loading...

Σάββατο 29 Απριλίου 2017

ΔΕΝ ΕΧΟΥΝ ΤΕΛΟΣ ΟΙ ΑΠΑΙΤΗΣΕΙΣ:Μειώνεται το επίδομα ανεργίας& Κατάργηση του κόφτη.

ΖΗΤΑΕΙ ΚΑΙ ΑΛΛΟ ΑΙΜΑ..

Το ΔΝΤ ζητάει την κατάργηση του «κόφτη» και να επιβάλλει μέτρα όποτε θέλει – Μειώνεται το επίδομα ανεργίας

του Θεόφραστου Ανδρεόπουλου
Το ΔΝΤ τελείως αυθαίρετα θεωρεί ότι η Ελλάδα δεν θα ξαναεπιτύχει πλεόνασμα όπως το φετινό της τάξης του 3,9% και ότι το 2018 δεν θα έχει πλεονασματικό προϋπολογισμό της τάξης του 3,5% αλλά του 2,2% και έτσι ζητάει από την Αθήνα, τι άλλο; Νέα μέτρα και για το 2018.
Μέτρα που ήδη η κυβέρνηση έχει συμφωνήσει να παρθούν. Μερικά από αυτά είναι ιδιαίτερ ασκληρά καθώς θα μειωθεί το επίδομα ανεργίας! Εν ολίγοις θα ενεργοποιηθεί ο «κόφτης».

Στις χθεσινές συζητήσεις των τεχνικών κλιμακίων η πλευρά του ΔΝΤ ζήτησε έξτρα μέτρα 450 εκατ. ευρώ για το 2018 προκειμένου να καλυφθεί το δημοσιονομικό κενό.

Όσον αφορά την επίτευξη του εντυπωσιακού φετινού πλεονάσματος το ΔΝΤ ισχυρίζεται ότι αυτό έγινε επειδή η κυβέρνηση πήρε πολύ περισσότερα μέτρα για να πετύχει έναν τέτοιο στόχο. Η κυβέρνηση ισχυρίζεται ότι τα μέτρα της απέδωασαν μόλις 1 δισ.ευρώ.
Το ΔΝΤ όμως ισχυρίζεται ότι όλο αυτό επιτεύχθηκε από το «στράγγισμα» της ελληνική κοινωνίας και όχι από κάποιες προοπτικές ανάπτυξης. Επίσης θεωρεί δεδομένο ότι το Δημόσιο δεν πληρώνει τις οφειλές του και άρα μέρος του πλεονάσματος είναι από τα χρωστούμενα. Συνεπώς δεν μπορεί να επιτευχθεί ξανά
Έτσι εάν το ΔΝΤ στο τέταρτο τρίμηνο του 2017 θεωρήσει ότι υπάρχει δημοσιονομικό κενό για το 2018 θα ζητήσει μέτρα για την κάλυψη του. Μάλιστα δεν θέλει να υπάρχει ο «κόφτης» με τον οποίο ο ΥΠΟΙΚ θα αποφασίζει έως τις 10 Μαϊου εάν χρειάζεται ενεργοποίησή του και πόσου μεγέθους θα είναι αυτή.
Θέλει να μπορεί να επιβάλλει μέτρα μέσα που θα εφαρμόζονται νωρίτερα από τις 10 Μαΐου του έτους αναφοράς.
Συν τοις άλλοις έβαλε και μια ακόμα απαίτηση. Για να υπάρξουν τυχόν αντίμετρα αυτό θα γίνεται όχι με επίτευξη του 3,5% του πρωτογενούς πλεονάσματος, αλλά όταν το υπερβαίνει κατά 0,2% του ΑΕΠ, δηλαδή όταν σημειώνεται πλεόνασμα 3,7% του ΑΕΠ.
Εν ολίγοις μόλις η χώρα πάει κάπως κάπου να ορθοποδήσει ή τέλως πάντων να «κοροϊδεύει» τον εαυτό της ότι έτσι θα γίνει έρχονται οι δανειστές και σκοπίμως ζητούν κι άλλα μέτρα κι άλλες θυσίες.
Μην ξεχνάμε ότι η Βελκουλέσκου είναι Ρουμάνα και η Ρουμανία με πολύ χαρά θα έπαιρνε την πρωτοκαθεδρία της Ελλάδας στα Βαλκάνια. 
loading...

Δεν υπάρχουν σχόλια :

Δημοσίευση σχολίου

loading...