loading...

Κυριακή 7 Αυγούστου 2016

ΜΚΟ Ισλαμιστών καλεί πρόσφυγες να διαδώσουν «το μήνυμα του Ισλάμ» στην Ελλάδα.

Η Μη Κυβερνητική Οργάνωση Mission Dawah, η οποία αποτελεί τμήμα της Ισλαμικής Ακαδημίας Παιδείας και Έρευνας (iERA) που ιδρύθηκε στο Ηνωμένο Βασίλειο το 2009 από τον Αμπντούρ Ραχέεμ Γκριν (Abdur Raheem Green), Βρετανό σαλαφιστή, καλεί τους Μουσουλμάνους που ζουν στην Ελλάδα να βοηθήσουν στην διάδοση του μηνύματος του Αλλάχ.
Το κάλεσμα έγινε μέσω της σελίδας της οργάνωσης στο Facebook στις 20 Ιουνίου του 2016 αλλά εξακολουθεί να βγαίνει στις αρχικές σελίδες του μέσου κοινωνικής δικτύωσης ως χορηγούμενο.
Να αναφέρουμε πως η iERA, στην οποία υπάγεται η ΜΚΟ Mission Dawah, έχει χαρακτηρισθεί ως ομάδα μίσους από αντι-θρησκευτικές οργανώσεις και ειδήμονες, κάτι που τα μέλη και το διοικητικό της συμβούλιο αρνούνται.
Αξίζει επίσης να αναφερθεί πως μέλη στο διοικητικό της συμβούλιο υπήρξαν ο Ζακίρ Ναΐκ (Zakir Naik), ο οποίος σε ομιλίες του έχει δηλώσει πως όλοι οι μουσουλμάνοι θα πρέπει να είναι τρομοκράτες.
Οι ομιλίες του έχουν επικριθεί στον Καναδά και στον Ηνωμένο Βασίλειο λόγω της ρητορικής μίσους που αναπτύσσει.
Αρκετές από αυτές έχουν αναρτηθεί στο You Tube στο κανάλι The Merciful Servant το οποίο παρακολουθούσε ο τσετσενικής καταγωγής Ταμερλάν Τσαρνάεφ (Tamerlan Anzorovich Tsarnaev) ένας από τους βομβιστές του Μαραθωνίου της Βοστώνης.
Τέλος για την ιστορία να τονίσουμε πως Dawah σημαίνει κυριολεκτικά πρόσκληση και στην προκειμένη περίπτωση εννοούν το κάλεσμα σε προσηλυτισμό στο Ισλάμ.
Στην περίπτωση του καλέσματος των Μουσουλμάνων στην Ελλάδα, ο σύνδεσμος της ανάρτησης όπως φαίνεται στην παραπάνω φωτογραφία οδηγεί σε φόρμα του google όπου ζητούνται να συμπληρωθούν στοιχεία.
Το κάλεσμα έρχεται σε μια χρονική στιγμή όπου οι σκοποί της Ισλαμικής Ακαδημίας Παιδείας και Έρευνας (iERA) έχουν επικριθεί ποικιλοτρόπως και δημιουργεί εύλογα ερωτήματα.

Γιώτα Χουλιάρα για το Geopolitics and Daily News

Η λέξη Dawah σημαίνει στα αραβικά «πρόσκληση» και στο Ισλάμ έχει τη σημασία του κηρύγματος του Κορανίου, του προσηλυτισμού.
Είναι ο προσηλυτισμός που γίνεται μέσω του «διαλόγου», όχι με τη βία. Ωστόσο, είναι προσηλυτισμός και μάλιστα η εν λόγω ΜΚΟ έχει στήσει παραρτήματα σε περισσότερες από 50 χώρες του κόσμου, μεταξύ των οποίων και πολλές δυτικές και προσπαθεί να εξισλαμίσει δυτικούς.
Το TRIBUNE επισκέφτηκε τη σελίδα της οργάνωσης που συνεχώς γίνονται αναρτήσεις που ζητάνε χρήματα. Εισφορές από τους πιστούς για να μπορέσουν να συνεχίσουν την προσηλυτιστική αποστολή τους.

Η σελίδα τους στο Facebook, για όποιον θέλει να ρίξει μια ματιά, είναι αυτή:MissionDawah, ενώ η ιστοσελίδα τους είναι εδώ: iera

Εξισλαμισμένος Βρετανός ο αρχηγός τους

Ο Αμπντούρ Ραχέεμ Γκριν είχε γεννηθεί ως Άντονι (Anthony Vatswaf Galvin Green) το 1962. Θεωρείται σαλαφιστής, δηλαδή φανατικός ορθόδοξος μουσουλμάνος. Βεβαίως, να σημειώσουμε εδώ, ότι δεν είναι όλοι οι σαλαφιστές υπέρ τη βίας. Αλλά όλοι οι τρομοκράτες ξεκινάνε από σαλαφιστές.
Ο κ. Γκριν γεννήθηκε στο Νταρ ες Σαλάαμ της Τανζανίας. Ο πατέρας του ήταν αποικιακός διοικητής της Βρετανικής Αυτοκρατορίας και η μητέρα του Πολωνέζα. Ο πατέρας του ήταν αγνωστικιστής και η μητέρα του αφοσιωμένη ρωμαιοκαθολική χριστιανή. Ο Γκριν μεγάλωσε ως ρωμαιοκαθολικός.

Ο Βρετανός εξισλαμισμένος προσηλυτιστής Αμπντούρ Ραχέεμ Γκριν.

Πήγε σε καθολικά σχολεία με καλόγερους. Όταν ήταν 11 ετών ο πατέρας του πήγε να εργαστεί στο Κάιρο κι ο μικρός Γκριν ταξίδευε στην Αίγυπτο κατά τη διάρκεια των σχολικών διακοπών του για να τον επισκεφτεί.
Σπούδασε ιστορία στο Πανεπιστήμιο του Λονδίνου αλλά δεν πήρε ποτέ το πτυχίο του, αντιδρώντας -όπως έχει πει- στο ευρωκεντρικό εκπαιδευτικό σύστημα της Βρετανίας.
Από μικρός αμφισβητούσε τον χριστιανισμό. Κάποια στιγμή στράφηκε στον βουδισμό, τον οποίο ακολούθησε για τρία χρόνια. Το 1987 άρχισε να ενδιαφέρεται για το Ισλάμ και το 1988 εξισλαμίστηκε.
Από τότε κηρύττει το Κοράνι και έχει γίνει προσηλυτιστής.
Έχει αποκτήσει δέκα παιδιά από δύο συζύγους που τις έχει μαζί, είναι δηλαδή δίγαμος.
loading...

ΔΗΜΟΣΙΑ ΤΑΞΗ Ηράκλειο : Πάνοπλος Αλβανός διακινούσε ναρκωτικά.

Οπλισμένος σαν… αστακός ήταν ένας νεαρός Αλβανός για τον οποίο υπήρχαν πληροφορίες ότι διακινεί ναρκωτικά στη Χερσόνησο και την ευρύτερη περιοχή του Ηρακλείου. Για τη σύλληψή του οργανώθηκε επιχείρηση από αστυνομικούς του τμήματος Χερσονήσου.
 
