loading...

Τρίτη 7 Μαρτίου 2017

Έτσι ξηλώθηκε το κύκλωμα που παρασκεύαζε ναρκωτικά των τζιχαντιστών στην Αττική (φωτός-βίντεο)

Επί τρεις μήνες, το Τμήμα Δίωξης Ναρκωτικών του ΣΔΟΕ σε συνεργασία με το Λιμενικό Σώμα και την Ελληνική Αστυνομία παρακολουθούσαν τα άτομα της διεθνούς εγκληματικής οργάνωσης, η οποία λειτουργούσε παράνομα το παρασκευαστήριο των επικίνδυνων χαπιών Captagon στη περιοχή του Λουτρόπυργου στη Νέα Πέραμο.
Οι πληροφορίες για τη δράση του κυκλώματος είχαν φθάσει στο ΣΔΟΕ από το Τμήμα Δίωξης Ναρκωτικών των ΗΠΑ και η εξάρθρωσή του αποτελεί μία πρωτοφανή υπόθεση για τα ελληνικά δεδομένα. Συγκεκριμένα, κατασχέθηκαν 635.000 δισκία των χαπιών Captagon, τα οποία χρησιμοποιούνται για το «ντοπάρισμα» των τζιχαντιστών μαχητών του ISIS και προορίζονταν για χώρες της Μέσης Ανατολής, μεταξύ των οποίων και η Συρία. Πρόκειται για τη μεγαλύτερη ποσότητα κατάσχεσης ναρκωτικών χαπιών στην ελληνική αγορά, ενώ εκτιμάται ότι οι εμπλεκόμενοι, βάσει των ουσιών που βρέθηκαν στο παρασκευαστήριο, είχαν τη δυνατότητα να παρασκευάσουν άλλη μία τέτοια ποσότητα ναρκωτικών. Διερευνάται, μάλιστα, εάν έχουν διατεθεί και στην ελληνική αγορά. Η αξία των προς πώληση χαπιών που κατασχέθηκαν εκτιμάται περίπου σε 10 εκατομμύρια ευρώ, ενώ η τιμή του κάθε δισκίου ανέρχεται σε 20 ευρώ.Η παρουσίαση της υπόθεσης έγινε σήμερα στα γραφεία του ΣΔΟΕ από τον εδικό γραμματέα του Σώματος, Σταύρο Θωμαδάκη, τον διοικητή της Διεύθυνσης Ασφάλειας Αττικής, Χρήστο Παπαζαφύρη και τους εκπροσώπους του Λιμενικού Σώματος. Όπως ανακοινώθηκε, συνελήφθησαν τέσσερα άτομα, δύο Αλβανοί, ένας Τούρκος και ένας Έλληνας. Καταζητούνται, επίσης, άλλοι τρεις, εκ των οποίων ένας Τούρκος, ένας Αλβανός και ένας Έλληνας συνταξιούχος πρώην αστυνομικός.Δείτε το βίντεο:

loading...

Δευτέρα 6 Μαρτίου 2017

Με σύμφωνα συμβίωσης νομιμοποιούνται οι μετανάστες.

Εικονικοί «γάμοι» ο νέος τρόπος να παραμένουν στην Ελλάδα.

Ένα νέο, για τα ελληνικά δεδομένα, φαινόμενο που συνδέεται με πλαστά σύμφωνα συμβίωσης, αλλά και ψευδείς δηλώσεις πατρότητας από αλλοδαπούς για εξασφάλιση αδειών παραμονής, έχει κάνει την εμφάνισή του κατά τα τελευταία χρόνια. Οι ελληνικές Αρχές έχουν εντοπίσει περιπτώσεις καταστρατήγησης της κείμενης νομοθεσίας του Κώδικα Μετανάστευσης και Κοινωνικής Ένταξης, με επίκεντρο, όχι μόνο εικονικούς γάμους, όπως μέχρι τώρα, αλλά και… εικονική απόκτηση τέκνων!
Το ζήτημα αυτό έχει προβληματίσει το κυβερνητικό επιτελείο, που σπεύδει να βάλει φραγμό σε επιτηδείους που αντί αδρής αμοιβής «εξυπηρετούν» αλλοδαπούς οι οποίοι επιδιώκουν να εξασφαλίσουν νομιμοποιητικά έγγραφα παραμονής στη χώρα μας. Μάλιστα, επιστρατεύεται πλέον η λήψη DNA για την απόδειξη σχέσης γονέα – τέκνων, για χορήγηση αδειών παραμονής, σε περιπτώσεις που υπάρχουν ενδείξεις δόλου.
Έχει διαπιστωθεί ότι Έλληνες, ακόμη και στην ευρύτερη περιοχή της Αχαΐας, εμπλέκονται σε υποθέσεις κυκλωμάτων που «πωλούν» ελπίδα με το αζημίωτο για περιζήτητα «χαρτιά», με έμφαση στο Δελτίο Διαμονής για πολίτες τρίτων χωρών οι οποίοι είναι μέλη οικογένειας έλληνα πολίτη. Αλλοδαποί χωρίς χαρτιά – θύτες και θύματα μαζί – κυνηγάνε πώς και πώς να εξασφαλίσουν τις προϋποθέσεις για να αποκτήσουν άδεια παραμονής, μια και είναι πενταετούς διάρκειας. Μαθαίνουν ότι χορηγείται από τις υπηρεσίες των Αποκεντρωμένων Διοικήσεων, σε διάστημα τριών μηνών από την ημερομηνία εισόδου στη χώρα ή εντός δύο μηνών από την ημερομηνία σύναψης του γάμου ή συμφώνου συμβίωσης.
Η άδεια παραμονής δίνεται και σε γονείς ανήλικων ημεδαπών που διαμένουν στην Ελλάδα, ανεξαρτήτως του τρόπου κτήσης εκ μέρους των τέκνων τους της ελληνικής ιθαγένειας. Από εκεί ξεκινά και φτάνει το κουβάρι παράνομων διαδικασιών και σκοτεινών ιστοριών με «διακινητές» που πατούν στη δυσκολία για νόμιμη διαμονή.
Μάλιστα όπως αποκάλυψε η εφημερίδα «το Βήμα», και επιβεβαιώνει και παλαιότερα δημοσιεύματα της εφημερίδας «Κόσμος», στέλεχος από το επιστημονικό επιτελείο του υπουργείου Μεταναστευτικής Πολιτικής, «έχουν εντοπισθεί περιπτώσεις όπου αλλοδαποί και ημεδαποί πραγματοποιούν συμβολαιογραφικές πράξεις για ψευτοσύμφωνα συμβίωσης. Υπάρχει περίπτωση που γυναίκα Ρομά εμφανίζεται να έχει στο όνομά της όχι ένα, αλλά πέντε σύμφωνα συμβίωσης με αλλοδαπούς!». Οι διασταυρώσεις εγγράφων από τις αρμόδιες υπηρεσίες για τη χορήγηση αδειών παραμονής και ο ενδελεχής έλεγχος ιστορικού των προσώπων που αφορά το αίτημα αποτελούν μείζονος σημασίας θέμα, σημειώνει εις εκ των νομικών συμβούλων της πολιτικής ηγεσίας του υπουργείου.
Παράλληλα, πεδίο οικονομικής δοσοληψίας έχει αρχίσει να γίνεται, όπως φαίνεται και από υποθέσεις που έχει εξιχνιάσει η Αστυνομία ή διερευνά η Δικαιοσύνη, η «επιχείρηση αναγνώρισης παιδιών». Σκοπός να δοθεί η δυνατότητα σε αλλοδαπούς, οι οποίοι διαμένουν παράνομα στη χώρα μας, να αιτηθούν άδεια διαμονής στην ελληνική επικράτεια ως γονείς ανήλικων ημεδαπών.
Μόλις προ τριμήνου έκανε τον γύρο της ειδησεογραφίας η υπόθεση όπου μια 27χρονη και μια 18χρονη, καθ” υπόδειξιν δύο άλλων μεγαλύτερης ηλικίας γυναικών, προσκόμισαν στον Δήμο Πατρέων συμβολαιογραφικές πράξεις εκούσιας αναγνώρισης τέκνου.
Τις είχε συντάξει συμβολαιογράφος, ώστε να αναγνωρίσουν τα δυο ανήλικα παιδιά τους δύο αλλοδαποί, οι οποίοι διαμένουν παράνομα στη χώρα μας.
Διαπιστώθηκε ότι στην Αχαΐα δρούσε κύκλωμα με συμβολαιογράφους, με Ελληνίδες και Πακιστανούς οι οποίοι έδιναν τουλάχιστον 1.000 ευρώ ώστε μέσω της αναγνώρισης τέκνου να μπορέσουν να αποκτήσουν την πολυπόθητη άδεια παραμονής. Παρόμοια υπόθεση είχε εκτυλιχθεί έναν χρόνο πριν.
(pentapostagma)

loading...

