loading...

Πέμπτη 6 Οκτωβρίου 2016

ΕΚΤΑΚΤΟ: Θέλει συμμαχία η Ρωσία … θα τολμήσει η Ελλάδα;

              





… Τον Σεργκέι Λαβρόφ στέλνει εκτάκτως ο Β.Πούτιν στην Ελλάδα εν μέσω ραγδαίων εξελίξεων

Χείρα βοηθείας  δίνει η Ρωσία στην Ελλάδα εν μέσω ραγδαίων εξελίξεων με τα ελληνικά εθνικά συμφέροντα να σφυροκοπούνται από Αλβανία-Τουρκία-Σκόπια. Ο Ρώσος υπουργός Εξωτερικών, Σεργκέι Λαβρόφ, έρχεται εκτάκτως Αθήνα  όπως ενημέρωσε σήμερα ο αναπληρωτής υπουργός Εξωτερικών της Ρωσικής Ομοσπονδίας, Αλεξέι Μεσκόφ.
Η Ρωσία θα προτείνει στην Ελλάδα συγκεκριμένες λύσεις ώστε να αρθεί το αδιέξοδο στα εθνικά μας ζητήματα.
Η προσωρινή συμμαχία Ρωσίας-Τουρκίας αφορά μόνο την Συρία. Αυτό δείχνει και οι δηλώσεις του Ρώσου ΑΓΕΣ όπως αναφέραμε στο άρθρο μας Προς Συνθήκη Σεβρών; – Ρώσος ΑΓΕΣ σε Τουρκία: «Εμείς ελέγχουμε τον Βόσπορο και την Μαύρη θάλασσα» (εικόνες, βίντεο) .
Ήδη από την πλευρά της Ρωσίας έχουν γίνει θερμές δηλώσεις οι οποίες είναι έτοιμες να μετουσιωθούν σε πράξεις.
«Ρωσία και  Ελλάδα συνδέονται με στενούς δεσμούς φιλίας, σεβασμού και εμπιστοσύνης αιώνων», αναφέρει  το μήνυμα του υπουργού εξωτερικών της Ρωσίας Σεργκέι Λαβρόφ, το οποίο διαβάστηκε κατά την έναρξη του κοινωνικο-πολιτικό φόρουμ της κοινωνίας των πολιτών ανάμεσα σε Ρώσους και Έλληνες.
«Οι χώρες μας συνδέονται με στενούς δεσμούς ειλικρινούς φιλίας, σεβασμού και εμπιστοσύνης. Η αμοιβαία συμπάθεια των δύο λαών ανάγεται στην αρχαιότητα, με βάση την πολιτιστική εγγύτητα και την κοινή  πνευματικότητα του Ορθόδοξου πολιτισμού. Χαίρομαι που στην Αθήνα υπενθυμίζει μια ελληνο-ρωσική επιτροπή την σημαντική συμβολή στην απόκτηση της ανεξαρτησίας στην Ελλάδα», αναφέρει η επιστολή, το κείμενο της οποίας διαβάστηκε σήμερα  Τετάρτη από τον Ρώσο υφυπουργό εξωτερικών, Alexei Meshkov.
Ο Λαβρόφ εξέφρασε την πεποίθησή του ότι «οι ένδοξες σελίδες της ιστορίας και το κοινό μας παρελθόν είναι μια ισχυρή βάση για την περαιτέρω ανάπτυξη των ρωσο-ελληνικών συνεργασία προς όφελος των πολιτών μας και με σκοπό να ενισχυθεί η διεθνής και η ευρωπαϊκή ασφάλεια και σταθερότητα».
«Ένα λεπτομερές πρόγραμμα θα πραγματοποιηθεί στο πλαίσιο του κοινού ελληνορωσικού φόρουμ, με τους συμμετέχοντες να  ασχολούνται επισταμένα με την δημόσια διπλωματία στην αναζήτηση των βέλτιστων τρόπων της προοδευτικής ανάπτυξης των διμερών σχέσεων», δήλωσε ο επικεφαλής του ρωσικού Υπουργείου Εξωτερικών.
«Οι σχέσεις μεταξύ της Ρωσίας και της Ελλάδος  δεν υπόκεινται σε συγκυριακές επιδράσεις, είναι σε άνοδο και είναι ένας από τους παράγοντες  σταθερότητας στην Ευρώπη», δήλωσε ο αναπληρωτής πρωθυπουργός Σεργκέι Πρικχόντκο και αυτό το επαναλαμβάνουν συχνά όλοι οι Ρώσοι αξιωματούχοι.
Ελλάδα και Ρωσία έχουν κοινό εχθρό την γειτονική Τουρκία , και είμαστε και δύο χώρες που είμαστε κάθετα ενάντια στο σχέδιο του Ερντογάν για την προσπάθεια αναβίωσης της Οθωμανικής αυτοκρατορίας.
Οι Ρώσοι για τους δικούς τους λόγους και  εμείς για τους δικούς μας λόγους, για αυτό  οφείλουμε να συνεργαστούμε με σκοπό να αποτρέψουμε την εισβολή του Ισλάμ στην πατρίδα μας και στην Ανατολική  Μεσόγειο.
Μαζί συνεργαστήκαμε άλλωστε στα δύσκολα χρόνια τους εθνικοαπελευθερωτικού αγώνα του 1821 και διώξαμε την Τουρκιά από την περιοχή μας , το ίδιο θα πράξουμε και τώρα. Μπορεί τα χρόνια να πέρασαν ο κίνδυνος όμως παρέμεινε και μάλιστα μεγάλωσε επικίνδυνα και για τους δυο  μας   Για αυτό ως ορθόδοξοι Χριστιανοί οφείλουμε να δημιουργήσουμε ένα δικό μας άξονα ο οποίος θα αποκρούσει τον ισλαμικό άξονα ..

