loading...

Τρίτη 7 Φεβρουαρίου 2017

Οι Γερμανοί είναι φίλοι μας…1944 : 550 κατεστραμμένα χωριά-1,5 εκατ. άστεγοι χωρίς τροφή..70 χρόνια μετά η ιστορία επαναλαμβάνεται..

με βάση πληροφορίες ελλήνων αξιωματικών τον Μάρτιο του 1944..
Τα στοιχεία είναι συγκλονιστικά..
και δεν υπάρχουν λόγια να περιγράψουν τα εγκλήματα πολέμου και τις θηριωδίες των Ναζί στην Ελλάδα..
Σταθήκαμε σε ένα σημείο της απόρρητης αναφοράς που αναφέρεται στους εμπρησμούς χωριών στην Ελλάδα από τις Ναζιστικές δυνάμεις κατοχής..Σύμφωνα με επίσημες αναφορές.. 1, 5 εκατ. έλληνες έμειναν άστεγοι, χωρίς τροφή και φαγητό..

ως συνέπεια της ολικής καταστροφής από εμπρησμό 551 πόλεων-χωριών που αντιστοιχούσαν σε 103.250 οικογένειες…Σήμερα μετά από 70 χρόνια…κάτω από τον Γερμανικό ζυγό της Μέρκελ και την κατοχή των μνημονίων τι έχει αλλάξει..;;
Κοντά στα 2 εκατ. άνεργοι.. πάνω από 5 εκατ. στα όρια της φτώχειας…πάνω από 5.000 αυτοκτονίες λόγω μνημονίων..
Σπίτια που βγαίνουν στο σφυρί..πάνω από 600 χιλ. νοικοκυριά χωρίς ηλεκτρικό ρεύμα…
Δεν φτάνει που κατέσφαξαν χιλιάδες έλληνες, έκαψαν χιλιάδες σπίτια, κατάκλεψαν την περιουσία και τον χρυσό της τράπεζας της Ελλάδας…
κάνουν τον Γερμανό σφυρίζουν αδιάφορα και δεν πληρώνουν φράγκο…
Βέβαια κανένας από την προδοτική συγκυβέρνηση δεν τόλμησε να ψελλίσει πόσο μάλλον να διεκδικήσει τα Γερμανικά κατοχικά δάνεια..
Αυτό όμως που δεν ξεχνάνε οι Γεμανοί…
οι Γερμανοί που διέγραψαν δυο φορές το δικό τους χρέους..
είναι να μας κουνάνε το δάχτυλο και να οδηγούν την Ελλάδα σε αφανισμό για 2η φορά μέσα σε 70 χρόνια..
loading...

6 Φεβρουαρίου 1982 Κατάργηση σχολικής ποδιάς.

Στις 6 Φεβρουαρίου 1982αποχαιρετίσαμε τη μπλε σχολική ποδιά - 

ΔΕΙΤΕ ΦΩΤΟΓΡΑΦΙΕΣ.ΔΕΝ ΗΤΑΝ ΟΛΕΣ ΙΔΙΕΣ

 - ΥΠΗΡΧΑΝ ΠΑΡΑΛΛΑΓΕΣ ΣΧΕΔΙΩΝ.
Η μπλε σχολική ποδιά με τον άσπρο γιακά, μαρτυρούσε την ιδιότητα του μαθητή και, κατά ορισμένες απόψεις, υπηρετούσε την ομοιομορφία των μελών της μαθητικής κοινότητας και τη συνοχή της.
Στην αρχή κάθε σχολικής χρονιάς όλοι οι μαθητές, αγόρια και κορίτσια έπρεπε να αναζητήσουν σε βιοτεχνίες αλλά και μεγάλα καταστήματα τη σχολική τους ποδιά.  «Αφοί Λαμπρόπουλοι», «Δραγώνας» και «Mινιόν» διοργάνωναν ειδικές εκδηλώσεις λίγες ημέρες πριν ανοίξουν τα σχολεία για να προσελκύσουν περισσότερους μαθητές.
Οι ποδιές «Τseklenis» ήταν από τις πιο ακριβές και τα παιδιά που τις αποκτούσαν καμάρωναν για την αγορά τους. Δεν ήταν όλες ίδιες. Υπήρχαν παραλλαγές σχεδίων: με κουκούλα ή χωρίς, με κρικάκια ή με θέση για ομπρελίτσα (!) και με θέσεις για μολύβια, ζώνη ή σούρα στη μέση. Ομολογουμένως, ήταν άριστης ποιότητας και αισθητικής, κόστιζαν, όμως, τα διπλάσια χρήματα από άλλες και έφταναν περίπου στο 1/3 του βασικού μισθού. Λόγω της ακριβής τιμής τους, φοριόντουσαν από ελάχιστες μαθήτριες στα δημόσια σχολεία. 
Από τις 6 Φεβρουαρίου 1982 η σχολική ποδιά έπαψε να είναι υποχρεωτική. Ήταν απόφαση του τότε Υπουργού Παιδείας, Λευτέρη Βερυβάκη, ως ένδειξη εκδημοκρατισμού, πλουραλισμού και απόδειξης ελευθερίας στην ανάπτυξη της προσωπικότητας. Οι μαθητές, αλλά και πολλοί γονείς ανακουφίστηκαν και δέχτηκαν με χαρά την κατάργησή της, υποστηρίζοντας ότι η ποδιά καταπίεζε τους μαθητές που ασφυκτιούσαν μέσα στους γιακάδες.
Οι αντιδράσεις για την κατάργηση της ποδιάς

Οι πιο προοδευτικοί συμφώνησαν με το μέτρο της κατάργησης, γιατί πίστευαν πως η ομοιομορφία στο ντύσιμο των μαθητών εμπόδισε την ανάπτυξη της προσωπικότητάς τους και έκανε τα σχολεία να μοιάζουν με στρατόπεδα. Αντίθετα, οι πιο παραδοσιακοί υποστήριξαν ότι με την κατάργηση της σχολικής ποδιάς θα χανόταν η ταυτότητα των μαθητών και θα επικρατούσε ασυδοσία στην εξωτερική εμφάνιση, ειδικά των κοριτσιών. Τον πρώτο καιρό δεν έβγαλαν όλοι οι μαθητές την ποδιά και συνέχισαν να τη φορούν. Ίσως και από συνήθεια… Έτσι, σε πολλές φωτογραφίες του 1982-3 το ντύσιμο των μαθητών είναι «ανάμεικτο».
Έχετε ακόμα τη σχολική σας ποδιά; Δωρίστε τη στο Μουσείο Σχολικής Ζωής και Εκπαίδευσης
Πηγή: Infokids.gr


loading...

Δευτέρα 6 Φεβρουαρίου 2017

Στο έλεος κακοποιών χωριά στα ελληνοαλβανικά σύνορα -Κοιμούνται με το όπλο στο κρεβάτι – Απανωτά »χτυπήματα» σε Ναούς στα ακριτικά χωριά του Πωγωνίου.