Ο 20χρονος αλλοδαπός συνελήφθη, καθώς κατά τη διάρκεια της έρευνας που έγινε στο σπίτι του, βρέθηκαν τέσσερις συσκευασίες με 115,37 γραμμάρια ακατέργαστης κάνναβης, μια ηλεκτρονική ζυγαριά και δυο τρίφτες με υπολείμματα χασίς, ενώ κατασχέθηκαν ακόμη μια σιδερογροθιά, ένα ξύλινο κλομπ μήκους 0,60 εκατοστών και ένα μαχαίρι τύπου «πεταλούδας» μήκους 0,22 εκατοστών! Ο εισαγγελέας Πλημμελειοδικών Ηρακλείου άσκησε στον 20χρονο δίωξη για κατοχή και διακίνηση ναρκωτικών και παράβαση του νόμου περί όπλων.
 
Σε μια δασική περιοχή στο Ορεινό Ιωαννίνων εντοπίστηκαν να κινούνται ύποπτα τρεις Αλβανοί ηλικίας 47, 21 και 35 χρόνων που είχαν περάσει παράνομα στη χώρα και μάλιστα ο 47χρονος είχε μαζί του μία κυνηγετική καραμπίνα με έξι φυσίγγια, για την οποία δεν διέθετε άδεια κατοχής. Μάλιστα, σε βάρος του 35χρονου εκκρεμούσε απαγόρευση εισόδου σε έδαφος Schengen. Οι τρεις αλλοδαποί συνελήφθησαν από αστυνομικούς της Ο.Π.Κ.Ε. και της Δίωξης Ναρκωτικών και παραπέμφθηκαν στον εισαγγελέα Πρωτοδικών Ιωαννίνων με κατηγορίες κατά περίπτωση για παράνομη οπλοκατοχή και παράνομη είσοδο στη χώρα.
loading...

Εμφανίστηκε το πρώτο φιδάκι της Παναγίας στην Κεφαλονιά! (pics).

Αργά το βράδυ του Σαββάτου κάτοικοι του χωριού εντόπισαν το πρώτο φιδάκι της Παναγίας στα ερείπια του παλιού καμπαναριού του Ναού.Τηρήθηκε για άλλη μια χρονιά η παράδοση που θέλει να εμφανίζονται τα φιδάκια της Παναγίας στον ιερό Ναό Κοιμήσεως της Θεοτόκου στο Μαρκόπουλο. 

Σύμφωνα με την τοπική ιστοσελίδα kefaloniamas.gr, αργά το βράδυ του Σαββάτου κάτοικοι του χωριού εντόπισαν το πρώτο φιδάκι της Παναγίας στα ερείπια του παλιού καμπαναριού του Ναού. 

Από το 1200 μ.Χ. στο σημείο του παλαιού καμπαναριού εμφανίζονται κάθε χρόνο μετά την παράκληση της Παναγίας, φιδάκια με ιδιαίτερα χαρακτηριστικά, όπως σταυρό βυζαντινό στο μέτωπο και την γλώσσα, αφή απαλή και ζεστή και συμπεριφορά φιλική. 

Σύμφωνα με την παράδοση, στο παρελθόν είχε γίνει απόπειρα κατάληψης της τότε γυναικείας Μονής από πειρατές, ωστόσο, τότε εμφανίστηκαν φίδια, τα οποία «έπλεξαν» με τα σώματά τους φράχτη ανάμεσα στην Μονή και τους πειρατές, οι οποίοι και τράπηκαν σε φυγή πανικόβλητοι. 

Έκτοτε, σε ανάμνηση του γεγονότος, τα φιδάκια της Παναγίας εμφανίζονται κάθε χρόνο στον Ναό, ενώ μέχρι τις 15 Αυγούστου αναμένεται να βγουν και άλλα φιδάκια στο Μαρκόπουλο καθώς και στα Αργίνια στην Κεφαλονιά. 

Φωτογραφίες από το kefaloniamas.gr 


Πηγή: Protothema.gr

 
loading...

Πρώτη ελληνική διάκριση στο Ρίο Σκοποβολή: Η Κορακάκη κατέκτησε το χάλκινο μετάλλιο.

Αθήνα
Το χάλκινο μετάλλιο κατέκτησε η Άννα Κορακάκη στον τελικό των 10μ. αεροβόλο πιστόλι στο Ολυμπιακό τουρνουά σκοποβολής του Ρίο.

Η Ελληνίδα πρωταθλήτρια κατέκτησε το πρώτο ελληνικό μετάλλιο στη διοργάνωση των Ολυμπιακών Αγώνων του Ρίο και το πρώτο στη σκοποβολή μετά το 1920, όταν η εθνική ομάδα ανδρών είχε πάρει ασημένιο στην Αμβέρσα, στο αυτόματο πιστόλι 30μ.

Το χρυσό μετάλλιο κατέκτησε η Κινέζα Ζανγκ Μενγκχούε, ενώ το ασημένιο πήρε η Ρωσίδα Βιταλίνα Μπατσαράσκινα.

Η κατάταξη στον τελικό:
1. Ζανγκ Μενγκχούε (Κίνα) 199,4 βαθμοί
2. Βιταλίνα Μπατσαράσκινα (Ρωσία) 197,1
3. Άννα Κορακάκη (Ελλάδα) 177,7
4. Αλεχάντρα Ζάβαλα (Μεξικό) 157,1
5. Αφαφ Ελοντόντ (Αίγυπτος) 137,1
6. Σόνια Φράνκουετ (Ισπανία) 116,5
7. Μπαμπανα Βελίτσκοβιτς (Σερβία) 96,4
8. Εκατερίνα Κορσούνοβα (Ρωσία) 73,5

Τα 12 μετάλλια (3 χρυσά, 4 αργυρά, 5 χάλκινα) που έχει κατακτήσει στη σκοποβολή η Ελλάδα σε Ολυμπιακούς Αγώνες:

1896 – ΑΘΗΝΑ
Χρυσό
1. Ιωάννης Φραγκούδης Αυτόματο πιστόλι από 25μ.
2. Παντελής Καρασεβδάς Καραμπίνα από 200μ.
3. Γεώργιος Ορφανίδης Καραμπίνα τριών στάσεων από 300μ.

Αργυρό
4. Γεώργιος Ορφανίδης Αυτόματο πιστόλι από 25μ.
5. Παύλος Παυλίδης Καραμπίνα από 200μ.
6. Ιωάννης Φραγκούδης Καραμπίνα τριών στάσεων από 300μ.

Χάλκινο
7. Νικόλαος Μωράκης Στρατιωτικό πιστόλι από 25μ.
8. Ιωάννης Φραγκούδης Ελεύθερο πιστόλι από 30μ.
9. Νικόλαος Τρικούπης Καραμπίνα από 200μ.

