loading...

Τρίτη 31 Δεκεμβρίου 2013

Η Μέρκελ επιβεβαίωσε το έγκλημα Παπανδρέου – Προβόπουλου. Αυτό που αποκαλύψαμε τον Φλεβάρη του 2010…

Η αποκάλυψη της ηλεκτρονικής έκδοσης της εφημερίδας «Le Monde», πριν από λίγες ημέρες, ότι η Άνγκελα Μέρκελ παραδέχτηκε πως αν η Ελλάδα έβγαινε από το ευρώ, τότε θα ακολουθούσαν και τα υπόλοιπα μέλη της ευρωζώνης.

Η αποκάλυψη του Ολυμπία στις 16 Φεβρουαρίου 2010. Διαβάστε την με προσοχή, θα εκπλαγείτε.

Σκέψεις μιας Κυριακής (οδεύοντας στην εξέγερση) – μέρος 2ο: Πως η Ελλάδα κλώτσησε μια μοναδική ευκαιρία…

..αλλά τίποτα δεν τελείωσε.

Γράφει ο Ρήσος
Στο προηγούμενο  άρθρο υποσχέθηκα ότι θα εξηγούσα το γιατί χάθηκε η καλύτερη ευκαιρία της χώρας των τελευταίων 75 ετών. Η Ελλάδα την περασμένη εβδομάδα είχε θέση ισχύος.. Ναι θέση απίστευτη ισχύος αν υπήρχαν  γνώση, θέληση και σιδερένια νεύρα. Η εξήγηση.
Όλη την εβδομάδα τα ΜΜΕ , οι τράπεζες , οι πολιτικοί, όλου του κόσμου είχαν τα μάτια τους στραμμένα σ’ εμάς. Αγωνιούσαν να δουν πώς η μικρή αυτή χωρά θα χειριζόταν τα οικονομικά της γιατί από το αποτέλεσμα εξαρτιόταν το οικονομικό σύστημα της υφηλίου.
Ναι όλης της υφηλίου.
Εάν η Ελλάδα δήλωνε πτώχευση την πρώτη μέρα το εύρο θα έπεφτε κατακόρυφα.
Γερμανικές , Γαλλικές και Αγγλικές τράπεζες θα έβλεπαν σε μια νύχτα τα χαρτοφυλάκια τους Ελληνικών ομολόγων να έχουν ζημία 400 δις. Η ζημία θα ήταν τόσο μεγάλη που μαζί με την κατάρρευση του εύρο το Ευρωπαϊκό τραπεζικό σύστημα θα κατάρρεε. Η μπάλα μετά θα έπαιρνε το εύθραυστο τραπεζικό σύστημα των Ηνωμένων Πολιτειών και η ύφεση θα ήταν βαθύτατη. Κατά συνέπια τα αμερικανικά ομολόγα θα έχαναν την άξια τους και οι κινέζοι θα είχαν 1,8 τρις δολάρια ομολόγα για κουρελόχαρτα.. η Ελλάδα η μικρή μας Ελλάδα  μπορούσε θα οδηγήσει την παγκόσμια οικονομία σε βαθιά ύφεση και απρόβλεπτες κοινωνικές αναταράξεις..
Στα αγγλικά λένε «too big to fail». Ποτέ μα ποτέ δεν είχε η χωρά μας τόσο δύναμη..
Το σενάριο έπρεπε να είχε παιχτεί διαφορετικά. Έπρεπε να μην πάνε πουθενά. Να έρθουν οι άλλοι εδώ.
Ίσως θα φάνει κωμικοτραγικό η εκτός πραγματικότητας αυτά που θα πω αλλά αν θέλεις να παίξεις με τα μεγάλα παιδιά και όχι με το κουβαδάκι στην άμμο το παιχνίδι έπρεπε να είχε παιχτεί κάπως έτσι.
Παίρνεις τηλέφωνο Σαρκάζι, Μέρκελ, Όμπαμα . τους αναφέρεις ότι αύριο κάνεις παύση πληρωμών διότι τα ταμεία είναι άδεια. Τους ενημερώνεις ότι αν δεν δώσουν εγγυήσεις για 50 δις ο καθένας  δεν υπάρχει άλλη επιλογή από παύση πληρωμών. Εκεί πρέπει να κρατήσεις άμυνα και να βάλεις ακόμα και την ζωή σου σε κίνδυνο ( γι’ αυτό είσαι και πρωθυπουργός) και δεν κάνεις πίσω.
Μετά τους διαβεβαιώνεις ότι όλα θα αποπληρωθούν στην δραχμή με ένα μονό όρο.
Ότι από αύριο μέχρι να τους ενημερώσεις η Ελλάδα θα κάνει έρευνες για πετρέλαιο στο Αιγαίο και δεν θέλουμε να δούμε Τουρκικό καράβι τρία χιλιόμετρα από τις ακτές τους ούτε ένα αεροπλάνο πάνω από τα νησιά μας. Παράβαση του όρου, δηλώνουμε παύση πληρωμών.
Αν νομίζετε ότι είναι όνειρα θερινής νύχτας ο Όμπυα έκανε ακριβώς το ίδιο όταν οι κινέζοι, οι μεγαλύτεροι δανειστές των ΗΠΑ πήγαν να φέρουν αντιρρήσεις στην έκδοση των $800Δις  το τέλος του 2008 όταν έπεφτε το αμερικανικό τραπεζικό σύστημα.
Θα μου πείτε  αυτή είναι η Αμερική. Και όμως για μια εβδομάδα ήμασταν εξίσου ισχυροί.
Αλλά εμείς έχουμε τον Γιώργο.
loading...

Δεν υπάρχουν σχόλια :

Δημοσίευση σχολίου

loading...