«Βόμβα» από ΕΛΣΤΑΤ: Η χώρα επέστρεψε σε βαθιά ύφεση.

Ο εφιάλτης που φοβόταν και η κυβέρνηση αλλά και το σύνολο της οικονομίας δυστυχώς επιβεβαιώθηκε.

Η χώρα εισήλθε ξανά σε ύφεση στο τέλος του προηγούμενου έτους, προκαλώντας αμφισβήτηση και των προβλέψεων για ύφεση 2,5% - 2.7% το 2017.
Αλλωστε, η παράταση της αβεβαιότητας εξαιτίας των συνεχόμενων διαπραγματεύσεων έχει οδηγήσει αρκετούς αναλυτές στην αναθεώρηση της φετινής ανάπτυξης ακόμη και κάτω από 2% ενώ κρούουν τον κώδωνα του κινδύνου για ένα κλείσιμο της αξιολόγησης το καλοκαίρι ή και αργότερα, ενδεχόμενο που θα βύθιζε ακόμη περισσότερο την οικονομία.
Συγκεκριμένα, η ΕΛΣΤΑΤ αναθεώρησε επί τα χείρω το Ακαθάριστο Εγχώριο Προϊόν (ΑΕΠ) σε όρους όγκου, το οποίο κατά το 4ο τρίμηνο 2016, παρουσίασε μείωση κατά 1,2%, σε σχέση με το 3ο τρίμηνο 2016, έναντι της μείωσης 0,4% που είχε ανακοινωθεί στην πρώτη εκτίμηση του 4ου τριμήνου στις 14/02/17.
Παράλληλα, σε σύγκριση με το 4ο τρίμηνο 2015 παρουσίασε μείωση κατά 1,1% έναντι της αύξησης 0,3% που είχε ανακοινωθεί στην πρώτη εκτίμηση του 4ου τριμήνου.
Με βάση μη εποχικά διορθωμένα στοιχεία το Ακαθάριστο Εγχώριο Προϊόν (ΑΕΠ) σε όρους όγκου, κατά το 4ο τρίμηνο 2016 παρουσίασε μείωση κατά 1,4% σε σχέση με το 4 ο τρίμηνο 2015 έναντι της αύξησης 0,2% που είχε ανακοινωθεί στην πρώτη εκτίμηση του 4ου τριμήνου. 
Παράλληλα υπήρξαν αναθεωρήσεις, μικρότερης κλίμακας, και στα προηγούμενα τρίμηνα, όπως για παράδειγμα, το τρίτο, όπου το ΑΕΠ αυξήθηκε κατά 2% σε ετήσια βάση αντί αρχικής εκτίμησης για 2,2%. 
Με βάση τις παραπάνω αναθεωρήσεις τελικά το 2016 έκλεισε με οριακά αρνητικό πρόσημο (0,05%) αντί της προηγούμενης εκτίμησης για θετική πορεία 0,3%.
(imerisia)
loading...

ΙΣΤΟΡΙΑ Οι όροι και προϋποθέσεις για να γίνεις βουλευτής στην Αρχαία Αθήνα.

Ιδού λοιπόν, το Ελληνικό Δίκαιο που ίσχυε κατά τον 5ο π.Χ. αιώνα, δηλαδή το Δίκαιον του Χρυσού Αιώνα και της Αθηναϊκής Δημοκρατίας. Οι νόμοι ήταν του Σόλωνα και προέβλεπαν πως εάν κάποιος πολίτης ήθελε να γίνει βουλευτής.
 
Ο Νόμος απαιτούσε τα εξής :
 
1) Να είναι Αθηναίος​ πολίτης. 2) Nα κατέχει την Ελληνική θρησκεία και παιδεία ​ (όμαιμον, ομότροπον, ομόθρησκον)​… 3) Nα ΜΗΝ είναι κίναιδος, και 4) Να καταγραφεί ΟΛΗ η περιουσία του, μέχρι και τα σανδάλια που φορούσε, καθώς και η οικογενειακή του περιουσία. Εάν τηρούνταν όλα αυτά, τότε μπορούσε να γίνει βουλευτής. ​
 
Οι νόμοι που εισήγοντο στην Εκκλησία του Δήμου για ψήφιση ήταν ονομαστικοί, δηλαδή έφεραν το όνομα του προτείνοντος. Εκείνος δε που πρότεινε κάποιον νόμο έπρεπε να είναι ΠΟΛΥ προσεκτικός.
 
Όχι μόνον να έχει εξετάσει το εάν υπήρχε άλλος, προγενέστερος νόμος που ρύθμιζε το θέμα με τρόπο διαφορετικό (οπότε έπρεπε να τον αναφέρει), αλλά ήταν και ΥΠΕΥΘΥΝΟΣ για τα αποτελέσματα του προτεινόμενου.
 
Έτσι, εάν πρότεινε και περνούσε νόμο ο οποίος αποδεικνυόταν οικονομικά ζημιογόνος για την Αθήνα, τότε έπρεπε να κατασχεθεί από την καταγεγραμμένη περιουσία του, όλο το ποσόν κατά το οποίο ζημιώθηκε οικονομικά η Αθήνα.
 
Αν μάλιστα ​δεν έφθανε ΟΛΗ η περιουσία του -μέχρι και τα σανδάλια του, που κατεγράφησαν-, τότε το ανεξόφλητο υπόλοιπο, υποχρεώνονταν να το εξοφλήσει ΔΟΥΛΕΥΟΝΤΑΣ ΣΕ ΔΗΜΟΣΙΑ ΕΡΓΑ. Αν ο νόμος, που πρότεινε και ψηφίστηκε, ζημίωνε ΗΘΙΚΑ την Αθήνα η ποινή ήταν: AΥΘΗΜΕΡΟΝ ΤΕΛΕΥΘΗΣΑΤΩ …
 
Τμήμα ειδήσεων defencenet.gr 
loading...

ΔΙΑΤΡΟΦΗ Έρευνα: Η Μεσογειακή διατροφή μειώνει τον κίνδυνο για καρκίνο του μαστού.

Οι γυναίκες που ακολουθούν συστηματικά τη μεσογειακή διατροφή, αντιμετωπίζουν μικρότερο κίνδυνο για καρκίνο του μαστού, σύμφωνα με μια νέα μεγάλη ολλανδική επιστημονική μελέτη.
   
Προηγούμενες μελέτες έχουν αναδείξει τα οφέλη της μεσογειακής διατροφής για την υγεία (καρδιοπάθεια, εγκεφαλικά κ.α.) και η νέα έρευνα διευρύνει τη γκάμα των ωφελειών. Η μεσογειακή διατροφή περιλαμβάνει πολλά φρούτα και λαχανικά, ελαιόλαδο, πλήρη δημητριακά και ξηρούς καρπούς, καθώς επίσης περιορισμένες ποσότητες κόκκινου κρέατος και γλυκών.
   