1908 – ΛΟΝΔΙΝΟ

Χάλκινο
10. Αναστάσιος Μεταξάς Τυφέκιο κατά πήλινων στόχων

1920 – ΑΜΒΕΡΣΑ

Αργυρό
11. Εθνική Ομάδα Σκοποβολής Αυτόματο πιστόλι από 30μ.
(Αλέξανδρος Θεοφυλάκης, Ιωάννης Θεοφυλάκης, Γεώργιος Μωραϊτίνης,
Ιάσων Σαππάς, Αλέξανδρος Βρασιβανόπουλος)

2016 - ΡΙΟ

Χάλκινο
12. Άννα Κορακάκη Αεροβόλο πιστόλι από 10μ.
Newsroom ΔΟΛ, με πληροφορίες από ΑΠΕ-ΜΠΕ
loading...

Χίλια μπράβο στον Δήμο Κέρκυρας – Ιταλοί τουρίστες ξέσπασαν σε κλάματα χαράς.

Μια εικόνα χίλιες λέξεις. Αριστερά ένα αναπηρικό αμαξίδιο και δεξιά το πλωτό αμαξίδιο του Δήμου μας.
Αληθινές ιστορίες που συγκινούν αλλά μας κάνουν περήφανους για το νησί μας…
Πριν λίγες μέρες επισκέφτηκε το νησί μας ένα ζευγάρι από την Ιταλία με τον γιο τους.
Ο γιος τους είναι ΑμεΑ. Πήγαν στην παραλία της Δασιάς και ζήτησαν να χρησιμοποιήσουν τις ξαπλώστρες στην πρώτη σειρά λόγω του παιδιού τους.
Τους ενημέρωσαν ότι βρίσκεται στη διάθεση τους ένα πλωτό αμαξίδιο του Δήμου Κέρκυρας και το έφεραν δίπλα τους. Μόλις είδαν το ειδικό αμαξίδιο η μεν μητέρα ξέσπασε σε κλάματα χαράς, ο δε πατέρας είπε δακρυσμένος ότι έχουν γυρίσει όλη την Ευρώπη αλλά δεν έχουν ξαναδεί κάτι τέτοιο.
Ο γιος τους έμεινε στη θάλασσα για πάνω από 2 ώρες και στο τέλος είπαν ένα μεγάλο μπράβο στο νησί μας.
loading...

Να του στείλουμε τον Φίλη να τον τελειώσει.... ΙΝΔΟΝΗΣΙΟΣ ΕΛΛΗΝΟΡΘΟΔΟΞΟΣ ΚΛΗΡΙΚΟΣ ΚΑΝΕΙ ΜΑΘΗΜΑ ΑΡΧΑΙΩΝ ΕΛΛΗΝΙΚΩΝ ΣΕ ΠΑΙΔΙΑ ΤΗΣ ΧΩΡΑΣ ΤΟΥ...

Ο πάτερ Χρυσόστομος Manalu, εδώ και δεκαοκτώ χρόνια επιτελεί ένα σημαντικότατο ιεραποστολικό έργο στη περιοχή Μεντάν στο νησί Σουμάτρα της Ινδονησίας.Κατά το διάστημα αυτό έχει καταφέρει την ίδρυση ενός νοσοκομείου, δέκα ορθόδοξων εκκλησιών και έξι σχολείων και θεολογίκης σχολής στην οποία διδάσκει αρχαία ελληνικά.Περισσότερα ακούμε στην συνέντευξη που παραχώρησε . Ακούστε την συνέντευξη  ΕΔΩ
loading...

ΙΣΤΟΡΙΑ.Η υποβρύχια πολιτεία στην Ελαφόνησο που προκαλεί ενδιαφέρον.Βίντεο.

Η εικόνα της υποβρύχιας πολιτείας που βλέπετε, δεν είναι σε κάποια εξωτική περιοχή της λατινικής Αμερικής αλλά δίπλα μας. Στην Ελαφόνησο, κοντά στο Παυλοπέτρι και ο αρχαίος οικισμός του 2800 π.Χ, έχει διατηρηθεί σε άριστη κατάσταση.Το νερό προφύλαξε από το χρόνο και την ανθρώπινη παρέμβαση, τα περισσότερα από τα κτίσματα. Το εντυπωσιακό είναι, ότι βρίσκεται μόλις 4 μέτρα κάτω από τη θάλασσα και ο καθένας μας θα μπορούσε να τα «επισκεφθεί».
 
Ευδιάκριτα είναι τα βυθισμένα διώροφα σπίτια με τους κήπους, οι ναοί, το νεκροταφείο και το λιμάνι. Ως τώρα έχουν εντοπιστεί 15 κτίρια με τουλάχιστον 12 δωμάτια το καθένα καθώς και ένα πολύπλοκο σύστημα διαχείρισης των υδάτων με κανάλια και σωλήνες νερού.
 
Διάσπαρτα, σε όλη την έκταση της πόλης υπάρχουν αγάλματα, μεγάλοι πήλινοι αμφορείς, εργαλεία και άλλα αντικείμενα καθημερινής χρήσης. Συνολικά καταλαμβάνει μια έκταση περίπου 9 στρεμμάτων και μάλλον είναι η παλαιότερη βυθισμένη πόλη στον κόσμο.
 
Οι επιστήμονες πιθανολογούν ότι η πόλη καταποντίστηκε από σεισμό 8 ρίχτερ, γύρω στο 1.000 π.Χ ενώ άλλοι μετατοπίζουν το γεγονός στο 375μ.Χ.
 
 
Το 2011 το BBC παρουσίασε ένα ντοκιμαντέρ για το Παυλοπέτρι, την «πόλη κάτω από τα κύματα». τρισδιάστατη αναπαράσταση.
 
Ο γεωλόγος Φωκίων Νέγρης, πρώτος πρόεδρος της Ακαδημίας Αθηνών, είχε περιγράψει την υποβρύχια πολιτεία από το 1904! Η Ελλάδα όμως δεν είχε τα μέσα ούτε και την οικονομική δυνατότητα να αναδείξει τον υποθαλάσσιο θησαυρό.
 
Το 1967 ο καθηγητής Ωκεανογραφίας του Πανεπιστημίου του Σαουθάμπτον, Νίκολας Φλέμινγκ, ανακάλυψε την πολιτεία και τον επόμενο χρόνο με ομάδα αρχαιολόγων του πανεπιστημίου του Κέμπριτζ την χαρτογράφησε, σε συνεργασία με τον Έφορο Αρχαιοτήτων Σπάρτης,
 
καθηγητή Άγγελο Δεληβορριά. Το 2009 επικεφαλής της αρχαιολογικής αποστολής ανέλαβε ο Τζον Χέντερσον του Πανεπιστημίου του Νότιγχαμ. Ο Χέντερσον δημιούργησε μια ψηφιακή απεικόνιση που δείχνει με εντυπωσιακό τρόπο, πώς ήταν η πόλη πριν βυθιστεί.
 
