loading...

Παρασκευή 15 Σεπτεμβρίου 2017

Οπλαρχηγός της Μπόκο Χαράμ: Βιάζαμε και σκοτώναμε μέσα σε ένα παραλογισμό.

Ο οπλαρχηγός της αφρικανικής τζιχαντιστικής οργάνωσης Μπόκο ΧαράμΑουγάλ Ισμαέελα, μίλησε σε νιγηριανό Μέσο για τα εγκλήματά του ως αρχιτζιχαντιστής.Στην ίδια συνέντευξη ο Ισμαέελα δήλωσε «ολόψυχα μετανιωμένος» και εξήγησε γιατί αποφάσισε να παραδοθεί στον νιγηριανό στρατό.
Όπως είπε, πήρε την απόφαση να παραδοθεί αφού συνειδητοποίησε ότι οι ηγέτες της Μπόκο Χαράμ (που αποτελεί το παρακλάδι της οργάνωσης Ισλαμικό Κράτος (ISIS) στην υποσαχάρια Αφρική) υπερηφανεύονταν επειδή κήρυτταν διαστρεβλωμένα το Κοράνι, βίαζαν γυναίκες δημοσίως, λήστευαν και διέπρατταν τρομερές βαρβαρότητες στα στρατόπεδά τους.
«Παραδόθηκα με τη θέλησή μου στον στρατό επειδή κουράστηκα από τον παραλογισμό των σκοτωμών και των μαχών. Συνειδητοποίησα ότι οι άνθρωποί μας [σ.σ. εννοεί οι τζιχαντιστές συμπολεμιστές του] προτιμούν να κλέβουν και να βιαιοπραγούν παρά να διδάσκουν και τηρούν το Ισλάμ», είπε.
«Γυναίκες βιάζονταν, πολλές φορές δημοσίως. Παιδιά πέθαιναν από την πείνα και τις αρρώστιες και οι συνθήκες ζωής χειροτέρευαν συνεχώς. Καθώς δεν υπήρχαν καθόλου τρόφιμα στο στρατόπεδο, άνθρωποι πέθαιναν κάθε ημέρα εξαιτίας της ασιτίας».
Όπως δήλωσε θα συνεργαστεί με τις υπηρεσίες ασφαλείας της Νιγηρίας και θα τους παράσχει πολύτιμες πληροφορίες που θα τις οδηγήσουν στις κρυψώνες των οπλαρχηγών της Μπόκο Χαράμ.
Ο ίδιος δεν παρέλειψε να δηλώσει μετανιωμένος για όλες τις αγριότητες που αναγκάστηκε να διαπράξει.
Όπως ομολόγησε ήταν ο ένας εκ των δύο οπλαρχηγών που στα μέσα Απριλίου του 2014 ηγήθηκαν της επιδρομής απαγωγής των 276 μαθητριών στη Νιγηρία.
Η ομαδική απαγωγή ενός ολόκληρου σχολείου θηλέων έγινε παγκόσμια είδηση και προκάλεσε ισχυρότατες αντιδράσεις, που οδήγησαν σε διεθνή και διακρατική κινητοποίηση για την καταπολέμηση της τζιχαντιστικής οργάνωσης.
Ομολόγησε επίσης ότι το ίδιο έτος συμμετείχε και σε μία ακόμη επιδρομή, σε Γυμνάσιο στην πόλη Μανταγάλι, που είναι και η πόλη καταγωγής του, όπου αυτός και οι συντζιχαντιστές του σκότωσαν πολλούς μαθητές.
Το όνομα Μπόκο Χαράμ σημαίνει «η δυτική εκπαίδευση απαγορεύεται». Η οργάνωση πήρε αυτό το όνομα γιατί ο πρώτος στόχος της είναι να καταστρέψει τα σχολεία που διδάσκουν σύμφωνα με δυτικά πρότυπα, επειδή η οργάνωση θεωρεί ότι η δυτική εκπαίδευση είναι εχθρική προς το Ισλάμ και προσηλυτίζει τους ιθαγενείς στους ξένους τρόπους.
Ο Αουγάλ Ισμαέελα δηλώνει σήμερα ότι του έκαναν πλύση εγκεφάλου και γνωρίζει ότι διέπραξε φόνους συμπατριωτών του που ήταν αθώοι. «Ολόψυχα μετανιώνω για τις πράξεις μου», λέει.
«Κατά τη διάρκεια μιας μάχης στη Κοντούγα», λέει, «όπου εγώ και κάποιοι ακόμα οπλαρχηγοί είχαμε το πρόσταγμα, έχασα το δεξί μου πόδι και έπαθα βαριά εγκαύματα. Ακόμα και τότε όμως δεν σταμάτησα να πολεμώ για τον σκοπό. Ο σεΐχης Σεκάου [σ.σ. Αμπουμπακάρ Σεκάου, ηγέτης της Μπόκο Χαράμ] διέταξε να μου δώσουν ένα τρίκυκλο, το οποίο χρησιμοποιούσα σε διάφορες επιχειρήσεις μέχρι που τελικά παραδόθηκα».
loading...

Δεν υπάρχουν σχόλια :

Δημοσίευση σχολίου

loading...