loading...

Σάββατο 7 Ιανουαρίου 2017

«Καίει» τέσσερις υπουργούς οπτικοακουστικό υλικό από τα γραφεία της Novartis.

Tέσσερις πρώην υπουργοί φέρεται να εμπλέκονται στο σκάνδαλο της Novartis σύμφωνα με δημοσίευμα εφημερίδας

Σύμφωνα με την εφημερίδα “Παραπολιτικά” το οπτικοακουστικό υλικό από το εσωτερικό κύκλωμα της εταιρείας στην Ελλάδα “προκαλεί δέος” καθώς όπως αναφέρεται ακούγονται ονόματα πολιτικών οι οποίοι ενδιαφέρονται να ικανοποιήσουν τα αιτήματα της εταιρείας, να πληρωθούν από τον ΕΟΠΥΥ.
Όπως αναφέρεται στο δημοσίευμα ακούγονται  διαβεβαιώσεις πρώην στελέχους της Novartis για πιέσεις σε υπουργούς οι οποίοι συνεργάζονται μαζί τους ενώ άλλο ανώτατο στέλεχος εμφανίζεται να “ασχολείται προσωπικά” με την υπόθεση της φαρμακευτικής εταιρείας.
Οι υπηρεσίες των ΗΠΑ, όπως το FBI είναι σε γνώση του περιεχομένου του video, γνωρίζουν ότι ακούγονται ονόματα τεσσάρων πρώην υπουργών μεγάλου βεληνεκούς τους οποίους το μεγαλοστέλεχος της Novartis επικαλείται λέγοντας πως θα παρέμβουν προκειμένου να μην προχωρήσει η δικαστική έρευνα για την εταιρεία.
Η έρευνα για αθέμιτες μεθόδους με μίζες για την προώθηση των προϊόντων της Novartis βρίσκεται σε πλήρη εξέλιξη μετά και την έφοδο των ελληνικών αρχών στα γραφεία της Novartis στη Μεταμόρφωση όπου κατασχέθηκαν έγγραφα και ηλεκτρονικό υλικό.
Τα γενόσημα σκάνδαλα της Novartis ανά την υφήλιο – Πίτα 1,5 τρισ. δολάρια – Η περίπτωση της Ελλάδας – Διαφημιστικές καμπάνιες στην Ελλάδα της κρίσης

