loading...

Πέμπτη 7 Ιουλίου 2016

ΕΠΕΙΓΟΝ.Παρακαλώ την προσοχή σας..Κακόβουλο λογισμικό υποκλέπτει στοιχεία τραπεζικών λογαριασμών.

Φωτογραφία αρχείου.
Για κακόβουλο λογισμικό, που προσβάλλει smartphone και τάμπλετ ενημερώνει η Δίωξη Ηλεκτρονικού Εγκλήματος του χρήστες του Διαδικτύου. 
Διαδίδεται μέσω sms, τα οποία προτρέπουν τους χρήστες να ακολουθήσουν σύνδεσμο, με την ενεργοποίηση του οποίου προκαλείται η εγκατάστασή του στις συσκευές τους. 
Το κακόβουλο λογισμικό «υποδύεται» γνωστές εφαρμογές που έχουν εγκαταστήσει οι χρήστες στη συσκευή τους, με στόχο την υποκλοπή στοιχείων εισόδου σε αυτές, καθώς και στοιχείων τραπεζικών λογαριασμών.Παράδειγμα μηνύματος κειμένου αποτελεί: «Δεν καταφέραμε να παραδώσουμε την παραγγελία σας. Παρακαλούμε για περισσότερες πληροφορίες αναφορικά με την παράδοση της παραγγελίας ακολουθήστε τον σύνδεσμο hxxp://……». Η εν λόγω τεχνική χαρακτηρίζεται ως «sms phishing» (ή smishing) και αποτελεί τεχνική υποκλοπής προσωπικών δεδομένων μέσω αποστολής μηνυμάτων κειμένου.
Οι χρήστες ακολουθώντας τον σύνδεσμο που αναγράφεται στο κείμενο, προκαλούν την εγκατάσταση του κακόβουλου λογισμικού στη συσκευή τους, το οποίο εκκινεί διεργασία ανίχνευσης εγκατεστημένων εφαρμογών. Όταν ο χρήστης εκκινήσει μια εφαρμογή, την οποία «υποδύεται» το κακόβουλο λογισμικό, εμφανίζει φόρμα εισαγωγής στοιχείων, πανομοιότυπη με εκείνη της πραγματικής εφαρμογής, με αποτέλεσμα τα στοιχεία εισόδου της εφαρμογής ή/και τα στοιχεία εισόδου σε υπηρεσίες ηλεκτρονικής τραπεζικής, να αποστέλλονται στους δράστες.
Στο πλαίσιο αυτό, καλούνται οι χρήστες φορητών συσκευών να είναι ιδιαίτερα προσεκτικοί, καθώς και να λαμβάνουν μέτρα ψηφιακής προστασίας και ασφάλειας, για την αποφυγή προσβολής από το συγκεκριμένο κακόβουλο λογισμικό.
Συγκεκριμένα, οι πολίτες καλούνται να:
  • μην ανοίγουν συνδέσμους (links) που λαμβάνουν από «αυτόκλητα» μηνύματα ηλεκτρονικού ταχυδρομείου ή μηνύματα κειμένου (sms). Οι σύνδεσμοι αυτοί ενδέχεται να παραπέμπουν σε κακόβουλες ιστοσελίδες ή/και να προκαλούν την εγκατάσταση κακόβουλου λογισμικού.
  • εγκαθιστούν μόνο εφαρμογές που διατίθενται στα επίσημα ηλεκτρονικά «καταστήματα» των λειτουργικού συστήματος που χρησιμοποιούν οι κινητές ηλεκτρονικές συσκευές.
  • να ενημερώνουν τακτικά (updates) τις εφαρμογές που χρησιμοποιούν, ενώ θα πρέπει να υπάρχει πάντα ενημερωμένο πρόγραμμα προστασίας από ιούς (antivirus) στη συσκευή.
  • να ελέγχουν και να έχουν πάντοτε ενημερωμένη την έκδοση του λειτουργικού τους συστήματος.
  • Πηγή.

loading...

ΣΥΜΠΛΟΚΗ Ένταση με τρεις τραυματίες στο κέντρο φιλοξενίας προσφύγων στο Χέρσο Κιλκίς.

Τρία άτομα τραυματίστηκαν ελαφρά μετά από την ένταση που επικράτησε νωρίτερα στο κέντρο φιλοξενίας προσφύγων και μεταναστών στο Χέρσο Κιλκίς.
Οι τραυματίες, 2 Σύροι και 1 Ιρακινός, διακομίστηκαν στο Γενικό Νοσοκομείο του Κιλκίς.
Η ένυαση ξεκίνησε σύμφωνα με την Αστυνομία, 'οταν περίπου 100 πρόσφυγες και μετανάστες συνεπλάκησαν, γύρω στις 4.30 το απόγευμα.
Λίγη ώρα μετά, τα πνεύματα ηρέμησαν, ενώ σύμφωνα με όσα έχουν γίνει μέχρι στιγμής γνωστά, δεν υπήρξε τραυματισμός.
Πηγή.
loading...

Τετάρτη 6 Ιουλίου 2016

ΣΟΚ! Οι Γερμανοί θέλουν να κλείσουν ΌΛΑ τα ελληνικά σούπερ μάρκετ!Mπουκοτάρουμε όλα τα ξένα σούπερ μάρκετ,δεν αγοράζουμε ξένα προιόντα.

Ανησυχία έχει προκαλέσει την Ελληνική αγορά η αίτηση του Μαρινόπουλου, για υπαγωγή στον κώδικα 99, καθώς θεωρείται δεδομένο πως θα ακολουθήσουν και άλλα σούπερ μάρκετ.
Πιο συγκεκριμένα, οι οικονομολόγοι και οι αναλυτές υποστηρίζουν ότι πρόκειται για οργανωμένο σχέδιο από την Ε.Ε, το οποίο θα οδηγήσει στην κατάρρευση των ελληνικών σούπερ μάρκετ.
Ήδη οι ξένες αλυσίδες σούπερ μάρκετ χρήζουν διαφορετικής αντιμετώπισης από τα ελληνικά, τα οποία οδηγούνται στον γκρεμό. 
Μάλιστα οι πληροφορίες θέλουν να οδηγείται στην πτώχευση και ο Σκλαβενίτης! 
Σε περίπτωση βέβαια που επαληθευτούν οι πληροφορίες, η Ελλάδα θα μετατραπεί αυτομάτως σε Βενεζουέλα… Πηγή.
loading...

Τρίτη 5 Ιουλίου 2016

Νότης Μαριάς: Όχι στη γερμανική στρατηγική κινεζοποίησης των μισθών μέσω της μαζικής εισροής προσφύγων και μεταναστών στην Ε.Ε.Βίντεο.