Οι ερευνητές, με επικεφαλής τον καθηγητή Πιτ Βαν ντεν Μπραντ του Τμήματος Επιδημιολογίας του Πανεπιστημίου του Μάαστριχτ, που έκαναν τη σχετική δημοσίευση στο διεθνές περιοδικό για θέματα καρκίνου "International Journal of Cancer", σύμφωνα με τη βρετανική «Γκάρντιαν», ανέλυσαν στοιχεία για 62.573 γυναίκες ηλικίας 55 έως 69 ετών σε βάθος δύο δεκαετιών. Από αυτές, οι 3.354 πέθαναν από καρκίνο του μαστού.
   
Η μελέτη συσχέτισε το είδος της διατροφής με τον κίνδυνο θανάτου. Διαπιστώθηκε ότι η Μεσογειακή διατροφή μπορεί να μειώσει έως 40% τον κίνδυνο εμφάνισης καρκίνου του μαστού αρνητικού για υποδοχείς οιστρογόνων. Είναι μια από τις πιο επικίνδυνες μορφές καρκίνου για τις γυναίκες μετά την εμμηνόπαυση και δεν μπορεί να θεραπευθεί με ορμονοθεραπεία.
         
Η έρευνα έδειξε ότι η μείωση του κινδύνου είναι μεγαλύτερη, αν η Μεσογειακή διατροφή περιλαμβάνει αρκετούς ξηρούς καρπούς. Εκτιμήθηκε ότι αν όλες οι γυναίκες έτρωγαν μεσογειακά, θα μπορούσαν να αποφευχθούν το 2,3% όλων των περιπτώσεων καρκίνου του μαστού και σχεδόν το ένα τρίτο (32,4%) των μη ορμονο-ευαίσθητων καρκίνων του μαστού.
         
Ο καρκίνος του μαστού είναι η συχνότερη μορφή καρκίνου στις γυναίκες. Μία μικρότερη περσινή μελέτη, που είχε παρουσιασθεί σε συνέδριο της Αμερικανικής Εταιρείας Κλινικής Ογκολογίας, είχε καταλήξει στο συμπέρασμα ότι η Μεσογειακή διατροφή μειώνει επίσης τον κίνδυνο επανεμφάνισης του καρκίνου του μαστού, που προηγουμένως είχε θεραπευθεί.
Πηγή.
loading...

Κυριακή 5 Μαρτίου 2017

Άνω Λιόσια – Σε διαθεσιμότητα αστυνομικοί λόγω μήνυσης 43χρονου… σεσημασμένου Ρομά.

Μια πολύ περίεργη ιστορία συνέβη πριν από λίγες ημέρες, με εμπλεκόμενους επτά αστυνομικούς -οι περισσότεροι εκ των οποίων υπηρετούν στο αστυνομικό Τμήμα Άνω Λιοσίων- και έναν 43χρονο, σεσημασμένο για κλοπές, Ρομά.
Η ιστορία αρχικά διέρρευσε από το έγκυρο ηλεκτρονικό μέσο policenet.gr, το οποίο ασχολείται κυρίως με το αστυνομικό ρεπορτάζ. Όπως αναφέρεται στο σχετικό δημοσίευμα, ο συλληφθείς 43χρονος άνδρας κατέθεσε μήνυση για κατάχρηση εξουσίας και ξυλοδαρμό, με αποτέλεσμα να σχηματιστεί δικογραφία αυτόφωρης διαδικασίας σε βάρος επτά αστυνομικών, οι οποίοι τέθηκαν σε διαθεσιμότητα από το βράδυ του Σαββάτου, μετά από απόφαση του αρχηγού της αστυνομίας, προκείμενου να διεξαχθεί ανεμπόδιστα η ποινική και πειθαρχική διερεύνηση της υπόθεσης.

Σεσημασμένος και με  δεκάδες κλοπές στο ενεργητικό του ο 43χρονος!
Ωστόσο, η συγκεκριμένη υπόθεση… μόνο απλή δεν είναι και φαίνεται πως οι ισχυρισμοί του 43χρονου χρίζουν περαιτέρω έρευνας. Όπως αναφέρουν οι πληροφορίες του cityface.gr, ο 43χρονος Ρομά έχει εμπλακεί (και συλληφθεί) πολλές φορές για κλοπές και ληστείες, ενώ αυτή τη στιγμή κρατείται στο Α/Τ Μενιδίου, καθώς μόλις λίγες ώρες μετά τη μήνυση που κατέθεσε κατά των αστυνομικών (συγκεκριμένα σήμερα, ξημερώματα Κυριακής στις 02.00,) εισέβαλλε και έκλεψε περίπου 200 ευρώ από την ταμειακή μηχανή του κρεοπωλείου «Μουρούτης» στο Μενίδι! Παράλληλα, στις 21 Φεβρουαρίου είχε χτυπήσει και πάλι κατάστημα στις Αχαρνές, συγκεκριμένα το ψητοπωλείο «Εκλεκτόν».
Όπως αναφέρουν οι πληροφορίες, ο 43χρονος Ρομά συνελήφθη το απόγευμα της Πέμπτης στα Άνω Λιόσια, κατά τη διάρκεια διαμάχης του με κάτοικο της περιοχής, ο οποίος ωστόσο στη συνέχεια -και αφού ο 43χρονος οδηγήθηκε στο αστυνομικό τμήμα Άνω Λιοσίων- δεν θέλησε να καταθέσει μήνυση.
Σύμφωνα με τα όσα υποστήριξε ο 43χρονος, οι αστυνομικοί τον χτύπησαν άσχημα και τα ξημερώματα της Παρασκευής τον οδήγησαν σε ερημική τοποθεσία στον Ασπρόπυργο, όπου τον παράτησαν αιμόφυρτο, έχοντας μάλιστα αφαιρέσει το κινητό του. Ο ίδιος λίγο αργότερα κατήγγειλε το περιστατικό και κατέθεσε μήνυση, η οποία είχε ως αποτέλεσμα οι αστυνομικοί να κρατηθούν από το απόγευμα της Παρασκευής 3 Μαρτίου, ως και το Σάββατο που οδηγήθηκαν στο αυτόφωρο, ενώ ο Ρομά αφέθηκε ελεύθερος.
Σύμφωνα με τα όσα υποστήριξαν οι αστυνομικοί, (οι οποίοι κατέθεσαν μήνυση στον 43χρονο για ψευδορκία και συκοφαντική δυσφήμηση) ο δράστης είχε ήδη χτυπήματα στο κεφάλι και στο σώμα (όπως έδειξε και η ιατροδικαστική αναφορά) πριν τη σύλληψη, γεγονός που επιβεβαιώνεται και από αναφορά πολίτη, ο οποίος την περασμένη Πέμπτη έπεσε θύμα ληστείας από τον 43χρονο.
«Θα σας κάνω ό,τι έκανα και στους άλλους!»
Όπως αναφέρουν αυτόπτες μάρτυρες, κατά τη διάρκεια της σύλληψης του σήμερα τα ξημερώματα, ο 43χρονος φώναζε στους αστυνομικούς πως «θα σας κάνω ό,τι έκανα και στους άλλους…» προφανώς μιλώντας για τη μήνυση κατά των αστυνομικών του Α/Τ Άνω Λιοσίων.
Αξιοσημείωτο είναι το γεγονός πως η διεύθυνση Εσωτερικών Υποθέσεων που ανέλαβε αρχικά την υπόθεση, παράπεμψε τους αστυνομικούς στον Εισαγγελέα Αθηνών με αδικήματα κακουργηματικού χαρακτήρα (όπως βασανισμό, κατάχρηση εξουσίας και ρατσιστική βία). Ωστόσο, ο εισαγγελέας δεν έκανε δεκτό τον χαρακτηρισμό των πράξεων ως «κακουργηματικό», υποβιβάζοντάς τα σε απλά πλημμελήματα και διέταξε την περαιτέρω διερεύνησή τους από τακτικό ανακριτική, ο οποίος μετά από πολύωρη ανάκριση των αστυνομικών αποφάσισε να μην προφυλακιστούν…
loading...

