loading...

Δευτέρα 17 Απριλίου 2017

Οι Εύζωνες θα ταξιδέψουν στην Αυστραλία-Καλεσμένοι Ελληνοαυστραλού πολιτικού.

Στην Αδελαΐδα θα ταξιδέψουν την επόμενη εβδομάδα εννέα Εύζωνες με δύο αξιωματικούς συνοδούς.
Οι υπεύθυνοι της ελληνικής κυβέρνησης, στην επίσημη αλληλογραφία που είχαν με τους ιθύνοντες του Ιδρύματος Ελληνικών Σπουδών (The Foundation for Hellenic Studies), το οποίο εδρεύει στην Αδελαΐδα και διοργανώνει την επίσκεψη των μελών της Προεδρικής Φρουράς, ενημέρωσε πριν από λίγες ημέρες, ότι η ημερομηνία άφιξης των Ευζώνων μεταφέρθηκε πλέον την Τετάρτη, 19 Απριλίου, ενώ επικαλέστηκε ως βασική αιτία της καθυστέρησης και αλλαγής της ημερομηνίας της επίσκεψης, τις αυξημένες υποχρεώσεις των τελευταίων στην Ελλάδα την συγκεκριμένη περίοδο.
Η ειδική ελληνική αποστολή, θα έρθει στην Αυστραλία μετά από ειδική άδεια που παραχώρησε το ελληνικό κράτος για να αποτίσει φόρο τιμής στους στρατιώτες των ANZACs που πολέμησαν κατά την διάρκεια του Α” Παγκοσμίου Πολέμου.«Τα μέλη της Προεδρικής Φρουράς θα βρίσκονται μαζί μας για πέντε ημέρες, κατά την διάρκεια των οποίων θα έχουμε την χαρά και τη τιμή να τους φιλοξενήσουμε στην Πολιτεία μας, να τους φέρουμε σε επαφή με μέλη της παροικίας, αλλά και να συναντήσουν εκπροσώπους της πολιτειακής κυβέρνησης» εξηγεί ο πρόεδρος του Ιδρύματος Ελληνικών Σπουδών (The Foundation for Hellenic Studies) κ. Χάρης Πατσούρης.
Συγκεκριμένα, ο ελληνικής καταγωγής πολιτειακός θησαυροφύλακας Τομ Κουτσαντώνης, πρόκειται να δεξιωθεί, εκ μέρους της πολιτειακής κυβέρνησης, την Προεδρική Φρουρά και την συνοδεία της, παρουσία επίτιμων καλεσμένων, την Πέμπτη, 20 Απριλίου, σε επίσημη εκδήλωση προς τιμήν τους, η οποία έχει προγραμματιστεί για τις 18.00μμ. στο Δημαρχείο της πόλης.
Κατά τη διάρκεια του διημέρου της 22ας και 23ης Απριλίου, οι Εύζωνες πρόκειται επίσης να παραβρεθούν στην θεία Λειτουργία της Ενορίας Αγίου Γεωργίου, ενώ θα επισκεφθούν και τα ελληνικά γηροκομεία της Πολιτείας καθώς και το Κολέγιο Αγίου Γεωργίου Θέμπαρτον, για να συναντήσουν και να συνομιλήσουν με τους μαθητές.
Επίσης, στο πλαίσιο του καθιερωμένου εορτασμού για την επέτειο των ANZAC τα μέλη της Προεδρικής Φρουράς πρόκειται να πραγματοποιήσουν επίσκεψη στο Μνημείο του Αγνώστου Στρατιώτη για να αποτίσουν φόρο τιμής στους πεσόντες.Τέλος, συζητείται το ενδεχόμενο, η ελληνική αποστολή να παραβρεθεί σε ειδική εκδήλωση που θα πραγματοποιηθεί στο γήπεδο της Αδελαΐδας, Adelaide Oval, χωρίς όμως να έχουν ακόμη επιβεβαιωθεί περαιτέρω λεπτομέρειες.
Οι Εύζωνες θα παραμείνουν στην Αδελαΐδα έως και τις 25 Απριλίου οπότε και θα μεταβούν στο Σίδνεϊ για να λάβουν μέρος στις καθιερωμένες ετήσιες εκδηλώσεις που γίνονται για να τιμήσουν την επέτειο του ANZAC και τους πεσόντες της Μάχης της Κρήτης. Η επίσημη επίσκεψη των μελών της προεδρικής φρουράς στην Αυστραλία, αναμένεται να ολοκληρωθεί την Τρίτη, 2 Μαΐου.
«Θα είναι σίγουρα μια ιδιαίτερη εμπειρία για τον ελληνισμό της Αυστραλίας και ειδικότερα για τους ομογενείς της Αδελαΐδας και του Σίδνεϊ που θα έχουν την χαρά και την τιμή να τους υποδεχθούν» κατέληξε ο κ. Πατσούρης, όπως διαβάζουμε στο Νέο Κόσμο Αυστραλίας.
loading...

Δεν υπάρχουν σχόλια :

Δημοσίευση σχολίου

loading...