Τη γερμανική στρατηγική κινεζοποίησης των μισθών μέσω της μαζικής εισροής προσφύγων και παράνομων μεταναστών στην Ε.Ε. κατήγγειλε χθες 4/7/2016 μιλώντας στην Ολομέλεια του Ευρωπαϊκού Κοινοβουλίου στο Στρασβούργο ο Ανεξάρτητος Ευρωβουλευτής Καθηγητής Νότης Μαριάς με αφορμή τη συζήτηση για την δήθεν ένταξη και ενσωμάτωση των προσφύγων στην αγορά εργασίας των κρατών μελών της Ευρωπαϊκής Ένωσης.
Όπως επισήμανε ο Έλληνας Ανεξάρτητος Ευρωβουλευτής "έχει αποδειχθεί μέχρι σήμερα ότι η επιχείρηση ένταξης προσφύγων και μεταναστών οδήγησε σε ακόμη μεγαλύτερη ανεργία, μείωση μισθών και διάλυση του κοινωνικού κράτους. Όταν πέρυσι, Επιτροπή σοφών της Γερμανίας, πρότεινε να διαμορφωθούν μισθοί πείνας, δήθεν για να ενταχθούν καλύτερα οι πρόσφυγες και οι μετανάστες που εισέρχονταν μαζικά στη Γερμανία, είχε ως στόχο την κινεζοποίηση των μισθών στην ΕΕ".
Και ο Νότης Μαριάς συνέχισε: "Όσο οι χώρες του Ευρωπαϊκού Νότου μαστίζονται από τη φτώχεια και την ανεργία δεν μπορεί να γίνει ένταξη προσφύγων και μεταναστών στην αγορά εργασίας. Γι’ αυτό έχω ζητήσει στις ρήτρες κατανομής προσφύγων μεταξύ κρατών μελών, να υπολογίζεται, εκτός από το ΑΕΠ και τον πληθυσμό, τόσο ο ρυθμός ανάπτυξης της οικονομίας όσο και το ύψος της ανεργίας".
Καταλήγοντας ο Νότης Μαριάς παρατήρησε: "Επίσης, πραγματική ενσωμάτωση σημαίνει αποδοχή και σεβασμός του συνταγματικού πλαισίου και των νόμων του κράτους υποδοχής και εγκατάλειψη διάφορων απαρχαιωμένων κοινωνικών πρακτικών και αντιλήψεων. Δυστυχώς τα θέματα αυτά δεν τα θίγει η Έκθεση παραμένοντας σε ιδεοληψίες και επιπολαιότητα. Αυτό έχει ήδη προκαλέσει ένα Brexit. Να δούμε τι θα γίνει για να αλλάξει ρότα η ΕΕ".
Επισυνάπτεται το σχετικό βίντεο με την τοποθέτηση του Νότη Μαριά.


loading...

Τέλη κυκλοφορίας 2017: Ξεχάστε όσα ξέρατε μέχρι σήμερα.

Σχεδιάζονται επιβαρύνσεις για κάθε όχημα που κυκλοφορεί στην ελληνική επικράτεια, ακόμη και για τα οχήματα που έχουν ξένες πινακίδες κυκλοφορίας.Μεγάλες αλλαγές έρχονται το επόμενο διάστημα για τα τέλη κυκλοφορίας του 2017, τα οποία θα πληρωθούν το τελευταίο δίμηνο του έτους. Σύμφωνα με τα dikaiologitika.gr, ένας από τους βασικούς στόχους του ΥΠΟΙΚ είναι η αύξηση του στόλου των αυτοκινήτων, μέσω της παραλαβής των πινακίδων από χιλιάδες φορολογούμενους οι οποίοι λόγω της υψηλής φορολογίας είχαν θέσει σε ακινησία τα οχήματά τους.

AdTech Ad

Οι παρεμβάσεις δεν πρόκειται να θίξουν το στόχο για ετήσια έσοδα 1,2- 1,3 δισ. ευρώ από τα τέλη κυκλοφορίας, ενώ σχεδιάζονται επιβαρύνσεις για κάθε όχημα που κυκλοφορεί στην ελληνική επικράτεια, ακόμη και για τα οχήματα που έχουν ξένες πινακίδες κυκλοφορίας. Στο πλαίσιο αυτό τα σενάρια που επεξεργάζεται η επιτροπή για τα τέλη κυκλοφορίας, προβλέπουν νέο τρόπο υπολογισμού με βάση του ρύπους ακόμη και για παλαιότερα οχήματα από αυτά που ισχύει αυτό σήμερα.
Σύμφωνα με τα ισχύοντα, για οχήματα που ταξινομήθηκαν για πρώτη φορά από την 1η Νοεμβρίου 2010 και μετά, τα τέλη υπολογίζονται με βάση τους ρύπους ενώ για τα παλαιότερα οχήματα υπολογίζονται με βάση τον κυβισμό.
Η πρόταση προβλέπει τον υπολογισμό με βάση τους ρύπους για οχήματα που κυκλοφόρησαν για πρώτη φορά από την 1η Ιανουαρίου 2007, έτσι ώστε να προκύψουν μειώσεις για τα οχήματα ηλικίας έως δέκα ετών μεγάλου κυβισμού, και αυξομειώσεις για τα μικρότερου κυβισμού.
Μια ακόμη αλλαγή που προωθείται είναι η καθιέρωση αυτοκόλλητου το οποίο θα πρέπει να φέρουν υποχρεωτικά όλα τα οχήματα που κυκλοφορούν στους ελληνικούς δρόμους.
Το αυτοκόλλητο θα περιλαμβάνει και ειδικό «τσιπάκι» με πληροφορίες για ασφάλιση και ΚΤΕΟ και θα είναι δωρεάν για τα οχήματα με ελληνικές πινακίδες. Το αυτοκόλλητο θα υποχρεωθούν να λαμβάνουν και οι ιδιοκτήτες οχημάτων που εισέρχονται στην Ελλάδα καταβάλλοντας αντίτιμο, ανάλογα με το χρόνο που το όχημα θα κυκλοφορεί στους ελληνικούς δρόμους.
Πηγή.

loading...

Για να φρεσκάρουμε την μνήμη μας.Τσίπρας: Κατάργηση με ένα νόμο των μέτρων λιτότητας.Καμμένος: Θα παραιτηθώ από την πολιτική αν ειναι να ψηφίσω μνημόνιο.Βίντεο.



Πηγή φωτογραφιών.


loading...

Δευτέρα 4 Ιουλίου 2016

Παραλήρημα Schaeuble: Θέλει να παρακάμπτει την Κομισιόν όταν θεωρεί οτι αργεί να λάβει αποφάσεις.