1.Τα γενόσημα σκάνδαλα της Novartis ανά την υφήλιο
Σύμφωνα με δημοσίευμα του Δημήτρη Τερζή στην Εφημερίδα των Συντακτών, η υπόθεση Novartis μοιάζει με ένα καλογραμμένο αστυνομικό θρίλερ. Τα έχει όλα: έναν φαρμακευτικό κολοσσό, καταγγελίες για μεγάλο σκάνδαλο με μίζες, δικαστική διερεύνηση από το FBI και την Επιτροπή Κεφαλαιαγοράς των ΗΠΑ, ελληνική εισαγγελική έρευνα, μία απόπειρα αυτοκτονίας στελέχους της εταιρείας, καταθέσεις δεκάδων μαρτύρων, φήμες για εμπλοκή πολιτικών προσώπων κ.ά. Και να φανταστεί κανείς ότι βρισκόμαστε ακόμα στην αρχή.
Πίσω από το καλογραμμένο θρίλερ, όμως, όπως όλα δείχνουν, παίζεται ένας ανελέητος πόλεμος μεγάλων οικονομικών συμφερόντων μεταξύ Αμερικής και γερμανικής Ευρώπης, στο πλαίσιο του οποίου έχουμε δει μάχες κατά καιρούς με εταιρείες μεγαθήρια στους τομείς τους: Volkswagen, Deutsche Bank, Apple κ.ά.
Ας ξεκινήσουμε με την εξής διαπίστωση: Η Novartis είναι μία από τις ηγέτιδες εταιρείες παγκοσμίως στον χώρο του φαρμάκου.
Από το 1996 που δημιουργήθηκε έχει απασχολήσει ουκ ολίγες φορές τη δημοσιότητα, αλλά και τη Δικαιοσύνη ανά τον κόσμο, για θέματα παρόμοια με αυτά που εξετάζουν οι αμερικανικές αρχές με την αρωγή και των ελληνικών.
Είναι αναμενόμενο σε μια βιομηχανία με τεράστιους τζίρους, όπως είναι η φαρμακευτική, ο ανταγωνισμός μεταξύ των εταιρειών να είναι ιδιαίτερα έντονος.
2. Πίτα 1,5 τρισ. δολάρια
Είναι γνωστό, επίσης, πως αθέμιτες μέθοδοι σ’ αυτόν τον ανταγωνισμό χρησιμοποιούνται κατά κόρον.
Με δεδομένο ότι η συνταγογράφηση φαρμάκων θα φτάσει παγκοσμίως το 1,5 τρισ. δολάρια στην επόμενη πενταετία, αντιλαμβάνεται κανείς ότι όλες οι εταιρείες του χώρου θέλουν ένα μεγάλο κομμάτι από αυτήν την πίτα. Το ερώτημα είναι, ποιοι θα είναι οι νικητές.
Η ιστορία της ελβετικής -γερμανικών συμφερόντων- εταιρείας αρχίζει πριν από 21 χρόνια, με τη συγχώνευση των εταιρειών Ciba-Geigy και Sandoz.
Η ιστορία, δε, των μητρικών εταιρειών πάει κάπου 250 χρόνια πίσω και ξεκινά από την παραγωγή συνθετικών χρωστικών υλών, ενώ στην πάροδο των χρόνων επεκτάθηκαν στην παραγωγή χημικών και τελικά φαρμακευτικών προϊόντων.
Σήμερα, ο όμιλος Novartis διαθέτει εταιρείες σε πολλά σημεία του κόσμου, στις οποίες εργάζονται συνολικά 118.700 εργαζόμενοι (στοιχεία 2015).
Τα «στρατηγεία» της είναι δύο: ένα με έδρα στη Βασιλεία της Ελβετίας κι άλλο ένα στο Κέμπριτζ, στη Μασαχουσέτη των ΗΠΑ.
Αν δει κανείς αναλυτικά την πορεία της Novartis από τη στιγμή της ίδρυσής της έως σήμερα, θα διαπιστώσει ότι βασίστηκε σε μια ιδιαίτερα επιθετική πολιτική εξαγορών άλλων εταιρειών και μέσα σε 20 χρόνια κατάφερε να φτάσει στην κορυφή της φαρμακευτικής αγοράς.
Ενδεικτικά αναφέρουμε τις σημαντικότερες εξαγορές-συνεργασίες της τα τελευταία χρόνια:
● Το 2000 δημιουργεί μια νέα εταιρεία, τη Syngenta, μαζί με μια άλλη φαρμακευτική, την AstraZeneca, στον τομέα των αγροτικών φαρμάκων.
● Το 2005 αποκτά έναντι 8,2 δισ. δολαρίων τη Hexal, μία από τις κορυφαίες γερμανικές εταιρείες γενοσήμων, αλλά και την Eon Labs, μια ανερχόμενη αμερικανική εταιρεία γενοσήμων.
Την επόμενη χρονιά αποκτά την αμερικανική εταιρεία Chiron Corporation, με ειδίκευση στα εμβόλια και στα βιοφαρμακευτικά σκευάσματα.
● Το 2009 αποκτά το 85% της κινεζικής εταιρείας εμβολίων Zhejiang Tianyuan Bio-Pharmaceutical Co., Ltd. Θα αποτελέσει το όχημά της για να μπει στην αγορά της Ασίας.
● Το 2010 κάνει το μεγάλο μπαμ και έναντι 39,3 δισ. δολαρίων εξαγοράζει την αμερικανική Alcon, τη μεγαλύτερη εταιρεία οφθαλμολογικής φροντίδας στον πλανήτη.
● Το 2011 εξαγοράζει την Genoptix, εταιρεία διαγνωστικών εργαστηρίων, ενώ ένα χρόνο αργότερα αναδεικνύεται στον μεγαλύτερο κατασκευαστή γενόσημων φαρμάκων για το δέρμα, με την εξαγορά της Fougera Pharmaceuticals για 1,5 δισ. δολάρια.
● Το 2014 η εταιρεία κάνει το δεύτερο μεγάλο μπαμ και συνεργάζεται με τη βρετανική φαρμακευτική GlaxoSmithKline, όπου έναντι 16 δισ. δολαρίων αγοράζει τα φάρμακά της για τον καρκίνο και της πουλάει έναντι 7,1 δισ. δολαρίων τη διαχείριση των εμβολίων της (πλην των αντιγριπικών). Παράλληλα ιδρύουν μία κοινοπραξία στον τομέα των μη συνταγογραφούμενων φαρμάκων.
Επειδή όμως καμία εταιρεία τέτοιου μεγέθους δεν πορεύεται με τον σταυρό στο χέρι, ανάλογα μεγάλες ήταν και οι υποθέσεις για τις οποίες η Novartis κλήθηκε να πληρώσει πρόστιμα για αθέμιτες πρακτικές προώθησης των προϊόντων της.
Υπενθυμίζουμε εδώ ότι οι καταγγελίες που έγιναν για τη δράση της εταιρείας στην Ελλάδα αφορούν το διάστημα 2006-2014. Κατά την ίδια περίοδο, όμως, η εταιρεία αντιμετώπισε προβλήματα με τη Δικαιοσύνη και αλλού. Ειδικότερα:
■ Το 2005 ξεκινά η πρώτη μεγάλη έρευνα των ομοσπονδιακών αρχών των ΗΠΑ για τη Novartis. Η υπόθεση αφορά την προώθηση από δίκτυο γιατρών έξι ευπώλητων φαρμάκων της εταιρείας προς το κοινό. Το αντίτιμο της προώθησης ήταν δώρα, γεύματα, ταξίδια που πλήρωνε η εταιρεία.
Η υπόθεση έκλεισε πέντε χρόνια αργότερα με τη Novartis να πληρώνει αποζημίωση 422,5 εκατ. δολάρια στο αμερικανικό Δημόσιο.
■ Το 2010 δικαστήριο της Νέας Υόρκης επιδίκασε αποζημίωση 3,3 εκατ. δολάρια σε 12 γυναίκες που εργάζονταν στο τμήμα πωλήσεων της Novartis, καθώς αποδείχθηκε ότι η εταιρεία έκανε διακρίσεις εις βάρος τους όταν έμαθε ότι οι συγκεκριμένες εγκυμονούσαν.
Η καταδίκη αυτή άνοιξε τον ασκό του Αιόλου για την εταιρεία, η οποία στους επόμενους μήνες πλήρωσε άλλα 152 εκατ. δολάρια σε αποζημιώσεις εργαζόμενων γυναικών που κατήγγειλαν ότι από το 2002 υπέστησαν διακρίσεις που αφορούσαν τη μισθοδοσία, τις προαγωγές τους και τη γενικότερη συμπεριφορά της Novartis απέναντί τους.
■ Το καλοκαίρι του 2013 ξεσπά στην Ιαπωνία το σκάνδαλο Diovan, ένα φάρμακο της Novartis για την υπέρταση. Δύο πανεπιστήμια της χώρας που είχαν διεξαγάγει έρευνα για το σκεύασμα ανακάλεσαν τα συμπεράσματά τους κάνοντας λόγο για νοθευμένα κλινικά στοιχεία.
Η Novartis απέδωσε το θέμα σε ανάρμοστη συμπεριφορά ενός υπαλλήλου που είχε εμπλοκή σε όλες τις έρευνες, αλλά δεν δέχτηκε εμπλοκή της διοίκησης με σχετική απόφαση «μαγειρέματος» των στοιχείων.
Στις εξηγήσεις που έδωσε στις αρχές ανέφερε ότι ο υπάλληλος συμμετείχε στις πανεπιστημιακές έρευνες χωρίς να δηλώσει τη σχέση του με την εταιρεία – γεγονός που συνιστά σύγκρουση συμφερόντων. Οι αρμόδιες αρχές έκαναν μήνυση στην εταιρεία αλλά και στον υπάλληλο.
■ Την ίδια χρονιά λήγει εις βάρος της Novartis μια επτάχρονη δικαστική διαμάχη που έλαβε χώρα στην Ινδία. Η εταιρεία επιχείρησε να περάσει στη συγκεκριμένη αγορά ένα φάρμακο κατά του καρκίνου διεκδικώντας την προστασία της πατέντας του.
Το κόστος του συγκεκριμένου φαρμάκου ανερχόταν στα 4.000 δολάρια. Η υπόθεση έφτασε ώς το ανώτατο δικαστήριο της χώρας το οποίο και απέρριψε το αίτημα της εταιρείας, από τη στιγμή που αποδείχθηκε ότι το εν λόγω σκεύασμα είχε ελάχιστες διαφορές από άλλο γενόσημο σκεύασμα που η τιμή του ήταν στα 73 δολάρια!
Η εταιρεία είχε φτάσει στο σημείο έως και να εκβιάσει για την απόφαση, μέσω ενός ανώτερου στελέχους της, που σε συνέντευξή του στους Financial Times είχε δηλώσει:
«Αν η τωρινή κατάσταση παραμείνει ως έχει, δηλαδή όλες οι βελτιώσεις ενός πρωτότυπου σκευάσματος δεν μπορούν να προστατευτούν, αυτά τα φάρμακα δεν θα κυκλοφορούν στην Ινδία».
■ Τον Νοέμβριο του 2015 οι αμερικανικές αρχές επιβάλλουν νέο πρόστιμο ύψους 390 εκατ. δολαρίων στην εταιρεία. Σύμφωνα με το κατηγορητήριο, είχε στήσει ένα δίκτυο προώθησης των προϊόντων της σε φαρμακεία της χώρας, με αντίτιμο εκπτώσεις επί των τιμών και δώρα στους φαρμακοποιούς.
Διαπιστώνει κανείς ότι οι περισσότερες καταδίκες της εταιρείας έχουν γίνει στις ΗΠΑ. Είναι λογικό εν μέρει, αν το συνδυάσουμε με τα επίσημα στοιχεία πώλησης των φαρμάκων.
Σύμφωνα με την τελευταία έρευνα της Ευρωπαϊκής Ομοσπονδίας Φαρμακευτικών Βιομηχανιών και Ενώσεων (EFPIA – στοιχεία 2014), τη μερίδα του λέοντος κατέχει η Βόρεια Αμερική (Καναδάς και ΗΠΑ) όπου πωλείται το 44,5% των παραγόμενων φαρμάκων, με την Ευρώπη να ακολουθεί σε απόσταση, 25,3%.
Θα μπορούσε να πει κάποιος πως στις καταδίκες αυτές η εταιρεία απάντησε με απολύσεις, καθώς στην Αμερική μόνο κατά το διάστημα 2010-2013 5.400 συνεργάτες της Novartis (κυρίως στον τομέα των πωλήσεων) έχασαν τη δουλειά τους.
3. Η περίπτωση της Ελλάδας
Οι καταγγελίες που αφορούν την Ελλάδα δεν διαφέρουν από τις άλλες περιπτώσεις που αναφέραμε πιο πάνω. Πρόκειται για καταγγελίες προώθησης των προϊόντων της εταιρείας από δίκτυο γιατρών με τη συμμετοχή διαφόρων στελεχών από τον χώρο της Υγείας.
Κάποια δημοσιεύματα, μόλις έγινε γνωστό ότι εξετάζονται και οι ενδεχόμενες ευθύνες πολιτικών προσώπων, έσπευσαν να απορρίψουν αυτή την εκδοχή, λέγοντας ότι δεν στοιχειοθετούνται τέτοιες κατηγορίες.
Βάσιμες πληροφορίες της «Εφ.Συν.» αναφέρουν ότι κανείς δεν μπορεί να κοιμάται ήσυχος έως ότου αποφανθεί σχετικά το FBI που διεξάγει την έρευνα μαζί με την Επιτροπή Κεφαλαιαγοράς των ΗΠΑ.
Κλιμάκιο του FBI βρέθηκε ήδη στην Ελλάδα για συλλογή στοιχείων, ενώ είναι δεκάδες οι άνθρωποι που έχουν καταθέσει για την υπόθεση.
Οι ίδιες πηγές μάς λένε ότι οι πληροφορίες που έδωσαν στις αμερικανικές αρχές τα δύο πρώην στελέχη της εταιρείας είναι βάσιμες και αποδεικτέες και γι’ αυτό άλλωστε ξεκίνησε και η σχετική έρευνα στην άλλη πλευρά του Ατλαντικού.
Είναι, δε, σημαντικό να αποσαφηνιστεί ότι τα εν λόγω «βαθιά λαρύγγια» εξαγοράζουν με αυτό τον τρόπο την ασυλία τους μια και συμμετείχαν και οι ίδιοι στο δίκτυο το οποίο καταγγέλλουν.
Το μόνο σίγουρο είναι πως στην υπόθεση, όπως μας μεταφέρθηκε από αξιόπιστη πηγή, «εμπλέκονται σημαντικά πρόσωπα σε σημαντικές θέσεις» και πως θα υπάρξουν σχετικές ανακοινώσεις από την εισαγγελία της Νέας Υόρκης «μέσα στο πρώτο εξάμηνο του 2017».
4. Διαφημιστικές καμπάνιες στην Ελλάδα της κρίσης
Ακόμα και εν μέσω κρίσης η Novartis δεν είχε κανένα οικονομικό πρόβλημα να τρέξει διαφημιστικές καμπάνιες προώθησης των προϊόντων της στην Ελλάδα.
Χαρακτηριστική περίπτωση είναι αυτή για το Bexsero, το εμβόλιο μηνιγγίτιδας τύπου Β. Πολλοί ήταν εκείνοι που από πολύ νωρίς πήραν θέση υπέρ της ένταξης του σκευάσματος στο εθνικό πρόγραμμα εμβολιασμών και η εταιρεία διοργάνωσε σειρά εκδηλώσεων προκειμένου να το στηρίξει. Έως και πρόσφατα το θέμα ήταν στην επικαιρότητα, όταν για άλλη μια φορά η ανάλογη Αρχή απέρριψε το αίτημα της εταιρείας για την ένταξή του.
Απ’ την πλευρά τους, πολλά ΜΜΕ, και σχεδόν όλες οι ιστοσελίδες του ιατρικού χώρου, δεν παρέλειπαν να φιλοξενούν δηλώσεις επιστημόνων που συμφωνούσαν ότι είναι απαραίτητη η εισαγωγή του στο πρόγραμμα εμβολιασμών.
Το γεγονός ότι καμία χώρα στην Ε.Ε. δεν το έχει εισαγάγει στο αντίστοιχο πρόγραμμά της, παρά μόνο η Βρετανία και η Ιταλία για συγκεκριμένες ομάδες πληθυσμού που παρουσίασαν υψηλά ποσοστά κρουσμάτων (τριπλά απ’ την Ελλάδα), δεν φαίνεται να το έλαβε κανείς υπόψη του.
Αντιθέτως, πλήθαιναν οι κραυγές… συμπαράστασης στους γονείς που, μεσούσης της κρίσης, θα έδιναν 100 ευρώ για την κάθε δόση ενός εμβολίου προκειμένου να προφυλάξουν το παιδί τους. Για την ιστορία, το 2015 τα κρούσματα μηνιγγίτιδας τύπου Β στη χώρα μας ήταν συνολικά 57.
Αντιδράσεις, όμως, άλλου τύπου προκάλεσε και η πρόσφατη καμπάνια της εταιρείας για την ψωρίαση, με τη συνεργασία της Ελληνικής Δερματολογικής Εταιρείας.
Οι αντιδράσεις αφορούσαν αφίσες για την ψωρίαση, όπου ο ασθενής παρουσιαζόταν να έχει τέλειο δέρμα και τέλεια χαρακτηριστικά (αφού προηγουμένως θα είχε κάνει χρήση των νέων φαρμάκων) και με αυτόν τον τρόπο θα είχε την ευκαιρία για μια φυσιολογική ζωή. Οι υπόλοιποι, στον Καιάδα…