Δύο εκκλησίες και 4 σπίτια, «χτύπησαν» μέσα σε μία νύχτα κακοποιοί στα ακριτικά χωριά των ελληνοαλβανικών συνόρων, Ορεινό και Ξηρόβαλτο, στο Πωγώνι.
«Δεν θα γίνουμε σκλάβοι στα σπίτια μας» είναι η κραυγή απόγνωσης και αγανάκτησης των λιγοστών ακριτών που ζουν στα σύνορα και όπως λένε στο Πρακτορείο, ζουν μέσα στην τρομοκρατία και τον φόβο των Αλβανών κακοποιών, που εύκολα περνάνε σε ελληνικό έδαφος.
Χαρακτηριστικά, χθες αργά το μεσημέρι, η κτηνοτρόφος Σοφία Δημητρίου, κάτοικος του Ορεινού, και ένας συγχωριανός της, όταν αντιλήφθηκαν πως ο ιερός Ναός της Αγίας Παρασκευής στο χωριό, βρέθηκε στο στόχαστρο κακοποιών, ειδοποίησαν την αστυνομία και κλείστηκαν στο σπίτι.
Σε επικοινωνία της, αμέσως μετά και με το ΑΠΕ, η κτηνοτρόφος Σοφία Δημητρίου, είπε: «Είδαμε το παράθυρο του Ναού σπασμένο και ανοιχτό. Κάτω υπήρχε ένας σιδερολοστός. Αν και έχουμε κλειδί από την εκκλησία, δεν ανοίγουμε μέχρι που να έρθει η αστυνομία. Φοβόμαστε, μήπως βρούμε κάποιον μέσα. Θέλουμε να πάμε και στα άλλα σπίτια του χωριού, να δούμε τι γίνεται, αλλά φοβόμαστε. Κάθε νύχτα τα σκυλιά γαυγίζουν. Στο διπλανό χωριό τους Ποντικάτες, πριν ένα μήνα ένα ζευγάρι κτηνοτρόφων, βρήκε Αλβανούς με καλάσνικοφ έξω από το σπίτι τους. Είμαστε σε πανικό. Δεν θέλουμε να αφήσουμε τα σπίτια μας που χτίσαμε με αίμα. Η ψυχική οδύνη, δεν πληρώνεται με τίποτα! Έντεκα σκυλιά έχω. Έντεκα σκυλιά ταΐζω… Ένα βράδυ ελάτε εδώ να το ζήσετε…. Τα σύνορα είναι αφύλακτα. Τα περάσματα δεκάδες. Σε κάθε χωριό ζούμε μετρημένοι στα δάκτυλα του ενός χεριού. Ζητάμε βοήθεια από το κράτος. Να λειτουργήσουν και πάλι τα στρατιωτικά φυλάκια».
Στις 5:30 το απόγευμα έφτασε στο Ορεινό η αστυνομία και ο ιερέας. Όπως διαπιστώθηκε, οι κακοποιοί μπήκα στον ιερό ναό από το παράθυρο και αφαίρεσαν δύο παλιές εικόνες.
Σημειώνεται πως, πριν από ένα χρόνο, ο ιερός Ναός της Αγίας Παρασκευής έγινε στόχος άγνωστων ιερόσυλων, οι οποίοι είχαν αφαιρέσει εικόνες από το τέμπλο και ένα επιτάφιο.
Έντρομος ένας κάτοικος από το Ξηρόβαλτο, λέει πως τη νύχτα της Παρασκευής προς το Σάββατο, τα σκυλιά γαύγιζαν συνεχώς και συνέχισε: «Ο φόβος πάγωσε το αίμα. Αμέσως καταλάβαμε τι συνέβαινε, στο έρημο χωριό μας. “Αυπνους και με αγωνία, μας βρήκε το ξημέρωμα. Το πρωί, είδα πως τα σπίτια που βρίσκονται στη γειτονιά και οι ιδιοκτήτες τους ζουν στα Γιάννενα και την Αθήνα, ήταν ανοιχτά. Το ίδιο και ο “Αη- Γιώργης. Κάτω στο καλντερίμι, υπήρχαν λοστοί, από σίδερο και ξύλο, καθώς και ένα τσαπί».
Το δελτίο τύπου της αστυνομίας αναφέρει: «Χθες το μεσημέρι, καταγγέλθηκε κλοπή στον Ιερό Ναό Αγίου Νικολάου στον Ξηρόβαλτο Ιωαννίνων. Ειδικότερα, την 03/04-02-2017, άγνωστοι δράστες διέρρηξαν τον Ιερό Ναό και αφαίρεσαν μία εικόνα, έναν χρυσοκέντητο Επιτάφιο και δύο μεταλλικά κηροπήγια. Προανάκριση ενεργεί το Αστυνομικό Τμήμα Δελβινακίου».
Όλα αυτά, συμβαίνουν την ίδια ώρα που στην άλλη πλευρά των συνόρων, και σε απόσταση λίγων χιλιομέτρων, οι κάτοικοι στα χωριά της ελληνικής μειονότητας στην Αλβανία, βιώνουν το τελευταίο διάστημα, ανάλογες καταστάσεις με αλλεπάλληλα κρούσματα ληστειών και διαρρήξεων.
«Είναι πολύ πιθανόν, οι ομάδες κακοποιών που ρημάζουν τα χωριά του Αργυροκάστρου, να δραστηριοποιούνται οργανωμένα και στην περιοχή μας» επισημαίνει στο Πρακτορείο ο δήμαρχος Πωγωνίου Κώστας Καψάλης.
Ο ίδιος υποστηρίζει, ότι τα χωριά βρίσκονται «στο έλεος Αλβανών κακοποιών» και συνεχίζει: «Παρά της δεσμεύσεις που έλαβα επανειλημμένως από τους αρμόδιους ότι θα ξαναλειτουργήσουν τα στρατιωτικά φυλάκια, θα ενισχυθεί η αστυνομία στα σύνορα και θα τοποθετηθούν θερμικές κάμερες, δεν είδαμε τίποτα μέχρι σήμερα».
Ο Κώστας Καψάλης εκτιμά πως οι αρμόδιοι δεν μπορούν να αντιληφθούν το μέγεθος του προβλήματος και προσθέτει: «χάθηκε το αίσθημα ασφάλειας, με αποτέλεσμα οι ακρίτες να κοιμούνται με το όπλο δίπλα από το κρεβάτι και να σκέφτονται να εγκαταλείψουν τον τόπο τους».
ΑΠΕ-ΜΠΕ


πηγή: http://www.pentapostagma.gr/2017/02/%cf%83%cf%84%ce%bf-%ce%ad%ce%bb%ce%b5%ce%bf%cf%82-%ce%ba%ce%b1%ce%ba%ce%bf%cf%80%ce%bf%ce%b9%cf%8e%ce%bd-%cf%87%cf%89%cf%81%ce%b9%ce%ac-%cf%83%cf%84%ce%b1-%ce%b5%ce%bb%ce%bb%ce%b7%ce%bd%ce%bf%ce%b1-2.html#ixzz4XwWx9Ok3




loading...