loading...

Τετάρτη 5 Οκτωβρίου 2016

ΧΑΜΟΣ- Αλβανίδα προς Ελληνίδες σε συνέλευση γονέων: «Είμαστε περισσότεροι, πάρτε τα παιδιά σας από εδώ!»

Το παρακάτω περιστατικό, που κατήγγειλαν  στο κανάλι ART-TV οι δικηγόροι Σ. Γεωργίου και Π. Σταυρουλάκης, δείχνει ότι υπάρχει, πράγματι, πρόβλημα…Σύμφωνα, λοιπόν, με την καταγγελία Αλβανίδα μητέρα σε συνέλευση γονέων σχολείου της περιοχής  Αγίου Παντελεήμονα απαίτησε από τις μητέρες των Ελλήνων μαθητών να πάρουν τα παιδιά τους και να φύγουν από το σχολείο αφού από τους 140 μαθητές οι 120 είναι αλλοδαποί: «Εμείς είμαστε περισσότεροι, πάρτε τα παιδιά σας και φύγετε από δω»!!!

Δε χρειάζονται, σίγουρα, κορώνες και δεν αποκλείεται να πρόκειται για μεμονωμένο περιστατικό αλλά είναι, παράλληλα, σίγουρα κάτι που πρέπει να καταγραφεί.
loading...

Τρίτη 4 Οκτωβρίου 2016

ΕΛΛΗΝΟΤΟΥΡΚΙΚΑ OI TOYΡΚΟΙ ΑΜΦΙΣΒΗΤΟΥΝ ΟΛΕΣ ΤΙΣ ΔΙΕΘΝΕΙΣ ΣΥΝΘΗΚΕΣ ΚΑΙ ΤΗΝ ΕΘΝΙΚΗ ΕΔΑΦΙΚΗ ΑΚΕΡΑΙΟΤΗΤΑ! Τουρκικό ΥΠΕΞ: «Διεκδικούμε 16 ελληνικά νησιά και νησίδες και δεν αναγνωρίζουμε τα ελληνικά θαλάσσια σύνορα»