Μπροστά η Λεπέν με 26%









Νέα δημοσκόπηση.

Η διαφορά με τον αντίπαλό της  Εμανουέλ Μακρόν είναι οριακή, ωστόσο εμφανίζεται σταθερά πρώτη.
Η Μαρίν Λεπέν, σύμφωνα με την Sofres OnePoint Kantar συγκεντρώνει το 26% έναντι του Μακρόν που συγκεντρώνει το 25%. Ο Φρανσουά Φιγιόν λόγω του σκανδάλου «penelopegate», συγκεντρώνει μόλις το 17% στην πρόθεση ψήφου στον πρώτο γύρο των προεδρικών εκλογών.
Στην ερώτηση για το ποιον θα εξέλεγαν νέο πρόεδρο σε περίπτωση παραίτησης του Φιγιόν, η Μαρίν Λεπέν συνεχίζει να βρίσκεται στην κορυφή με 27%, ενώ ακολουθεί ο Ζιπέ με 24,5% και ο Μακρόν με 20%.

loading...

Διαδώστε να μάθει ο κόσμος....!!!!Οι Έλληνες πεινάνε και η Ελλάδα εχει δαπανήσει 10 ΔΙΣ ευρώ (!!!) για τους λαθρομετανάστες μουσουλμάνους τα τελευταία 8 χρόνια...!!!

Η Ελλάδα έχει δαπανήσει τουλάχιστον 10 δις τα τελευταία οχτώ χρόνια για την υποδοχή μουσουλμάνων κατά κύριο λόγο μεταναστών. αυτό προκύπτει από διάφορες πηγές και ειδικότερα από δήλωση του Νίκου Κοτζιά ο οποίος αποκάλυψε σε συνέντευξή του στη γερμανική εφημερίδα Tageszeitung ότι, μόνο για το έτος 2015 δαπανήθηκαν για τον σκοπό αυτό 2 δις.

Η «φιλάνθρωπη» Ελλάδα δαπάνησε περίπου το 6-7% του ΑΕΠ για την υποδοψή μεταναστών τα τελευταία οχτώ χρόνια και ετησίως δαπανά το 5% του προϋπολογισμού της σε σύνολο τακτικών δαπανών 40 δις περίπου το 2015. Αυτά συμβαίνουν σε μια εποχή που η φτώχεια η ανεργία, οι ανελέητες μνημονιακές ρυθμίσεις θερίζουν τη χώρα μας.



Την ίδια ώρα, η Τουρκία που προωθεί συστηματικά τους μετανάστες στην Ελλάδα, ενθυλακώνει 3 δις ευρώ το χρόνο από την ΕΕ για τον ίδιο σκοπό. Και όπως αποκάλυψε ο ξεδριάντροπος «φιλάνθρωπος» Τζώρτζ Σόρος, σε συνέντευξή του στην Κωνσταντινούπολη, διέθεση την ίδια περίοδο 11 δις δολάρια για τη χρηματοδότηση των ΜΚΟ για την υποδοχή των μεταναστών. Ο ίδιος επαίνεσε την Τουρκία για την «ευσπλαχνία» της όσον αφορά τους πρόσφυγες και παρέδωσε μαθήματα ανθρωπιστικής αλληλεγγύης στην Ευρώπη και στην Ελλάδα, για τους τρόπους με τους οποίους οφείλουν να τους υποδέχονται !

Με την ανοικτή πρόσκληση σε μετανάστες απανταχού γης, χιλιάδες μουσουλμάνοι επίδοξοι έποικοι συνεχίζουν να εισβάλλουν από την Τουρκία στην Ελλάδα, η συντριπτική πλειοψηφία των οποίων δεν είναι φυσικά πρόσφυγες, αλλά νεαροί οικονομικοί μετανάστες. Ύστερα από το κλείσιμο των βόρειων συνόρων, η μεγάλη πλειοψηφία τους θα παραμείνει στη χώρα μας. Το γεγονός αυτό, σε συνδυασμό με την υπεργεννητικότητά τους, την υπογεννητιτκότητα των ελληνίδων και τη μαζική μετανάστευση στο εξωτερικό νέων Ελλήνων, οδηγεί σε μια μοιραία πορεία που αν δεν ανατραπεί καταλυτικά, σε 10-20 χρόνια θα έχουμε μετατραπεί σε Ισλαμικό κράτος.



Η εισβολή έχει απλοποιηθεί. Οι μετανάστες πετούν από το Μαρόκο, την Αλγερία, την Τυνησία, Λιβύη, Αίγυπτο, Ουγκάντα,Ναμίμπια, Ουγκάντα, Σομαλία, Πακιστάν, το Αφγανιστάν, Μπαγκλαντές, κλπ, κατ’ ευθείαν στην Κωνσταντινούπολη και τη Σμύρνη με πτήσεις της Turkish Airlines η οποία τους επιβιβάζει στα αεροπλάνα και τους μεταφέρει χωρίς καμιά βίζα ή νομιμοποιητικό έγγραφο. Η ίδια δηλ. αυτή μεγάλη ημικρατική αεροπορική εταιρεία με τη συνέργεια του Τουρκικού κράτους, έχει υποκαταστήσει μέρος του θεάρεστου έργου των δουλεμπόρων, των οποίων ο ετήσιος τζίρος πλέον πρέπει να ξεπερνά τα 10 δις ευρώ. Και με τα εισιτήριά της να κοστίζουν πιο ακριβά από τις ανταγωνίστριες εταιρείες! Το ίδιο το Τουρκικό κράτος στην ουσία λειτουργεί ως μεγαλέμπορος διακινητής μεταναστών. Έτσι, πετυχαίνει δύο στόχους. Εισπράττει τεράστια ποσά από το μεγαλεμπόριο ανθρώπων και δικαιώνει το δόγμα Οζάλ που ανέφερε ΄το «δε χρειάζεται να κάνουμε πόλεμο με τους Έλληνες. Αρκεί να τους στείλουμε μερικά εκατομύρια μουσουλμάνους και να τελειώνουμε με αυτούς. Έτσι χωρίς να ριχτεί ούτε μια τουφεκιά, η Ελλάδα, αφού έζησε 400 χρόνια υπο τον Τουρκικό ζυγό, θα ξαναγυρίσει στα ίδια.

Από εκεί και πέρα, οι δουλέμποροι επιβιβάζουν το «εμπόρευμα» σε πλοιάρια και τους στέλνουν μαζικά στα ελληνικά νησιά. Εκεί τους υποδέχονται οι επίσημες ελληνικές αρχές, το Λιμενικό, μέχρι και η αεροπορία στρατού σε περιπτώσεις επικινδυνότητας μαζί με Μη Κυβερνητικές Οργανώσεις. Σε όλα τα νησιά του ανατολικού Αιγαίου, Μυτιλήνη, Κω, Σάμος κλπ. έχουν εγκατασταθεί άπειρες Μ.Κ.Ο. ( γνωστές και ως Μπίζνες Καλά Οργανωμένες) όπου ενεργοποιούνται Έλληνες και ξένοι και βοηθούν το «φιλάνθρωπο» Ελληνικό κράτος στην υποδοχή των μεταναστών.

Τώρα σε ποιο σημείο συναντώνται οι απόψεις, οι θέσεις και οι προθέσεις του Τζωρτζ με την Πρώτη Φορά Αριστερά, η οποία μπλέκει τον μαρξιστικό διεθνισμό με την παγκοσμιοποίηση του κιμά, αποτελεί ένα θέμα προς διερεύνηση. ksipnistere.com
loading...

ΚΟΙΝΩΝΙΑ Εικόνες σοκ: Ψάχνουν σκουπίδια έξω από γνωστή αλυσίδα σούπερ μάρκετ (φωτό, βίντεο)

Σοκάρουν οι εικόνες από την Ελλάδα της φτώχειας και της οικονομικής κρίσης αφού όταν κλείνουν τα σουπερ μάρκετ, άνθρωποι σε απελπισία πηγαίνουν και μαζεύουν από τα σκουπίδια τα τρόφιμα που πετιούνται μέσα στους κάδους.