Και μετά απ’ όλο αυτό που βγαίνει στη φόρα (όχι πως δεν τα ξέραμε) και πόσα άλλα που παραμένουν στο σκοτάδι, εμείς καλούμαστε να έχουμε τυφλή εμπιστοσύνη στους γιατρούς, αξιωματούχους και πάνω απ’όλα, στα λεγόμενα της κάθε φαρμακευτικής όσον αφορά τις δοκιμές και την ασφάλεια των προϊόντων τους!
πηγή
Το διαβάσαμε εδω.
loading...

ΠΟΛΕΜΙΚΗ ΑΕΡΟΠΟΡΙΑ Έρανος αγάπης από το Προσωπικό της Πολεμικής Αεροπορίας για τα παιδιά με καρκίνο της «ΦΛΟΓΑΣ»!

<<Αετοί στον ουρανό, άγγελοι στη γη>>! : Έτσι περιγράφει τους αεροπόρους μας ένας χρήστης του Facebook ,  κάτω από την ανάρτηση που μας πληροφορεί για  μια εξαιρετική κίνηση ανθρωπιάς του προσωπικού της Πολεμικής Αεροπορίας: Μάζεψαν πάνω από 10.000 ευρώ μεταξύ τους  με έρανο και τα έδωσαν για τους Ξενώνες της ΦΛΟΓΑΣ, για τα παιδιά με καρκίνο! 
 
Αντιπροσωπεία του Γενικού Επιτελείου Αεροπορίας με επικεφαλής τον Αρχηγό ΓΕΑ αντιπτέραρχο Χρ. Βαίτση, επισκέφθηκε την έδρα του ''Συλλόγου Γονιών με Νεοπλασματική Ασθένεια η ΦΛΟΓΑ, και παρέδωσε στην Πρόεδρό του κ Μαρία Τρυφωνιδη, επιταγή άξιας 10.600 ευρώ: Το ποσόν αυτό είναι το προϊόν εθελοντικού εράνου σε όλες τις μονάδες της Πολεμικής μας Αεροπορίας κατά την περίοδο των Εορτών.
 
 Η ''Φλογα'', ως γνωστόν στα 30 και πλέον χρόνια ύπαρξής της, λειτουργεί τρεις Ξενώνες όπου φιλοξενούνται παιδιά από την επαρχία  και οι γονείς τους όσο καιρό το καθένα από αυτά νοσηλεύεται στις Ογκολογικές Κλινικές των Παιδιατρικών Νοσοκομείων της Αθήνας, προσφέρει νοσηλεία κατ οίκον όπου χρειάζεται σε ασθενή παιδιά της Αθήνας και χρηματοδοτεί - με το προϊόν εθελοντικών προσφορών- την πρόσληψη Οικολόγων γιατρών και άλλων ειδικοτήτων στα Παιδιατρικά Νοσοκομεία, ενώ εξοπλίζει με ιατρικά μηχανήματα που αγοράζει, τις κλινικές ...
Συγκινητική είναι η σχετική ανάρτηση της ΦΛΟΓΑΣ  στο FACEBOOK (https://www.facebook.com/sillogosfloga/) για την προσφορά!
 
Γράφει:
 
 <<Σήμερα, ας μιλήσουμε για θετικά παραδείγματα.
Ναι υπάρχουν και μάλιστα στην Πολεμική μας Αεροπορία !!
 
Για μια ακόμα φορά η Πολεμική Αεροπορία μας δείχνει το ανθρώπινο της πρόσωπο.
 
Ο αρχηγός και η ανώτατη ηγεσία του Γενικού Επιτελείου Αεροπορίας μας επισκέφτηκαν σήμερα το «Σπίτι» μας και μας παρέδωσαν ένα ιδιαίτερα σημαντικό ποσό, (πάνω από 10.000 €) που συγκεντρώθηκε από τον έρανο που διενεργήθηκε εσωτερικά μεταξύ του προσωπικού της Πολεμικής μας Αεροπορίας.
 
Για μια ακόμα φορά η Πολεμική Αεροπορία μας, υπό την εμπνευσμένη ηγεσία του Αντιπτεράρχου κ. Χρήστου Βαίτση, μας έκανε περήφανους και σαν γονείς της Φλόγας και σαν Έλληνες.
 
Εμείς, το μόνο που μπορούμε να κάνουμε από την πλευρά μας είναι να διαχειριστούμε το ποσό αυτό με απόλυτη σοβαρότητα και σεβασμό, αναγνωρίζοντας το γεγονός ότι προέρχεται από το υστέρημα των αεροπόρων μας,
 
Ευχαριστούμε !!>>
 
Χιλιάδες ήταν τα LIKE στην ανάρτηση - και εκατοντάδες τα σχόλια εκεί και στις άλλες ομάδες των παραρτημάτων της Φλόγας στα κοινωνικά δίκτυα... 
 
Ιδού μερικές
 
-Συγχαρητήρια..Υπάρχουν τόσες οικογένειες μακριά από τα σπίτια τους...Μεγάλη βοήθεια..
- Συγχαρητήρια...στο προσωπικό της Πολεμικής μας Αεροπορίας!!!
- Τα σέβη μου σε όλους τους αγγέλους των αιθέρων!Η Παναγιά κι όλοι οι άγιοι στο πλευρό σας!!!
- Συγχαρητήρια αυτοί είναι η πραγματική εικόνα της Πολεμικης Αεροπορίας και των ανθρώπων αυτών που την υπηρετούν πιστά προσφέροντας κάθε στιγμή!!!
-Έτσι για να νοιώθουμε ότι υπάρχουν ΆΝΘΡΩΠΟΙ μέσα στη μιζέρια της σημερινής εποχής... ΣΥΓΧΑΡΗΤΉΡΙΑ!!!!
- Ενα μεγάλο μπράβο για την προσφορά αυτή. Οι άνθρωποι της Φλόγας επιτελούν μεγάλο εργο . Άξιοι και αυτοί!!!
- Συγχαρητήρια σε όλους τους αεροπόρους μας!!!Μεγαλείο ψυχής, αποδεικνυοντας για μια ακόμα φορά πόσο έντονα έχουν μέσα τους το αίσθημα του "προσφέρει"....
- Μπράβο! Μας έκανε να πετάξουμε Από χαρά η πολεμική Μας Αεροπορία!!
- Πάντα ευαίσθητοι οι αεροπόροι μας! Να έχουν καλή χρονιά και να βοηθούν το υπέροχο έργο σας!
 Μπράβο στα παιδιά της Πολεμικής Αεροπορίας.
- Ένα μεγάλο ευχαριστώ στην αεροπορία μας και στα παιδιά της- Συγκινητικά τα λόγια σας! Σας αξίζει!!
 -ΣΥΓΧΑΡΗΤΗΡΙΑ!!! Μπράβο!!! Χίλια μπράβο!!!!
- 1000 μπράβο!
- Μπράβο..... Να έχετε πάντα υγεία και καλή χρονιά
- Πάντα πρώτοι σε όλα, μπράβο τους
- ΆΞΙΟΙ...
- Μπράβο σου Αρχηγέ . Μπράβο Χρήστο. Καλή Χρονιά και καλή τύχη.
 -Ήρωες ζωής!!!
-ΜΠΡΑΒΟ ΣΤΑ ΠΑΙΔΙΑ ΜΑς!!!!
- Μπράβο , χίλια μπράβο!#!!!
-Ηρωες, τίποτα άλλο, καλή χρονιά
- Η αλληλεγγύη είναι το μεγάλο μας όπλο. 
loading...

ΜΠΡΑΒΟ ΡΕ ΜΑΓΚΕΣ..! Αυτή είναι η Ελλάδα που αγαπάμε!! Πάγωσαν οι γερμαναράδες όταν είδαν ξαφνικά μπροστά τους ΤΟΝ ΠΑΤΕΡΑ ΑΝΤΩΝΙΟ… ΚΑΙ 3 «ΘΕΟΤΡΕΛΟΥΣ» ΕΛΛΗΝΑΡΑΔΕΣ ΝΑ….. (ΦΩΤΟ)

Tα τελευταία χρονιά έχει γίνει θεσμός… Ο Αγιασμός των υδάτων στο Νταχάου( γνωστό για το στρατόπεδο συγκέντρωσης του 2ου παγκοσμίου πολέμου) στην Βαυαρία της Γερμανίας.


