loading...

Σάββατο 25 Φεβρουαρίου 2017

Κατασκευή ΧΑΡΤΑΕΤΟΥ.Βίντεο.

















Θα χρειαστείτε 
* Τρεις βέργες-λεπτά ξύλινα πηχάκια  ή και καλάμι ή οποιοδήποτε άλλο ελαφρύ ξύλο
* Σπάγκο
* Κόλλα
* Χαρτί γλασέ σε χρώμα της αρεσκείας σας ή πολύ λεπτό νάιλον
* Λεπτό σύρμα
* Ταινία κολλητική
* Χρωματιστά χαρτιά ή εφημερίδες για την ουρά.

Παίρνουμε τα τρία ξύλα και τα κόβουμε όλα στο ίδιο μήκος, 60- 80 εκατοστά). Τα τοποθετούμε το ένα πάνω στο άλλο και δένουμε με τον σπάγκο ακριβώς στο κέντρο πολύ σφιχτά μεταξύ τους. Αφήνουμε περίπου 50-60 εκατοστά σπάγκο να κρέμεται.Στην άκρη του ενός ξύλου δένουμε σφιχτά τοσυρματάκι (εάν δεν έχετε χρησιμοποιήστε σπάγκο). Το περνάμε περιμετρικά γύρω από τον σκελετό του χαρταετού δένοντας το σφιχτά γύρω από κάθε ξυλαράκι, σε μια εγκοπή που θα κάνουμε με ένα μαχαιράκι.
Πρέπει να προσέξουμε καθώς θα δένουμε το σύρμα να διατηρούνται ίσεςαποστάσεις ανάμεσα στα ξύλα ώστε στο τέλος να έχουμε ένα κανονικό εξάγωνο με ίσα όλα του τα τμήματα.





Η ουρά πρέπει να είναι τουλάχιστον 4 φορές μεγαλύτερη από το μήκος
 του χαρταετού έτσι ώστε ο χαρταετός μας να μπορεί να πετάει τέλεια.
Την ουρά θα την φτιάξετε από εφημερίδες ή χρωματιστά χαρτιά μήκους περίπου 20 εκ. και θα τα δέσετε στον σπάγκο σε απόσταση 20 εκ. το ένα από το άλλο.
Στα απέναντι άκρα από αυτά που δέσαμε την ουρά μας (ε ,ζ) θα δέσουμε τα ζύγιαΕδώ χρειάζεται ιδιαίτερη προσοχή, είναι το σημαντικότερο κομμάτι του αετού.  Θα δέσουμε 2 κομμάτια σπάγκο στα άκρα ε & ζ και το καθένα θα ενωθεί με τον σπάγκο που αφήσαμε να κρέμεται στο κέντρο του αετού. Τα ζύγια πρέπει να σχηματίζουν ένα ισοσκελές τρίγωνο. Στο σημείο της ένωσης δένουμε την καλούμπα μας.
Και...
  • Αν αετός σας δεν πετάει, τρέμει ή κάνει μεγάλους κύκλους και πέφτει κάτω:
    * Προσθέστε ουρά.
    * Κουνήστε τα ζύγια για να αλλάξετε τη γωνία του αέρα.
    * Ο αέρας είναι πολύ δυνατός για το μοντέλο που έχετε κατασκευάσει.
  • Αν αετός σας αντιστέκεται στον αέρα αλλά ανεβαίνει με δυσκολία:
    * Κουνήστε τα ζύγια ώστε να αλλάξετε τη γωνία του αέρα.
    * Αφαιρέστε ουρά.
    * Περιμένετε να φυσήξει δυνατότερος αέρας.
  • Αποφεύγετε να πετάτε χαρταετό κοντά σε σπίτια ή σε δρόμους γιατί μπορεί με οποιαδήποτε πρόσκρουση να χαλάσει, μην ξεχνάτε πως είναι φτιαγμένος από χαρτί στο μεγαλύτερο μέρος του και φυσικά μην πετάτε χαρταετό κοντά σε δέντρα και αποφύγετε τα ηλεκτροφόρα καλώδια ­ υπάρχει μεγάλος κίνδυνος να πάθετε ηλεκτροπληξία. Φοράτε γάντια όταν πετάτε χαρταετό γιατί καθώς το σκοινί ξετυλίγεται πολύ γρήγορα μπορεί να πληγώσει τα χέρια σας.
    • Φυσικά με την ίδια βασική διαδικασία μπορείτε να φτιάξετε χαρταετούς σε διαφορετικό σχήμα π.χ "ρόμβου" ή και μικρότερουςχαρταετούς για αποκριάτικες διακοσμήσεις στους οποίους ασφαλώς δεν έχουν καμιά σημασία τα ...ζύγια και οι ...ίσες αποστάσεις, απλώς θα κολλήσετε χαρτί ή και ύφασμα πάνω σε έναν λεπτό σκελετό φτιαγμένο από κάθε είδους ξυλαράκια.  

    • Πηγή.
    • Το διαβάσαμε εδω.
    • Πηγή βίντεο.


loading...

Δεν υπάρχουν σχόλια :

Δημοσίευση σχολίου

loading...