loading...

Τετάρτη 15 Φεβρουαρίου 2017

Σοκ - Οι δανειστές τώρα ζητούν εθνική σύνταξη στα 270 ευρώ!

ΟΙ ΠΙΣΤΩΤΕΣ ΘΕΛΟΥΝ ΝΑ «ΞΗΛΩΣΟΥΝ» ΤΟΝ ΑΣΦΑΛΙΣΤΙΚΟ ΝΟΜΟ ΚΑΤΡΟΥΓΚΑΛΟΥ ΓΙΑΤΙ ΘΕΛΟΥΝ ΕΔΩ ΚΑΙ ΤΩΡΑ ΝΕΕΣ ΜΕΙΩΣΕΙΣ ΚΑΙ ΑΛΛΑΓΕΣ

Αν και ο ασφαλιστικός νόμος που ψηφίστηκε τον περασμένο Μάιο ήταν ιδιαίτερα επώδυνος για μισθωτούς και συνταξιούχους, οι δανειστές δεν φαίνεται να πτοούνται! «Αφού μπορείτε στα λίγα, μπορείτε και στα λιγότερα», ειπώθηκε στα πηγαδάκια των Βρυξελλών αναφορικά με τα νέα μέτρα που σχεδόν έχουν έχουν συμφωνήσει Αλέξης Τσίπρας και πιστωτές. 
Της Αμέλιας Αναστασάκη
Δεν έχουν τέλος οι... τρελές απαιτήσεις των δανειστών! Τώρα το ΔΝΤ ρίχνει στο τραπέζι των διαπραγματεύσεων και την μείωση της Εθνικής Σύνταξης. Σύμφωνα με πληροφορίες του Newsbomb.gr, το Ταμείο θέλει εδώ και τώρα, όλες οι Εθνικές Συντάξεις στα 20 χρόνια ασφάλισης να μην ξεπερνούν τα 269 ευρώΕπιμένει σε μειώσεις 30%! Οι τεχνοκράτες του Ταμείου θεωρούν ότι το «πακέτο παροχής» των συντάξεων ξεκινά με ένα βασικό ποσό (384 ευρώ στα 20 έτη/ 345 ευρώ στα 15 έτη), το οποίο είναι υψηλό και έχει μεγάλο περιθώριο μειώσεων.
Το ΔΝΤ εκτιμά ότι το ύψος της Εθνικής Σύνταξης λειτουργεί στο να περιορίζει την ανταποδοτική σύνταξη, άρα το σύστημα χάνει τον αναλογικό του χαρακτήρα. «Δεν γίνεται ένας συνταξιούχος να παίρνει μεγαλύτερη Εθνική Σύνταξη από ότι ανταποδοτική! Δεν γίνεται τα ποσοστά αναπλήρωσης να είναι τόσο χαμηλά», φέρεται να λένε ανοιχτά στην ελληνική κυβέρνηση εκπρόσωποι του Ταμείου.
Αυτό αντιλαμβάνεται κανείς ότι, θα συμπαρασύρει και τα χρήματα που λαμβάνει ένας συνταξιούχος με λιγότερα έτη ασφάλισης. Δηλαδή δεν είναι δυνατόν να περικοπεί η Εθνική Σύνταξη στα 20 χρόνια ασφάλισης και να μείνει ως έχει η Εθνική στα 15 έτη! 
Διαβάστε τι θα συμβεί, εάν το εφιαλτικό αυτό σενάριο γίνει πράξη:
- Για 15 έτη ασφάλισης, το πλήρες ποσό της εθνικής σύνταξης= 345,60 ευρώ
Εάν αυτό το ποσό υποστεί μείωση 30% τότε = 241,92€
- Για 16 έτη ασφάλισης, 353,28 ευρώ
Με μείωση 30%= 247,29 €
- Για 17 έτη ασφάλισης = 360,96€
Με μείωση 30% =252,67
- Για 18 έτη ασφάλισης, 368,64 ευρώ
Με μείωση 30%= 258,06 € 
- Για 19 έτη ασφάλισης, 376,32 € 
Με μείωση 30%= 263,42 €
Σαρωτικές παρεμβάσεις στο Ασφαλιστικό, όμως έρχονται και σε ό,τι αφορά στην προσωπική διαφορά. Οι δανειστές στο συγκεκριμένο ζήτημα δεν φαίνεται να κάνουν πίσω, και μάλιστα θεωρούν ότι είναι ένα θέμα που έχει κλείσει προ πολλού.  Σύμφωνα με πληροφορίες του Newsbomb.gr, το ΔΝΤ επιμένει ότι «η Ελλάδα έχει ένα προβληματικό και άκρως ελλειμματικό ασφαλιστικό». Αυτός είναι και ο λόγος που το Ταμείο ζητά την άμεση εξοικονόμηση 1,8 δισ. ευρώ από μείωση συντάξεων, με κατάργηση της «προσωπικής διαφοράς». 


Read more: http://www.newsbomb.gr/oikonomia/ergasia/story/770211/olo-kai-skliroteres-oi-apaitiseis-ton-daneiston-tora-theloyn-na-meiothei-kai-i-ethniki-syntaxi#ixzz4YiMQknc8
loading...

Δεν υπάρχουν σχόλια :

Δημοσίευση σχολίου

loading...