Το βίντεο που τραβήχτηκε συγκλονίζει αφού αποτυπώνεται το μέγεθος της φτώχειας και της απελπισίας στην ποία έχει περιέλθει ο ελληνικός πληθυσμός, μη μπορώντας να ανταποκριθεί ούτε στις βασικές ανάγκες. 

Τρεις γυναίκες έξω ακριβώς από μεγάλη αλυσίδα σουπερ μάρκετ, έχουν πάρει ένα χάρτινο κουτί από τα σκουπίδια και το έχουν φέρει τούμπα για να δουν τι «θησαυρούς» μπορεί να κρύβει.

Άλλοι δύο απελπισμένοι πολίτες, βρίσκονται πάνω ακριβώς από τους κάδους σκουπιδιών και παρότι περνούν αυτοκίνητα, εκείνοι κοιτούν απεγνωσμένα μέσα στους δύο κάδους να δουν τι άλλο μπορούν να τραβήξουν στην επιφάνεια πριν περάσει ο σκουπιδιάρης.

Εικόνες ρεαλιστικές γεμάτες ντροπή αλλά και υπερηφάνειας καθώς οι άνθρωποι προτίμησαν τα σκουπίδια από την ζητιανιά, αφού όπως χαρακτηριστικά είπαν μιλώντας σε ιστοσελίδα «απλά δεν έχουμε χρήματα για να αγοράσουμε τα απαραίτητα και ζητάμε δουλειά» χωρίς ωστόσο να θέλουν να εμφανιστούν μπροστά στην κάμερα ή να αφήσουν κάποιο στοιχείο.  



loading...

Στη Νουδου ο Μητσοτάκης είναι σημαντικότερος από το Σταυρό στη σημαία…....

Με έκπληξη  είδαμε την φώτο του προέδρου της Νουδούλας Κυριάκου (Κούλη για τους φίλους)  να βρίσκεται πάνω στην ελληνική σημαία και μάλιστα πάνω στο σταυρό. Ο Άδωνις, περιχαρής, από μπροστά ομιλεί, αδιαφορώντας προφανώς για αυτή την προσβολή του εθνικού μας συμβόλου. Βλέπετε ο πρόεδρος του κόμματος είναι σημαντικότερος από τη σημαία. Επειδή εμείς δεν είμαστε αρνητικοί απέναντι στη νουδου, καταλήξαμε σε τρία ενδεχόμενα και σας τα παρουσιάζουμε: Πρώτον, ο Άδωνις ζήλεψε τις παλαιότερες δηλώσεις του συμβουλευτή του Βαρβιτσιώτη ότι η σημαία είναι ένα πανί και μας το αποδεικνύει. Δεύτερη εκδοχή είναι πως η νέα Νουδούλα ζήλεψε τον ΣΥΡΙΖΑ και προσπαθεί να τον αντιγράψει όσον αφορά την “ελαστική “συμπεριφορά του απέναντι στη σημαία. Τρίτη εκδοχή είναι πως επειδή το Κόμμα και η βουλευτική ιδιότητα είναι πάνω από όλους και από όλα η σημαία είναι απλώς μια “λεπτομέρεια”  μπροστά στην εξουσία. Άλλωστε ο Άδωνις έχει αποδείξει πολλές φορές στο παρελθόν, ότι προσωπικές επιδιώξεις και καιροσκοπισμοί είναι πάνω από τις ιδέες… Την παραπάνω φωτογραφία δημοσίευσε στο twitter ο κομματικός “παρακοιμώμενος” του αντιπροεδρου της ΝΔ Στέφανος Σταμούλης.... 

Διαβάστε περισσότερα www.elkosmos.gr/sti-noudou-o-mitsotakis-ine-simantikoteros-apo-to-stavro-sti-simea/ © www.elkosmos.gr
Πηγή.
loading...

Σάββατο 4 Μαρτίου 2017

ΙΣΤΟΡΙΑ Η ΝASA το επιβεβαίωσε: Ο Οδυσσέας υπήρξε - Το ταξίδι του έγινε.

Η χρονολόγηση των Ομηρικών Επών αποτελεί εδώ και δεκαετίες για τους επιστήμονες άλυτο γρίφο αλλά και ένα μεγάλο στοίχημα. Ωστόσο μία ομάδα Ελλήνων επιστημόνων, χρησιμοποιώντας την αστροφυσική, φέρνει τα αριστουργήματα του Ομήρου πιο κοντά στην ιστορική τους διάσταση.

Η ερευνητική ομάδα μάλιστα, κάνει λόγο για «ιστορικό πυρήνα στο μύθο», κάτι που φαίνεται πως επιβεβαιώνεται και από τη χρήση των χαρτών της NASA.


Όπως αναφέρει η «Καθημερινή», πολλά από τα φυσικά φαινόμενα που περιγράφονται στα έργα, φαίνεται πως συνέβησαν στην πραγματικότητα, κάτι που με απλά λόγια σημαίνει πως εκείνοι που υποστηρίζουν ότι οι ήρωες του Ομήρου ήταν πραγματικά πρόσωπα, κερδίζουν έδαφος.

Η ερευνητική ομάδα μάλιστα, κάνει λόγο για «ιστορικό πυρήνα στο μύθο», κάτι που φαίνεται πως επιβεβαιώνεται και από τη χρήση των χαρτών της NASA.

Σύμφωνα με το ρεπορτάζ του Ματθαίου Τσιμιτάκη, πρόκειται για την ακριβέστερη μέχρι στιγμής απόπειρα χρονολόγησης, η οποία συγκρίνει τα φυσικά φαινόμενα που περιγράφονται στα έπη με αστρονομικά φαινόμενα, και ελέγχει την ιστορική αλήθεια της αφήγησης.

Άρχισαν τότε όλοι οι μνηστήρες, ο ένας μετά τον άλλο, να δοκιμάζουν, μα κανείς δε μπόρεσε να τεντώσει τη χορδή.Ζήτησε τότε κι ο Οδυσσέας να δοκιμάσει

Αποτέλεσμα, ο εντοπισμός ημερομηνιών για συμβάντα που αποτυπώνονται στα έπη, και μια νέα αντίληψη για την ιστορικότητά τους, η οποία φιλοδοξεί να παρέμβει στο Ομηρικό ζήτημα.

Όπως τονίζει στην εφημερίδα η κ. Παναγιώτα Πρέκα-Παπαδήμα, καθηγήτρια Αστροφυσικής στο Πανεπιστήμιο Αθηνών, «Πιστεύουμε ότι ο μύθος εξυφαίνεται γύρω από πραγματικά γεγονότα»,.

Η ίδια μαζί με διεπιστημονική ομάδα, η οποία και έκανε σχετικές δημοσιεύσεις σε διεθνή επιστημονικά περιοδικά, πιστεύουν ότι μερικά από τα γεγονότα που περιγράφονται συνέβησαν στ’ αλήθεια και αποδεικνύουν ότι τα φυσικά φαινόμενα που αναφέρονται συμπίπτουν με τον χρόνο της αφήγησής τους.

«Ο Οδυσσέας έφτασε στην Ιθάκη στις 25 Οκτωβρίου 1207 π.Χ. Πέντε μέρες αργότερα έγινε έκλειψη ηλίου σε ποσοστό 75%, η οποία σκέπασε το Ιόνιο Πέλαγος και τότε συνέβη και η μνηστηροφονία», λέει η κ. Παπαδήμα, διευκρινίζοντας ότι η πεποίθηση για

την αλήθεια του συμβάντος είναι προσωπική.

Η έκλειψη ηλίου όπως και μερικά από τα γεγονότα που αναφέρονται αποδείχθηκαν με χάρτες της NASA, οι οποίοι περιγράφουν τα προβλέψιμα φυσικά φαινόμενα από το 4500 π.Χ. έως το 10.000 μ.Χ., αναφέρει ακόμα το ρεπορτάζ.