του Θεόφραστου Ανδρεόπουλου
Επισήμως ανακοίνωσε το τουρκικό ΥΠΕΞ ότι αμφισβητεί δεκαέξι ελληνικά νησιά και νησίδες και τα ελληνικά θαλάσσια σύνορα στο σύνολό τους απαντώντας στι αιτιάσεις του ηγέτη της τουρκικής Αντιπολίτευσης Κεμάλ Κιλιτσντάρογλου (ο οποίο φαίνεται πως χρησίμευσε σαν «λαγός») αναφέροντας ρητώς για τα «προβλήματα» στο Αιγαίο ότι:
«Μεταξύ των προβλημάτων αυτών περιλαμβάνεται και η κυριότητα ορισμένων νησίδων και βραχονησίδων στο Αιγαίο και σε σύνδεση με αυτό, το ότι δεν υπάρχουν μεταξύ της Τουρκίας και της Ελλάδας θαλάσσια σύνορα που να έχουν καθοριστεί με διεθνή συμφωνία που έχει ισχύ».
Δηλαδή το τουρκικό ΥΠΕΞ επί της ουσίας συμφώνησε με τις δηλώσεις των Κεμάλ Κιλιτσντάρογλου και Ρ.Τ.Ερντογάν οι οποίοι για το θεαθήναι δείχνουν να συγκρούονται αλλά επί της ουσίας συμφωνούν σε όλα, θέλουν αναθεώρηση της Συνθήκης της Λωζάνης αλλά και κατάργηση της ελληνοιταλικής συνθήκης με βάση την οποία δόθηκαν τα Δωδεκάννησα στην Ελλάδα από τους Ιταλούς.
Στην ανακοίνωση, το υπουργείο χαρακτηρίζει αναληθείς τις καταγγελίες του ηγέτη του Ρεπουμπλικανικού Λαϊκού Κόμματος, περί μεταβίβασης της κυριαρχίας νησιών ή νησίδων στο Αιγαίο σε άλλη χώρα μετά το έτος 2003.
Υπογραμμίζεται ότι «ωστόσο είναι γεγονός ότι υπάρχει μια σειρά από αλληλένδετα προβλήματα σε σχέση με το Αιγαίο. Μεταξύ των προβλημάτων αυτών περιλαμβάνεται και η κυριότητα ορισμένων νησίδων και βραχονησίδων στο Αιγαίο και σε σύνδεση με αυτό, το ότι δεν υπάρχουν μεταξύ της Τουρκίας και της Ελλάδας θαλάσσια σύνορα που να έχουν καθοριστεί με διεθνή συμφωνία που έχει ισχύ. Όπως είναι γνωστό, τα ζητήματα του Αιγαίου εξετάζονται στο πλαίσιο των υφιστάμενων μηχανισμών διαλόγου με την Ελλάδα». Η ανακοίνωση καταλήγει με τη φράση «τα τελευταία 13 χρόνια δεν υπήρξε αλλαγή ως προς το καθεστώς των νησίδων, των νησίδων και των βραχονησίδων στο Αιγαίο».
Ο Κιλιτσντάρογλου είχε χαρακτηρίσει «απαράδεκτες» τις δηλώσεις Ερντογάν λέγοντας«ας κοιτάξει πρώτα τα 16 νησιά που επί των ημερών του παραδόθηκαν και όπου υψώθηκε η ελληνική σημαία». Πρόκειται για ισχυρισμό που προβάλλουν από το 2010 εθνικιστικοί κύκλοι στην Τουρκία κι εδώ και λίγο καιρό έχει υιοθετήσει και το Ρεπουμπλικανικό Λαϊκό Κόμμα.
Στην επίμαχη δήλωσή του, που προκάλεσε και την αντίδραση της Αθήνας, ο Ερντογάν είχε αναφέρει:
«Αυτό που συνέβη στο σύντομο χρονικό διάστημα μεταξύ 1912 και 1923, στα εδάφη μας τα οποία στο μεταξύ είχαν περιοριστεί στο ένα πέμπτο, ήταν η προσπάθεια κατοχής. Το έθνος μας λέει ότι η 15η Ιουλίου είναι ο δεύτερος πόλεμος απελευθέρωσης του τουρκικού έθνους. Το 1920 μας απείλησαν με τη Συνθήκη των Σεβρών και τελικά μας έπεισαν για την υπογραφή της Συνθήκης της Λωζάννης. Κάποιοι προσπάθησαν να μας επιβάλουν τη Λωζάννη. Τα νησιά που αν κάνουμε να φωνάξουμε, η φωνή μας θα ακουστεί απέναντι, τα δώσαμε με τη Λωζάννη. Τι θα γίνει με την υφαλοκρηπίδα, τι θα γίνει στον αέρα και στο έδαφος, δίνουμε μάχη ακόμη για όλα αυτά. Οι αίτιοι αυτής της κατάστασης είναι αυτοί που κάθισαν στο τραπέζι των διαπραγματεύσεων της συνθήκης αυτής. Δεν στάθηκαν στο ύψος των περιστάσεων και έτσι, το πρόβλημα το αντιμετωπίζουμε τώρα εμείς. Εάν πετύχαινε η απόπειρα πραξικοπήματος, μάλλον θα έρχονταν μπροστά μας με μια συμφωνία χειρότερη από αυτή των Σεβρών».Το βίντεο με την επίμαχη δήλωση

loading...