Οπως δήλωσε σύντομα αντιλαμβάνεσαι οτι η Κομισιόν δεν διαχειρίζεται κάτι ή ότι βρισκόμαστε σε τέλμα στο Ευρωπαϊκό Συμβούλιο 


Τον παραγκωνισμό της Κομισιόν ζήτησε ο W. Shaeuble από τα 27 κράτη μέλη της ΕΕ.
Μιλώντας στην εφημερίδα Welt am Sonntag ο γερμανός υπουργός Οικονομικών τόνισε ξεκάθαρα ότι «όταν η Ευρωπαϊκή Επιτροπή αργεί να λάβει αποφάσεις ή όταν δεν αναλαμβάνει πρωτοβουλίες σε ορισμένα θέματα, να μπορούν οι κυβερνήσεις να παίρνουν την κατάσταση στα χέρια τους».
«Πρέπει να υιοθετήσουμε μια προσέγγιση «διακυβερνητικής συνεργασίας» ώστε όταν η Κομισιόν δεν εμπλέκεται σε ορισμένα προβλήματα, να παίρνουμε τα πράγματα στα χέρια μας και να επιλύουμε τα προβλήματα με τη συνεργασία των κυβερνήσεων».
«Αυτή η διακυβερνητική προσέγγιση αποδείχθηκε επιτυχής κατά τη διάρκεια της κρίσης της Ευρωζώνης», συνέχισε.
Αναφερόμενος στη σεναριολογία περί ακύρωσης του Brexit, είπε πως η απόφαση επαφίεται στην βρετανική κυβέρνηση και τη Βουλή των Κοινοτήτων και απαίτησε αποφάσεις το ταχύτερο.
Ερωτηθείς εάν πρέπει να υπάρξει μεταρρύθμιση των ευρωπαϊκών θεσμών, ο Schaeuble απάντησε ότι αυτό θα έπαιρνε πολύ χρόνο καθώς δεν θα ήταν δυνατόν να αλλάξουν οι ευρωπαϊκές συνθήκες γρήγορα.
Πρόσθεσε ότι πρέπει να αναληφθεί δράση επειγόντως και τόνισε «τα συνήθη χρονοδιαγράμματα των Βρυξελλών είναι υπερβολικά μακρά».
«Σύντομα αντιλαμβάνεσαι εάν η Κομισιόν δεν διαχειρίζεται κάτι ή ότι βρισκόμαστε σε τέλμα στο (Ευρωπαϊκό) Συμβούλιο.
Και τότε οι κυβερνήσεις έχουν μια ευθύνη», επισήμανε ο γερμανός υπουργός , εξηγώντας πως είχε ενοχληθεί πολύ πέρυσι διότι οι Βρυξέλλες καθυστέρησαν τόσο να αντιδράσουν στην κρίση των προσφύγων και των μεταναστών.
Ερωτηθείς εάν καλεί να αφαιρεθούν αρμοδιότητες από την Ευρωπαϊκή Επιτροπή, ο Schaeuble απάντησε:
«Καθόλου.
Λέω απλά ότι χρειάζεται να είμαστε πιο πραγματιστές και να αντιδρούμε γρηγορότερα».
Ο W. Shaeuble είπε πως τάσσεται υπέρ της περαιτέρω ολοκλήρωσης στην ΕΕ γενικά, αλλά δεν είναι η ώρα για αυτό λόγω της εντεινόμενης δημαγωγίας και του ευρωσκεπτικισμού.
Ερωτηθείς αν είναι απαραίτητο οι Βρυξέλλες να επιστρέψουν αρμοδιότητες στα κράτη μέλη, ο γερμανός υπουργός τόνισε πως τα πιεστικά προβλήματα πρέπει να αντιμετωπίζονται γρήγορα ώστε η Ευρώπη να μην καλείται να προχωράει σε περίπλοκες αλλαγές συνθηκών, που απαιτούν ομόφωνη έγκριση.
Ερωτηθείς εάν η Ευρώπη δεν μπορεί να ξεχάσει τη Συνθήκη της Λισαβόνας, που είναι ουσιαστικά το Σύνταγμα της ΕΕ, απάντησε «όχι, αλλά σε περιπτώσεις που υπάρχουν αμφιβολίες, πρέπει να δίνεται μεγαλύτερη έμφαση στις διακυβερνητικές σχέσεις».
Επέμεινε στο ότι η Ευρώπη πρέπει να αποδείξει γρήγορα ότι είναι σε θέση να λειτουργεί και η ΕΕ να δείξει πως μπορεί να επιλύει γρήγορα προβλήματα-κλειδιά για να ανακτήσει την εμπιστοσύνη των πολιτών.
Στην ερώτηση εάν επιμένει στη δήλωση που είχε κάνει πριν από το δημοψήφισμα στο Ηνωμένο Βασίλειο «μέσα σημαίνει μέσα, έξω σημαίνει έξω» ο Schaeuble είπε πως χρησιμοποίησε αυτή τη διατύπωση διότι του το είχε ζητήσει ο Βρετανός ομόλογός του George Osborne, για να ενισχυθεί η εκστρατεία υπέρ της παραμονής και για να φανεί ότι το Brexit θα ήταν αμετάκλητο.
Οι διαπραγματεύσεις ανάμεσα στην ΕΕ και στη Βρετανία για το Brexit δεν θα είναι εύκολες, προέβλεψε ακόμη o υπουργός Οικονομικών της Γερμανίας.

www.bankingnews.gr
loading...

ΠΟΛΕΜΙΚΟ ΝΑΥΤΙΚΟ Άγιος Κοσμάς: Κάνουν «έξωση» και στους βατραχανθρώπους του ΛΣ.












                                               Διώχνουν τους βατραχανθρώπους του Λιμενικού Σώματος από τις εγκαταστάσεις όπου εδρεύει η μονάδα τους στον Αγιο Κοσμά, λόγω της σκανδαλώδους σύμβασης που υπέγραψε το ΤΑΙΠΕΔ με τη Lamda Development του ομίλου Λάτση για την ιδιωτικοποίηση του πρώην αεροδρομίου του Ελληνικού και χωρίς να έχουν προνοήσει για τη μετεγκατάστασή τους. 
Μία από τις πιο μάχιμες και καλά εξοπλισμένες μονάδες της χώρας μας, η Μονάδα Υποβρυχίων Αποστολών (ΜΥΑ), αναμένεται σύντομα να βρεθεί στον... δρόμο, αφού το ΤΑΙΠΕΔ, παρά τα όσα προβλέπει σχετικός νόμος που ψηφίστηκε το 2012, δεν έχει φροντίσει να βρει άλλο κατάλληλο χώρο.
«Η ΜΥΑ έχει αναβαθµιστεί θεαµατικά. Η βελτίωση του νοµικού πλαισίου, η έναρξη στενής συνεργασίας µε συµµαχικές ειδικές δυνάµεις, η συµµετοχή σε υψηλού προφίλ ειδικές επιχειρήσεις και η συνεχής έλευση τελευταίας τεχνολογίας εξοπλισµού ανέδειξαν τις προσπάθειες των χαµηλόβαθµων στελεχών που είχαν ξεκινήσει µε τον σχηµατισµό των επιχειρησιακών οµάδων το
2003. 
Εάν δεν διευθετηθεί το θέµα της µετεγκατάστασης στον Σκαραµαγκά, ο κόπος των βατραχανθρώπων θα πάει χαµένος», σηµειώνει ο αντιπρόεδρος της Ενωσης Προσωπικού Λιµενικού Σώµατος Αττικής και Νήσων, Σταµάτης Μουγιάκος
«Η ολοκλήρωση της µετεγκατάστασης των µελών της ΜΥΑ πρέπει να γίνει γρήγορα, αλλά µε τρόπο σωστό και σε χώρο κατάλληλο.  Είναι απαραίτητο να στηριχθούν οι προσπάθειες του αρχηγείου για την ανέγερση νέων εγκαταστάσεων εντός του Ν.Ο. Σκαραµαγκά, απ’ όπου θα µπορούν οι βατραχάνθρωποι να συνεχίσουν απρόσκοπτα το έργο τους», σηµείωσε ο πρόεδρος της Πανελλήνιας Οµοσπονδίας Ενώσεων Προσωπικού Λιµενικού Σώµατος, Θάνος Τσατσούλης, τονίζοντας ότι «δεν πρέπει να τους στείλουν στα αζήτητα, ούτε σε “ανακαινισµένες” εγκαταστάσεις. 
Το ΤΑΙΠΕ∆, βάσει του Ν.4081/2012, τον οποίο ψήφισε το σύνολο των κοµµάτων, πρέπει να κινηθεί προτού να είναι αργά. Ελπίζουµε και στη στήριξη του επενδυτή για τη δηµιουργία µιας σύγχρονης και λειτουργικής µονάδας».
loading...

