loading...

Δευτέρα 30 Δεκεμβρίου 2013

Αυτός είναι ο μακελάρης του τρόλεϊ στη Ρωσία που στρατολογήθηκε από φανατικούς ισλαμιστές(ΦΩΤΟ)

Ο Πάβελ Πετσέσκιν είναι ο καμικάζι που ανατίναξε το τρόλεϊ σήμερα στο Βόλγκογκραντ της Ρωσίας. Όπως μεταδίδουν τα ρωσικά μέσα ενημέρωσης, είναι ρωσικής καταγωγής, εξισλαμίστηκε και στρατολογήθηκε από φανατικούς ισλαμιστές.
Στο μεταξύ, πανικός επικρατεί στη Ρωσία, και ειδικά στο Βόλγκογκραντ, πρώην Στάλινγκραντ, όπου συνολικά στις δύο επιθέσεις σκοτώθηκαν 31 άνθρωποι. 14 στη σημερινή επίθεση όπου ο Πετσέσκιν πυροδότησε τα εκρηκτικά με τα οποία ήταν ζωσμένος μέσα στο τρόλεϊ και άλλοι 17 στη χθεσινή επίθεση αυτοκτονίας της γυναίκας καμικάζι στο σιδηροδρομικό σταθμό της πόλης.
Οι τραυματίες είναι περισσότεροι από 100. Οι δύο επιθέσεις έρχονται 40 ημέρες πριν από την έναρξη των χειμερινών Ολυμπιακών Αγώνων του Σότσι (7 Φεβρουαρίου), από τους οποίους ο Βλαντιμίρ Πούτιν προσδοκούσε να αποτελέσουν την εικόνα της σύγχρονης Ρωσίας, μετά την κατάρρευση της ΕΣΣΔ. Τσετσένοι αυτονομιστές είχαν διακηρύξει στο πρόσφατο παρελθόν ότι θα κάνουν ότι είναι δυνατόν προκειμένου να σαμποτάρουν τους αγώνες του Σότσι. Το Βόλγκογκραντ, στα νοτιοδυτικά της Ρωσίας, βρίσκεται κοντά στην περιφέρεια του Βόρειου Καυκάσου και στις μουσουλμανικές επαρχίες της Τσετσενίας, όπου τα τελευταία 20 χρόνια η Ρωσία διεξήγαγε δύο πολέμους με τους Τσετσένους αυτονομιστές.
Πηγή:http://fornews.gr






loading...

Δεν υπάρχουν σχόλια :

Δημοσίευση σχολίου

loading...