Κυριακή 2 Οκτωβρίου 2016

ΑΠΙΣΤΕΥΤΟ...!!!! Ο ΦΙΛΗΣ… Συμβουλεύει ΤΟΝ ΙΕΡΩΝΥΜΟ να μην συμπεριφέρεται σαν τον ΧΡΙΣΤΟΔΟΥΛΟ!

Τα θρησκευτικά από ομολογιακό μάθημα γίνονται μάθημα γνώσης των θρησκειών, βεβαίως με προτεραιότητα τη γνώση του ορθόδοξου πολιτισμού, δηλώνει ο υπουργός Παιδείας για το ζήτημα αλλαγής του τρόπου διδασκαλίας των θρησκευτικών στα σχολεία.

«Η διαθεματική και βιωματική διδασκαλία έχουν προκαλέσει την αντίδραση όσων πιστεύουν ότι η σχολική αίθουσα πρέπει να λειτουργεί σαν άμβωνας και υποτιμούν τη σημασία της επίδρασης του θρησκευτικού φαινομένου στο σύνολο της τέχνης και κατ’ επέκταση στη διαμόρφωση της προσωπικότητας των παιδιών. Το σχολείο προετοιμάζει πολίτες και όχι πιστούς. Αυτό είναι δουλειά του κατηχητικού», αναφέρει ο Νίκος Φίλης.
loading...

ΝΤΡΟΠΗ ΣΑΣ ΞΕΦΤΙΛΕΣ -Τούρκοι φτιάχνουν παπούτσια με τον Σταυρό στην σόλα για να τον πατάνε.

Έντονες αντιδράσεις στους Χριστιανούς του Ιράκ έχει προκαλέσει το σκάνδαλο της βεβήλωσης της εικόνας του Τιμίου Σταυρού που τοποθετήθηκε στη βάση παπουτσιών τουρκικής προέλευσης.Συγκεκριμένα, την εβδομάδα που μας πέρασε, στις βιτρίνες του εμπορικού κέντρου Ankavy, σε χριστιανική πόλη βόρεια της Ερμπίλ, παρουσιάστηκαν παπούτσια, τα πέλματα των οποίων απεικόνιζαν τον εικονογραφικό τύπο του Τιμίου Σταυρού.
Αμέσως επισκέπτες του εμπορικού κέντρου έβγαλαν και ανέβασαν φωτογραφίες στο Διαδίκτυο, οι οποίες προκάλεσαν σφοδρές αντιδράσεις. Ο Αρχιεπίσκοπος των Χαλδαίων της πόλης διαβεβαίωσε πως το προϊόν θα αποσυρθεί.


loading...

Σάββατο 1 Οκτωβρίου 2016

Ο Πούτιν στο πλευρό μας! Επεμβαίνει και ρίχνει «γροθιά» στον Ερντογάν…

Όπως σας ενημερώσαμε και νωρίτερα, η Ρωσία δηλώνει δυσαρεστημένη μετά τις προκλητικές δηλώσεις του Ερντογάν για τη Συνθήκη της Λωζάνης.
Ο Βλαντιμίρ Πούτιν αποφάσισε να πάρει ενεργό ρόλο κι έτσι, αποφασίστηκε, όπως διαβάζουμε στον ρωσικό Τύπο, να περιπολούν στο Αιγαίο τέσσερα, τουλάχιστον, πολεμικά πλοία του Στόλου της Μαύρης Θάλασσας αλλά και το αεροπλανοφόρο Ναύαρχος Κουζνέτσοφ νότια της Κρήτης. Η μετακίνηση αναμένεται να έχει ολοκληρωθεί τον Γενάρη και στη συνέχει θα υπάρξει άσκηση.
Σύμφωνα με τα όσα ανακοίνωσε η Διεύθυνση της Υπηρεσίας Τύπου και Πληροφοριών του ρωσικού υπουργείου Άμυνας, «οι κινήσεις αυτές έχουν στόχο την εξάσκηση σε θέματα που αφορούν τη διαλειτουργικότητα στρατιωτικών ομάδων που επιχειρούν εκτός της ρωσικής επικράτειας, στο σχεδιασμό της χρήσης των μέσων αυτών και στην πραγματοποίηση κοινών δράσεων ως μέρος μιας ενοποιημένης ναυτικής ομάδας και βάσει ενός κοινού σχεδίου δράσης
Είναι φανερό ότι η Ρωσία με αυτή την κίνηση στέλνει ένα ξεκάθαρο μήνυμα στην Άγκυρα να σταματήσει τα παιχνιδάκια.
loading...
loading...