«Από το 1300 π.Χ. ως το 1130, που είναι τα χρόνια στα οποία τοποθετούνται τα δύο έπη, έγιναν 14 εκλείψεις ηλίου. Ορατές στο Ιόνιο ήταν μόνο πέντε και δύο από αυτές είχαν ποσοστό απόκρυψης του ηλίου 2%, επομένως δεν έγιναν αντιληπτές. Άλλη μία έγινε με τη Δύση του ηλίου, επομένως μας αφορούν μόνο δύο» εξηγεί η κ. Παπαδήμα.

Μια ολική έκλειψη ηλίου έγινε το 1143, δηλαδή πολύ κοντά στην παρακμή των Μυκηναϊκών κέντρων και γι’ αυτό αποκλείσθηκε από τους επιστήμονες. Η δεύτερη όμως έγινε στις 30 Οκτωβρίου του 1207, από τις δυόμισι το μεσημέρι ώς τις πέντε και μισή το απόγευμα και αυτή θεωρούν ότι αποτυπώνεται στην Οδύσσεια.

Στη ραψωδία Υ, λίγο πριν από το φονικό, ο Ομηρος βάζει τον Θεοκλύμενο τον «θεοδιωματάρη», όπως τον αποκαλεί ο Καζαντζάκης στη μετάφραση, να λέει στους μνηστήρες: «Σαν τι κακό σας δέρνει, δύστυχοι, κι έχουν ζωστεί με νύχτα και οι κεφαλές σας και τα πρόσωπα και χαμηλά τα γόνα; Κι άναψε σύθρηνο, και γέμισαν τα μάγουλά σας δάκρυα, και ραντισμένοι οι τοίχοι μ’ αίματα και τα ώρια μεσοδόκια· ίσκιους πλημμύρισε κι η αυλόπορτα, κι η αυλή πλημμύρισε ίσκιους, που ξεκινούν στα μαύρα Τρίσκοτα να κατεβούν, κι ο γήλιος από τα ουράνια εχάθη, κι άπλωσε βαριά καταχνιά ολούθε!».

«Πρόκειται για μια περιγραφή της έκλειψης η οποία έκρυβε τα 3/4 του ηλιακού δίσκου» λέει η κ. Παπαδήμα. «Η ημερομηνία της έκλειψης, 30 Οκτωβρίου 1207 π.Χ., είναι σε απόλυτη συμφωνία με τις ομηρικές περιγραφές για τις καιρικές συνθήκες, τη φθινοπωρινή αγροτική ζωή και τη μεσημεριανή ώρα δολοφονίας των μνηστήρων», σύμφωνα με την κ. Παπαδήμα.

Η διεπιστημονική ομάδα που ερευνά τα έπη αποτελείται από τους καθηγητές Σ. Παπαμαρινόπουλο, Π. Πρέκα-Παπαδήμα, επίκουρη καθηγήτρια Αστροφυσικής στο ΕΚΠΑ και τους ερευνητές Π. Αντωνόπουλο, Φυσικό και ερασιτέχνη αστρονόμο, Π. Μητροπέτρο, φιλόλογο και εκπαιδευτικό, Ε. Μητροπέτρου, φιλόλογο και αρχαιολόγο, Α. Τσιρώνη, επίσης φιλόλογο-αρχαιολόγο και Γ. Σαραντίτη, συγγραφέα, ηλεκτρ. μηχανικό.
Ο Οδυσσέας και ο Τηλέμαχος σκοτώνουν τους μνηστήρες.

loading...

Παρασκευή 3 Μαρτίου 2017

ΔΙΕΘΝΗΣ ΠΟΛΙΤΙΚΗ Ο Ν.Τραμπ θα παρευρεθεί στην τελετή για την επέτειο της ελληνικής ανεξαρτησίας.

Με μια συμβολική κίνηση επέλεξε να δείξει τις διαθέσεις του έναντι της Ελλάδας ο Ντόναλντ Τραμπ.
 
Ο Aμερικανός πρόεδρος, όπως μετέδωσε ο ΑΝΤ1,  θα παρευρεθεί στην τελετή για την επέτειο της ελληνικής ανεξαρτησίας που θα πραγματοποιηθεί στις 24 Μαρτίου στον Λευκό Οίκο.
 
Στην εκδήλωση, η οποία ενισχύει το κύρος της ελληνικής κοινότητας στην Ουάσιγκτον, τον Ντόναλντ Τραμπ θα συνοδεύουν άνθρωποι απο το επιτελείο του, μεταξύ των οποίων και ο Ελληνοαμερικανός προσωπάρχης Ρέινς Πρίμπους.
 
Την ελληνοαμερικανική κοινότητα θα εκπροσωπήσουν ο αρχιεπίσκοπος Αμερικής Δημήτριος και επιφανή στελέχη της ομογένειας.
 
Η τακτική των ίσων αποστάσεων
 
Ωστόσο, προς το παρόν, η νέα κυβέρνηση της Ουάσιγκτον, όπως και η προηγούμενη, τηρεί την τακτική των ίσων αποστάσεων από Τουρκία και Ελλάδα.
 
Συγκεκριμένα, όπως δήλωσε Αμερικανός αξιωματούχως στο ignatiou.com, σχετικά με τις τούρκικες προκλήσεις στα Ιμια: «Εχουμε δημιουργήσει από καιρού διπλωματικά κανάλια μέσω των οποίων αντιμετωπίζουν τα θέματα του Αιγαίου». 
 
Στη συνέχεια ανέφερε ότι «ως θέμα αρχής, οι Ηνωμένες Πολιτείες υποστηρίζουν την κυριαρχία όλων των κρατών της περιοχής, συμπεριλαμβανομένων της Ελλάδας και της Τουρκίας». 
loading...

Τροχαία εικονοστάσια.






Γράφει ο
Διονύσης Βίτσος
















Πηγή εικόνας φωτογραφίας εικονοστασίων.
Ανάμεσα στις πρωτιές που επαξίως κατακτήσαμε ανάμεσα στις χώρες της Ευρώπης, είναι κι εκείνη της πρώτης χώρας σε τροχαία. Ούτε λίγο, ούτε πολύ μέσα σε δέκα χρόνια στους ελληνικούς δρόμους ξεκληρίστηκε μια μεγάλη ελληνική πόλη. Ή με αριθμούς: Στη δεκαετία του 1990 είχαμε από τροχαία 37.100 νεκρούς και 472.600 τραυματίες, εκ των οποίων 63.500 σοβαρά. Προφανώς κάποιοι από τους τελευταίους τελεύτησαν επίσης. 

Για να είμαστε ακριβείς, η Ελλάδα, κατάφερε πέρσι να μειώσει τους θανάτους από τους 172 ανά εκατομμύριο πληθυσμού στους 130, δηλαδή σε ποσοστό 23%, την ίδια στιγμή που στο σύνολο των χωρών - μελών της Ευρωπαϊκής Ένωσης, η αντίστοιχη μείωση ήταν 36%. 

Στην Ελλάδα, η επικινδυνότητα των δρόμων δεν επισημαίνεται από την πολιτεία, αλλά από τα ίδια τα …θύματα των τροχαίων! Μιλάμε για τα εικονοστάσια στην άκρη των δρόμων, προσκυνητάρια, που έχει κατασκευάσει και τοποθετήσει όποιος συγγενής θανόντος σκέφτηκε πως με τον τρόπο αυτόν τιμά τη μνήμη του ή όποιος επιζήσας θεώρησε πως έτσι ευχαριστεί τον Θεό, που αυτόν τον διέσωσε ενώ άλλα θύματα τροχαίων τα πήρε κοντά του. 

Όμως έτσι οι οδηγοί ξέρουν πως, όσο περισσότερα καντηλάκια συναντούν κατά μήκος της οδού, τόσο περισσότερο θα πρέπει να  προσέχουν  καθώς εκεί οι «παγίδες» στη διαδρομή τους είναι πολλές και απαιτούν την ανάλογη οδική συμπεριφορά, αν δεν θέλουν η οδός αυτή να αποβεί για αυτούς μακαρία! 