Υπογραμμίζουμε ότι από το 1961 υπάρχει εκεί, η Ελληνική Κοινότητα του Νταχάου

Η ρίψη του Τιμίου Σταυρού έγινε σε γνωστή λίμνη της περιοχής από τον πνευματικό πατέρα της ενορίας του Αγίου Στέφανου Αντώνιο Βήχο.
Γύρω από ιερέα είχαν συγκεντρωθεί δεκάδες πιστοί.
Μάλιστα 3 θαρραλέοι Ελληνοπούλα, αγνόησαν τους -10 Βαθμούς και βουτήξαν στα παγωμένα νερά!
Μεγάλοι Μάγκες, η ομάδα του MAKELEIO.GR τους βγάζει το καπέλο.
Το κρύο αψήφησε και ο 80χρονος Βασίλης Δημόπουλος,(αριστερά στην εικόνα) η ψυχή της ενορίας του Αγίου Στέφανου ο οποίος και φέτος συγκίνησε τους πάντες με την παρουσία του!








loading...

Παρασκευή 6 Ιανουαρίου 2017

ΓΝΩΣΤΟΣ ΠΑΤΡΙΝΟΣ ΔΙΚΗΓΟΡΟΣ ΑΠΟΚΑΛΥΠΤΕΙ: Ετσι με εξαπάτησε ο κουμπάρος μου Αρτέμης Σώρρας.Βίντεο.





























ΔΕΙΤΕ ΤΟ ΒΙΝΤΕΟ.



loading...

Χρόνια Πολλά στις εορτάζουσες κ εορτάζοντες.Θεοφάνεια: Τι γιορτάζουμε σήμερα, 6 Ιανουαρίου.Απολυτίκιο.














    Θεοφάνεια (ή Εορτή των Φώτων)Τα Άγια Θεοφάνεια που εορτάζονται κάθε χρόνο στις 6 Ιανουαρίου, είναι μία από τις μεγαλύτερες εορτές της Χριστιανοσύνης ενώ αποτελεί παράλληλα την τρίτη και τελευταία εορτή του Δωδεκαημέρου. Πρώτη είναι η κατά σάρκα Γέννηση (25 Δεκεμβρίου - εορτών των Χριστουγέννων), δεύτερη η Περιτομή (1 Ιανουαρίου) και η Βάπτιση (6 Ιανουαρίου) του Ιησού Χριστού (Ματθ. 2ο και 3ο κεφ.)
Το όνομα των Θεοφανείων προήλθε από τη φωνή του θεού ακούστηκε στη Γη. Δηλαδή προκύπτει από την φανέρωση των τριών προσώπων της Αγίας Τριάδας που συνέβη σύμφωνα με τρεις σχετικές ευαγγελικές περικοπές.
Η εορτή των Θεοφανείων λέγεται επίσης και Επιφάνια και Φώτα ή Φωτά (ή Εορτή των Φώτων).
Φώτα ονομάζονται επειδή όπως λέει στο τέλος το Απολυτίκιο της Εορτής, ήλθε ο Χριστός για να φωτίσει τον κόσμο, μπολιάζοντάς τον και πνευματικά δια του Βαπτίσματος και του Χρίσματος.
Σε αυτή την εορτή γιορτάζουν τα ονόματα Φωτεινή,Φώτης (Φώτιος), Ουρανία, Ιορδάνης, Θεοφάνης και Θεοχάρης.

Πότε καθιερώθηκε η εορτή των Θεοφανείων;

Το πότε καθιερώθηκε να εορτάζεται η μνήμη του γεγονότος της Βάπτισης του Ιησού δεν είναι γνωστό με βεβαιότητα.
Κατά τους πρώτους χριστιανικούς χρόνους η εορτή του Δωδεκαημέρου ήταν μόνο μια: τα Άγια Θεοφάνεια, τα οποία και αποτελούν την παλαιότερη Δεσποτική εορτή.
Ωστόσο, από τον 4ο αιώνα αρχίζουν και υπάρχουν περιπτώσεις χωριστού εορτασμού των εορτών των Χριστουγέννων και των Θεοφανείων, σύμφωνα τόσο με τον Μέγα Βασίλειο, όσο και με τον Γρηγόριο τον Θεολόγο.
Κατά τις ευαγγελικές περικοπές στις αρχές του 30ου έτους της ηλικίας του Ιησού, ο Ιωάννης (ο Πρόδρομος), γιος του Ζαχαρία και της Ελισάβετ, ο επιλεγόμενος στη συνέχεια Βαπτιστής, που ήταν 6 μήνες μεγαλύτερος του Χριστού, και διέμενε στην έρημο, ασκητεύοντας και κηρύττοντας το βάπτισμα μετανοίας, βάπτισε με έκπληξη και τονΙησού στον Ιορδάνη ποταμό.
Κατά δε τη στιγμή της Βάπτισης κατέβηκε από τον ουρανό το Άγιο Πνεύμα υπό μορφή περιστεράς στον Ιησού και ταυτόχρονα από τον ουρανό ακούσθηκε φωνή που έλεγε ότι: Ούτος εστίν ο Υιός μου ο αγαπητός εν ω ευδόκησα". Η φράση αναφέρεται στα ευαγγέλια του Ματθαίου, του Μάρκου και του Λουκά, ενώ απουιάζει από αυτό του Ιωάννη.
Αυτή δε είναι και η μοναδική φορά της εμφάνισης, στη Γη, της Αγίας και ομοουσίου και αδιαιρέτου Τριάδος υπό του πλήρους «μυστηρίου» της ΘεότηταςΤα θεοφάνεια ονομάζονται έτσι επειδή η φωνή του θεού ακούστηκε στη γη. Για αυτό ονομάστηκαν έτσι Θεό+Φάνεια. Ο θεός φάνηκε στην γη, θεός+φάνηκε. Το πότε καθιερώθηκε να εορτάζεται η μνήμη του γεγονότος της Βάπτισης του Ιησού δεν είναι γνωστό με βεβαιότητα. Φαίνεται όμως ότι αναφάνηκε πολύ νωρίς στη πρώτη Εκκλησιά των Χριστιανών.
Ο Κλήμης ο Αλεξανδρεύς (Στρωμ. βιβλ. α΄) αναφέρει πως κάποιοι αιρετικοί, οι περί τον Βασιλείδη γνωστικοί στις αρχές του Β΄ αιώνα εόρταζαν την ημέρα της Βάπτισης του Κυρίου «προδιανυκτερεύοντες» και ότι η εορτή αυτή γινόταν κατ΄ άλλους μεν στις 6 Ιανουαρίου, κατ΄ άλλους στις 10 Ιανουαρίου.
Κατά δε τον 3ο αιώνα η εορτή φαίνεται κοινότατη σε όλη την Χριστιανική Εκκλησία. Έτσι ενώ ο Gieseler ( Kirchengeschichte I ,376) δέχθηκε ότι πρώτοι οι Βασιλειδιανοί καθιέρωσαν την εορτή των Θεοφανείων ο Neander (Kirchengeschichte I 386) θέτει το ερώτημα: πως από αιρετικούς το δέχθηκε η Εκκλησία;
Ο Ιωάννης ο Χρυσόστομος παραδέχεται και περιγράφει την εορτή ως αρχαία πανήγυρης μάλλον στην Αντιόχεια τη Μεγάλη, και ότι από εκεί την παρέλαβαν οι Γνωστικοί Βασιλειδιανοί... Κατά δε τις Αποστολικές Διαταγές (η΄ 38) η εορτή των Επιφανείων «ήγετο δια το εν αυτή ανάδειξιν γεγενήσθαι της του Χριστού θεότητος».
Στο τέλος του 3ου αιώνα προστέθηκε και άλλη έννοια στον εορτασμό αυτό που άρχισε να πανηγυρίζεται και ως ημέρα της «εν σαρκί» φανερώσεως του Κυρίου. Ούτως και στην Αλεξάνδρεια κατά τον Κασσιανό, και στη Κύπρο κατά Επιφάνιο. Από της εποχής λοιπόν αυτής άρχεται, κατά το πιθανότερο, και ο εορτασμός των Χριστουγέννων.
Κατά τον 4ο αιώνα η εορτή των Θεοφανείων γιορτάζεται πλέον με λαμπρότητα σε όλη την ανατολική Εκκλησία ως εορτή του φωτισμού της ανθρωπότητας δια του Αγίου Βαπτίσματος, απ΄ όπου και το όνομα «Τα Φώτα», εορτή «των Φώτων» (Γρηγόριος Ναζιανζηνός λόγος 39, Αστερίου Αμάσ. Λόγος εις «εορτών των Καλανδών»).
Στη Δύση τα Θεοφάνεια απαντώνται στα μέσα του 4ου αιώνα, αλλά από της εποχής αυτής φαίνεται στη Ρωμαϊκή Εκκλησία και άλλη μια εορτή αφιερωμένη στη κατά σάρκα Γέννηση του Ιησού στις 25 Δεκεμβρίου.
Όταν πλέον καθιερώθηκε αυτή η ημερομηνία για τα Χριστούγεννα σε όλο τον Χριστιανικό κόσμο έγινε και ο διαχωρισμός της εορτής των Φώτων στις 6 Ιανουαρίου, στα μέσα του 6ου αιώνα.