ΕΣΩΤΕΡΙΚΗ ΑΣΦΑΛΕΙΑ Η ΜΕΓΑΛΥΤΕΡΗ ΕΚΚΕΝΩΣΗ ΑΠΟ ΤΟΝ ΚΑΙΡΟ ΤΟΥ ΕΜΦΥΛΙΟΥ 50.000 κάτοικοι θα εγκαταλείψουν τα σπίτια τους στην Θεσσαλονίκη λόγω εξουδετέρωσης βόμβας 250 λιβρών! (βίντεο)

Η εύρεση αεροπορικής βόμβας του Β’ Παγκοσμίου Πολέμου, σε βάθος 5 μέτρων, σε πρατήριο υγρών καυσίμων στο Κορδελιό, οδηγεί τελικώς στην αναγκαστική εκκένωση 50.000 ατόμων στην περιοχή για όσο διάστημα διαρκέσει η επιχείρηση εξουδετέρωσής της.
Πρόκειται για την μεγαλύτερη εκκένωση πληθυσμού σε μια περιοχή, η μεγαλύτερη από την εποχή του εμφυλίου πολέμου.
Οι εργασίες εξουδετέρωσης της, σταμάτησαν, καθώς η βόμβα ήταν μεγαλύτερη από όσο περίμεναν και θα πρέπει να γίνει ειδική επιχείρηση, ώστε να εξουδετερωθεί με ασφάλεια για τους πολίτες.Το βάρος της, ξεπερνά τα 250 κιλά και θα χρειαστεί να απομακρυνθεί από το σημείο, για να εξουδετερωθεί. 
Το θέμα πλέον χειρίζεται η Περιφέρεια, με συντονίστρια την αντιπεριφερειάρχη Βούλας Πατουλίδου, ενώ την επιχείρηση εμπλέκονται ο δήμος Δέλτα, ο δήμος Αμπελοκήπων- Μενεμένης και το μεγαλύτερο βάρος πέφτει στον δήμο Κορδελιού - Ευόσμου. «Όλα θα πάνε καλά, απλά θέλει την οργάνωση. Για να είμαστε σίγουροι θα υπάρχει απομάκρυνση των κατοίκων σε ακτίνα δυο χιλιομέτρων από το σημείο που βρέθηκε η βόμβας. Μπορεί να είναι 50.000 αλλά και περισσότεροι κάτοικοι, γιατί δεν πρόκειται για αραιοκατοικημένη περιοχή. Το μεγαλύτερο βάρος πέφτει στο δήμο Κορδελιού - Ευόσμου» δηλώνει στο Seleo η Βούλα Πατουλίδου. 
Η επιχείρηση θα αρχίσει το μεσημέρι της Κυριακής και αναμένεται να κρατήσει λίγες ώρες. Ήδη ψάχνουν λεωφορεία που θα μετακινήσει τους κατοίκους και ευπαθείς ομάδες, αλλά αναζητείται και το σημείο που θα παραμείνουν έως το τέλος της επιχείρησης. «Θεωρήσαμε ότι καλύτερη ημέρα είναι η Κυριακή, που είναι κλειστά τα σχολεία και τα καταστήματα. Λόγω της ημέρας θα είναι πιο εύκολη η μετακίνηση των πολιτών από τα σπίτια τους. Ψάχνουμε λεωφορεία που θα μετακινήσουν τον κόσμο και που θα τους πάνε» αναφέρει η Βούλα Πατουλίδου. 
Για 4 χιλιοστά, το μηχάνημα που άνοιγε τρύπα για την νέα δεξαμενή στο κατάστημα υγρών καυσίμων, δεν «άγγιξε» την βόμβα. Αν την ακουμπούσε το μηχάνημα, δεν ξέρουμε τι θα μπορούσε να συμβεί. «To τι μπορεί να συμβεί, αν δούμε πολεμικές ταινίες, μπορούμε να καταλάβουμε» λέει η Βούλα Πατουλίδου στο Seleo «αν έσκαγε, δεν θέλω να ξέρω τι θα μπορούσε να είχε γίνει. Χωρίς να έχω ειδίκευση και μόνο την εικόνα που έχουμε από ταινίες, φανταζόμαστε...» Αύριο θα γίνει νέα συνεδρίαση της Διεύθυνσης Πολιτικής Σχεδίασης Εκτάκτου Ανάγκης στην Περιφέρεια Κεντρικής Μακεδονίας και θα ανακοινωθούν οι οδοί που θα πρέπει οι κάτοικοι να απομακρυνθούν από τα σπίτια τους και ο τελικός σχεδιασμός της επιχείρησης. 




loading...

Ντόρα : Εμείς θα κόψουμε τα 350εκ. από τους Στρατιωτικούς! (video) …»Για μαζέψτε την!»

Η κυρία Ντόρα Μπακογιάννη στην εκπομπή του Νίκου Χατζηνικολάου στο Star  (Μάιος του 2016) απαντώντας σε ερώτηση τι θα έκανε  η  ΝΔ αν ήταν Κυβέρνηση  απάντησε με «καλύτερο μείγμα πολιτικής» και ανέφερε ώς παράδειγμα  “Εγώ δεν πιστεύω ότι  τα 350.εκ  από το υπουργείο Εθνικής Άμυνας  δεν πρέπει να περικοπούν ”!
Καλύτερο μείγμα πολιτικής λέει η Ντόρα και Εννοεί ότι και άλλες περικοπές στο Άμυνας :
Από που θα τα κόψει η Ντόρα από τα F-16  που πετάνε στα Όρια χωρίς απόθεμα ανταλλακτικών και χωρίς να έχει γίνει ακόμη ο Εκσυγχρονισμός  ή από τα Ελικόπτερα της Α.Σ που κάνουν καθημερινά Αεροδιακομιδές επειδή και αυτή και το κόμμα της διέλυσαν το Κράτος ;
Μήπως θα τα κόψει από τους μισθούς των  Στελεχών  που φτύνουν αίμα για να βολεύονται σε ασφαλές  περιβάλλον τα δικά της κομματικά παιδιά ;
Βέβαια η κυρία Μπακογιάννη  δεν κάνει καμιά αναφορά ότι πρέπει να κοπούν π.χ τα προνόμια των Βουλευτών οι Μισθοί και οι Συντάξεις των εθνοπατέρων ,ούτε στα Κομματόσκυλα που και το δικό της κόμμα βόλεψε  στο δημόσιο !
Θα μειώσει μήπως τις θέσεις των μετακλητών υπαλλήλων που ο κάθε Υπουργός θα παίρνει στο γραφείο του  ,αφού είναι άσχετος ;
Ούτε καμιά αναφορά ακόμη και στους συγγενείς τω Βουλευτών που υπηρετούν στη Βουλή και παίρνουν  ακόμη και δώρα και έχουν πολλαπλά προνόμια !
Ο Εύκολος  στόχος  πάντα οι Στρατιωτικοί τα κορόιδα ...Και να σκεφτεί κανείς ότι το κόμμα της με αναδρομικές κρατήσεις που ψήφισε την ημέρα των Θεοφανίων  το 2013  …Από τον Αύγουστο του  2012 ρήμαξε τους Στρατιωτικούς ,που ακόμα έχουν να παίρνουν …Αλλά τους  τα χρωστάμε!
Το κακό είναι ότι οι Στρατιωτικοί δεν έβαλαν μυαλό και στηρίζουν ακόμη αυτούς τους  Πολιτικούς ..Μωρέ καλά λένε σόι πάει το Βασίλειο !Για μαζέψτε την κυρία Ντόρα στην Ν.Δ … μην πούμε καμιά βαριά κουβέντα!

loading...

N.Τραμπ προς Βερολίνο: «Δεν αφήνουμε το ΔΝΤ να συμμετάσχει στο ελληνικό πρόγραμμα αν δεν δεχθείτε να μειωθούν οι φόροι στην Ελλάδα»!

Η νέα κυβέρνηση των ΗΠΑ, του Ν.Τραμπ, αρνείται να δώσει "πράσινο φως" στο ΔΝΤ να συμμετάσχει στο ελληνικό πρόγραμμα,
 καθώς θεωρεί ότι παραβιάζεται η αρχή του Ταμείου να χρηματοδοτούνται χώρες που έχουν μη βιώσιμα χρέη και αυτό που έχει πετύχει το Βερολίνο 
είναι να μην είναι βιώσιμο!