Και σε άλλες χώρες στα σημεία των τροχαίων, στην άκρη του δρόμου, οι δικοί πάνε κι αφήνουν ανθοδέσμες. Όμως τα εικονοστάσια του είδους αποτελούν ένα πολύ γνώριμο στοιχείο της Ελληνικής επαρχιακής οδοποιίας, που πολλοί μάλιστα -όπως πχ. πρόσφατα μια πολύ trendy αθηναϊκή free press εφημερίδα -τα θεωρούν cult και σημαντικό στοιχείο ελληνικότητας. Τους συγκινεί, προφανώς, το γεγονός ότι έτσι «φωτεινοί» μάρτυρες σοβαρών τροχαίων που είναι, με τα καντηλάκια τους να κάνουν αισθητή την ύπαρξή τους και το βράδυ και να μας συνοδεύουν στις διαδρομές μας, το καθένα με τη δική του  τραγική ιστορία, μας θυμίζουν την ανάλογα τραγική ιστορία αυτής της χώρας. Ιδίως τώρα που, ως Οικονομία/θύμα των τιμονιέρηδών της, έχουμε εναποθέσει όλες τις ελπίδες μας στο μεγάλο Θεό της Ελλάδας, που πάντα την ύστατη στιγμή κάνει το θαύμα του. 

Προφανώς εκεί που εμφανίζουν μεγάλη συγκέντρωση τα εικονοστάσια υπάρχουν και περιθώρια βελτίωσης της οδού. Τα οποία όμως περιθώρια σπάνια εξαντλούνται, αφού, συμβαίνει να είναι θέμα άλλης δημόσιας υπηρεσίας, διαφορετικής από εκείνη που μετρά τα θύματα, οπότε απαιτείται χρονοβόρα διαδικασία εσωτερικής αλληλογραφίας, σχετική πίστωση, προκήρυξη με τις ενστάσεις της, να μην αλλάξουν προορισμό τα λεφτά την τελευταία στιγμή, κλπ. 

Και κανείς δεν φαίνεται να έχει σκεφτεί, ότι εκτός από το αντιαισθητικό ότι μετατρέπουν του ελληνικούς δρόμους σε ένα απέραντο νεκροταφείο, τα ακαλαίσθητα τις πιο πολλές φορές κτιστά, γύψινα, ξύλινα ή σιδερένια κενοτάφια, των οποίων η παρουσία κάνει τους ξένους να απορούν,  ενδέχεται να γίνουν τα ίδια αιτία για νέα δυστυχήματα. 

Τοποθετούνται όπου ο καθένας θέλει, πολλές φορές πάνω στο οδόστρωμα, έτοιμα να αποτελέσουν σημείο πρόσκρουσης όποιου οδηγού αυτοκίνητου ή μηχανής τύχει και ξεφύγει από την πορεία του. Αποσπούν την προσοχή των οδηγών, όχι μόνο με τα φανταχτερά στολίδια τους, αλλά και με το φόβο που προκαλούν. Κι έτσι ανάμεσα σε σκουπίδια, βλάστηση και ξερά χορτάρια που τις περισσότερες φορές είναι τοποθετημένα τα καντηλάκια τους είναι εύκολο να πυροδοτήσουν πυρκαγιά, ιδίως σε περιόδους καύσωνα. 

‘Όσο κι αν αποτελούν αποδείξεις χρέους και αγάπης δεν παύει η τόσο εκτεταμένη και άναρχη παρουσία τους να αποτελεί και κίνδυνο για τον ίδιο λόγο που αποτελούν οι διαφημιστικές επιγραφές που αυτόν τον καιρό με νόμο αποσύρονται από τους δρόμους. 


.—Ο κ. Διονύσης Βίτσος είναι εκδότης
Πηγή.
 
loading...

ΔΙΑΒΑΣΤΕ: Στην Τουρκία τα λεφτά των Ελλήνων φορολογουμένων.

Οργισμένη επιστολή ΠΟΕΜ σε Τσίπρα για εισαγωγές υλικών για δημόσια έργα από την γείτονα

Την ώρα που η ελληνική οικονομία αναζητά ανάσα, όπως αποκαλύπτει η Πανελλήνια Ομοσπονδία Εργατοϋπαλλήλων Μετάλλου, κατασκευαστικές εταιρείες που επιδοτούνται μάλιστα εισάγουν για δημόσια έργα μπετόβεργες από την Τουρκία!!!
Η ΠΟΕΜ διαμαρτύρεται έντονα, γιατί όπως αναφέρει υλικά που παράγονται στην Ελλάδα «αγνοούνται» και χρησιμοποιούνται αντίστοιχα τούρκικα, σε δημόσια έργα, την ώρα μάλιστα που οι Τούρκοι απειλούν να μας πνίξουν στην θάλασσα όπως το 1922 στην Σμύρνη.
Η Πανελλήνια Ομοσπονδία Εργατοϋπαλλήλων Μετάλλου αναφέρεται στην χρήση τουρκικής μπετόβεργας για δημόσια έργα, όταν όπως τονίζει στη χώρα μας υπάρχουν πέντε χαλυβουργικές βιομηχανίες.
Διαβάστε την ανακοίνωση και τα σχόλια δικά σας:
Αξιότιμε κύριε Πρωθυπουργέ
Ναι, είναι αλήθεια και δεν είναι η πρώτη φορά !!!
Στην πατρίδα μας, με 5 χαλυβουργικές βιομηχανίες που βουλιάζουν λόγω της κρίσης και της πτώσης των κατασκευών κατά 85%, με εκατοντάδες απολύσεις εργατών χαλυβουργών, κατασκευαστικές εταιρείες που επιδοτούνται, εισάγουν για δημόσια έργα μπετόβεργα από την Τουρκία.
Την Παρασκευή 24/2/2017, τρία πλοία από την Τουρκία ξεφόρτωσαν μπετόβεργα στο λιμάνι της Χαλκίδας για λογαριασμό μεγαλέμπορου που θα την προωθήσει σε εργολαβικές ετιαρείες κατασκευής Δημοσίων ΄Εργων (αυτοκινητόδρομους κ.λ.π.).
Εκφράζουμε φόβους ότι το προϊόν αυτό δεν είναι πιστοποιημένο από τον αρμόδιο φορέα ελέγχου ΕΒΕΤΑΜ.
Οι φόροι των εξαθλιωμένων Ελλήνων που χρηματοδοτούν τα Δημόσια Έργα, χρηματοδοτούν παράλληλα την Τουρκική Χαλυβουργική Βιομηχανία σε βάρος της ντόπιας Χαλυβουργίας.
Ένα ακόμη θανατηφόρο χτύπημα στη βιομηχανία, στην ανάπτυξη και ειδικά εκεί που παράγεται το ΕΘΝΙΚΟ ΠΡΟΪΟΝ.
Καλούμε τους αρμόδιους φορείς της Κυβέρνησης, τα κόμματα να παρέμβουν, να ερευνήσουν τις καταγγελίες μας και να αναλάβουν επιτέλους δράση.
loading...

Θ.Θεοχαρόπουλος-«Μακάρι να δίνατε τα Ιμια στους Τούρκους όπως ο Σημίτης» (βίντεο)

loading...

Πέμπτη 2 Μαρτίου 2017

Το… Πριγκιπάτο της Ελλάδας: Αυτό είναι το χωριό της χώρας που οι 500 κάτοικοί του ζουν σαν Κροίσοι!O πιο φτωχός βγάζει 2.500€ τον μηνα, Δείτε τι απίστευτο συμβαίνει Φωτογραφίες 6 βίντεο.