Ως κύριες τελετές των Θεοφανείων θεωρούνται οι παρακάτω:

-Μέγας Αγιασμός (Θρησκευτική τελετή που λαμβάνει χώρα εντός των Εκκλησιών).
-Κατάδυση του Τιμίου Σταυρού (Θρησκευτική τελετή που ακολουθεί του Μεγάλου Αγιασμού και γίνεται η κατάδυση του Σταυρού σε ακτή Θάλασσας, εντός λιμένων, όχθες ποταμών ή λιμνών και στην ανάγκη σε δεξαμενές νερού όπως στην Αθήνα.
- Επίσημη κατάδυση του Σταυρού: Πολιτειακή, Πολιτική και Θρησκευτική (Αρχιερατική) εορτή της επίσημης κατάδυσης του Σταυρού όπου παρίστανται οι Αρχές της Χώρας. Από τις αρχές του 1900 επίσημη κατάδυση ορίστηκε να γίνεται στον Πειραιά έναντι της παλαιάς βασιλικής αποβάθρας ή του παλιού Δημαρχείου, σήμερα μπροστά από τον Ναό του Αγίου Σπυρίδωνα. Παρόμοιες τελετές γίνονται σε όλους τους Νομούς της Χώρας.
Προπολεμικά απαγορεύτηκε στον Πειραιά η ανέλκυση του Σταυρού από βουτηχτές, ύστερα από θανάσιμη συμπλοκή μεταξύ τους. Σήμερα η ανέλκυση γίνεται με κορδέλα που φέρει ο Σταυρός.
Απολυτίκιο Θεοφανείων
«Εν Ιορδάνη βαπτιζομένου σου Κύριε
η της Τριάδος εφανερώθη προσκύνησις
του γαρ Γεννήτορος η φωνή προσεμαρτύρει Σοι
αγαπητόν Σε Υιόν ονομάζουσα
και το Πνεύμα εν είδει περιστεράς
εβεβαίου του λόγου το ασφαλές
Ο επιφανείς Χριστέ ο Θεός
Και τον κόσμον φωτίσας δόξα Σοι»
Κοντάκιο Θεοφανείων
«Επεφάνης σήμερον τη οικουμένη
και το Φως Σου Κύριε εσημειώθη εφ΄ ημάς
εν επιγνώσει υμνούντας Σε
Ήλθες εφάνης το Φως το απρόσιτον»
Μεγαλυνάριο Θεοφανείων
«Σήμερον επέφανεν ο Σωτήρ
εν μορφή ως δούλου βαπτισθήναι
μετά σαρκός υπό Ιωάννου
εν Ιορδάνου ρείθροις
ίνα βροτών εκπλύνει
τα παραπτώματα»
loading...

Mην τσιμπήσεις και δώσεις χρήματα για τη Συρία!

Σαν μανιτάρια φυτρώνουν οι ΜΚΟ κι οι «ανθρωπιστικές» οργανώσεις που σας ζητούν χρήματα για τα παιδιά της Συρίας: ΟΧΙ χρήματα για τα παιδιά της Συρίας!
5 ευρώ σου ζητάει η Unhcr…
Κι η Unicef σου ζήτησε για τα παιδιά της Γάζας και τα χρήματα (1.200.000 ευρώ) εξαφανίστηκαν!
– Ούτε δεκάρα τσακιστή στη Unicef, τους απατεώνες επαγγελματίες «φιλανθρώπους», «αντιρατσιστές» και λαμόγια ΜΚΟ! Η μαρτυρική Γάζα… σήμερα και οι απατεώνες στην Ελλάδα που «εξαφάνισαν τα χρήματα του τηλεμαραθώνιου (2009)…
Μην ξεχνάτε πως εξαφάνισαν, ακόμη και τα χρήματα του τηλεμαραθώνιου για τη Γάζα (2009) κι ήταν φορείς κι οργανώσεις που έχουν κρατική και διεθνή προστασί
Σαν μανιτάρια φυτρώνουν οι ΜΚΟ κι οι «ανθρωπιστικές» οργανώσεις που σας ζητούν χρήματα για τα παιδιά της Συρίας.
Όταν ξεφτίζουν οι μπίζνες των «προσφύγων-μεταναστών«, εκτός από τις ΜΚΟ της «κοινωνίας των πολιτών» Σόρος και τις μπίζνες της Ε.Ε., οι «μαρίδες» απατεώνες φυτρώνουν παντού, μετά τη νίκη του λαού της Συρίας!
Στο διαδίκτυο, στους τηλεοπτικούς σταθμούς, στους ραδιοφωνικούς σταθμούς, στο facebook και με προωθούμενες διαφημίσεις για αύξηση επισκεψιμότητας, τώρα σας ζητούν χρήματα για τα παιδιά της Συρίας στις απελευθερωμένες περιοχές –φυσικά δεν σας λένε πως ή «δημοκρατική» ευρώπη εφαρμόζει δολοφονικό εμπάργκο. Σας λένε: όχι κουβέρτες, όχι είδη πρώτης ανάγκης, όχι τρόφιμα, όχι φάρμακα και, όπως ο Ιερώνυμος που δεν έχει στείλει ούτε ευχές στο λαό της Συρίας και το Ελληνορθόδοξο Πατριαρχείο Αντιοχείας, βασίζονται στην ανθρώπινη ευαισθησία.
Προβάλουν φωτογραφίες τραυματισμένων κι ακρωτηριασμένων παιδιών και αρπάζουν χρήματα. Πολλές φορές συμμετέχουν και κρατικοί φορείς, ή περνούν ως «κοινωνική δωρεάν προβολή» στα ΜΜΕ και τα κανάλια.
Όσοι θέλουν να βοηθούν, ας επικοινωνούν με την πρεσβεία της Αραβικής Δημοκρατίας της Συρίας στη Βιέννη, από τις τελευταίες πρεσβείες στην Ευρώπη, που δεν μπόρεσαν να κλείσει η «μεγάλη δημοκρατική ευρωπαϊκή οικογένεια«.
Ζητήστε σίγουρες κι έγκυρες πληροφορίες για τις οργανώσεις που δραστηριοποιούνται πραγματικά στη Συρία.
Ρωτήστε, πληροφορηθείτε, πριν δωρίσετε οτιδήποτε!
Μην ξεχνάτε πως εξαφάνισαν, ακόμη και τα χρήματα του τηλεμαραθώνιου για τη Γάζα (2009) κι ήταν φορείς κι οργανώσεις που έχουν κρατική και διεθνή προστασία:Ούτε δεκάρα τσακιστή στη Unicef, τους απατεώνες επαγγελματίες «φιλανθρώπους», «αντιρατσιστές» και λαμόγια ΜΚΟ! Η μαρτυρική Γάζα… σήμερα και οι απατεώνες στην Ελλάδα που «εξαφάνισαν τα χρήματα του τηλεμαραθώνιου (2009)… ** Στην Ελλάδα η «Επιτροπή για την Ειρήνη και τη Φιλία μεταξύ Ελλάδας – Συρίας» (hellassyria@gmail.com) – f/b:https://www.facebook.com/hellassyria/, αλλά δεν ζητάει ούτε είδη, ούτε χρήματα, μόνον την αλληλεγγύη στον αγώνα του λαού της Συρίας!
Έτσι ο λαός της Συρίας απαντάει στους ιμπεριαλιστές:

loading...

Πέμπτη 5 Ιανουαρίου 2017

Σαν σήμερα.Η Ναυμαχία της Λήμνου.