Μπράβο κορίτσι μου !!! Η Ανθή Λιάγκου έκανε παγκόσμιο ρεκόρ στην δισκοβολία στο πρωτάθλημα ΑμεΑ!

Το τελευταίο ουσιαστικό αγωνιστικό τεστ πριν από τους Παραολυμπιακούς Αγώνες του Ρίο αποτελεί για τους Έλληνες αθλητές του στίβου το πανελλήνιο πρωτάθλημα που διεξάγεται σήμερα και αύριο στο ΟΑΚΑ. Στο φετινό πρωτάθλημα, συμμετέχουν περισσότεροι από 400 αθλητές και αθλήτριες. Σήμερα, η Ανθή Λιάγκου σημείωσε παγκόσμιο ρεκόρ στην δισκοβολία F33, στο πρωινό πρόγραμμα του πανελλήνιου πρωταθλήματος στίβου. Παρά τις υψηλές θερμοκρασίες, η αθλήτρια του Πύρρου, έστειλε τον δίσκο στα 11 μέτρα 51 εκατοστά, βελτιώνοντας το δικό της παγκόσμιο ρεκόρ κατά 21 εκατοστά (11.30μ. το προηγούμενο από τις 27 Ιουνίου 2015 στην Αθήνα).
- See more at: http://newsone.gr/suntages/1075864-#sthash.avAPmINB.dpuf
loading...

Κυριακή 3 Ιουλίου 2016

Ψυχρολουσία και για τους μισθωτούς του ιδιωτικού τομέα.

Μετά τους συνταξιούχους, χθες ήταν η σειρά της πλειονότητας των μισθωτών του ιδιωτικού τομέα να νιώσουν στην τσέπη τους την επίπτωση των φορολογικών μέτρων που ψηφίστηκαν τον περασμένο Μάιο.
Οι μισθοί που έλαβαν οι περισσότεροι από τους μισθωτούς που πληρώνονταν χθες, ήταν μειωμένοι, καθώς εφαρμόστηκε για πρώτη φορά η αυξημένη παρακράτηση για τον φόρο εισοδήματος και την εισφορά αλληλεγγύης.
Η μείωση στις μηνιαίες αποδοχές ξεκινάει από περίπου 2 ευρώ για όσους έχουν μηνιαίο εισόδημα 640 ευρώ και φτάνει μέχρι τα 88 ευρώ για αποδοχές 5.000 ευρώ μηνιαίως. Βέβαια όσοι έχουν ετήσιο εισόδημα από 27.000 έως 41.000 ευρώ είδαν τον μισθό τους ελαφρά αυξημένο από 1,5 έως 35 ευρώ.
Σημειώνεται ότι η νέα κλίμακα εισφοράς αλληλεγγύης και το νέο -χαμηλότερο- αφορολόγητο όριο ισχύουν από την αρχή του 2016. Επειδή όμως η παρακράτηση άρχισε από το δεύτερο εξάμηνο, ο επιπλέον φόρος του πρώτου εξαμήνου θα πληρωθεί το 2017, μετά την εκκαθάριση της φορολογικής δήλωσης.

aftodioikisi.gr
loading...

ΝΔ Γ.Γιακουμάτος: «H ΝΔ θα πάρει και αυτοδυναμία»

Για απάτη κατηγόρησε την κυβέρνηση, ο πρώην υπουργός και βουλευτής της ΝΔ, Γεράσιμος Γιακουμάτος, σχολιάζοντας  την άγρια κόντρα που είχε με την βουλευτή του ΣΥΡΙΖΑ, Ελένη Αυλωνίτου  με αφορμή το ζήτημα των συντάξεων.
Η κ. Αυλωνίτου, μιλώντας νωρίτερα επέμενε ότι έχει γίνει μείωση μόνο στο 1/10 των συνταξιούχων και όπως είπε οι συντάξεις, κύριες και επικουρικές μαζί, έως 1300 ευρώ δεν πρόκειται να πειραχθούν.
«Βλέπω στα χαρτιά των συντάξεων 800, 700, 600 ευρώ να μειώνονται. Αυτό είναι απάτη», είπε, ο βουλευτής της ΝΔ, σχολιάζοντας τις δηλώσεις της κ. Αυλωνίτου.
Αναφερόμενος στο ασφαλιστικό ο κ. Γιακουμάτος σημείωσε χαρακτηριστικά: «Το ασφαλιστικό δεν είναι βιώσιμο. Μην κοροϊδεύουμε τον κόσμο πρέπει να βρούμε τρόπους» και τόνισε ότι και «η Νέα Δημοκρατία έκανε λάθη στην κοινωνική ασφάλιση».
Μιλώντας για τις προοπτικές ανάπτυξης της ελληνικής οικονομίας, ο βουλευτής της ΝΔ εκτίμησε ότι: «εαν αυξήσουμε το ΑΕΠ, εάν κάνουμε επενδύσεις εάν δημιουργήσουμε ένα κλίμα εμπιστοσύνης, και επειδή η οικονομία είναι ψυχολογία, τότε όλα θα αλλάξουν».
«Αυτό επενδύω στη ΝΔ. Σ’ αυτό επενδύει και ο λαός και την έχει πρώτο κόμμα», πρόσθεσε ενώ κατέληξε λέγοντας ότι η ΝΔ «θα πάρει και αυτοδυναμία».
Πηγή.

loading...

