευρήματα της Μακεδονίας, αναζωογονούν και ανασταίνουν διεθνώς - χάρη στην Θεία Πρόνοια - τον ευσεβή και αδικημένο λαό μας! Και το ΜΑΚΕΔΟΝΙΚΟ ΚΟΜΜΑ, χτίζεται δυνατά πέτρα πέτρα, για να είναι εκεί, την μεγάλη ώρα της Δικαιοσύνης! ΓΙΑΤΙ ΤΕΤΟΙΑ ΑΛΛΑΓΗ ΓΡΑΜΜΗΣ; Πίσω όμως από τα λαμπρά βίντεο, αφίσες και εκθέματα, πίσω από τα φώτα της αμερικανικής δημοσιότητας και την χαρά μας, προκύπτει ένα μεγάλο και εύλογο ερώτημα: "γιατί άλλαξε έτσι η στάση του αμερικανικού National Geographic"; Η απάντηση βρίσκεται στα ευρήματα της Αμφίπολης, που χάρη στην παλαιότερη πρωτόγνωρη κυβερνητική πολιτική (Σαμαράς) συνεχούς διεθνούς δημοσιοποίησης και προβολής τους,ταρακούνησαν όλα τα σχετικά ξένα κέντρα και δίκτυα, τα οποία μπροστά στον κίνδυνο παγκόσμιας επιστημονικής γελοιοποίησης και καταστροφής τελικά τους κύρους τους - σε περίπτωση εμμονής στην Πλαστογραφία των Σκοπίων - έκαναν στροφή 180 μοιρών, αποφασίζοντας να ποντάρουν στην ιστορική πραγματικότητα, στα αδιάψευστα αρχαιολογικά ευρήματα και όχι στο ψέμα και την σκοπιμότητα της εκάστοτε αμερικανικής - εν προκειμένω - εξωτερικής πολιτικής, η οποία και αυτή με τη σειρά της γυρίζει και μάλιστα από την κορυφή... ΑΠΟΛΥΤΗ ΔΙΚΑΙΩΣΗ ΝΙΚΟΥ ΜΑΡΤΗ Η διαπίστωση αυτή, που είναι πλέον γεγονός, δικαιώνει απόλυτα και τον αείμνηστο Νικόλαο Μάρτη, που δήλωνε τότε στο ΝΟΙΑΖΟΜΑΙ: "Πρέπει να καταλάβουν όλοι οι Έλληνες, ότι αδύνατον η υπόθεση να χαθεί!!! Τα κραυγάζοντα μάρμαρα της αλήθειας, θα διαλαλούν στους αιώνες τα δίκαιά μας! Διότι θα είναι αντιληπτά ακόμη και από επιστήμονες με στοιχειώδη μόλις γνώση!.. Είμαι τελικά αισιόδοξος! Ας το καταλάβει ο κόσμος, να αγωνιστεί"!


loading...
loading...