Αποφασιστική ναυμαχία για την έκβαση του Α’ Βαλκανικού Πολέμου μεταξύ του ελληνικού και του τουρκικού στόλου στο Βόρειο Αιγαίο. Διεξήχθη στις 5 Ιανουαρίου 1913 στην γραμμή Λήμνου- Στενών και έληξε με περιφανή νίκη του ελληνικού ναυτικού. Με την επικράτησή του, που ήλθε ως συνέχεια της ναυμαχίας της Έλλης (3 Δεκεμβρίου 1912), ο ελληνικός στόλος σταθεροποίησε την κυριαρχία του στο Αιγαίο, ενώ ο Τουρκικός δεν τόλμησε μέχρι το τέλος του πολέμου να εξέλθει από τα Στενά των Δαρδανελλίων.
Το πρωΐ της 5ης Ιανουαρίου το καταδρομικό «Μετζιντιέ, τα θωρη­κτά «Χαϊρεντίν Μπαρμπαρόσα», «Τοργκούτ-Ρεΐς» και «Μεσουντιέ» και οκτώ ακόμη αντιτορπιλλικά βγήκαν από τα Δαρδανέλια και κατευθύνθηκαν προς τη Λήμνο. Τα ελληνικά αντιτορπιλλικά «Λέων» και «Ασπίς» ανέφεραν την εμφάνιση του εχθρι­κού στόλου στον ναύαρχο Παύλο Κουντουριώτη, ο οποίος ήταν ήδη ενήμερος για τις κινήσεις του από την προηγουμένη.
Ο Κουντουριώτης διέταξε την έξοδο του ελληνικού στόλου από το λιμάνι του Μούδρου προς αντιμετώπιση του εχθρού. Τον αποτελούσαν τα θωρηκτά «Αβέρωφ» (μακράν το πιο αξιόπιστο πλοίο του στόλου), «Σπέτσαι», «Ύδρα» και «Ψαρά», τα ανιχνευτικά «Ιέραξ» και «Αετός» και τα αντιτορπιλλικά «Σφενδόνη», «Νίκη» και «Ναυκρατούσα».
Στο μεταξύ, τα τουρκικά πλοία έφθασαν σε απόσταση λίγων μιλίων από το ανατολικό άκρο της Λήμνου και στις 11:34 άρχισαν να βάλλουν εναντίον των ελληνικών πλοίων από απόσταση 8.400 μέτρων, τα οποία απάντησαν αμέσως. Το τουρκικό πυροβολικό αποδείχθηκε και πάλι άστοχο, ενώ από την ελληνική πλευρά οι βολές ήταν πιο εύστοχες σε σχέση με την Ναυμαχία της Έλλης.
Η παρουσία του «Αβέρωφ» στην μάχη ήταν έκπληξη για την τουρκική πλευρά, η οποία πίστευε ότι βρικόταν σε καταδίωξη του θωρηκτού «Χαμιδιέ», το οποίο είχαν βγάλει στο Αιγαίο για αντιπερισπασμό, λίγες ημέρες νωρίτερα. Όμως ο ναύαρχος Κουντουριώτης έχοντας αντιληφθεί το σχέδιό τους, που αποσκοπούσε στην απο­μάκρυνση του ελληνικού στόλου από τα Στενά, παρέμεινε με τα άλλα θωρηκτά στο Μούδρο περιμένοντας την πιθανή έξοδο τού τουρκικού στό­λου από τα Δαρδανέλλια, όπως και έγινε.
Στις 11:50 οι δύο στόλοι βρίσκονταν σε απόσταση 6.700 μέτρων. Στις 11:54, ενώ το «Μεσουντιέ» είχε υποστεί σοβαρές βλάβες, ομοβροντία του «Αβέρωφ» προκάλεσε σημαντικές ζημιές και απώλειες στο θωρηκτό «Χαϊρεντίν Μπαρμπαρόσα», που αποσύρθηκε από την μάχη. Το ακολούθησε το σχετικά άθικτο «Τοργκούτ-Ρεΐς». Έτσι, ύστερα από μια εικοσάλεπτη ναυμαχία, ο τουρκικός στόλος τράπηκε σε φυγή.
Στις 12:02, το θωρηκτό «Αβέρωφ» άρχισε την καταδίωξη του εχθρού και τις 13:50 βλήμα του βρή­κε το «Τοργκούτ-Ρεΐς» και προκάλε­σε ρήγμα, από το οποίο τα νερά μπήκαν στο λεβητοστάσιό του. Και τα τρία τουρκικά θωρηκτά, που είχαν υποστεί σοβαρές ζημιές, διέφυγαν τελικά προς την είσοδο των Στενών και δεν επιχείρησαν άλλη έξοδο σε όλη τη διάρκεια τού πολέμου.
Κατά την διάρκεια της ναυμαχίας ο τουρκικός στόλος έριξε συνολικά 800 βολές, όσες περίπου και ο ελληνικός. Όμως οι έλληνες πυροβολητές ήταν πιο εύστοχοι και προκάλεσαν πολλά θύματα στον εχθρό (πάνω από 100 νεκρούς). Από την ελληνική πλευρά αναφέρθηκε μόνο ένας τραυματισμός,του δίοπου - σαλπιγκτή του «Αβέρωφ».
Το αποτέλεσμα τής ναυμαχίας τής Λήμνου συνέβαλε αναμφισβήτητα στην απόφαση της κυβέρνησης Κιαμήλ να προχωρήσει στην υπογραφή ειρήνης. Ο αρχηγός τού τουρκικού ναυτικού Ραμίζ μπέης αντικαταστάθηκε από τον πλοίαρχο Ταχήρ μπέη και παραπέμφθηκε σε στρατοδικείο, το οποίο όμως τον αθώωσε. Τα τουρκικά πολεμικά, ακατάλληλα λόγω των ζημιών για επιχειρήσεις ανοιχτής θάλασσας, ανέλαβαν την προστασία τής Κωνσταντινούπολης από ενδεχόμενη βουλγαρική επίθεση.
loading...

Στις 11 το πρωί η τελετή αγιασμού των υδάτων στο λιμάνι του Πειραιά.

Χοροστατούντος του αρχιεπισκόπου Αθηνών και πάσης Ελλάδος, Ιερώνυμου και του μητροπολίτη Πειραιώς και Φαλήρου, Σεραφείμ, θα πραγματοποιηθεί αύριο, Παρασκευή, 6 ιανουαρίου.Χοροστατούντος του αρχιεπισκόπου Αθηνών και πάσης Ελλάδος, Ιερώνυμου και του μητροπολίτη Πειραιώς και Φαλήρου, Σεραφείμ, θα πραγματοποιηθεί αύριο, Παρασκευή, 6 Ιανουαρίου, στις 11 το πρωί, η τελετή αγιασμού των υδάτων στο λιμάνι του Πειραιά, μπροστά από το ναό Αγίου Σπυρίδωνα.
Την κυβέρνηση θα εκπροσωπήσει ο υπουργός Ναυτιλίας και Νησιωτικής Πολιτικής, Παναγιώτης Κουρουμπλής, ενώ αναμένεται να παραστούν ο υφυπουργός Οικονομίας και Ανάπτυξης, Στέργιος Πιτσιόρλας και ο υφυπουργός Αθλητισμού, Γιώργος Βασιλειάδης.
Τη Νέα Δημοκρατία θα εκπροσωπήσει ο εκπρόσωπος Τύπου του κόμματος και βουλευτής, Βασίλης Κικίλιας.Επιπλέον, θα παραστούν η πρόεδρος του ΠΑΣΟΚ και επικεφαλής της Δημοκρατικής Συμπαράταξης, Φώφη Γεννηματά και ο πρόεδρος της Ένωσης Κεντρώων, Βασίλης Λεβέντης.

πηγή: http://www.pentapostagma.gr/2017/01/%cf%83%cf%84%ce%b9%cf%82-11-%cf%84%ce%bf-%cf%80%cf%81%cf%89%ce%af-%ce%b7-%cf%84%ce%b5%ce%bb%ce%b5%cf%84%ce%ae-%ce%b1%ce%b3%ce%b9%ce%b1%cf%83%ce%bc%ce%bf%cf%8d-%cf%84%cf%89%ce%bd-%cf%85%ce%b4%ce%ac.html#ixzz4UutYmY5H


loading...

Νέο σόου Πολάκη: Ολα ψέματα για τα προβλήματα στα νοσοκομεία – Όλα λειτουργούν τέλεια.Βίντεο.

Νέο σόου του Παύλου Πολάκη. Σε συνέντευξη που παραχώρησε στην πρωινή εκπομπή του ΑΝΤ1 ο αναπληρωτής υπουργός Υγείας δήλωσε ευχαριστημένος από την εικόνα που επικρατεί στον χώρο της υγείας και χαρακτήρισε ψέματα όλα εκείνα τα δημοσιεύματα που κάνουν λόγο για σοβαρά προβλήματα.
Ο ίδιος αρνήθηκε να ακούσει οποιαδήποτε καταγγελία και απέδωσε την εικόνα που περιγράφεται από κάποιους σε σκοπιμότητες καθώς και σε απώλεια προνομίων.


loading...

Δείτε το βίντεο Αντετοκούνμπο: «Όχι, δεν υπογράφω επάνω στη σημαία μας»

Ο άσσος των Μπακς έδειξε για άλλη μια φορά πόσο σέβεται τα σύμβολα της πατρίδας 

Το παιχνίδι των Μπακς στη Νέα Υόρκη έχει τελειώσει και ο Γιάννης Αντετοκούνμπο φεύγει από το γήπεδο. Στον χώρο του πάρκινγκ όμως πριν μπει στο πούλμαν της ομάδας με προορισμό το αεροδρόμιο αρκετοί Έλληνες που ζουν στην μεγαλούπολη των ΗΠΑ τον περιμένουν. 

Μόλις τον βλέπουν τον αποθεώνουν και του ζητούν αυτόγραφα. Ο Γιάννης θα αρνηθεί μόνο σε έναν ο οποίος κρατώντας μια ελληνική σημαία του ζητά να υπογράψει επάνω της. «Όχι δεν υπογράφω πάνω στη σημαία», απάντησε ευγενικά ο Έλληνας άσος, αποδεικνύοντας για άλλη μια φορά πόσο σέβεται τη χώρα και το εθνικό σύμβολο. 


loading...

Η ακροαριστερή ηθοποιός ΕΛΕΝΗ ΡΑΝΤΟΥ ομολογεί: Το μόνο ζόρι που τραβάνε οι δανειστές ΕΙΝΑΙ ΑΠΟ ΤΗΝ ΑΚΡΟΔΕΞΙΑ!..

Ο λόγος για την γνωστή Ελένη Ράντου, η οποία ερωτήθηκε για τα πολιτικά πράγματα της χώρας και δήλωσε:

« - Τι σημαίνει η Αριστερά σήμερα;
Είναι ήδη ξεπερασμένος ο όρος. Δεν υπάρχει και δεν συναντιέται πουθενά. Οτιδήποτε αριστερό, έτσι όπως το ξέραμε, σημαίνει ότι έχει μία τάση να προσπαθεί να απονείμει δικαιοσύνη και να αμβλύνει τις αδικίες, δεν υπάρχει εξ ορισμού. Οποιοσδήποτε φαντάζεται ότι μπορει να δημιουργήσει πυρήνες Κούβας είναι ή αιθεροβάμων ή ανώριμος. Ήταν μια ωραία παγίδα η «Αριστερά», για να εφαρμοστούν οι πιο δεξιές πολιτικές. Πάρτε μια Αριστερά και κάνετε τα πιο συντηρητικά πράγματα. Όπως να συνεχιστούν τα μνημόνια με αυτό τον τρόπο, να αυξηθούν οι φόροι, να έχετε το κεφάλι κάτω. Εάν θέλετε να το κάνετε με μια «Αριστερά», κάντε το με μια Αριστερά. Ό,τι θα γίνει, θα γίνει. Αυτό είναι το μόνο σίγουρο.