Την Παρασκευή στις 8 - 7, θα δροσίσει OLYMPICA MAGNA... "H Ηλειακή Ζυθοποιία παρουσιάζει την ‪#‎Olympica_Magna‬ την Πρώτη μπύρα της Ηλείας!

Την Παρασκευή, στις 8 Ιουλίου και ώρα 20:00, η Ηλειακή Ζυθοποιία θα παρουσιάσει στο κοινό και τους επαγγελματίες της Ηλείας, την Olympica Magna, την πρώτη Ηλειακή μπύρα. 
Η εκδήλωση θα γίνει στο Θέατρο του κτήματος Μπριντζίκη στο Λαντζόϊ. 
Θα μιλήσουν για το προϊόν και την Ζυθοποιία οι: 
• Ανδρέας Παπαδάκος (business executive) 
• Διονυσία Ντατσοπούλου - Μπριντζίκη (business executive - Sales Manager) 
• Διονύσιος Μπριντζίκης (C.E.O) 
• Ιωάννα Σιδηροπούλου (Master Brewer)
Martin McDarren (Marketing Director)

*Θα παιξουν Ζωντανά οι Villa Garage

Η Magna, είναι μια ιδιαίτερη μπύρα με χαρακτηριστικά ενός απόλυτα φυσικού προϊόντος. 

● Είναι μια οργανική, φρέσκια μπύρα.
● Δεν είναι παστεριωμένη.
● Δεν είναι τεχνητά χρωματισμένη.
● Δεν περιέχει κανενός είδους χημικό ή άλλο βελτιωτικό γεύσης. ● Δεν περιέχει κανενός είδους χημικό ή άλλο βελτιωτικό διαύγειας κι εμφάνισης.
● Δεν περιέχει κανενός είδους χημικό ή άλλο συντηρητικό.
● Ανθρακώνεται με φυσικό τρόπο δεύτερης ζύμωσης.
● Φτιάχνεται με αμιγώς Ελληνικές βύνες, διαλεγμένο Λυκίσκο και άγρια αρωματικά βότανα.
● Το νερό που χρησιμοποιούμε, προέρχεται όλο από τις γάργαρες ορεινές πηγές του Ερυμάνθου.
● και η Συνταγή... είναι δική μας.
Η OLYMPICA MAGNA, είναι η μεγαλύτερη μικρή Μπύρα που δοκιμάσατε ποτέ!
Διπλοζύμωτη, με τα υπέροχα φυσικά αρώματα μπύρα μας, λίγο πριν βγει στην αγορά!"
Θα παίξουν ζωντανά οι Villa Garage
(Στην είσοδο θα πάρετε ένα εισιτήριο (δωρεάν) που στη συνέχεια της εκδήλωσης μπορείτε να το εξαργυρώσετε για μια Olympica Magna)

loading...

1Η στο ακόντιο Η ΚΟΥΚΛΙΝΟΥ, 2ΟΣ Ο ΠΑΛΑΜΙΑΝΑΚΗΣ ΣΤΑ 400Μ.! 5 ΧΡΥΣΑ ΚΑΙ 2 ΑΣΗΜΕΝΙΑ Ο απολογισμός ΤΗΣ 1ΗΣ ημέρας των αγώνων…




















          Νέες διακρίσεις προστέθηκαν στις πρωινές, για τους αθλητές του Συλλόγου ΑμεΑ «ΤΟ ΜΕΛΛΟΝ» που συμμετέχουν στο Πανελλήνιο Πρωτάθλημα Στίβου που διεξάγεται στο Ολυμπιακό Στάδιο και όπου συμμετέχουν με τη φανέλα του αθλητικού σωματείου "ΜΕΓΑΛΟΝΗΣΟΣ"!
Συγκεκριμένα:
*          Η Μιχαέλα Κουκλινού ήλθε πρώτη στο ακόντιο. Θυμίζουμε ότι το πρωί ήλθε πρώτη και στη σφαίρα!
*          Ο Γιώργος Παλαμιανάκης, από τη Γέργερη, που λαμβάνει μέρος για πρώτη φορά σε αγώνες ήρθε 2ος στα 400μ.
*          Ο Γιάννης Κουκουλάκης 4ος στη σφαιροβολία. Το πρωί είχε έλθει πρώτος στον ακοντισμό!
*          Ο Μιχάλης Ορφανός που παίρνει για πρώτη φορά μέρος σε αγώνες ήλθε 4ος στο δίσκο.
*          Ο Μπάμπης Ζουριδάκης τερμάτισε 4ος στον τελικό των 400μ.
Ο συνολικός απολογισμός της 1ης ημέρας των αγώνων είναι 5 χρυσά και 2 ασημένια και πολύ καλά πλασαρίσματα στους τελικούς.
Οι αγώνες συνεχίζονται σήμερα πρωί και απόγευμα και αναμένεται οι Μεσαρίτες αθλητές και αθλήτριες να πετύχουν και άλλες σημαντικές διακρίσεις…


loading...

Βίντεο,για να φρεσκάρουμε την μνήμη μας





















To διάγγελμα του πρωθυπουργού Γ.Παπανδρέου για το Δ.Ν.Τ.





1) Ευχαριστούμε τους μετανάστες !!!


2)Παυλόπουλος: Ευχαριστούμε τους μετανάστες που κάνουν καλύτερη την κοινωνία μας!


3)Πρόεδρος της Δημοκρατίας (Ορκωμοσία)


4)Καμμένος: Ο ΦΠΑ στα νησιά δεν θα αυξηθεί ποτέ!


5)Καθηγήτρια σε Σαμαρά: "Μιλάς σαν να'σαι ο πρωτοπλαστος"
6)ΝεοΔημοκράτης κατα Σαμαρά:"Εισαι εκτος τοπου κ' χρονου"


7)Γυναίκα πολίτης αφήνει άφωνο Υπουργό και κοινό !!!

8)Ο ΠΟΛΙΤΗΣ ΠΟΥ ΑΦΗΣΕ ΑΦΩΝΟΥΣ ΟΛΟΥΣ ΤΟΥΣ ΠΟΛΙΤΙΚΟΥΣ


9)Συνταξιούχος αφήνει άφωνο το Σαμαρά


10)Σε ένα τρίλεπτο βίντεο γίνεται ρόμπα ο Σταύρος Θεοδωράκης


11)Πολίτης τα 'χωνει' σε πολιτικούς ολων των κομμάτων


12)ΣΑΜΑΡΑΣ ΜΕ ΠΟΛΙΤΗ,ΕΠΙΧΕΙΡΗΜΑΤΙΑ


13)ΑΝΕΞΑΡΤΗΤΟΙ ΕΛΛΗΝΕΣ - Το Απαγορευμένο βιντεο


14)Οι καλύτερες ατάκες & κωλοτούμπες του Π. Καμμένου ever


 15)Το Succsess story του Σαμαρά από το Βερολίνο


16)Πιπιλή: Οι συνταξιούχοι είναι κακομαθημένοι.


17) 17 αυτοκτονίες για το success story!