Πρακτικά οι Έλληνες δεν μπορούν να την επισκεφθούν καθώς δεν έχει αξιοποιηθεί τουριστικά και οι περισσότεροι μάλλον αγνοούν την ύπαρξή της.
Οι διαμαρτυρίες των κατοίκων για τα αγκυροβόλια Μια ανθρώπινη αλυσίδα προστασίας δημιούργησαν κάτοικοι της περιοχής και τουρίστες για το Παυλοπέτρι, διαμαρτυρόμενοι για το αγκυροβόλιο των καραβιών στον όρμο των Βατίκων.
Στο πλευρό τους βρέθηκαν δημοτικοί σύμβουλοι από τους δήμους Ελαφονήσου και Μονεμβασίας υποστηρίζοντας με αυτόν τον τρόπο την κίνηση διαμαρτυρίας.

 
«Ο τόπος μας είναι όμορφος, ξεχωριστός, έχει ιστορία, παρόν και μέλλον, παρά τις μεγάλες δυσκολίες που περνά.
 
Αρκεί να μην επιτρέψουμε να τον πληγώνουν άνθρωποι που βάζουν το προσωπικό τους συμφέρον πάνω από το γενικό συμφέρον και την προοπτική των Βατίκων» αναφέρουν οι «Ενεργοί Πολίτες» στην ανακοίνωσή τους….Δείτε το βίντεο :
 


loading...

Σάββατο 6 Αυγούστου 2016

Δήλωση ΣΟΚ υπουργού για τους Έλληνες: «ΝΑ ΚΑΝΟΥΝ ΠΑΙΔΙΑ ΜΕ ΤΟΥΣ ΜΕΤΑΝΑΣΤΕΣ ΠΟΥ ΕΡΧΟΝΤΑΙ…»


Ο αναπληρωτής υπουργός Εξωτερικών Ν.Ξυδάκης προέβη σε μια δήλωση που θα συζητηθεί…
Πρότεινε στους Έλληνες να δουν με… καλό μάτι τους μετανάστες που έρχονται καθώς έτσι θα λυθεί και το δημογραφικό πρόβλημα της χώρας!
«Το δημογραφικό πρόβλημα της Ελλάδος είναι τεράστιο, μεσομακροπρόθεσμα μπορεί να ωφεληθεί η Ελλάδα από την ενσωμάτωση ανθρώπων που θέλουν να μπουν στην κοινωνία να εργαστούν να ενσωματωθούν» δήλωσε το πρωί της Δευτέρας ο υπουργός.






Αμέσως μετά συνέκρινε την κατάσταση της Ελλάδας στο μεταναστευτικό με την Αυστρία, λέγοντας ουσιαστικά πως δεν υπάρχει και… τρομερή προσέλευση μεταναστών στην χώρας μας.

«Η Αυστρία των 9 εκατομμυρίων έχει πάρει 95 χιλιάδες, θα φτάσει τους 130, η Ελλάδα δεν μπορεί να απορροφήσει 20 και 30 χιλιάδες ανθρώπους»;












loading...

Ο ΜΟΝΟΣ ΕΛΛΗΝΑΣ ΠΟΥ ΞΕΣΚΙΣΕ Γερμανικό μνημόνιο ειναι ο Μάκης Σκλαβενίτης.

Η Διοίκηση της ελληνικής εταιρείας Σκλαβενίτη ΣΑΡΩΣΕ όλα τα υφιστάμενα εμπόδια που είχε ορθώσει η τέως διοίκηση της γερμανικής εταιρείας ΜΑΚΡΟ, αποκλείοντας την τοπική κοινωνία να επισκέπτεται για θρησκευτικούς, εκπαιδευτικούς και πολιτιστικούς λόγους τον Βυζαντινό Ναό του 12ου αιώνα των Εισοδίων της Θεοτόκου στο κτήμα Τράχωνες !!!Σήμερα έγινε συνάντηση, στα γραφεία της ΜΑΚΡΟ, μεταξύ του εκπροσώπου της Επιτροπής Κατοίκων Αλίμου για τους Τράχωνες π. Διονυσίου και του Διευθύνοντος Συμβούλου της εταιρείας Σκλαβενίτη κ. Γεράσιμου Σκλαβενίτη, του νέου Γενικού Διευθυντού της εταιρείας ΜΑΚΡΟ και του κ. Δημ. Ζαμπέλη Διευθυντικού στελέχους της εταιρείας Σκλαβενίτη.
Στη συνάντηση συζητήθηκαν τα πάγια αιτήματα των κατοίκων τα οποία είναι:
1. Να λειτουργεί ο Ναός και κάθε Σάββατο (7-12 π.μ.) για να δίνεται η δυνατότητα του εκκλησιασμού και στους εργαζόμενους.
2. Να επιτρέπεται στους μαθητές σχολείων να επισκέπτονται τον Ναό όποτε τους το επιτρέπουν οι εκπαιδευτικές τους υποχρεώσεις για να υλοποιούν πολιτιστικά προγράμματα ή για να εκκλησιαστούν.
3. Να ξαναρχίσουν τα περιβαλλοντικά μαθήματα και επισκέψεις από το ΚΠΕ Αργυρούπολης στο ανοικτό ρέμα των Τραχώνων που διέρχεται στο κτήμα.
Ο κ. Γεράσιμος Σκλαβενίτης έκρινε δίκαια τα αιτήματά μας και τα απεδέχθη στο σύνολό τους όπως τους τέθηκαν. Μας διαβεβαίωσε ότι θα είναι δίπλα μας και θα καταβάλει κάθε προσπάθεια να μας δοθούν τα κλειδιά του Ναού. Μας πληροφόρησε ότι δεν σκοπεύει να αλλοιώσει το όμορφο καταπράσινο κτήμα με επιχειρηματικές δραστηριότητες και ότι ο άνθρωπος και το περιβάλλον είναι στις προτεραιότητες της εταιρείας.
Η εταιρεία Σκλαβενίτη είναι μια αμιγώς ελληνική εταιρεία που σκέπτεται και πράττει Ελληνικά και Χριστιανικά.
Η εταιρεία είναι δίπλα στον πολίτη και το πράττει διακριτικά, διότι όπως φαίνεται τους ενδιαφέρει η ουσία και όχι η προβολή. Ο λαός πρέπει να στηρίζει τις εταιρείες που αφουγκράζονται τις επιθυμίες τους και ικανοποιούν τις ανάγκες του και μια από αυτές είναι η εταιρεία Σκλαβενίτης.
Η εταιρεία ΣΚΛΑΒΕΝΙΤΗΣ αποδεικνύεται μια εταιρεία που αφουγκράζεται τους Έλληνες και που δίνει αξία και σημασία στους υπαλλήλους τους και τις οικογένειές τους ! και όχι μόνο....
Έχει το τσαγανό να πηγαίνει κόντρα σε ότι αρνητικό...κάποιοι θέλουν να επιβάλουν στους εργαζόμενους !
loading...

Χρόνια Πολλά στις εορτάζουσες και εορτάζοντες.Η Μεταμόρφωση του Σωτήρος.Απολυτίκιο Μεταμορφώσεως του Σωτήρος - 6 ΑΥΓΟΥΣΤΟΥ.Βίντεο.