- Δεν έχει σημασία το πρόσημο, δηλαδή;

Έξω το ξέρουν πολύ καλά. Εμείς εδώ δεν το καταλάβαμε. Έξω ήθελαν κυβέρνηση που θα είχε τη δυνατότητα να περνάει τα μέτρα στη Βουλή. Όποια και να ήταν. Το μόνο ζόρι που τραβάνε είναι με την ακροδεξιά». 
Πηγή.
loading...

Τετάρτη 4 Ιανουαρίου 2017

Απαράδεκτο χαρίζουν την Ελλάδα στους μετανάστες – Εγγυητής το κράτος για δάνεια απόκτησης σπιτιού σε μετανάστες – Απαλλαγή από τον ΕΝΦΙΑ και όλους του λοιπούς φόρους της εφορίας για την αγορά κατοικίας από μετανάστες.

Η κυβέρνηση ΣΥΡΙΖΑ-ΑΝΕΛ έχει σκοπό να ξεσηκώσει μεγάλη θύελλα αντιδράσεων και πάλι, με τον νέο νομοσχέδιο που θέλει να κατεβάσει στην βουλή. Η απίστευτη ρατσιστική συμπεριφορά απέναντι στους Έλληνες συνεχίζεται με ένα ακόμα μέτρο έκτρωμα.
Η κυβέρνηση και κυρίως οι αριστερή πλατφόρμα του ΣΥΡΙΖΑ είχε προτείνει εδώ και αρκετό καιρό ένα ολόκληρο πλάνο για την ιδιαίτερη φορολόγηση των μεταναστών. Πλέον η κυβέρνηση φαίνεται να το συζητάει και μάλιστα σκέφτεται μέχρι τον Μάρτιο του 2017 να το έχει κατεβάσει και στην βουλή προς ψήφιση.
Μετά τα λεφτά που μοιράζει ο Μουζάλας σε κάθε μετανάστη τώρα οι κυβέρνηση θα δώσει το δικαίωμα κυρίως, σε οικογένειες μεταναστών να αποκτήσουν σπίτια με εγγύηση το κράτος μέχρι το ποσό των 150.000 ευρώ. Τα κριτήρια σύμφωνα με πηγές του κυβερνώντος κόμματος θα είναι αυστηρά για την χορήγηση κάθε δανείου. Το εξοργιστικό δεν είναι όμως μόνο αυτό αλλά και το γεγονός ότι όσοι είναι μετανάστες και αποκτήσουν σπίτι στην χώρα μας ανεξαρτήτου αν είναι με δάνειο ή με ιδία κεφάλαια θα απαλλάσσονται για 5 χρόνια από τον ΕΝΦΙΑ και τους λοιπούς φόρους ιδιοκτησίας.
Το υπουργείο μεταναστευτικής πολιτικής μάλιστα θέλει να εντάξει το συγκεκριμένο νομοσχέδιο αν προλάβει μαζί με το Νομοσχέδιο Μουζάλα για την χορήγηση οικονομικής ενίσχυσης σε μετανάστες.
loading...

Ακόμα και μετανάστες από την Καραϊβική φτάνουν στην Ελλάδα.

Πηγή: Eurokinissi/Στέλιος Μίσινας
Συνολικά 1.259 μετανάστες και πρόσφυγες πέρασαν στα νησιά του βορείου Αιγαίου από τις απέναντι μικρασιατικές- τουρκικές ακτές τον περασμένο Δεκέμβριο. 
Από αυτούς μόλις 52 πέρασαν στη Σάμο, 419 πέρασαν στη Χίο και 788 πέρασαν στη Μυτιλήνη..

Το στοιχείο αυτό σε συνδυασμό με τις εθνικές καταγωγές των ανθρώπων αυτών οδηγούν τις αστυνομικές αρχές στο συμπέρασμα ότι κυρίως απέναντι από τη Λέσβο λειτουργεί τμήμα διεθνούς δουλεμπορικού κυκλώματος που διεκπεραιώνει Αφρικανούς μετανάστες σε ευρωπαϊκά εδάφη.
«Οι Αφρικανοί μετανάστες που αποτελούν το μεγαλύτερο μέρος των όσων περνάνε στη Μυτιλήνη είναι αν μη τι άλλο εύκολα διακριτοί. Και φυσικά μεγάλες ομάδες από κεντροαφρικανικά κράτη δεν φτάνουν στη Μυτιλήνη οδοιπορώντας, παρά μόνο οργανωμένα από κυκλώματα που τους παραλαμβάνουν από τις χώρες προέλευσης τους και τους φτάνουν μέχρι τη Μυτιλήνη», έλεγε στο Αθηναϊκό/Μακεδονικό Πρακτορείο Ειδήσεων ανώτερο στέλεχος της Ελληνικής Αστυνομίας, σχολιάζοντας τα στοιχεία που παρουσιάζονται σήμερα.
Εντύπωση επίσης προκαλεί ότι πλέον ως μετανάστες στα νησιά περνά ένας σημαντικός αριθμός Λατινοαμερικανών από τη νότια Αμερική και από νησιά της Καραϊβικής. «Είναι αδιανόητο», έλεγε η ίδια πηγή, «να πιστέψει κανείς ότι αυτοί οι άνθρωποι φτάνουν στην Τουρκία από μόνοι τους, χωρίς δηλαδή τη διαμεσολάβηση οργανωμένου παγκόσμια κυκλώματος δουλεμπόρων».
Στη Σάμο οι 52 όλοι κι όλοι μετανάστες και πρόσφυγες που πέρασαν στο νησί τον Δεκέμβριο είναι 14 από το Αφγανιστάν, 14 από το Μπαγκλαντές, 8 Πακιστανοί, 5 Σύροι και 5 Ιρακινοί, 3 από τη Δομινικανή Δημοκρατία, 2 Ιρανοί και ένας Αλγερινός. Όλοι δηλαδή Ασιάτες, τρεις Λατινοαμερικάνοι και μόλις ένας Αφρικανός.
Στη Μυτιλήνη, οι 788 που πέρασαν κατάγονται: Από τη Λαϊκή Δημοκρατία του Κονγκό 131. Από την Αλγερία 110. Από το Αφγανιστάν 103. Από το Ιράκ 52. Από τη Συρία μόλις 35. Από την Ερυθραία 30. Από το Καμερούν 28. Από το Μαρόκο 25. Από το Μάλι 19. Από 18 από το Κονγκό και τη Σιέρα Λεόνε. Από την Τυνησία 14. Από 13 από το Πακιστάν, το Ιράν και την Ακτή του Ελεφαντοστούν. Παλαιστίνιοι δηλώνουν οι 15. Από την Τυνησία 14. Από το Μπαγκλαντές 13. Από 12 από τη Νιγηρία και τη Δομινικανή Δημοκρατία. Από την Αίγυπτο 11. Από την Αιθιοπία 10. Από 8 από τη Ζαμπάμπουε, το Νεπάλ και τη Γκάνα Από την Αϊτή 7. Από 6 από τη Γουινέα και την Αγκόλα. Πέντε από το Σουδάν. Από 4 από τη Μαυριτανία και τη Γκάμπια. Από 3 από τις Νήσους Κομόρες, το Νίγηρα και τη Σαουδική Αραβία. Από δυο από τη Μπουργκίνα Φάσο, τη Σομαλία και Σενεγάλη, ένας από τη Δυτική Σαχάρα, την Κεντρική Αφρική, την Ουγκάντα, τη Βενεζουέλα, την Κούβα, τη Χιλή και τη Τζαμάϊκα. Τέλος ακόμα ένας κατάγεται από την Τουρκία, δήλωσε δε αντικαθεστωτικός.

Από όσους πέρασαν στη Μυτιλήνη η πλειοψηφία, 495, είναι Αφρικανοί. Οι 270 είναι Ασιάτες με μόλις 35 από αυτούς Σύριους, ενώ από το σύνολο των Ασιατών που πέρασαν στη Μυτιλήνη εκτιμάται ότι λιγότεροι από τους μισούς έχουν προσφυγικό προφίλ. Τέλος στη Λέσβο πέρασαν και 23 άτομα από χώρες της νότιας Αμερικής και της Καραϊβικής!
loading...

Τρίτη 3 Ιανουαρίου 2017

Ο Καραμανλής βλέπει ΛΑΪΚΗ ΕΞΕΓΕΡΣΗ, φοβάται ΕΞΟΔΟ από το ΕΥΡΩ!