του Πέτρου Αναστασίου

Σε έκθεσή του στο ΔΝΤ, που οδήγησε στη αναβολή της προγραμματισμένης για αύριο συνεδρίασης του ΔΝΤ και απόφασης για την συμμετοχή στο ελληνικό χρέος, ο εκπρόσωπος της νέας κυβέρνησης των ΗΠΑ, σημειώνει ότι "Η βασική υπόθεση των Ευρωπαίων (σ.σ.: Βερολίνο) είναι ότι το πρωτογενές πλεόνασμα θα διατηρηθεί στο 3,5% για μια δεκαετία, μειούμενο σε ποσοστό 3,2% το 2030 και σταδιακά στο 1,5% το 2040 είναι αδύνατον να πραγματοποιηθεί και συνεπώς το ελληνικο χρέος αν δεν κουρευτεί είναι μη βιώσιμο". 

Στο συμπέρασμα αυτό κατέληξαν οι ΗΠΑ, σημειώνοντας ότι είναι αδύνατον να επιτευχθούν τόσο υψηλά πλεονάσματα λόγω: 

Α.: Μεταρρυθμιστικής "υπερκόπωσης" της ελληνικής οικονομίας που αδυνατεί πλέον να απορροφήσει αυτά που σχεδιάζονται για την χώρα εκτός χώρας και 
Β: Η υπερφορολόγηση που έχει επιβληθεί από τις Βρυξέλλες, διαλύει την φοροδοτική ικανότητα, υπονομεύει την κατανάλωση και απαγορεύει τις επενδύσεις!

Ετσι συστήνει να σταματήσουν οι δήθεν "μεταρρυθμίσεις" που είναι όλες εισπρακτικού χαρακτήρα ρυθμίσεις και βέβαια να σταματήσει η υπερφορολόγηση που έχει επιβάλλει το Βερολίνο με την καλβινιστική οικονομική πολιτική του.

Τα βασικά συμπεράσματα του εκπροσώπου της νέας κυβέρνησης των ΗΠΑ, περιελήφθησαν στην νέα έκθεση του Ταμείου που ζητεί:

- Να παραταθεί η περίοδος χάριτος μέχρι το 2040
- Να αποφασιστεί επέκταση της ωρίμανσης μέχρι το 2070
- Να γίνει μεταφορά των πληρωμών τόκων που πρέπει να γίνουν μέχρι το 2040,οι οποίοι προτείνεται να κεφαλαιοποιηθούν και η αποπληρωμή τους να επιμηκυνθεί μέχρι το 2070
- Να σταθεροποιηθούν τα επιτόκια σε χαμηλά επίπεδα για 30 χρόνια και να μην ξεπερνούν το 1,5%. 

loading...

«ΩΣ ΕΝΔΕΙΞΗ ΤΙΜΗΣ ΣΤΗΝ ΑΝΘΡΩΠΙΝΗ ΑΞΙΟΠΡΕΠΕΙΑ» Νατάσα Μποφίλιου: «Να πεθάνουν οι Χρυσαυγίτες και οι ψηφοφόροι τους».

Άστραψε και βρόντηξε κατά της Χρυσής Αυγής η γνωστή ερμηνεύτρια Νατάσα Μποφίλιου, λέγοντας πως τόσο οι φασίστες όσο και αυτοί που τους υποστηρίζουν θα έπρεπε να πεθάνουν, σαν ένδειξη σεβασμού στην ανθρώπινη αξιοπρέπεια.
Μέσα από τον λογαριασμό της στο twitter, η δημοφιλής τραγουδίστρια μίλησε με πολύ σκληρή γλώσσα τόσο για τα μέλη της Χρυσής Αυγής και τους ψηφοφόρους της, τους οποίους χαρακτήρισε «κτήνη» και «αλήτες». Μάλιστα η κ. Μποφίλιου επανήλθε λέγοντας πως δεν πρόκειται να απολογηθεί για την τοποθέτησή της και δεν πρόκειται να υποκύψει σε απειλές και τσαμπουκάδες.

loading...

Δεν υπάρχει ένταλμα σύλληψης εναντίον του Μητροπολίτη Πειραιώς.

Διαψεύδει τόσο η Ι.Μ. Πειραιώς όσο και η ΕΛ.ΑΣ, «πληροφορίες» που δημοσιοποιήθηκαν και ανέφεραν ότι η Ασφάλεια Πειραιά αναζητά τον Μητροπολίτη Πειραιώς Σεραφείμ στο πλαίσιο του αυτοφώρου.


Σύμφωνα με πληροφορίες από την ΕΛ.ΑΣ – και επιβεβαίωση απο την Ι.Μ. Πειραιώς – καμία Αστυνομική Υπηρεσία (ούτε το Τμήμα Ασφάλειας Πειραιά) δεν αναζητά στο πλαίσιο του αυτοφώρου το Μητροπολίτη Πειραιώς, και ως εκ τούτου καμία σύλληψη δεν επίκειται.

Άλλωστε δεν υφίσταται αυτόφωρο αδίκημα μετά από 60 και πλέον ώρες. Ενώ είναι άλλη η διαδικασία που ακολουθείται ύστερα απο υποβολή καταγγελίας -αναφοράς όπως φάινεται πως έγινε στην προκειμένη περίπτωση και άλλη η διαδικασία με την υποβολή μηνυτήριας αναφοράς- έγκλησης, κάτι το οποίο δεν έχει γίνει.
Νωρίς το απόγευμα (05/01) είχε αναπαραχεί και δημοσιοποιηθεί η μεταφορά πληροφορίας σύμφωνα με την οποία, φερόταν, «η Ασφάλεια Πειραιά, να αναζητά το Μητροπολίτη Πειραιώς Σεραφείμ στο πλαίσιο του αυτοφώρου για παράβαση του Νόμου 927-79 περί κολασμού πράξεων ή ενεργειών που αποσκοπούν σε φυλετικές διακρίσεις», έπειτα από τις δηλώσεις του Μητροπολίτη σε τηλεοπτική εκπομπή (03/02) για τις «έμφυλες ταυτότητες».
Πηγή.
loading...

Κυριακή 5 Φεβρουαρίου 2017

Χαμός Στην Εκπομπή Της Καινούργιου – Ο Μητροπολίτης Πειραιώς Πέταξε Τα Μικρόφωνα!

Το υπουργείο Παιδείας εισάγει στα σχολεία την ενημέρωση για θέματα που αφορούν σε γκέι και έμφυλες καταστάσεις, στο πλαίσιο ειδικά αφιερωμένης«θεματικής εβδομάδας». Με βάση εγκύκλιο που απέστειλε σε όλα τα γυμνάσια το υπουργείο Παιδείας, ορίζεται ότι οι μαθητές θα πρέπει να εξοικειώνονται, μέσω της παιδαγωγικής διαδικασίας σε μια σειρά από θέματα της προσωπικής και κοινωνικής ζωής.
Με αφορμή τις αλλαγές στο εκπαιδευτικό σύστημα της χώρας, η Κατερίνα Καινούργιου κάλεσε στην εκπομπή της «Φτιάξε Καφέ να στα Πω», τον Μητροπολίτη Πειραιώς κ. Σεραφείμ.