              Δεσποτική εορτή, από τις μεγαλύτερες της Χριστιανοσύνης. Γιορτάζεται κάθε χρόνο στις 6 Αυγούστου, ημέρα των εγκαινίων του ομώνυμου ναού που ίδρυσε στο Θαβώρ η Αγία Ελένη, μητέρα του Μεγάλου Κωνσταντίνου. Την ημέρα αυτή γιορτάζουν ο Σωτήρης, η Σωτηρία, η Ευμορφία και η Μόρφω.
Όπως αναφέρεται στην Καινή Διαθήκη (Ματθαίου ιζ' 1-13, Μάρκου θ' 2-12, Λουκά θ' 28-36), ο Χριστός πήρε μαζί του τους μαθητές του Πέτρο, Ιάκωβο και Ιωάννη και ανέβηκαν μαζί σ’ ένα βουνό, πιθανώς το Θαβώρ της Γαλιλαίας, για να προσευχηθούν. Οι τρεις μαθητές Του, κουρασμένοι από τη δύσκολη ανάβαση στο βουνό, κάθισαν να ξεκουραστούν και έπεσαν σε βαθύ ύπνο.
Όταν ξύπνησαν, αντίκρισαν ένα απροσδόκητο και εξαίσιο θέαμα. Το πρόσωπο του Κυρίου άστραφτε σαν τον ήλιο και τα φορέματά του ήταν λευκά σαν το χιόνι. Τον περιστοίχιζαν και συνομιλούσαν μαζί Του δύο άνδρες, ο Μωυσής και ο Ηλίας, δύο από τους προφήτες της Παλαιάς Διαθήκης. Ήταν η πρώτη φορά που έγινε ιδιαίτερα αισθητή από τους ανθρώπους η Θεότητα του Χριστού.

Εκκλησιαστικά

Μέχρι τον 4ο αιώνα η Μεταμόρφωση του Χριστού γιορταζόταν πριν από το Πάσχα, αλλά από την ημέρα των εγκαινίων του Ναού της Μεταμορφώσεως, τον οποίο έχτισε η Αγία Ελένη στο όρος Θαβώρ, επικράτησε ο εορτασμός του γεγονότος να γίνεται στις 6 Αυγούστου.
Μόνο την ημέρα της εορτής της Μεταμόρφωσης του Σωτήρος κάμπτεται η αυστηρή νηστεία, που προηγείται του Δεκαπενταύγουστου, καθώς επιτρέπεται η ιχθυοφαγία.
Το απολυτίκιο της ημέρας:
Μετεμορφώθης ἐν τῷ ὄρει Χριστὲ ὁ Θεός, δείξας τοῖς Μαθηταῖς σου τὴν δόξαν σου, καθὼς ἠδύναντο. Λάμψον καὶ ἡμῖν τοῖς ἁμαρτωλοῖς, τὸ φῶς σου τὸ ἀΐδιον, πρεσβείαις τῆς Θεοτόκου, φωτοδότα δόξα σοι.

Λαογραφία

Στις αγροτικές περιοχές συνηθίζεται ανήμερα της Μεταμόρφωσης να προσκομίζονται στις εκκλησίες για να ευλογηθούν με ειδική ευχή τα πρώτα σταφύλια της χρονιάς, τα οποία στη συνέχεια διανέμονται στο εκκλησίασμα.
Στις 6 Αυγούστου λήγουν οι «δρίμες», όπως ονομάζονται οι έξι πρώτες ημέρες του μήνα. Τις μέρες αυτές, σύμφωνα με τις λαϊκές δοξασίες, επενεργούν ανεξιχνίαστες δυνάμεις και όποιος κάνει μπάνιο στη θάλασσα κινδυνεύει να πάθει μεγάλο κακό (ίσως να συνδέεται με τα μπουρίνια και τα μελτέμια), ενώ όποιος ή όποια πλένει ρούχα αυτά κινδυνεύουν να καταστραφούν. Μόνο αν ρίξει ένα καρφί στο νερό μπορεί να «καρφώσει» τις δρίμες και να τις εξουδετερώσει.

Απολυτίκιο Μεταμορφώσεως του Σωτήρος - 6 ΑΥΓΟΥΣΤΟΥ.


loading...

Σοκ στη Θεσσαλονίκη: 50χρονος ασελγούσε στον τετράχρονο γιο του.

Πήρε προθεσμία για να απολογηθεί τη Δευτέρα.
Πενηντάχρονος συνελήφθη και κρατείται στην Ασφάλεια Θεσσαλονίκης με την κατηγορία ότι ασέλγησε σε βάρος του ηλικίας τεσσάρων ετών γιου του.
Όπως ανακοίνωσε η Αστυνομία, η 43χρονη εν διαστάσει σύζυγος του 50χρονου κατήγγειλε στο Τμήμα Προστασίας Ανηλίκων της Διεύθυνσης Ασφαλείας Θεσσαλονίκης το περιστατικό το οποίο, όπως ισχυρίζεται, σημειώθηκε πριν από δέκα μέρες.
Ο πατέρας του ανήλικου συνελήφθη, σε βάρος του ασκήθηκε ποινική δίωξη για αποπλάνηση παιδιών και κατάχρηση ανηλίκου σε ασέλγεια, ενώ πήρε προθεσμία για να απολογηθεί τη Δευτέρα.
loading...

Παρασκευή 5 Αυγούστου 2016

Αγρίνιο: Ιδιώτης έδωσε λύση στο πρόβλημα του ΕΚΑΒ ΚΑΤΕΒΑΛΛΕ ΧΡΗΜΑΤΑ ΓΙΑ ΑΣΘΕΝΟΦΟΡΑ.

