loading...

Τρίτη 28 Μαρτίου 2017

Η κρατική χρηματοδότηση για το 2017 είναι ανεπαρκέστατη... ΕΙΝΑΠ: Ανάγκη άμεσης χρηματοδότησης των νοσοκομείων για την περίθαλψη των ανασφάλιστων.

Οι νοσοκομειακοί γιατροί Αττικής ζητούν έκτακτη κρατική επιχορήγηση τουλάχιστον 400 εκατ. ευρώ

Έλλειμμα στην κρατική χρηματοδότηση για την περίθαλψη των ανασφάλιστων, προσφύγων και μεταναστών, διαπιστώνουν οι νοσοκομειακοί γιατροί Αττικής και ζητούν από την ηγεσία του υπουργείου Υγείας να ενισχύσει οικονομικά τα δημόσια νοσοκομεία για να μπορέσουν να καλύπτουν τους ανασφάλιστους.

Ο αριθμός των ανασφάλιστων όλων των κατηγοριών (με ΑΜΚΑ ή χωρίς, Έλληνες, πρόσφυγες, μετανάστες) μεγαλώνει συνεχώς, σε αντίθεση με την κρατική επιχορήγηση που λαμβάνουν οι δημόσιες μονάδες υγείας για να τους περιθάλπουν και να τους νοσηλεύουν.

Σύμφωνα με τα στοιχεία που επικαλείται η Ένωση Ιατρών Νοσοκομείων Αθήνας Πειραιά (ΕΙΝΑΠ), το 2016 νοσηλεύτηκαν στα δημόσια νοσοκομεία 204.000 ανασφάλιστοι όλων των κατηγοριών. Από τον κρατικό προϋπολογισμό για το 2016 προβλέφθηκαν 1,265 εκατ. ευρώ  και για το 2017 ακόμη λιγότερα, 1 εκατ. ευρώ.

«Στοιχεία που δόθηκαν στη δημοσιότητα από την 1η ΥΠε, δείχνουν πως κάθε νοσηλεία «κοστίζει» κατά μέσο όρο 1.950 ευρώ. Συνεπώς τα δημόσια νοσοκομεία πρέπει να λάβουν έκτακτη κρατική επιχορήγηση τουλάχιστον 400 εκατ. ευρώ επιπλέον. Η κρατική χρηματοδότηση για το 2017 είναι ανεπαρκέστατη. Ο ΕΟΠΥΥ αδυνατεί να χρηματοδοτήσει τα νοσοκομεία δεδομένου ότι ο νεοσύστατος ελλειμματικός ΕΦΚΑ δεν μπορεί να τον χρηματοδοτήσει» τονίζουν σε ανακοίνωσή τους οι εκπρόσωποι των νοσοκομειακών γιατρών.
Πηγή.
loading...

Δεν υπάρχουν σχόλια :

Δημοσίευση σχολίου

loading...