18)Τα προκλητικά προνόμια των υπαλλήλων της Βουλής


19)ΜΙΣΘΟΙ ΚΑΙ ΠΡΟΝΟΜΙΑ ΒΟΥΛΕΥΤΩΝ


20)Τσίπρας: Κατάργηση με ένα νόμο των μέτρων λιτότητας


21)  Τσίπρας για ΕΝΦΙΑ


22) Π.Καμμένος: Ούτε νεκρός με όσους ψήφισαν μνημόνια!



Πηγή:Youtube.




loading...

Σάββατο 2 Ιουλίου 2016

ΕΥΡΩΠΑΙΚΗ ΕΝΩΣΗ ΝΑΖΙΣΤΙΚΗ ΣΥΜΠΕΡΙΦΟΡΑ ΑΠΟ ΠΡΩΗΝ ΥΠΟΥΡΓΟ ΤΟΥ ΒΕΡΟΛΙΝΟΥ Γερμανός αξιωματούχος της ομάδας του αντικαγκελάριου προς πολίτη: «Μη με αγγίζεις βρωμιάρη Έλληνα!»

ης Μαρίνας Νικολάκη
Μια απρόκλητη χυδαία φραστική επίθεση άνευ προηγουμένου δέχτηκε Έλληνας φωτορεπόρτερ από τον πρώην υπουργό Μεταφορών της Γερμανίας, τον Βαυαρό χριστιανοκοινωνιστή Πέτερ Ραμσάουερ, κατά τη χθεσινή συνάντηση του πρωθυπουργού με τον αντικαγκελάριο της Γερμανίας Ζίγκμαρ Γκάμπριελ, μέσα στο Μέγαρο Μαξίμου.
 
Σύμφωνα με αυτόπτες μάρτυρες, όπως αναφέρει η Αυγή, κατά τη στιγμή της φωτογράφησης του Ζίγκμαρ Γκάμπριελ με τον Αλέξη Τσίπρα, ο φωτογράφος ακούμπησε τον πρώην υπουργό, ο οποίος του επιτέθηκε, στα γερμανικά αλλά και τα αγγλικά, λέγοντάς του: «Μη με αγγίζεις βρομιάρη Έλληνα!» στα γερμανικά αλλά και στα αγγλικά.
 
Άμεση ήταν η αντίδραση αξιωματούχων του πρωθυπουργικού γραφείου, οι οποίοι διαμαρτυρήθηκαν έντονα σε Γερμανούς διπλωμάτες, οι οποίοι βρίσκονταν εκείνη την ώρα μπροστά στο περιστατικό.
 
Ο Γερμανός πρώην υπουργός αργότερα αρνιόταν το περιστατικό, υποστηρίζοντας πως η επαφή με τον Έλληνα φωτογράφο του προκάλεσε μώλωπες!... Πάντως, το περιστατικό επιβεβαίωσε ο επίσημος φωτογράφος του Ζίγκμπαρ Γκάμπριελ, ενώ μέλη της συνοδείας του αντικαγκελάριου ζήτησαν κατ’ ιδίαν συγγνώμη από τον Έλληνα φωτογράφο.
 
«Αρχή άνδρα δείκνυσι»-  Kαταδικάζει η Ένωση Φωτορεπόρτερ την απαξιωτική αντίδραση του πρώην υπουργού Μεταφορών της Γερμανίας
 
Η Ένωση Φωτορεπόρτερ Ελλάδας (Ε.Φ.Ε.) καταδικάζει την απαξιωτική αντίδραση του πρώην υπουργού Μεταφορών της Γερμανίας, Πέτερ Ραμσάουερ που, στις 30 Ιουνίου, αποκάλεσε εντός του Μαξίμου «βρωμιάρη κωλοτρυ...δα Έλληνα» τον φωτορεπόρτερ που τον έσπρωξε κατά λάθος ενόσω εργαζόταν.
 
Η Ε.Φ.Ε., προστίθεται στην ανακοίνωση, «αναγνωρίζει ότι η μεγαλύτερη πρόκληση που θέτει η εξουσία σε όσους την κατέχουν συγκυριακά είναι η σεμνή διαχείρισή της. Συνεπώς, θεωρεί αυτονόητο ότι η εκδήλωση αλαζονείας υποτιμά αποκλειστικά τον αλαζόνα».
loading...

Παρασκευή 1 Ιουλίου 2016

ΔΕΗ: Πώς θα πάρετε την έκπτωση 15% στο ρεύμα από σήμερα.

