loading...

Δευτέρα 13 Φεβρουαρίου 2017

Ο Ν.Τραμπ καλεί Ελλάδα: Επέβαλλε πρωινή προσευχή στο Λευκό Οίκο και «καρατόμησε» την προτομή της Χίλαρι Κλίντον στους Άγιους Σαράντα – Ερντογάν, τέλος!

 των Β. Καπούλα και Α. Μουντζουρούλια Tην πρωινή προσευχή στον Λευκό Οίκο επέβαλλε ο Ν. Τραμπ, στέλνοντας ένα ξεκάθαρο μήνυμα...

των Β. Καπούλα και Α. Μουντζουρούλια
Tην πρωινή προσευχή στον Λευκό Οίκο επέβαλλε ο Ν. Τραμπ, στέλνοντας ένα ξεκάθαρο μήνυμα προς πάσα κατεύθυνση. Η αθεϊα και η προσβολή των θείων ήταν ένα συχνό φαινόμενο στις ΗΠΑ, αλλά όλα αυτά πλέον τελειώνουν. Μην ξεχνάμε επίσης πως οι βασικοί παίκτες του Αμερικανού Προέδρου από τον Ελληνοαμερικανό Πρίμπους μέχρι τον Στηβ Μπάνον, είναι βαθιά θρησκευόμενοι.
Ο Ν. Τραμπ βάζει λοιπόν τα πράγματα σε μια σειρά. Δεν είναι τυχαίο το γεγονός ότι ο νέος πρόεδρος των ΗΠΑ »καρατόμησε» και την προτομή της Χίλαρι Κλίντον στους Άγιους Σαράντα.
Όπως μας ενημερώνει το himara.gr, τον Ιούνιο του 2016, το δημοτικό συμβούλιο στην πόλη των Αγίων Σαράντα αποφάσισε στην κεντρική πλατεία της πόλης να στήσει το άγαλμα της Χίλαρι Κλίντον για τη συμβολή της στο αλβανικό έθνος σε πολλές διαφορετικές ιστορικές στιγμές.
Η Χίλαρι Κλίντον ως γνωστό ήταν και η αντίπαλος του νυν προεδρου των ΗΠΑ Donald Trump στις πρόσφατες προεδρικές εκλογές.
Η προτομή της πρώην Υπουργού Εξωτερικών των ΗΠΑ αφαιρέθηκε χωρίς να έχει συμπληρωθεί καν ούτε ένα έτος από την ημέρα των αποκαλυπτηρίων της.
Πολλοί πολίτες των Αγίων Σαράντα έχουν πει ότι αυτή η χειρονομία έχει σχέση με τη νίκη του Donald Trump στην προεδρική κούρσα των ΗΠΑ.
Την ίδια στιγμή ο Τραμπ στέλνει και μήνυμα προς την Ελλάδα, καθώς μέσω της τηλεφωνικής επικοινωνίας βγήκαν πολλά συμπεράσματα για το πως θα πορευθούν οι σχέσεις Τουρκίας-ΗΠΑ από εδώ και πέρα. Το ζήτημα είναι η δική μας πλευρά να εκμεταλλευθεί την κρίση στις αμερικανοτουρκικές σχέσεις.
Σύμφωνα με το mignatiou.com, o Λευκός Οίκος διευθέτησε το προεδρικό τηλεφώνημα με τον Ερντογάν να έρθει αργά. Μίλησε με άλλους λιγότερο …σημαντικούς ξένους ηγέτες και τον πρόεδρο της Τουρκίας τον άφησε τελευταίο από το υποτιθέμενο «Κλαμπ των Δυνατών». Πως πήγε η συνομιλία αυτή;
Από την πλευρά του Λευκού Οίκου η πληροφόρηση ήταν λιτή και βασικά επαναλήφθηκε το τετριμμένο περί παραδοσιακών φίλων και συμμάχων. Αν σκεφθεί κανείς ότι απαιτείτο και μετάφραση, η συνομιλία πρέπει να κράτησε κανένα δεκαπεντάλεπτο… Στην ανακοίνωση των τεσσάρων γραμμών δεν αναφέρεται ότι ο Τραμπ κάλεσε τον Ερντογάν στον Λευκό Οίκο.
