loading...

Πέμπτη 16 Φεβρουαρίου 2017

Πανηλειακός Σύλλογος Νέας Υόρκης: Εορτή Αγίου Χαραλάμπους στο Μπρούκλιν της Νέας Υόρκης.

Κατά την διάρκεια της Θείας λειτουργίας στον Ιερό Ναό του Αγίου Νικολάου και Μαρίνας, στο Μπρούκλιν, από δεξιά στη φωτο διακρίνονται οι Γιώργος Αβραμόπουλος, Σωτήριος Κωνσταντακόπουλος, Άντζελα Αναστοπούλου, Γιώργος Παναγιωτόπουλος, Νίκη Αποστολοπούλου, Χριστίνα Βασιλοπούλου και Γιώτα Πατλιά.
Όπως κάθε χρόνο, έτσι και φέτος, την Κυριακή 12 Φεβρουαρίου, στον Ιερό Ναό του Αγίου Νικολάου και Μαρίνας, στο Μπρούκλιν, ο Πανηλειακός Σύλλογος Νέας Υόρκης γιόρτασε την Μνήμη του Αγίου Χαραλάμπους, πολιούχου και προστάτη της πόλης του Πύργου (και του Συλλόγου).
Με την παρουσία του Προέδρου του Συλλόγου κ. Σωτήρη Κωνσταντακόπουλου, των μελών του Δ.Σ., του Ύπατου Προέδρου της Πανηλειακής Ομοσπονδίας Αμερικής και Καναδά κ. Αντώνη Παπαδόπουλου, και μελών του Συλλόγου μετά την θεία λειτουργία εψάλει επιμνημόσυνη δέηση προς ανάπαυση των ψυχών των εκλιπόντων μελλών του Συλλόγου και αρτοκλασία υπέρ υγείας των μελών και των απανταχού Ηλείων.
Με μεγάλη ευλάβεια και κατάνυξη έγινε η περιφορά εντός του ναού, της ανθοστόλιστης εικόνας του Αγίου, υποβασταζομένη από τον Πρόεδρο του Συλλόγου και τον Α’ Αντιπρόεδρο κ. Γεώργιο Αβραμόπουλο, συνοδευόμενη από μέλη του Δ.Σ. με αναμμένα κεριά. Αναμμένα κεριά κρατούσαν και όλοι οι παραβρισκόμενοι Ηλείοι κατά την διάρκεια της επιμνημοσύνου δεήσεως, της αρτοκλασίας και της περιφοράς της εικόνος.
Ο Αρχιμανδρίτης Πατήρ Ιερόθεος, Ηγούμενος της Μονής Άγιας Ειρήνης Χρυσοβαλάντου προεξήρχε της θείας λειτουργίας, βοηθούμενος από τον πατέρα Μελέτιο, προϊστάμενο του Αγίου Νικολάου, και από τον καλλικέλαδο πατέρα Βασίλειο.
Μετά την θεία λειτουργία ο Σύλλογος προσέφερε γλυκά και καφέ, η δε φιλόπτωχος αδελφότης της εκκλησίας προσέφερε γεύμα προς τιμήν του προϊστάμενου της πατρός Μελετίου ο οποίος είχε την ονομαστική του εορτή. Ο πατήρ Ιερόθεος χαιρέτισε όλους τους παρευρισκόμενους, έκανε μία πολύ ωραία ομιλία για τον Σύλλογο και παρότρυνε τους Ομογενείς να πλαισιώνουν τους Συλλόγους γιατί οι Σύλλογοι γίνονται οχήματα διατήρησης της γλώσσας και του πολιτισμού της Ελλάδας στη δεύτερη πατρίδα τους, τις Η.Π.Α. Παράλληλα διαβίβασε τους χαιρετισμούς του Δημάρχου Αμαλιάδος κ. Χρήστου Χριστοδουλόπουλου, προς τον Σύλλογο.
Επίσης ο πατήρ Ιερόθεος μίλησε για τον Άγιο Χαράλαμπο και για την σωτηρία των κρατουμένων και καταδικασμένων σε εκτέλεση και καταστροφή των Φιλιατρών μετά από παρέμβαση του Αγίου Χαραλάμπους στο όνειρο του Γερμανού διοικητού των Φιλιατρών και την εξάλειψη της νόσου της πανώλης από την πόλη του Πύργου.
Τέλος ευχήθηκε σε όλους τους παρευρισκομένους και τους Ηλείους, Χρόνια Πολλά και πάντα να εορτάζουν τον Άγιο και Προστάτη  Άγιο Χαράλαμπο.
Να σημειωθεί ότι υπεύθυνες για την εκδήλωση ήταν οι κυρίες Γιώτα Πατλιά, Αγγελική Αναστοπούλου και Χριστίνα Βασιλοπούλου.
Δείτε Φωτογραφίες 
Στην εορταστική εκδήλωση για τον Άγιο Χαράλαμπο το παρόν έδωσε και ο Πύργιος Ύπατος Πρόεδρος της Πανηλειακής Ομοσπονδίας Αμερικής και Καναδά Αντώνης Παπαδόπουλος (αριστερά στη φωτο), ο –επίσης Πύργιος σε καταγωγή- Γιώργος Αναγνόπουλος (Διευθυντής Επισιτιστικού Τμήματος Ξενοδοχείου «Νόβοτελ» στο Ταίμς Σκουεάρ του Μανχάταν… μαζί τους διακρίνεται και ο Γιώργος Αβραμόπουλος.
Από την δεξίωση που ακολούθησε την Θεία λειτουργία όπου από αριστερά στη φωτο διακρίνονται ο π. Μελέτιος, ο π. Ιερόθεος, ο πρόεδρος του Πανηλειακού Συλλόγου Νέας Υόρκης Σωτήριος Κωνσταντακόπουλος, η Γιώτα Πατλιά, (γραμματέας), ο Νικόλαος Αρβανιτάκης (ταμίας), η Χριστίνα Βασιλόπουλου(αναπληρωματικό μέλος Δ.Σ.) και η Ρούλα Αναστασάτος.
Κρατώντας άρτους, διακρίνονται στη φωτο, ο πρόεδρος των Ηλείων της Νέας Υόρκης Σωτήριος Κωνσταντακόπουλος (κατάγεται από το Μαζαράκι Αμαλιάδας), με τον Πύργιο αντιπρόεδρο Γιώργο Αβραμόπουλο.
Από δεξιά στη φωτο διακρίνονται η Γεωργία Παπαδοπούλου (πρ. πρόεδρος του Πανηλειακού Συλλόγου Ν.Υ.), ο επιχειρηματίας Κωνσταντίνος Κολοβάδης και η σύζυγός του Αγγελική (Άντζελα) Αναστοπούλου, ο Νικόλαος Σινόπουλος (Ύπατος Κυβερνήτης Αμερικής της Πανηλειακής Ομοσπονδίας Αμερικής και Καναδά) και η σύζυγός του Δήμητρα, η Στείσι Τζάκας και ο Δημήτρης Κωστόπουλος (Ύπατος Γραμματέας Πανηλειακής Ομοσπονδίας Αμερικής και Καναδά), με την σύζυγό του Κωνσταντίνα.
Επιμέλεια: Ελένη Χ. Πάππα (πρώην Πρόεδρος και από τα παλιότερα μέλη του Πανηλειακού Συλλόγου Νέας Υόρκης).



loading...

Δεν υπάρχουν σχόλια :

Δημοσίευση σχολίου

loading...