loading...

Πέμπτη 11 Μαΐου 2017

Η ΝΔ του Κούλη εξευτέλισε πάλι την Ελλάδα – Χαρές και πανηγύρια έφερε στα Σκόπια ο Κουμουτσάκος.

Πανηγύρισαν οι σκοπιανές εφημερίδες την Τετάρτη την «επείγουσα ερώτηση» που κατέθεσε ο Γιώργος Κουμουτσάκος και συνολικά 17 βουλευτές της ΝΔ προς τον Νίκο Κοτζιά, με αφορμή τις δηλώσεις του Πάνου Καμμένου στον ΣΚΑΪ, εις την οποία η Νέα Δημοκρατία υπερασπίζεται ακραιφνώς τη «σύνθετη ονομασία», δηλαδή το όνομα «Μακεδονία» μαζί με κάτι άλλο.
Η σκοπιανή εφημερίδα DNEVNIK αναφέρεται στην ομάδα βουλευτών της ΝΔ, που με επικεφαλής τον Γιώργο Κουμουτσάκο καλούν τον Έλληνα ΥΠΕΞ, Νίκο Κοτζιά, να πάρει θέση για τις δηλώσεις του Πάνου Καμμένου στον ΣΚΑΪ, γράφοντας πως οι βουλευτές της ΝΔ κατηγορούν τον Έλληνα υπουργό Εθνικής Άμυνας ότι σε μία ιδιαίτερα ρευστή και κρίσιμη περίοδο για τα Βαλκάνια συμπεριφέρεται με μεγάλη επιπολαιότητα για πολύ σοβαρά θέματα, προκαλώντας σύγχυση σχετικά με τις θέσεις της Ελλάδας.
Ειδικότερα, όπως σημειώνει το σκοπιανό δημοσίευμα, οι βουλευτές της ΝΔ υπενθυμίζουν ότι, σύμφωνα με την τελευταία επίσημη απογραφή στα Σκόποια, το 64% του πληθυσμού είναι Σλαβομακεδόνες και ότι η επίσημη θέση της Ελλάδας για το όνομα, όπως αυτή αναγράφεται στην ιστοσελίδα του Ελληνικού Υπουργείου Εξωτερικών, είναι σύνθετη ονομασία με γεωγραφικό προσδιορισμό πριν από τη λέξη «Μακεδονία», που θα ισχύει έναντι όλων (erga omnes) για κάθε χρήση, εσωτερική και διεθνή.
Το δημοσίευμα καταλήγει σχολιάζοντας ότι «ο ΥΕΘΑ Πάνος Καμμένος είναι ηγέτης του δεξιού κόμματος των “Ανεξάρτητων Ελλήνων”, που είναι κυβερνητικός εταίρος του αριστερού ΣΥΡΙΖΑ του Αλέξη Τσίπρα. Οι αντι-“μακεδονικές” θέσεις του είναι γνωστές. Ένα από τα τελευταία επεισόδια συνέβη πέρυσι, όταν ζήτησε την παραίτηση του Υπουργού Μετανάστευσης, επειδή “χρησιμοποίησε τον όρο Μακεδονία για την γειτονική χώρα”».
Τα κατορθώματα της Νέα Δημοκρατίας έδωσαν αφορμή στην εφημερίδα NOVA MAKEDONIJA να ισχυριστεί ότι η Ελλάδα βρίσκεται αντιμέτωπη με «ισχυρές διεθνείς πιέσεις» για το όνομα των Σκοπίων.
Με τίτλο «Καμμένος και Κοτζιάς στην ίδια κυβέρνηση, αλλά με διαφορετικές θέσεις για την “Μακεδονία”», η NOVA MAKEDONIJA σχολιάζει ότι οι διαφωνίες και οι διαφορετικές απόψεις που εκφράζουν Έλληνες υπουργοί σχετικά με τα Σκόπια ουσιαστικά επιβεβαιώνουν ότι η Ελλάδα βρίσκεται αντιμέτωπη με ισχυρές διεθνείς πιέσεις για να προβεί σε υποχωρήσεις στο θέμα του ονόματος, ώστε να καταστεί εφικτή η επιτάχυνση της ευρωπαϊκής και ευρωατλαντικής ενσωμάτωσης των Σκοπίων.
Η NOVA MAKEDONIJA ισχυρίζεται ότι «ευρισκόμενοι υπό πίεση, οι Έλληνες υπουργοί κάνουν στροφή προς τον ριζοσπαστισμό και την εμπρηστική ρητορική» και προσθέτει ότι ο Έλληνας ΥΕΘΑ Πάνος Καμμένος, στη συνέντευξή του στον ΣΚΑΪ, «επανέλαβε τη ριζοσπαστική του θέση ότι δεν αποδέχεται την συμπερίληψη του όρου “Μακεδονία” στο όνομα της χώρας μας».
Στο θέμα αναφέρεται και η εφημερίδα VECER, με έναν «χαρούμενο» τίτλο για τον Γιώργο Κουμουτσάκο, ο οποίος αναφέρει:
«Ο Γιώργος Κουμουτσάκος εναντίον του Καμμένου για τη “Μακεδονία” – Η Ελλάδα επίσημα: σύνθετο όνομα με γεωγραφικό προσδιορισμό πριν από τη λέξη “Μακεδονία”, για κάθε χρήση».
Πρέπει να είστε εξαιρετικά υπερήφανοι στη Νέα Δημοκρατία με το νέο σας κατόρθωμα, τη διαπόμπευση της χώρας μας από τις εφημερίδες μιας χώρας που τελεί υπό απειλή διαμελισμού, όπως και ότι τονίσατε στους Σκοπιανούς πως δεν πρόκειται να χάσουν το όνομα «Μακεδονία», έστω κι ως συνθετικό.
Τι είστε επιτέλους σε αυτή τη ΝΔ; Εθνικοί μειοδότες; Ανόητοι; Τι είστε; Απαντήστε στον ελληνικό λαό που σας ψηφίζει.

Για να γνωρίζει ο ελληνικός λαός:

Οι βουλευτές που υπέγραψαν την ερώτηση είναι οι ακόλουθοι:
Γιώργος Κουμουτσάκος, Γεωργιάδης Άδωνις, Τσιάρας Κωνσταντίνος, Καλαφάτης Σταύρος, Κεδίκογλου Συμεών, Αναστασιάδης Σάββας, Κεφαλογιάννης Ιωάννης, Δαβάκης Αθανάσιος, Καββαδάς Αθανάσιος, Βούλτεψη Σοφία, Δημοσχάκης Αναστάσιος, Αντωνίου Μαρία, Κουκοδήμος Κωνσταντίνος, Τασούλας Κωνσταντίνος, Μπούρας Αθανάσιος, Κόνσολας Εμμανουήλ, Δήμας Χρήστος, Αντωνιάδης Ιωάννης.
tribune.gr
loading...

Δεν υπάρχουν σχόλια :

Δημοσίευση σχολίου

loading...