loading...

Πέμπτη 9 Φεβρουαρίου 2017

Δήλωση-σοκ από τον αντιπρόεδρο της Ευρωβουλής: «Είναι ώρα να βοηθήσουμε την Ελλάδα να βγει από το ευρώ»

«Πρέπει να βρούμε έναν τρόπο, το συντομότερο δυνατό, να κρατήσουμε την Ελλάδα στην Ευρωπαϊκή Ένωση και να διατηρήσουμε την αλληλεγγύη αλλά να τη βοηθήσουμε να βγει από την Ευρωζώνη» είπε ο Αλεξάντερ Γκραφ Λάμπσντορφ, μιλώντας στην εφημερίδα Heilbronner Stimme, επισημαίνοντας ότι πρέπει να υπάρξει σταδιακή μετάβαση προς ένα εθνικό νόμισμα. 
Στην αγγλική έκδοσή της, η γερμανική εφημερίδα Handelsblatt αναφέρει ότι ο Γερμανός πολιτικός ισχυρίστηκε παράλληλα ότι η αποχώρηση του ΔΝΤ από το ελληνικό πρόγραμμα θα το κάνει «παράνομο».
«Το ΔΝΤ δεν θεωρεί δεδομένη την ικανότητα της Ελλάδας να αναλάβει περισσότερο χρέος», είπε συγκεκριμένα. Κατά την άποψή του, αυτό καθιστά «παράνομο» το υφιστάμενο πρόγραμμα διάσωσης. Ο Ευρωπαϊκός Μηχανισμός Σταθερότητας απαιτεί επίσης το χρέος της χώρας να είναι βιώσιμο, υποστήριξε.
Υπογράμμισε, μάλιστα, ότι ο υπουργός Οικονομικών Βόλφγκανγκ Σόιμπλε είχε ξεκαθαρίσει στους Γερμανούς βουλευτές ότι το Ταμείο θα συμμετείχε στο πρόγραμμα.
«Τώρα είναι ώρα να τα διορθώσουμε αυτά» είπε ο ευρωπαίος αξιωματούχος, ισχυριζόμενος ότι το «Ελεύθερο Δημοκρατικό Κόμμα», στο οποίο και ανήκει, θα αναδείξει το συγκεκριμένο θέμα στην προεκλογική του καμπάνια.
 Πηγή: Handelsblatt
loading...

Δεν υπάρχουν σχόλια :

Δημοσίευση σχολίου

loading...