«Αυτή η εγκύκλιος γίνεται για να λειτουργούν πιο ομαλά τα σχολεία! Όταν ένα παιδί νιώθει εγκλωβισμένο σε λάθος σώμα και μπορεί να υποστεί bullying…»,
 είπε η Κατερίνα Καινούργιου.

«Είναι η προπαγάνδα του διενθούς συστήματος (αυτά που λέτε)»
, τόνισε ο Μητροπολίτης Πειραιώς κ. Σεραφείμ. Και πρόσθεσε: «Τραγωδίες είναι αυτά που λέτε! Η ομοφυλοφιλία είναι μία τραγωδία. Είναι μία σεξουαλική τραγωδία».
«Α πα πα ! Τι είναι αυτά που λέτε;», τον ρώτησε η Κατερίνα Καινούργιου.
Ο Μητροπολίτης Πειραιώς συνέχισε λέγοντας: «Δεν υπάρχει ομοφυλοφιλία. Είναι μία τραγική συμπεριφορά! Η Ολλανδία νομιμοποίησε την παιδοφιλία. Η Γερμανία την κτηνοβασία!».Τότε η Κατερίνα Καινούργιου τόνισε στον Μητροπολίτη Σεραφείμ: «Η επιστημονική κοινότητα λέει ότι  δεν είναι αρρώστια!».
«Είναι ψυχοπαθολογική εκτροπή», είπε ο Μητροπολίτης Πειραιώς κ. Σεραφείμ. Μάλιστα στη συνέχεια συνέκρινε την ομοφυλοφιλία με την παιδεραστία και την κτηνοβασία. «Στο ίδιο καλάθι είναι όλα αυτά! Διότι είναι παρεκβάσεις της ανθρώπινης σεξουαλικότητας. Γιατί η ανθρώπινη σεξουαλικότητα είναι άνδρας και γυναίκα!», τόνισε ο Μητροπολίτης Σεραφείμ.
Στη συνέχεια οι τόνοι ανέβηκαν ακόμα περισσότερο. Στη συζήτηση παρενέβη ο εκπαιδευτικός, Πέτρος Σαπουτζάκης. Ο εκπαιδευτικός διέψευσε τον Μητροπολίτη Πειραιώς ότι η Ολλανδία νομιμοποίησε την παιδεραστία και η Γερμανία την κτηνοβασία. «Είναι αισχρά ψέμματα αυτά!..Μπορούμε να αφήνουμε τον κάθε άνθρωπο να λέει την παλαβομάρα του;», είπε ο Πέτρος Σαπουτζάκης.
«Με αποκαλείται παλαβό κύριε;», τον ρώτησε ο Μητροπολίτης Σεραφείμ και πέταξε το μικρόφωνο και το ακουστικό και αποχώρησε από την εκπομπή.

loading...

Σάββατο 4 Φεβρουαρίου 2017

»Χτυπούν» την Ορθοδοξία και τον θεσμό της οικογένειας: Κυκλοφορεί στην Ελλάδα το πρώτο παιδικό βιβλίο που προωθεί τις ομοφυλόφιλες οικογένειες – Οι Βούλγαροι ξεφτιλίζουν την χώρα μας: »Στην Ελλάδα θεσπίζουν μάθημα για τους gay»

Ένα βιβλίο, το οποίο συν τοις άλλοις περιλαμβάνει και τις αποκαλούμενες από την Νέα τάξη «Οικογένειες Ουράνιο Τόξο» !… Το...

Ένα βιβλίο, το οποίο συν τοις άλλοις περιλαμβάνει και τις αποκαλούμενες από την Νέα τάξη «Οικογένειες Ουράνιο Τόξο» !…
Το βιβλίο είναι μεταφρασμένο στα ελληνικά από τον συγγραφέα παιδικών βιβλίων Αντώνη Παπαθεοδούλου, ο οποίος από το 1999 γράφει και μεταφράζει ιστορίες, τραγούδια και σενάρια για παιδιά, δέχτηκε να κάνει την μετάφραση σε αυτό το εξάμβλωμα που θέλουν να μας παρουσιάσουν ως παιδικό βιβλίο.
Οι υπεύθυνοι της έκδοσης αυτού του βιβλίου, έκριναν ωστόσο σκόπιμο, να πρωτοπορήσουν και να προωθήσουν την ανωμαλία παραφράζοντας την λέξη »οικογένεια» και παρουσιάζοντας μας ως λογικό με την φύση (φυσιολογικό) ένα ζευγάρι λεσβιών η ομοφυλόφιλων με παιδιά, με απώτερο σκοπό να μολύνουν τις εύπλαστες ψυχές των μικρών παιδιών.


Το εικονογραφημένο βιβλίο, στην προσπάθεια του να μας παρουσιάσει τις διάφορες μορφές οικογένειας, αναφέρει ότι: »κάποια παιδιά έχουν δύο μαμάδες και δύο μπαμπάδες».


Το πιο μεγάλο βιβλίο για τις Οικογένειες, (σύμφωνα με την περιγραφή του βιβλίου) εξερευνά τις διάφορες μορφές της οικογένειας σήμερα, και γίνεται υπέροχη αφορμή για συζήτηση γύρω από ευαίσθητα θέματα, ανάμεσα σε μικρούς και μεγάλους.
Το βιβλίο κέρδισε το School Library Association Information Book Award στην κατηγορία κάτω των 7.
Δυστυχώς, το πιο δυσάρεστο είναι ότι παρατηρώ διάφορες ομάδες και ιστοσελίδες στο διαδύκτιο να επευφημούν και να προτείνουν ως ιδανικό το συγκεκριμένο βιβλίο.
Μπορεί το σχετικό βιβλίο να κυκλοφόρησε πριν λίγες εβδομάδες, όμως κανείς δεν ασχολήθηκε στην ανάδειξη του ζητήματος. Μάλιστα κάποιοι από το αρμόδιο Υπουργείο, προωθούν την ατζέντα της ομοφυλοφιλίας, με σκοπό να χτυπήσουν τον Χριστιανισμό και το θεσμό της οικογένειας.
Μάλιστα το Υπουργείο, έστειλε εγκύκλιο για μαθησιακές δραστηριότητες στις οποίες περιλαμβάνονται «εργαστήρια, διαδραστικά παιχνίδια, θεατρικά δρώμενα, εικαστικές δραστηριότητες, προβολή ταινιών με σχετικό περιεχόμενο που πλαισιώνεται με συζήτηση ή άλλη δράση» καθώς και συζήτηση για τον σεξουαλικό προσανατολισμό και τα ανθρώπινα δικαιώματα, τα έμφυλα στερεότυπα και τις διακρίσεις με βάση το φύλο στην οικογένεια, στην εργασία και στην κοινωνία αλλά και την έμφυλη βία.
Την έντονη αντίδραση και προβληματισμό των Μητροπολιτών Πειραιώς και Φλωρίνης, προκάλεσε η θεματική εβδομάδα που θα εφαρμοστεί στους μαθητές του Γυμνασίου, ηλικίας 13-15 ετών σχετικά με τις «Έμφυλες Ταυτότητες».