Φεύγουν βάζοντας φωτιά στη χώρα ώστε να μην αφήσουν τίποτε όρθιο. Με την τακτική Καμμένη Γη εγκαταλείπει ο Τσίπρας την εξουσία, ενώ την ίδια στιγμή δεν διαφαίνεται αυτοδυναμία της ΝΔ. Μέσα σ΄αυτό το σκηνικό κινούνται “απειλητικά” οι Καραμανλικοί με τον Καραμανλή προσωπικά να επικοινωνεί με τον Πάνο Καμμένο και να του εύχεται περαστικά και ζητώντας του να συναντηθούν! Ο Καραμανλής εδώ και μήνες δεν θέλει να βλέπει τον Τσίπρα ενώ βρίσκεται σε ανοιχτή γραμμή με τους ΑΝΕΛ.
-Ο Τσίπρας τον Μάρτιο θα είναι στο 6%… Οι ΑΝΕΛ θα έχουν μεγαλύτερο ποσοστό από τον ΣΥΡΙΖΑ…
διαμηνύει ο Καραμανλής που πήρε την απόφαση να ενώσει την δεξιά παράταξη κάτω από τις φτερούγες του και με τον Καμμένο αντιπρόεδρο. Ναι ο Καραμανλής επιστρέφει στην πιο ενεργό δράση γιατί βλέπει ότι η Ελλάδα κινδυνεύει να βρεθεί εκτός ευρώ ενώ είναι βέβαιος ότι θα ξεσπάσει πρωτόγνωρο ακόμη και για τα μνημονιακά χρόνια κύμα λαικής οργής για τα χαράτσια, τις αυξήσεις στηην καθημερινότητα, τις ασφαλιστικές εισφορές.
-Ο λαός δεν μπορεί να ζήσει με αυτά τα μέτρα και δίκαια θα ξεσηκωθεί. Φοβάμαι πολύ γι΄αυτά που έρχονται εντός του έτους σε συνδυασμό με τις κρίσιμες εκλογές στην καρδιά της Ευρώπης. Η αγωνία μου είναι να μην βγει η Ελλάδα από το ευρώ ακόμη κι αν η Γερμανία επιλέξει να επιστρέψει στο Μάρκο…
Ο Καραμανλής μάλιστα εξαπολύει μύδρους κατά του Παυλόπουλου και των προεδρικών διαταγμάτων για χάρη της κυβέρνησης η οποία αποδεικνύεται η πιο αμείλικτη και η πιο αντιδημοκρατική όπως την χαρακτηρίζει ο Καραμανλής.
Στις δημοσκοπήσεις τώρα ο ΣΥΡΙΖΑ κινείται ανάμεσα στο 6-8% και η ΝΔ στο 26-28%. Αντέχουν οι ΑΝΕΛ που φλερτάρουν με το 5% και για αυτό ο Καραμανλής θεωρεί ότι υπάρχει μαγιά να λάβει πρωτοβουλίες για να σωθεί η χώρα…
loading...

Κοινωνικό Εισόδημα Αλληλεγγύης: Πότε θα αρχίσει η υποβολή των αιτήσεων.


Πηγή: EUROKINISSI/ΓΙΩΡΓΟΣ ΚΟΝΤΑΡΙΝΗΣ

Μέχρι τα τέλη Ιανουαρίου εκτιμάται ότι θα έχει ανοίξει η πλατφόρμα για την υποβολή των αιτήσεων για το Κοινωνικό Εισόδημα Αλληλεγγύης, το προνοιακό πρόγραμμα που 

απευθύνεται σε νοικοκυριά που ζουν σε συνθήκες ακραίας φτώχειας κι έρχεται να "αντικαταστήσει" κάρτα σίτισης και επιδότηση ενοικίου.Πιο συγκεκριμένα στόχος είναι 

η πλατφόρμα να ανοίξει στο δεύτερο δεκαπενθήμερο του μήνα, όπως τόνισε μιλώντας στον ΑΝΤ1 ο γενικός γραμματέας Πρόνοιας Δημήτρης Καρέλλας, ο οποίος επεσήμανε πως 

μέχρι τις 10 Ιανουαρίου αναμένεται να έχει ολοκληρωθεί η εκπαίδευση και των τελευταίων υπαλλήλων από τους 325 δήμους σε όλη τη χώρα, ενώ ακολούθως θα πρέπει να 

ρυθμιστούν οικονομικά ζητήματα που αφορούν την προγενέστερη, πιλοτική λειτουργία του ΚΕΑ και μετά να εκδοθεί η απαραίτητη Κοινή Υπουργική Απόφαση.



Από το συγκεκριμένο πρόγραμμα αναμένεται να ωφεληθούν περίπου 700.000 δικαιούχοι, οι οποίοι θα μπορούν να υποβάλλουν την αίτησή τους στα ΚΕΠ, τους Δήμους 

ή ηλεκτρονικά.Τα κριτήρια για την ένταξη στο πρόγραμμα

Τα νοικοκυριά (με ένα άτομο ή περισσότερα) που υποβάλλουν αίτηση για το πρόγραμμα Κ.Ε.Α θα μπορούν να ενταχθούν εφόσον πληρούν ταυτόχρονα 3 κύρια σύνολα κριτηρίων: 

κριτήρια διαμονής, εισοδηματικά κριτήρια και περιουσιακά κριτήρια.

Πρώτoν, όλα τα μέλη του νοικοκυριού πρέπει να μένουν νόμιμα σε έναν από τους Δήμους που συμμετέχουν στην πρώτη φάση του προγράμματος.

Δεύτερον, το συνολικό εισόδημα όλων των μελών του νοικοκυριού τους τελευταίους 6 μήνες (πριν από την υποβολή της αίτησης) πρέπει να είναι κάτω από το όριο 

εισοδήματος 

 που προβλέπεται για ένταξη στο πρόγραμμα. Το όριο εισοδήματος για ένταξη στο πρόγραμμα ποικίλλει ανάλογα με το μέγεθος του νοικοκυριού.

Για παράδειγμα, ένα άτομο που διαμένει μόνο του θα μπορεί να ενταχθεί στο πρόγραμμα αν το εισόδημά του κατά τους 6 μήνες πριν από την υποβολή της αίτησης ήταν 

κάτω 

από 1.200 ευρώ (δηλαδή 200 ευρώ ανά μήνα κατά μέσο όρο).

Ένα τετραμελές νοικοκυριό - που αποτελείται από τον σύζυγο, τη σύζυγο και 2 ανήλικα παιδιά — θα μπορεί να ενταχθεί στο πρόγραμμα ΚΕΑ μόνο εάν το συνολικό εισόδημά 


τους είναι κάτω από 2.400 ευρώ κατά τους 6 μήνες πριν από την υποβολή της αίτησης.Είναι σημαντικό να σημειωθεί ότι το 20% των μισθών δεν θα λαμβάνεται υπόψη. 

Για παράδειγμα, ας υποθέσουμε ότι το μοναδικό εισόδημα ενός ατόμου είναι 1.400 ευρώ από το μισθό του κατά τους τελευταίους 6 μήνες. Το 20% από το μισθό του, 

που 

είναι 280 ευρώ, δεν θα ληφθεί υπόψη. Το συνολικό εισόδημά του θα υπολογιστεί ως εξής: 1.400 – 280 = 1.120. Δεδομένου ότι αυτό είναι κάτω από το όριο του 

εισοδηματικού 

κριτηρίου για ένταξη στο πρόγραμμα ενός ατόμου που διαμένει μόνο του, τότε αυτό το άτομο θα πληροί τις προϋποθέσεις για ένταξη στο πρόγραμμα ΚΕΑ.Τρίτον, εκτός 

από τη διαμονή και το εισοδηματικό κριτήριο, θα ισχύουν και τα ακόλουθα περιουσιακά κριτήρια:

Η φορολογητέα αξία των ακινήτων που ανήκουν σε πρόσωπο που υποβάλλει αίτηση ατομικά δεν μπορεί να υπερβαίνει τις 90.000 ευρώ. Για ένα τετραμελές νοικοκυριό — 

που 

αποτελείται από το σύζυγο, τη σύζυγο και 2 ανήλικα παιδιά — η φορολογητέα αξία των ακινήτων δεν μπορεί να υπερβαίνει τις 135.000 ευρώ (για κάθε επιπλέον μέλος 

το όριο 

για τη φορολογήσιμη ακίνητη περιουσία αυξάνεται κατά 15.000 ευρώ). Η μέγιστη φορολογητέα αξία των ακινήτων για κάθε νοικοκυριό είναι 150.000 ευρώ.Η συνολική 

αξία των χρηματοοικονομικών περιουσιακών στοιχείων (για παράδειγμα, λογαριασμοί ταμιευτηρίου, μετοχές, ομόλογα, κ.ο.κ) όλων των μελών του νοικοκυριού που 

έχουν δηλωθεί στο τελευταίο Ε1, δεν μπορεί να υπερβαίνει το εξαπλάσιο του εξαμηνιαίου εγγυημένου ποσού για κάθε τύπο 

νοικοκυριού.

Η αντικειμενική δαπάνη για μηχανοκίνητα οχήματα που ανήκουν σε μέλη του νοικοκυριού δεν μπορεί να υπερβαίνει τις 6.000 ευρώ, όπως υπολογίζεται για φορολογικούς 

σκοπούς στο Ε1.

Επίσης, τα νοικοκυριά που κατέχουν ιδιωτικά σκάφη αναψυχής (άνω των 5 μέτρων και με κινητήρα ισχύος άνω των 50 κυβικών εκατοστών), αεροσκάφη, ιδιωτικά ελικόπτερα, 

ανεμόπτερα και πισίνες δεν μπορούν να ενταχθούν στο πρόγραμμα Κ.Ε.Α.



loading...
loading...