Από την πλευρά των Τούρκων διπλωματών στην Ουάσιγκτον, η ενημέρωση είχε και χαρακτηριστικά ψευδο-παλληκαρισμού. Του τα είπε, (του Τραμπ εννοείται) για τους Κούρδους της Συρίας, τους οποίους η αμερικανική κυβέρνηση να εξοπλίσει. Και τι απάντησε ο Αμερικανός Πρόεδρος, σύμφωνα με τους Τούρκους διπλωμάτες; Θα το σκεφθεί… Θα το πράξει, όμως;
Όλες οι πληροφορίες συγκλίνουν ότι ο Τραμπ θα βαδίσει στα βήματα του Μπάρακ Ομπάμα και θα συνεχίσει τον εξοπλισμό των Κούρδων, οι οποίοι αποδείχθηκαν οι πλέον πιστοί σύμμαχοι των ΗΠΑ στον αγώνα εναντίον των τζιχαντιστών, όταν η Τουρκία τους εξυπηρετούσε και αρνείτο να τους πολεμήσει, μέχρις ότου λάβει οικονομικά και πολιτικά οφέλη.
Στις πρώτες 20 μέρες της διακυβέρνησης Τράμπ, ο ισλαμιστής πρόεδρος της Τουρκίας επέλεξε την τακτική του καλού παιδιού, ελπίζοντας ότι αυτή θα εκτιμηθεί από τον νέο πλανητάρχη. Ο Τραμπ έχει αποδείξει ότι είναι παίκτης καθαρών λύσεων και πραγματικά εννοεί το δόγμα «αν δεν είσαι μαζί μας, είσαι εναντίον μας».
Kαι κάπου εδώ εμπλέκεται και η χώρα μας. Οι ΗΠΑ τόσο με τις δηλώσεις για την έξοδό μας από το ευρώ, όσο και με την προμήθεια νέων εξοπλισμών, δείχνουν πως θέλουν να μας στηρίξουν.
Όπως είχε αναφέρει το pentapostagma.gr, η Αθήνα εκμεταλλεύεται τις σχέσεις Β.Πούτιν-Ν.Τραμπ και μετά την απόφαση για εκσυγχρονισμό 155 F-16 με κόστος περίπου 2 δισ. , εκδηλώθηκε ενδιαφέρον με επιστολή προς την Αμερικανική κυβέρνηση για F-35A, ενώ όπως αποκαλύψαμε, απεστάλη από τις αρμόδιες υπηρεσίες του υπουργείου Εθνικής Άμυνας στην υπηρεσία αμυντικής συνεργασίας του υπουργείου Άμυνας των ΗΠΑ (DSCA: Defense Security Cooperation Agency) η επιστολή αίτησης (LOR: Letter of Request), για τα εξοπλισμένα ελικόπτερα αναγνώρισης OH-58D Kiowa.
Σύμφωνα με πληροφορίες η LOR που απεστάλη αφορά την προμήθεια 70 ελικόπτερων OH-58D Kiowa, ανταλλακτικών για την κάλυψη των αναγκών επί δύο χρόνια, υπηρεσιών εκπαίδευσης και εξοπλισμού υποστήριξης και το κόστος ανέρχεται σε περίπου 40-45 εκατ. ευρώ (συμπεριλαμβανομένου και του κόστους μεταφοράς των ελικοπτέρων και των υλικών στην Ελλάδα).
Επισημαίνεται, ότι τα ελικόπτερα που προέρχονται από τα αποθέματα του Στρατού των ΗΠΑ, παραχωρούνται δωρεάν στον Ελληνικό Στρατό και το προαναφερθέν κόστος αφορά τα ανταλλακτικά, τον περιφερειακό εξοπλισμό και τις λοιπές υπηρεσίες για την υλοποίηση του προγράμματος.
Ο Ν. Τραμπ με λεπτούς χειρισμούς καλεί Ελλάδα, θα αρπάξουμε την ευκαιρία;
Πηγή.
loading...

Δεν υπάρχουν σχόλια :

Δημοσίευση σχολίου

loading...