Ήρθε το «φθηνότερο φως». Μειωμένους λογαριασμούς κατά 15% μπορούν να έχουν οι συνεπείς καταναλωτές της ΔΕΗ από την Παρασκευή 1η Ιούλιου που τίθεται σε εφαρμογή το σχετικό πρόγραμμα της Επιχείρησης.
Η έκπτωση αφορά το καθαρό ποσό του ρεύματος και όχι το συνολικό ποσό του λογαριασμού. Η έκπτωση ισχύει για καταναλώσεις μεσαίας και χαμηλής τάσης που θα πραγματοποιηθούν από την 1η Ιουλίου και μετά και επηρεάζει εκατομμύρια καταναλωτές.
Την έκπτωση θα μπορέσουν να καρπωθούν επίσης εκατομμύρια καταναλωτές που έχουν ληξιπρόθεσμα χρέη εφόσον προχωρήσουν σε ρύθμιση των οφειλών τους και τηρούν τους διακανονισμούς. Σημειώνεται ότι στη ρύθμιση για την τακτοποίηση ανεξόφλητων λογαριασμών έχουν υπαχθεί περισσότεροι από 450.000 καταναλωτές.
1. Τι αφορά η παροχή έκπτωσης 15%
Παρέχεται έκπτωση 15% στις Χρεώσεις Προμήθειας του λογαριασμού ρεύματος σε όλους τους συνεπείς πελάτες.
Συγκεκριμένα, όλοι οι πελάτες με τιμολόγιο: Οικιακό Γ1 και Γ1Ν, Επαγγελματικό Γ21, Γ22 και Γ23 στη Χαμηλή Τάση και τιμολόγιο ΒΓ, ΒΧ και ΒΥ στη Μέση Τάση, οι οποίοι θα εξοφλούν το σύνολο του λογαριασμού τους, καθώς και τυχόν δόσεις διακανονισμού οφειλής τους, μέχρι και την καθορισμένη ημερομηνία λήξης, θα λαμβάνουν έκπτωση στον επόμενο λογαριασμό τους, το 15% της αξίας της Χρέωσης Προμήθειας του προηγούμενου λογαριασμού που έχει ήδη εξοφληθεί εμπρόθεσμα.
Δεν περιλαμβάνονται οι πελάτες που απολαμβάνουν ήδη τιμολογιακών προνομίων, όπως πελάτες ενταγμένοι στο Κοινωνικό Οικιακό Τιμολόγιο, Τιμολόγιο Υπηρεσιών Αλληλεγγύης, Πολυτεκνικό Τιμολόγιο ΓΤ, πρόγραμμα Ακραίας Φτώχειας, Αγροτικό Τιμολόγιο.
Εντούτοις, εάν οι δικαιούχοι του Κοινωνικού Οικιακού Τιμολογίου (ΚΟΤ), κάποιο συγκεκριμένο τετράμηνο λόγω υπέρβασης των ορίων κατανάλωσης της κατηγορίας τους, δεν τιμολογηθούν με τις τιμές του ΚΟΤ, αλλά με κάποιο από τα Οικιακά Τιμολόγια (Γ1 ή Γ1Ν), εφόσον είναι συνεπείς τότε θα λάβουν το ποσό της έκπτωσης 15% για τον συγκεκριμένο εκκαθαριστικό λογαριασμό.
2. Πώς εφαρμόζεται η έκπτωση
Για κάθε εκκαθαριστικό λογαριασμό που θα εκδοθεί μετά την 01.07.2016, εφόσον πληρωθεί εμπρόθεσμα (καθώς και δόσεις τυχόν διακανονισμού), στον αμέσως επόμενο από αυτόν λογαριασμό θα εμφανιστεί η πίστωση 15%.
3. Είμαι συνεπής, αλλά ο εκκαθαριστικός λογαριασμός μου που εκδόθηκε στις 15.07.2016 δεν περιλαμβάνει το ποσό της έκπτωσης 15%.
Αυτό είναι λογικό γιατί το πρόγραμμα ξεκινά για την πληρωμή λογαριασμών με ημερομηνία έκδοσης την 01.07.2016, δηλαδή εφόσον ο εκκαθαριστικός σας λογαριασμός που εκδόθηκε στις 15.07.2016, πληρωθεί εμπρόθεσμα, τότε στον αμέσως επόμενο από αυτόν λογαριασμό, θα εμφανιστεί (πιστωθεί) αυτόματα, η έκπτωση του 15% της χρέωσης προμήθειας του προηγούμενου λογαριασμού (εκκαθαριστικού) που εξοφλήθηκε εμπρόθεσμα.
4. Είμαι συνεπής, αλλά ο εκκαθαριστικός λογαριασμός μου που εκδόθηκε στις 15.07.2016 δεν περιλαμβάνει το ποσό της Έκπτωσης 15%, αλλά περιλαμβάνει ένα πιστωτικό ποσό ως, Επιστροφή 10%.
Από την 1η Απριλίου είχε τεθεί σε ισχύ το πρόγραμμα επιβράβευσης «Συνέπεια» για τους συνεπείς επαγγελματίες και επιχειρήσεις, με επιστροφή 10% της αξίας της Χρέωσης Προμήθειας ρεύματος του λογαριασμού τους. Οπότε το ποσό Επιστροφή 10% που εμφανίζεται στο λογαριασμό σας, αφορά στην επιβράβευσή σας βάσει του υπόψη προγράμματος.
Εντούτοις, από την 1η Ιουλίου έχει τροποποιηθεί το πρόγραμμα και παρέχουμε πλέον σε όλους τους συνεπείς πελάτες μας, επαγγελματίες, επιχειρήσεις αλλά και νοικοκυριά, έκπτωση 15% στην αξία της Χρέωσης Προμήθειας ρεύματος του λογαριασμού τους.
5. Ποιες είναι οι προϋποθέσεις
Οι προϋποθέσεις για την παροχή έκπτωσης 15%:
– Να ανήκετε σε κάποια από τις κατηγορίες των πελατών με τιμολόγιο :Γ1, Γ1Ν, Γ21, Γ22, Γ23, ΒΓ, ΒΧ ή ΒΥ.
– Να εξοφλείτε τον εκάστοτε λογαριασμό σας μέχρι και την ημερομηνία λήξης του
– Να εξοφλείτε παράλληλα δόσεις τυχόν διακανονισμού μέχρι και την ημερομηνία λήξης τους
6. Εφόσον είμαι συνεπής και πληρώ τις προϋποθέσεις πρέπει να καταθέσω κάποια αίτηση στη ΔΕΗ;
Όχι, η διαδικασία είναι αυτοματοποιημένη. Εφόσον διαπιστωθεί ότι έχει εξοφληθεί εμπρόθεσμα ο λογαριασμός σας και οι τυχόν δόσεις της περιόδου, τότε αυτόματα στον επόμενο λογαριασμό σας θα πιστωθεί το ποσό της έκπτωσης.
7. Πώς υπολογίζεται το ποσό της έκπτωσης 15%
Η έκπτωση 15% αφορά στις Χρεώσεις Προμήθειας του εκκαθαριστικού λογαριασμού που έχει εξοφληθεί εμπρόθεσμα, δηλαδή:
· για τους πελάτες με τιμολόγιο Γ1, Γ1Ν, αφορά στο 15% του ποσού του παγίου και της αξίας ενέργειας
· για τους πελάτες με τιμολόγιο Γ21, Γ22 και Γ23 αφορά στο 15% του ποσού του παγίου, της αξίας ενέργειας και της αξίας της ισχύος (όπου υπολογίζεται) και
· για τους πελάτες με τιμολόγιο ΒΓ, ΒΧ και ΒΥ αφορά στο 15% του ποσού της αξίας ενέργειας, της αξίας ισχύος και της αξίας CO2.
8. Πώς εμφανίζεται η έκπτωση στο λογαριασμό
Στο πεδίο με την ανάλυση των χρεώσεων του λογαριασμού (πίσω όψη) θα εμφανίζεται πίστωση με το λεκτικό «Έκπτωση 15%».
9. Εάν εξοφλούνται οι λογαριασμοί στην ημερομηνία λήξης τους (την τελευταία ημέρα προθεσμίας πληρωμής) σε κάποιο από τα συνεργαζόμενα σημεία (π.χ. ΕΛΤΑ, SuperMarket, ΑΤΜ τράπεζας) θεωρείται εμπρόθεσμη η πληρωμή;
Ναι, εφόσον έχουν εξοφληθεί έως και την ημερομηνία λήξης τους θεωρούνται εμπρόθεσμοι.
10. Γιατί το ποσό της έκπτωσης αφορά μόνο στις Χρεώσεις Προμήθειας και όχι και στις Ρυθμιζόμενες Χρεώσεις;
Μόνον οι Χρεώσεις Προμήθειας είναι χρεώσεις που σχετίζονται με τη ΔΕΗ και επί αυτών των χρεώσεων υπολογίζεται η έκπτωση, ενώ οι Ρυθμιζόμενες Χρεώσεις καθορίζονται από τη Ρυθμιστική Αρχή Ενέργειας (ΡΑΕ) και την Πολιτεία με βάση σχετικές Υπουργικές Αποφάσεις και εφαρμόζονται σε όλους τους πελάτες, ανεξαρτήτως του Προμηθευτή Ηλεκτρικής Ενέργειας που έχουν επιλέξει.
11. Λαμβάνω Έναντι και Εκκαθαριστικούς λογαριασμούς (τιμολόγια Γ21, Γ1, Γ1Ν). Πώς υπολογίζεται η έκπτωση του 15%;
Ο υπολογισμός της έκπτωσης του 15% γίνεται πάντα επί του εκάστοτε εκκαθαριστικού που έχει εξοφληθεί εμπρόθεσμα και το ποσό της έκπτωσης εμφανίζεται στον αμέσως επόμενο λογαριασμό (είτε είναι έναντι, είτε εκκαθαριστικός).
Έκπτωση δεν υπολογίζεται στον έναντι λογαριασμό, καθώς είναι κατ’ εκτίμηση λογαριασμός, στον οποίο δεν εμφανίζεται η ανάλυση των χρεώσεων.
Απαραίτητο βεβαίως είναι η εμπρόθεσμη εξόφληση των λογαριασμών.

aftodioikisi.gr
loading...

