loading...

Σάββατο 25 Φεβρουαρίου 2017

Επίδομα 1.800 ευρώ το μήνα για άνδρες που... θα παντρευτούν Ισλανδή.

Η κυβέρνηση της Ισλανδίας εμφανίζεται σε δημοσιεύματα να είναι έτοιμη να προσφέρει επίδομα 1.800 ευρώ το μήνα σε όποιον άνδρα αποφασίσει να παντρευτεί Ισλανδή και να συνδράμει στην αύξηση του πληθυσμού της χώρας, η οποία εμφανίζει απελπιστική έλλειψη νεαρών ανδρών.
Η σκέψη αυτή δεν έχει ακόμα λάβει επίσημη μορφή, καθώς δεν έχει ανακοινωθεί από την κυβέρνηση της Ισλανδίας και μάλιστα κατά το παρελθόν είχε επικοινωνηθεί ξανά μέσω διαδικτύου, με δημοσιεύματα να αναφέρουν ποσά 5000 δολαρίων. Και τότε κάτι τέτοιο είχε διαψευστεί...
Ωστόσο, ήδη η πρόνοια που λαμβάνεται στη συγκεκριμένη χώρα για την αύξηση των γεννήσεων είναι από τις πλέον πλουσιοπάροχες στην Ευρώπη. Τα επιδόματα τέκνων παρέχονται σε όλα τα ζευγάρια και τα ύψη τους καθορίζονται σύμφωνα με τα εισοδήματα των γονέων. Σημειώνεται πως τα επιδόματα παρέχονται μέχρι την ηλικία των 18 ετών για κάθε παιδί, ενώ μέχρι τα 7 έτη δίδεται επιπλέον επιδότηση. Τα επιδόματα τέκνων χορηγούνται ανά τρίμηνο.Στην πανέμορφη αυτή χώρα των 320.000 μόλις κατοίκων, η πλειονότητα των ανδρών είναι ηλικίας άνω των 40 ετών, γι' αυτό και τίθεται σοβαρά πια το ζήτημα της λήψης επιπλέον μέτρων για την αύξηση του πληθυσμού. Άλλωστε με την πιο αισιόδοξη πρόβλεψη ο πληθυσμός θα φτάσει τις 442.000 από τις 320.000 σήμερα, το 2062.
Έρευνες στην Ισλανδία απέδειξαν πως για πρώτη φορά μετά πολλά χρόνια ο μέσος όρος παιδιών που αντιστοιχεί σε κάθε γυναίκα έπεσε στο 1.9 τη στιγμή που το 1970 ήταν 4.02. 
Παράλληλα, σε ετήσια βάση αυξάνονται οι αριθμοί των ξένων υπηκόων που γίνονται μόνιμοι κάτοικοι Ισλανδίας. 
Υπολογίζεται πως τον Γενάρη ήταν 31.150 οι ξένοι μόνιμοι κάτοικοι και πλέον ένα στα δέκα παιδιά γεννιούνται από οικογένεια με αλλοδαπό γονέα. Όσο για το ποιοι επιλέγουν κατά κύριο λόγο να ζήσουν μόνιμα  στην Ισλανδία; Πολωνοί και Λιθουανοί... 


loading...

Δεν υπάρχουν σχόλια :

Δημοσίευση σχολίου

loading...