Σύμφωνα με ρεπορτάζ του agrinioreport.com πριν από λίγες ημέρες, το ΕΚΑΒ αντιμετώπιζε αρκετά προβλήματα ως προς την επάνδρωση των ασθενοφόρων του.
Ο πρόεδρος του ΕΚΑΒ Αγρινίου κ. Κοφτέρης είχε καταφύγει στο τελευταίο Δημοτικό Συμβούλιο προκειμένου να ζητήσει οικονομική βοήθεια (ύψους 650€) για να φτιαχτούν δυο ασθενοφόρα το οποία είχαν υποστεί βλάβες. Εκεί, η πλειοψηφία από τους δημοτικούς συμβούλους ψήφισαν θετικά για το θέμα, με έναν από αυτούς να ψηφίζει αρνητικά και να παραπέμπει τον κ. Κοφτέρη να βρει λύση απευθυνόμενος στο Νοσοκομείο Αγρινίου.
Παρά την κατά πλειοψηφία απόφαση επί του θέματος, το ΕΚΑΒ δεν βρήκε την επιθυμητή λύση στο έκτακτο και σοβαρό πρόβλημά του .
Τελικά σήμερα, και μάλιστα πριν από λίγη ώρα, ο κ. Μποβολής Νίκος που διατηρεί κατάστημα ετοίμων ενδυμάτων επί της Μπουκογιάννη 1 στο Αγρίνιο, πήρε την πρωτοβουλία και προσέφερε για πρώτη φορά (ιδιώτης) τα έξοδα προκειμένου να αγοραστούν τα ανταλλακτικά για να επιδιορθωθούν τα ασθενοφόρα.
Όπως ανέφερε στο agrinioreport.com ο κ. Κοφτέρης, το ΕΚΑΒ Αγρινίου ευχαριστεί ιδιαίτερα τον κ. Μποβολή για την προσφορά του και πρόσθεσε:
«Τα ανταλλακτικά αυτά θα επανδρώσουν το ΕΚΑΒ με δυο ασθενοφόρα καθώς μέσα στον Ιούλιο είχαμε μείνει με ένα ασθενοφόρο και άλλο ένα δανεικό από την Αμφιλοχία. Ήδη η διαδικασία για την επιδιόρθωση του ενός ασθενοφόρου έχει ξεκινήσει και μέσα στο επόμενο χρονικό διάστημα θα φτιαχτεί και το δεύτερο ενώ υπάρχει μια πιθανότητα να φτιαχτεί και ένα τρίτο που βρίσκεται κι αυτό στο γκαράζ έχοντας βλάβες. Το Σωματείο Εργαζομένων του ΕΚΑΒ Αγρινίου ευχαριστεί θερμά τον κ. Νίκο Μποβολή που αγόρασε τα ανταλλακτικά και μας τα παραχώρησε βοηθώντας σημαντικά το έργο του ΕΚΑΒ».
Περιμένουμε την επίσημη ανακοίνωση του ΕΚΑΒ.
Εμείς ως πολίτες χαιρόμαστε ιδιαίτερα που γίνονται τέτοιες κινήσεις έστω και από ιδιώτες αν και η επάνδρωση του συστήματος Υγείας εν γένει θα έπρεπε να είναι πρώτα θέμα της εκάστοτε Κυβέρνησης μέσω του Υπουργείου Υγείας και των αρμόδιων φορέων. Ένα μεγάλο «μπράβο» λοιπόν στην αξιόλογη αυτή πρωτοβουλία του Αγρινιώτη ιδιώτη.
Ευχόμαστε από τη μια να υπάρχουν κι άλλοι που να μιμηθούν αυτή την πρωτοβουλία με ανάλογες πράξεις στο μέλλον αλλά από την άλλη όμως, ευχόμαστε οι πράξεις αυτές  να γίνονται και τα έξοδα να καλύπτονται από εκεί που οφείλεται να καλύπτονται…..!!!!
loading...

IX έπεσε σε στάση λεωφορείου – Νεκρή μια 25χρονη.

Τροχαίο δυστύχημα, με απολογισμό μία νεκρή γυναίκα 25 ετών και δύο 30χρονες ελαφρά τραυματισμένες, σημειώθηκε νωρίς το απόγευμα στον Άγιο Δημήτριο.
O 18 χρονος οδηγός ΙΧ έχασε τον έλεγχο του αυτοκινήτου και έπεσε με ταχύτητα πάνω στις τρεις κοπέλες, οι οποίες περίμεναν σε στάση λεωφορείου, στην οδό Πριάμου, στον Άγιο Δημήτριο.
Ο νεαρός οδηγός συνελήφθη, ενώ προανάκριση για το δυστύχημα διενεργεί η Τροχαία Ελληνικού.
loading...

Νοσοκομείο Ρίου: Ευχάριστα νέα για τον 7χρονο από την Ζάκυνθο -Τι έκανε σήμερα και εξέπληξε γιατρούς και συγγενείς.














ΣΤΙΣ 17 ΑΥΓΟΥΣΤΟΥ ΘΑ ΜΕΤΑΦΕΡΘΕΙ ΣΕ ΚΕΝΤΡΟ ΑΠΟΚΑΤΑΣΤΑΣΗΣ ΣΤΗΝ ΑΘΗΝΑ.
Πάτρα - Δυτική Ελλάδα
Μέρα με την ημέρα βελτιώνεται συνεχώς η κατάσταση της υγείας του 7χρονου από την Ζάκυνθο, που νοσηλεύεται στο Πανεπιστημιακό Γενικό Νοσοκομείο Πατρών στο Ρίο «Παναγία Βοήθεια», μετά τον σοβαρό τραυματισμό του στο κεφάλι, από ακυβέρνητο σκάφος στην παραλία «Τσιλιβί», στις 23 Ιουλίου.
Σύμφωνα με αποκλειστικές πληροφορίες του tempo24.gr, σήμερα οι γιατροί «σήκωσαν» τον ανήλικο, ο οποίος και έκανε τα πρώτα του βήματα…!
Φωτογραφία αρχείου

Όπως είχε γράψει το tempo24.gr, ο 7χρονος από τις αρχές της εβδομάδας, ακολουθείκαθημερινό πρόγραμμα φυσιοθεραπειώνΜάλιστα στις 17 Αυγούστου θα μεταφερθεί σε Κέντρο Αποκατάστασης στην Αθήνα, προκειμένου να συνεχίσει την αποθεραπεία του.
Υπενθυμίζεται πως ο 7χρονος, μεταφέρθηκε σε κρίσιμη κατάσταση στο Νοσοκομείο του Ρίου το βράδυ της  23ης Ιουλίου και την επομένη ημέρα, Κυριακή 24 του μήνα υπεβλήθη σε λεπτή νευροχειρουργική επέμβαση στο κεφάλι.
Την περασμένη Παρασκευή 31 Ιουλίου,  οι γιατροί τον "ξύπνησαν" από την καταστολή, με τον ανήλικο να ανταποκρίνεται, γεγονός που ανακούφισε και "πλημμύρισε" με δάκρυα χαράς και χαμόγελα αισιοδοξίας την ιατρική ομάδα, τους γονείς και τους συγγενείς του παιδιού.
Μαρία Παπαγιαννακοπούλου
loading...

ΔΗΜΟΣΙΑ ΤΑΞΗ ΣΕ ΕΠΙΧΕΙΡΗΣΗ ΤΑ ΞΗΜΕΡΩΜΑΤΑ ΣΤΗ ΣΠΑΡΤΗ ΕΚΤΑΚΤΟ: Η Αστυνομία συνέλαβε τον τρομοκράτη Κ.Σακκά και τον "ληστή με τα μαύρα" Μ.Σεϊσίδη.

Η Αστυνομία συνέλαβε τα ξημερώματα τους Κώστα Σακκά και Μάριο Σεϊσίδη. Ο πρώτος είναι μέλος των "Πυρήνων της Φωτιάς" και είχε παραβιάσει περιοριστικούς όρους παραμένοντας άφαντος εδώ και καιρό, ενώ ο δεύτερος, γνωστός ως "Ληστής με τα μαύρα", ήταν επίσης άφαντας εδώ και πολλά χρόνια.
Σύμφωνα με τις πρώτες πληροφορίες, τα ξημερώματα και υπό άκρα μυστικότητα σε μια επιχείρηση στη Λακωνία άνδρες της αντιτρομοκρατικής και πάνοπλοι αστυνομικοί έζωσαν το κρησφύγετο και συνέλαβαν τους δύο καταζητούμενους.Οι ίδιες πληροφορίες αναφέρουν πώς αξιοποίησαν στοιχεία που είχαν συλλέξει και έδρασαν μετά από παρακολούθηση που διήρκεσε αρκετές ημέρες.