Ειδικότερα ο υπουργός Παιδείας Κώστας Γαβρόγλου, με εγκύκλιο που απέστειλε προς όλους τους καθηγητές των Γυμνασίων, ζητά να διοργανωθούν σε κάθε σχολείο ενημερωτικές δράσεις και δραστηριότητες για τα εξής θέματα:
1. Σωματικές αλλαγές στην εφηβεία
2. Βιολογικό και Κοινωνικό Φύλο
3. Αποδομώντας τα έμφυλα στερεότυπα
3. Ανθρώπινα δικαιώματα και δικαιώματα των γυναικών
4. Σωματικές αλλαγές στην εφηβεία
5. Φύλο

6. Σεξουαλικός Προσανατολισμός και Ανθρώπινα Δικαιώματα
7. Έμφυλα στερεότυπα και διακρίσεις με βάση το φύλο στην οικογένεια, στην εργασία και στην κοινωνία
8. Έμφυλη βία,
9. Ενδοοικογενειακή βία
10. Βία κατά των γυναικών
11. Ομοφοβία και
12. Τρανφοβία στην κοινωνία και στο σχολείο
Δεύτερη ενημερωτική δράση
Διατροφικές συνήθειες και επιλογές:
-Τρέφομαι ή διατρέφομαι
– Καταναλωτισμός και διαφήμιση
-Το οικολογικό αποτύπωμα της διατροφής
-Οικονομική κρίση και διατροφή
-Διατροφή και υγεία
-Διατροφο – εξαρτώμενες παθήσεις
-Διαταραχές διατροφής και εφηβεία
Τρίτη ενημερωτική δράση
«Πρόληψη εθισμού και εξαρτήσεων»
-Το σχολείο ως κοινότητα Κοινωνικά πρότυπα και εξαρτήσεις
-Εθισμός και εφηβική ηλικία
-Προστατευτικοί παράγοντες ενάντια στον εθισμό
-Οι συνέπειες του εθισμού
-Ο ρόλος της οικογένειας
-Το σχολείο ως κοινότητα
-Δομές ενημέρωσης υποστήριξης και συμβουλευτικής
Οι σχετικές δράσεις και εκδηλώσεις υλοποιούνται στο σύνολό τους στη διάρκεια του σχολικού ωρολογίου προγράμματος.
Σύμφωνα με την εγκύκλιο «οι εκπαιδευτικοί του σχολείου στο πλαίσιο του διδακτικού τους ωραρίου και του ωρολογίου προγράμματος κάθε τάξης οργανώνουν δραστηριότητες που απευθύνονται στους μαθητές και τις μαθήτριες του σχολείου, οι οποίες σχεδιάζονται και υλοποιούνται σύμφωνα με τα περιεχόμενα του Φακέλου Εκπαιδευτικού Υλικού που θα είναι στη διάθεση των σχολείων».
Στις μαθησιακές δραστηριότητες μπορεί να περιλαμβάνονται εργαστήρια, διαδραστικά παιχνίδια, θεατρικά δρώμενα, εικαστικές δραστηριότητες, προβολή ταινιών με σχετικό περιεχόμενο που πλαισιώνεται με συζήτηση ή άλλη δράση, σύντομα βιωματικά εργαστήρια (έως 6 διδακτικές ώρες) με στόχο την ενημέρωση και ευαισθητοποίηση των μαθητών και μαθητριών του σχολείου, συζητήσεις στην ομάδα, σύντομα σχέδια εργασίας (project) κ.ά.
Επιπλέον, μπορούν να προσκληθούν εκπρόσωποι φορέων από σχετικό Κατάλογο που έχει συγκροτήσει το ΙΕΠ για τον σκοπό αυτό προκειμένου να ενημερώσουν τους μαθητές και τις μαθήτριες του σχολείου ή να υλοποιήσουν σχετικές βιωματικές δραστηριότητες κ.λ.π.
Την ίδια στιγμή, τα βουλγαρικά ΜΜΕ ξεφτιλίζουν την χώρα μας, όπου αναφέρουν τα εξής:
Η Ένωση Φιλολόγων Ελλάδας αντέδρασε έντονα κατά του σχεδίου του ελληνικού υπουργείου Παιδείας να καταργήσει τη μελέτη του κλασικού έργου «Αντιγόνη» του Σοφοκλή από το πρόγραμμα σπουδών στα γυμνάσια και στα λύκεια της χώρας, ενώ θα εισαγάγει στην υποχρεωτική εκπαίδευση της διδασκαλίας για την ομοφυλοφιλία, τους τρανσέξουαλ κλπ. στα σχολεία, γράφει το βουλγαρικό πρακτορείο ‘Fokus’.
Η Ένωση δημοσίευσε επίσημη δήλωση, εκφράζοντας τη δυσαρέσκειά της για το προτεινόμενο πρόγραμμα. Σύμφωνα με αυτούς, ακόμη και κατά τη διάρκεια της στρατιωτικής χούντας στη χώρα δεν αποσύρθηκε το έργο του Σοφοκλή. Εξέφρασε, ακόμη, την ανησυχία της ότι θα μειωθεί η σημασία της γενοκτονίας των Ελλήνων στη Μικρά Ασία κατά τη διάρκεια της Οθωμανικής Αυτοκρατορίας.
Εν τω μεταξύ, οι συζητήσεις για την εισαγωγή διδακτέας ύλης είναι ακόμη ανοιχτή, αλλά ο υπουργός Παιδείας, Κώστας Γαβρόγλου, προτίθεται να θεσπίσει την υποχρεωτική διδασκαλία για την ομοφυλοφιλία, τους τρανσέξουαλ κλπ. στα σχολεία, σημειώνει το δημοσίευμα.
Με τον έναν ή τον άλλο τρόπο, λοιπόν, οι gay βρίσκονται πάντα στην επικαιρότητα.Αν και αποτελούν ένα πολύ μικρό ποσοστό του πλανήτη μας, γύρω στο 3%, η πολύ καλή «προβολή» τους φαίνεται να φτάνει ή και να ξεπερνάει το 50%του παγκόσμιου πληθυσμού.
Βέβαια, οι άνθρωποι αυτοί θέλουν να έχουν κάθε δικαίωμα να διεκδικούν και να προασπίζονται τις προτιμήσεις τους, είτε αυτό αρέσει σε κάποιους είτε όχι. Ωστόσο η συνεχής προβολή των επιλογών και των προτιμήσεων των gay μοιάζει να είναι κατευθυνόμενη. Όπως η τοποθέτηση προϊόντων στα ράφια ενός supermarket.
Μερικές φορές αυτό το «προϊόν» επιβάλλεται εξαναγκάζοντας straight και παιδιά να το αποδεχτούν. Θα τους αφήσουμε να το επιβάλλουν;
loading...

Νομολογία του Ελληνικού Κράτους, η αμετάκλητη και τελεσίδικη απόφαση Νο 2343/2016.