Στο πιο πλούσιο Ελληνικό χωριό δεν υπάρχει κρίση ούτε ανεργία. Οι 500 κάτοικοί του ζουν σαν.. Κροίσοι
Πριν 20 περίπου χρόνια η Ανάβρα ήταν απλά ένα απομακρυσμένο χωριό της Μαγνησίας, όπου λίγοι κάτοικοι και πολλά ζώα συμβίωναν σε ένα ερειπωμένο και εγκαταλελειμμένο από τους πάντες τόπο.

Λίγα χρόνια μετά, όχι μόνο κατάφερε να σταθεί όρθιο, αλλά και να γίνει το χωριό πρότυπο ανάπτυξης για όλη την Ευρώπη. Με ποσοστό ανεργίας στο μηδέν και με μέσο όρο ηλικίας τα 40 έτη, ο πληθυσμός διπλασιάστηκε. 

Οι 700 κάτοικοι, όλοι τους κτηνοτρόφοι, απολαμβάνουν εισοδήματα από 30 έως 100 χιλιάδες ευρώ και μια ποιότητα ζωής που μπορεί να συγκριθεί μόνο με την πλούσια Ελβετία.

Κρατικά κανάλια κάθε ευρωπαϊκής χώρας, αλλά και επισκέπτες τόσο από την Ευρώπη όσο και από την Ελλάδα, έχουν επισκεφθεί το χωριό για να καταγράψουν και να «κλέψουν» το μυστικό της Ανάβρας ή έστω για να δουν ζωντανά αυτά που ακούν και διαβάζουν.

Οι υποδομές του υποδειγματικές: Το αιολικό πάρκο, που δίνει έσοδα 100.000 ευρώ ετησίως στην κοινότητα, τα τρία υπερσύγχρονα κτηνοτροφικά πάρκα που στεγάζουν το χειμώνα (όταν η Ανάβρα αποκλείεται από τα χιόνια) 25.000 ζώα, το πρότυπο σφαγείο που θυμίζει χειρουργείο, το διώροφο πάρκινγκ των 60 θέσεων, το γυμναστήριο με τα τελευταίας τεχνολογίας μηχανήματα, τα γήπεδα ποδοσφαίρου και μπάσκετ, το λαογραφικό μουσείο και φυσικά το περιβαλλοντικό-πολιτιστικό πάρκο, έκτασης 240 στρεμμάτων.

Η κοινωνική μέριμνα κατέχει πρώτιστη θέση: νηπιαγωγείο και δημοτικό του «κουτιού», αγροτικό ιατρείο (πάντοτε στελεχωμένο), δωρεάν στέγαση για τους δασκάλους και τους γιατρούς, «Βοήθεια στο σπίτι», σχεδιασμός για γηροκομείο, ακόμα και για πισίνα!

Ποιο είναι άραγε το μυστικό της επιτυχίας; Πώς μια μειονεκτική περιοχή κατάφερε το «θαύμα»; 

Αίθουσα εκδηλώσεων

Νηπιαγωγείο

Η μάχη με τη μιζέρια άρχισε στις αρχές της δεκαετίας του ’90, όταν τα ηνία της κοινότητας πήρε ο Δημήτρης Τσουκαλάς, ένας άνθρωπος που άφησε την Αθήνα για να γυρίσει στο χωριό του και να προσφέρει στη γενέτειρά του. Η κατάσταση που συνάντησε ήταν απελπιστική. Τα γελάδια, οι χοίροι και τα πρόβατα κυκλοφορούσαν ελεύθερα στο χωριό. Δεν υπήρχε πουθενά άσφαλτος. Το χειμώνα περπατούσες μέσα στη λάσπη, το καλοκαίρι η σκόνη σε έπνιγε.

Δημοτικό σχολείο

«Προτεραιότητά μας ήταν η κατασκευή κτηνοτροφικών πάρκων, για να μπει τέλος στην αναρχία που επικρατούσε. Με φως, νερό και σωστή δόμηση, σταβλίζουν τα ζώα τους το χειμώνα. Τους υπόλοιπους μήνες βόσκουν ελεύθερα στα βουνά. Αυτός είναι και ο λόγος που το κρέας τους φημίζεται για την ξεχωριστή γεύση του. Η κτηνοτροφία είναι η πηγή των εισοδημάτων στην Ανάβρα», λέει ο πρόεδρος της κοινότητας.

Κτηνοτροφικό πάρκο

Η Ανάβρα δεν βάσισε την ανάπτυξή της στο κράτος. Ήθελε έσοδα δικά της. Έτσι, ολοκλήρωσε το έργο του αιολικού πάρκου, με τις 20 ανεμογεννήτριες και ανάδοχο την ισπανική εταιρία Gamesa.

Το ρεύμα το αγοράζει η ΔΕΗ, ενώ η κοινότητα για τη χρήση του χώρου, που της ανήκει, εισπράττει έως και 100.000 ευρώ το χρόνο.

«Με την δημιουργία του αιολικού πάρκου, εξασφαλίσαμε για την κοινότητά μας ένα σημαντικό έσοδο και έτσι ξεκίνησε η οικολογική ανάπτυξη της περιοχής».

Σε μια καταπράσινη περιφραγμένη έκταση 240 στρεμμάτων μπορεί κανείς να επισκεφθεί τις πηγές του ποταμού Ενιπέα, παραπόταμου του Πηνειού. 
Υπάρχουν πλακοστρωμένα μονοπάτια, γκαζόν, πλατάνια, παιδικές χαρές, τουαλέτες, ξύλινα τραπέζια και παγκάκια, πέτρινες βρυσούλες, ξύλινα γεφυράκια, μόνιμο καταφύγιο θηραμάτων με λαγούς και ελάφια, κέντρο ενημέρωσης, μαντάνια, δριστέλες, νερόμυλοι, εκκλησάκια, υπαίθριο θεατράκι κλπ.
Το μυστικό της επιτυχίας της Ανάβρας είναι ο τρόπος αυτοδιοίκησής της και το αποκαλύπτει μόλις με πέντε λέξεις ο κ. Τσουκαλάς «Ενθουσιασμό, όραμα, κέφι, μεράκι, αγάπη, πίστη».
Η Ανάβρα έγινε γνωστή στην Ευρώπη για δύο λόγος. Ο πρώτος λόγος για την ανάπτυξη που παρουσίασε. Επί δέκα χρόνια ήταν στις πρώτες θέσεις μεταξύ όλων των ΟΤΑ στην Ελλάδα και στην τρίτη θέση από τις ευρωπαϊκές χώρες του Νότου. (Ισπανία, Ιταλία, Πορτογαλία και Ελλάδα). 
Ο δεύτερος λόγος είναι ότι επιχείρησε και έκανε έργα φιλικά προς το περιβάλλον. Μια μικρή κοινότητα ορεινή έχει ήδη εδώ και 11 χρόνια αιολικό πάρκο και σε εξέλιξη βρίσκονται άλλα δύο. 
Ένα περιβαλλοντικό-πολιτισμικό πάρκο, από τα καλύτερα στην Ελλάδα, Μόνιμο καταφύγιο θηραμάτων και μια μελέτη τηλεθέρμανσης, η οποία δεν ολοκληρώθηκε, τουλάχιστον από τον κ. Τσουκαλά, μετά την συνένωση με το Δήμο Αλμυρού.
Τα τελευταία χρόνια, με πρωτοβουλία του κου Τσουκαλά, συστάθηκε η εθελοντική οργάνωση Ανάβρα-Ζω που στηρίζεται αποκλειστικά σε εθελοντές, χορηγούς, δωρεές, κληρονομιές κλπ. 
Βασικοί της σκοποί είναι η προστασία του φυσικού και ανθρωπογενούς περιβάλλοντος της Ανάβρας σύμφωνα με τις αρχές της αειφορίας, η καλλιέργεια οικολογικής συνείδησης και ευαισθητοποίησης της κοινής γνώμης σε περιβαλλοντικά ζητήματα και η διαφύλαξη της πολιτισμικής κληρονομιάς του τόπου.
dinfo.gr
Πηγή πρώτου βίντεο.

loading...
loading...