Αποστόλου: «Ραβασάκι» σε 80.000 αγρότες για παράνομες επιδοτήσεις €220 εκατ.

Την απόφαση της κυβέρνησης να πάρει πίσω κονδύλια ύψους 220 εκατ. ευρώ από 80.000 αγρότες οι οποίοι έλαβαν τις επιδοτήσεις παρανόμως, ανακοίνωσε ο υπουργός Αγροτικής Ανάπτυξης, Βαγγέλης Αποστόλου.
Απαντώντας σε επίκαιρη ερώτηση του βουλευτή του ΣΥΡΙΖΑ, Γιώργου Παπαηλιού, στη Βουλή, ο υπουργός είπε ότι δεν θα δοθούν νέες ενισχύσεις στους αγρότες, αν πρώτα δεν επιστραφούν οι παράνομες. «Η απόφαση είναι αμετάκλητη και άμεσα εκτελεστέα» τόνισε ο κ. Αποστόλου, υποστηρίζοντας ότι την περίοδο 2008 και 2009 δόθηκαν στους αγρότες χρήματα, ένα μέρος των οποίων δεν ήταν «συμβατές» επιχορηγήσεις.
«Το 2008 και 2009 δόθηκαν στους αγρότες 788 εκατ. Από αυτά 374 ήταν συμβατές επιχορηγήσεις. Έχουμε πρόβλημα με τα υπόλοιπα 420 εκατ. Μέσα από διαπραγματεύσεις φθάσαμε στα 220 εκατ. για περίπου 80.000 αγρότες. Ήδη προσπαθούμε με κοινή υπουργική η ανάκτηση να γίνει από 12.000 για ποσά πάνω από 5000. Δηλαδή αν κάποιος πήρε έξι χιλιάδες θα αναζητήσουμε το ένα χιλιάρικο. Αυτό θα το συνδέσουμε με ενισχύσεις και σε δόσεις» ανέφερε ο υπουργός.
loading...

ΠΡΟΚΛΗΤΙΚΗ Πιπιλή: "Οι Έλληνες συνταξιούχοι είναι κακομαθημένοι..."Bίντεο.

Τι είπε ρε το γηραιό τσόλι, η μπεκρού, που η μούρη της, θυμίζει "μανδάμ" της... Φυλής;;;

Απορώ πως υπάρχουν ψηφοφόροι της μπεκρούς... 

Καλλιόπη Σουφλή

Υ.Γ. Ακόμα κι ο Χάρος, δεν θέλει μαζί της νταραβέρια, και την αφήνει να ζει... 
Τάσος Βαγγόπουλος
 
Αλλη μία προστάτης των συνταξιούχων : "εκτός του ότι δεν πεθαίνουν γρήγορα είναι και κακομαθημένοι !!!!!"

loading...

Ο Νότης Μαριάς στη μάχη κατά της ακρίβειας με Ερώτηση προς την Κομισιόν: Ζητά λήψη άμεσων μέτρων για τη δραστική μείωση στις τιμές των τροφίμων και επιβολή μηδενικού Φ.Π.Α. στα βασικά είδη διατροφής.

Βρυξέλλες, 01/07/2016.
Το ζήτημα της ακρίβειας στα τρόφιμα, που ταλανίζει τους Έλληνες καταναλωτές, έθεσε προς την Ευρωπαϊκή Επιτροπή με Γραπτή Ερώτηση που κατέθεσε στις 29/6/2016 ο Ανεξάρτητος Ευρωβουλευτής, Καθηγητής, Νότης Μαριάς.
Στην Ερώτησή του, ο Νότης Μαριάς επισημαίνει ότι «Σύμφωνα με στοιχεία της Eurostat, παρότι η Ελλάδα αποτελεί σημαντική αγροτική οικονομία εντός της Ε.Ε., εντούτοις στη χώρα το 2015 τα τρόφιμα ήταν ακριβότερα συγκριτικά με τον ευρωπαϊκό μέσο όρο, στις περισσότερες κατηγορίες βασικών ειδών διατροφής».
Όπως εξήγησε, «Αυτό συμβαίνει καθώς η Ελλάδα γνώρισε, λόγω μνημονίου, έξι συναπτά χρόνια ύφεσης, με στρατιές ανέργων και φτωχών και απώλεια του 25% του ΑΕΠ της». Ταυτόχρονα, συνέχισε, «Ενώ το μέσο κατά κεφαλήν εισόδημα στη χώρα είναι χαμηλότερο του 60% της Ε.Ε., τα γαλακτοκομικά και αυγά είναι ακριβότερα κατά 31% από τον μέσο κοινοτικό όρο, καθιστώντας  την Ελλάδα τη δεύτερη ακριβότερη χώρα στην Ένωση σε αυτή την κατηγορία προϊόντων». Επίσης «Σε υψηλά επίπεδα διατηρούνται οι τιμές για το ψωμί και τα δημητριακά που αποτελούν βασικά διατροφικά προϊόντα, με την Ελλάδα να είναι κατά 14% ακριβότερη σε σύγκριση με τον μέσο κοινοτικό όρο».
Όπως διευκρινίζει ο Έλληνας Ανεξάρτητος Ευρωβουλευτής, «Η ακρίβεια αυτή οφείλεται στην υψηλή φορολογία, με τον Φ.Π.Α. να φτάνει  στα ύψη για τα περισσότερα προαναφερθέντα προϊόντα δημιουργώντας πρόβλημα επισιτιστικής ασφάλειας για μεγάλη μερίδα πολιτών και ενθαρρύνοντας την φοροδιαφυγή».
Εν κατακλείδι, καλεί την Επιτροπή, σε συνεργασία με τις Ελληνικές Αρχές, να λάβει μέτρα προκειμένου «να συμβάλλει στη δραστική μείωση της ακρίβειας στα τρόφιμα στην Ελλάδα συμπεριλαμβανομένης και της επιβολής μηδενικού ΦΠΑ στα βασικά είδη διατροφής».
loading...
loading...