                Η τελεσίδικη και αμετάκλητη Δικαστική απόφαση Νο. 2343/2016 αποτελεί πλέον νομολογία του Ελληνικού κράτους …


Η δικαστική απόφαση 2343/2016 του Πρωτοδικείου Αθηνών, αποτελεί το μεγαλύτερο ράπισμα κατά της αυθαιρεσίας των τραπεζών, όταν στο σκεπτικό της απόφασης αναφέρεται ότι κανείς δανειολήπτης δεν οφείλει τίποτα και σε καμιά τράπεζα, όταν αποδεικνύεται ότι η τράπεζα είναι η υπεύθυνη της οικονομικής αδυναμίας του δανειολήπτη  … Η δε «δανειακή σύμβαση» σε μια τέτοια περίπτωση παραβιάζει τα χρηστά ήθη, βάσει του άρθρου 178 και 179 ΑΚ και οριστικά διαγράφεται … Από εκείνη την στιγμή η «δανειακή σύμβαση» θεωρείται πλέον αδικοπραξία και διαγράφεται οριστικά, ενώ η τράπεζα, απαιτώντας την αποπληρωμή του υποτιθέμενου δάνειου, διαπράττει και απάτη, βάσει του άρθρου 386 ΠΚ, ενώ ταυτόχρονα αποπειράται να νομιμοποιήσει έσοδα από εγκληματικές πράξεις... Σε μια τέτοια περίπτωση, όπως και στην δικιά μας που οδήγησε στην απόφαση με αριθμό 2343/2016, ο δανειολήπτης έχει το δικαίωμα της αποζημίωσης βάσει του άρθρου 914 ΑΚ και βάσει του άρθρου 932 ΑΚ απαιτεί και την ζημία που υπέστη … !!!
Σύμφωνα με την απόφαση με αριθμό 2343/2016, το δάνειο διαγράφηκε οριστικά με την αποδοχή της ανακοπής και το δικαστήριο επιπροσθέτως έκρινε ότι η τράπεζα οφείλει στον δανειολήπτη τουλάχιστον το ποσό των 140.000 €. Τι ακριβώς μπορεί αυτό να σημαίνει για κάθε πολίτη απέναντι σε κάθε «συστημική τράπεζα» …;;; Έχουμε πει και έχουμε αποδείξει ότι όλες οι «συστημικές τράπεζες» (Εθνική, Πειραιώς, EurobankAlpha bank) έχουν υπεξαιρέσει τουλάχιστον 233 Δις ευρώ Δημόσιου χρήματος, με αποτέλεσμα την καταστροφή της ιδιωτικής, αλλά και της Εθνικής οικονομίας. Συνεπώς, όλες οι «συστημικές τράπεζες» έχουν προκαλέσει την οικονομική αδυναμία των Ελλήνων και, βάσει του σκεπτικού της αμετάκλητης απόφασης 2343/2016 του Πρωτοδικείου Αθηνών, καμιά από αυτές δεν μπορεί να ζητά την εξόφληση δανείων από τους Πολίτες, όταν αυτές είναι υπεύθυνες για την οικονομική αδυναμία αποπληρωμής των δανείων, μια και με την παράνομη συμπεριφορά τους έχουν πτωχοποιήσει του πάντες !!! Από την άλλη μεριά όλοι οι Πολίτες δικαιούνται με αγωγές να διαγράψουν οριστικά τα δάνειά τους από τις τράπεζες αυτές και να απαιτήσουν και μια σοβαρότατη αποζημίωση έκαστος …
Οι τράπεζες μπρος στην απόφαση με αριθμό 2343/2016, ΔΕΝ τόλμησαν να ασκήσουν έφεση, ούτε και αναίρεση (βλέπε το πιστοποιητικό παρακάτω) και πως θα μπορούσαν άλλωστε να το πράξουν όταν ο δικηγόρος που θα τις εκπροσωπούσε θα πήγαινε κατευθείαν στη φυλακή, παραβιάζοντας το καθήκον της Αλήθειας, του άρθρου 116 ΚΠολΔ.

Οι Πολίτες λοιπόν μπορούν από σήμερα να ζητούν νομική υποστήριξη από τους δικηγόρους τους, βάσει πλέον της αμετάκλητης απόφασης 2343/2016. Πλέον όποιος δικηγόρος αρνηθεί τη νομική υποστήριξη του Πολίτη, βάσει της τραπεζικής απάτης και της απόφασης 2343/2016, θα πρέπει τουλάχιστον να καταγγέλλεται από τον Πολίτη στον σύλλογο του και να αναζητούνται από αυτόν οι σχετικές ποινικές και οι αστικές ευθύνες, δηλαδή, σε ότι ζημιωθεί ο Πολίτης από την άρνηση του Δικηγόρου θα πρέπει να παρθεί από την προσωπική περιουσία του συγκεκριμένου Δικηγόρου ή και Δικαστή, αναλόγως ποιος προκάλεσε τη ζημία στον Πολίτη…


Πλέον οι Πολίτες έχουν στα χέρια τους το απόλυτο «όπλο» κατά των τραπεζών.

loading...

Ο ΘΑΝΑΤΟΣ ΤΟΥ ΘΕΟΔΩΡΟΥ ΚΟΛΟΚΟΤΡΩΝΗ 4 ΦΕΒΡΟΥΑΡΙΟΥ 1843.

Ο Θεόδωρος Κολοκοτρώνης δεν πέθανε από εχθρικό βόλι σε κάποια απ' τις τόσες μάχες που έδωσε. Ούτε στην λαιμητόμο όπου τον είχαν καταδικάσει οι δικαστές της κυβερνήσεως του Κωλέττη, ούτε στο υγρό και σκοτεινό κελί του φρουρίου του Ναυπλίου, όπου πέρασε 6 μήνες φυλακισμένος.
Πέθανε στο σπίτι του στην Αθήνα, ανώδυνα, ειρηνικά και ανεπαίσχυντα, όπως εύχεται ή Εκκλησία μας, από εγκεφαλική συμφόρηση.
Ιδού πώς: 
Την βραδιά του θανάτου του ήταν προσκεκλημένος στον Βασιλικό χορό του Παλατιού. Εκεί χόρεψε, έφαγε και ήπιε περισσότερο απ' ότι συνήθιζε, ευτυχής καθώς ήταν, αφού προ δύο ήμερων είχε παντρέψει το μικρότερο παιδί του, τον Κωνσταντίνο (Κολίνο). Μετά τον χορό γύρισε σπίτι του, το όποιο βρισκόταν πολύ κοντά στα Παλάτι, την σημερινή Βουλή των Ελλήνων.

"Έπαθε αποπληξία (τον βρήκε κόλπος όπως λένε) κατά τον ύπνο, "κατά την 4η ώρα της νύκτας". Δεν μπορούσε να κουνηθεί ούτε να μιλήσει, και μετά βίας ανέπνεε. Αν και ήρθαν οι καλύτεροι γιατροί της εποχής, δεν μπόρεσαν να κάνουν τίποτε περισσότερο απ' το να παρατείνουν τις στιγμές του. Τον φλεβοτόμησαν και του έβαλαν βδέλλες (αφαίμαξη), χιόνι στην κεφαλή, καταπλάσματα από σιναπόσπορο στα πόδια.
Η τελευταία του κουβέντα ήταν αυτή προς το παιδί του τον Γενναίο: "σου αφήνω τόσους φίλους, όσα φύλλα έχουν τα κλαριά, και φρόντισε να τους φυλάξεις".
Πέθανε σε ηλικία 73 ετών, στις 04/02/1843 και "ώρα 11η" πρωινή".
Όλα τα μαγαζιά και τα εργαστήρια της Αθήνας έκλεισαν και πλήθος κόσμου συνέρεε στο σπίτι του. Οι παλαιοί συναγωνιστές του τον καταφιλούσαν και έκλαιγαν με αναφιλητά. Κηρύχθηκε τριήμερων δημόσιο πένθος. 