Τα ίχνη του Κώστας Σακκά είχαν χαθεί στις 10 Φεβρουαρίου 2014 καθώς δεν είχε δώσει το παρών στο Αστυνομικό Τμήμα Καμινίων όπως προέβλεπαν οι περιοριστικοί όροι που του είχαν τότε επιβληθεί.
Ο Κώστας Σακκάς είχε απολογηθεί τον Ιανουάριο ενώπιον του ανακριτή, καθώς σύμφωνα με την κατηγορία είχαν ταυτοποιηθεί αποτυπώματά στη γιάφκα της οργάνωσης Συνωμοσία Πυρήνων της Φωτιάς, στο Χαλάνδρι.
Ο ίδιος έχει αρνηθεί ότι συμμετείχε με οποιονδήποτε τρόπο στην τρομοκρατική οργάνωση, ενώ αναφορικά με τα δαχτυλικά αποτυπώματα που εντοπίστηκαν σε δύο σακούλες πολυκαταστήματος, φέρεται να υποστηρίζει ότι αυτά εντοπίστηκαν σε κινητά αντικείμενα χωρίς αυτόνομο ποινικό ενδιαφέρον.
Αντίθετα ο Σεϊσίδης δεν είχε ποτέ συλληφθεί από τις αρχές και ήταν καταζητούμενος για πάνω από 10 χρόνια. Τον Οκτώβριο του 2009, μάλιστα, είχε επικηρυχθεί για 600.000 ευρώ από τον τότε υπουργό Προστασίας του Πολίτη Μιχάλη Χρυσοχοΐδη μαζί με τους άλλου δύο υπόπτους ως «ληστές με τα μαύρα», τον 33χρονο τότε αδερφό του Σίμο Σεϊσίδη και τον 31χρονο τότε Γρηγόρη Τσιρώνη.
Οι «ληστές με τα μαύρα» διέπραξαν- από τον Νοέμβριο του 2002 ως τον Ιανουάριο του 2006 - επτά ληστείες τραπεζών στην Αθήνα με συνολική λεία που προσήγγιζε τις 700.000 ευρώ. 
loading...

Ρώσος υποπρόξενος σκότωσε ληστή στο Ρίο.

Ρώσος υποπρόξενος σκότωσε ληστή στο Ρίο.


Κάθε μέρα που περνά και οι αποστολές των εθνικών ομάδων των χωρών ανά τον κόσμο φθάνουν στο Ρίο ντε Ζανέιρο, έρχονται αντιμέτωπες με τη σκληρή βραζιλιάνικη πραγματικότητα.
Ρώσος υποπρόξενος σκότωσε ένα ληστή, ο οποίος επιτέθηκε σε αυτόν, τη σύζυγό του και το παιδί τους, στη γειτονιά Τιζούκα στο ανατολικό τμήμα της έδρας των Ολυμπιακών Αγώνων του 2016.
Σύμφωνα με πληροφορίες της βραζιλιάνικης αστυνομίας, ο Ρώσος διπλωμάτης, η σύζυγός του και η κόρη τους επέβαιναν σε όχημα όταν δέχθηκαν επίθεση από επιβαίνοντα σε μοτοσικλέτα. Τότε ο υποπρόξενος και μετά από πάλη με το ληστή του άρπαξε το όπλο και τον πυροβόλησε εν ψυχρώ, αφαιρώντας του τη ζωή.
loading...

Βόμβα απο Γερμανό χρηματιστή."ΤΟ ΔΝΤ ΚΑΤΑΣΤΡΈΦΕΙ ΣΚΌΠΙΜΑ ΤΗΝ ΕΛΛΆΔΑ ΓΙΑ ΝΑ ΞΕΠΟΥΛΗΘΟΎΝ ΤΑ ΚΟΙΤΆΣΜΑΤΆ ΤΗΣ"

Γερμανός ειδικός σε θέματα χρηματιστηρίου Ντιρκ Μιούλερ - γνωστός και ως «MrDax» -, στο νέο βιβλίο του, με τίτλο «Showdown», υποστηρίζει ότι οι ΗΠΑ προκάλεσαν την κρίση στην Ευρώπη προκειμένου να ανακόψουν την αύξηση της επιρροής του ευρώ έναντι του δολαρίου. 

Ο ίδιος θεωρεί ότι η Ελλάδα θα ήταν καλύτερα αν είχε το δικό της νόμισμα ή αν αξιοποιούσε τα κοιτάσματα φυσικού αερίου της, καθώς, όπως λέει, «στο ελληνικό υπεδάφος βρίσκονται τα μεγαλύτερα αποθέματα στην Ευρώπη», ενώ τονίζει ότι σκοπός του ΔΝΤ είναι να καταστρέψει την ελληνική οικονομία ώστε τα ελληνικά κοιτάσματα να πωληθούν φθηνά σε πολυεθνικές.

Σε συνέντευξή του στην ηλεκτρονική έκδοση του περιοδικού «Focus», ο κ. Μιούλερ αναλύει την θεωρία ότι «η μεγάλη αναμέτρηση, η οποία εξελίσσεται τα τελευταία χρόνια, σχετίζεται με την κυριαρχία στο πλανήτη για τις επόμενες δεκαετίες» και σημειώνει ότι «η Ευρώπη δεν λαμβάνεται πλέον υπόψιν» και «το παιχνίδι κινείται μεταξύ Αμερικής και Ασίας, δηλαδή της Κίνας, ενώ οι Ρώσοι θα ήθελαν να αναμιχθούν κι αυτοί λίγο».

Ο συγγραφέας αποδίδει ωστόσο τα προβλήματα της Ευρώπης όχι μόνο σε εξωτερικούς παράγοντες, αλλά και σε εσωτερικές αιτίες. «Το υψηλό χρέος δεν είναι ευρωπαϊκό πρόβλημα. Η συνολική υπερχρέωση της Ευρώπης είναι μικρότερη από αυτή των ΗΠΑ ή της Ιαπωνίας. Από το 2008 όμως οι επιθέσεις εναντίον της Ευρώπης εξελίσσονται στοχευμένα και συντονισμένα», λέει.
Σε αυτό το πλαίσιο εντάσσει ο κ. Μιούλερ και την Ελλάδα. «Ακριβώς στην φάση της ισχύος του ευρώ συμβαίνουν τα γεγονότα γύρω από τον Κ. Καραμανλή, η ανάληψη της εξουσίας από τον Γ. Παπανδρέου και η αιφνιδιαστική ακούσια καταγγελία στις Βρυξέλλες της παραποίησης των ελληνικών δημοσιονομικών στοιχείων. Ο Παπανδρέου και οι άνθρωποί του έκαναν ότι περνούσε από το χέρι τους για να στρέψουν την Ευρώπη και την Γερμανία εναντίον τους.

Καμία συμφωνία δεν τηρήθηκε, ο λαός και η οικονομία της χώρας οδηγούνταν στον κατήφορο. Το ένα σκάνδαλο διαδεχόταν το άλλο. Και μια χωρίς προηγούμενο εσωτερική ευρωπαϊκή καμπάνια μίσους εναντίον των «τεμπέληδων Ελλήνων», των «ναζί Γερμανών», των «διεφθαρμένων Ιταλών» και των «υπερχρεωμένων Ισπανών με τα πολλά ακίνητα» ξεκίνησε.