Τον νεκρό τον έντυσαν με την στολή του Αντιστράτηγου, του έζωσαν τα σπαθί, του φόρεσαν τσαρούχια, τον απίθωσαν στα φέρετρο και έβαλαν κάτω από τα πόδια του μία τουρκική σημαία. Στο ένα του πλάγιο έβαλαν τον ασημένιο του θώρακα, ενώ στο άλλο την περικεφαλαία του και τις σπαλέτες. Στα πόδια του μάλιστα τοποθέτησαν την τούρκικη σημαία. Η πολεμική αυτή εξάρτυση του Κολοκοτρώνη βρίσκεται σήμερα στα Εθνικό Ιστορικό Μουσείο Αθηνών, όπου και μεταφέρθηκε, ασφαλώς μετά την εκταφή των οστών με σκοπό την ανακομιδή τους εις την Τρίπολη. 
Η πομπή κατέβηκε από την οδό Ερμού, και μπαίνοντας στην οδό Αίολου έφτασε στον ναό της Αγ. Ειρήνης, όπου εψάλη ή νεκρώσιμη ακολουθία. Γύρω από την νεκροφόρα κατά την πορεία της προς την Αγία Ειρήνη ήσαν: Ο πρόεδρος του Συμβουλίου Επικρατείας Κουντουριώτης, ο Αντιστράτηγος Τσώρτς, ο Υποστράτηγος Τζαβέλλας, ο Υποστράτηγος Γιατράκος, οι Συνταγματάρχες Πλαπούτας και Μακρυγιάννης, οι σύμβουλοι επικρατείας Δεληγιάννης και Παλαμήδης. Επίσης ακολουθούσαν οι επώνυμοι της εποχής και πλήθος κόσμου. Ήταν τόσος ο λαός που όταν ή αρχή της πομπής έμπαινε στην Εκκλησία, ή ουρά της πομπής δεν είχε μπει ακόμα στην αρχή της Έρμου.
Τον επικήδειο λόγο εκφώνησε μία μεγάλη μορφή των γραμμάτων της εποχής, ο εκκλησιαστικός ρήτορας και συγγραφέας Κων. Οικονόμου των έξ Οικονόμων. Έπειτα ή πομπή, περνώντας ξανά από το παλάτι, έφτασε στο Α' νεκροταφείο.
Ιατρική πλευρά: 
Τα συμπτώματα πού μας παραδίδουν οι ιστορικοί της εποχής, δείχνουν ότι ο Κολοκοτρώνης πέθανε από εγκεφαλικό, είτε αιμορραγικό είτε θρομβωτικό. Ο Κολοκοτρώνης ήταν 73 ετών, τα αγγεία του εγκεφάλου του - με την φθορά του χρόνου - θα είχαν πάθει σκλήρυνση (αρτηριοσκλήρυνση), δηλαδή θα ήταν σκληρά, άκαμπτα και εύθραυστα, και δεν θα άντεχαν σε μεγάλη αύξηση της αρτηριακής πιέσεως.
Απ' την άλλη μεριά, το κρασί πού κατανάλωναν οι Έλληνες εκείνης της εποχής ήταν ασφαλώς πολύ, και ο Κολοκοτρώνης στους γάμους του παιδιού του ήπιε πολύ παραπάνω απ' το συνηθισμένο. Το πολύ οινόπνευμα όμως συμβάλλει στην αύξηση της πιέσεως και σε χρόνια κατανάλωση αλλά και κάθε φορά πού πίνουμε. Όποτε, αν είχε και υπέρταση από πριν, το κρασί πού κατανάλωσε ο Κολοκοτρώνης εκείνη την βραδιά, μάλλον συνέβαλε στο να αυξηθεί ακόμη περισσότερο ή πίεση του. Ίσως τα αγγεία του να μην άντεξαν την αυξημένη πίεση του αίματος με συνέπεια την ρήξη τους και την εγκεφαλική αιμορραγία. Είτε ή υπέρταση να είχε ως αποτέλεσμα να σχηματισθεί θρόμβος σε κάποιο αγγείο του εγκεφάλου, έχοντας ως συνέπεια την μη τροφοδότηση του εγκεφάλου με αίμα (ισχαιμία του εγκεφάλου).
Επίσης ο Γέρος έφαγε πολύ εκείνη την βραδιά. Αυτό σημαίνει πώς ή πέψη του επιβαρύνθηκε πολύ. Κατά την πέψη αρκετό αίμα φεύγει από την κυκλοφορία -και τον εγκέφαλο- και πηγαίνει στο έντερο, γεγονός το όποιο σ' έναν ηλικιωμένο οργανισμό, πού χρειάζεται κάθε δυνατή εφεδρεία, επιφέρει μεγάλο πρόβλημα. Εάν υπήρχε ελαττωματική αιμάτωση του εγκεφάλου του Κολοκοτρώνη, το πλούσιο αυτό γεύμα επέτεινε την εγκεφαλική ισχαιμία.
Επί πλέον δε και ή μεγάλη χαρά του Γέρου μπορεί να συνέβαλε στον θάνατο του, καθώς δεν είναι λίγες οι περιπτώσεις, κατά τις όποιες πέθαναν άνθρωποι ευρισκόμενοι σε χαρά, όπως εκείνος ο Διαγόρας ο αρχαίος, ο οποίος πέθανε υπό τις επευφημίες των θεατών του σταδίου, όταν οι 3 γιοι του νίκησαν στην Ολυμπία.
Τι απέγιναν τα οστά του Κολοκοτρώνη: 
Τα οστά του Κολοκοτρώνη βρίσκονται στην Τρίπολη από τις αρχές του αιώνα. Πριν, βρίσκονταν στην Αθήνα στο Α' Νεκροταφείο, αλλά ο Ελευθέριος Βενιζέλος φρόντισε για την μεταφορά τους στην Τρίπολη (κατόπιν αιτήματος των Αρκάδων), συνοδεύοντας μάλιστα ο ίδιος την μεταφορά τους, αποδίδοντας έτσι τιμή στον ελευθερωτή του Γένους μας. Το 1971 στην πλατεία του Άρεως στην Τρίπολη στήθηκε ανδριάντας του Θεόδωρου Κολοκοτρώνη. Και από το 1993 τα οστά ευρίσκονται στην βάση του μνημείου αυτού, σε ειδική κρύπτη. 
ΥΠΟΔΟΧΗ ΟΣΤΩΝ ΤΟΥ ΚΟΛΟΚΟΤΡΩΝΗ ΣΤΗΝ ΤΡΙΠΟΛΗ 
Το μνημείο απεικονίζει τον Γέρο του Μοριά καβάλα πάνω σε άλογο. Και στο δημοτικό τραγούδι των Κολοκοτρωναίων απεικονίζεται η γενιά του, περήφανη, να μετακινείται, συνεχώς ευρισκόμενη πάνω σε άλογο.
...καβάλα παν' στην Εκκλησιά, καβάλα προσκυνάνε,
καβάλα παίρνουν αντίδωρο απ' του παπά το χέρι...
και δεν καταδέχονται τη γης να την πατήσουν...   
Ο ΤΑΦΟΣ ΤΟΥ ΚΟΛΟΚΟΤΡΩΝΗ ΣΤΟ Α ΚΟΙΜΗΤΗΡΙΟ ΑΘΗΝΩΝ
Η ΑΜΑΞΟΣΤΟΙΧΊΑ ΜΕ ΤΑ ΟΣΤΑ ΤΟΥ ΚΟΛΟΚΟΤΡΩΝΗ 

Η ΦΥΛΑΚΗ ΤΟΥ ΚΟΛΟΚΟΤΡΩΝΗ
ΑΓΙΟΣ ΒΑΣΙΛΕΙΟΣ ΤΡΙΠΟΛΕΩΣ ΥΠΟΔΟΧΗ ΟΣΤΩΝ Θ.ΚΟΛΟΚΟΤΡΩΝΗ

loading...
loading...