Η Ευρώπη άρχισε να αυτοσπαράσσεται, θέαμα που στο εξωτερικό το παρακολουθούσαν με ικανοποίηση. Εναντίον της Ευρώπης δεν στέλνει κανείς τον έκτο στόλο, αλλά την Γουόλ Στριτ, τις τράπεζές της και τους οίκους αξιολόγησης και τα όπλα της μυστικής διπλωματίας. Τα χτυπήματα εναντίον του ευρώ και των χωρών της Ευρωζώνης ήρθαν με στρατιωτική ακρίβεια και προκαλούνταν πάντα από μελέτες μεγάλων τραπεζών της Γουόλ Στριτ ή των αμερικανικών οίκων αξιολόγησης.

Τα βασικά όμως προβλήματα της Ευρωζώνης ήταν εσωτερικής φύσης. Το να επιβάλλεται σε πολλά και διαφορετικά μεταξύ τους κράτη ένα κοινό νόμισμα οδηγεί εξαρχής σε σημαντικά προβλήματα. Αυτή η αχίλλειος πτέρνα οφείλεται σε εμάς τους ίδιους, αλλά τα βέλη εναντίον της ήρθαν στοχευμένα και με τους ψυχρούς υπολογισμούς από την άλλη άκρη του Ατλαντικού», υποστηρίζεται στο βιβλίο.

Στο βιβλίο γίνεται εκτενής αναφορά στα ελληνικά κοιτάσματα φυσικού αέριου, στο κεφάλαιο με τον τίτλο: «Οι Έλληνες και το αέριο»: «Τι θα λέγατε αν πρότεινα η Ελλάδα να πουλάει πετρέλαιο και φυσικό αέριο; Μην ανησυχείτε, δεν ήπια πολύ ούζο την ώρα της συγγραφής», αναφέρει χαρακτηριστικά ο κ. Μιούλερ και συνεχίζει: «Η Ελλάδα δεν έχει στο υπέδαφός της μόνο μεγάλα αποθέματα πετρελαίου και φυσικού αερίου, αλλά και μιας σειράς σημαντικών ορυκτών.

Μπορεί κάνεις δικαιολογημένα να υποστηρίξει ότι η Ελλάδα διαθέτει ένα από τα μεγαλύτερα αποθέματα σε πρώτες ύλες στην Ευρώπη. Την τελική διαβεβαίωση την έλαβα στο τέλος του καλοκαιριού του 2012 στην διάρκεια μιας έντονης συζήτησης με την Ντόρα Μπακογιάννη, η οποία με διαβεβαίωσε ότι η Ελλάδα διαθέτει κοιτάσματα αντίστοιχα με αυτά της Λιβύης. Και, τουλάχιστον τώρα, τίθεται αναπόφευκτα το ερώτημα: τι παιχνίδι παίζεται εδώ;

Αφήνουμε την ελληνική οικονομία να εξαντληθεί μέσω δρακόντειων πακέτων λιτότητας και την χρηματοδοτούμε με εκατοντάδες εκατομμύρια ευρώ προκειμένου να μην πληγούν οι παλαιοί δανειστές.

Χάνονται δισεκατομμύρια ευρώ σε φορολογικά χρήματα για συμφωνίες χωρίς επιστροφή και στην αναδιάρθρωση του χρέους, όταν η Ελλάδα διαθέτει κοιτάσματα πολλαπλάσια του όγκου του χρέους της».

Ο συγγραφέας υποστηρίζει σε αυτό το σημείο ότι ο πρώην πρωθυπουργός Γιώργος Παπανδρέου «φαίνεται σαν να ήταν εκτελεστική μαριονέτα των ΗΠΑ» και υποστηρίζει ότι «αποστολή του ήταν να επιφέρει με κάθε τρόπο την ρήξη στις σχέσεις της Ελλάδας με την Ευρώπη», ενώ προσθέτει: «Ο Παπανδρέου το 2009 δήλωνε, "δεν έχουμε πετρέλαιο ή τουλάχιστον δεν έχουμε βρει ακόμη" και ο υφυπουργός Γιάννης Μανιάτης τόνιζε, "δεν είμαστε ούτε Σαουδική Αραβία ούτε Νορβηγία" και τώρα μια έκθεση της Deutsche Bank στο Λονδίνο κάνει λόγο για πιθανά έσοδα από τους υδρογονάνθρακες, τα οποία, μόνο στην περιοχή νοτίως της Κρήτης θα μπορούσαν να ανέλθουν σε λίγα χρόνια σε 427 δισεκατομμύρια ευρώ».

Ερωτώμενος από το Focus γιατί θεωρεί ότι η Ευρώπη δεν ασχολείται με τα κοιτάσματα της Ελλάδας και της Κύπρου, ο κ. Μιούλερ αναφέρει ότι όταν οι Κύπριοι πρότειναν στον Βόλφγκανγκ Σόιμπλε να παραχωρήσουν στην Ευρώπη ή να υποθηκεύσουν το 30% των μελλοντικών εσόδων από το φυσικό αέριο, ο Γερμανός υπουργός Οικονομικών δήλωσε ότι αυτό δεν αποτελεί θέμα συζήτησης και διερωτάται για ποιον λόγο.

Σε ό,τι αφορά τον ρόλο του Διεθνούς Νομισματικού Ταμείου, ο κ. Μιούλερ υποστηρίζει ότι ο κ. Σόιμπλε δεν ήθελε την συμμετοχή του στα ευρωπαϊκά προγράμματα διάσωσης, φοβούμενος ότι έτσι θα αυξανόταν η επιρροή των ΗΠΑ στην Ευρώπη, αλλά επικράτησε η άποψη του οικονομικού συμβούλου της Αγγέλα Μέρκελ, Ότμαρ Ίσινγκ, ο οποίος, επισημαίνει ο συγγραφέας, είναι και σύμβουλος της Goldman Sachs.

«Ο ρόλος του ΔΝΤ είναι να επιφέρει την κατάρρευση της ελληνικής οικονομίας, να κατηγορήσει την ελληνική κυβέρνηση ότι δεν εφάρμοσε ακριβώς το πρόγραμμα σταθεροποίησης της οικονομίας και να την εξαναγκάσει να παραδώσει την εκμετάλλευση των κοιτασμάτων της σε πολυεθνικές εταιρείες έναντι πενιχρού τιμήματος», επισημαίνει.

Ο Γερμανός ειδικός εκτιμά ακόμη ότι τα προγράμματα εξυγίανσης που εφαρμόζονται στις χώρες που αντιμετωπίζουν κρίση είναι αναποτελεσματικά. «Τα προγράμματα λιτότητας είναι μια παράνοια», υποστηρίζει και συμπληρώνει ότι το αποτέλεσμα είναι μια εξέλιξη της οικονομίας όπως αυτή με τον Καγκελάριο Μπρούνινγκ. "Τα κράτη εξαντλούνται και η ελληνική οικονομία βυθίζεται στο απύθμενο".

ΠΗΓΗ: anemosanatropis
 
loading...
loading...